Διυλιστήριο: 02/07/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Πρώην υπάλληλος της Deutsche Bank η γυναίκα του Κυριάκου


Κατά την απάντηση της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, για όσα της καταλογιζόνται σχετικά με το πόθεν έσχες, μάθαμε ότι κατά την χρονική περίοδο 1998 έως και το 2007 εργάστηκε στην ''αμαρτωλή'' DeutscheBank, ως Αντιπρόεδρος στο Τμήμα Θεσμικής Διαχείρισης Μετοχικού Κεφαλαίου και εν συνεχεία ως Διευθύνουσα Σύμβουλος, επικεφαλής της ιδιωτικής κάλυψης.

Δείτε εδώ ολη την απάντηση που φυσικά δεν απαντάει γιατί δεν δίνει την φορολογική της δήλωση, ή γιατί δεν κάνει κοινή φορολογική δήλωση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη,όπως ορίζει ο νόμος. 

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ουγγαρία δίνει σπίτι στις οικογένειες που θα κάνουν 3 παιδιά

Οι κυβερνήσεις στην χώρα μας μισούν την ελληνική οικογένεια. Μισούν τον Έλληνα και την Ελληνίδα και αδιαφορούν για το μέλλον αυτής της χώρας. Στην πραγματικότητα κάνουν ό,τι μπορούν για να αφανίσουν τον ελληνικό λαό. Έναν λαό ο οποίος έχει αφεθεί στην απάθεια, στην ηττοπάθεια και στην αυτοκτονική διάθεση. Αλλά δεν είναι όλοι σαν τα μούτρα τους (μας).

Προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μείωσης του πληθυσμού, η ουγγρική κυβέρνηση, από τις αρχές του 2016 ξεκίνησε ένα πρόγραμμα για τη χορήγηση ενός μεγάλου χρηματικού ποσού για αγορά μονοκατοικίας για όλα τα νεαρά ζευγάρια που θα συμφωνούσαν να κάνουν τουλάχιστον τρία παιδιά.

Το πρόγραμμα σχεδιασμένο για να ενισχύσει τις γεννήσεις των Ούγγρων, ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο κτίριο του Κοινοβουλίου της Ουγγαρίας υπό την παρουσία του Υπουργού του Γραφείου του Πρωθυπουργού, János Lázár.

Το πρόγραμμα προβλέπει την χορήγηση από το κράτος ενός πακέτου βοήθειας ύψους 10 εκατομμυρίων φιορινιών Ουγγαρίας (HUF) σε όλα τα ζευγάρια που θα συμφωνήσουν να κάνουν τρία παιδιά μέσα σε δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οδηγό Ακινήτων, η μέση τιμή για μία μονοκατοικία στην Ουγγαρία είναι 9,3 εκατομμύρια HUF.
Ο υπουργός Lázár ανέφερε ότι η επιχορήγηση αποτελεί μέρος της επέκτασης του προγράμματος της κυβέρνησης "οικογενειακό επίδομα πρώτης κατοικίας".

Εκτός από την μη επιστρεπτέα οικονομική ενίσχυση, οι οικογένειες που θα συμφωνήσουν να έχουν τρία παιδιά μπορούν επίσης να επιλεχθούν για ένα επιπλέον δάνειο ύψους 10 εκατομμυρίων HUF για μια περίοδο είκοσι πέντε ετών, με τόκο που δεν μπορεί να είναι υψηλότερος από 3 τοις εκατό.

«Προκειμένου η πρώτη κατοικία να γίνει όσο το δυνατόν πιο ασφαλής, κατά την αγορά ενός νέου σπιτιού, η ενίσχυση θα αυξηθεί σε 2,6 εκατομμύρια HUF στην περίπτωση των δύο παιδιών», πρόσθεσε ο Lázár.

Ο Υπουργός είπε, επίσης, ότι όσοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για το "οικογενειακό επίδομα πρώτης κατοικίας" στο παρελθόν ή για επίδομα κοινωνικής πολιτικής, που ήταν διαθέσιμο νωρίτερα, μπορούν να ζητήσουν τη βοήθεια ενός ποσού μειωμένου κατά τις επιχορηγήσεις που έχουν ήδη λάβει.

«Στην περίπτωση της αγοράς των νέων κατοικιών, οι περιορισμοί σχετικά με το μέγιστο αριθμό των τετραγωνικών μέτρων έχουν καταργηθεί, μεταξύ των προϋποθέσεων επιλεξιμότητας για την οικονομική ενίσχυση, ακόμη και στην περίπτωση ενός μόνο παιδιού. Το ανώτατο όριο ηλικίας επιλεξιμότητας για την ενίσχυση εξακολουθεί να παραμένει 40 χρόνια».

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι ο ΦΠΑ για την αγορά νέων κατοικιών θα μειωθεί από 27 τοις εκατό στο 5.

Η ουγγρική Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία ανέφερε ότι κατά τους πρώτους δέκα μήνεςτου 2015, γεννήθηκαν 76.531 παιδιά στην Ουγγαρία, αριθμός που αντιστοιχεί στο μισό τοις εκατό περισσότερο από ό, τι το προηγούμενο έτος.

Ο αριθμός των θανάτων για την ίδια περίοδο ήταν 109.822, πράγμα που σημαίνει ότι σε πραγματικούς όρους, ο πληθυσμός συνεχίζει να μειώνεται, αν και με πολύ βραδύτερο ρυθμό από ό, τι πριν. Αυτό μεταφράζεται σε 9,3 γεννήσεις ζώντων νεογνών και 13,4 θανάτους ανά χίλιους κατοίκους.
Πηγή  redskywarning.blogspot.gr και εδώ

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ζητείται «θαλασσοδάνειο» για Fraport


Απλά μαθήματα "παρασιτικής οικονομίας" (νεοφιλελευθερισμός).


Την προηγούμενη εβδομάδα το TPP άνοιξε τον φάκελο της γερμανικής κρατικής εταιρείας Fraport, η οποία σε συνεργασία με μία εταιρεία… φάντασμα, Slentel Ltd (του ομίλου Κοπελούζου), επιθυμεί να αναλάβει την εκμετάλλευση 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, χωρίς αυτήν τη στιγμή να διαθέτει το τίμημα 1,2 δις ευρώ που πρέπει να καταβάλει στο ελληνικό Δημόσιο. Καθώς οι πληροφορίες μας επιβεβαιώνονται, μία (φαεινή) ιδέα που κυκλοφορεί είναι να εγγυηθεί για τα δάνεια της Fraport… το ελληνικό Δημόσιο. Κι αυτό το σενάριο είναι πιθανώς παράνομο αλλά και σίγουρα επικίνδυνο.


του Θάνου Καμήλαλη

Σήμερα δημοσιεύτηκε ένα άρθρο της δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή του Ποταμιού, Χριστίνας Ταχιάου, στο protagon.gr, σύμφωνα με το οποίο «σύμφωνα με τις διασταυρωμένες κι απολύτως αξιόπιστες πληροφορίες» υπάρχει ζήτημα χρηματοδότησης της Fraport. To πρόβλημα εντοπίζεται, όπως γνωρίζουμε, στο ζήτημα των εξασφαλίσεων των δανείων και η διαπραγμάτευση της Fraport με τους υποψήφιους χρηματοδότες της έχει «κολλήσει», ενώ αναμενόταν να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο. Παράλληλα, μαθαίνουμε ότι «εδώ και αρκετές μέρες, στελέχη της Fraport μαζί με συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ και της Alpha Bank βρίσκονται στο Λονδίνο, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα των εξασφαλίσεων και να προχωρήσει η επένδυση».

Οι πληροφορίες αυτές αξίζουν σχολιασμού. Καταρχάς το συγκεκριμένο άρθρο έρχεται να διαψεύσει τα… άτυπα δελτία Τύπου της Fraport, που κυκλοφόρησαν σε συγκεκριμένα ΜΜΕ (όλως τυχαίως) μετά την αποκάλυψη του TPP και υποστήριζαν ότι «έχει εξασφαλίσει τα κεφάλαια εδώ και πολλούς μήνες από τα διαθέσιμα των δύο ομίλων, αλλά και τραπεζικό δανεισμό». Η πληροφορία αυτή ήταν ξεκάθαρα ψευδής, αφού συν τοις άλλοις ο οικονομικός διευθυντής της Fraport Greece, Βαγγέλης Μπαλτάς, είχε παραδεχθεί τον Δεκέμβριο «η εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης δεν ήταν δεδομένη, καθώς οι ελληνικές τράπεζες παρέχουν με το σταγονόμετρο χορηγήσεις».

Παράλληλα, το πιθανό ερώτημα «γιατί κολλάει η διαπραγμάτευση για τον δανεισμό» μοιάζει ρητορικό. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της, η Fraport έχει ένα χρέος 3,6 δις ευρώ το οποίο μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο, ενώ η ρευστότητα της ακολουθεί την αντίστροφη πορεία και σήμερα βρίσκεται στο 1 δισ., από το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο τα 200 εκατ. για το τίμημα της «επένδυσης» της. Από την άλλη πλευρά η Slentel Ltd είναι μία εταιρεία που το 2013 είχε μηδενική οικονομική δραστηριότητα, αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 5.000 ευρώ και σύμφωνα με ανεξάρτητους ελεγκτές της Κύπρου έπρεπε να έχει κλείσει. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι η κοινοπραξία Fraport – Slentel είναι υποχρεωμένη να καταβάλει κατευθείαν από τα ταμειακά της διαθέσιμα το εφάπαξ τίμημα στο ελληνικό Δημόσιο. Ωστόσο όταν διεθνείς θεσμοί όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ), το International Finance Corporation (IFC) του World Bank Group και η European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) εμφανίζονται διστακτικοί στην πιθανότητα χρηματοδότησης ενός «επενδυτή», τότε κάτι πάει πολύ στραβά. Και ο «ελέφαντας στο δωμάτιο» είναι η δυνατότητα της εταιρείας να φανεί συνεπής στα νέα δάνεια που θα λάβει

Επίσης, ερωτηματικά προκαλεί ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ και το «ταξίδι συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ στο Λονδίνο προκειμένου να λυθεί το ζήτημα των εξασφαλίσεων». Ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ είναι πολύ συγκεκριμένος: Η ιδιωτικοποίηση της περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου με σκοπό να βρεθούν έσοδα για την εξυπηρέτηση του (μη βιώσιμου) χρέους. Η βοήθεια προς προτιμώμενους επενδύτες για να βρουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση, ενώ θεωρητικά έχουν δώσει ήδη όλες τις απαραίτητες δεσμεύσεις γι αυτήν, μάλλον δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές τις αρμοδιότητες.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του άρθρου όμως έρχεται στο τέλος. «Είναι γνωστό στη Θεσσαλονίκη ότι πολύ υψηλά ιστάμενος παράγοντας της Πολιτικής Αεροπορίας διαβεβαίωσε συνδικαλιστές του χώρου ότι το ελληνικό Δημόσιο είναι έτοιμο να εγγυηθεί για τα δάνεια της Fraport προκειμένου να γίνει η αποκρατικοποίηση». Δηλαδή, εάν αυτές οι πληροφορίες ισχύουν, για να βγει η Fraport από τη δύσκολη θέση και την καχυποψία με την οποία αντιμετωπίζεται διεθνώς, εξετάζεται η «λύση» να λάβει τελικά το πολυπόθητο δάνειο από διεθνή τραπεζικά ιδρύματα αλλά σε περίπτωση που δεν θα μπορέσει να το αποπληρώσει, ο λογαριασμός να καταλήξει στο ελληνικό κράτος, ενώ το πρόσκαιρο τίμημα να έχει θυσιαστεί για μερικούς μήνες τόκων του ελληνικού χρέους. «Εξαιρετική» ιδέα αλλά καθόλου πρωτότυπη. Το ελληνικό Δημόσιο ταλαιπωρείται εδώ και δεκαετίες από «θαλασσοδάνεια» υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, τα οποία τελικά κατέληξαν να βαραίνουν τους φορολογούμενους (χθες έγινε και μία σχετική συζήτηση στη Βουλή). Εκτός από αυτό, πηγές του TPP σχολιάζουν ότι το σεναρίου του Δημοσίου ως εγγυητή της Fraport είναι και «παράνομο», καθώς θα αποτελεί κρατική ενίσχυση της εταιρείας. Κάπως έτσι, το ερώτημα «τι μπορεί να πάει στραβά» που είχαμε θέσει αποκτάει πιθανή απάντηση: Τα πάντα.

Μοιάζει σίγουρο η Fraport θα κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τα χρήματα και να αναλάβει τα αεροδρόμια. Βάσει της αποικιοκρατικής σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο και της υψηλής κερδοφορίας των αεροδρομίων η ευκαιρία που της έχει παρουσιαστεί είναι «πολύ καλή για να πάει χαμένη». Ο τρόπος με τον οποίο θα το πετύχει (αν το πετύχει) έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την ίδια στιγμή μάλιστα που υπάρχουν ανοικτά ζητήματα αυξήσεων των τελών για τους επιβάτες, έργα ΕΣΠΑ (π.χ. σε Θεσσαλονίκη και Χανιά) που θα προκαλέσουν προβλήματα σε πολίτες και Δημόσιο και το «μυστήριο» της Slentel. Γιατί μπορεί εύκολα η «μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση της περιόδου» να συνοδεύεται στο μέλλον από τον χαρακτηρισμό «σκάνδαλο». 

Πηγή www.thepressproject.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Τσακωμένος με την αλήθεια ο Άδωνις


Κατά την διάρκεια των ειδήσεων του Αντεννα o Γεωργιάδης αναφέρθηκε ότι ποτέ δεν έχει πει την λέξη disneyland, και ότι αυτά τα έβγαλε το διαδίκτυο. Δείτε πόσες φορές στο διαδίκτυο έχει αναφέρει την λέξη disneyland. Και μεις αναρωτιόμαστε, αν για κάτι τόσο απλό λέει ψέματα, πόσα άλλα ψέματα έχει πει. Πιστεύουμε ότι πια, έχει μπερδέψει το ψέμα, με την αλήθεια ...Πηγή olympia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ένοχοι οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου Energa - Hellas PowerΈνοχοι για κακουργηματικές πράξεις που επισύρουν βαριές ποινές κρίθηκαν την Τρίτη (07/02/2017) οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης Energa – Hellas Power με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας.

Αυτή την ώρα αναμένεται η απόφαση επί του αιτήματος της επιστροφής του ποσού των 83 εκατ. ευρώ από τους κατηγορούμενους.

Ειδικότερα, το δικαστήριο κήρυξε ενόχους τους Νικ. Δεκόλη και Άρη Φλώρο για το αδίκημα της συναυτουργίας στην κακουργηματική υπεξαίρεση με την επιβαρυντική διάταξη περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50), τον Βασίλη Μηλιώνη για απλή συνέργεια σε αυτή και τους Αχ. Φλώρο και Στεφ. Σαφιάκα για άμεση συνέργεια.

Για το αδίκημα της λαθρεμπορίας ένοχος κρίθηκε μεταξύ άλλων, ο Άρης Φλώρος, ενώ για την πράξη του ξέπλυματος βρώμικου χρήματος ένοχοι κρίθηκαν οι Αρης Φλώρος, Στ. Σιαφάκας και Νικ. Δεκόλης. Έξι από τους 19 κατηγορούμενους απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία.

Ήδη η εισαγγελέας της έδρας έχει ζητήσει την απόρριψη του αιτήματος αναφορικά με το σκέλος της υπεξαίρεσης ως νόμο αβάσιμο ενώ ζήτησε να εφαρμοστεί μόνο για την πράξη της λαθρεμπορίας.

Πηγή www.newsbomb.gr

 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άνοιξε τις πύλες της η υπερσύγχρονη βιβλιοθήκη της ΑΣΚΤΗ "στιβαρή" Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), στην οδό Πειραιώς 256, τόσο κτιριακά, στα 2.500 τμ με την υπογραφή των αρχιτεκτόνων Σουζάνας και Δημήτρη Αντωνακάκη, όσο και από άποψη συλλογών, κατά προσέγγιση 64.000 βιβλία και 413 τίτλοι περιοδικών, 600 χαρακτικά φέρει δικαίως τον τίτλο της αρχαιότερης και πληρέστερης βιβλιοθήκης τέχνης στην Ελλάδα."Ύστερα από την εμβληματική Εθνική Βιβλιοθήκη στο Κέντρο Πολιτισμού του Φαλήρου, μία άλλη βιβλιοθήκη, μικρότερη σε μέγεθος, μα απαστράπτουσα σαν κοσμηματοθήκη πολιτισμού, γεννήθηκε εδώ, στον παραδοσιακό χώρο των Ελληνικών Υφαντηρίων Σικιαρίδη και πάλι με την ευεργετική συνεισφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος" πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι τα εγκαίνια συμπίπτουν χρονικά με όλη την ιστορική διαδρομή της Ανωτάτης Σχολής καλών Τεχνών, που συμπληρώνει 180 χρόνια από την ίδρυσή της. "Με άλλες λέξεις 'βίοι παράλληλοι' και 'δρόμοι παράλληλοι΄ ανάμεσα στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και στη Βιβλιοθήκη της" τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

"Εν αρχή ην το 'Σχολείο των Τεχνών΄ που ιδρύθηκε ήδη το 1837" ανέφερε στον χαιρετισμό του, κατά τη διάρκεια των σημερινών εγκαινίων της Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. "Γεγονός το οποίο δείχνει ότι αμέσως μετά την πρώτη οργάνωση του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους και παρά τις τεράστιες δυσκολίες της αρχικής πορείας του, δόθηκε προτεραιότητα στις Τέχνες, όπως ταιριάζει σε έναν λαό και σε ένα έθνος κληρονόμο της αρχαίας Ελλάδας, του πνεύματος και του πολιτισμού της. Από το ΄Σχολείο των Τεχνών, κοιτίδα και λίκνο πολιτισμού, προήλθαν σταδιακώς το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Μαζί με τη Σχολή δημιουργήθηκε και συστεγάσθηκε– με πόσες δυσκολίες το ξέρουν μόνο οι άνθρωποι της Σχολής που εργάσθηκαν επί δεκαετίες με σπάνιο ζήλο και μεράκι- και η Βιβλιοθήκη της. Πρόκειται, δίχως την παραμικρή αμφιβολία, για τη σημαντικότερη στην Ελλάδα βιβλιοθήκη από πλευράς καλλιτεχνικού περιεχομένου, η οποία μαζί με εκείνη της Εθνικής Πινακοθήκης κρύβει στα σπλάχνα της πραγματικούς καλλιτεχνικούς θησαυρούς" σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.Το έργο χρηματοδοτήθηκε από κονδύλια ΕΣΠΑ, ενώ οι μελέτες λειτουργίας των χώρων, η σχεδίαση των απαραίτητων υποδομών και κατασκευών, καθώς και η μετεγκατάσταση της Βιβλιοθήκης, πραγματοποιήθηκαν με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων χαιρέτησαν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου και ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Νιάρχος, Βασίλης Κασκαρέλης και η παρουσίαση του έργου έγινε από τον πρύτανη της ΑΣΚΤ, καθηγητή Παναγιώτη Χαραλάμπους και τον υπεύθυνο της Βιβλιοθήκης, αναπληρωτή καθηγητή Παναγιώτη Πούλο.

Πηγή  www.cnn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Tο νεότευκτο «Γλυκοφιλούσα V» είναι ζωντανό παράδειγμα του τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα


Στα εγκαίνια του νεότευκτου πλοίου «Γλυκοφιλούσα 5» παραβρέθηκαν σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος ΛΣ, Σταμάτης Ράπτης. Το «Γλυκοφιλούσα 5» είναι αμφίπλωρο οχηματαγωγό, ανοικτού τύπου, κατασκευασμένο από την αρχή ως το τέλος στο ναυπηγείο του Ομίλου Θεοδωρόπουλου, στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, αποκλειστικά από Έλληνες τεχνίτες, σε σχέδια που εκπόνησε ελληνικό ναυπηγικό γραφείο. Οι προδιαγραφές του είναι για να κινείται σε θάλασσα με πάγο έως 70 εκατοστά. Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σαλαμίνος και Μεγάρων, κκ Κωνσταντίνος.
Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι το «Γλυκοφιλούσα V» είναι ζωντανό παράδειγμα του τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα. «Με την κατασκευή του πλοίου αυτού, καταδεικνύεται η δύναμη που έχει ο αυτός ο τόπος και οι δυνατότητές του, μέσα από σωστές επιλογές και προσπάθειες, για να αντιμετωπιστεί αυτή η πολυεπίπεδη κρίση που δυστυχώς μαστίζει την πατρίδα», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής. Ο Υπουργός Ναυτιλίας τόνισε τις προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο για την ενίσχυση της Ναυτιλίας και την αναζωογόνηση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης. Περιέγραψε τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τον εκσυγχρονισμό της ναυτικής εκπαίδευσης ως τη στήριξη της ποντοπόρου ναυτιλίας, από την οργάνωση νησιωτικής πολιτικής και την οργάνωση του Υπουργείου, ως την ακτοπλοΐα, την ενίσχυση της κρουαζιέρας και την οργάνωση της λιμενικής βιομηχανίας.Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι το «Γλυκοφιλούσα V» δείχνει ότι «η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στην Ελλάδα διαθέτει και την παρουσία, και την τεχνογνωσία και την πείρα και τη δύναμη να ανταγωνιστεί άλλα ναυπηγεία, αφού μπορέσουμε να απελευθερώσουμε αυτό το χώρο από τους βρόχους, τις δεσμεύσεις και τις δουλείες που τον βαρύνουν σήμερα και τον καθηλώνουν. Αν εργαστούμε συλλογικά όλοι, θα μπορέσει η Ελλάδα να απαντήσει στις μεγάλες και καινούργιες προκλήσεις στον ναυπηγοεπισκευαστικό χώρο, όπως είναι οι ανάγκες από την επιβολή της Πράσινης Ενέργειας, από την παρουσία του 6ου Αμερικανικού Στόλου και από τη διεύρυνση της διώρυγας του Σουέζ για μεγαλύτερα πλοία», είπε ο Υπουργός.
Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι μεγάλες θα είναι οι ανάγκες για ναυπηγοεπισκευές, και από την αξιοποίηση και την ανάπτυξη των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Σημείωσε ότι ειδικά στον τομέα αυτό, οι πολιτικές ηγεσίες μπορούν να συνεννοηθούν και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, ώστε «ο τομέας της ναυπηγοεπισκευής να ανθίσει και να ακτινοβολήσει πάλι, και μέσα από την άνθιση και την ακτινοβολία να έρθει και η ευημερία στους ανθρώπους που περιμένουν εδώ, για να δουλέψουν και να ζήσουν καλύτερες μέρες.»
Ανάδοχος του πλοίου είναι ο κ. Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Τα εγκαίνια έγιναν στο Πέραμα. Το πλοίο έχει δρομολογηθεί στη διαδρομή Πέραμα – Σαλαμίνα.
Πηγή  www.naftikachronika.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απ' την Κική και την Κοκό ποιά να διαλέξω..

    
    Ψάχνουν αγωνιωδώς εκεί στο νέο δίπολο του εφαρμοσμένου νεοφιλελευθερισμού, Πινόκιο και Κούλης, ΤΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, να βρούν να παρουσιάσουν κάποιες διαφορές μεταξύ τους,
..ώστε να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και να μπορέσουν να πολώσουν τους οπαδούς τους όταν έρθει η ώρα των εκλογών.
( Εκλογές που κανείς τους δεν θέλει τώρα, αυτή τη στιγμή. Ο ένας για να μη χάσει την εξουσία, κι ο άλλος για να μη την πάρει.)

Κι έτσι βρίσκουν διαφορές σε επουσιώδη, δευτερεύοντα ζητήματα, όπως αν το Πινόκιο πήρε μαζί και την οικογένεια για
βόλτα στο Παρίσι, ή αν το Κούλη είχε προβεί σε εικονική διάσταση με την σύζυγο για να μη φανούν οι αγορές ακινήτων της στο πόθεν έσχες τού Γκόλντεν Μπόϊ (μη χ@σω).
Μπορεί τα ζητήματα αυτά να είναι ηθικής υφής και χαρακτηριστικά του ποιού των συγκεκριμένων πολιτικών,
..όμως μπροστά στον ορυμαγδό και την καταστροφή που προκαλούν με την πολιτική τους οι πιό πάνω δωσίλογοι, καταντούν μηδαμινά και γελοία.
Τα τραγικά αυτά ανθρωπάκια συμφωνούν σε όλα τα μείζονα θέματα,
..υποκλίνονται στην νεοφιλελεύθερη συνταγή διακυβέρνησης,
..ορκίζονται στους ευρωμονόδρομους,
..συναγωνίζονται σε χαμέρπεια και γλύψιμο του φον-σακάτη για το ποιός εφαρμόζει καλύτερα τα μνημόνια,
..και υποστηρίζουν έμπρακτα την απώλεια της Εθνικής κυριαρχίας, τόσο στην οικονομία όσο και στους υπόλοιπους τομείς του δημόσιου βίου.

Παρ' όλα αυτά εξακολουθούν και παίζουν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με τους ψηφοφόρους, μόνοι τους, χωρίς αντίπαλο, χωρίς αντίλογο,
..καθώς η πολυδιάσπαση της αντιμνημονιακής πλευράς, που αποτελεί και την μεγάλη πλειοψηφία του λαού, και η απουσία καθαρών αντιμνημονιακών φωνών και επιχειρημάτων στην Βουλή, με απόλυτη ευθύνη των ίδιων των ψηφοφόρων,
..έχει καταστήσει το παιχνίδι σικέ, και το αποτέλεσμα γνωστό, άσχετα με την έκβαση των εκλογών όποτε κι αν γίνουν: μνημόνια, νεοφιλελευθερισμός, καταστροφή.

Όσο θα πλησιάζουμε στην τελική καταστροφή τόσο το επίπεδο αντιπαράθεσης των δύο πόλων του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων θα ξεπέφτει σε επίπεδο πρωϊνάδικου και μεσημεριανάδικου των "βοθροκάναλων", κατά την προσφιλή έκφραση του τραμπούκου υφυπουργού Υγείας. (ο ίδιος άλλωστε κάτι παραπάνω ξέρει από βόθρους, αν κρίνουμε από την ανατροφή και την παιδεία του)
Θα μας τα πουν όλα, μέχρι πόσα σώβρακα αλλάζει ο καθένας τους την βδομάδα, εκτός από το βασικό: πως η κατάληξη των μνημονίων όπως είναι σχεδιασμένα και όπως εφαρμόζονται, δεν είναι η έξοδος στις αγορές, αλλά η έξοδος από την ευρωζώνη, το περίφημο grexit,
..που ενώ ακόμη και τώρα είναι επιθυμητό και αποτελεί μία επώδυνη αλλά βιώσιμη λύση των προβλημάτων μας,
..όταν θα γίνει με όρους τοκογλύφων και "εταίρων", και αφού με τους αντισυνταγματικούς νόμους κλείσει και η τελευταία πόρτα πιθανής σωτηρίας, θα είναι τόσο τοξικό και θανατηφόρο όσο τα ίδια τα μνημόνια.

Τόσο η έξοδος από τα μνημόνια, όσο και το πιθανό grexit πρέπει να γίνει με την διαδικασία της λαϊκής οργής, κατακραυγής και επανάστασης,
..και όχι με τους δικούς τους όρους.
Αυτά, και αυτό θέλουν να κρύψουν, και γι αυτό κάνουν τόση φασαρία για πράγματα ελάχιστα.

Φωνάζουν οι απατεώνες για να βρούν το "δίκιο" τους.
Από τα θύματά τους.
Θα το βρούν;..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τέλος στις παιδικές αποκριάτικες στολές με σεξουαλικά υπονοούμεναΠεριορισμούς στη διάθεση ή και στην εμπορική προβολή προϊόντων τα οποία πωλούνταν σε παιδικά τμήματα ορισμένων καταστημάτων επέβαλε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», πρόκειται για προϊόντα που είτε είχαν σεξουαλικά υπονοούμενα, είτε προβάλλονταν μέσω αυτών ναζιστικά πρότυπα.

Η απόφαση βασίστηκε στη γνωμοδότηση της Επιτροπής Προστασίας Ανηλίκων και προβλέπει τα εξής:

• Δεν θα περιλαμβάνονται προϊόντα, όπως το σακίδιο πλάτης με απεικόνιση γλειφιτζουριού και επιγραφή «Lick it slowly» (γλείψε το αργά) και άλλα παρόμοια, σε καταστήματα παιχνιδιών, σε παιδικά τμήματα καταστημάτων και σε έντυπα, φυλλάδια, e-shops που απευθύνονται σε ανήλικους καταναλωτές και ιδίως σε παιδιά κάτω των 14 ετών. Τέτοια μηνύματα μπορεί να λειτουργήσουν αρνητικά προς το παιδί, εξοικειώνοντάς το με σεξιστικά πρότυπα.

• Δεν θα επιτρέπεται η προβολή προϊόντων, όπως άσεμνες αποκριάτικες στολές που παρουσιάζονται ως παιδικές, σε ιστοσελίδες ή καταστήματα, προκειμένου να μην αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά της ηλικίας αυτής.

• Δεν θα επιτρέπεται η εμπορική προβολή προϊόντων, όπως η παιδική στολή που αναπαριστά τον Χίτλερ, με το αιτιολογικό ότι η διάθεση τέτοιων στολών παραπέμπει σε στάσεις και χειρονομίες άμεσα συνδεδεμένες με εγκλήματα μίσους, όπως ο ναζιστικός χαιρετισμός.

Πηγή: Καθημερινή

 https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Νέα Δημοκρατία του χθες ... και του σήμερα

Με αυτό το video θέλουμε να αναδείξουμε τον πλήρη μετασχηματισμό της Νέας Δημοκρατίας, από ένα κόμμα της μεσοαστικής τάξης με πατριωτικά αισθήματα και συμπεριφορές ευπρέπειας και δημοκρατίας, σε ένα κόμμα περιφερόμενου θίασου, που η βασική του ιδεολογία είναι ο νεοφιλελευθερισμός και η ευημερία των αριθμών. Η σήψη είναι διάχυτη και συμπεριφορές που προάγουν η Νέα Τάξη πραγμάτων, που άλλωτε ούτε καν θα περνούσαν από την σκέψη να συμμετάσχουν, τώρα έχουν γίνει οι κύριοι εκπρόσωποί τους. Όπως πολύ σωστά λέει η μία εκ των νεοαποχτηθέντων στελεχών, αντί να είναι ένα κόμμα που καθοδηγεί σωστά τον λαό, είναι ένα κόμμα που καθοδηγείται πια από τους εθνομηδενιστές και την Νέα Τάξη Πραγμάτων .

Στελέχη που θα δείτε, προτείνουμε να τα ψάξετε στο μπλόγκ μας, μέσα από video, για να καταλάβετε τι πρεσβεύουν ...

Τα νέα αποκτήματα της Νέας Δημοκρατίας : Ρουβάς Σάκης, Γιουσέφ Αναστασία, Αντωνίου Τόνια, Οικονόμου Δημήτρης, Φουρφθιώτης Μένιος, Ρέμος Αντώνης, Μπογδάνος Κώστας, Γεωργιάδης Άδωνις, Παπαγγελή Έλλη, Τσουκαλαδάκης, Βορίδης Μάκης, Φωτήλας Ιάσων, Τατσόπουλος Πέτρος, Χρυσοχοίδης, Καλλιανός Γιάννης, Βούλτεψη Σοφία, Βαρβιτσιώτης Γιάννης, Σκυλακάκης, Τζήμερος, Λυμπεράκη, Ξαφά, Θεοδωρικάκος κτλ  https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δύο επιστολές- φωτιά από Τσακαλώτο- Στουρνάρα στο ΔΝΤ- Στην αντεπίθεση περνά η Ελλάδα


Στην αντεπίθεση περνά η Ελλάδα απέναντι στις αιτιάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενόψει και της κρίσιμης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, η οποία θα πραγματοποιηθεί «κεκλεισμένων των θυρών» σε δύο ώρες περίπου.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας απέστειλαν δύο επιστολές- φωτιά στο ΔΝΤ, οι οποίες θα διαβαστούν από τον Έλληνα αντιπρόσωπο του Ταμείου, όπως μετέδωσε ο Θανάσης Τσίτσας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Και στις δύο με μια επιθετική φρασεολογία, Τσακαλώτος και Στουρνάρας ζητούν από τους εκπροσώπους του ΔΝΤ να είναι «δίκαιοι και ρεαλιστές με την Ελλάδα». Εκφράζουν επίσης, τις ενστάσεις τους για τις προβλέψεις της ομάδας Τόμσεν σχετικά με την ελληνική οικονομία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην έκθεση αξιολόγησης του Ταμείου για την περίοδο 2012- 2016, δεν αναγνωρίζονται τα λάθη που έγιναν από μέρους του, αλλά μετατίθεται όλη η ευθύνη για την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος στις ελληνικές κυβερνήσεις.

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός αντιπρόσωπος του ΔΝΤ δεν εξέφρασε κάτι που να δείχνει αλλαγή στάσης του Λευκού Οίκου απέναντι στο ελληνικό ζήτημα.

Διαβάστε εδώ την ομιλία Στουρνάρα
 
Πηγή www.enikonomia.gr

 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προσωρινή εισφορά 10% για τα «μπλοκάκια» - Για ποιους θα ισχύσει η ευνοϊκή ρύθμιση


Προσωρινό «κόφτη» στο 10% για τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων με δελτίο παροχής υπηρεσιών σχεδιάζει το υπ. Εργασίας, επιχειρώντας να βάλει φρένο στις υπέρμετρες επιβαρύνσεις. Η ρύθμιση θα αφορά ελεύθερους επαγγελματίες που απασχολούνται σε έως δύο εργοδότες και μισθωτούς που διατηρούν μπλοκάκι.

 
Τον περιορισμό –έστω και προσωρινό– των εισφορών για τα «μπλοκάκια» στο 10% του εισοδήματος επεξεργάζονται στην κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης ενός από τα μεγαλύτερα αγκάθια του Ασφαλιστικού. Πληροφορίες αναφέρουν πως στο τραπέζι βρίσκεται το σενάριο να πληρώνουν κατ' αρχάς οι ασφαλισμένοι με «μπλοκάκι» μόνο το μερίδιο του εργαζομένου στην εισφορά (10%) αντί του συνολικού 26,95%. Είναι γνωστό πως ειδικά για τα «μπλοκάκια» αναζητούνται λύσεις, έστω και προσωρινές, ώστε να καλυφθεί τουλάχιστον το χρονικό διάστημα μέχρι να επιλυθούν οριστικά τα προβλήματα εφαρμογής του νόμου. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπό επεξεργασία είναι και ο περιορισμός των εισφορών προς τον ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) για τα «μπλοκάκια», ώστε να είναι προσωρινά αρκετό το 10% επί του εισοδήματος (αντί του 26,95%) που αντιστοιχεί στο μερίδιο του μισθωτού εργαζομένου για σύνταξη και υγεία. Στη μικρή αυτή «κατηγορία» θα μπορούσαν να ενταχθούν προσωρινά δύο κατηγορίες εργαζομένων με «μπλοκάκι»:

- Ελεύθεροι επαγγελματίες που εργάζονται αποκλειστικά με δελτίο παροχής υπηρεσιών σε 1 με 2 εργοδότες.

- Μισθωτοί που διατηρούν ταυτόχρονα δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Οι πρώτοι θα μπορούσαν να πληρώνουν «προσωρινή» εισφορά 10% και να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι μέχρι να λυθούν όλες οι λεπτομέρειες της διαδικασίας επιμερισμού των ασφαλιστικών εισφορών με τον εργοδότη ή τους δύο εργοδότες τους (οι οποίοι θα πρέπει να αναλάβουν το υπόλοιπο 16,95%). Οι δεύτεροι εξετάζεται να μπουν στην ίδια διαδικασία, καθώς πρόκειται για χιλιάδες νέους ασφαλισμένους (μετά την 1/1/1993) που απαλλάσσονταν από τις επιβαρύνσεις του ΟΑΕΕ και τώρα καλούνται να πληρώσουν άμεσα υπέρογκα ποσά. Υπενθυμίζεται πως οι νέοι ασφαλισμένοι που εργάζονται ως μισθωτοί και διατηρούν παράλληλα δελτίο επιβαρύνονται με επιπλέον εισφορές τουλάχιστον 26,95%. Σε κάθε περίπτωση, ο πυρετός σε οικονομικό επιτελείο και υπουργείο Εργασίας ανεβαίνει όσο το μείζον θέμα με τα «μπλοκάκια» μένει άλυτο.

Πηγή  www.ethnos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....