Διυλιστήριο: 11/07/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017

Λειτουργία των ναυπηγείων της ΣύρουΟι εξελίξεις τρέχουν γύρω από το Νεώριο της Σύρου και πλέον έχουμε φαβορί όσον αφορά την ανάληψη της λειτουργίας του… Και το πιο εντυπωσιακό; Έχουμε και τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την επένδυση της ελληνοαμερικανικής Onex στα ναυπηγεία Σύρου λέγοντας ότι αυτή θα φτάσει στα εξήντα εκατομμύρια …

Ξεκινάμε όμως από τη συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γεώργιος Λεονταρίτης σήμερα με τον Πάνο Ξενοκώστα, Πρόεδρο του ομίλου Onex με θέμα συνάντησης τις τρέχουσες εξελίξεις στην υπόθεση του Νεωρίου της Σύρου. Ο κ. Ξενοκώστας ενημέρωσε τον κ. Λεονταρίτη για τα αποτελέσματα της τριμερούς σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του κ. Ξενοκώστα, του κ. Ταβουλάρη και εκπροσώπων των Τραπεζών. Μετά την ενημέρωση, ακολούθησε μακρά και ουσιαστική συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών. Κοινό συμπέρασμα ήταν ότι οι εξελίξεις κινούνται προς θετική κατεύθυνση.

Και ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων τόνισε ότι «Πιστεύω ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση. Αναμφισβήτητα υπάρχουν προβλήματα, τα οποία χρήζουν περαιτέρω εξειδίκευσης και αντιμετώπισης. Πρέπει όμως να υπάρξει επίσπευση των διαδικασιών, διότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος κανενός. Ελπίζω το αμέσως επόμενο διάστημα να έχουμε οριστική διευθέτηση του θέματος. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια προς αυτό το σκοπό".

Κι από την άλλη έχουμε τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος αναφέρθηκε στις επενδύσεις των Αμερικανών στην Ελλάδα. Δήλωση που έγινε στη διάρκεια του 7oυ Συνεδρίου, «Navigator 2017, The Shipping decision Makers forum» που πραγματοποιήθηκε στο πλωτό Μουσείο «Hellas Liberty».

Και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα protothema.gr “ Ήδη προχωράμε μία τεράστια επένδυση στα ναυπηγεία της Σύρου. Θα γιορτάσουμε τη μεγάλη αυτή αμερικανική επένδυση» είπε ο πρέσβης. Προηγουμένως είχε τονίσει ότι η Ελλάδα διαδραματίζει κομβικό ρόλο στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο και αποτελεί πυλώνα σταθερότητας.

Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα που καλείται να λύσουν όλες οι πλευρές είναι ο αριθμός των δόσεων που θα καταβάλει o ελληνοαμερικανικός όμιλος Onex για τις οφειλές των Ναυπηγείων Σύρου προς το ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αναλαμβάνει υποχρεώσεις ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ και θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 20 εκατομμυρίων που αφορούν συντηρήσεις, επισκευές, εκσυγχρονισμοί, περιβαλλοντικά, αυτοματισμοί. Η εταιρεία έχει ζητήσει να εξαντληθεί, η περίοδος αποπληρωμής των χρεών σε βάθος όχι κάτω των 30 ετών, προκειμένου να παραμείνει βιώσιμο. Θέλει να επεκταθεί το ναυπηγείο σε νέους τομείς, όπως τη ναυπήγηση νέων σκαφών πολυτελείας, σκαφών και πλωτών μέσων ειδικών αποστολών και ωκεάνιων & παράκτιων εξεδρών - πλατφορμών εξορύξεων και μετασκευών πλοίων ειδικού σκοπού.

Επίσης θα επεκταθεί σε υπηρεσίες διαχείρισης , υποστήριξης σκαφών , επισκευών , spare parts management και εκπαίδευσης για στόλους της Μεσογείου.

Στο σχέδιο που έχει παρουσιάσει στην κυβέρνηση η Onex περιλαμβάνονται διασφαλισμένες συμφωνίες μέσω δικτύου του Ομίλου με πελάτες άνω των 25 εκατ. δολαρίων για το πρώτο έτος λειτουργίας και μεταξύ των 30 και 35 εκατ. δολαρίων μετά το τρίτο έτος.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....