Διυλιστήριο: 07/03/13
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Μίκης Θεοδωράκης: "Ή τώρα ή ποτέ"! Ξύπνα Έλληνα αδελφέ!

Μίκης Θεοδωράκης: "Ή τώρα ή ποτέ"! Κι όταν λέω "ποτέ", το εννοώ. Γιατί εάν ο ελληνικός λαός δεν αδράξει αυτή την τελευταία ευκαιρία, θα είναι χαμένος, γονατισμένος, εξαθλιωμένος και ντροπιασμένος για πάρα - πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. ϊσως και για αιώνες"...

Είσαι νέος... Διάβασε καλά! Αν θες διαφώνησε, αλλά μην αδιαφορείς! Η πατρίδα εκπέμπει σήμα κινδύνου. Δεν ακούς; Ποιόν περιμένεις να τη σώσει; Ποιόν περιμένεις να σε σώσει; Κατάλαβέ το.

Η λαίλαπα του πολέμου, του ακήρυκτου πολέμου που ζούμε, είναι ανεξέλεγκτη. Ο εχθρός έχει ήδη περάσει το κατώφλι του σπιτιού σου. Όσο κοιτάμε, βέβαια, την τηλεόραση δεν το αντιλαμβανόμαστε. Δεν θα βγει, όμως, από εκεί κανένας σωτήρας...

Ο σωτήρας είσαι εσύ, γιατί η πατρίδα είσαι εσύ! Αν κάτσεις με τα χέρια σταυρωμένα, πολύ σύντομα θα δεις τα παιδιά σου σκλαβωμένα. Θα δεις τον εαυτό σου να δουλεύει για ένα πιάτο φαΐ, δουλικά, ώρες ατελείωτες. Θα δεις την περιουσία σου να παραδίδεται στους ξένους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιοι. Θα δεις μια Ελλάδα ανοχύρωτη να σκίζεται σε κομμάτια και να μοιράζεται στους εχθρούς της. Κι όλα αυτά επειδή δεν αντέδρασες όταν είχες τη δυνατότητα να το κάνεις. Η ένδοξη χώρα των Ελλήνων, η ποτισμένη από αίμα ηρώων και μαρτύρων, το λίκνο της Ρωμηοσύνης, στα βάρβαρα χέρια του 4ου Ραΐχ και των συνεργατών του. Αμαχητί. Τι τραγική ειρωνεία...

Έλληνα αδελφέ μας, δεν υπάρχει, πια, η πολυτέλεια της αδιαφορίας. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Μην απελπίζεσαι. Δράσε! Μην το σκέπτεσαι άλλο, ξεσηκώσου! Τώρα. Αύριο θα είναι αργά. Η αρχή του ξεσηκωμού βρίσκεται πάντοτε, στην πνευματική αφύπνιση, στην αναζήτηση και συνειδητοποίηση της αλήθειας. Η Ελλάδα, η πατρίδα σου, αναλογικά με την έκταση της και τον πληθυσμό της, είναι η πιο προικισμένη χώρα του κόσμου.

Μάθε, λοιπόν, ότι τα αποθέματα του υπεδάφους μας είναι αμύθητης αξίας. Η αξία του ορυκτού μας πλούτου ανέρχεται σε τρισεκατομμύρια ευρώ. Πρόσφατα, σε μεγάλη εκδήλωση που όλα τα μέσα απέκρυψαν (Ίδρυμα Κακογιάννη, 7-11-12), ειδικοί επιστήμονες βεβαίωσαν, για πρώτη φορά σε ευρύ κοινό, ότι μόνο τα άμεσα αξιοποιήσιμα κοιτάσματα υδρογονανθράκων εκτιμώνται σε ένα τρισεκατομμύριο ευρώ. Κι εκτός του ανυπολόγιστης αξίας, υπεδάφους μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η γεωγραφική μας θέση, μας καθιστά παγκόσμιο κόμβο εμπορίου. Ότι η ναυτιλία μας είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως κι η αξία του τουρισμού μιας τέτοιας, νησιωτικής κι όχι μόνο, χώρας είναι ανυπολόγιστη.

Πως θα ανεχθείς να δεσμεύονται όλα αυτά τα έσοδα σε ένα "Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας" με στόχο την -ες αεί- αποπληρωμή του μεθοδευμένα υπέρογκου χρέους; Αντιλαμβάνεσαι τώρα την έσχατη προδοσία που συντελείται; Κατανοείς γιατί οι "σύμμαχοί" μας, μας... "σώζουν" μέσω Μνημονίων από την κρίση που αυτοί δημιούργησαν; Για να μας κατακτήσουν χωρίς να υποψιαστούμε και να καταφέρουν το μεγάλο ξεπούλημα της γης μας. Βλέπεις γιατί τα παπαγαλάκια του συστήματος κάνουν ό,τι μπορούν, χρόνια ολόκληρα τώρα, να σε πείσουν ότι όλα γίνονται "για το καλό σου"; Για να σε κατακτήσουν αδιαμαρτύρητα. Για να σε κατακτήσουν ολοκληρωτικά. Γιατί όποιος κατακτά τις συνειδήσεις, κατακτά ολοκληρωτικά...

Έκρυψαν τα όλα, τα αντικατέστησαν με γραβάτες. Τα τάνκς, μετατράπηκαν σε απεσταλμένους της τρόικας, οι βόμβες λέγονται τώρα δάνεια. Σ' έκαναν να προσκυνάς τους Εφιάλτες σου, για μια θεσούλα στο Δημόσιο, που τώρα θα στην πάρουν. Η προδοσία μετονομάστηκε σε σωτηρία, η αντίσταση σε ανοησία. Έτσι, μεταμφιεσμένοι, "Έλληνες" και ξένοι κατακτητές απεδείχθησαν πολύ αποτελεσματικοί.

Σε έπιασαν στον ύπνο, σε κορόιδεψαν και συνεχίζουν ξεδιάντροπα να το κάνουν. Μας υποδούλωναν ενώ εμείς θαυμάζαμε τη "δημοκρατία" που μας σέρβιραν. Και θα αποθρασύνονται περισσότερο όσο τους αφήνεις. Δεν αργεί η ώρα που θα στρέψουν εναντίον του συμπατριώτη σου, όπως καλά ξέρουν να το κάνουν. Για να ισοπεδώσουν τα πάντα στον πολύπαθο τούτο τόπο, κι ύστερα να 'ρθουν ως ελευθερωτές να τους δοξάσεις υπηρετώντας τους. Το ίδιο ιστορικό σκηνικό για άλλη μία φόρα.

Μην τους αφήσεις! Θυμήσου τους αγώνες των προγόνων σου και τίμα το αίμα που χύθηκε ως τα σήμερα. Εμπνεύσου απ' το φρόνημα των αγωνιστών του Ελληνικού Έθνους. "Να 'ρθει ένας να μου ειπή ότι θα πάγη ομπρός η πατρίδα, στρέγομαι να μου βγάλει και τα δυο μου μάτια. Ότι αν είμαι στραβός, και η πατρίδα μου είναι καλά με θρέφει. Αν είναι η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια να 'χω, στραβός θανα είμαι", έλεγε ο Μακρυγιάννης απηχώντας το διαχρονικό ανυπέρβλητο πνεύμα του Ελληνισμού.

Αγάπα την πατρίδα σου! Αγάπα την άδολα, μακριά από μισαλλοδοξία. Αγκάλιασε τον συμπατριώτη σου αληθινά, ό,τι κι αν πρεσβεύει "ιδεολογικά". Δεν είναι αυτός ο εχθρός σου. Αυτοί που σε σαγήνευσαν με τις υποσχέσεις τους και θέλησαν να σε κάνουν συνένοχο με τα ρουσφέτια τους, αυτοί είναι οι αντίπαλοί μας. Αυτοί που σ' αποκοίμισαν όσο θαύμαζες τον εκσυγχρονισμό τους, σ' είχαν προγραμματίσει να ξυπνήσεις μέσα σε εμφύλιο σπαραγμό.

Ξύπνα αδελφέ πριν το μοιραίο! Μην περιμένεις τίποτα απ' όσους διαχειρίζονται"πολιτικά" την κατάσταση. "Αλίμονο στους αγώνες που κρέμονται από τα χαρτιά. Το γένος δεν χρειάζεται  τα χαρτιά κανενός για τη λευτεριά του. Έχετε πίστη; Έχετε καρδιά; Αλλιώς καθίστε εκεί που κάθεστε. Ραγιάδες εσείς, ραγιάδες και τα παιδιά σας, ραγιάδες και τα παιδιά των παιδιών σας", έκραζε πριν δύο αιώνες ο Παπαφλέσσας.

Τώρα είναι η σειρά σου! Να πεις το νέο "ΟΧΙ"! Να πεις το νέο "Μολών Λαβέ"! "Η Λευτεριά δεν χαρίζεται, κατακτιέται"!

Δεν είσαι μόνος σου στον αγώνα αυτό. Πολλοί είμαστε αυτοί που αρνούμαστε πεισματικά να γίνουμε οι πρώτοι Έλληνες στην τρισχιλιετή ιστορία αυτού του Έθνους που θα σκύψουν, ομοθυμαδόν, το κεφάλι στον κατακτητή. Έστω και καθυστερημένα, ξεσηκωθήκαμε, πολεμάμε και θα νικήσουμε! Ένωσε τη σπίθα του αγώνα σου μ' αυτήν του διπλανού σου. "Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει". Για μια ανεξάρτητη Ελλάδα, μ' αληθινή δημοκρατία και υγιή πατριωτισμό!

Και μη ξεχνάς το που χρωστάς... "Χρωστάμε σ' όσους ήρθαν, πέρασαν, θα 'ρθουν, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν, οι αγένητοι, οι νεκροί". (Κ. Παλαμάς).


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο στρατός καθαίρεσε τον Μόρσι

Στρατηγός Σίσι: Το Σύνταγμα έχει ανασταλεί - Ο λόγος του Μόρσι δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις των πολιτών - Πανηγυρισμοί στους δρόμους του Καΐρου από τους διαδηλωτές - Οι ένοπλες δυνάμεις απαγόρευσαν στον πρόεδρο της Αιγύπτου την έξοδο από τη χώρα
Την καθαίρεση του Αιγύπτιου προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι, ανακοίνωσε σε διάγγελμά του, το βράδυ της Τετάρτης, ο στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σισί.

Περιστοιχισμένος από θρησκευτικούς ηγέτες, ο Αλ Σισί έκανε λόγο για μια μεταβατική περίοδο μετά την οποία θα διεξαχθούν προεδρικές και βουλευτικές εκλογές και τόνισε ότι προσωρινά καταργείται το ισλαμιστικής έμπνευσης Σύνταγμα της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη, το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο θα ολοκληρώσει την κατάρτιση του εκλογικού νόμου, ώστε να μπορέσουν να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές.

Ο αιγυπτιακός λαός μας κάλεσε να τον υποστηρίξουμε και να τον προστατεύσουμε, όχι να αναλάβουμε την εξουσία, δήλωσε ο Αλ Σισί, εξηγώντας ότι  ο Μόρσι δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τα αιτήματα του λαού.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση  του οδικού χάρτη πυροτεχνήματα και πανηγυρισμοί ξέσπασαν στην πλατεία Ταχρίρ, όπου χιλιάδες κόσμου είναι συγκεντρωμένοι και ζητωκραυγάζουν.

Νωρίτερα οι δυνάμεις ασφαλείας απαγόρευσαν στον Μόρσι και ανώτατα στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Σύμφωνα με σύμβουλό του, ο πρόεδρος είναι στο στρατόπεδο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς και εργάζεται από εκεί. Το Αλ Τζαζίρα πάντως, μετέδωσε ότι βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο, όλοι οι βοηθοί του έχουν αποχωρήσει από το κτίριο, ενώ πλήθος κόσμου που βρίσκεται πέριξ του κτιρίου φωνάζει «Βγες έξω Μόρσι».

Σε μικρή απόσταση από το Προεδρικό Μέγαρο βρίσκονται τεθωρακισμένα και άνδρες του Αιγυπτιακού Στρατού, οι οποίοι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τοποθετούν συρματόπλεγμα και κάγκελα. Στρατιωτικά οχήματα και άρματα έχουν κατέβει και στους δρόμους του Καΐρου.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι στρατιώτες πυροβολούν στον αέρα για να «διαλύσουν» τους διαδηλωτές.

Ωστόσο, σε επίσημη ανακοίνωση του ο στρατός υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να κάνει επίθεση στους οπαδούς του Μόρσι, διευκρινίζοντας ότι απλώς διασφαλίζει την περιοχή.

Ταυτόχρονα, εκπρόσωπος του Αιγυπτιακού Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν θέλουν να κυβερνήσουν τη χώρα.

Νωρίτερα, ο στρατός κατέλαβε το κτίριο της δημόσιας αιγυπτιακής τηλεόρασης που βρίσκεται στο κέντρο του Καΐρου.

Παίρνοντας θέση οι ΗΠΑ κάνουν λόγο για ρευστή κατάσταση στη «χώρα των Φαραώ», χωρίς όμως να επιβεβαιώνουν ότι όντως συμβαίνει πραξικόπημα. Προκρίνουν πάντως την ειρηνική επίλυση των διαφορών σαν τη καλύτερη λύση για την Αίγυπτο.





Κι ενώ η κατάσταση στη χώρα είναι έκρυθμη και οι κεντρικοί δρόμοι του Καΐρου «βράζουν», ο Αιγύπτιος πρόεδρος εμφανίζεται ανυποχώρητος και με μήνυμά τους προς το λαό κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν στο εξελισσόμενο στρατιωτικό πραξικόπημα ειρηνικά και να «μην χρησιμοποιήσουν βία».

«Σήμερα, σε αυτή την εποχή, κανένα στρατιωτικό πραξικόπημα δεν μπορεί να επιτύχει απέναντι σε μια μεγάλη λαϊκή δύναμη χωρίς εκτεταμένη αιματοχυσία», δήλωσε ο Ισάμ Ελ Χάνταντ, σύμβουλος του προέδρου.


Υποστηρικτές του Μόρσι προσεύχονται

Συναντήσεις θρησκευτικών και πολιτικών ηγετών με τη στρατιωτική ηγεσία 


Το απόγευμα, η εκπρόσωπος του στρατού της Αιγύπτου έγραψε στο Facebook ότι
η στρατιωτική ηγεσία της Αιγύπτου συναντήθηκε με θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Ένας από τους αξιωματούχους που συναντήθηκε με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, ήταν ο ηγέτης της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι.

Ο Ελ Μπαραντέι επελέγη ως εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας και οργανώσεων νεολαίας που ηγούνται των διαδηλώσεων για να διαπραγματευθεί με το στρατό για λογαριασμό τους.
«Ο Μόρσι θα πεθάνει όρθιος σαν δένδρο»
Εκπρόσωπος του Μόρσι δήλωσε πως ο πρόεδρος πιστεύει ότι είναι καλύτερα να πεθάνει «όρθιος σαν ένα δένδρο», υπερασπιζόμενος την εκλογική νομιμότητά του, παρά να μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που κατέστρεψε τις ελπίδες των Αιγυπτίων για δημοκρατία.

Υπογραμμίζοντας πως ο Μόρσι δεν επιδιώκει να παραμείνει στην εξουσία για δικό του όφελος, ο εκπρόσωπος Αϊμάν Άλι δήλωσε πως, κατά την ομιλία που εκφώνησε τη νύκτα προς το έθνος, ο πρόεδρος αψήφησε εκκλήσεις να παραιτηθεί επειδή θέλει «να υπερασπιστεί το δημοκρατικό σύστημα».

«Είναι καλύτερα για ένα πρόεδρο, ο οποίος διαφορετικά θα γύριζε την Αίγυπτο στις μέρες της δικτατορίας, από την οποία μας έσωσαν ο Θεός και η βούληση του λαού, να πεθάνει όρθιος σαν ένα δένδρο», δήλωσε ο Άλι, «παρά να καταδικαστεί από την ιστορία και τις μελλοντικές γενιές επειδή πέταξε στα σκουπίδια τις ελπίδες των Αιγυπτίων να έχουν μια δημοκρατική ζωή».

Καταγγελίες για βιασμούς γυναικών


Ο Οργανισμός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι δεκάδες γυναίκες έχουν πέσει θύματα βιασμού, τις τελευταίες τέσσερις μέρες των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Σύμφωνα με την οργάνωση, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 91 επιθέσεις γυναικών και βιασμοί στην πλατεία Ταχρίρ.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν 46 επιθέσεις την Κυριακή, 17 τη Δευτέρα και 23 την Τρίτη, ενώ άλλη μια οργάνωση φοιτητριών ανέφερε πέντε επιθέσεις εναντίον γυναικών.

Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι οι επιθέσεις γίνονται από κακοποιούς οι οποίοι βρίσκουν «ευκαιρία» και δρουν στις μαζικές διαδηλώσεις, λόγω του κενού ασφάλειας, ενώ άλλοι σημειώνουν ότι οργανώνονται για να αποτρέψουν τις γυναίκες να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Eθνοπατέρες ή εθνοπροδότες;

Η  χθεσινή Κυριακή ήταν των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου.

Και βέβαια η σκέψη μας πήγε, συνειρμικά, στους τωρινούς πατέρες της Εκκλησίας. Τους οποίους, αναπόφευκτα, συγκρίνουμε με τους αλλοτινούς. Έστω και αν, συνήθως, καθόλου δεν τους αρέσει. Γιατί, συμβαίνει συχνά, αν κάποιος παπάς τολμήσει να κάνει τη σύγκριση αυτή, να κατηγορείται ότι στρέφεται εναντίον των δεσποτάδων. Και, με βάση την ασύδοτη δικαιοδοσία τους, να του κάνουν το βίο αβίωτο.

Αλλά, πριν, στο κείμενο αυτό, ασχοληθούμε με τους εκκλησιαστικούς πατέρες, ας επιχειρήσουμε να ασχοληθούμε με τους, λεγόμενους, εθνοπατέρες. Για να ιδούμε ποιος είναι ο ρόλος τους, ο διαχρονικός, αλλά και ο τωρινός.

Ασφαλώς κάποιοι-ελαχιστότατοι-έζησαν και πολιτεύτηκαν ως αληθινοί εθνοπατέρες. Όπως για παράδειγμα ο Καποδίστριας: Ο οποίος, όταν ο γιατρός του τον συμβούλεψε να βελτιώσει την διατροφή του, απάντησε:

«Ουδέποτε θα επιτρέψω στον εαυτό μου βελτίωση της τροφής, αν δεν βεβαιωθώ ότι δεν υπάρχει ούτε ένα Ελληνόπουλο, που να πεινάει»!

Αλλά κι ο Πλαστήρας. Που ζούσε στο ενοίκιο.  Και, όταν του ανέφεραν ότι του βγάλανε στεγαστικό δάνειο, τους μάλωσε, λέγοντας:

«Με τι μούτρα, ρε, θα βγω στο δρόμο, αν μαθευτεί πως εγώ πήρα δάνειο για σπίτι;».

Για συγκρίνετε, λοιπόν, την ευαισθησία του Καποδίστρια και του Πλαστήρα με την αναλγησία και αναισθησία  των σημερινών πολιτικών! Που βλέπουν τα παιδιά να λιποθυμούν από την πείνα και το λαό να υποφέρει και να αυτοκτονεί από απελπισία. Και, με αβυθομέτρητη παχυδερμία, τους πετάνε, κατάμουτρα το διαβόητο: «μαζί τα φάγαμε»! Όταν η πραγματικότητα φωνάζει ότι ενήργησαν βάσει προδιαγεγραμμένου δολοφονικού σχεδίου.

Γεγονός, που σημαίνει ότι δεν δικαιούνται, σε καμιά περίπτωση, τον τιμητικό τίτλο του εθνοπατέρα, παρά μόνο του εθνοπροδότη και του εθνοδολοφόνου.

Γιατί, ακριβώς, ειδεχθής δολοφονία είναι η ανεργία ενός και μισού εκατομμυρίου ανθρώπων. Η κατακρεούργηση των μισθών και των συντάξεων. Με τον παράλληλο πολλαπλασιασμό των φόρων, ακόμη και σε βάρος των παιδιών. Η καλπάζουσα ακρίβεια των τροφίμων και των φαρμάκων. Με την ταυτόχρονη καταβαράθρωση και εξαθλίωση των ασφαλιστικών οργανισμών και του συστήματος υγείας. Οι πλειστηριασμοί, ύστερα απ’ την παγίδευση των δανειοληπτών σε δολοφονικά οικονομικά αδιέξοδα. Και ασφαλώς οι, εξαιτίας όλων αυτών και πολλών άλλων δολοφονικών μέτρων, αυξανόμενες αυτοκτονίες!

Ο Πλαστήρας ντρεπόταν γιατί οι φίλοι του κατάφεραν να του βγάλουν ένα στεγαστικό δάνειο. Ενώ αυτοί, ύστερα από τέτοιο παραλήρημα καταχρήσεων δεν ντρέπονται να ποζάρουν απ’ τα τηλεοπτικά παράθυρα. Απ’ τα οποία τους προβάλλουν κάποιοι αδιάντροποι ενορχηστρωτές της παραπλάνησης του λαού, δημοσιογράφοι. Ενώ οι εξίσου προδότες ψηφοφόροι τους δεν ντρέπονται να τους χειροκροτούν και να τους ζητωκραυγάζουν.Καθώς πηγαινοέρχονται, σαν μαριονέτες από κόμμα σε κόμμα. Ανάλογα με το κατά πού φυσάει ο άνεμος των επικυρίαρχων ναζιστών και σιωνιστών. Φτύνοντας αυτούς, που πρωτύτερα έγλειφαν και γλείφοντας  αυτούς, που προηγουμένως είχαν φτύσει!… …

Συγκρίνετε, τώρα,  αν θέλετε τον Καποδίστρια και τον Πλαστήρα και με τους τωρινούς πατέρες της Εκκλησίας. Για να διαπιστώσετε ποια άβυσσος ηθική και πνευματική  τους χωρίζει. Όπως βέβαια και με τους αλλοτινούς Πατέρες της Εκκλησίας, αλλά και τους Προφήτες. Που εδώ και, σχεδόν, τρεις, περίπου, χιλιάδες χρόνια έκαναν παρεμβάσεις στο θρησκευτικό, αλλά και το κοινωνικό γίγνεσθαι, που οι, λεγόμενοι, σήμερα πατέρες δεν τολμούν ούτε καν να τις διανοηθούν.

Προσέξτε, λέει, ο Παύλος (Πράξεων: Κ, 16-18 & 28-36) στους κληρικούς της Μιλήτου και της Εφέσου,  τη στάση σας απέναντι στο λαό. Γιατί θα εμφανιστούν λύκοι αχόρταγοι, που δεν θα λυπούνται καθόλου το λαό! Όπως, ακριβώς συμβαίνει στις μέρες μας. Οπότε, από εκκλησιαστικής πλευράς, υπάρχει ένα στοιχειώδες δίκτυο ελεημοσύνης, που βασικά είναι καρπός της προσφοράς του λαού. Αλλά παράλληλα αιωρείται και ένα πελώριο ερωτηματικό και σκάνδαλο:

Δεδομένου ότι η ελεημοσύνη έχει προορισμό να ανταποκριθεί στις ανάγκες των αρρώστων και των αναπήρων. Αλλά για τους υγιείς και ιδιαίτερα τους νέους, για τους οποίους το δικαίωμα της εργασίας και της οικονομικής αυτάρκειας είναι ιερό, συνιστά αντιμετώπιση εξευτελιστική και ατιμωτική. Ιδιαίτερα μάλιστα, όταν οι εθνοπροδότες πολιτικοί έχουν νομιμοποιήσει την πολυεπίπεδη δολοφονία της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας. Πειθόμενοι «τοις ρήμασι» αλλά, όπως φαίνεται, και τοις χρήμασι των τοκογλύφων.…

Και, ενώ διαδραματίζονται ενώπιόν μας αυτά τα φοβερά και πρωτοφανή, οι εκκλησιαστικοί πατέρες, αντί να επιστρατεύσουν το φραγγέλιο της δικαιοσύνης, παραμένουν προκλητικά απαθείς. Και κάποτε εμετικά δουλοπαθείς. Όταν στηρίζουν τους εθνοπροδότες και φθάνουν στο κατάντημα ν’ απαγορεύουν αναφορές στα κακουργήματα των Γερμαναράδων. Γεγονός που σημαίνει ότι , κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν δικαιούνται να λέγονται πατέρες. Γιατί, όπως λέει ο Χριστός, κανένας πατέρας δεν δίνει στα παιδιά του πέτρες, όταν του ζητάνε ψωμί, ούτε, όταν του ζητάνε ψάρια, τους προσφέρει φίδια…

Και, στην προκειμένη περίπτωση, δεν έχουμε να κάνουμε με συνηθισμένα φίδια, αλλά με άκρως θανατηφόρες κόμπρες και κροταλίες!

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το παγκόσμιο πολίτευμα…

Την ώρα που η προσοχή της «μάζας» είναι στραμμένη στις «ήξεις-αφίξεις» στην οικονομία, στις στημένες αναταραχές με τους φανατικούς ισλαμιστές και στην Μέση Ανατολή, στο παρασκήνιο ετοιμάζεται από την δυτικότροπη παγκόσμια διαπλοκή, η απάντηση στα προβλήματα που τεχνηέντως δημιουργούνται.
Έχουν δοθεί και ίσως δοθούν περεταίρω περιθώρια ανάσας στους πολίτες, προκειμένου οι παγκοσμιοποιητές να δουλεύουν στην άκρη με την ησυχία τους χωρίς κίνδυνο να εξεγερθεί ο λαός. Τους επόμενους μήνες στους οποίους θα κριθούν πολλά κατά τα φαινόμενα, οι αφορμές επιβολής παγκόσμιας αρχής με σκοπό την διαχείριση των τεχνηέντως δοθέντων προβλημάτων θα πληθύνουν.
Ο κόσμος και δη η Ευρώπη μεταβάλλεται προς το χειρότερο. Η χρησιμοποίηση του Ισλάμ προς δημιουργία σκηνικού πανικού για τους Ευρωπαίους σε συνδυασμό με οικονομικές και γεωπολιτικές παραμέτρους, θα οδηγήσουν σε επιπλέον… «αναγκαία» μείωση-καταπάτηση βασικών αρχών των πολιτικοκοινωνικών δικαιωμάτων μας.
Όσες χώρες είναι δυνατόν, θα αποτελέσουν κράτη-μέλη αυτού του νέου «υποχθόνιου» παγκόσμιου εγχειρήματος, το οποίο ως αντίβαρο έχει την Ρωσία  -και κατά δεύτερο λόγο την Κίνα- που προτιμά την καθιέρωση ενός πολυκεντρικού συστήματος σε αντιδιαστολή με τα δυτικότροπα σχέδια επιβολής μονοκεντρικού μοντέλου για το «καλό» πάντα της ανθρωπότητας.
Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν κι Μούν, βγήκε πρόσφατα με διάγγελμα και μίλησε για αντίστροφη μέτρηση σε σχέση με την επίτευξη του σχεδίου χιλιετίας (!) –Millennium Developments Goals- των Ηνωμένων Εθνών (δείτε βίντεο στο τέλος του άρθρου) μέχρι το 2015.
Εν ολίγοις με κλασσικές δικαιολογίες την εσκεμμένα διογκωμένη φτώχεια, την οικονομική κρίση, την διεθνώς εξαπλωμένη βία αλλά και την «διάσωση» του περιβάλλοντος, «μαγειρεύεται» η παγκόσμια λύση. Χαρακτηριστικά ο ΓΓ του ΟΗΕ αναφέρει στο διάγγελμά που του έδωσαν να βγάλει, ότι απαιτείται η εκ νέου ενεργοποίηση του παγκόσμιου κινήματος από τις κυβερνήσεις έως του πολίτες.
«Δράση τώρα» είναι η τελευταία προτροπή του παγκόσμιου συστήματος διαπλοκής και συμφερόντων με πολλά παρακλάδια και βαθύ παρασκήνιο. Πράγματι τα γεγονότα τρέχουν με γοργούς ρυθμούς. Στην Γερμανία μαίνεται εν τω μεταξύ η «μάχη» ανάμεσα στις δύο τάσεις, δηλαδή τους υπέρμαχους μιας πολιτικής ισορροπίας μεταξύ Ανατολής και Δύσης με προσέγγιση σε Ρωσία και Κίνα και τους διεθνιστές που είναι «φιλικά» προσκείμενοι σε μια πλήρη ενσωμάτωση της χώρας στο πνεύμα των παγκοσμιοποιητών. Τα βλέμματα στραμμένα, εννοείται, και στην Ελλάδα με το παιχνίδι συμφερόντων, όπως έχουμε γράψει άλλωστε, να έχει φουντώσει για τα καλά.
Μέσα σ’ όλα αυτά λοιπόν εκπονείται ένα νέο παγκόσμιο πολίτευμα με κύρια σημεία του μεταξύ άλλων: Μια υποτιθέμενη οικολογική συνείδηση με βάρος στην απάτη της υπερθέρμανσης του πλανήτη και στην γρήγορη εφαρμογή των διατάξεων της Ατζέντα 21, την κατάργηση θρησκευτικών και εθνικών διαφορών «που ενισχύουν το μίσος μεταξύ των λαών» μέσω μιας παγκόσμιας ιδεολογίας-θρησκείας και επομένως τον αφανισμό της πολιτισμικής ποικιλομορφίας και τέλος την δημιουργία ενός τραπεζικού συστήματος, το οποίο και θα διευθύνει τις οικονομίες όσο περισσότερων λαών γίνεται.
Όσο προχωράμε η διαμάχη των συμφερόντων γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα με τις μάσκες σιγά-σιγά να πέφτουν. Περιμένουμε όλοι να δούμε ποιους σωτήρες μας ετοιμάζουν και φαίνεται ότι δεν θα περιμένουμε για πολύ ακόμα…
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι Νεοταξίτες εγκληματίες τα κατάφεραν! Η Αυστραλία μισό βημα πριν την μεγάλη Υφεση!

Πριν απο λίγο, το έγκυρο ραδιόφωνο της Μελβούρνης 3AW Radio, μετέδωσε την είδηση - σοκ για όλους τους Αυστραλούς: Η αυτοκινητοβιομηχανία Ford Australia, κλείνει!



 Γράφει ο Πύρινος Λόγιος.

Είναι απίστευτο! Είναι δύσκολο πραγματικά να το πιστέψει κανείς... Μετά απο 60 χρόνια διαρκούς λειτουργίας, μετά απο χιλιάδες μοντέλα αυτοκινήτων που όργωναν την αυστραλιανή ήπειρο, η Ford Australia, η αυτοκινητοβιομηχανία που ανέβασε το ΑΕΠ της Αυστραλίας στα ύψη, μετά τον Νοέμβριο του 2016, θα πάψει να υπάρχει...

O έγκριτος δημοσιογράφος του σταθμού Νήλ Μίτσελ, στις 8.30 το πρωί, έδωσε την φοβερή αυτή είδηση, καλώντας παράλληλα και τον λαό της Βικτώρια σε επαγρύπνηση. Ο Μίτσελ, σε δραματικούς τόνους, στηλίτευσε για άλλη μια φορά την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των "Εργατικών" (Labor party), η οποία με επικεφαλής την Τζούλια Γκίλλαρντ, πήγε με μαθηματική ακρίβεια την Αυστραλία κυριολεκτικά μισό βήμα πριν τον γκρεμό.

Οσον αφορά τα της είδησης, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αυστραλο-ιταλός Ρόμπερτ Γκρατσιάνο, επιβεβαίωσε το γεγονός οτι 2.500 εργατουπάλληλοι θα πρέπει να φύγουν, όταν η εταιρεία κλείσει τις εργασίες κατασκευής των προιόντων της, τον Οκτώβριο του 2016. Ο κ. Γκρατσιάνο είπε ότι η εταιρεία είχε υποστεί σωρευτικές απώλειες 600 εκατ. δολαρίων για τα τελευταία πέντε χρόνια. Είπε επίσης ότι η εταιρεία μόνο το οικονομικό έτος 2012 εμφάνισε ζημίες 141 εκατ. δολαρίων! Επομένως, για να εξακολουθεί να επιβιώνει, έστω και σε μερική επεξεργασία υλικών και μέρη αυτοκινήτων, θα είναι υποχρεωμένη να κλείσει 2 μεγάλα εργοστασιακά σάιτς που βρίσκονται στη Βικτώρια και πιο συγκεκριμένα στο Μπρόντμέντοους της Μελβούρνης και στο Τζιλόγκ. Αποτέλεσμα όλων αυτών θα είναι η συνολική απόλυση τουλάχιστον 2.500 εργατουπαλλήλων, εκ των οποίων οι 1.200 μόνο βρίσκονται στο Τζιλόγκ, στη δεύτερη μεγάλη πόλη της Βικτώρια, βυθίζοντας τη πόλη αυτή για τα καλά στην ανεργία.



Το εργοστάσιο της Ford στο Τζιλόγκ
"Η μεταποίηση πλέον δεν είναι βιώσιμη στην Αυστραλία για τη Ford σε μακροπρόθεσμη βάση», είπε ο κ. Γκρατσιάνο, ωστόσο διευκρίνισε οτι «η δέσμευσή μας στην Αυστραλία παραμένει ισχυρή». Ο Γρατσιάνο επίσης, τόνισε πως "ακόμη και μετά τον Οκτώβριο του 2016 όταν και η μητρική εταιρία αποχωρήσει, 1.500 εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να εργάζονται για την εταιρεία όσον αφορά τους τομείς της επεξεργασίας υλικού και μεταποιησης αμαξωμάτων".

Ολα όμως αυτά τα...καθησυχαστικά είναι λόγια του αέρα και φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Το μεγάλο έγκλημα ολοκληρώθηκε και έτσι, η κυρία Γκίλλαρντ, η οποία και αναμένεται να συντριβεί στις ερχόμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου, θα αποχωρήσει με...ήσυχη τη συνείδησή της, οτι επετέλεσε το ...θεάρεστο έργο για το οποίο και επελέγη.



Παλαιότερα, σε ένα άλλο μου άρθρο με τίτλο: "Το πραξικόπημα της Αυστραλίας και Ατζέντα 21", είχα γράψει για όλα όσα αφορούσαν την εκγληματική ενέργεια της Γκίλλαρντ να ανατρέψει, χωρίς λόγο και αιτία, τον προκάτοχό της στο κόμμα και την κυβέρνηση, Κέβιν Ράντ, επισημαίνοντας πως όλο αυτό το σκηνικό, δεν στήθηκε τυχαία. Δικαιώθηκα πλήρως στις προβλέψεις μου.

H Τζούλια Γκίλλαρντ
Η κυρία Γκίλλαρντ, κατόρθωσε αυτό που...φαινόταν παντελώς ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ, μέσα στα τέσσερα χρόνια της πρωθυπουργίας της, υποστηριζόμενη απο το ...κόμμα των "Πρασίνων" (Οικολόγων). Να καταστρέψει ΜΕΘΟΔΙΚΑ και με στημένες μικρές κρίσεις, την πιο ισχυρή οικονομία του πλανήτη. Οταν είχε αποχωρήσει απο την πρωθυπουργία ο τότε επικεφαλής του κόμματος των Συντηρητικών, Τζών Χάουαρντ, στις αρχές του 2007, είχε παραδώσει στον επερχόμενο νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό Κέβιν Ραντ, μια πανίσχυρη οικονομία, με πλεόνασμα 6%(!!!) του ΑΕΠ που ανερχόταν στα 125 δις δολλάρια και ανάπτυξη ...7,5% ετησίως!

Aυτό όμως δεν άρεσε καθόλου στη Νέα Ταξη Πραγμάτων των Αμερικανο-εβραίων, οι οποίοι και είχαν έτοιμα τα σχέδιά τους γι αυτή την ...προκλητικά πανίσχυρη οικονομία. Κι έτσι, αφού τελικά δεν τα κατάφεραν να προκαλέσουν αποφασιστικό πλήγμα στην οικονομία των Αυστραλών κατα τη διάρκεια της μεγάλης κρίσης του 2007, μιας και ο Ραντ είχε τον απόλυτο έλεγχο και με αστραπιαίες κινήσεις είχε σώσει τη χώρα απ τον γκρεμό, έβαλαν αυτή την - κυριολεκτικά - ΤΣΟΥΛΑ της διεθνούς πολιτικής σκηνής, να κάνει αυτό που φαινόταν σχεδόν αδύνατο: ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ τον νόμιμα εκλεγέντα Ράντ με το...ηλίθιο αιτιολογικό του άμεσου οικονομικού κινδύνου για τη χώρα, επειδή ο Ράντ...ήθελε να φορολογήσει επαρκώς (μεχρί και σήμερα τα κέρδη αυτά υπο-φορολογούνται) τα αμύθητα κέρδη των ορυχείων, δημιουργώντας έτσι φορο-ελαφρύνσεις για τα ασθενέστερα στρώματα της αυστραλιανής κοινωνίας.

Ασφαλώς και δεν υπήρχε κανένας τέτοιος κίνδυνος. Κι όμως, η Γκίλλαρντ, τόσο με τη βοήθεια και τη στήριξη των μεγαλοτραπεζιτών, όσο και τη βοήθεια των ...προδοτών βουλευτών του Εργατικού κόμματος, τον ανέτρεψαν μέσα σε μια νύχτα, καταθέτωντας πρόταση μομφής εναντίον του ίδιου του πρωθυπουργού τους! Πράγμα εντελώς πρωτόγνωρο στα παγκόσμια χρονικά, για μια κοινοβουλευτική δημοκρατία, όπως είναι η Αυστραλία.

Για τα δεδομένα της Αυστραλίας, μια τέτοια ...πολιτική σαλτιμπάγκος, με τον νόμιμο πολιτικό δρόμο, αποκλείεται να είχε πάρει την εξουσία καθ ουδένα τρόπο. Μόνο ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ θα μπορούσε. Και τα κατάφερε, καταφέροντας καίριο πλήγμα στην καρδιά του αυστραλιανού Εθνους.

Απο τότε και μέχρι σήμερα, η Γκίλλαρντ δεν έκανε τίποτε άλλο παρα να επιδεινώνει την κατάσταση της αυστραλιανής οικονομίας. Για να μπορέσει να γίνει "αρεστή" στην κοινωνία, προχώρησε σε αφειδώς σκανδαλώδεις κοινωνικές παροχές, σε ...κατασκευές και χρηματοδοτήσεις έργων που δεν είχαν όχι μόνο νόημα, αλλά αποδείχτηκαν και μή βιώσιμες(!), όπως οι κατασκευές για την αποθήκευση υδάτων που κόστισαν 6 δις στους φορολογούμενους. Ανοιξε μαζικά τα σύνορα και εισήλθε στη χώρα, ό,τι πιο άχρηστο και ελλεινό μπορούσε να εισαχθεί σε ανθρώπινο δυναμικό, απο χώρες της Εγγύς και Απω Ανατολής (Ινδία, Πακιστάν, Ιραν, Ιράκ, Βιετνάμ, Μαλαισία, Φιλιππίνες, κλπ), μουσουλμανικής καταγωγής κυρίως, με αποτέλεσμα την εκτόξευση των κοινωνικών παροχών μέσω του Cenrelink (ο κοινωνικός φορέας της Αυστραλίας, κάτι σαν τον αντίστοιχο ελληνικό ΟΑΕΔ) επειδή αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν ΚΑΝΕΝΑ προσόν για να εργαστούν και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της Αυστραλίας κι έτσι, χρηματοδοτούνταν για να...ζήσουν, εκμεταλλευόμενοι τις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου, αλλά παράλληλα δεν μπορούσαν και να ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ομαλά στην αυστραλιανή κοινωνία, λόγω θρησκείας και ανατολιτικης κουλτούρας. Παράλληλα όμως, η πλειοψηφία των ανθρωπων αυτών, δούλευαν μέ μαύρη εργασία, είτε αυτοαπασχολούμενοι είτε ως ...αδήλωτοι ή ανασφάλιστοι εργάτες, με αποτέλεσμα και να καρπούνται τα παχυλά επιδόματα ΚΑΙ να φοροδιαφεύγουν αισχρά και να...διοχετεύουν το αυστραλιανό χρήμα προς τις πατρίδες τους.

Τζ. Γκίλλαρντ και ΓΑΠ... Βίοι Παράλληλοι!


Παράλληλα, η Γκίλλαρντ ετοίμαζε και το τελειωτικό χτύπημα στην οικονομία της Αυστραλίας, εφαρμόζοντας πρώτη απ όλα τα κράτη στονν κόσμο, τον επαίσχυντο Φόρο του ανθρακα, τον επιλεγόμενο Carbon Tax, εναν φόρο που δεν εφαρμόστηκε τελικά πουθενά αλλού, επειδή ήταν προφανές οτι θα σκότωνε κάθε υγιή οικονομία στον πλανήτη. Σημειωτέον, η Γκίλλαρντ αρνούνταν πεισματικά οτι είχε τέτοια πρόθεση και...διέψευδε μετά βδελιγμίας οτι υπήρχε τέτοια περίπτωση.

Αν αυτό σας...θυμίζει τον ...Γιωργάκη ή ΓΑΠ σχετικά με τις προθέσεις του για ΔΝΤ και μνημόνια, είστε...αστέρια! Διότι δεν είναι μόνο ...ταυτόσημες οι δύο αυτές πολιτικές φιγούρες, είναι και...ομοιδεάτες κατ' απόλυτο τρόπο!

Το αποτέλεσμα ήταν η ιλιγγιώδης αύξηση του κόστους παραγωγής προιόντων, οι αθρόες απολύσεις εργατών και υπαλλήλων απο τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου οι οποίες και χτυπήθηκαν πρώτες απο το μέτρο αυτό και φυσικά, η μείωση εσόδων και η φοροδοτική ικανότητα των επιχειρήσεων.

Τα πράγματα λοιπόν στην πιο ισχυρή (ακόμα) οικονομία του πλανήτη, πήγαιναν απ το κακό στο χειρότερο, με τον κόσμο να διαμαρτύρεται σφόδρα, την Βουλή των Πολιτών να καταθέτει τη μία μομφή πίσω απο την άλλη εναντίον της και κανείς πια να μην μπορεί να προβλέψει ποιά θα ήταν η κατάληξη αυτής της αλλοπρόσαλλης πολιτικής. Παράλληλα, η Γκίλλαρντ, αντί να ...έδινε εντολή στους θησαυροφύλακες να κόψουν χρήμα (εφ' όσον τα αποθέματα χρυσού και φυσικών πόρων της χώρας επαρκούν για κάθε είδους τέτοια κίνηση) και να ενισχύσουν έτσι με τονωτικές ενέσεις την οικονομία, προτιμά την ...εσωτερική υποτίμηση, κρατώντας στα ύψη το δολλάριο Αυστραλίας, για να μη δώσει....αφορμές στις διεθνείς αγορές, εμποδίζοντας και με αυτόν τον τρόπο την οποιαδήποτε ελπίδα ανάκαμψης της οικονομίας! Δηλαδή, έκανε Ο,ΤΙ ΠΕΡΝΟΥΣΕ απ το χέρι της για να...βυθίσει τη χώρα στην Υφεση!

Ο εφιάλτης και το τέλος!


Και φτάνουμε στο σήμερα, στο σημερινό εφιαλτικό πρωινό της 23ης Μαίου 2013, σχεδόν τέσσερις μήνες πριν τη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση, η Ford, η κορωνίδα της αυστραλέζικης βαριάς βιομηχανίας, να δηλώνει κλείσιμο των παραγωγικών μονάδων της, μη αντέχοντας πλέον το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής των προιόντων της...

Η Νέα Ταξη Πραγμάτων, δια της Γκίλλαρντ, νίκησε τελικά αυτόν τον οικονομικό γίγαντα, με τους ..."εσωτερικούς" πράκτορες της. Η επόμενη μέρα για την Αυστραλία, δεν θα είναι πλέον η ίδια με τις προηγούμενες. Η οικονομία της καταρρέει μέρα με τη μέρα, η ανεργία αναμένεται φέτος να κλείσει σε πρωτόγνωρα για τη χώρα επίπεδα - κοντά στο 6,4% - με τάσεις αυξητικές και με την εφιαλτική πρόβλεψη για κλείσιμο - λόγω της Ford - πολλών παρεμφερών επιχειρήσεων.

Το μέλλον προμηνύεται αρκετά σκοτεινό και δυσοίωνο. Είναι βέβαιο πλέον οτι οδηγούμαστε με ακρίβεια προς το τελικό, επαίσχυντο σχέδιο των μεγάλων και ισχυρών της Νέας Ταξης Πραγμάτων, της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, της Τριμερούς Επιτροπής και της FEMA: Τελική Παγκόσμια τρομακτική Υφεση, καταστροφή και υποδούλωση όλων των κρατών, νέο Παγκόσμιο Νόμισμα και τελικά...Παγκόσμια Διακυβέρνηση, Οικονομική Δικτατορία δηλαδή και έλεγχος του παγκόσμιου πληθυσμού.


Το Κόκκινο χαλί για τον Αντίχριστο έχει ήδη στρωθεί. Δεν μένει παρα να τον δούμε να ξεπροβάλλει μέσα απ τη θολούρα της παγκόσμιας αναταραχής που θα προκαλέσει.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο κόκκινο οι σχέσεις Ευρώπης-Αμερικής: Ακόμη και στην ΕΕ έβαλαν κοριούς οι ΗΠΑ

Σε διπλωματική «βόμβα» εξελίσσεται η υπόθεση του προγράμματος των μαζικών παρακολουθήσεων από τις ΗΠΑ, το οποίο έγινε παγκοσμίως γνωστό μέσω των αποκαλύψεων του φυγά- πλέον- Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Το σκάνδαλο έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, φέρνοντας στο «κόκκινο» τις σχέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel, από τους αμερικανικούς κοριούς δεν γλίτωσαν ούτε οι ευρωπαϊκές χώρες- με την Γερμανία να βρίσκεται στο επίκεντρο- αλλά ούτε και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η NSA, η υπηρεσία εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ.
Η NSA, η υπηρεσία εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν ακόμη και τα γραφεία της ΕΕ στην Αμερική. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, υποστήριξε ότι αν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο που θα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις ΕΕ και ΗΠΑ και ζήτησε άμεσα πλήρη διευκρίνιση και περαιτέρω πληροφορίες από τις αμερικανικές αρχές, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Το περιοδικό «Der Spiegel» για τις παρακολουθήσεις [30/06]

«Ήρθαμε αμέσως σε επαφή με τις αμερικανικές αρχές στην Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες και ζητήσαμε εξηγήσεις για τις πληροφορίες αυτές. Μάς είπαν ότι θα επαληθεύσουν την ακρίβεια των πληροφοριών αυτών που δημοσιεύθηκαν χθες και ότι θα μας απαντήσουν».
Εξηγήσεις ζητά και η Γαλλία, εκφράζοντας την έντονη δυσφορία της:
«Από τις αμερικανικές αρχές, αναμένουμε το συντομότατο δυνατό να άρουν τις νόμιμες ανησυχίες που έχουμε μετά από τις αποκαλύψεις που έγιναν δια του Τύπου (...) το περιοδικό Der Spiegel, έγραψε ότι η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας NSA κατασκοπεύει θεσμούς της ΕΕ, συμβάν που, εφόσον τεκμηριωθεί, είναι παντελώς απαράδεκτο», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, ενώ από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, διευκρινίζεται ότι το γαλλικό αίτημα-διάβημα «κοινοποιείται άμεσα» στον Λευκό Οίκο όσο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Απαντήσεις για όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, ζήτησε η Γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης, Σαμπίνε Λοϊτχόισερ-Σνάρενμπεργκερ: «Η αμερικανική πλευρά πρέπει να μάς εξηγήσει αμέσως και λεπτομερώς εάν οι πληροφορίες αυτές για τηλεφωνικές υποκλοπές από τις ΗΠΑ στην ΕΕ, αληθεύουν ή όχι», δήλωσε.
Για το ίδιο θέμα, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν φέρεται να είπε: «Αν ισχύουν αυτές οι αναφορές, είναι αηδιαστικό. Οι ΗΠΑ καλά θα κάνουν να επιτηρούν τις δικές τους μυστικές υπηρεσίες, παρά τους συμμάχους τους».

Σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα τα οποία- όπως αναφέρει το Spiegel- προέρχονται από την ίδια την αμερικανική υπηρεσία ασφαλείας NSA, η τελευταία, φαίνεται ότι κατασκόπευε τόσο τα εσωτερικά δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών της ΕΕ στην Ουάσινγκτον, όσο και τα γραφεία της ΕΕ στη Νέα Υόρκη. Στα έγγραφα φέρεται επίσης να χαρακτηρίζεται η ΕΕ ως «στόχος».

Δεν είναι γνωστό τι είδους πληροφορίες μπορεί να ήρθαν στην κατοχή των Αμερικανών κατασκόπων, αλλά λεπτομέρειες για τις ευρωπαϊκές θέσεις σε εμπορικά και στρατιωτικά θέματα θα μπορούσαν να αποδειχθούν λίαν χρήσιμες σε όσους εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις όπως αναφέρει το BBC.
Τα έγγραφα που έχουν έλθει στην κατοχή του Spiegel δείχνουν επίσης ότι η κατασκοπευτική δράση των ΗΠΑ επεκτείνεται και στις Βρυξέλλες, ενώ μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών η Γερμανία φαίνεται να βρίσκεται στο επίκεντρο της αμερικανικής κατασκοπείας με τουλάχιστον 500 εκατομμύρια τηλεφωνικές συνδέσεις, ηλεκτρονικά μηνύματα και γραπτά μηνύματα κινητής τηλεφωνίας να παρακολουθούνται κάθε μήνα, σύμφωνα με το περιοδικό.
Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει κάνει ακόμη κάποιο επίσημο σχόλιο για το ρεπορτάζ του Spiegel.
Εν τω μεταξύ, ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο άνθρωπος που αποκάλυψε το πρόγραμμα των μαζικών παρακολουθήσεων και προσπαθεί να αποφύγει την έκδοσή του στις ΗΠΑ, φαίνεται ότι εξακολουθεί να βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Μόσχας.
Οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν αφορούσαν το αποκαλούμενο πρόγραμμα«Prism» στα πλαίσια του οποίου η NSA συγκέντρωνε χωρίς ένταλμα, ποικίλα στοιχεία (μέιλ, τηλεφωνήματα, φωτογραφίες) από εκατομμύρια χρήστες δικτύων κινητής τηλεφωνίας αλλά και του ίντερνετ με την συνεργασία εταιρειών όπως οι Google, Facebook, Apple και Verizon



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φθόριο...ένα δηλητήριο στο καθημερινό μας τραπέζι.- Βίντεο

Δείτε τι ζημιά κάνει στον οργανισμό το φθόριο, που περιέχεται στο νερό(και σε εμφιαλωμένα μπουκάλια), στις οδοντόκρεμες στοματικά διαλύματα, κάποιες παιδικές τροφές όπως το γάλα σόγιας, και σε κάποια μεταποιημένα προϊόντα.
Το χρησιμοποίησαν μάλιστα οι Ρώσοι και οι ναζί σε πειράματά τους για τον έλεγχο του εγκεφάλου.
Παρά τις επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, συμφέροντα πολυεθνικών (colgate το χρησιμοποιεί σε όλα της τα προϊόντα), και άλλα συμφέροντα που θέλουν τον κόσμο κοιμισμένο, το έχουν κρατήσει μυστικό από το ευρύ κοινό και δεν έχουν ακόμα απαγορεύσει την χρήση του.

Δείτε το παρακάτω Βίντεο είναι αποκαλυπτικό.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανεφλέγη επιστολή με βόμβα στα ταχυδρομεία της Ελλάδας

Στο κέντρο διαλογής αλληλογραφίας στην Ελλάδα ανεφλέγη επιστολή που περιείχε βόμβα, η οποία είχε ως παραλήπτη το πρώην αρχηγό της Ελληνικής αστυνομίας.
  Η ανάφλεξη έγινε όταν το δέμα έπεσε στο πάτωμα. Αμέσως λειτούργησε ο συναγερμός πυρκαγιάς. Η αστυνομία που έφτασε αμέσως εξουδετέρωσε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Σύμφωνα με την αστυνομία, το δέμα εστάλη από ριζοσπάστες της ιταλικής οργάνωσης «Άτυπη Ομοσπονδίας Αναρχικών» (FAI). Κατ’ αυτόν τον τρόπο η FAI θέλησε να εκφράσει την υποστήριξή της στους Έλληνες αναρχικούς, οι οποίοι είχαν στείλει σε ευρωπαίους αξιωματούχους, αλλά και σε πρεσβείες δέματα με βόμβες.


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αίγυπτος: Μόρσι και στρατός σε πορεία ανοιχτής σύγκρουσης

Βήμα πίσω δεν έκανε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, στο διάγγελμά του, στο οποίο υποστήριξε τη νομιμότητα της εκλεγμένης του κυβέρνησης και πυροδότησε νέες συγκρούσεις στο Κάιρο, τη στιγμή που το τελεσίγραφο του στρατού οδεύει προς τη λήξη του και το Ανώτατο Συμβούλιο Ενόπλων Δυνάμεων (SCAF) προειδοποιούσε για τις «τελευταίες ώρες»...
Ο πρόεδρος Μόρσι, έχοντας απορρίψει το τελεσίγραφο 48ωρης διάρκειας του στρατού, επέμεινε στο διάγγελμά του το βράδυ της Τρίτης ότι είναι έτοιμος να πεθάνει για να υπερασπιστεί τη «συνταγματική νομιμότητα» της κυβέρνησής του. Επέμεινε δε, ότι θα συνεχίσει να τελεί τα καθήκοντά του ως προέδρου της χώρας, τα οποία του ανατέθηκαν δημοκρατικά.
Μάλιστα, προειδοποίησε ότι θα χυθεί αίμα σε ενδεχόμενη απόπειρα βίαιης απομάκρυνσής του.
Το διάγγελμα πυροδότησε νέες συγκρούσεις στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα μεταξύ υποστηρικτών του και διαδηλωτών που ζητούν την παραίτησή του, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 23 άνθρωποι, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Στο πανεπιστήμιο του Καΐρου, οι συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας άφησαν αρκετούς νεκρούς και σχεδόν 200 τραυματίες.
Ο στρατός απάντησε στο διάγγελμα του Μόρσι με κείμενο στο Facebook, που είχε τίτλο «οι τελευταίες ώρες». «Ορκιζόμαστε στο Θεό ότι θα θυσιάσουμε ακόμα και το αίμα μας για την Αίγυπτο και τους πολίτες της, για την υπεράσπισή τους ενάντια σε κάθε τρομοκράτη, ριζοσπάστη ή ανόητο», ανέφερε το μήνυμα, ενώ στρατιωτική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι ένοπλες δυνάμεις δεν θα κάνουν πίσω στις απαιτήσεις τους.
Εν τω μεταξύ, το κίνημα κατά του ισλαμιστή προέδρου Τάμαροντ ζήτησε από τη Ρεπουμπλικανική Φρουρά να τον συλλάβει. Απέρριψε τους ισχυρισμούς του περί νομιμότητας της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησής του, τονίζοντας: «Η μοναδική απάντηση στην ομιλία του Μόρσι είναι να διαμαρτυρηθούμε στους δρόμους, ξεκινώντας από σήμερα Τετάρτη, ώστε εκείνος και η ομάδα του να ακούσουν τη φωνή του μεγάλου αιγυπτιακού λαού. Δεν ζητούμε μόνο την απομάκρυνσή του, αλλά ζητούμε και την παραπομπή του ίδιου και της ομάδας του σε δίκη. Καλούμε την Ρεπουμπλικανική Φρουρά να συλλάβει τον Μοχάμεντ Μόρσι και να τον παραπέμψει σε δίκη άμεσα».
«Αυτός ο πρόεδρος τρομοκρατεί τον λαό του» και γι' αυτό «δεν τον θεωρούμε πλέον πρόεδρο», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αμπντελαζίζ, ηγέτης του κινήματος Τάμαροντ (που σημαίνει εξέγερση στα αραβικά).

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

λειπει το οραμα και ο ηγετης

Γιατί επιτέλους δεν επαναστατεί ο ελληνικός λαός; Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει έστω και ένας αναγνώστης, που δεν έθεσε ο ίδιος ή δεν άκουσε το ερώτημα «γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος;». Εξάλλου όλοι αντιλαμβανόμαστε πως όσο δεν αντιδρούμε τόσο η κατάστασή μας θα γίνεται χειρότερη.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....