Διυλιστήριο: 09/09/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Γκεοργκιέφσκι: Δεν έχουμε κανένα ίχνος σύνδεσης με τους αρχαίους Μακεδόνες, είμαστε Σλάβοι...


«Η πΓΔΜ δεν έχει όχι μόνο ρίζες, αλλά ούτε ίχνη, που να σχετίζονται με την αρχαία ιστορία της περιοχής», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι σε συνέντευξή του στη σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων «Ούτρινσκι Βέσνικ» με την ευκαιρία των 25 ετών της ανακήρυξης των Σκοπίων ως ανεξάρτητο κράτος.


Ο Γκεοργκιέφσκι τόνισε ότι «οι ρίζες του λαού των Σκοπίων είναι σλαβικές», κατηγορώντας συγχρόνως την κυβερνητική προπαγάνδα για αρχαιοποίηση της κοινωνίας.


«Υπάρχει το ζήτημα του προβλήματος με την Ελλάδα. Το κύριο επιχείρημα της σημερινής κυβέρνησης είναι ότι αν βάλεις έναν όρο εκτός από το όνομα του κράτους, όπως ‘Βόρεια’ ή ‘Άνω’ θα αλλάξει η ταυτότητα του ψευδομακεδονικού έθνους. Η μόνη σημαντική αλλαγή της ταυτότητας που έγινε στο λαό μας, την έκανε το σημερινό VMRO-DPMNE.


»Η πρώτη αλλαγή ταυτότητας ήταν με το κομμάτι της εισβολής της αρχαιοποίησης που δεν έχει καμία βάση. Είναι μόνο προπαγάνδα και έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι οι ρίζες του ψευδομακεδονικού έθνους είναι σλαβικές. Η αλλαγή που πρέπει να γίνει είναι στην αντι-αρχαιοποίηση, γιατί όχι μόνο δεν υπάρχει ρίζα αρχαία, αλλά, ούτε ίχνος ιστορικό από την αρχαιότητα ( της περιοχής αυτής)…


»Η δεύτερη αλλαγή της ταυτότητας έγινε με τη μαζική εισβολή από τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται εξ ολοκλήρου από το VMRO-DPMNE προτάσσοντας την παραδοξότητα για την αλλαγή του κωδικού της ταυτότητας.


Η σύγχυση που προκλήθηκε για τη προέλευση του λαού και το φλερτ με τις αρχαίες ρίζες, συνέβαλαν στο χάσει η χώρα μας την ευρωπαϊκή και τη δημοκρατική της πορεία», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην ηγέτης του VMRO-DPMNE.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κατεπείγουσα έγκριση σε νέο επαναστατικό φάρμακο, που σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα σε ασθενείς τελικού σταδίου



 Της Γιάννας Σουλάκη

Ένα νέο φάρμακο κατά του καρκίνου με την ονομασία Venetoclax, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην επιστημονική κοινότητα, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση ότι ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε έγκριση για την κυκλοφορία του στην αγορά, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (fast-track). Το Venetoclax πήρε έγκριση για τη θεραπεία ασθενών που πάσχουν από Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία (ΧΛΛ).

Η Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία είναι ένας από τους πιο κοινούς τύπους λευχαιμίας που παρουσιάζεται σε ενήλικες. Κατά τη διάρκεια τελευταίας κλινικής δοκιμής, το 80% των ασθενών που έλαβαν θεραπεία με Venetoclax, παρουσίασαν πλήρη ή μερική υποχώρηση του καρκίνου τους.

Θεραπεία χωρίς παρανέργειες;

Το Venetoclax -το οποίο ανακαλύφθηκε μετά από έρευνες δεκαετιών από Αυστραλούς επιστήμονες- λαμβάνεται με τη μορφή χαπιού, ενώ το πιο ελπιδοφόρο είναι, ότι οι περισσότεροι από τους ασθενείς που υποβλήθηκαν στην πειραματική θεραπεία, δεν εμφάνισαν καμία παρενέργεια.


"Δεν προκαλεί καμία απολύτως παρενέργεια" λέει μιλώντας στο ABC ο ασθενής με ΧΛΛ Robert Oblak, ο οποίος μάλιστα παρουσίαζε και συνεχείς υποτροπές. Επιλέχθηκε το 2013 να συμμετάσχει στις δοκιμές. "Είναι απλά εκπληκτική θεραπεία! Ακόμη κι όταν σκοτώνει τα (καρκινικά) κύτταρα, δεν αισθάνεσαι καθόλου άσχημα", λέει ο R.Oblak, ο οποίος ήταν o 11ος ασθενής στον κόσμο που έλαβε θεραπεία με Venetoclax και μέσα σε ένα χρόνο είδε τη νόσο του να υποχωρεί θεαματικά.

Στη φάση ΙΙ της μελέτης συμμετείχαν 107 ασθενείς με ΧΛΛ ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι είχαν υποβληθεί προηγουμένως, σε τουλάχιστον μία ακόμη διαφορετική θεραπεία. Οι συγκεκριμένοι εθελοντές επιλέχθηκαν με κριτήριο να έχουν μία συγκεκριμένη δυσλειτουργία ενός χρωμοσώματος στα λευχαιμικά κύτταρα, που ονομάζεται “17p deletion”. Σ' αυτήν την χρωμοσωμική ανωμαλία λείπει ένα χρωμόσωμα, που συνήθως δρα, για να εμποδίσει την ανάπτυξη του καρκίνου.

Η μελέτη του Venetoclax

Zητήθηκε, λοιπόν, από τους εθελοντές να παίρνουν καθημερινά ένα χάπι Venetoclax επί πέντε εβδομάδες, σε δόσεις που άρχιζαν από τα 20 mg και αυξάνονταν σταδιακά έως τα 400 mg. Στο τέλος της μελέτης -στην οποία συμμετείχαν ασθενείς και ερευνητές από 31 κέντρα στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Πολωνία και την Αυστραλία- οι 4 στους 5 ασθενείς παρουσίασαν θετικά αποτελέσματα, ενώ ο 1 στους 5 ακόμη και πλήρη ύφεση της νόσου.

«Οι ασθενείς με ΧΛΛ έχουν πλέον μία νέα στοχευμένη θεραπεία που αναστέλλει μια πρωτεΐνη που εμπλέκεται στο να διατηρούνται ενεργά τα καρκινικά κύτταρα", ανακοίνωσε τον περασμένο Απρίλιο ο Richard Pazdur, επιστήμονας του Κέντρου για την Αξιολόγηση και την Ερευνα των Φαρμάκων, του αμερικανικού FDA.

“Σε κάποιους ασθενείς με ΧΛΛ που δεν είχαν καλά αποτελέσματα με άλλες θεραπείες, το Venetoclax μπορεί να δώσει μια νέα ευκαιρία για την αντιμετώπιση της νόσου τους", υποστήριξε ο R.Pazdour.

Στα αποτελέσματα της μελέτης, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet, τον Ιούνιο, συμπεριλαμβάνεται και η τεκμηριωμένη απόφαση του FDA για την ταχεία έγκριση του φαρμάκου, ώστε να τεθεί στη διάθεση των ασθενών, αρχικά στις ΗΠΑ.

Πώς δρα το Venetoclax

Είναι ένα φάρμακο νέας γενιάς κατά του καρκίνου, το οποίο στηρίζεται στην ανοσοθεραπεία. Δηλαδή έχει σχεδιαστεί να αντιμετωπίζει ορισμένες αδυναμίες του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου – όπως π.χ. όταν υπάρχει έλλειψη μέρους των χρωμοσωμάτων και αναστέλλεται η ικανότητα των κυττάρων να καταπολεμήσουν την εξάπλωση του καρκίνου.

Σε ασθενείς με ΧΛΛ και με έλλειψη του “17p deletion” στα χρωμοσώματά τους, τα κακοήθη κύτταρα δεν πολλαπλασιάζονται τόσο πολύ, αλλά δεν πεθαίνουν, επειδή η ανοσολογική απόκριση του οργανισμού επιτρέπει να υπάρχει σε υψηλά επίπεδα μια πρωτεϊνη που ονομάζεται BCL2 και η οποία τα βοηθά να μην πεθαίνουν.

"Τα κύτταρα όταν γεννιούνται είναι μοιραίο να πεθαίνουν και τα καρκινικά κύτταρα -και ιδιαίτερα τα κύτταρα της λευχαιμίας- καθυστερούν να πεθάνουν, όταν η πρωτεϊνη BCL2 παρεμποδίζει την καταστροφή τους", λέει στο ABC ο John Seymour από το Κέντρο Peter MacCallum Cancer στη Μελβούρνη, ο οποίος βοήθησε στην μελέτη.

"To Venetoclax λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο, αναστέλλοντας τη δράση της πρωτεϊνης BCL2, με αποτέλεσμα να επιτρέπει στα κύτταρα να πεθάνουν, έτσι όπως προορίζεται να γίνει"

Έτσι, αντί να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα -και μια σειρά υγιών κυττάρων στην γύρω περιοχή- όπως συνέβαινε με τις μέχρι σήμερα τρέχουσες θεραπείες, (χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία), το νέο φάρμακο αποκαθιστά την ισορροπία του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού και ουσιαστικά επιτρέπει στα καρκινικά κύτταρα να πεθάνουν από μόνα τους.

Αυτό εξηγεί γιατί μερικοί ασθενείς, όπως ο R.Oblak μπορούν να υποβληθούν σε θεραπεία χωρίς καμία εμφανή παρενέργεια. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Ο R.Oblak ήταν πολύ τυχερός.

To FDA αναφέρει ότι, ανάλογα με τον ασθενή, ορισμένες παρενέργειες που έχουν καταγραφεί από το χάπι Venetoclax, περιλαμβάνουν: χαμηλό αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων, διάρροια, ναυτία, αναιμία, λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, και κόπωση. Σοβαρές επιπλοκές μπορεί να περιλαμβάνουν: πνευμονία, πυρετό, ή ακόμη και τον θάνατο.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής με το Venetoclax, από τους 107 ασθενείς, οι 11 κατέληξαν. Από αυτούς οι 7 λόγω της εξέλιξης του καρκίνου και οι 4 από τις παρενέργειες του φαρμάκου.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η γη που ματώναμε..

    Τα δελτία τοπικών ειδήσεων στα κανάλια της περιφέρειας έδειχναν χθες απελπισμένους αγρότες και μικρομεσαίους παραγωγούς να δείχνουν την κατεστραμμένη τους περιουσία και σοδειά,
..και να κλαίνε εκλιπαρώντας τον ΕΛΓΑ να τους πετάξει ένα κομμάτι ψωμί-αποζημίωση, ίσα-ίσα να μην πεθάνουν αυτοί και
τα παιδιά τους.

Πολλοί απ' τους νέους αγρότες, που είναι και το πιό δυναμικό και τολμηρό σε νέες μεθόδους καλλιέργειας κομμάτι της αγροτιάς, δήλωναν πως αν δεν αποζημιωθούν, αν το κράτος δεν σκύψει πάνω απ' τα ολοφάνερα προβλήματά τους,
..θα αναγκαστούν να μην ξανακαλλιεργήσουν, και να εγκαταλείψουν την γη τους χέρσα.

Ας μην αγωνιούν.
Αυτό ακριβώς θα γίνει.
Για την ακρίβεια αυτό ακριβώς θέλουν (οι τοκογλυφο-δωσίλογοι) να γίνει. Αυτό είναι το σχέδιο.
Αν θα το πετύχουν είναι άλλο θέμα.
Πάντως με αυτά τα μέτρα που παίρνουν εναντίον του πρωτογενούς τομέα, με ΕΝΦΙΕΣ στα αγροτεμάχια, ακόμα και στις μη ρευματοδοτούμενες αποθήκες, στις παράγκες και στ' αλώνια,
..με απαγόρευση συγκεκριμένων καλλιεργειών, με την αναγκαστική σπορά συγκεκριμένων γενετικά τροποποιημένων σπόρων,
..με τον έλεγχο, φορολόγηση, και κλείσιμο πηγαδιών και γεωτρήσεων,
..με την σταδιακή κατάργηση του αφορολόγητου για το πετρέλαιο κίνησης των γεωργικών μηχανημάτων,
..με τον ΦΠΑ στα ύψη για φάρμακα, υλικά και λιπάσματα,
..με την δραματική καθυστέρηση απόδοσης της οποιασδήποτε αποζημίωσης-ελεημοσύνης απ' το κράτος,
..έχουν πολύ μεγάλη πιθανότητα να πετύχουν τον στόχο τους.
Που δεν είναι άλλος απ' την απαξίωση της καλλιεργούμενης γης,
..μέσω του έμμεσου εξαναγκασμού των μικρομεσαίων αγροτών σε εγκατάλειψή της,
..λόγω μετατροπής της αγροτικής παραγωγής σε ασύμφορη δραστηριότητα.

Και όταν εγκαταλειφθεί ακαλλιέργητο και χέρσο μεγάλο μέρος της αγροτικής γης, από τους μικρούς και μεσαίους αγρότες-παραγωγούς,
..τότε θα έχει πιά απαξιωθεί και η αξία της θα πέσει δραματικά.
Και τότε...μπίνγκο!
Η γη θα πουληθεί σε εξευτελιστικές τιμές,
..σε μεγάλες εταιρείες κατά προτίμηση θυγατρικές των τοκογλύφων,
..οι πρώην ιδιοκτήτες θα προσληφθούν ως εργάτες γης,
..και η "δίκαιη ανάπτυξη" του ψευτράκου,
..καθώς και το success story των προηγούμενων προδοτών,
..θα έχει έρθει!


Τα αγροτεμάχια-φιλέτα δίπλα σε θάλασσες και ακτές θα γίνουν ξενοδοχειακές μονάδες,
..και τα υπόλοιπα θα αναλάβουν να τα καλλιεργήσουν οι διάφορες Monsanto της χημικής-καρκινογόνου αγροκαλλιέργειας υβριδίων,
..και οι διάφορες Nestle, που ευαγγελίζονται ιδιωτική κατοχή και πώληση των πόσιμων υδάτινων πόρων διεθνώς.

Αυτό είναι το μέλλον της αγροτιάς που σχεδίασαν οι τοκογλύφοι-κατακτητές για την Ελλάδα μας,
..το υπέγραψαν οι εγκληματίες δωσίλογοι πολιτικοί μας ως μνημόνια,
..που τα ψήφισαν στην Βουλή 300 προδότες,
..και "εφαρμόζουν τον νόμο" κάτι γελοία ανθρωπάρια με μαντηλάκια στο τσεπάκι του υπουργικού τους κουστουμιού.

Το αν θα πετύχουν το σχέδιό τους δε εξαρτάται απ' αυτούς.
Εξαρτάται από 'μάς.

Κοντεύουμε στο σημείο που δεν θάχουμε πιά κάτι να χάσουμε.
Και τότε,
..θα χάσουν αυτοί!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απόφαση-βόμβα Ειρηνοδικείου: Να επιστραφεί ο 13ος και 14ος μισθός στους δημοσίους υπαλλήλους




Μια απόφαση που, αν τελεσιδικήσει, θα επιφέρει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και στο οικονομικό επιτελείο, εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας.

Το δικαστήριο, δικαιώνει υπαλλήλους και διατάσσει το Δημόσιο να τους καταβάλει τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας.

Το Ειρηνοδικείο μάλιστα, αντικρούει τους ισχυρισμούς περί δημοσιονομικού ελλείμματος που επέβαλαν τις περικοπές.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr στο Ειρηνοδικείο προσέφυγαν με αγωγή τους 5 δικαστικοί υπάλληλοι της Καλαμάτας, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, Ανδρόνικο Σταυρόπουλο.

Η υπόθεση δεν είναι η μοναδική, καθώς ακολουθεί τους επόμενους μήνες η εκδίκαση της αγωγής που έχουν καταθέσει οι μόνιμοι δικαστικοί υπάλληλοι της Καλαμάτας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας.

Καθώς αυτά τα οφειλόμενα παραγράφονται μετά τη διετία, οι εν λόγω προσφεύγοντες δικαστικοί υπάλληλοι δικαιώθηκαν για τα επιδόματά τους για τα έτη 2014 – 2015.

«Στην οικονομική κρίση οι πολίτες έχουν ανάγκη»

Η απόφαση, που μπορεί να αποτελέσει «πολιορκητικό κριό» για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, αναφέρεται στην αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου: «Τα κοινωνικά δικαιώματα είναι θεμελιώδη, εξίσου με τα ατομικά και τα πολιτικά, και παράγουν, κατά την επικρατούσα στη θεωρία άποψη, ένα “σχετικό κοινωνικό κεκτημένο”, η αξία και η προστατευτική λειτουργία του οποίου πρέπει να αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, όταν οι πολίτες το έχουν περισσότερη ανάγκη».

Ακολούθως στην απόφαση γίνεται εκτενής αναφορά στους νόμους και στις περικοπές που επήλθαν από τα μνημόνια και επισημαίνεται από την εισηγητική έκθεση του νόμου:

«Ουδόλως προκύπτει ότι τα λαμβανόμενα μέτρα ήταν αναγκαία, αλλά και τα μόνα ικανά και πρόσφορα για τον επιδιωκόμενο σκοπό τηρουμένων και των αρχών της ισότητας και αναλογικότητας».

«Επίσης, ακόμη και αν ήθελε κριθεί πως τα επίδικα μέτρα ήταν πρόσφορα, ο νομοθέτης όφειλε περαιτέρω να μελετήσει και να αποφανθεί αιτιολογημένα για την αναγκαιότητά τους, εξετάζοντας την ύπαρξη εναλλακτικών επιλογών και συγκρίνοντας τα οφέλη και τα μειονεκτήματα της καθεμίας για την επίτευξη των επιδιωκόμενων δημοσίων σκοπών. Επομένως, πριν από την κατάργηση των δώρων και του επιδόματος αδείας, όφειλε προηγουμένως να εξετάσει με τρόπο επιστημονικό και δικαστικά ελέγξιμο, αν οι επιπτώσεις από τα ήδη ληφθέντα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης και συνδυαζόμενες με τις ευρύτερες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της διανυόμενης έκτακτης περιόδου, οδηγούν σε επιτρεπτή μείωση του επιπέδου ζωής των μισθωτών. Ως εκ τούτου, για τη θέσπιση των ανωτέρω περικοπών δεν αρκεί η επίκληση, αορίστως, του σπουδαίου δημοσίου συμφέροντος, αλλά η τεκμηρίωση με τη δέουσα σαφήνεια και παράθεση αναλυτικών στοιχείων, του λόγου για τον οποίο η συγκεκριμένη δέσμη μέτρων είναι η μόνη πρόσφορη και αναγκαία λύση για την αποφυγή του κινδύνου χρεοκοπίας της χώρας».

«Όμως, η περικοπή των δώρων και του επιδόματος αδείας, που έχουν νομοθετηθεί σε συνέχεια των αναφερόμενων νόμων με τους οποίους περικόπηκαν οι αποδοχές των μισθωτών, επιβαρύνει σωρευτικά την ίδια ομάδα πολιτών (μισθωτών) και, ως εκ τούτου, η επιβάρυνση αυτή είναι εξόφθαλμα δυσανάλογη, ιδίως για όσους υπηρετούν στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να έχουν υποστεί σοβαρές οικονομικές απώλειες. Επιπλέον, οι εν λόγω ρυθμίσεις δεν πλήττουν, κατ’ αποτέλεσμα, στον ίδιο βαθμό τους υψηλόμισθους υπαλλήλους αφενός και τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους αφετέρου, με αποτέλεσμα οι μεν υψηλόμισθοι να εξακολουθούν να διατηρούν ένα ικανοποιητικό και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, οι χαμηλόμισθοι, όμως, οι οποίοι αποτελούν ένα ιδιαίτερα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, οδηγούνται στην κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση καλούμενοι να συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη κατά προφανή αναντιστοιχία με τις δυνάμεις τους».

Μάλιστα, η απόφαση καταλήγει δικαιώνοντας τους υπαλλήλους, με το αιτιολογικό ότι οι περικοπές αυτές «στερούν το δικαιούμενο, ικανοποιητικό και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης χαμηλόμισθων Ελλήνων μισθωτών» και διατάσσει την καταβολή των δώρων και, μάλιστα, με το νόμιμο τόκο.

Πηγή  www.iefimerida.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Η θέση της Χρυσής Αυγής για τους ΑΜΕΑ


Από παλιότερη ανάρτηση 2013

Σοκ προκαλεί η είδηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου κατά την οποία Υπέρ της στείρωσης - ακόμη και της ευθανασίας - ατόμων με ειδικές ανάγκες ή με βεβαρημένη κληρονομικότητα τάσσεται η Χρυσή Αυγή, προκειμένου να προστατευτεί η "λευκή φυλή", σύμφωνα με άρθρο που βρίσκεται αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της για την Οικολογία και τον Φυλετικό... Ανθρωπισμό.

Πρόκειται για άρθρο του δόκτορα Jacqes Bauge-Prevost, μέλους του Ινστιτούτου Ψυχοσωματικών, Βιολογικών και Φυλετικών Επιστημών, που τιτλοφορείται "H Δημοκρατία καταδικάζει αθώα πλάσματα σε ισόβιο βασανισμό".
Τέσσερα μέλη της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν την Κυριακή το βράδυ στην εκπομπή του Γ. Τράγκα στον ΣΚΑΙ. Πρόκειται για τους Χρήστο Παππά, Ηλιά Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη και Αρτέμη Ματθαιόπουλο, η παρουσία των οποίων ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο Διαδίκτυο.ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι παιδιά δικαιούνται μόνο οι υγιείς ψυχικά Έλληνες λέγοντας ότι χαράδρες δεν έχει μόνο ο Ταΰγετος αλλά και πολλά βουνά της Μακεδονίας, από την οποία και κατάγεται!





Πηγή ENA CHANNEL GREECE

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Σώρρας: Υβρίδια και ζώα οι ανάπηροι στους Παραολυμπιακούς Αγώνες



«Υβρίδια, ζώα, καθάρματα» αποκάλεσε ο Αρτέμης Σώρρας τα άτομα με αναπηρία που «τολμούν» να διοργανώνουν Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Αρτέμης Σώρρας, ο άνθρωπος που υπόσχεται να σώσει την Ελλάδα πληρώνοντας τα χρέη της, εκτός εαυτού, εμφανίστηκε να εξαπολύει έναν πρωτοφανή οχετό κατά των ατόμων με αναπηρία, με αφορμή τη διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων.

«Τα υβρίδια, αυτά τα ζώα φτιάχνουν τον πλανήτη των αναπήρων. Τι δουλειά έχει ένας ανάπηρος να κάνει Παραολυμπιακούς» εμφανίζεται να λέει, ενώ διαχώρισε τους ανθρώπους σε «ανάπηρους» και «κανονικούς».

Δείτε την δήλωσή του:



Πηγή www.iefimerida.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χρυσό μετάλλιο ο Κωνσταντινίδης, χάλκινο ο Ζησίδης στη σφαίρα


Ονειρικά ξεκίνησαν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες για την Ελλάδα - Ο φοβερός Θανάσης Κωνσταντινίδης έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ και κατέκτησε το χρυσό στην σφαιροβολία - Μαζί του στο βάθρο και ο Ζησίδης που πήρε την 3η θέσηΣτην πρώτη μέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων, η Ελλάδα πανηγυρίζει ήδη δύο μετάλλια και μάλιστα με φοβερές επιδόσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης έκανε έναν συγκλονιστικό αγώνα στη σφαιροβολία της κατηγορίας F32 και όχι μόνο κατέκτησε το χρυσό με βολή στα 10,39μ., αλλά σημείωσε και νέο παγκόσμιο ρεκόρ!

Και για να είμαστε ακριβείς, έσπασε τρεις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στον τελικό! Γιατί πριν την κορυφαία βολή του, είχε ρίξει 10,09μ. και 10,15μ., επιδόσεις που εξίσου ήταν –προς στιγμήν- οι κορυφαίες όλων των εποχών στο αγώνισμα!

Το βάθρο, βέβαια, θα έχει και δεύτερο Έλληνα αθλητή. Ο λόγος για τον Δημήτρη Ζησίδη, ο οποίος θα «φορέσει» το χάλκινο μετάλλιο, καθώς με 9,24μ. κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό της σφαιροβολίας, κάνοντας μάλιστα και ατομικό ρεκόρ, δείγμα της υπέρβασης που έκανε, ξεπερνώντας τον εαυτό του (αυτή είναι άλλωστε η ουσία στην μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού).

Αξίζει να σημειωθεί πως η χώρα μας είχε κι άλλη εκπροσώπηση στο αγώνισμα. Ο Νίκος Γονιός κατετάγη δέκατος, με κορυφαία βολή στα 7 μέτρα.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....