Διυλιστήριο: 09/12/14
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Λαγκάρντ: Δέχθηκα απειλές όταν μίλησα για Έλληνες φοροφυγάδες

Δήλωση-βόμβα από την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία σε συνέντευξή της στους Financial Times, αποκάλυψε ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή της όταν μίλησε για τους Έλληνες φοροφυγάδες.


Όταν ο δημοσιογράφος αναφέρεται στην Ελλάδα, λέγοντας ότι η Λαγκάρντ πέρυσι άσκησε κριτική στους πλούσιους Έλληνες για το γεγονός ότι δεν πληρώνουν φόρους η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε:

«Καλύτερα να μην πω πολλά, γιατί ξέρετε, όταν μίλησα για την Ελλάδα και τους φόρους της, δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου και αναγκαστήκαμε να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφαλείας».

«Όμως πληρώνει στα αλήθεια τους φόρους του κλάδος της ναυτιλίας; Και οι άλλοι κλάδοι; Δε νομίζω…», συνέχισε.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε την Κριστίν Λαγκάρντ αν «είναι μέρος του προβλήματος το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες ή πλούσιες ελίτ έχουν πάει σε μέρη όπως το Λονδίνο για την αναζήτηση θέσεων εργασίας ή χαμηλότερων φόρων» και εκείνη, σύμφωνα με τους Financial Times αναστέναξε και απάντησε ότι αναγνωρίζει ότι αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα.

«Είναι πολύ λυπηρό όταν ταλαντούχοι άνθρωποι νιώθουν ότι πρέπει να φύγουν από την χώρα τους γιατί αισθάνονται ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή να βρουν ευκαιρίες», υπογράμμισε Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ.Διαβάστε περισσότερα.... »
....

'Οταν τα αγάλματα τραβάνε... selfies!

Σε μια πρόσφατη επίσκεψη στο Art Gallery Crawford στο Κορκ, ο χρήστης του Reddit, Jazus_ur_lookin_well , είχε την έξυπνη ιδέα να φωτογραφίσει την συλλογή του μουσείου με ελληνο- ρωμαϊκά αγάλματα με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να παρουσιάζονται σαν να έχουν πάρει μια σειρά από selfies φωτογραφίες! 


Τα "μοντέλα" σε αυτές τις selfies είναι γύψινα αντίγραφα των πρωτότυπων αγαλμάτων από το μουσείο του Βατικανού. Με αυτόν τον τρόπο, "έχει δημιουργήσει ένα διασκεδαστικό είδος γέφυρας μεταξύ του παρόντος και του παρελθόντος."

πηγή

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Καρυάτιδα της Δημοκρατίας!..

     Ή: Δημοκρατία με αναπληρωματικούς!

Αυτό πάλι πώς δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια;
Τελικά ρε λεβεντόπουλε είσαι μεγάλος! Υποκλινόμαστε!

Για να υπερψηφιστεί η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ η ΝΔ χρειάστηκε να αντικαστήσει πέντε βουλευτές που εκδήλωσαν απροθυμία να ψηφίσουν υπέρ των αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ αλλά και το ΠαΣοΚ χρειάστηκε να επιστρατεύσει δύο βουλευτές που αντικατέστησαν συναδέλφους τους, οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει ότι θα καταψηφίσουν τα προωθούμενα σχέδια των αλλαγών για τον συγκεκριμένο φόρο!

Δημοκρατία με αναπληρωματικούς!
Με ''πάγκο''!!
Με τα ''τσικό'' της, με τα όλα της!!!

''Δεν συμφωνείς εσύ κύριε βουλευτά; Δεν πειράζει. Θα φέρουμε τον άλλον! Θα σε φωνάξουμε για το άλλο νομοσχέδιο που θα συμφωνείς.''
Τελειότης!

Από την άλλη μεριά, η εφεύρεση αυτή βολεύει απίστευτα τους βουλευτές.
Θα σου λέει ο Πονηρίδης: ''Θα κάνω εκ των προτέρων ότι διαφωνώ, τζάμπα μαγκιά, θα με αντικαθιστούν, και ούτε γάτα ούτε ζημιά! Και εγώ θάχω κάνει το κομμάτι μου στους ψηφοφόρους, και η κυβέρνηση θα περνάει ό,τι θέλει χωρίς να κινδυνεύει!''
Κατά πληροφορίες μάλιστα που έλαβε το blog, έχουν ήδη συγκροτηθεί ομάδες κυβερνητικών βουλευτών και συσκέπτονται πώς ακριβώς θα οργανώσουν εκ περιτροπής την κομπίνα!
Συγγνώμη: την μεθόδευση.

Κανονικά, μετά από αυτή την εξέλιξη, το blog θα έπρεπε να θεωρήσει ότι τελείωσε ο προορισμός του, και να κλείσει!
Επειδή όμως θεωρεί ότι η χώρα δεν σώθηκε ακόμη εντελώς, και πως η δημοκρατία έχει μερικά ακόμα μικρά βηματάκια να κάνει,
..θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι την επίτευξη του τελικού στόχου, ή μέχρι να το κλείσουν (φιμώσουν)!

Κάθε μέρα ανακαλύπτουμε καινούργιους πάτους στο βαρέλι!
Η φαντασία τους, η εφευρετικότητά τους, η εγκληματικότητά τους είναι αστείρευτη.
Προς τον όχλο, τους μουζίκους, τους ιθαγενείς, ή όπως αλλοιώς θέλουν να αντιλαμβάνονται τον λαό, η συμπεριφορά τους είναι φασιστική, με διανθίσματα μαφίας.

Όταν όμως πρόκειται για τα αφεντικά, η μούγγα και η δουλοπρέπειά τους είναι εκτυφλωτική:
Στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη δημιουργία ενός νομικού πλαισίου σχετικά με τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης των δημοσίων χρεών των χωρών, που έγινε την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014, η Ελλάδα παρά το υπέρογκο χρέος της απείχε!
Στην ψηφοφορία ψήφισαν ''ναι'' 124 χώρες, ''όχι'' 11, και απείχαν 41 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Μεταξύ αυτών που ψήφισαν ''όχι'' συγκαταλέγονται οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Φινλανδία, η Βρετανία, το Ισραήλ, η Ιαπωνία.
Τα συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα!

Χαίρε Καρυάτιδα της Δημοκρατίας,
..ακρογωνιαίε λίθε (κοπρόλιθε) της ανεξαρτησίας της πατρίδας!
Χαίρε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Βόμβα» από το ΣτΕ: Η Ολομέλεια βάζει λουκέτο στα καταστήματα τις Κυριακές


«Φρένο» βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας στο μέτρο των ανοικτών καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς, η επιτροπή αναστολών της Ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής των εμπόρων, καταστηματαρχών και ιδιωτικών υπαλλήλων.

Το ΣτΕ λέει «όχι», τουλάχιστον προσωρινά, στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, κάνοντας δεκτή την αίτηση καταστηματαρχών, εμπόρων και ιδιωτικών υπαλλήλων με την οποία ζητούσαν να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης τον Ιούλιο του 2014, με την οποία επιτρέπεται να ανοίγουν πιλοτικά για έναν χρόνο τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του έτους.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ με την υπ. Αριθμ. 30/2014 απόφαση της επιτροπής αναστολών έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής με το σκεπτικό ότι θα υποστούν «ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη»και «δυσεπανόρθωτη ηθική βλάβη» από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Η απόφαση αυτή ισχύει μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση μετά την συζήτηση που θα γίνει στην Ολομέλεια του ΣτΕ το Νοέμβριο και αναμένεται να δημοσιευθεί στα τέλη του χρόνου.

Το σκεπτικό της απόφασης

Η Ολομέλεια έκανε δεκτά τα επιχειρήματα των προσφευγόντων οι οποίοι επικαλούνταν ηθική αλλά και οικονομική βλάβη από το από το άνοιγμα των καταστημάτων.

Ηθική, γιατί στο σκεπτικό της απόφασης γίνεται λόγος για το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο και της απόλαυσης του με την οικογένεια, καθώς και στο δικαίωμα της θρησκευτικής λατρείας, και οικονομική γιατί από τα στοιχεία και τις μελέτες που προσκομίσθηκαν προέκυψε ότι υπό το φως της παρούσας οικονομικής κρίσης το άνοιγμα τις Κυριακές θα επέφερε μάλλον ζημιές.

Μάλιστα στο σκεπτικό της ίδιας απόφασης τονίζεται ότι η διοίκηση δεν προσκόμισε στοιχεία που να αντικρούουν τα όσα υποστηρίζονται από τους εμπόρους. "Καθ' όσον η διοίκηση δεν επικαλείται ούτε προσκομίζει στοιχεία ή μελέτες επί των οποίων δύναται να θεμελιωθεί προσδοκία θετικών αποτελεσμάτων από το επίμαχο μέτρο".
Οι δικαστές επικαλούνται στην απόφασή τους και στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την απασχόληση τις Κυριακές, αλλά και στατιστικά στοιχεία από τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες για την απασχόληση εργαζομένων, την πορεία της κερδοφορίας κατά την λειτουργία των καταστημάτων την εβδόμη ημέρα, κλπ.

Αντίθετα, οι ανώτατοι δικαστές απέρριψαν τον ισχυρισμό ότι παραβιάζεται η υπερ-νομοθετικής ισχύος διεθνής σύμβαση της Γενεύης που καθιερώνει την Κυριακή ως ημέρα αργίας.

Τέλος, οι δικαστές αναφέρουν ότι για να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος αριθμός των τουριστών τις Κυριακές, μπορεί με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη να οριστούν οι περιοχές που επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι 250 τ.μ. , υπό τον όρο ότι δεν ανήκουν σε αλυσίδα καταστημάτων, και δεν βρίσκονται εντός εκπτωτικών χωριών ή κέντρων.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία για την προστασία των χρεοκοπημένων κρατών


Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών θα μπορούσε να επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στους κεφαλαιούχους εκείνους που χρησιμοποιούν αυτό που η Αργεντινή και οι υποστηρικτές της ονομάζουν "τακτική του Γύπα".


"Υπάρχει παγκόσμια συναίνεση για να σταματήσει η επιθετική συμπεριφορά", σημείωσε ο Eric LeCompte, Αμερικανός ο οποίος ως συνεργάτης ομάδων του ΟΗΕ υπέγραψε μια επιστολή προς την Samantha Power, πρεσβευτή στα Ηνωμένα Έθνη, προτρέποντας την υποστήριξη για το μέτρο.

"Αυτό το ψήφισμα είναι μια ευκαιρία να μετατρέψει την απλή συναίνεση σε δράση. Μια διαδικασία θα μπορούσε να ξεκινήσει και να μας επιτρέπει να αμφισβητήσουμε την ανισότητα και να έχουμε πραγματική σταθερότητα", καταλήγει.

Όπερ και εγένετο, χωρίς όμως την Ελλάδα. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία, σαν να μην ανήκει η ίδια στις χώρες εκείνες που έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα ή σαν να μην αντιμετώπισε - και αντιμετωπίζει ακόμα έστω και μειωμένη - την πιθανότητα επίσημης πτώχευσης.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της Αργεντινής με ανάρτησή της στο Facebook πανηγυρίζει για την απόφαση που πάρθηκε στον ΟΗΕ:

"Πραγματικά σήμερα είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για όλους τους Αργεντινούς. Σήμερα θα πρέπει να είμαστε πολύ υπερήφανοι" γράφει και συνεχίζει:

"Για την επίτευξη αυτού του στόχου ήταν καθοριστική η συμβολή των G-77 και της Κίνας. Για περισσότερα από 10 χρόνια αυτή η ομάδα χωρών αγωνιζόταν να πετύχει αυτή τη συμφωνία, επιχειρηματολογώντας ότι είναι εφικτή και ζητώντας να μην επαναληφθεί αυτό που γίνεται με τα ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια στην Αργεντινή. Δήλωσαν χαρακτηριστικά ότι η Αργεντινή μας άνοιξε τα μάτια και γι' αυτό πιστεύω ότι δικαιούμαστε όλοι να είμαστε περήφανοι σήμερα", αναφέρει η κ. Κίρσνερ, εμφανώς ευχαριστημένη και χαιρετίζοντας την απόφαση του ΟΗΕ, την 68/304.

Μία απόφαση στην οποία η Ελλάδα ήταν παρούσα - απούσα ουσιαστικά.

"Εκείνοι που ψήφισαν αρνητικά, πρέπει κάποτε να καταλάβουν ότι χρειαζόμαστε ένα πιο δίκαιο κόσμο στον οποίο πετούν περισσότερα περιστέρια και λιγότεροι γύπες σε όλους τους τομείς. Έναν πιο ισορροπημένο κόσμο, όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τις αντιπαραθέσεις", τονίζει.

Στέλνει μάλιστα και ένα μήνυμα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας, ένα μήνυμα το οποίο όμως δεν φτάνει εκεί που πρέπει.

"Άνθρωποι διαφορετικού χρώματος, θρησκείας, πολιτισμών που ζουν σε διαφορετικά γεωγραφικά μήκη και έχουν διαφορετικές ιστορίες, όμως μοιράζονται την κοινή αντίληψη της δικαιοσύνης ψηφίζουν υπέρ της αξιοπρέπειας. Επειδή δεν μπορεί μια φούχτα δισεκατομμυριούχων να πνίγει μια χώρα και να εξοντώνει μια κοινωνία με την απειλή της χρεωκοπίας, βγάζοντας την από τον κόσμο".

Η ανάρτηση της προέδρου της Αργεντινής στο Facebook:

Cristina Fernandez de Kirchner
Politician · 1,430,455 Likes · September 10 at 5:31am ·


La verdad que hoy es un día muy especial para todos los argentinos. Hoy tenemos que sentirnos muy orgullosos. En Naciones Unidas se aprobó la Resolución número 68/304 con 124 votos positivos, 11 negativos y 41 abstenciones.
Esta resolución va a elaborar una Convención Internacional sobre quiebras y sobre reestructuraciones de deudas soberanas que debe estar terminada antes de la próxima Asamblea del año que viene.

Ha sido determinante el rol del G-77+China para que pudiéramo...See More
See Translation

19,7871,6936,785Την απόφαση του ΟΗΕ, στο πρωτότυπο κείμενό της, μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ: Απόφαση ΟΗΕ

Από τις χώρες της ΕΕ, καμία δεν ψήφισε υπέρ. Καταψήφισαν, η Βρετανία, η Γερμανία, η Τσεχία και η Φινλανδία. Τέλος, εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο, απείχαν άλλες 39 χώρες.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....