Διυλιστήριο: 06/26/19
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

ΚΙΝ.ΑΛ.: Διάπλατη η πόρτα στη Ν.Δ.


Το Διυλιστήριο λέει : ''...Έχει προαποφασιστεί η συνεργασία των δύο κομματικών χώρων. Όπως καταλαβαίνετε η συνεργασία σε διάφορους τομείς που λέει η κυρία Γεννηματά μάλλον εννοεί την διαγραφή των χρωστούμενων των δύο κομμάτων. Το έδαφος πια έχει στρωθεί. Μιά κυβέρνηση με μεγάλη πλειοψηφία, με Πρόεδρο Δημοκρατίας ή Βενιζέλο ή Σημίτη που οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι και επώδυνοι για τον Ελληνικό λαό''

Μετά τη Γεννηματά και ο Πρωτόπαπας μίλησε για ψήφο «ανοχής» για να μην υπάρξει ακυβερνησία

Aνοιχτό παράθυρο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία αφήνει το ΚΙΝ.ΑΛ. σε περίπτωση που το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει αυτοδυναμία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Τόσο η ίδια η Φώφη Γεννηματά όσο και στελέχη του κόμματός της έχουν αφήσει στην άκρη τη «σκληρή γραμμή» και μιλούν για στήριξη στο πρώτο κόμμα με ψήφο «ανοχής».

Σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε χθες ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. θα στηρίξει την πρόταση αλλαγής του εκλογικού νόμου και την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, υποστηρίζοντας πως η πολιτική σταθερότητα είναι το κλειδί για να μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση.

«Εχουμε συναίσθηση αυτής της ευθύνης. Εμείς δεν θα αφήσουμε η χώρα να μπει σε περιπέτειες. Θα δούμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και θα αποφασίσουμε ως δύναμη ευθύνης» είπε η κυρία Γεννηματά. Ερωτηθείσα, συγκεκριμένα, πώς θα εκφράσει τη στήριξή του το ΚΙΝ.ΑΛ. στη Ν.Δ., ανέφερε ότι «υπάρχουν τρόποι» και «μπορεί να υπάρξει στήριξη σε συγκεκριμένους τομείς για να διασφαλίσουμε πως η χώρα δεν θα πάει στα βράχια», ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ισχυρή πλειοψηφία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ. Χρήστος Πρωτόπαπας. «Αν η Ν.Δ. έχει αυτοδυναμία, θα είμαστε μία σοβαρή αντιπολίτευση. Εάν δεν έχει, ως υπεύθυνη αντιπολίτευση δεν θέλουμε η χώρα να πάει στα βράχια. Η ψήφος ανοχής είναι ένας τρόπος που θα εξεταστεί, με όρους και προϋποθέσεις» είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξη. Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση ψήφου ανοχής το ΚΙΝ.ΑΛ. θα χρειαστεί ισχυρό ποσοστό για να εξασφαλίσει τα εργασιακά δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος.

«Προτιμότερο να βάλεις όρους από το να υπάρξει ακυβερνησία» τόνισε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝ.ΑΛ. και σημείωσε ότι η δική τους πρόταση για τον εκλογικό νόμο προβλέπει μπόνους για ποσοστό πάνω από 25%, με ταβάνι τις 35 έδρες, με 40%.


Διαβάστε περισσότερα.... »
....