Διυλιστήριο: 07/28/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών

Υψηλόβαθμη ελληνική αντιπροσωπία αποτελούμενη από τον υφυπουργό Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου και μέλος της Διϋπουργικής Επιτροπής για την πάταξη της Διαφθοράς Τέρενς Κουίκ, τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου, τον προϊστάμενο του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Φραγκίσκο Κουτεντάκη, τον σύμβουλο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Νίκο Μπρισκόλα και τον σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών Γιώργο Γερμανό, επισκέφθηκε το Παρίσι, προκειμένου να ενημερωθεί για το γαλλικό σύστημα γνωστοποίησης καταθέσεων στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η ελληνική αποστολή ενημερώθηκε διεξοδικά από τα αρμόδια στελέχη του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών για τις μεθόδους ελέγχου και συμμόρφωσης που εφαρμόζουν οι γαλλικές φορολογικές αρχές, οι οποίες θεωρούνται από τις αποτελεσματικότερες διεθνώς.

Η επίσκεψη αυτή, αναφέρει το σχετικό δελτίο των ΑνΕλ, προσέφερε σημαντική τεχνογνωσία στην κυβέρνηση που σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα στη νομοθέτηση και εφαρμογή ενός αποτελεσματικού πλαισίου εντοπισμού και αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, ξεκινώντας από την αποκάλυψη καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διεθνής παρέμβαση της ΕΕΔΑ για τη λιτότητα στην Ελλάδα


Κρίσιμη παρέμβαση στις εξελίξεις ενόψει και των κρίσιμων για τη χώρα διαπραγματεύσεων κάνει η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), με την ιδιότητα του επίσημου ανεξάρτητου συμβουλευτικού οργάνου της Πολιτείας για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της: «Η ΕΕΔΑ, με εμπεριστατωμένη απόφαση της Ολομέλειάς της στην οποία μετέχει και η ΓΣΕΕ, απευθύνει δήλωση για την επίδραση των συνεχιζόμενων μέτρων λιτότητας στα δικαιώματα του ανθρώπου με παράλληλους αποδέκτες τόσο τους Ελληνικούς πολιτειακούς θεσμούς και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, όσο και το σύνολο των Ευρωπαϊκών και Διεθνών οργανισμών».

Στη Δήλωσή της η ΕΕΔΑ:

– αναφέρει τις αποφάσεις των ανώτατων εθνικών δικαστηρίων και των διεθνών οργανισμών, που έχουν διαπιστώσει την τελευταία πενταετία συνεχιζόμενη παραβίαση των κανόνων προστασίας σημαντικού αριθμού δικαιωμάτων του ανθρώπου στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης και της εφαρμογής μέτρων λιτότητας

– διαπιστώνει τη θεσμική παγίωση της αντιστροφής στην ιεράρχηση των αξιών και των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς δίνεται προτεραιότητα στους δημοσιονομικούς στόχους σε βάρος των θεμελιωδών δικαιωμάτων και κοινωνικών αξιών, που στηρίζουν τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, όπως της αξιοπρέπειας και της αξίας του ανθρώπου, του σεβασμού για τα ανθρώπινα δικαιώματα, της ισότητας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης

– τονίζει εκ νέου ότι οι όροι χρηματοδότησης των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπως του ΔΝΤ, ή άλλων μηχανισμών, Ευρωπαϊκών ή Διεθνών, οικονομικής στήριξης ενός Κράτους δεν μπορούν να παρακάμπτουν την υποχρέωση σεβασμού των κανόνων του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού δικαίου δικαιωμάτων του ανθρώπου, ιδιαίτερα όταν δεσμεύει εξίσου και Κράτη που μετέχουν στους μηχανισμούς αυτούς, όπως τα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

– ζητά επειγόντως τόσο από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα Κράτη Μέλη της ΕΕ, όσο και τα όργανα της ελληνικής Πολιτείας τη σύμπραξη στη διαμόρφωση μόνιμου μηχανισμού αξιολόγησης και αποτίμησης των επιπτώσεων των μέτρων λιτότητας, όχι μόνο ως προς την απόλαυση, αλλά και ως προς την πρόσβαση στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των προσώπων που διαβιούν στο έδαφος της ΕΕ.

Η ΓΣΕΕ τονίζει πως «στηρίζει τη Δήλωση αυτή και υπενθυμίζει σε όλους όσοι επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο της εργασίας σπιλώνοντας τη Συνομοσπονδία και τους αγώνες της, ότι σημαντικά διαπραγματευτικά «όπλα» κατά των μέτρων υποβάθμισης της εργατικής και ασφαλιστικής προστασίας προέρχονται από αποφάσεις σε δικές της Προσφυγές (απόφαση 2307/2012 Ολομέλειας ΣτΕ, πληθώρα αποφάσεων των ελεγκτικών οργάνων του ILO κλπ).

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι προχωρά η εξέταση επί της ουσίας της Συλλογικής Προσφυγής της Γ.Σ.Ε.Ε. ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την οποία ζητάμε να κριθούν παράνομα και άρα να ανακληθούν άμεσα τα αλλεπάλληλα αντεργατικά μνημονιακά μέτρα που επιβλήθηκαν με σειρά νόμων από το 2010 έως το 2014″.Το πλήρες κείμενο της Δήλωσης της ΕΕΔΑ παρατίθεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.nchr.gr/images/pdf/apofaseis/oikonomikh_krish/Dilwsi_EEDA_%20metra_litotitas_2015.pdf


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανακεφαλαιοποίηση χωρίς «κούρεμα» των καταθέσεων συζητά η ΕΚΤ, με εισήγηση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών

Αίτημα στον ΕSM για προκαταβολή κεφαλαίων 10 δισ ευρώ κατέθεσε η Κατσέλη, ως «ασφαλιστική δικλείδα» προκειμένου να ανοίξουν κανονικά οι τράπεζες στην Ελλάδα

Στην ανάγκη αποφυγής ενός γενικευμένου “κουρέματος” καταθέσεων καθώς και στην επέκταση της προστασίας και για τις ανασφάλιστες καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, κάτι που φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος, έχουν επικεντρωθεί οι διαβουλεύσεις στην ΕΚΤ για την ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών. Το κρίσιμο ζήτημα θα συζητήσουν σήμερα στην Τράπεζα της Ελλάδος τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.

Όπως εκτιμούν τραπεζικές πηγές, από το τρέχον υπόλοιπο καταθέσεων, περίπου 120 δισ. ευρώ, τα 100 δισ. ευρώ καλύπτονται από την εγγύηση καταθέσεων, δηλαδή αφορούν λογαριασμούς που δεν ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ έκαστος. Τα υπόλοιπα 20 δισ. ευρώ δεν καλύπτονται από την εγγύηση, ωστόσο πρόκειται στη μεγάλη τους πλειονότητα για καταθέσεις επιχειρήσεων που είναι απολύτως απαραίτητες για τη λειτουργία τους, καθώς προορίζονται για πληρωμή μισθοδοσιών, προμηθευτών κλπ. Τραπεζικές πηγές εκτιμούν ότι ένα “κούρεμα” στις καταθέσεις των επιχειρήσεων θα προκαλούσε πολλαπλά προβλήματα για μικρό όφελος.

Στο πλαίσιο αυτό, στόχος των Αρχών είναι, αφού αποκλειστεί το bail in, η ανακεφαλαιοποίηση να γίνει με τρόπο που θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Σύμφωνα με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών έχουν προβλεφθεί κεφάλαια 10 έως 25 δισ. ευρώ.

Αίτημα Κατσέλη για προκαταβολή 10 δις

H Ένωση Eλληνικών Τραπεζών ζήτησε από τον ESM προκαταβολή κεφαλαίων ύψους 10 δισ ευρώ από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών όπως παραδέχτηκε χθες η πρόεδρος της Λούκα Κατσέλη.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση σημείωσε τη δυσκολία για τις τράπεζες να λειτουργήσουν σε ένα περιβάλλον περιορισμών κεφαλαίου.

Το ποσό των 10 δισ. ευρώ θα δοθεί ως προκαταβολή έναντι της ενδεχόμενης συμμετοχής σε μελλοντική αύξηση κεφαλαίου, όπως συνέβη και στην ανακεφαλαιοποίηση του 2012 όταν ο EFSF τότε προχώρησε σε μια αντίστοιχη κίνηση.

Αν το ποσό δεν χρειασθεί θα επιστραφεί ενώ μέχρι τότε θα πληρώνονται οι τόκοι.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πορείες και στίγματα..

     Μιλώντας κάποιος με υποστηρικτές των δυο κομμάτων της κυβέρνησης διαπιστώνει πως οι άνθρωποι αυτοί υποφέρουν έναν γολγοθά μεγαλύτερο από ό,τι νομίζουμε.

Είναι άνθρωποι σκεπτόμενοι, προβληματισμένοι, θαρρετοί κατά τεκμήριο αφού τόσα χρόνια με
αγώνες κοινούς και προσωπικούς υποστήριξαν την δημοκρατία και έφεραν με την ψήφο τους αυτή την κυβέρνηση, καθώς και το ιστορικό ''ΟΧΙ'' του 62%.
Αν τους ρωτήσεις τώρα: ''αν γινόντουσαν εκλογές αύριο τί θα ψήφιζες;'',
..κομπιάζουν, δεν σου απαντούν αμέσως. Εκεί που πριν λίγο καιρό η απάντηση έβγαινε αυθόρμητη, τώρα χρειάζεται μαιευτική σκέψη.

Είναι δύσκολο ν' αλλάξεις πορεία πλεύσης, έστω κι αν κατά βάθος πιστεύεις (είτε σωστά, είτε λάθος) πως μπροστά είναι βράχια και θα σκοτωθείς.
Είναι αβίωτο να φοβάσαι να κοιτάξεις τον διπλανό σου, τον συναγωνιστή σου στα μάτια,
..αυτόν που η κοινή πορεία και το κοινό ''πιστεύω'' σάς ένωσε,
..και να του πείς: '' Πρέπει ν' αλλάξουμε πορεία. Δεν ήταν λάθος η πορεία, αλλά κάποιοι κάνανε τόσα λάθη που την καταστήσανε αδιάβατη. Πρέπει να την εγκαταλείψουμε προσωρινά, με στόχο να επιστρέψουμε σε αυτή όσο το δυνατόν συντομότερα. ''
Δεν λέγονται αυτά τα πράγματα! Ούτε εύκολα ούτε δύσκολα. Απλώς ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ!
Δεν καταπίνονται. Κι αν τα καταπιείς, δεν χωνεύονται!

Το blog έχοντας μιλήσει με δεκάδες τέτοιους ανθρώπους έχει αποφασίσει να σεβαστεί οποιαδήποτε απόφασή τους,
..είτε για ευθεία πορεία, είτε για τεθλασμένη,
..χωρίς κριτική, αλλά προπαντός χωρίς αφορισμούς και εύκολες απαξιώσεις τύπου ''κωλοτούμπα'', ''λαγός'' κλπ.
Όλες οι αποφάσεις είναι επώδυνες, κι όλες είναι εν δυνάμει σωστές ή λάθος.
Τα νερά είναι αχαρτογράφητα,
..κι ενώ όλοι ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε, δεν ξέρουμε ποιός δρόμος είναι ο σωστός.

Το θέμα είναι να έχουμε το σωστό στίγμα του στόχου. Και φυσικά κοινό στόχο.
Από 'κει και πέρα ο καθένας ας προσπαθήσει να φτάσει στον κοινό στόχο όπως θεωρεί σωστό.
Και το βασικό είναι να μη μας χωρίσουν.
Μη μας πείσουν ότι αφού ακολουθούμε ξεχωριστές πορείες έχουμε και διαφορετικούς στόχους, πως είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι!

Προχωράμε.
Όλοι μαζί.
Κι ο καθένας με την γνώμη του.
Αλλά να προχωράμε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ερχεται η προκήρυξη για 4.500 προσλήψεις για 2 χρόνια στα νοσοκομεία

Ερχεται η προκήρυξη για 4.500 προσλήψεις για 2 χρόνια στα νοσοκομεία

Το υπουργείο Υγείας προωθεί ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα για τη στήριξη της υγείας, με προσλήψεις προσωπικού 13.500 θέσεων 24μηνης διάρκειας για 6 χρόνια – με ευρωπαϊκή στήριξη, δήλωσε στο Α’ πρόγραμμα ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής. 

Το σύστημα υγείας πάσχει στη στελέχωση γιατί έχουν φύγει χιλιάδες εργαζόμενοι σε σύνταξη, τόνισε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε ότι το υπουργείο θα στηρίξει την παραγωγή φαρμάκου, τα φαρμακευτικά φυτά, τα ομοιοπαθητικά – γιατί η χώρα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα. 

Αναφερόμενος στο ζήτημα των χιλιάδων ανασφάλιστων και τα ζητήματα της υγείας των πληθυσμών παράνομων μεταναστών τόνισε ότι το υπουργείο έχει έτοιμες προτάσεις, τις οποίες όπως είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, μόλις κλείσει η συμφωνία θα δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας για να τις εξετάσει. 

Αύριο στις 11.30, ο κ. Κουρουμπλής θα συναντηθεί με τον υπουργό Μεταρρύθμισης Χρ. Βερναρδάκη για την προκήρυξη 4.500 θέσεων ιατρικού και παραιατρικού προσωπικού.


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γάλλοι αγρότες μπλόκαραν φορτηγά με τρόφιμα από τη Γερμανία


To μέτωπο των κινητοποιήσεων των αγροτών στη Γαλλία αναζωπυρώθηκε, καθώς νέες οργισμένες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα κυρίως στα σύνορα με τη Γερμανία, όπου οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα με στόχο να εμποδίσουν την είσοδο των φορτηγών που μεταφέρουν προϊόντα από άλλες χώρες.

Οι αγρότες πραγματοποίησαν εκ νέου κινητοποιήσεις με στόχο να καταγγείλουν μεταξύ άλλων τις «στρεβλώσεις του ανταγωνισμού» που ευνοούν σύμφωνα με τους ίδιους τους συναδέλφους τους από άλλες χώρες τα έξοδα παραγωγής των οποίων είναι μικρότερα.

Οι κινητοποιήσεις ήταν ιδιαίτερα δυναμικές σήμερα στην Αλσατία (ανατολικά) όπου σύμφωνα με το πανίσχυρο συνδικάτο FNSEA αγρότες εμπόδισαν την είσοδο σε «περίπου 200-300 φορτηγά με ξένες πινακίδες» έχοντας καταλάβει από χθες θέσεις σε έξι σημεία διέλευσης, περιλαμβανομένων 5 γεφυρών, μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Οι διαδηλωτές στράφηκαν εναντίον των φορτηγών που έφθαναν από τη Γερμανία τα οποία μετέφεραν αγροτικά προϊόντα ή γεωργικές πρώτες ύλες, των οποίων συστηματικά επιβεβαίωναν το φορτίο τους. Φορτηγά που μετέφεραν τυρί από τη Σλοβακία, κρέας ή φρούτα και λαχανικά αναγκάστηκαν επίσης να κάνουν στροφή 180 μοιρών.

«Εμποδίσαμε περίπου 200 έως 300 φορτηγά, που μετέφεραν προϊόντα τα οποία οδηγούν σε στρεβλώσεις ανταγωνισμού» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο περιφερειακός επικεφαλής της FNSEA, Φρανκ Σαντέρ, που επιβεβαίωσε ότι περισσότεροι από 1000 κτηνοτρόφοι και γεωργοί βρίσκονται επί ποδός στα οδοφράγματα.

Οι δημόσιες αρχές οφείλουν να βρουν «συγκεκριμένες λύσεις» προκειμένου να διευθετήσουν αυτό το πρόβλημα με τους αγρότες των γειτονικών χωρών, είπε ο ίδιος καταγγέλλοντας «τον υπερθεματισμό των προδιαγραφών» και το μεγαλύτερο εργατικό κόστος στη Γαλλία.

Στο δυτικό τμήμα, που έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση, πολλές εκατοντάδες αγρότες από τη Βρετάνη και τη Νορμανδία απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους έναν αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Παρίσι με τη Βρετάνη παραλύοντας την κυκλοφορία γύρω από το Λαβάλ.

Και άλλες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχαστρο τα σούπερ μάρκετ, ιδίως στο Σεν Ζιρόν (νοτιοδυτικά), μεταξύ της Τουλούζης και της Ισπανίας, όπου οι διαδηλωτές κατέσχεσαν 300 κιλά κρέατος για να τα διανείμουν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, σύμφωνα με την FNSEA.

Oι κτηνοτρόφοι υπόσχονται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, κυρίως στο Ζερ όπου ο υπουργός Γεωργίας Στεφάν Λε Φολ αναμένεται αύριο και όπου διεξάγεται ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ τζαζ μουσικής στην Ευρώπη, που αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε επίσκεψη στην Προβάνς (νότια) επιχείρησε να κατευνάσει την οργή υποσχόμενος εκ νέου την στήριξη της κυβέρνησης.

«Οι αγρότες πρέπει να είναι σίγουροι ότι θα βρισκόμαστε στο πλευρό τους» τόνισε ο ίδιος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χίος: Ο Μητροπολίτης Μάρκος «καλύπτει» εφημερίες... γιατρών

Η Μητρόπολη Χίου με ανακοίνωσή της δημοσιοποίησε την πρόθεσή της να συνδράμει οικονομικά στην κάλυψη των κενών εφημεριών και των υγειονομικών αναγκών στην βορειοδυτική Χίο

Την εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας ήρθε να καλύψει ένα 24ωρο μετά τον θάνατο ασθενή στη Βολισσό εξαιτίας της έλλειψης ιατρού, η Μητρόπολη Χίου που με ανακοίνωσή της δημοσιοποίησε την πρόθεσή της να συνδράμει οικονομικά στην κάλυψη των κενών εφημεριών και των υγειονομικών αναγκών στην βορειοδυτική Χίο.

Η δαπάνη που θα προκύψει για τις κενές εφημερίες θα καλυφθεί από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο και το προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας ενώ όπως τονίζεται στην ανακοίνωση αναμένεται η άμεση εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιατρούς ώστε να καλυφθούν τα κενά.

Το ζήτημα της χρηματοδότησης των εφημεριών στο πολυδύναμο ιατρείο της Βολισσού από την Αμανή είχε τεθεί πριν λίγους μήνες στο τραπέζι των συζητήσεων ωστόσο για διάφορους λόγους είχε καθυστερήσει.

Ταυτόχρονα ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος έχει αποφασίσει να δώσει βοηθήματα σε όλα τα ανήλικα παιδιά - μαθητές ανεξάρτητα εθνικότητας, θρησκείας και πάλι αξιοποιώντας το προσκήνυμα της Αγίας Μαρκέλλας επιδιώκοντας στους δύσκολους καιρούς των capital controls να συνδράμει στις πληγείσες οικογένειες του νησιού. Πρόκειται για την συνέχιση της παροχής έργου που ουσιαστικά υποκαθιστά το Κράτος που στην περίπτωση του νησιού της; Χίου δείχνει δυσλειτουργίες.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

“Πυρά” Φίσερ κατά της πολιτικής Μέρκελ και Σόιμπλε για την Ελλάδα

«Η πολιτική της Καγκελαρίου και του υπουργού Οικονομικών για την Ελλάδα είναι μοιραία, τόσο για την Γερμανία. όσο και για την Ευρώπη», προειδοποιεί ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ και υποστηρίζει ότι κατά την Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου οι δύο πολιτικοί δημιούργησαν «ιστορικό ρήγμα» με το παρελθόν.

Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε διαπραγματεύτηκαν «χωρίς συμβιβασμό», σημειώνει ο κ. Φίσερ σε άρθρο του στην Sueddeutsche Zeitung και τους κατηγορεί ότι ενήργησαν αποκλειστικά προς το γερμανικό εθνικό συμφέρον και ότι έκαναν ένα βήμα προς την μετατροπή της Ευρώπης σε «γερμανική σφαίρα επιρροής».

Ο Γιόσκα Φίσερ επισημαίνει ακόμη ότι η Καγκελάριος Μέρκελ προκαλεί ένα πραγματικό ρήγμα με την γερμανική μεταπολεμική διπλωματία. «Για πρώτη φορά η Γερμανία δεν ήθελε Ευρώπη, ήθελε κάτι λιγότερο και αυτό σημαίνει σε απλούς όρους μετασχηματισμό της Ευρωζώνης από ένα ευρωπαϊκό εγχείρημα σε μια σφαίρα γερμανικής επιρροής», αναφέρει στο άρθρο του, τονίζοντας ότι η Γερμανία μετατρέπει την Ελλάδα σε προτεκτοράτο.

«Η εναλλακτική που προσέφερε η Γερμανία ήταν είτε έξοδος είτε αποδοχή ενός προγράμματος που μετατρέπει τη χώρα de facto σε ευρωπαϊκό προτεκτοράτο χωρίς ελπίδα οικονομικής αναγέννησης», γράφει χαρακτηριστικά και εκτιμά ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξακολουθεί να διατηρεί την ιδέα της εκδίωξης της Ελλάδας από το ευρώ.

«Ο Σόιμπλε θέλει να χρησιμοποιήσει την άφεση χρέους ως μέσο επιρροής προκειμένου να υλοποιήσει την ιδέα της οικειοθελούς εξόδου», επισημαίνει ο Γιόσκα Φίσερ και προβλέπει πως «η ιδέα ότι το ευρώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να επανεκπαιδεύσει οικονομικά τη νότια Ευρώπη, θα αποδειχθεί επικίνδυνο σφάλμα, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία οικοδομήθηκε στην βάση της ποικιλομορφίας και της αλληλεγγύης».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποιεί, τέλος, για τον κίνδυνο, αν η Γερμανία επιτρέψει να φθαρεί περισσότερο αυτό το θεμέλιο, να βρεθούμε ενώπιον της επιστροφής των «κακών Γερμανών».


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....