Διυλιστήριο: 05/13/19
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

VIDEO - Βόμβα Μητσοτάκη: Επταήμερη εργασία εάν συμφωνούν εργαζόμενοι και εργοδότες



Ανοιχτό το ενδεχόμενο η πενθήμερη εργασία να μετατραπεί σε επταήμερη άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής. Η Νέα Δημοκρατία, πάντως, απάντησε με ανακοίνωσή της στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της «επταήμερης εργασίας», που προκάλεσε αντιδράσεις μετά τη διακαναλική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να με κατηγορήσει ότι είμαι κατά του οκταώρου. Το πρώτο που κάνω είναι να αναγνωρίζω στον νέο κόσμο που έρχεται ότι οι άνθρωποι δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο απ' ότι δούλευαν μέχρι και σήμερα και πως το κράτος θα πρέπει να εξασφαλίσει εργασιακά δικαιώματα που έχουν άλλες συνήθειες», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Μερικές φορές το να δώσεις σε μία γυναίκα τη δυνατότητα να δουλεύει από το σπίτι της είναι καλό, δεν είναι κακό. Μπορεί να πηγαίνει κόντρα στην παραδοσιακή οκτάωρη εργασία, πέντε μέρες την εβδομάδα αλλά είναι καλό», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όταν μία επιχείρηση συμφωνεί με τους εργαζόμενους μέσω επιχειρησιακής σύμβασης για να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με πολύ καλύτερες απολαβές και με αυξημένα δικαιώματα και συμφωνούν τα δύο μέρη, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει και πρέπει οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις και το κράτος να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα», συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Κάποιοι που τα βλέπουν αυτά και κυνηγούν σκιές είναι άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα και δεν καταλαβαίνουν τίποτα για τον κόσμο που ξημερώνει μπροστά μας και εξακολουθούν να νομίζουν ότι μπορούμε να γυρίσουμε στην Ελλάδα του '80. Αυτή η Ελλάδα τελείωσε. Η Ελλάδα του 2021 που ξημερώνει μπροστά μας είναι μία άλλη Ελλάδα. Οι άνθρωποι που ισχυρίζονται αυτά φοβάμαι ότι δεν έχουν το βασικό πλαίσιο κατανόησης για να αντιληφθούν που πηγαίνει ο σύγχρονος κόσμος», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.



Πηγή www.ethnos.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....