Διυλιστήριο: 06/30/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Bloomberg: Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ, ακόμα και αν επικρατήσει το «όχι» λέει ο Σόιμπλε

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σε βουλευτές ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, προς το παρόν, Αν οι Έλληνες ψηφοφόροι ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα που έχει προγραμματιστεί, επισημαίνει το Bloomberg επικαλούμενο τρία άτομα που παρευρέθηκαν στη συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών στο Βερολίνο την Τρίτη. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σόιμπλε είπε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσει το ευρώ αν οι Έλληνες καταψηφίσουν τους όρους του πακέτου. 

Οι πηγές του πρακτορείου ζήτησαν να μην κατονομαστούν, επικαλούμενες τον ιδιωτικό χαρακτήρα της συζήτησης, ενώ το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να κάνει σχόλιο, τονίζει το Bloomberg. 


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σβαν (δυο φορές υποψήφια Πρόεδρος της Γερμανίας) : Εξοργίζομαι γιατί δεν φέρονται τίμια στην Ελλάδα

«Εξοργίζομαι γιατί δεν φέρονται τίμια στην Ελλάδα», δηλώνει η Γκεζίνε Σβαν, ηγετικό στέλεχος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και δύο φορές υποψήφια πρόεδρος της Γερμανίας.

«Υποδαυλίζονται αυτή τη στιγμή πολλές προκαταλήψεις κατά της ελληνικής κυβέρνησης και εν μέρει, ενίοτε και κατά του ελληνικού λαού. Υποδαυλίζονται εθνικιστικά συναισθήματα εναντίον της χώρας σας και αυτό με εξοργίζει. Το θεωρώ δηλητηριώδες» σημειώνει η κ. Σβαν σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Με θυμώνει όταν ακούω ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει τίποτα, ενώ ο κ. Σόιμπλε προ των ελληνικών εκλογών έλεγε με ενθουσιασμό πόσα έχει καταφέρει η κυβέρνηση Σαμαρά και ο ελληνικός λαός. Πρόκειται για μία πολιτική τοποθέτηση των Χριστιανοδημοκρατών και δυστυχώς οι Σοσιαλδημοκράτες δεν αντιτάσσονται σε αυτή. Είμαι σοσιαλδημοκράτις και αυτό με εξοργίζει, διότι το κόμμα μου επέκρινε, δεν το αρνούμαι, την πολιτική λιτότητας τα τελευταία χρόνια και είχε δίκιο» προσθέτει.

Η κ. Σβαν θεωρεί ότι «το δημοψήφισμα σε αυτό το βασικό θέμα καταρχήν είναι καλό. Αλλά θα έπρεπε τα ερωτήματα να δίνουν μία θετική προοπτική. Μόνο η συμβουλή να υπερψηφιστεί το "όχι" δεν αρκεί. Και αν πλειοψηφήσει το "ναι", σημαίνει ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι υπέρ της αυστηρής λιτότητας; Η δική μου γνώμη είναι να τεθεί προς ψήφιση το ερώτημα: "Αποδέχεσθε τις σκληρές περικοπές, αν γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, όπως το έχει προτείνει η κυβέρνηση"; Και να υποστηριχθεί μετά το "ναι"».

Ερωτηθείσα για τις προτάσεις των θεσμών, η Γερμανίδα πολιτικός τονίζει: «Η συνολική προσέγγιση δεν είναι ορθή, ορισμένα σημεία, βέβαια, όπως η μείωση των αμυντικών δαπανών είναι σωστά, αλλά οι περικοπές συντάξεων σε συνδυασμό με αύξηση των ιατροφαρμακευτικών εισφορών όχι. Απαιτείται βιώσιμη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα, στη διοίκηση, αλλά δεν γίνεται σε μία ημέρα. Ούτε, όμως, γίνεται να μην υπάρχει βασική σύνταξη αν κάποιος στα 55 δεν βρίσκει δουλειά και δεν υπάρχει και ασφάλεια ανεργίας. Γνωρίζω τα κείμενα του ΟΟΣΑ που επεξεργάστηκε με την ελληνική κυβέρνηση που προβλέπουν σχετικές λύσεις. Δεν της δόθηκε, όμως, ο χρόνος να αναπνεύσει και να τις εφαρμόσει. Πώς να το κάνει, άλλωστε, όταν επικρέμεται συνεχώς επί της κεφαλής της ως δαμόκλειος σπάθη ο κίνδυνος της χρεοκοπίας».

Η Γκεζίνε Σβαν πιστεύει ότι «η ένταση και η διαμάχη θα συνεχιστούν, οι θεσμοί θα προσπαθήσουν, βέβαια, να μην επέλθει η κατάρρευση, αλλά θα κρατήσουν ταυτόχρονα την Ελλάδα ανάμεσα στη μέγγενη. Η κατάσταση είναι κρίσιμη, έτσι είναι στην πολιτική και γι' αυτό υποθέτω ότι την τελευταία στιγμή ο κ. Τσίπρας θα αναγκαστεί να κάνει δύσκολες παραχωρήσεις. Θα διευκόλυνε αν υπήρχε μία προοπτική αναδιάρθρωσης του χρέους, μία προοπτική για μία αλλαγή. Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα με διάφορα projects. Με διάρκεια και υπομονή».

Επίσης, η κ. Σβαν εκτιμά ότι «η πλευρά των θεσμών δεν είναι διατεθειμένη έως τώρα να δημιουργήσει την αποφασιστική προϋπόθεση για την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων και την αναδιάρθρωση του χρέους» Όμως, όπως σημειώνει: «Διάβασα με ικανοποίηση τις δηλώσεις του αναπληρωτή κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Άξελ Σέφερ, ο οποίος, επιτέλους, είπε επίσημα ότι χρειάζεται μία τέτοια αναδιάρθρωση. Είναι μία σημαντική είδηση, διότι συμβάλλει ώστε σιγά-σιγά να ενεργοποιηθούν οι Σοσιαλδημοκράτες προς αυτή την κατεύθυνση και αυτό θα ήταν καλό, ενώ μέχρι τώρα, κυρίως η ηγεσία του κόμματος, ήταν εντελώς κουμπωμένη στο θέμα αυτό.

Η κ. Μέρκελ, από την άλλη πλευρά, πιστεύω πως δεν έχει την πολυτέλεια να επιτρέψει την ολοκληρωτική τους αποτυχία και νομίζω πως έτσι θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή…. Η γερμανική πλευρά προσπαθεί διαρκώς να παρουσιάσει την κρίση των τραπεζών ως κρατική κρίση χρέους, ως εθνική (ελληνική) κρίση, παραγνωρίζοντας την ανάμειξη διεθνών παικτών, όπως οι ιδιώτες επενδυτές και οι τράπεζες, τους οποίους δεν μπορεί κανείς να τους κατατάξει με εθνικό κριτήριο. Προσπαθεί να ενοχοποιήσει τους άλλους. Διατείνεται πως οι Γερμανοί κάνουν το σωστό, οι άλλοι όχι. Φυσικά και έχει κάνει πολλά λάθη η ελληνική κυβέρνηση, αλλά βρίσκεται μπροστά σε μία εντελώς νέα κατάσταση».

Ερωτηθείσα για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό δάνειο, η κ. Σβαν υπογραμμίζει: «Αυτό είναι κάτι που με ενοχλεί ιδιαιτέρως στη στάση της γερμανικής κυβέρνησης. Δεδομένου του τρόπου που αντιμετώπισαν οι σύμμαχοι τα χρέη της Γερμανίας μετά τον πόλεμο, πίσω από τα οποία βρίσκονταν πραγματικά εγκλήματα των ναζί, είναι μικρόψυχο εκ μέρους της, ακόμα και αν αντιλαμβάνομαι τη θέση της νομικά, ότι δηλαδή θα ενεπλέκετο σε μία δίνη απαιτήσεων, θα μπορούσε να βρει άλλες λύσεις, όπως έγινε με την Πολωνία.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του αναγκαστικού δανείου, η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να ξανασκεφτεί αν πρέπει σήμερα να είναι εντελώς αρνητική στο θέμα αυτό, αλλά συγχρόνως να επιμένει πεισματικά στην αποπληρωμή του ελληνικού χρέους. Λιθοβολεί άλλους, τη στιγμή που εγκαλείται η ίδια. Βρίσκω τη στάση της εντελώς προβληματική. Χαίρομαι που συμπίπτει η άποψή μου με αυτήν του Χέλμουτ Σμιτ, διότι εξακολουθεί να έχει στη Γερμανία μεγάλο κύρος και με θυμώνει το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, χαρακτήρισε τη σχετική ελληνική απαίτηση ανόητη. Φυσικά θα πρέπει να διαχωριστεί το θέμα αυτό από το ελληνικό χρέος, αλλά ακόμα και αν η Ελλάδα δεν χρωστούσε θα έπρεπε να καταβληθεί. Θεωρώ, όμως, κατανοητό, σε μία περίοδο γενικευμένης επικριτικής στάσης των γερμανικών ΜΜΕ κατά της Ελλάδας, να υπενθυμίζεται το ηθικό χρέος που έχουμε ακόμα».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ

Αυτή είναι η ανάγνωση των νέων προτάσεων της Ευρώπης που σας αποκαλύψαμε τα ξημερώματα, μια πρόταση που φέρνει ολική ανατροπή και βρίσκεται υπό επεξεργασία αυτή την ώρα σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο. Επιχειρούμε να αποκωδικοποιήσουμε με απλά λόγια τι σημαίνουν αυτές οι νέες προτάσεις που ίσως να αλλάξουν τα δεδομένα.
Όπως σας ενημερώναμε η δομή περιλαμβάνει (περιληπτική μετάφραση):


*Λήξη του προγράμματος του EFSF
*Έναρξη τριετούς προγράμματος με τον ESM
*Καμία εμπλοκή του ΔΝΤ στο χρηματοδοτικό
*Σοβαρότατη πρόνοια για το χρέος, μεταξύ άλλων με δεκαετή περίοδο χάριτος και άλλες ελαφρύνσεις
*Όρους που δεν απέχουν από τις Ελληνικές θέσεις.
*Εξασφάλιση της αποπληρωμής του ΔΝΤ, ακόμα και στην τρέχουσα δόση.
Αναλύοντας την κάθε μια πρόταση ξεχωριστά, μπορούμε να συμπεράνουμε τα εξής:
Με τη λήξη του προγράμματος του EFSF (προσωρινό μηχανισμό στήριξης), στην ουσία αφήνουν πίσω τις μνημονιακές δεσμεύσεις της τελευταίας σύμβασης με τους δανειστές.
Από τη στιγμή που θα το αφήνουν να εκπνεύσει σήμερα το βράδυ και θα περάσουν σε ένα τριετές πρόγραμμα με τον ESM (μόνιμο μηχανισμό στήριξης της Ευρώπης), είναι σαν να αλλάζει σελίδα η σχέση της Ελλάδας με τους δανειστές. Οι όροι που προσφέρουν οι δανειστές, δεν απέχουν από τις ελληνικές θέσεις.
Αυτή η σχέση αλλάζει ριζικά και με την αποχώρηση του ΔΝΤ, καθώς δεν θα έχει καμία εμπλοκή στη χρηματοδότηση της χώρας. Θα περιοριστεί ως φαίνεται σε τεχνικές συμβουλές, χωρίς να έχει το δικαίωμα αυτών των αισχρών παρεμβάσεων των τελευταίων 5 ετών; Γιατί δεν θα έχει πλέον αυτό το δικαίωμα; Από τη στιγμή που δεν θα δώσει άλλα δάνεια, δεν θα έχει δικαίωμα λόγου. Προσθέστε σε αυτό, ότι τα δάνεια που έχει δώσει μέχρι τώρα στην Ελλάδα θα τα αγοράσει ο ESM. Στην ουσία πετάμε έξω το ΔΝΤ. Αντίστοιχη μέριμνα ίσως υπάρξει και με τα ομόλογα που έχει στα χέρια της η ΕΚΤ. Θυμίζουμε ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο πρέπει να πληρώσουμε στην ΕΚΤ ομόλογα που λήγουν ύψους 6,7 δις ευρώ.
Με άλλα λόγια εξασφαλίζονται οι πληρωμές, ακόμα και η σημερινή προς το ΔΝΤ. Για τη σημερινή κυρίως δόση – και σε αυτό φαίνεται να υποχωρούν οι ευρωπαίοι – είναι το ΔΝΤ να πληρωθεί με τα κέρδη που έχουν αποκομίσει το 2014 οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης και η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν. Πρόκειται για 1,9 δις ευρώ, κάτι περισσότερο δηλαδή από την τρέχουσα δόση (έχει συγχωνευθεί σε μια και λήγει σήμερα, ύψους 1,58 δις)
Χρέος
Το πλέον σοβαρό είναι το θέμα του χρέους. Η πρόταση της Ευρώπης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ολυμπία, περιλαμβάνει δεκαετή περίοδο χάριτος, Δηλαδή, τεράστια ανάσα για την ελληνική οικονομία, αφού δεν θα καλείται να πληρώσει δάνεια και αυτά τα χρήματα που εξοικονομεί να τα ρίχνει στην πραγματική οικονομία.
Προφανώς, θα υπάρξει και νέα δέσμευση της Ευρώπης για διευθέτηση του χρέους με βάση τη συμφωνία του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012. Αυτή η δέσμευση προέβλεπε:
*μετάθεση του χρόνου αποπληρωμής στις λήξεις των ελληνικών ομολόγων
*μείωση των επιτοκίων δανεισμού (κανείς δεν ξέρει με ποιο επιτόκιο μας δανείζει ακριβώς το ΔΝΤ, ενώ ο ESM επειδή διαθέτει υψηλή διαβάθμιση έχει πολύ χαμηλά επιτόκια)
*αλλαγή των επιτοκίων σε σταθερά από κυμαινόμενα


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Αγρότης μπαίνει στο γραφείο του Γρηγοράκου και .....χ@@@@νε επάνω τους

Επειδή πολλοί νομίζουν ότι τρώει ο ελληνικός λαός κουτόχορτο, επειδή πολλοί νομίζουν ότι ξεχνάμε ποιοι είναι οι υπαίτιοι που φτάσαμε ως εδώ, επειδή ο Ελληνικός λαός δεν φοβάται, επειδή νομίζουν ότι θα μπορούν μετά να κυκλοφορούν ελεύθεροι .... δείτε τον απλό Έλληνα Σπαρτιάτη αγρότη.



  


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Η Ευρώπη πετάει έξω το ΔΝΤ με νέα πρόταση για συμφωνία

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Η πρωτοβουλία της Ευρώπης όπως εκφράστηκε σε ανώτατο επίπεδο 4 ώρες πριν, αποτελεί ολική ανατροπή σε όλη την εώς τώρα εξέλιξη της διαπραγμάτευσης. Η μεγάλη ανατροπή προβλέπει την έξοδο του ΔΝΤ από το προτεινόμενο πρόγραμμα στήριξης, στοιχείο που εαν επιβεβαιωθεί αποτελεί ιστορική εξέλιξη για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Η δομή περιλαμβάνει (περιληπτική μετάφραση):
Λήξη του προγράμματος του EFSF
Έναρξη τριετούς προγράμματος με τον ESM
Καμμία εμπλοκή του ΔΝΤ στο χρηματοδοτικό
Σοβαρότατη πρόνοια για το χρέος, μεταξύ άλλων με δεκαετή περίοδο χάριτος και άλλες ελαφρύνσεις
Όρους που δεν απέχουν από τις Ελληνικές θέσεις.
Εξασφάλιση της αποπληρωμής του ΔΝΤ, ακόμα και στην τρέχουσα δόση.
Απαιτείται:
Επιστολή της Ελληνικής κυβέρνησης με αποδέκτες Ντάισεμπλουμ και Ρέγκλινγκ (περιγράφεται η διαδικασία όπου καταλήγει σε επιτροπή με αιτιολογία την διερεύνηση):

– Για την αντιμετώπιση του προβλήματος των τραπεζων
– Τον υπολογισμό του κινδύνου για την Ευρωζωνη
– Την κάλυψη των Χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας (περιλαμβάνει και τις δοσεις του ΔΝΤ)
– Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και αναπτυξιακή παρέμβαση (σε επιπεδο κόστους)

Για την ενεργοποίηση της διαδικασίας, η επιστολή από την Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σταλεί το αργότερο εώς απόψε, 9.30 το βραδυ.

Θεωρούμε λοιπόν οτι για πρωτη φορά είμαστε σε τροχιά συμφωνίας με ψηλά το κεφάλι και η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί τάχιστα. Εάν επιβεβαιωθούμε, δεν μιλάμε ποτέ στην τύχη, η Ελλάδα έχει την μεγάλη ευκαιρία να γράψει ιστορία.
Υπάρχει δε και η νομική φόρμουλα για να ακυρωθεί το δημοψήφισμα. Αν και η πρόταση τυπικά δομείται από την Ελλάδα, η αποδοχή της από την Κομισιόν συνιστά νέα πρόταση, που ακυρώνει την ύλη του δημοψηφίσματος.

Θα σας κρατήσουμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις,


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Θεοδωράκης : ''Καλωσήρθες στο club των υποστηρικτών της Γερμανίας''

Χθες (29 6 2015) στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο κύριος Θεοδωράκης ερήμην του λόγου υπέπεσε σε μία αποκάλυψη. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που είπε πως ελπίζει σε κινήσεις της κυρίας Μέρκελ είπε καλωσήρθες στο club των υποστηρικτών της Γερμανίας. Εμείς αναρωτιόμαστε, υπάρχει τέτοιο club ; Και αν ναι ποιοι είναι στο club αυτό ;

Δείτε το σχετικό video



http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα φιλαράκια τα καλά..

     Με την ίδια ευκολία που ψεύδονται ξετσίπωτα σχετικά με το αν έθεσαν τελεσιγραφικά ή όχι το σχέδιο ''συμφωνίας'' (τύπου take or leave it),
..τώρα που ένιωσαν το έδαφος να κλωνίζεται,

..που ψεύδονται με θράσος ότι ζητούσαν περικοπές σε συντάξεις και μισθούς ως αναπτυξιακά μέτρα(!) προς όφελος(!!) του ελληνικού λαού,
..που έχουν αρχίσει την κλαψομ@@νίαση και τα κόλπα της ''αντρικής σχολής'', πως: ''ξέρετε
εμείς σας αγαπάμε, και να, δεν εννοούσαμε αυτό αλλά το άλλο, και ο Γιάνης δεν κατάλαβε και έφυγε, και εμείς εδώ είμαστε για να συμφωνήσουμε'',
..και όλα αυτά τα γλοιώδη και άναντρα που χαρακτηρίζουν όλους τους δειλούς κι ανεύθυνους σε όλες τις εποχές και σε όλες τις καταστάσεις,

..με την ίδια ευκολία λοιπόν, αυτές τις ίδιες φάτσες, αν ο μη γένοιτο την Κυριακή υπερισχύσει το ''ναι'',
..θα τις δούμε να περφέρονται στις Βρυξέλλες και στα γιουρογκρούπ τους με έπαρση, αλαζονεία και προπαντός με ειρωνεία, λέγοντας: ''ξέρετε ο ελληνικός λαός ψήφισε ''ναι'', άρα θέλει αυτά τα μέτρα και δεν φταίμε εμείς για ό,τι κι αν συμβεί παραπέρα''!

Χαρακτηριστικό των δειλών η ξετσιπωσιά και η θρασυδειλία.
Χαρακτηριστικό των τιποτένιων η διαστρέβλωση και η συσκότιση λόγων και προθέσεων.
Αυτοί είναι οι ''εταίροι'' και ''φίλοι'' της Ελλάδας.

Σήμερα ξημερώματα ο ''φίλος'' Γιούνκερ επανήλθε με νέα(!) ολόφρεσκη(!!) πρόταση που ήταν:
1) να γίνει αποδεκτό το κείμενο των θεσμών (αλήθεια ποιό κείμενο, αφού ο ίδιος χθες είπε πως δεν υπήρχε κάτι που ζητούσαν οριστικά, ενώ εδώ το αναφέρει ως ''το κείμενο'' σαν κάτι γνωστό και υπάρχον!),
2) Ο πρωθυπουργός να ζητήσει από τον κόσμο να ψηφίσει ναι (εδώ πιά η εκβιαστική ιταμότητα βαράει συναγερμό!),
3) οι θεσμοί να αποδεχθούν μια αλλαγή στο κείμενό τους (δηλαδή τί ''μιά'' αλλαγή; ποιά αλλαγή; θα μας την πει μετά το ''ναι'';),
4) η κυβέρνηση να ζητήσει τη σύγκληση έκτακτου eurogroup (όπου θα πρέπει να προσέλθει γονυπετής;),
..για να πάρει την φυσική απάντηση πως "Η ελληνική κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη"!

Αυτός ο ''φίλος'' Γιούνκερ χθες είχε συμβουλέύσει δημόσια τους έλληνες να ψηφίσουν ''ναι''!
Άραγε με ποιά ιδιότητα; Του φίλου ή του γ@μιά; Και μπορεί το δεύτερο με τόσο κρασί;
Το blog λυπάται που εκφράζεται αισχρά, αλλά η αγανάκτηση ξεχειλίζει.

Αυτά είναι τα φιλαράκια της Ελλάδας! Να τα θαυμάσουμε,
..και να τρέξουμε από πίσω τους να εισπνεύσουμε τις ευγενείς π@ρδές τους,
..όπως τα κόμματα του δωσιλογικού-φιλογερμανικού τόξου!

Οι μόνες υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρουν στην χώρα είναι πως αν συνεχίσουν έτσι,
..με τέτοιες δηλώσεις και πρακτικές,
..το ''όχι'' θα εκτοξευτεί πάνω από το 80%!

Τους ευχαριστούμε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"Bόμβα" από τον Βαρουφάκη: Εξετάζουμε προσφυγή στο Eυρωπαϊκό Δικαστήριο

Η Ελλάδα απειλεί να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα κατά των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, για να εμποδίσει την αποπομπή της χώρας από το ευρώ και να σταματήσει την ασφυξία του τραπεζικού συστήματος, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

"Η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει χρήση όλων των νομίμων δικαιωμάτων της", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

"Παίρνουμε συμβουλές και σίγουρα θα εξετάσουμε μια προσφυγή στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων", δήλωσε στην Telegraph ο κ. Βαρουφάκης.

"Οι συνθήκες της ΕΕ δεν προβλέπουν την έξοδο από το ευρώ και αρνούμαστε να την αποδεχθούμε. Η συμμετοχή μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη", είπε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η Ελλάδα έχει αρκετή ρευστότητα για να συνεχίσει έως το δημοψήφισμα, αλλά αναγνώρισε ότι οι έλεγχοι κεφαλαίων έκαναν τη ζωή δύσκολη για τις ελληνικές επιχειρήσεις.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μετά τον Κρούγκμαν στηρίζει "Όχι" και ο Τζόζεφ Στίγκλιτς

Μετά την υποστήριξη του «όχι» από τον Πολ Κρούγκμαν στο ελληνικό δημοψήφισμα σειρά έχει με άρθρο του και ο Τζόζεφ Στίγκλιτς να συμφωνήσει με το «όχι».

«Μία ψήφος στο όχι θα άνοιγε τουλάχιστον μία πιθανότητα για την Ελλάδα, με τη δυνατή δημοκρατική της παράδοση, να πάρει τη μοίρα της στα χέρια της. Οι Έλληνες μπορεί να πάρουν μια ευκαιρία να χτίσουν ένα μέλλον, το οποίο, αν και όχι τόσο πλούσιο όσο το παρελθόν, είναι πολύ πιο ελπιδοφόρο από τα αδίστακτα βασανιστήρια του σήμερα. Εγώ ξέρω τι θα ψήφιζα», λέει στο τέλος ο Τζ. Στίγκλιτς.

Σε άρθρο στο Project Syndicate και σε συνέντευξη στο περιοδικό Times o νομπελίστας οικονομολόγος αναφέρει τις απόψεις του σημειώνοντας:



«Σχεδόν κανένα από τα τεράστια ποσά που έχουν δοθεί ως δάνεια στην Ελλάδα δεν έχει πραγματικά καταλήξει στην Ελλάδα. Έχουν πάει όλα για να αποπληρωθούν οι ιδιώτες πιστωτές – συμπεριλαμβανομένων γερμανικών και γαλλικών τραπεζών. Η Ελλάδα έχει λάβει μόνο κάτι πενταροδεκάρες, ωστόσο έχει πληρώσει τεράστιο τίμημα για να στηρίξει τις τράπεζες αυτών των χωρών».

Στο Project Syndicate γράφει:

Ισχυρίζεται μάλιστα ότι πρόκειται για το αναπόφευκτο τέλος του παιχνιδιού μεταξύ των πιστωτών και της Ελλάδας, το οποίο δεν είναι παρά το εξής: οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποκαλύπτουν επιτέλους την πραγματική φύση της αντιδικίας για το χρέος και αυτή δεν είναι τίποτα ευχάριστο: πρόκειται για ζήτημα εξουσίας, δύναμης και δημοκρατίας, πολύ περισσότερο από ζήτημα χρημάτων και οικονομικών.

Φυσικά, τα οικονομικά πίσω από το πρόγραμμα που σχεδίασε η τρόικα για την Ελλάδα ήταν «αβυσσαλέα», προσθέτει ο Στίγκλιτς, οδηγώντας σε μία μείωση 25% του ΑΕΠ. Και συμπληρώνει: δεν μπορώ να σκεφτώ καμία ύφεση, ποτέ, που να επιβλήθηκε τόσο συνειδητά και με τόσο καταστροφικές συνέπειες. Η ανεργία των νέων στην Ελλάδα τώρα υπερβαίνει το 60%.

Είναι μάλιστα εκπληκτικό το γεγονός, ότι η Τρόικα αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη για οτιδήποτε ή να παραδεχτεί πόσο λάθος ήταν οι προβλέψεις και τα μοντέλα της. Αλλά αυτό που είναι ακόμα πιο παράξενο, είναι ότι οι ηγέτες της Ευρώπης, ούτε καν έμαθαν: Η Τρόικα ακόμα απαιτεί από την Ελλάδα να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018, γράφει ο διάσημος οικονομολόγος και προσθέτει:

Οι οικονομολόγοι όλου του κόσμου καταδικάζουν το στόχο αυτό ως τιμωρητικό, καθώς το να στοχεύσει κανείς σε κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε ακόμα βαθύτερη πτώση. Πράγματι, ακόμα κι αν το χρέος της Ελλάδας αναδιαρθρωθεί σε βαθμό που είναι πέρα από κάθε φαντασία, η Ελλάδα θα παραμείνει σε ύφεση αν οι ψηφοφόροι συναινέσουν στους στόχους της Τρόικα στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πρέπει επίσης να ξεκαθαριστεί το εξής, σύμφωνα με τον Γ. Στίγκλιτς: σχεδόν κανένα από τα τεράστια ποσά που έχουν δοθεί ως δάνεια στην Ελλάδα δεν έχει πραγματικά καταλήξει στην Ελλάδα. Έχουν πάει όλα για να αποπληρωθούν οι ιδιώτες πιστωτές – συμπεριλαμβανομένων γερμανικών και γαλλικών τραπεζών. Η Ελλάδα έχει λάβει μόνο κάτι πενταροδεκάρες, ωστόσο έχει πληρώσει τεράστιο τίμημα για να στηρίξει τις τράπεζες αυτών των χωρών.




Το ΔΝΤ και οι άλλοι επίσημοι πιστωτές δεν χρειάζονται τα χρήματα τα οποία απαιτούν. Σύμφωνα με το σύνηθες σενάριο, τα λεφτά που θα ελάμβαναν θα τα δάνειζαν ξανά στην Ελλάδα.

Ωστόσο, για άλλη μια φορά, τονίζει ο αρθρογράφος: Δεν είναι για τα λεφτά. Είναι για να χρησιμοποιούν και πάλι τις «προθεσμίες», ώστε να γονατίζουν και πάλι την Ελλάδα, για να αποδεχτεί τα απαράδεκτα, κι όχι μόνο μέτρα λιτότητας, αλλά και άλλες υφεσιακές και τιμωρητικές πολιτικές.

Γιατί όμως να κάνει η Ευρώπη κάτι τέτοιο, αναρωτιέται ο Στίγκλιτς. ΓιατίΠ.χ. οι Ευρωπαίοι ηγέτες αρνούνται να αυξήσουν έστω και για λίγο την προθεσμία της 30ης Ιουνίου; Δεν είναι η δημοκρατία μία από τις βασικές αξίες της Ευρώπης;

Η κυβέρνηση στην Ελλάδα θα ήθελε να δώσει στους πολίτες την ευκαιρία να ψηφίσουν για ένα θέμα τόσο σημαντικό για το μέλλον τους. Αυτό το ενδιαφέρον για δημοκρατική νομιμοποίηση είναι ασύμβατο με τις πολιτικές της ευρωζώνης, η οποία δεν ήταν ποτέ ένα δημοκρατικό project. Τα περισσότερα μέλη της δεν ρώτησαν τους λαούς για να μπουν. Όταν οι Σουηδοί ερωτήθηκαν, είπαν όχι. Κατανοούσαν ότι η ανεργία θα αυξανόταν αν η νομισματική πολιτική οριζόταν από μία κεντρική τράπεζα της οποίας το μοναδικό και μονόπλευρο επίκεντρο της προσοχής ήταν ο πληθωρισμός. Αυτό που βλέπουμε, συνεχίζει το δημοσίευμα, είναι κάθε άλλο παρά δημοκρατία: Πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να δουν το τέλος της αριστερής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα

Είναι δύσκολο, καταλήγει ο Στίγκλιτς, να συμβουλέψει κανείς τους Έλληνες για το πώς θα ψηφίσουν την Κυριακή. Καμία από τις εναλλακτικές – έγκριση ή απόρριψη – δεν θα είναι εύκολη, και οι δύο έχουν τεράστια ρίσκα.

Ένα ναι θα σήμαινε ύφεση σχεδόν δίχως τέλος, ισχυρίζεται ο Στίγκλιτς. Ίσως ακόμα και μια λεηλατημένη χώρα – που θα έχει πουλήσει όλα της τα περιουσιακά στοιχεία και που οι καλύτεροι νέοι της θα έχουν ήδη μεταναστεύσει – μπορεί στο τέλος να πάρει μια ελάφρυνση χρέους. Έχοντας δε συρρικνωθεί σε χώρα μεσαίου εισοδήματος μπορεί η Ελλάδα στο τέλος να πάρει βοήθεια από την Παγκόσμια τράπεζα.

Αντιθέτως, μία ψήφος στο όχι θα άνοιγε τουλάχιστον μία πιθανότητα για την Ελλάδα, με τη δυνατή δημοκρατική της παράδοση, να πάρει τη μοίρα της στα χέρια της. Οι Έλληνες μπορεί να πάρουν μια ευκαιρία να χτίσουν ένα μέλλον, το οποίο, αν και όχι τόσο πλούσιο όσο το παρελθόν, είναι πολύ πιο ελπιδοφόρο από τα αδίστακτα βασανιστήρια του σήμερα.

Εγώ ξέρω τι θα ψήφιζα, καταλήγει ο Τζ. Στίγκλιτς.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Max Keizer: "Θα σκάσει η παγκόσμια φούσκα των 200 τρισ.δολαρίων με πυροκροτητή την Ελλάδα"


PAUL CRAIG ROBERTS: "ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ Γ' ΠΠ;"

Εξόχως ζοφερές είναι οι προβλέψεις του γνωστού διεθνώς οικονομολόγου, Max Keiser, για τις οικονομικές συνέπειες του αδιεξόδου που προκλήθηκε στις διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ελληνική κυβέρνηση, και προβλέπει ότι το συνολικό παγκόσμιο χρέος το οποίο ξεπερνά ακόμα και τα 200 τρισ.δολάρια είναι έτοιμο να "σκάσει" με πυροκροτητή την ελληνική κρίση.

Σύμφωνα με τον Max Keiser, τα κραχ των μεγάλων χρηματιστήριων θα είναι αλλεπάλληλα και θα οδηγήσουν σε μεγάλη παγκόσμια οικονομική κρίση που θα διαλύσει όλες τις μέχρι σήμερα προσπάθειες για οικονομική ανάκαμψη, ενώ δεν παύει να κατηγορεί με έντονο τρόπο την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σαν τον βασικό υπεύθυνο για τις δυσμενέστατες εξελίξεις στον διεθνές οικονομικό στερέωμα.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο γνωστός οικονομολόγος προτείνει ότι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η γενικότερη κατάρρευση των διεθνών μεγάλων χρηματιστήριων είναι να… διακόψουν για ένα διάστημα τις συνεδριάσεις τους, δηλαδή να παγώσει η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα, κάτι που φυσικά θα έχει και αυτό σοβαρές συνέπειες για τιε διεθνείς οικονομικές ισορροπίες.

Παράλληλα προβλέπει την προσφυγή των μεγάλων επενδυτών στον χρυσό με αποτέλεσμα την απαξίωση των εθνικών νομισμάτων όπως δολάριο και ευρώ και την διεύρυνση της κρίσης σε πολλαπλά επίπεδα που θα έχουν σοβαρότατες πολιτικές και γεωστρατηγικές συνέπειες.



Σύμφωνα με τον Αμερικανό οικονομολόγο και πρώην υφυπουργό των Οικονομικών επί κυβερνησεως Ρ.Ρήγκαν,Paul Craig Roberts, όλη αυτή η πεντάμηνη διαδικασία διαπραγμάτευσης απολύτου αδιεξόδου μεταξύ των δανειστών της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης, ήταν προσχεδιασμένη ακριβώς για να φτάσει εδώ που έφτασε.

Η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, επιδιώκουν εδώ και καιρό να ταπεινώνουν και να εξουθενώνουν τους λαούς για να κάμψουν κάθε αντίσταση στα σχέδια τους και να μπορέσουν στην συνέχεια έχοντας τους πειθήνια όργανα να στραφούν στην τελική σύγκρουση με την Ρωσία.

Εκείνο που θα πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Paul Craig Roberts, είναι να καταγγείλει την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι συμπεριφέρθηκε βάσει οργανωμένου σχεδίου εναντίον της Ελλάδας και ότι όλα ήταν προαποφασισμένα για να φτάσουν στο σημερινό αδιέξοδο.

Το σχέδιο περιλαμβάνει για την Ελλάδα την δημιουργία χάους για να ακολουθήσουν οι λαοί της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας ακόμα και Γαλλίας, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία αντίσταση στα σχέδια της Νέας Τάξης.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Αμερικανός οικονομολόγος πιστεύει πως δεν θα αφήσουν να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, για να την ελέγχουν καλύτερα και πώς αν τελικά η Ελλάδα φύγει από το ευρώ που θα είναι και η σωστή της κίνηση, θα αντιμετωπίσει το μένος όλων αυτών που θα θεωρήσουν ότι ξεφεύγει από τα σχέδια τους και θα την «κεραυνοβολήσουν» με όλα τα μέσα γιατί θα ακυρώσει το «φωτεινό» τους παράδειγμα υποταγής στην Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Η μονή ελπίδα για την Ελλάδα και τον Έλληνα πρωθυπουργό, σύμφωνα με τον Αμερικανό οικονομολόγο, είναι να συνδεθεί πιο στενά με την ομάδα των BRICKS και με το Ρώσο πρόεδρο, με τον οποίο είχε ήδη μια πρώτη σημαντική επαφή προφανώς, όπως υποστηρίζει ο Paul Craig Roberts, διαισθανόμενος τον θανάσιμο κίνδυνο στον οποίο έμπαινε ερχόμενος σε απ' ευθείας σύγκρουση με τα κοράκια της Ευρώπης.

Όλα αυτά μας θυμίζουν με εντυπωσιακό τρόπο την περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή και το σχέδιο δολοφονίας του από ξένες μυστικές υπηρεσίες που κατά διαβολική συγκύρια τώρα αποκαλύπτεται σε όλη του την έκταση από τον αρμόδιο ανακριτή.

Και τέλος ο Paul Craig Roberts καταλήγει στην συνέντευξη του με το ερώτημα : «Will The Greeks Stand Strong And Save The Planet From World War III?» Δηλαδή, θα μείνουν οι Έλληνες δυνατοί και θα σώσουν τον πλανήτη από τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο ;
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Global Research: "Στοιχήματα σε παράγωγα ύψους 54 τρισ. δολ. της Deutsche Bank κινδυνεύουν από την ελληνική κρίση"


Ανοικτή σε περίπου 54 τρισεκ. δολάρια είναι στα παράγωγα FWMD η γερμανική τράπεζα DEUTSCHE Bank με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με κατάρρευση λόγω φόβου από την ελληνική αναταραχή γράφει το Global Research (διαβάστε σχετικά εδώ).

Oι διευθύνοντες σύμβουλοι της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, της Deutsche Bank,και της δωδέκατης μεγαλύτερης τράπεζας παγκοσμίως από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, ανακοίνωσαν ξαφνικά την παραίτησή τους πριν είκοσι ημέρες όταν στο ΔΣ της τράπεζας μια έκθεση του ρίσκου αποκάλυψε ότι ήταν απολύτως εκτεθειμένη σε μια "ελληνική κρίση"

H Anshu Jain θα παραιτηθεί στο τέλος αυτού του μήνα, σχεδόν δύο χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, ενώ o Juergan Fitschen λίγους μήνες ακόμα, αλλά πρακτικά έχει ήδη αντικατασταθεί.


Δεν υπάρχει κυβέρνηση ή οργανισμός στη γη που θα μπορούσε να την διασώσει και θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλυσιδωτές επιπτώσεις στο γερμανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και φυσικά στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η μετάδοση των επιπτώσεων από ένα τέτοιο επεισόδιο θα είναι καταστροφικές. Είναι για αυτό το λόγο που ο Warren Buffet περιγράφει τα παράγωγα FWMD ή αλλιώς «οικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής».

Ως γνωστόν η μη πληρωμή του ΔΝΤ από την Ελλάδα αν και δεν μετρά σαν "πιστωτικό γεγονός" αλλά αυξάνει τον κίνδυνο αθέτησης των πληρωμών των δόσεων που συγχωνεύθηκαν σε μια δόση των € 1.500.000.000, τώρα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου, αύριο δηλαδή το οποίο και δεν θα γίνει.

Μια "πτώχευση" και η ενεργοποίηση των credit default losses θα μπορούσε να προκαλέσει μαζική αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές και ενδεχομένως να αποσταθεροποιήσει την ήδη ασταθή παγκόσμια αγορά ομολόγων και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε τη δραματική αντιστροφή της στάσης της Anshu Jain της Deutsche Bank, αλλά μοιάζει ότι η τράπεζα αναμένει μια μεγάλη κρίση και ετοιμάζεται να την φορτώσει στην προηγούμενη ηγεσία.

Η παγκόσμια αγορά παραγώγων είναι εξαιρετικά περίπλοκη, εντελώς άναρχη και τρομακτικά μεγάλη. Ένας από τους κορυφαίους ειδικούς παραγώγων του κόσμου, ο Paul Wilmott, ο οποίος κατέχει διδακτορικό στα εφαρμοσμένα μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έχει προειδοποιήσει ότι η λεγόμενη πλασματική αξία της παγκόσμιας αγοράς παραγώγων είναι πάνω από $ 1,4 τετράκις εκατομμύρια.

Ένα τετράκις εκατομμύρια είναι ακατανόητα τεράστια φιγούρα: είναι 1000 φορές ένα τρισεκατομμύριο (1 με 12 μηδενικά). Ένα τρισεκατομμύριο είναι 1.000.000.000.000 και ένα τετράκις εκατομμύριο έχει 15 μηδενικά - 1.000.000.000.000.000.

Το ετήσιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι μεταξύ 50.000 και 60.000 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτός είναι ο λόγος που οι ΗΠΑ δεν θέλου με τίποτα να "σκάσει" η Ελλάδα αλλά και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο Γερμανία και ΕΕ φόρτωσαν στην Ελλάδα όλα τα "άρρωστα" ομόλογα μετατρέποντάς την σε αποικία χρέους.

Το σενάριο αποσκοπούσε στο γεγονός ότι οι Έλληνες θα πληρωναν με το "αίμα" τους την εξασφάλιση της πληρωμής τους και άρα θα συντηρούσαν την ευημερία των Γερμανών και των Ευρωπάιων αλλά και των Αμερικανών δουλέυοντας σαν "σκλάβοι" στην γαλέρα του Μπεν Χουρ.

Αυτό ήταν το σχέδιο αλλά χρειάζονταν ένα καλό "κορόιδο": Ο ελληνικός λαός,και η εκλογή της κυβέρνησης ΓΑΠ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....