Διυλιστήριο: 02/21/19
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Ελευθεριάδης, ο φιλοσκοπιανός υβριστής του Καραμανλή, υποψήφιος για την Ευρωβουλή με την ΝΔ



Αναρωτιόταν για τις αντιδράσεις στο... «Δημοκρατία της Μακεδονίας»!

Eνας φιλοσκοπιανός, υβριστής του Κώστα Καραμανλή, είναι το νέο κελεπούρι της Πειραιώς. Πρόκειται για τον Παύλο Ελευθεριάδη, ο οποίος θα βρίσκεται, όπως ανακοινώθηκε χθες, στα ευρωψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

«Το αν έχουμε εμείς ή οι Σκοπιανοί περισσότερη σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο είναι θέμα των ιστορικών. Ας πιστεύει καθένας μας ό,τι θέλει» έγραφε ωμά ο «αξιότιμος» κύριος καθηγητής το 2008, σε άρθρο του υπό τον τίτλο «Εθνικισμός και εθνικό συμφέρον». Ο κ. Ελευθεριάδης, ο οποίος μιλούσε για «μακεδονικό» και όχι για «σκοπιανό», διατύπωνε ευθαρσώς μια θέση που, αν μπήκε στον κόπο να τη διαβάσει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, είναι να απορεί κανείς πώς τον ενέταξε στα ψηφοδέλτιά της. «Γιατί αντιδρά η Ελλάδα στον αυτοπροσδιορισμό της ΠΓΔΜ ως “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”; Ποιο εθνικό της συμφέρον βλάπτεται;

Η επίσημη θέση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σήμερα είναι ότι η ονομασία αυτή “σφετερίζεται την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας”. Η θέση αυτή όμως είναι πολύ δύσκολο να θεμελιωθεί» ισχυριζόταν. Στην εξωφρενική επιχειρηματολογία του ο Παύλος Ελευθεριάδης, σε μια περίοδο που οι βόρειοι γείτονές μας έστηναν αγάλματα και διατείνονταν ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ανέφερε ότι ο ελληνικός πολιτισμός ανήκει σε όσους αγαπούν τα ελληνικά γράμματα και τη δημοκρατία και πως «οι κληρονόμοι είναι τόσο πολλοί και τα δικαιώματά τους τόσο αποσπασματικά ώστε ο όρος χάνει το νόημά του», θέλοντας να αποδομήσει όλα τα εθνικά επιχειρήματα που μιλούσαν για «σφετερισμό» εκ μέρους των Σκοπιανών.



Στο ίδιο άρθρο, το νέο asset του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα έβαζε με την κυβέρνηση Καραμανλή χρεώνοντας στους υπουργούς του... «εθνικιστικό θυμό». Γιατί; Επειδή, άκουσον άκουσον, τα διαβατήρια που εκδίδονταν επί των ημερών της Ν.Δ. δεν ανέφεραν τη χώρα μας ως «Greece», παρά μόνον ως Hellenic Republic. Πιστεύει ο κ. Ελευθεριάδης ότι πρέπει να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Γραικοί;

Τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή τον έχει στολίσει δε ουκ ολίγες φορές, με αποτέλεσμα να αναρωτιέται κανείς αν χωράει στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη ένας πολέμιος του πρώην πρωθυπουργού. Τον Δεκέμβριο του 2014 στην αμερικανική έκδοση του περιοδικού «Foreign Affairs» είχε κατηγορήσει τον Καραμανλή ότι τα τελευταία δύο χρόνια της διακυβέρνησής του «παραποίησε τα στατιστικά στοιχεία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει τις πρόωρες εθνικές εκλογές που προκάλεσε ο ίδιος» και πως έδρασε «όχι τόσο από απερισκεψία όσο από αδυναμία».

Αποδομούσε δε κομμάτι κομμάτι την πολιτική του πρώην πρωθυπουργού λέγοντας πως «όταν βρέθηκε στην εξουσία, υποχώρησε μπροστά στα οργανωμένα συμφέροντα». Εναν χρόνο αργότερα, στη βρετανική «Telegraph», κατηγορούσε από κοινού ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για λαϊκισμό.

Ο κ. Ελευθεριάδης, ο οποίος είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έχει φλερτάρει πολλές φορές με την πολιτική. Οι φιλοδοξίες του τον ώθησαν μάλιστα το 2016 να διεκδικήσει ακόμη και την ηγεσία του Ποταμιού, ενώ έκανε ένα πέρασμα και από την Ωρα Αποφάσεων των κ. Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη και Ραγκούση.





https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....