Διυλιστήριο: 10/17/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

«Μπλόκο» ΓΓΔΕ σε 13.000 ελληνικές επιχειρήσεις με έδρα στο εξωτερικό


Στοιχεία για 13.000 επιχειρήσεις με φορολογική έδρα σε γειτονικές χώρες οι οποίες όμως διοικούνται από την Ελλάδα έχει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Μιλώντας στην «Real» ο επικεφαλής της ΓΓΔΕΓιώργος Πιτσιλής απεκάλυψε την πρόθεση της φορολογικής διοίκησης να προχωρήσει στον φορολογικό έλεγχο 13.000 ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν μεταφέρει τη δραστηριότητα τους σε γειτονικές χώρες με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές.

Πρόκειται κυρίως για επιχειρήσεις που έχουν έδρα την Βουλγαρία, την Κύπρο και την Μάλτα, αλλά το εισόδημά τους παράγεται από δραστηριότητες εντός Ελλάδος.

«Παρακολουθούμε με πολλή προσοχή τη μετακίνηση ελληνικών επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές και έχουμε εντείνει τις ελεγκτικές μας στοχεύσεις ως προς το ζήτημα των πλασματικών μεταφορών ελληνικών επιχειρήσεων σε αυτές τις χώρες. Έχουμε ήδη στα χεριά μας πληροφορίες για 13.000 επιχειρήσεις έδρα σε αυτές τις χώρες για τις οποίες όμως υπάρχει η υποψία πως είναι ελληνικής ιδοκτησίας και διοικούνται στην πραγματικότητα από την Ελλάδα. Στόχος μας είναι να εξακριβώσουμε αν η μετακίνηση αυτών των επιχειρήσεων είναι πραγματική ή πλασματική και να επιδιώξουμε την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας», είπε ο κ. Πιτσιλής.

Πηγή www.cnn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ερντογάν: Ζητά δημοψήφισμα σε δυτική Θράκη για προσχώρηση στην Τουρκία - Η απάντηση του ΥΠΕΞ

Και αφήνει υπονοούμενα για Θεσσαλονίκη, νησιά Αιγαίου και Κύπρο! - Οξύνει ξανά τη ρητορική του με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στη Μοσούλη

Σε νέα πρόκληση προχώρησε τη Δευτέρα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος λίγες ημέρες μετά την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης, ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την προσχώρηση της Δυτικής Θράκης στην Τουρκία αφήνοντας υπονοούμενα και για Θεσσαλονίκη, Κύπρο και νησιά του του Αιγαίου επικαλούμενος «ορισμένους ιστορικούς» σύμφωνα με τους οποίους αυτές οι περιοχές περιλαμβάνονται στα σύνορα του εθνικού συμβολαίου.

«Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία», ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Ερντογάν, ο οποίος με αφορμή την υπόθεση της Μουσούλης είπε πως η Τουρκία «εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί».

«Είναι καθήκον, αλλά και δικαίωμα της Τουρκίας να ενδιαφέρεται για το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Κριμαία, το Καραμπάχ, τη Βοσνία και τις άλλες αδελφές περιοχές. Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία», υποστήριξε ο Ερντογάν σε ομιλία του στη Ρίζε και πρόσθεσε: «Η στιγμή που θα παραιτηθούμε από αυτό, θα είναι η στιγμή που θα χάσουμε την ανεξαρτησία μας και το μέλλον μας».

Εξηγώντας το σκεπτικό του ο Ερντογάν είπε ότι το 1920 η τότε τουρκική Εθνοσυνέλευση έλαβε απόφαση περί του «εθνικού συμβολαίου», το οποίο περιλάμβανε τα σύνορα της Τουρκίας, και τόνισε ότι με βάση την απόφαση εκείνη τα σύνορα στις περιοχές του Οθωμανικού κράτους όπου υπήρχε αραβική πλειοψηφία κατά την υπογραφή της Συνθήκη του Μούδρου το 1918, θα έπρεπε να ορισθούν σύμφωνα με την εκφρασμένη μέσω δημοψηφίσματος βούληση των ίδιων των πληθυσμών.

Η απόφαση του 1920 ανέφερε επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Ερντογάν, ότι το κριτήριο είναι η συγγένεια από πλευράς θρησκείας και γένους και ότι το νομικό καθεστώς και της Δυτικής Θράκης πρέπει να οριστεί ως αποτέλεσμα ελεύθερου δημοψηφίσματος στην περιοχή.

Ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης ότι «ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν πως τα σύνορα του εθνικού συμβολαίου περιλαμβάνουν επίσης την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μουσούλη, το Αρμπίλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμ, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι, τη Βάρνα και τα νησιά του Αιγαίου».

Η απάντηση του ΥΠΕΞ στις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν

Στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών.

"Η δημόσια ανακίνηση ιστορικών και ειδικά συνοριακών ζητημάτων που η Συνθήκη της Λωζάννης έχει ρυθμίσει οριστικά και αμετάκλητα, διαμορφώνοντας αντικειμενικά δεδομένα δεσμευτικά για όλους, είναι προκλητική και υπονομεύει την περιφερειακή σταθερότητα.
Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών επιβάλλει τη διατύπωση υπεύθυνων θέσεων μακριά από παρωχημένους αναθεωρητισμούς" τονίζει το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:
"Η Θράκη είναι ελληνική, δημοκρατική και ευρωπαϊκή. Οποιαδήποτε άλλη σκέψη είναι αδιανόητη και επικίνδυνη".


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα για την τοποθέτηση του Στουρνάρα



Της Άννας Κανδύλη

Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου προκάλεσε η τοποθέτηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στην επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

Ο κ. Αθανασίου ζήτα τα πρακτικά της Βουλής προκειμένου να διερευνήσει αν με βάση όσα είπε ο κεντρικός τραπεζίτης, υπάρχει δυνατότητα ανάσυρσης της υπόθεσης από το αρχείο που αφορά σε δάνεια άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, το σημείο που προκάλεσε την παρέμβαση του κ. Αθανασίου είναι ο εξής διάλογος του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Σταμάτη, με τον Γιάννη Στουρνάρα:

Δ. Σταμάτης: Ο ν.4146/13 έλεγε για την απενοχοποίηση των μελών ΔΣ τραπεζών, ότι δεν αφορά κόμματα έτσι δεν είναι;

Γ. Στουρνάρας: Δεν την έχω υπογράψει εγώ. Μπήκε από βουλευτές την τελευταία στιγμή και είναι εκ του περισσού. Αλλά, δεν αφορά σε δάνεια στα κόμματα, διότι τα κόμματα δεν ανήκουν στην γενική κυβέρνηση.

Σ. Φάμελλος: Είναι σημαντικό αυτό. Αλλάζει νομικά τα πράγματα. Αφού με αντίθετο σκεπτικό πήγε στο αρχείο το πόρισμα Καλούδη (σ.σ για τα δάνεια κομμάτων με ποινικές ευθύνες).

Η αρχειοθέτηση

Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης τον Απρίλιο του 2013 έγινε μετά από τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και αφού προηγουμένως στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος και των τραπεζών που είχαν δώσει τα δάνεια, είχαν καταθέσει ως μάρτυρες στους εισαγγελείς πως η τροπολογία αφορά και τα δάνεια των κομμάτων.

Ωστόσο μετά την τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα θα διερευνηθεί αν υπάρχει διαφορετική ερμηνεία του νόμου ώστε να στηριχθεί ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο.

Σημειώνεται ότι την επίμαχη τροπολογία είχαν καταγγείλει επανειλημμένως τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος μάλιστα είχε ζητήσει σε ομιλία του στη Βουλή από τους εισαγγελείς να την καταργήσουν στα δικαστήρια.

Η διαδρομή της τροπολογίας

Τον Φεβρουάριο του 2013 ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, κάλεσε τους άλλοτε γενικούς διευθυντές της ΝΔ, Μενέλαο Δασκαλάκη και του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτο Σπυρόπουλο σε εξηγήσεις σχετικά με τις δανειοδοτήσεις των δυο μεγάλων κομμάτων της ενδεκαετίας 2000-11 που άγγιζαν τα 250 εκατομμύρια.

Τον Απρίλιο του 2013 ψηφίστηκε η επίμαχη τροπολογία, με αναδρομική ισχύ και ως εκ τούτου η αρχειοθέτηση της υπόθεσης, για δάνεια που ως μόνη εγγύηση είχαν τα εκλογικά ποσοστά των δυο κομμάτων, ήταν πλέον μονόδρομος για τον εισαγγελέα.

Έτσι απαλλάχθηκαν τράπεζες και κόμματα από κάθε ευθύνη.

Σημειώνεται οτι εκτός από τα δάνεια των κομμάτων η τροπολογία αφορούσε και δανειοδοτήσεις ΜΚΟ ή άλλων ιδρυμάτων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως π.χ του Μεγάρου Μουσικής, επίσης πολλών εκατομμυρίων.

Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αξελ Τρόοστ: Έλληνες μην εγκαταλείψετε! Αντισταθείτε στους θεσμούς και πιέστε τη Γερμανία


Ο Αξελ Τρόοστ τάχθηκε υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους το συντομότερο "για να καταφέρει ξανά η ελληνική οικονομία να βγεί σιγά-σιγά από το τούνελ"

«Η οικονομική πολιτική της λιτότητας, η οποία εφαρμόζεται σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι κακή και χώρες όπως η Ελλάδα, οι οποίες υποχρεούνται να την εφαρμόσουν, υποφέρουν ιδιαίτερα. Τα περιθώρια είναι πάρα πολύ στενά και μολαταύτα πιστεύω ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να τα διευρύνει» δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του για οικονομικά ζητήματα στη Μπούντεστακ /γερμανική Βουλή.

Ο Αξελ Τρόοστ τάχθηκε υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους το συντομότερο «για να καταφέρει ξανά η ελληνική οικονομία να βγεί σιγά-σιγά από το τούνελ» και κάλεσε τις χώρες του νότου «να ασκήσουν πίεση στη Γερμανία, ώστε να εφαρμοστεί επιτέλους στην Ευρώπη μια διαφορετική πολιτική».

Τόνισε ότι «είναι σκανδαλώδες το γεγονός η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, που πάνω από τριάντα χρόνια οδηγούσαν την Ελλάδα στην καταστροφή, τώρα που εδώ και ενάμισυ χρόνο ο Τσίπρας κάνει μια διαφορετική πολιτική, την οποία η Ευρωπαϊκή Ενωση και άλλες χώρες διαβεβαιώνουν ότι είναι η καλύτερη πολιτική εδώ και δεκαετίες, να εμφανίζονται και να λένε ότι η χώρα καταστρέφεται». Πρόσθεσε δε ότι «αυτοί είναι υπεύθυνοι για τα ερείπια που επισώρευσαν στη χώρα και ο Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν τώρα για την ανάκαμψη της χώρας».

Το μήνυμα του προς τους Ελληνες είναι: «Mην εγκαταλείψετε! Προσπαθήστε να κάνετε το καλύτερο μέσα σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση. Αντισταθείτε ώστε οι θεσμοί να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να αποφασίζουν για όλα και ασκείστε πίεση στη Γερμανία για να αλλάξει επιτέλους την πολιτική της».

Oλόκληρη η συνέντευξη του Αξελ Τρόοστ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον Αντώνη Πολυχρονάκη έχει ως εξής:

Ερ: Κύριε Τρόοστ, ποιές είναι οι εντυπώσεις σας από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ;

Απ: Είναι ένα πολύ ζωντανό συνέδριο, περίμενα ότι θα υπήρχε μεγαλύτερη κριτική και στο βαθμό αυτό πιστεύω ότι η κυβερνητική πολιτική συνοδεύεται από την αλληλεγγύη του κόμματος.

Ερ: Είστε εκπρόσωπος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) για θέματα οικονομίας στην Μπούντεστακ / το γερμανικό Κοινοβούλιο. Nομίζετε ότι έχει το περιθώριο η ελληνική κυβέρνηση υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες να εφαρμόσει μιαν αριστερή πολιτική;

Απ: Καταρχάς θα ήθελα να πω ότι η οικονομική πολιτική η οποία εφαρμόζεται σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι κακή. Πρόκειται για μια αυστηρή πολιτική λιτότητας και χώρες όπως η Ελλάδα, οι οποίες υποχρεούνται να την εφαρμόσουν υποφέρουν ιδιαίτερα. Στο βαθμό αυτό τα περιθώρια είναι πάρα πολύ στενά και μολαταύτα πιστεύω ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να διευρύνει αυτά τα πλαίσια, αλλά πρέπει να υπάρξει και βοήθεια μεταξύ άλλων και από τη Γερμανία.

Ερ: Ποιά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών μπορούν να διατηρηθούν μέσα σε αυτά τα πλαίσια;

Απ: Θα πρέπει να επεξεργαστεί κανείς το ένα ή το άλλο θέμα. Νομίζω για παράδειγμα ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας δεν ήταν βιώσιμο και έπρεπε να τεθεί σε άλλες βάσεις. Στο βαθμό αυτό πιστεύω ότι οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό ήταν πραγματικά σκόπιμες. Αυτά τα οποία επιβάλλονται τώρα από τους θεσμούς στην αγορά εργασίας, η κατεδάφιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, είναι κατά τη γνώμη μου λανθασμένα, αλλά δεν υπάρχει και κάποια εναλλακτική διότι (η ελληνική κυβέρνηση) έχει υποχρεωθεί να τα εφαρμόσει.

Ερ: Ποιά εμπόδια θέτουν οι δανειστές ώστε να μην ληφθούν τα οικονομικά μέτρα τα οποία υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Απ: Πρέπει το συντομότερο να γίνουν ελαφρύνσεις του χρέους. Εγώ προσωπικά δεν τάσσομαι υπέρ το κουρέματος, αλλά πρέπει να γίνουν λογικές αναδιαρθρώσεις, πρέπει να υπάρξουν χαμηλά επιτόκια, τόσο ώστε να μην εξαρτάται η Ελλάδα από τις διεθνείς αγορές. Τότε θα συμμετάσχει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μετά θα μπορέσουν να γίνουν συμφωνίες για να μπορέσει να διευρύνει τα περιθώρια η ελληνική κυβέρνηση. Δεν είμαι κατά των ελαφρύνσεων του χρέους, αλλά κατά του κουρέματος, το οποίο θα επιβάρυνε άλλες χώρες. Αλλά πρέπει να βρεθεί ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισής του, έτσι ώστε να μπορέσει κανείς μετά να ζήσει με αυτό μειώνοντας τους τόκους και να καταφέρει ξανά η ελληνική οικονομία να βγεί σιγά-σιγά από το τούνελ.

Ερ: Γνωρίζετε ότι μετά από πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκαν στην Αθήνα οι ηγέτες του ευρωπαϊκού νότου. Διαμορφώνεται κατά τη γνώμη σας ένα μπλόκ κατά της αυστηρής πολιτικής λιτότητας το οποίο θα μπορούσε να επεκταθεί και στην πέραν των Αλπεων Ευρώπη;

Απ: Βορείως των Αλπεων δεν νομίζω, διότι θα περιελάμβανε και τη Γερμανία. Υπήρχε η ελπίδα πριν την εκλογή του Ολάντ ότι η Γαλλία θα βρεθεί στο πλευρό της νότιας Ευρώπης, αλλά δυστυχώς η εξέλιξη ήταν εντελώς απογοητευτική. Δεν υπάρχει όμως καμιά άλλη εναλλακτική. Πρέπει οι χώρες της νότιας Ευρώπης κατά το δυνατόν με την Ιταλία, φυσικά με τη Ισπανία και την Γαλλία να ασκήσουν πίεση στη Γερμανία, ώστε να εφαρμοστεί επιτέλους στην Ευρώπη μια διαφορετική πολιτική.

Ερ: Η ελληνική αντιπολίτευση, ιδίως η Νέα Δημοκρατία, θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρα και η κυβέρνησή του ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψαν την Ελλάδα. Τι γνώμη έχετε εσείς;

Απ: Βρίσκω σκανδαλώδες το γεγονός ότι ένα κόμμα το οποίο μαζί με το ΠΑΣΟΚ εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια οδηγούσαν αυτήν τη χώρα στην καταστροφή, τώρα -που εδώ και ενάμισυ χρόνο ο Τσίπρας κάνει μια διαφορετική πολιτική, την οποία η Ευρωπαϊκή Ενωση και άλλες χώρες διαβεβαιώνουν ότι είναι η καλύτερη πολιτική εδώ και δεκαετίες- να εμφανίζονται τέτοιοι άνθρωποι που λένε πως η χώρα καταστρέφεται. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για τα ερείπια που επισώρευσαν και ο Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί τώρα για την ανάκαμψη της χώρας.

Ερ: Το μήνυμά σας προς τους Ελληνες συντρόφους σας και τους Ελληνες γενικά;

Απ: Mην εγκαταλείψετε! Προσπαθήστε να κάνετε το καλύτερο μέσα σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση. Αντισταθείτε ώστε οι θεσμοί να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να αποφασίζουν για όλα και ασκείστε πίεση στη Γερμανία για να αλλάξει επτέλους την πολιτική της.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποιοι (23.000) άνεργοι θα μπουν σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επιμόρφωσης



Τι προβλέπει το προσχέδιο: Αυξημένοι και οι ωφελούμενοι (κατά 7.000) και οι αμοιβές (από 3.755 έως 3.955 ευρώ), 120 ώρες η θεωρητική κατάρτιση και πέντε μήνες η πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προκήρυξη του προγράμματος απασχόλησης με χρήση επιταγών κατάρτισης (voucher) και τίτλο «Κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής» από το υπουργείο Εργασίας. Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 23.000 άνεργοι, οι οποίοι, όπως προκύπτει από το προσχέδιο της προκήρυξης, θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 2.600 ευρώ και επιταγή κατάρτισης από 1.155 έως 1.355 ευρώ.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που επαναπροσδιόρισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου και είχε αποτέλεσμα να αυξηθούν κατά 7.000 οι ωφελούμενοι σε σχέση με το αρχικό πλάνο, ενώ αυξήθηκαν και οι αμοιβές τους. Το προσχέδιο του σχετικού προγράμματος είναι έτοιμο και περιλαμβάνει πλαίσιο δράσης με τις εξής παρεμβάσεις:

•Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών σε διάφορους κλάδους και ειδικότητες.

•Συμβουλευτική υποστήριξη με στόχους:
α) Την επιλογή του προγράμματος κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν οι ωφελούμενοι με βάση το εκπαιδευτικό και το επαγγελματικό προφίλ τους, τις δεξιότητές τους και τα ενδιαφέροντά τους.
β) Την κατάλληλη σύζευξη του προφίλ των ωφελουμένων με διαθέσιμες θέσεις πρακτικής στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.
γ) Την προετοιμασία των ανέργων για τη μετάβασή τους στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης όπου θα κάνουν την πρακτική τους άσκηση αλλά και ευρύτερα στην αγορά εργασίας και την ένταξη / επανένταξή τους σε αυτή.
δ) Την παρακολούθηση και την υποστήριξη των ωφελουμένων κατά την υλοποίηση της πρακτικής τους άσκησης.
ε) Τη μετατροπή της πρακτικής άσκησης των ωφελουμένων σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, όπου είναι δυνατό.

•Πιστοποίηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο των προγραμμάτων κατάρτισης.

•Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, συνολικής διάρκειας 500 ωρών, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους πέντε μήνες.
Αποκλειστικά και μόνο για τα προγράμματα κατάρτισης σε ειδικότητες του αγροτικού τομέα η πρακτική άσκηση δύναται να πραγματοποιηθεί και σε επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Η συνολική διάρκεια της κατάρτισης για κάθε ημέρα δεν μπορεί να ξεπερνά τις οκτώ ώρες. Η ημερήσια διάρκεια υλοποίησης κάθε προγράμματος για το θεωρητικό μέρος είναι κατά μέγιστο έξι ώρες και η διάρκεια του πρακτικού μέρους δεν μπορεί να υπερβαίνει τις έξι ώρες ημερησίως.
Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε δύο επίπεδα με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ανέργων του προαναφερόμενου ηλικιακού φάσματος και της αγοράς εργασίας ως προς:

•Το επίπεδο εκπαίδευσης των ανέργων:
α) Ανεργοι που έχουν ολοκληρώσει βαθμίδες εκπαίδευσης από την Υποχρεωτική έως τη Δευτεροβάθμια.
β) Ανεργοι που έχουν ολοκληρώσει είτε προγράμματα Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (απόφοιτοι ΙΕΚ) είτε προγράμματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ).

•Τους κλάδους εκείνους που παρουσιάζουν προοπτικές ανάπτυξης, οι οποίοι είναι: εμπόριο, logistics, έργα υποδομής και τεχνικά επαγγέλματα, τουρισμός, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, περιβάλλον - διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, τρόφιμα - ποτά, ενέργεια, βιομηχανία και αγροτικός τομέας.
Οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα, που περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης, το οποίο ανέρχεται σε 600 ευρώ (120 ώρες, 5 ευρώ / ώρα, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων), και το επίδομα πρακτικής άσκησης, που ανέρχεται σε 2.000 ευρώ (500 ώρες, 4 ευρώ / ώρα, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων).
Επίσης, θα χορηγείται επιταγή κατάρτισης, που αφορά την οικονομική αξία ποσού έως 1.155 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στην παροχή υπηρεσιών κατάρτισης (θεωρία και πρακτική - 945 ευρώ) και συμβουλευτικής (60 ευρώ), καθώς και της πιστοποίησης των επαγγελματικών γνώσεων και των δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης από τους ωφελούμενους ανέργους (150 ευρώ). Το ποσό αυτό θα ανέλθει στα 1.355 ευρώ στην περίπτωση μετατροπής της πρακτικής άσκησης του καταρτιζομένου σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, της οποίας η διάρκεια δεν θα είναι μικρότερη των έξι μηνών.
Η δέσμη των προαναφερόμενων παρεμβάσεων θα υλοποιηθεί από παρόχους κατάρτισης οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο Μητρώο Παρόχων που θα συγκροτηθεί.
Η δράση θα υλοποιηθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Ο συνολικός προϋπολογισμός της ανέρχεται στο ποσό των 89.000.000 ευρώ.


Το ετήσιο εισόδημα και τα άλλα κριτήρια μοριοδότησης

Τα κριτήρια μοριοδότησης για τις ομάδες ωφελουμένων όλων των κλάδων είναι κοινά και είναι τα ακόλουθα:
1. Διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας.
2. Συνολικό εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό (φορολογικό έτος 2015).
Ως ατομικό εισόδημα νοείται το αναγραφόμενο εισόδημα στη στήλη του υπόχρεου σε περίπτωση που υποβάλλει μόνος του φορολογική δήλωση, π.χ. άγαμος, μονογονέας, διαζευγμένος (πρόκειται για το ποσό που αναγράφεται στη γραμμή με τίτλο «Συνολικό Εισόδημα» του πίνακα Γ2 της Πράξης Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου - εκκαθαριστικό σημείωμα).
Ως οικογενειακό εισόδημα νοείται το εισόδημα του / της υπόχρεου, του / της συζύγου και των εξαρτώμενων μελών του. Ως εξαρτώμενα μέλη θεωρούνται τα άτομα που ορίζονται στο άρθρο 11 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα είναι το ποσό που προκύπτει από την πρόσθεση των επιμέρους ποσών: «συνολικό εισόδημα» του / της υπόχρεου και «συνολικό εισόδημα» του / της συζύγου.
Οι αιτούντες που δεν είχαν οι ίδιοι υποχρέωση υποβολής δήλωσης (π.χ. πρόσωπα τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος ως εξαρτώμενα μέλη) δηλώνουν το συνολικό οικογενειακό εισόδημα.
4. Προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία που αποδεικνύεται βάσει δικαιολογητικών.
5. Αναπηρία (σε ποσοστό 50%, η οποία δεν πλήττει την ικανότητα για εργασία).
6. Υπαρξη προστατευόμενου / ων τέκνου / ων ΑμεΑ (ανηλίκων ή / και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
Η μέγιστη προβλεπόμενη μοριοδότηση για κάθε αιτούντα είναι τα 105 μόρια. Μετά το πέρας του προγράμματος δράσης δύναται να επιχορηγηθούν επιχειρήσεις που θα προβούν στην πρόσληψη ωφελουμένου / ων μετά τη λήξη της συμμετοχής τους στα προγράμματα κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης. Οι όροι και οι προϋποθέσεις της επιχορήγησης θα αποτελέσουν αντικείμενο άλλης δράσης.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ετοιμος να απασφαλίσει ο Ακης!



Ο φυλακισμένος πρώην υπουργός δείχνει αποφασισμένος να σπάσει τη σιωπή του και να μιλήσει για όλους και για όλα. Τα μηνύματα που έστειλε στο πρώτο μέρος της απολογίας του στο Εφετείο

Αποφασισμένος να σπάσει τη σιωπή του και να μιλήσει για όλους και για όλα φαίνεται πως είναι πρώτη φορά ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο φυλακισμένος πρώην υπουργός φέρεται ότι προσπαθεί είτε να δικαιωθεί κάνοντας δυναμικό comeback είτε να πάρει και άλλους μαζί του, σε περίπτωση παραμονής του στη φυλακή.

Ηδη τα πρώτα μηνύματα τα έστειλε στο Εφετείο την περασμένη Τετάρτη στην απολογία του (μάλιστα δεν την ολοκλήρωσε και θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα), η οποία θύμιζε πολιτικό μανιφέστο. Σε αυτήν μίλησε με ονόματα και κατακεραύνωσε αντιπάλους και δήθεν φίλους. Είπε μάλιστα ότι μόλις βγει από τη φυλακή, θα συνεχίσει από εκεί που άφησε την πολιτική πορεία του, υπερασπιζόμενος το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι βουλευτές, ισχυρίστηκε ο Ακης, είναι «αρνιά καθοδηγούμενα από τους αρχηγούς των κομμάτων» και πρόσθεσε ότι ο Σημίτης άνοιξε την πόρτα της καταστροφής με τη μετάβαση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ στον Γ. Παπανδρέου. Υποστήριξε επίσης ότι ο Κώστας Σημίτης είναι ρίψασπις, γιατί γνώριζε πως ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ανεπαρκής, μικρός και λίγος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατ' επέκταση για πρωθυπουργός. Χαρακτήρισε, εξάλλου, την επταετία 2008-2105 καταστροφική για τη χώρα και αντίστοιχη της επταετίας.

Από τα βέλη του Τσοχατζόπουλου δεν γλίτωσε ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για τον οποίο ισχυρίστηκε ότι σε συνεργασία με τον Μπαρόζο ανέλαβε εργολαβικά να πετάξει έξω τον Γιώργο Παπανδρέου και επέβαλε την ανίερη συμμαχία Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ για την πολιτική επιβίωσή του. «Ο Βενιζέλος ουσιαστικά υπηρέτησε τον Αντώνη Σαμαρά» υποστήριξε ο πρώην υπουργός και συνέχισε: «Αυτοί οι άνθρωποι που κατέστρεψαν την Ελλάδα είχαν τον χρόνο να καταδιώξουν εμένα» υπονοώντας ότι θα τους ήταν εμπόδιο η φυσική παρουσία του, οι γνωριμίες του και φυσικά οι γνώσεις του στο πολιτικό σκηνικό του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού... Γι' αυτό υποστηρίζει ότι σκηνοθέτησαν την πολιτική δίωξή του και επέβαλαν τη φυλάκιση του ίδιου αλλά και ολόκληρης της οικογένειάς του, με πρωτοφανή απόφαση για τα παγκόσμια χρονικά.

Σε αυτό το σημείο ο πρώην υπουργός τόνισε ότι υπεύθυνοι για όλα αυτά ήταν αντίπαλοί του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και πως αν είχε βγει εκείνος πρόεδρος, οι εξελίξεις στην Ελλάδα με τα Μνημόνια δεν θα είχαν συμβεί! Τόνισε, ακόμα, σε αυστηρό ύφος ότι οι Αμερικανοί έβαζαν «αγκάθια», όπως χαρακτηριστικά είπε, για την προμήθεια των οπλικών συστημάτων TOR-M1, την ώρα που ο Κ. Καραμανλής τον συνεχάρη γι' αυτήν την επιλογή.

Χαρακτήρισε μάλιστα «δολιοφθορά» για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις την υπόθεση των υποβρυχίων, με την τροπή που έλαβε μετά την «πολιτική» δίωξή του. Ηταν το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, το οποίο θα της έδινε ποιοτική υπεροχή έναντι των αντιπάλων και με αυτό το Πολεμικό Ναυτικό θα είχε υπεροχή σε ολόκληρη την Μεσόγειο, αφού τα συγκεκριμένα υποβρύχια θα είχαν ως καύσιμο υδρογόνο, με αποτέλεσμα να έχουν αυτονομία έως και τρεις εβδομάδες χωρίς να χρειάζονται ανάδυση και ανεφοδιασμό.

Για την υπόθεση αυτή της δολιοφθοράς (θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εσχάτη προδοσία, όπως είπε) ο Τσοχατζόπουλος θα στείλει την ερχόμενη εβδομάδα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ολοκληρωμένο φάκελο. Επομένως παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον το αν θα δώσει στοιχεία με ονόματα που θα «κάψουν» κι άλλους!
Τόνισε, τέλος, τη διαφωνία του για την προμήθεια των F-16 και ότι αυτός είχε προτείνει τα ποιοτικότερα F-15 και τα Eurofighter, που θα έδιναν υπεροχή στην Πολεμική Αεροπορία μας έναντι των πεπαλαιωμένων F-16 της Τουρκίας.

Οταν στην δίκη τον «άδειασαν» όλοι οι σύντροφοί του

Στον ρόλο του ΚΥΣΕΑ, όσον αφορά την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων, επιμένει από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του, τον Απρίλιο του 2012, μέχρι σήμερα, ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, υποστηρίζοντας ότι όλες οι σχετικές αποφάσεις εγκρίθηκαν από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησής του. Σχεδόν εμμονικά ο Ακης Τσοχατζόπουλος ζητούσε επί χρόνια να κληθούν από τη Δικαιοσύνη και να καταθέσουν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ. Τελικά, το αίτημά του έγινε δεκτό τον Απρίλιο του 2015 από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας συναντήθηκε ύστερα από πολλά χρόνια με τους πρώην «συντρόφους» του, τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τους πρώην υπουργούς Βάσω Παπανδρέου και Γιάννο Παπαντωνίου. Οι στιγμές εντός της δικαστικής αίθουσας ήταν ηλεκτρισμένες, καθώς μπορεί ο Κώστας Σημίτης και οι τότε υπουργοί του να υποστήριξαν τη νομιμότητα και την αναγκαιότητα, λόγω της τότε ιστορικής συγκυρίας, της προμήθειας των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ωστόσο ο μύθος του... εκσυγχρονισμού κατέρρευσε. Και μάλιστα, διά στόματος του ίδιου του εμπνευστή του.

«Οι εξοπλισμοί έγιναν υπό την πίεση των Ιμίων και μειώθηκαν όταν εξέλιπε το στοιχείο της αναγκαίας θωράκισης» ανέφερε, κυνικά και ανέκφραστα, ο Κώστας Σημίτης, «καρφώνοντας» μάλιστα τον Ακη Τσοχατζόπουλο: «Οπως αποδείχθηκε από την πρωτόδικη διαδικασία στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, έγιναν τα μύρια όσα! Εγώ αυτά δεν τα ανέχομαι».

Για την πρακτική των γερμανικών εταιριών να δωροδοκούν, προκειμένου να λάβουν τις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων, έκανε λόγο ο Βαγγέλης Βενιζέλος, υποστηρίζοντας ότι «πίσω από κάθε σκάνδαλο υπάρχει μια γερμανική εταιρία!», ενώ η Βάσω Παπανδρέου, εκνευρισμένη, είχε χαρακτηρίσει «φρικιαστικά» όσα -κατά το κατηγορητήριο- φέρεται ότι διέπραξε ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Πιο ήπιος ο Γιάννος Παπαντωνίου είχε χαρακτηρίσει την πρωτόδικη απόφαση «φοβερή και συνταρακτική».


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δεσμά και ρήξεις..

    Το καλό είναι πως η συζήτηση για εθνικό νόμισμα έχει ανοίξει.
Και όταν λέμε έχει ανοίξει, εννοούμε σε επίπεδο κοινωνίας.
Αυτό πριν από δύο-τρία χρόνια ανήκε ή στα μη συζητούμενα θέματα, ή στην σφαίρα του φαντασιακού,
..όπου ο καλός ιππότης (λέγε με Αλέξη) θα ερχόταν και ως δια μαγείας θα ελευθέρωνε την άτυχη πλην ατιμασμένη πριγκίπισσα από τα
δεσμά της, όποια κι αν ήταν αυτά. Αυτός ήξερε. Εμείς απλώς θα περιμέναμε το παληκάρι.

Τώρα όμως που αποδείχτηκε πως ο ιππότης δεν ήταν παρά άλλος ένας νταβατζής που ήρθε κι αυτός να κάνει business (as usual) πουλώντας κι αυτός με την σειρά του το κορμί της ηλίθιας πριγκίπισσας,
..άρχισε να γίνεται αισθητή η ανάγκη κάποιας εναλλακτικής πορείας,
..που μοιραία δεν είναι άλλη από την ρήξη της σχέσης μας με το μόνο αποδεκτό από τους ευρωπαίους επιβήτορες νόμισμα για το νταβατζηλίκι, που είναι το ευρώ.
Και είναι το μόνο αποδεκτό γι αυτούς, για τον απλούστατο λόγο ότι δικό τους είναι, αυτοί το παράγουν, ή εν πάση περιπτώσει το δανείζονται σχεδόν τζάμπα σε σχέση με μας,
..κι έρχονται εδώ με γεμάτες τις τσέπες, πηδάνε εμάς και την πριγκίπισσα,
..κι η ζωή κυλάει την ανηφόρα ή την κατηφόρα, ανάλογα με το πού είναι η θέση σου ως παρατηρητής.

Και είναι φανερό πως η συζήτηση στον λαό για το εθνικό νόμισμα έχει ανοίξει, από τις αντιδράσεις του συστήματος.
Ξαφνικά άρχισαν να εμφανίζονται ιστορίες όπου εμφανίζουν τους "κακούς δραχμολάτρες" να βυσσοδομούν εναντίον του "αγίου" ευρώ, παρέα με διάφορους περίεργους τύπους, από διάφορες ύποπτες χώρες,
..που άλλες μας λένε ότι ήταν ήδη πτωχευμένες, και άλλες πτώχευσαν μετά την επιστροφή τους σε εθνικό νόμισμα,
( υπονοώντας πως το ίδιο θα πάθουμε κι εμείς αν τολμήσουμε κάτι ανάλογο, λες και τώρα δεν είμαστε ήδη στον έκτο χρόνο μετά την πτώχευση, λες και τώρα δεν ζούμε ήδη στην κόλαση )
..και που πάντως το κεντρικό νόημα όλων αυτών των ιστοριών-σεναρίων είναι: "ουφ! ευτυχώς που δεν τα κατάφεραν και γλυτώσαμε"!

Το σύστημα προσπαθεί να ενοχοποιήσει, και προς το παρόν τουλάχιστον τα είχε καταφέρει, κάθε συζήτηση και σκέψη που αφορά ένα αναφαίρετο δικαίωμα μιάς χώρας κι ενός λαού: να συζητάει τί θέλει αυτός για δικό του νόμισμα,
..και να αποφασίζει και να ξε-αποφασίζει κατά το δοκούν.
( άσε που την πρώτη φορά που αποφάσισαν υπέρ του ευρώ, δεν αποφάσισε ο λαός, δεν ρωτήθηκε, παρά ήταν μιά απόφαση μιάς σπείρας "εκσυγχρονιστών" απατεώνων )

Αν η συζήτηση δείξει πως ανοίγει περισσότερο, αν μεγαλώσει και θεριέψει, τότε θα κλιμακωθεί κι η αντίδραση του συστήματος.
Θα αρχίσουν οι εκβιασμοί κι οι παραλογισμοί ανάλογοι εκείνων που προηγήθηκαν του δημοψηφίσματος, οι καταστροφολογίες κι οι ιερεμιάδες,
..που μπορεί να φτάσουν μέχρι προσωπικών απειλών, και μέχρι του σημείου να κηρύξουν παράνομη ή αντεθνική με την άλφα ή την βήτα δικαιολογία την συζήτηση περί εθνικού νομίσματος και εναλλακτικής λύσης γενικότερα,
.."τρομοκράτες" δε όλους όσους επιχειρηματολογούν και ζητούν την ρήξη.

Οι μέρες που ζούμε, τόχουμε ξαναπεί, είναι ζοφερές.
Είναι ζοφερότερες απ' όσο ο καθένας μπορεί να φανταστεί.
Ζούμε ήδη μέσα σε μία δυστοπία.
Ζούμε με δεσμά.

Η μόνη λύση είναι η διάρρηξη των δεσμών.
Και επειδή ποτέ κανείς σκλάβος δεν κέρδισε την ελευθερία του διαπραγματευόμενος με τ' αφεντικά,
..κι ούτε ποτέ κανένα αφεντικό ελευθέρωσε τους σκλάβους του οικειοθελώς,
..δεν μένει παρά η ΡΗΞΗ!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....