Διυλιστήριο: 02/02/15
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν θα σταματήσουμε στον Τσοχατζόπουλο, υπάρχουν και άλλοι.

Χείμαρρος ο Πάνος Καμμένος στην ραδιοφωνική εκπομπή του ALPHA 98.9 μίλησε για όλα... για τη συνεργασία του με τον Σύριζα,  , τα εξοπλιστικά σκάνδαλα,για την ΕΑΒ, ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ , για την τιμωρία όσων παρανόμησαν,το επίδομα της παραμεθορίου, για την επίσκεψη του σε Ίμια- Κρήτη.


Για την συνεργασία με τον Σύριζα
 
(...)πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει τη Δημοκρατία στη χώρα μας, θα λειτουργήσουν οι θεσμοί και αυτή η κυβέρνηση εκπροσωπεί το σύνολο του ελληνικού λαού, το σύνολο των Ελλήνων. Εμείς θέλουμε να ενώσουμε τους Έλληνες και θα τους ενώσουμε. Θα δείτε ότι η φωνή αυτή θα φτάσει και μέχρι το εξωτερικό.(...)

(...)Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη, σας το λέω ξεκάθαρα.Την αποκτήσαμε κάνοντας δημόσιο διάλογο, αλλά και βρισκόμενοι μέσα στο Κοινοβούλιο, που όπως είδατε δυο κόμματα από διαφορετικούς χώρους λειτουργήσαμε μαζί και ως αντιπολίτευση, έχοντας τις δικές μας «κόκκινες γραμμές» και τις δικές μας θέσεις κατά καιρούς οι οποίες ισχύουν και τώρα. Μην νομίζετε ότι εμείς θα ψηφίσουμε ας πούμε ένα νομοσχέδιο το οποίο θα υπερβαίνει τις δικές μας «κόκκινες γραμμές», δεν θα το ψηφίσουμε. Όπως επίσης μέσα στην κυβερνητική επιτροπή θα συζητήσουμε, θα ανταλλάξουμε απόψεις και θα είναι σεβαστές οι θέσεις του ενός και του άλλου. Είμαστε μια κυβέρνηση που δεν ζητήσαμε ούτε αντιπροεδρίες ούτε τίποτα, συμμετέχουμε με πέντε υπουργεία, θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να έχει μια κοινή φωνή η χώρα. Θέλουμε να φέρουμε όλους τους Έλληνες κοντά μας και θα το κάνουμε, θα το πετύχουμε. Αυτό που μας ενώνει είναι πολύ πιο ισχυρό από αυτό που μας χωρίζει και αυτό που μας ενώνει είναι η Ελλάδα. Αυτό που μας ενώνει είναι τα 2/3 του πληθυσμού που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, είναι τα 300 χιλιάδες παιδιά που έχουν φύγει στο εξωτερικό και πρέπει να γυρίσουν πίσω, οι επιστήμονες, οι νέοι, είναι τα παιδιά μας που κάθονται στα σπίτια και μαραζώνουν από την ανεργία. Αυτά μας ενώνουν και αυτά είναι πολύ πιο ισχυρά από οποιεσδήποτε άλλες διαφορές.(...)

Για τα εξοπλιστικά .

(...)Κοιτάξτε, όταν αυτή τη στιγμή η χώρα παραμένει υπό την απειλή εξ Ανατολών. Δεν μπορεί να είναι γυμνή, δεν μπορεί να έχουμε τα τελειότερα οπλικά συστήματα και να μην έχουμε πυρομαχικά. Δεν μπορεί να έχουμε εν εξελίξει παραγγελίες και ο ελληνικός λαός, που «ματώνει» αυτή τη στιγμή οικονομικά, να έχει πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια και να παραλαμβάνουμε υλικό το οποίο δεν
δουλεύει.

Καταρχήν, θα ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις. Σε εκείνες τις συμβάσεις που έχουν πρόβλημα θα ασκήσουμε τους όρους των συμβάσεων αυτών υπέρ της χώρας.

Θα σας πω ένα παράδειγμα, τα καινούργια ελικόπτερα ΝΗ-90, από τα οποία έχουν παραληφθεί 10 από τα 20, λειτουργούν τα δύο. Το ένα δε, με αυτό που μετέβην εγώ στην Κρήτη, έμεινε στην Κρήτη.
Δεν είναι δυνατόν να έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός 670 εκατομμύρια ευρώ για τα ελικόπτερα, τα έχουμε παραλάβει και από τα δέκα τα καινούρια που έχουμε παραλάβει τα εννιά να είναι στο έδαφος. Βεβαίως και δεν πρόκειται να το δεχτώ και θα υπάρχουν και ευθύνες και συμβατικές και ποινικές ευθύνες και θα ακυρωθούν και οι παραγγελίες εάν δεν προχωρήσουν.

Θα δεχτώ ποτέ εγώ να πληρώνει ο ελληνικός λαός 670 εκατομμύρια ευρώ, να παραλαμβάνουμε καινούργιο υλικό και αυτό το υλικό ναμην λειτουργεί, γιατί κάποιοι θέλουν να βάλουμε μία σύμβαση «καπέλο», άλλα 70 εκατομμύρια για τη συντήρηση;

Δεν υπάρχει «φίλοι των Γάλλων», «φίλοι των Αμερικανών» και «φίλοι των Ρώσων». Φίλοι με όλους είμαστε και στο ΝΑΤΟ στη συμμαχία είμαστε και θα παραμείνουμε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε και θα παραμείνουμε και με τη Ρωσία έχω καλές σχέσεις. Από εκεί και πέρα είτε είναι γαλλικό, είτε είναι ινδικό, είτε είναι αμερικανικό, δεν είναι δυνατό ποτέ να αποδεχτώ να «ματώνει» ο ελληνικός λαός, να πληρώνει του κόσμου τα λεφτά και τα υλικά αυτά να μην δουλεύουν.

Όλες οι υποθέσεις οι οποίες αφορούν εξοπλιστικά θα ανοίξουν. Θα επανεξετάσουμε όλους τους φακέλους, θα επανεξετάσουμε και παλαιότερες προμήθειες. Αν κάποιες προμήθειες πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα, θα πάνε. Αν κάποιες προμήθειες πρέπει να προχωρήσουν, εγώ δεν θα επιτρέψω πλέον να δουλεύει το «γρηγορόσημο». Δεν μπορεί ένας φάκελος να βρίσκεται υπό εξέταση 12 χρόνια για να πάρουμε ένα ανταλλακτικό το οποίο έχει καθηλώσει αυτή τη στιγμή ένα αμυντικό υλικό το οποίο είναι χρήσιμο για την πατρίδα μας.

Ο σκοπός μου είναι να γυρίσουν όλα στα επιτελεία. Υπάρχουν έντιμοι αξιωματικοί οι οποίοι μπορούν να τα χειριστούν. Δεν είναι δυνατόν οι σύμβουλοι του εκάστοτε υπουργού να γίνονται οι διαχειριστές των οπλικών συστημάτων. Εξάλλου οι μισοί είναι στη φυλακή.(...)
Για την ΕΑΒ, ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ.

(...) Για μας είναι σημαντικό ,όπως είπα, η Αμυντική Βιομηχανία, θα μπει μπροστά και η ΕΑΒ και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ, θα κάνουμε εξαγωγές. Θα ξαναμπεί μπροστά η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.(...)


Ο Τσοχατζόπουλος πλήρωσε για ό,τι έκανε, υπάρχουν και άλλοι. Καμία ασυλία

(...)θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι, δεν πρόκειται να μείνει κανένας φάκελος κλειστός. Δεν πρόκειται να κρύψουμε τίποτα, θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι, θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια. Δεν μπορεί να αιμορραγεί ο ελληνικός λαός και εδώ κάποιοι να έχουν κάνει πάρτι με τους εξοπλισμούς. Ξεκάθαρα πράγματα.

Εδώ υπέγραψαν την περίφημη σύμβαση ο κ. Βενιζέλος με τον κ. Σάφα, ο κ. Σάφα εξαφανίστηκε με 300 εκατομμύρια και δεν άνοιξε ρουθούνι. Βεβαίως θέλουμε τα υποβρύχια. Τα υποβρύχια πρέπει να είναι στο Αιγαίο, τα έχουμε ανάγκη, αλλά από εκεί και πέρα δεν σημαίνει ότι επειδή θα πάρουμε τα υποβρύχια δεν θα αναζητήσουμε τις ευθύνες εκείνων που έκαναν το ελληνικό δημόσιο να χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια. Βεβαίως δεν θα σταματήσουμε στον Τσοχατζόπουλο, ο Τσοχατζόπουλος πλήρωσε για ό,τι έκανε, υπάρχουν και άλλοι. Καμία ασυλία, αυτό σας το διαβεβαιώνω.(...)
Για το επίδομα της παραμεθορίου

(...)Καταρχήν, θέλω να αποκαταστήσω το θέμα της οικονομικής εξαθλίωσης των εν ενεργεία και των απόστρατων στρατιωτικών, οι οποίοι δεν είναι συνταξιούχοι, παραμένουν στην εφεδρεία και παραμένουν στον κορμό της Εθνικής Άμυνας.

Το επίδομα της παραμεθορίου, αυτό δηλαδή που είχε στερήσει πραξικοπηματικά από το 2012 η τρόικα, είναι ένα ποσό της τάξεως των δύο εκατομμυρίων ευρώ το μήνα.(...)


Για την επίσκεψη του σε Ίμια- Κρήτη

(...)η κίνηση να τιμήσουμε τους Έλληνες που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, εντός ελληνικού εναέριου χώρου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απέδωσε τιμή σε εκείνους που έπεσαν στα Ίμια, στον Παναγιώτη Βλαχάκο, τον Έκτορα Γιαλοψό και τον Χριστόδουλο Καραθανάση. Ήταν μία κίνηση η οποία πιστεύω ότι εκπροσωπεί κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.(...)

(...)Τι να κάνουμε, δεν είμαστε όλοι Σημίτης. Πρέπει να καταλάβουν ότι εδώ πέρα υπάρχει μία κυβέρνηση η οποία δεν διαπραγματεύεται την εθνική κυριαρχία της χώρας. Εν συνεχεία, πήγα στην Κρήτη για να τιμήσω έναν άλλο Έλληνα, ο οποίος έδωσε μάχη στην Κύπρο, το 1974, τον Μανώλη Μπικάκη, που με ένα ΠΑΟ απέτρεψε την επέλαση των Τούρκων, αχρηστεύοντας πέντε τεθωρακισμένα μόνος του. Αυτός ο άνθρωπος, παρότι είχε προταθεί από τον διοικητή του για το παράσημο της ανδρείας, υπέστη αυτό που υπέστησαν όλοι εκείνοι που πολέμησαν στην Κύπρο, δίπλα στον Κυπριακό Ελληνισμό. Ποτέ δεν αναγνωρίστηκαν ότι έδωσαν τη μάχη για την Ελλάδα, για την ελληνική σημαία.

 Πρέπει να κλείσουν οι παλιοί λογαριασμοί. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή εκείνος ο οποίος έδωσε μάχη στην Κύπρο να μην αναγνωρίζεται με τον απλό τίτλο του στρατιώτη από το κράτος και ιδίως από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Αυτό είναι το πρώτο στίγμα μίας κυβέρνησης που αποφάσισε ότι τέτοιου είδους ταμπού που υπήρχαν, θα σπάσουν.(...)

**όλη τη συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε εδώ

www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τί έγινε σε μία εβδομάδα που δεν έγινε πέντε χρόνια (ένας πρώτος απολογισμός)

Η νέα κυβέρνηση συμπληρώνει την πρώτη εβδομάδα της. Μας δίνεται λοιπόν η ευκαιρία για έναν πρώτο πρόχειρο απολογισμό, σε σχέση μάλιστα με όσα λέγονταν στην προεκλογική περίοδο:

1.Η νέα κυβέρνηση ανέλαβε καθήκοντα σε συνθήκες ομαλότητας. Διαψεύστηκε δηλαδή πλήρως το όργιο καταστροφολογίας στο οποίο επιδόθηκε η Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ποτέ στο παρελθόν τόσο κολοσσιαία ψέματα δεν διαψεύστηκαν σε τόσο σύντομο διάστημα.

2.Η διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους ξεκίνησε. Για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης ακούγεται στην Ευρώπη η φωνή της Ελλάδας. Με αυτοπεποίθηση και νηφαλιότητα διατυπώνουμε τις απόψεις μας, διεκδικώντας ασφαλή και δίκαιη έξοδο από την κρίση. Παρά τα όσα «προέβλεπαν» οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση Τσίπρα όχι μόνο δεν είναι απομονωμένη, αλλά ήδη δέχτηκε τις πρώτες επισκέψεις σημαινόντων εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Υπουργός Οικονομικών επισκέπτονται ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για επαφές στο ανώτατο επίπεδο. Η διαπραγμάτευση δεν διήρκησε μόλις δέκα λεπτά όπως «προέβλεπαν» και πάλι οι επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά. Είναι εξόχως χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στις πιο «σκληρές» δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων (που είναι αναμενόμενες στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης) δεν γίνεται ούτε καν νύξη για το περίφημο grexit.

3.Με την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας βγήκε εκτός ατζέντας το διαβόητο mail Χαρδούβελη-Σαμαρα που προέβλεπε νέα οικονομική αφαίμαξη για τους πιο φτωχούς. Αν το αποτέλεσμα της Κυριακής ήταν διαφορετικό, σήμερα δεν θα συζητούσαμε για την έξοδο από τη λιτότητα, αλλά για το βάθεμά της. Αντί να συζητάμε για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και διαγραφή του χρέους, θα συζητούσαμε για περικοπές συντάξεων και νέες απολύσεις.

4.Ξεκίνησε επίσης η αποκατάσταση της ισότιμης σχέσης της χώρας στην Ευρώπη. Στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες η Ελλάδα είχε ιδιαίτερη συμβολή στη συνθετική απόφαση για τη Ρωσία. Η ελληνική συμβολή αναγνωρίστηκε και από την Ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι η οποία δήλωσε: «Πιστεύω ότι ήταν ιδιαίτερα θετική στάση της Ελλάδας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουμε σε μια συναινετική ουσιαστική και αξιόπιστη απόφαση»

5.Από την πρώτη στιγμή η νέα κυβέρνηση εξέπεμψε ένα διαφορετικό πολιτικό ήθος. Ανταποκρινόμενη στο ώριμο αίτημα της κοινωνίας, απέδειξε ότι μπορούμε να αποφύγουμε την αλαζονική συμπεριφορά, τους στόλους των πολυτελών αυτοκινήτων, καθώς και τις στρατιές συμβούλων και αστυνομικών-φρουρών. Στις τελετές παράδοσης-παραλαβής των υπουργείων οι νέοι Υπουργοί έδειξαν ότι δεν έρχονται με ρεβανσιστική λογική. Αντιθέτως, ο κ. Σαμαράς τραυμάτισε τον πολιτικό πολιτισμό απουσιάζοντας από την παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου στο νέο Πρωθυπουργό.

6.Οι τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα ως Πρωθυπουργού, βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με όσα έλεγε τα τελευταία χρόνια. Γίνεται πλέον σαφές ότι παρήλθε η εποχή που άλλα λέγονταν προεκλογικά και άλλα γίνονταν μετεκλογικά.

Μετά και την ομιλία Σαμαρά, το μείζον ερώτημα αφορά στο τι θα πράξει η αντιπολίτευση. Θα στηρίξει την επίπονη προσπάθεια της διαπραγμάτευσης με στόχο την ανακούφιση του λαού και τη σωτηρία της χώρας ή θα επιμείνει στο ρόλο του εν Ελλάδι εκπροσώπου της αδιέξοδης λιτότητας; Θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας ή θα επενδύσει πολιτικά στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης; Εν ολίγοις, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης σε ποια πλευρά θα κάτσει ο Αντώνης Σαμαράς;
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιβεβαιώθηκε η Liberation: Ο Έλληνας στο τέλος πάντα σηκώνεται

Ένα προφητικό άρθρο του 2012.
Liberation: Ο Έλληνας στο τέλος πάντα σηκώνεται
Ένα άρθρο "ύμνο" για τον ελληνικό λαό δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα Liberation, η οποία παρουσιάζει τους Έλληνες ως το ανάχωμα της Ευρώπης ενάντια στον οικονομικό ολοκληρωτισμό.


Συντάκτης του άρθρου ο Βέλγος Raoul Vaneigem ο οποίος τονίζει ότι "ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται στον πόλεμο κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού", ο οποίος "καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, και απειλεί την καθημερινή επιβίωση εκατομμυρίων πολιτών".

ολόκληρο το άρθρο της Γαλλικής εφημερίδας:

"Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία.
Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.
Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν.
Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια.
Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού.
Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά.
Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία της απειλής θανάσιμη.
Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.
Ναι, η Ευρώπη της οικονομίας ήθελε να δημιουργήσει ένα παράδειγμα.
Αλλά μες τον εκνευρισμό της να χτυπήσει τη χώρα που φαινόταν η πιο αδύναμη στη ευρωζώνη, μέσα στην υπερβολική της βία, η μάσκα της έπεσε.
Είναι τώρα περισσότερο από ποτέ, η ώρα να καταδείξουμε το αληθινό της πρόσωπο: αυτό του ολοκληρωτισμού.
Γιατί πρόκειται πραγματικά περί αυτού.
Και υπάρχει μόνο μία απάντηση στον ολοκληρωτισμό: ο αγώνας, επίμονος και ανυποχώρητος, μέχρι τη μάχη, αν χρειαστεί, καθώς διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη.
Έχουμε έναν κόσμο, μια ζωή, και αξίες να υπερασπιστούμε.
Παντού στους δρόμους, είναι τα αδέλφια μας, οι αδελφές μας, τα παιδιά μας, οι γονείς μας, οι οποίοι έχουν πληγεί μπροστά στα μάτια μας, ακόμα και αν είναι μακριά.
Πεινάμε, κρυώνουμε και πονάμε μαζί τους.
Όλα τα χτυπήματα που δέχονται μας τραυματίζουν εξίσου.
Κάθε παιδί στην Ελλάδα που λιποθυμά στο σχολείο του, μας καλεί στην αγανάκτηση και στην εξέγερση.
Για τους Έλληνες, είναι καιρός να πούνε όχι, και, για όλους εμάς, ήρθε ο καιρός να τους υποστηρίξουμε.
Επειδή ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται της μάχης κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού, που καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, απειλεί την καθημερινή επιβίωση, διαδίδει την απόγνωση, το φόβο και την αποχαύνωση μέσα από έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων.
Πέρα από έναν συναισθηματικό θυμό που εκτονώνεται με την καταστροφή των συμβόλων της καταπίεσης, αναπτύσσει έναν διαυγή θυμό, των αγωνιστών που αρνούνται να στερηθούν την ίδια τους τη ζωή προς όφελος της τραπεζικής μαφίας και της λογικής της, αυτής του "τρελού χρήματος".
Με τις συνελεύσεις της άμεσης δημοκρατίας, το κίνημα της πολιτικής ανυπακοής, το κίνημα "Δεν πληρώνω" και τις πρώτες εμπειρίες της αυτοδιαχείρισης, μια νέα Ελλάδα αναδύεται αυτή τη στιγμή, που απορρίπτει την τυραννία της αγοράς για λογαριασμό των ανθρώπων.


Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα πάρει για τους ανθρώπους να ελευθερωθούν από την εθελοντική δουλεία τους, αλλά είναι βέβαιο ότι, αντιμετωπίζοντας τη γελοιότητα της πελατειακής πολιτικής, των διεφθαρμένων δημοκρατιών, τον τραγελαφικό κυνισμό του κράτους των banksters (τραπεζική μαφία), θα έχουμε μόνο την επιλογή -ενάντια σε κάθε εκβιασμό- να διαχειριστούμε τις υποθέσεις μας εμείς οι ίδιοι.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΒΟΜΒΑ από το Πρώτο Θέμα : Στον αριθμό 417 της λίστας Λαγκάρντ ο Σαμαράς. Δείτε όλη την λίστα.


Πίνακα με ολα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ και το χρηματικό ποσό που βρέθηκε στους λογαριασμούς τους έστειλε το ΣΔΟΕ στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής προκειμένου να σχηματιστεί εικόνα για γιο προφίλ των καταθετών. Στην ουσία το ΣΔΟΕ επεξεργάστηκε όλα τα αρχεία (τραπεζικές καρτέλες) που περιέχει το αρχείο και απομόνωσε ονόματα και ποσα.


Πίνακα με ολα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ και το χρηματικό ποσό που βρέθηκε στους λογαριασμούς τους έστειλε το ΣΔΟΕ στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής προκειμένου να σχηματιστεί εικόνα για γιο προφίλ των καταθετών. Στην ουσία το ΣΔΟΕ επεξεργάστηκε όλα τα αρχεία (τραπεζικές καρτέλες) που περιέχει το αρχείο και απομόνωσε ονόματα και ποσα.

Συγκεκριμένα, το ΣΔΟΕ έχει καταρτίσει τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ ανάλογα με το ύψος του χρηματικού ποσού. Πρώτο στον κατάλογο, εμφανίζεται το όνομα «PANTELI MARIA» με ποσό ύψους 562.896.546 δολάρια. Πρέπει όμως να τονιστεί ότι όπως έχει δηλώσει η κυρία Παντελή, ο λογαριασμός δεν της ανήκει καθώς ήταν διαχειρίστρια (internet user). Ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανήκει στο hedge fund του κ. Σάμπυ Μιώνη.
Ακολουθεί το όνομα «Levis Solomon» με ποσό 557.938.829 δολάρια και το «Sapountzi (Sapountsis) Pinelopi (Penelope) με 108.586.482 δολάρια ενώ η πρώτη τετράδα κλείνει με τον «Mionis Sampy (Sabby) (Saby) με 80.619.625 δολάρια.

Να σημειωθεί ότι τα πρωτα 79 ονόματα εμφανίζουν ποσά άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ 451 εμφανίζουν ποσά άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Συνολικά, 918 φυσικά πρόσωπα εμφανίζουν ποσά .
Μεταξύ των ονομάτων είναι των συγγενών του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Συγκεκριμένα, στην θέση 391 εμφανίζεται ο κ. Συμεών Σικιαρίδης με ποσό 1.226.899 δολάρια, αμέσως μετά η σύζυγός του Ελένη Παπακωνσταντίνου με το ίδιο ποσό ενώ στην 919η ο κ. Ανδρέας Ρωσσώνης με μηδενικό ποσό.

Δείτε εδώ όλη την λίστα


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η διαπραγμάτευση είμαστε εμείς!..

    Όταν επί υπουργείας του ρωτήθηκε το εγκληματικό Στουρνάρι αν μπορούσε να ζήσει ο ίδιος με 500 ευρώ τον μήνα, απάντησε αυθόρμητα ''όχι βέβαια!''.

Ακριβώς!
Νομίζει κανείς ότι ο υπήρχε κάποιος από τον εμετικό συρφετό των μνημονιακών που να πίστευε ότι μπορεί να ζήσει κανείς με 500, 380, ή και 600 ευρώ τον μήνα; Και μάλιστα όταν ταυτόχρονα αυξάνεται η φορολογία και τα κάθε λογής χαράτσια;
Όχι βέβαια! Το ήξεραν πολύ καλά.
Παρ' όλα αυτά, αυτό μας ετοίμαζαν για τα επόμενα τριάντα τουλάχιστον χρόνια!
Εν γνώσει τους, με σχέδιο και συγκροτημένα!
Αυτό εννοούσαν όταν τάχα θλιμμένοι έλεγαν ''να πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού''!
Το ''πιάσιμο τόπου'' κατά τους τσάτσους των δανειστών ήταν η αέναη φτωχοποίηση και δαιμονοποίηση για όλα τα δεινά, του ελληνικού λαού.
Έτσι, σ' έναν λαό χειμαζόμενο, ταπεινωμένο και εκφοβισμένο για τα χειρότερα (ποιά χειρότερα;), αυτοί θα κυβερνούσαν διαρκώς.

Τώρα, έχουν πιάσει στασίδι στα καταχρεωμένα κανάλια των εργολάβων-μηντιαρχών και περιμένουν πώς και πώς την πτώχευση της χώρας.
Ποιά ''πτώχευση'', ώ παλιάνθρωποι;
Ο λαός έχει ήδη πτωχεύσει εδώ και τέσσερα χρόνια. Το ίδιο και η πραγματική οικονομία.
Εσείς μας πτωχεύσατε!

Εσείς, που με τον όρο και την φοβέρα ''πτώχευση'' εννοείτε την πτώχευση των τραπεζών, και τον εξαναγκασμό των εργολαβικών-μηντιαρχικών-''επιχειρηματικών'' και πολιτικών παρασίτων, να πληρώσουν και αυτοί επί τέλους αυτά που τους αναλογούν, και που είναι τεράστια!

Εμείς όμως ως λαός αδιαφορούμε πλήρως για το αν πτωχεύσουν οι τράπεζες. Έτσι κι αλλοιώς σε εμάς άχρηστες είναι! Ένας ακόμη δυνάστης είναι για μάς, που εξυπηρετεί μόνον το σύστημα.
Εξίσου αδιαφορούμε για τον αν πτωχεύσουν τα βοθρολυματοκάναλα και οι εφημερίδες των ''εθνικών νταβατζήδων''! Έτσι κι αλλοιώς τα χρέη τους και τα δάνειά τους που κάθε τόσο διαγράφουν οι τράπεζες,
..στην δική μας πλάτη φορτώνονται, έμμεσα, ως ''ανάγκη'' ανακεφαλαιοποίησης και ξανα-μανα-επανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος!

Γι αυτό και η αλλαγή που επιχειρείται αυτές τις μέρες είναι δική μας υπόθεση.
Η πραγματική διαπραγμάτευση που τώρα αρχίζει, αφορά την δική μας επιβίωση.
Όχι των τραπεζιτών ούτε των υπόλοιπων υψηλών και προνομιούχων της οικονομίας. Αυτοί δεν κινδυνεύουν στ' αλήθεια, παρά να μην αυξήσουν κι άλλο τον ήδη υπεραρκετό τους πλούτο.

Η διαπραγμάτευση είμαστε εμείς!
Πρέπει, αν χρειαστεί, να το επιβεβαιώσουμε και έμπρακτα,
..με ένα μεγαλειώδες, δυναμικό και ειρηνικό συλλαλητήριο συμπαράστασης,
..της προσπάθειας, της μάχης, του ''πολέμου'' που ήδη ξεκίνησε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αποκάλυψη Handelsblatt: Ο Γιούνκερ θέλει να καταργήσει την τρόικα

Ως έτοιμους για συμβιβασμό με την Ελλάδα παρουσιάζει η Handelsblatt, τον πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά και το Βερολίνο! Προς κατάργηση των εξευτελιστικών επισκέψεων της τρόικας στην Αθήνα

«Ο Γιούνκερ θέλει να καταργήσει την τρόικα», είναι τίτλος δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική σελίδα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt», στο οποίο σημειώνεται: «Πρώτα οι Έλληνες προκάλεσαν εντός της εβδομάδας πολλή φασαρία. Το Σαββατοκύριακο τα μηνύματα από την Αθήνα έγιναν πιο συμφιλιωτικά. Και τώρα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ είναι έτοιμος για έναν συμβιβασμό. Και το Βερολίνο μάλλον ακολουθεί».


Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο κ. Γιούνκερ σχεδιάζει να καταργήσει την τρόικα της Ελλάδας και «αυτό το τρίο να μην ξαναπάει στην Αθήνα». «Πρέπει τώρα να βρούμε γρήγορα μια εναλλακτική για αυτό», επισημαίνει η εφημερίδα ότι ειπώθηκε σε κύκλους της Κομισιόν. «Με αυτό ο Γιούνκερ συμφωνεί με ένα κεντρικό αίτημα του νέου Έλληνα Πρωθυπουργού», τονίζει ο συντάκτης και προσθέτει ότι και η γερμανική κυβέρνηση είναι κατ' αρχήν πρόθυμη να συμφωνήσει σε μια μεταρρύθμιση της τρόικας.

«Θα μπορούσαμε να παραιτηθούμε από τις επισκέψεις ελέγχου στην Αθήνα, οι οποίες εκλαμβάνονται από τους Έλληνες, ως εξευτελιστικές και αντ' αυτών να τεθούν στην Ελλάδα πλέον μόνο πιο γενικοί οικονομικοπολιτικοί στόχοι», αναφέρει η εφημερίδα πως είναι η άποψη σε κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης. Μια τέτοια παραχώρηση είναι δυνατή όμως μόνο εφόσον η νέα ελληνική κυβέρνηση αποδεχτεί την έως τώρα συμφωνηθείσα πορεία μεταρρυθμίσεων και λιτότητας, τονίζεται.

Ο κ. Γιούνκερ, σύμφωνα με την Handelsblatt, θέλει να στηρίξει τον κ. Τσίπρα και σε ένα άλλο σημείο: Ο επικεφαλής της Κομισιόν δείχνει κατανόηση στο ότι ο νέος έλληνας Πρωθυπουργός θέλει να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, επισημαίνει ο συντάκτης και διευκρινίζει ότι ο κ. Γιούνκερ παραμένει κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρωσία: Εάν μας ζητηθεί οικονομική βοήθεια από την Ελλάδα θα το εξετάσουμε


Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα μας, σε περίπτωση που η Ελλάδα αιτηθεί κάτι τέτοιο από την Μόσχα, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ.

«Μπορούμε να φανταστούμε οποιαδήποτε κατάσταση, γι' αυτό εάν υπάρξει τέτοιο αίτημα προς τη ρωσική κυβέρνηση, οπωσδήποτε θα το εξετάσουμε, αλλά θα λάβουμε υπόψη όλους τους παράγοντες των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα, αυτά είναι όσα μπορώ να πω», είπε ο κ. Σιλουάνοφ μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

To αμερικανικό δίκτυο δημοσιεύει τις σχετικές δηλώσεις στην ιστοσελίδα του υπό τον τίτλο «Η Ρωσία τείνει κλάδο ελαίας στην Ελλάδα».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σιλουάνοφ ομολόγησε ότι οι δυτικές κυρώσεις είχαν αρνητικά αποτελέσματα για τη Ρωσία, ωστόσο οι ρωσικές εταιρείες και το σύστημα πληρωμών κατόρθωσαν να προσαρμοστούν.

«Το ρούβλι εξασθένησε, αλλά η ζωή συνεχίζεται», είπε ο Σιλουάνοφ, ο οποίος εκτίμησε ότι μεγαλύτερη αρνητική επίδραση και από τις κυρώσεις είχε στη ρωσική οικονομία η πτώση της τιμής του πετρελαίου, του βασικού εξαγωγικού προϊόντος της χώρας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Η Γαλλία υποστηρίζει την Ελλάδα στη μάχη για το χρέος»

«Η Γαλλία υποστηρίζει την Ελλάδα στη μάχη για το χρέος» τονίζεται σε δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, αναφερόμενο στις χθεσινές συνομιλίες που είχε στο Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν.

Όπως επισημαίνεται «η συμπάθεια του Παρισιού στην Αθήνα προσθέτει πίεση στο Βερολίνο για επαναδιαπραγμάτευση των σκληρών όρων του πακέτου διάσωσης».

Μεταξύ άλλων, καταγράφονται σημεία των δηλώσεων των δυο υπουργών, σημειώνοντας ότι ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα «νέο συμβόλαιο» με την Ευρώπη, υποστηρίζοντας το αίτημα της κυβέρνησης της Αθήνας, υπό την ηγεσία του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ.

Στο δημοσίευμα γίνεται, επίσης, αναφορά στα όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την Ελλάδα, σε συνέντευξή του στο CNN και ότι η χώρα χρειάζεται μια «στρατηγική ανάπτυξης».Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σύσταση επιτροπής λογιστικού ελέγχου για να δούμε τι χρωστάμε και σε ποιόν με το άνοιγμα της Βουλής

Στην άμεση σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου με στόχο τη διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου μέρους του δημόσιου χρέους θα προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες του arouraios.gr, η κυβέρνηση μετά από πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου θα εξακριβώσει τους όρους των δανείων, θα ελέγξει την διαφάνεια σε όλη της «αλυσίδα παραγωγής» του χρέους δημοσίων εσόδων και δαπανών και όπου εντοπίσει θα προχωρήσει σε προσδιορισμό επαχθούς/απεχθούς» χρέους (υπάρχουν εκτιμήσεις αυτές τις ώρες πως αυτό μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 70%) και στήριξη της διεκδίκησης διαγραφής και επαναδιαπραγμάτευσης του υπόλοιπου.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ομπάμα: 'Οχι άλλη λιτότητα στην Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε στο CNN ότι δεν μπορείς να πιέζεις άλλο τους λαούς με τη λιτότητα. «Πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης», υπογράμμισε ο Αμερικανός ηγέτης.

Βεβαίως, ο Πρόεδρος Ομπάμα πιστεύει ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν στηνΕλλάδα, αλλά όχι με συνθήκες λιτότητας, αλλά ανάπτυξης. Μίλησε για τη φοροδιαφυγή, και αναφέρθηκε στην αδυναμία συλλογής φόρων.

«Ελπίζω η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αυτή είναι η ελπίδα μου», δήλωσε στο CNN ο κ. Ομπάμα.

Σημείωσε επίσης ότι από την αρχή βοηθήσαμε και ασχοληθήκαμε με την ελληνική κρίση. Και είναι σημαντικό ότι και η Γερμανία αναγνωρίζει ότι πρέπει να μείνει στο ευρώ.Διαβάστε αναλυτικά όσα ανέφερε ο Μπάρακ Ομπάμα

ΕΡΩΤΗΣΗ: Συμφωνείτε με την δήλωση του νέου Έλληνα Πρωθυπουργού ότι η λιτότητα δεν φέρνει αποτέλεσμα;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΠΑΜΑ: "Αυτό που είναι αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις να πιέζεις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης, προκειμένου αυτές οι χώρες να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, να μειώσουν κάποια από τα ελλείμματά τους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ελληνική οικονομία βρισκόταν σε επιτακτική ανάγκη μεταρρυθμίσεων, η συλλογή των φόρων στην Ελλάδα ήταν διάσημα τραγική.

Νομίζω ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά, έπρεπε να δρομολογήσουν μια σειρά από αλλαγές. Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αυτές οι αλλαγές αν το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών έχει πέσει κατά 25%, αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ούτε η ελληνική κοινωνία αυτέ το πολίτικο σύστημα.

Επομένως η ελπίδα μου είναι ότι η Ελλάδα θα μείνει στην ευρωζώνη, νομίζω ότι αυτό θα απαιτούσε συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές. Όταν η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ενέσκηψε πριν από μερικά χρόνια, εμείς είχαμε ενεργό ρολό στην προσπάθεια αντιμετώπισής της. Νομίζω ότι αναγνωρίζει η Γερμάνια και άλλοι ότι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, από το να βρεθεί έξω από αυτή. Είναι μία κατάσταση που στις αγορές δεν αρέσει.

Γενικώς όμως με απασχολεί η ανάπτυξη στην Ευρώπη, η δημοσιονομική πειθαρχία είναι σημαντική, οι διαρθρωτικές μεταρρύθμισες είναι απαραίτητες σε πολλές από αυτές τις χώρες, αλλά αυτό που μας δίδαξε η αμερικανική εμπειρία, είναι ότι ο καλύτερος τρόπος να μειώσεις τα ελλείμματα είναι να αποκαταστήσεις την δημοσιονομική σταθερότητα, είναι να αναπτυχτείς και όταν έχεις μια οικονομία σε ελεύθερη πτώση πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης και όχι απλώς να γίνονται προσπάθειες πίεσης ενός πληθυσμού που δεινοπαθεί ολοένα και περισσότερο”.
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Κόσμος φοβότανε ...

Ας πούμε και κάτι διαφορετικό. Τόσα μέτρα, τόση ισοπέδωση, τόση υποβάθμιση της ποιότητας ζωής. Τέτοιο ξεπούλημα, τέτοια διάλυση της Υγείας, της Παιδείας. Και όμως, ο κόσμος δεν αντιδρούσε. Δεν έβγαινε στους δρόμους. Δεν διαμαρτυρόταν στην ουσία. Όλοι συζητούσαμε μεταξύ μας με απορία το γιατί. Απάθεια; Ανικανότητα ;  Χαμένη φλόγα ; Μήπως τελικά η κρίση δεν ήταν τόση μεγάλη τελικά ;

Από το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, δόθηκαν οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Ο κόσμος ΦΟΒΟΤΑΝ ! Η ακροδεξιά συμμορία με τα πράσινα τρόλς είχε καταφέρει να τρομάξει τον μέσο Έλληνα. Τα παπαγαλάκια, οι κονδυλοφόροι, τα μεγαλοκάναλα, οι συστημικές εφημερίδες, οι πληρωμένοι σχολιαστές, όλοι μαζί ενωμένοι στην ίδια προσπάθεια : ''Μην μιλάς καημένε, γιατί θα βρεις το μπελά σου. Θα χάσεις και αυτά που έχεις. Μην γράφεις στο facebook θα απειλήσουν την οικογένειά σου.''Και ο κόσμος δεν μιλούσε. Περίμενε. Περίμενε να έρθει η άγια για την Δημοκρατία στιγμή, που θα τραβήξει το παραβάν, και δεν θα φοβάται κανένα. Η ώρα της κάλπης μίλησε. Και έστειλε στα ΤΣΑΚΙΔΙΑ αυτούς που έκαναν τα πάντα για να ρημάξουν δια παντός την Πατρίδα.

Ναι, η ελπίδα νίκησε το φόβο. Ο λαός την φύλαγε στους Σαμαράδες. Και τώρα ανασαίνουμε πάλι ελεύθεροι. Ενωμένοι πρέπει να δώσουμε το ΔΥΣΚΟΛΟ αγώνα για να μπούμε πάλι μπροστά. Και να περιμένετε και δύσκολες μέρες. Δεν είναι δυνατόν να το αφήσει έτσι απλά το σύστημα. Αλλά να ξέρετε ότι στο τέλος τα παιδιά μας θα είναι ελεύθερα να φτιάξουν και να συνέχισουν την Ελλάδα που όλοι επιθυμούμε. Τώρα που ξέρουμε ότι δεν είναι στην εξουσία αυτοί που μας τρόμαζαν και φαγητό θα βρούμε να φάμε και χαρτί υγείας θα έχουμε να σκουπιστούμε. Φτηνοί ακόμη και στην προπαγάνδα τους. Λίγοι μέχρι τέλους, ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ !!!

Από Στέλιο Ποτηράκη και εφημερίδα ΧΩΝΙ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όνειρο ζω. Μην με ξυπνάτε ...!!!

Ώστε υπάρχουν και πολιτικοί που λένε τα ΙΔΙΑ και μετά τις εκλογές. Κόντευα να το ξεχάσω.
Ώστε υπάρχουν υπουργοί που δεν δέχονται καμιά επιτροπή κατοχής πάνω από το κεφάλι τους ; Και αυτό κόντευα να ξεχάσω.
Και μετά ήρθε αυτή η μουρλή η κυβέρνηση! Που βάλθηκε να πείσει τον Έλληνα να σηκώσει ψηλά ξανά το κεφάλι. Που αποφάσισε να ορθώσει το ανάστημα της. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Που έβαλε στόχο να υπηρετήσει τον όρκο της.
Πείτε μου γιατί θα τρελαθώ, στα αλήθεια ήρθαν οι ξένοι και έφυγαν κατσούφηδες;
Στα αλήθεια ο άλλος πέταξε πάνω από τα Ίμια για να τιμήσει τους νεκρούς;
Στα αλήθεια ο τρίτος ετοιμάζεται να προσλάβει τους αντισυνταγματικά απολυμένους;
Στα σοβαρά ο τέταρτος σταμάτησε το ξεπούλημα των λιμανιών;
Ο άλλος πάλι, σταμάτησε την πώληση του Ελληνικού στην Lamda Development;
Αληθεύει ότι δίνονται πίσω τα αναδρομικά των στρατιωτικών που κρίθηκαν αντισυνταγματικά;
Στην Ελλαδάρα; ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ!!!
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΙΔΑΞΕΙ, ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ, ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
Με αξιοπρέπεια. Με εθνική κυριαρχία. Με υπερηφάνεια. Η πρώτη αντιμνημονιακή κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ) της χώρας αλλά και όλης της Ευρώπης βγήκε από τα καλύτερα όνειρά μας. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι. ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ. Και θα μείνουν για πάντα στην Ιστορία.
ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ. ΜΗΝ ΜΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ....

Από τον Ψύχραιμο και την εφημερίδα Χωνί.

http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....