Διυλιστήριο: 02/10/17
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

VIDEO - Βελόπουλος : ''Η κτηνοβασία είναι δικαίωμα''

Στις 9/2/2017 το κεντρικό δελτίο είδησεων του kontra channel είχε καλεσμένο τον Πρόεδρο της ''Ελληνικής Λύσης'',Κυριάκο Βελόπουλο.
Και αφού συζήτησαν για διάφορα θέματα της επικαιρότητας, στο τέλος χαλαρώνοντας την συνέντευξη σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο Πρόεδρος άρχισε έμμεσα να κάνει διαχωρισμό των γυναικών σε αριστερές και δεξιές βάσει του τρόπου ντυσίματος (κάτι που δεν θα αρέσει σίγουρα στις φεμινίστριες) κατέληξε στην ατάκα , η κτηνοβασία είναι δικαίωμα.
Θεωρούμε ότι η εν λόγω αναφορά έγινε στο χαλαρό τμήμα του σημείου της συζήτησης (αν και όπως θα δείτε διεκόπη απότομα, από τον συνάδελφο δημοσιογράφο), αλλά ακόμα και σε αυτό το επίπεδο είναι λογικό, να ''πετάς'' τσιτάτα αστεία και μάλιστα ως Πρόεδρος κόμματος, με την κτηνοβασία, όταν ξέρουμε ότι πια δεν είναι αστείο, αλλά υπάρχουν στην Ε.Ε. χώρες, όπως η Γερμανία που απαριθμεί τα 100.000 μέλη, που πράγματι θεωρούν την κτηνοβασία δικαίωμα ; Αναρωτιόμαστε, αν τις αστείες αυτές θέσεις σας, τις γνωρίζει το ρωσικό προξενείο, που ευαγγελίζεστε ότι έχετε καλές σχέσεις ;

Δείτε το εν λόγω video : 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Πειραιάς-αεροδρόμιο σε 45 λεπτά από τον Ιούνιο -Με ηλεκτροκίνητο τρένο



Από τις αρχές του καλοκαιριού, τον Ιούνιο του 2017, θα συνδέεται απευθείας ο Πειραιάς με το αεροδρόμιο, σε μόλις 45 λεπτά, με την ηλεκτροκίνητη σιδηροδρομική γραμμή, εξυπηρετώντας όχι μόνο τους κατοίκους του Πειραιά, αλλά και τους τουρίστες που θα καταφθάνουν στο λιμάνι.

Παράλληλα το δρομολόγιο Αθήνα-αεροδρόμιο από τον σταθμό Λαρίσης, θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2017.


Οπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, στη σημερινή επίσκεψή του στις νέες αποβάθρες του σιδηροδρομικού σταθμού Αθηνών, μετά την ολιγόλεπτη διαδρομή που πραγματοποίησε με το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο ηλεκτράμαξας, «ο κεντρικός σταθμός σιδηροδρόμου της χώρας ήταν κλειστός, έξι χρόνια το έργο ήταν κολλημένο. Επιτέλους, είναι έτοιμη η ηλεκτροκίνηση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Τον Απρίλιο ο σταθμός θα είναι σε πλήρη λειτουργία και θα παραδοθεί στους πολίτες, στο κοινό, για να μπορεί να απολαύσει έναν σύγχρονο ηλεκτροκίνητο σιδηρόδρομο. Τον Ιούνιο θα φτάσει μέχρι τον Πειραιά και τα έργα συνεχίζονται προκειμένου να γίνει υπογειοποίηση στα Σεπόλια και να μην υπάρχουν τα προβλήματα μέσα στον αστικό ιστό, όπως συνεχίζεται η σύνδεση του σιδηροδρομικού σταθμού με τον σταθμό του Μετρό ως νέο έργο».



Τόνισε ακόμα ότι η προτεραιότητα που έχει δοθεί στην ιεράρχηση των έργων στα μέσα σταθερής τροχιάς και στον σιδηρόδρομο, «παίρνει σάρκα κι οστά» και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορεί να έχουμε μια σύγχρονη χώρα χωρίς να έχουμε ολοκληρώσει τις σιδηροδρομικές μας υποδομές».


Οσον αφορά στην ηλεκτροκίνηση στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα- Θεσσαλονίκη, ο υπουργός τόνισε ότι «τα έργα του σιδηροδρόμου για την ΠΑΘΕ με την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης υπολογίζονται το 2019. Δίνουμε μια μάχη, ώστε μεγάλα κομμάτια όπως είναι το Αθήνα - Θεσσαλονίκη ή όπως είναι η ηλεκτροκίνηση μέχρι το Αίγιο να τελειώσουν πολύ νωρίτερα.

Εκτιμούμε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2018 η Αθήνα- Θεσσαλονίκη θα είναι έτοιμη και θα έχουμε ξεκινήσει και τα νέα έργα για τον σιδηρόδρομο και τον προαστικό».

Ο κ. Σπίρτζης αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο της ηλεκτροκίνητης σιδηροδρομικής γραμμής, υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα από τα κλασικά παραδείγματα ντροπής «για τους χρόνους, για το κόστος, για το πόσο πίσω έχουν μείνει οι σιδηροδρομικές υποδομές της χώρας, για το πώς δεν έχει αξιοποιηθεί ο σιδηρόδρομος για την χώρα μας και για τις επιβατικές μεταφορές και τις σιδηροδρομικές. Κι ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για αυτό».



Πηγή: www.iefimerida.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μαθητές δημιούργησαν την δική τους καινοτόμο επιχείρηση



Ο μυθικός γιος του θεού Ήλιου, ο Φαέθων μπορεί να μην κατάφερε να οδηγήσει με επιτυχία στον ουρανό το άρμα του πατέρα του, με αποτέλεσμα ν' αφηνιάσουν τα άλογα και να καταστραφεί παρ' ολίγον η Γη, αφού ο Ήλιος ανεβοκατέβαινε συνέχεια, ωστόσο στις μέρες μας το όνομα του έχει γίνει συνώνυμο ενός σύγχρονου προϊόντος, που στόχο έχει να προστατέψει το φυσικό περιβάλλον και να εξασφαλίσει την απόλυτη κλιματική ισορροπία κάνοντας χρήση της πιο φθηνής και ταυτόχρονα πιο ισχυρής ενέργειας της φύσης, του ήλιου.

Ο Φαέθων "δάνεισε" το όνομά του σε μια κατασκευή μιας ομάδας 25 παιδιών του 5ου Λυκείου Καβάλας, τα οποία στο πλαίσιο της ετήσιας διοργάνωσης του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων κατασκεύασαν ένα προϊόν που φιλοδοξεί να αποτελέσει τη λύση για φθηνή οικιακή ενέργεια μόνο με τη βοήθεια του ήλιου.

Οι μαθητές της β' τάξης του 5ου Λυκείου Καβάλας, με τη συνεργασία, την εποπτεία και τη συμβολή τεσσάρων καθηγητών τους αλλά και έναν εξωτερικό τεχνικό συνεργάτη, σύστησαν μια ολοκληρωμένη ομάδα εργασίας, που μέσα από τη διαμονή ρόλων και ευθυνών κατάφεραν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση με την επωνυμία "Φαέθων" (PHAETHON), το ίδιο όνομα που έχει και το προϊόν τους.

Με όραμα, ιδέες και οικολογική ευαισθησία τα παιδιά μπόρεσαν, όπως λένε, να εξερευνήσουν τα όρια του εφικτού και της ανθρώπινης φαντασίας, επιστρατεύοντας την αστείρευτη δημιουργικότητά τους.



Τι είναι το «Φαέθων»;

Είναι ένας ανακλαστήρας που, όπως επισημαίνει ο γενικός διευθυντής της ομάδας εργασίας Θανάσης Παπαδόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τοποθετείται εύκολα και γρήγορα σε όλα τα σπίτια εκμεταλλευόμενο στο έπακρο την ηλιακή ενέργεια.

"Το Φαέθων απαρτίζεται από δύο βασικά μέρη, μια αντανακλαστική επιφάνεια κι έναν μηχανισμό κίνησης. Μπορεί να είναι τοποθετημένο σ' ένα πλαίσιο παραθύρου και με την κατάλληλη κλίση, να αντικατοπτρίζει τις ηλιακές ακτίνες στην περιοχή-στόχο ή τον εσωτερικό χώρο του δωματίου. Λειτουργεί με έναν αυτοματοποιημένο μηχανισμό, ο οποίος τοποθετείται στο πίσω μέρος της αντανακλαστικής επιφάνειας και εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή σύλληψη των ακτινών του ήλιου ανά πάσα στιγμή", σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο χειρισμός του είναι πολύ εύκολος. Όπως σημειώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής παραγωγής της ομάδας Δημήτρης Χατζής, "αυτό επιτυγχάνεται μέσα από το κινητό τηλέφωνο με μια εφαρμογή που επίσης δημιούργησαν τα μέλη της ομάδας εργασίας".

Το βασικότερο πλεονέκτημα της πρωτοποριακής αυτής κατασκευής συγκριτικά με τα κλασσικά solar panel, όπως τονίζει ο Δημήτρης Χατζής, είναι ότι δεν χρειάζονται μεγάλες εκτάσεις για να εγκατασταθούν ούτε έχουν μεγάλο κόστος.

Το Φαέθων, υπογραμμίζει, μπορεί να τοποθετηθεί στο πλαίσιο ενός παραθύρου μιας οποιαδήποτε κατοικίας και με σχετικά λίγα έξοδα να λειτουργήσει ικανοποιητικά προσφέροντας πολλά και σημαντικά οφέλη:

-Στην κατοικία ως φυσικό ηλιακό φως. Το προϊόν θα φωτίσει οποιοδήποτε σκοτεινό χώρο πλήρως, με φυσικό φως.

-Στην κατοικία ως ηλιακός θερμοσίφωνας. Στον ηλιακό θερμοσίφωνα επιτυγχάνεται η μετατροπή του ηλιακού φωτός σε θερμότητα για τη θέρμανση του νερού με τη χρήση ενός ηλιακού θερμικού συλλέκτη. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος για την παραγωγή ζεστού νερού για το σπίτι. Το προϊόν κατευθύνει τις ακτίνες του ηλίου πάνω στο συλλέκτη όλη την ημέρα.

-Στην καλλιέργεια σε εσωτερικό χώρο. Με το φυσικό φως που κατευθύνεται από το προϊόν, οποιοδήποτε σύστημα υδροπονίας μπορεί να ανθίσει όλο το χρόνο.

-Στην υγεία. Η "βιταμίνη του ήλιου" παράγεται στο δέρμα, όταν είναι κάτω από το φως του ήλιου. Η βιταμίνη D έχει πολλές σημαντικές λειτουργίες. Ίσως η πιο σημαντική είναι να ρυθμίζει την απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου, διευκολύνοντας την ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Σε πρώτη φάση πάντως, ο πρώτος ανακλαστήρας που κατασκευάστηκε θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου των παιδιών αλλά, όπως υπογραμμίζουν με κάθε ευκαιρία, είναι αναμφισβήτητα προσιτός σε νοικοκυριά καθώς και δημόσιες υπηρεσίες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Η 25μελής ομάδα των παιδιών για την καλύτερη προώθηση του προϊόντος τους δημιούργησαν και μια ιστοσελίδα στη διεύθυνση http://www.phaethoncompany.com όπου -μεταξύ άλλων- τονίζουν:

"Το προϊόν μας είναι ελαφρύ, ρυθμιζόμενο σε οποιοδήποτε παράθυρο, εύκολο στη μεταφορά και εγκατάσταση του σε έξι μόλις βήματα. Στόχος μας είναι να χρησιμοποιήσουμε μια σειρά από διαφορετικά υλικά, για να ανταπεξέλθει σε διαφορετικές χρήσεις. Σκοπεύουμε επίσης να παράξουμε το μηχανισμό σε διαφορετικά μεγέθη, ώστε να επιτραπεί για διάφορες χρήσεις. Το προϊόν μας είναι 100% αποδοτικό, 100% ευπροσάρμοστο και 100% αποτελεσματικό".

Ο ανακλαστήρας Φαέθων την επόμενη εβδομάδα μαζί με όλη την ομάδα των παίδων θα "ταξιδέψουν" στη Θεσσαλονίκη όπου εκεί θα συμμετάσχουν στον ετήσιο διαγωνισμό για το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων, με την ελπίδα, ότι η δημιουργικότητά τους θα επιβραβευτεί και θα διακριθεί.

Πάντως τα παιδιά της ομάδας εργασίας πιστεύουν ακράδαντα ότι σε αντιδιαστολή με την τύχη που είχε ο εμπνευστής του ονόματος της επιχείρησής τους, ο Φαέθων, (ο Δίας, θέλοντας να προλάβει χειρότερες καταστροφές της γης από την αδυναμία να οδηγήσει άρμα του Ήλιου, τον γκρέμισε με ένα κεραυνό στον Ηριδανό ποταμό, σκοτώνοντάς τον), το δικό τους προϊόν μπορεί να σώσει τη γη και να διαφυλάξει απόλυτα το φυσικό περιβάλλον.

Ποιοι αποτελούν τη διοίκηση της Φαέθων: Γενική Διεύθυνση: Παπαδόπουλος Θανάσης, Διεύθυνση Παραγωγής: Χατζής Δημήτρης, Οικονομική Διεύθυνση: Χατζηκωνσταντίνου Νίκος, Εμπορική Διεύθυνση: Λινάκη Ελευθερία, Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων: Μούκου Λία, Διεύθυνση Υγιεινής και Ασφάλειας: Στεφανίδου Ξένια, Τμήμα Διαχείρισης Ποιότητας: Βαλτά Κατιάννα, Κοσσίδου Καλλιόπη, Πληροφοριακά Συστήματα: Ανέστης Γιώργος, Βολιώτης Κωνσταντίνος.

Συντονιστής του προγράμματος είναι ο εκπαιδευτικός και οικονομολόγος Μανόλης Μιχαηλίδης, και σύμβουλος-εθελοντής ο Αθανάσιος Μπουδαλάκης. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν η διευθύντρια του σχολείου Ευαγγελία Τσεμπερλή, ο υποδιευθυντής Κώστας Παπανικολάου και η καθηγήτρια Δέσποινα Παπαδοπούλου.

Τα παιδιά εξέφρασαν επίσης τις ευχαριστίες τους σε όλους τους χορηγούς τους χωρίς τη οικονομική στήριξη και τεχνική βοήθεια των οποίων θα ήταν πολύ δύσκολο να ολοκληρώσουν με επιτυχία την επιχειρηματική ιδέα τους και να κάνουν πράξη το όραμά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εφιαλτικά "πλεονεκτήματα"..

     Σαν εκείνες τις ζοφερές εποχές στην ζωή κάποιου,
..που κάθε βράδυ βλέπει και ξαναβλέπει τον ίδιο εφιάλτη ατέρμονα και βασανιστικά,
..έτσι και η ελληνική κοινωνία βιώνει τον ίδιο πασοκικό εφιάλτη,
..εμπλουτισμένο μάλιστα με το "ηθικό πλεονέκτημα" της πρώτης φοράς αριστερά.

Η είδηση πέρασε στα ψιλά των χθεσινών γεγονότων και έλεγε πως:
"Αποσύρθηκε τελικά η τροπολογία που είχε κατατεθεί από βουλευτη του ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεπε να πληρωθούν δαπάνες χιλιομετρικής αποζημίωσης ημερήσιας κίνησης εκπαιδευτικών που είναι αποσπασμένοι σε γραφεία βουλευτών "
Εδώ το σημαντικό δεν είναι πως αποσύρθηκε η τροπολογία,
..αλλά πως προσπάθησαν να την περάσουν στα κλεφτά, τελευταία στιγμή.
Εδώ ο κόσμος καίγεται κι αυτοί να εξυπηρετήσουν την κομματική πελατεία, τα "δικά τους παιδιά".
Σου λέει "εμείς χώνουμε την τροπολογία κι αν περάσει, πέρασε. Αν το πάρουν είδηση την αποσύρουμε, και επανερχόμαστε κάποια άλλη φορά σε άλλο νομοσχέδιο, πάλι στα κλεφτά και στα μουλωχτά"
Τέτοιο ηθικό μεγαλείο!
Τέτοια "αριστερή"-σοσιαλιστικοπασοκική ηθική!

Το ίδιο μεγαλείο και στην σημερινή είδηση όπου όπως αναφέρεται ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΔΜΗΕ (ΔΕΗ) που παραιτήθηκαν προχθές όταν αποκαλύφθηκε πως είχαν αυξήσει οι ίδιοι τις αποδοχές τους σε 20.000 ευρώ τον μήνα,
..έγιναν Ειδικοί Σύμβουλοι και θα παίρνουν 7.000 το μήνα, χάρη σε ένα φωτογραφικό παράθυρο που έφερε η ΔΕΗ στον κανονισμό της λες και τους περιέγραφε.
Η τροπολογία του κανονισμού λέει πως: " Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ και των θυγατρικών της, που έληξε η θητεία του ή ανακλήθηκαν τα καθήκοντά του, εκτός από την περίπτωση τέλεσης αξιόποινης πράξης, απασχολείται στην επιχείρηση ως ειδικός σύμβουλος, υπαγόμενος άμεσα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ και λαμβάνει αμοιβή "
Τα συνδικαλιστικά αυτά λοιπόν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τους είχε ανατεθεί η διοίκηση της ΑΔΜΗΕ, αποκαταστήθηκαν, με λίγο μικρότερες αμοιβές. Τί να κάνουμε; Θα επιβιώσουν και έτσι!

Από κάτω ο κόσμος πεινάει και οδύρεται.
Κλείνουν επιχειρήσεις, απολύεται κόσμος, ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται σε απελπισία.
Όμως αυτοί το βιολί τους. Άρπα και αρπαγή, και πάλι άρπα.
Αν δεν είναι όλα αυτά επιστροφή στον πασοκικό εφιάλτη, τότε τί είναι;

Τα ηθικά σιχάματα του ΠαΣοΚ ξαναζούν ως ηθικά λύματα της προσκυνημένης "αριστεράς".
"Πρώτη φορά αριστερά" και σοσιαλισμός,
..ούτε καν στα τέσσερα,
..παρά έρποντας μέσα στα σκ@τά του δρόμου του νεοφιλελευθερισμού, της κομπίνας, της λαμογιάς,
..τρέφοντας ο ένας τον άλλον με τα ίδια τα δικά τους λύματα και ξεράσματα,
.."σώζουν" καθημερινά την χώρα,
..μιαίνουν την κοινωνία, σκουληκιάζουν το φρόνημα και το ηθικό ενός ολόκληρου λαού.

Όχι.
Δυστυχώς αυτός ο γόρδιος δεσμός δεν λύνεται με εκλογές και ήπιες δημοκρατικές διαδικασίες.
Αυτός ο εφιάλτης δεν θα τελειώσει,
..αν δεν ξυπνήσουμε ιδρωμένοι,
..αν δεν πεταχτούμε επάνω ουρλιάζοντας από φρίκη!..


  Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Και όμως, δεν ήταν ο Τσίπρας που «άφησε» τον Ποροσένκο για να πάρει νερό



Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από το πρωί απόσπασμα από την κοινή συνέντευξη τύπου Τσίπρα-Ποροσένκο, το οποίο «φέρει» τον Έλληνα πρωθυπουργό να αφήνει «σύξυλο» τον πρόεδρο της Ουκρανίας, για να πάρει ένα μπουκαλάκι νερό.

Το απόσπασμα προκάλεσε κύμα επιθέσεων, με μόνη «λεπτομέρεια» ότι το απόσπασμα ήταν… μισό.

Κι αυτό διότι, λίγο πριν τον Αλέξη Τσίπρα, ο ίδιος ο Πέτρο Ποροσένκο είχε «βγει» από το πλάνο της συνέντευξης για να πάρει το δικό του μπουκαλάκι με νερό.

Ιδού ολόκληρο το στιγμιότυπο:



Πηγή www.documentonews.gr

 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σκάνδαλο: 52.000 ευρώ το μήνα έπαιρνε ο Διευθυντής της ΑΕΠΙ



Μισθός 635.565 ευρώ το χρόνο για τον διευθύνοντα σύμβουλο, ετήσιος μισθός συγγενούς μέλους του ΔΣ που έφτανε τα 466.266 ευρώ, αδιανέμητα δικαιώματα στους δημιουργούς ύψους 42 εκ. ευρώ και παράνομα δάνεια προς μέλη του ΔΣ είναι ορισμένα από τα συγκλονιστικά στοιχεία που φέρνει στο φως το πόρισμα του ελέγχου, που διεξήχθη προσφάτως, για λογαριασμό του ΥΠΠΟ για την εταιρεία ΑΕΠΙ (Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας) και δημοσιεύει αποκλειστικά το tvxs.gr.

Σταχυολογήσαμε ενδεικτικά στοιχεία που φανερώνουν το μέγεθος του σκανδάλου και θα επανέλθουμε σύντομα με επόμενο ρεπορτάζ.

Η εταιρεία ΕΥ βάσει διαγωνισμού που είχε προκηρύξει ο ΟΠΙ έπειτα από εντολή του Υπ. Πολιτισμού επί υπουργίας Νίκου Ξυδάκη, ανέλαβε το έργο του διαχειριστικού ελέγχου της ΑΕΠΙ τον Αύγουστο του 2015.

Να θυμίσουμε πως μέχρι και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους η εταιρεία δεν μπορούσε να ξεκινήσει τις εργασίες της καθώς η ΑΕΠΙ αρνιόταν να προσκομίσει τα απαραίτητα στοιχεία. Έτσι σταμάτησε το έργο του ελέγχου και ξεκίνησε ξανά μετά το πρόστιμο στην εταιρεία από το Υπ. Πολιτισμού για την άρνηση της αυτή.

Ο έλεγχος ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2016 και ολοκληρώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου. Ο έλεγχος αφορά στην Περίοδο 2011-2014.

Οι ορκωτοί λογιστές διαπιστώνουν την ύπαρξη αρνητικών κεφαλαίων ύψους 19,9 εκ. ευρώ που αποδεικνύει την αδυναμία της εταιρείας να εξοφλήσει το σύνολο των υποχρεώσεών της, καθώς και το σύνολο στοιχείων ενεργητικού (περιουσιακά στοιχεία και απαιτήσεις) είναι μικρότερο του συνόλου των υποχρεώσεων.

Μισθοί

Το πόρισμα διαπιστώνει επίσης ότι τα λειτουργικά έξοδα είναι ψηλότερα από τα έσοδα της εταιρείας με αποτέλεσμα τη δημιουργία σημαντικών λειτουργικών ζημιών για την περίοδο 2011 - 2014 συνολικού ύψους 11.3 εκ.
Τα σημαντικότερα έξοδα για την Περίοδο αυτή αφορούν αμοιβές μελών ΔΣ και συγγενών αυτών ύψους 7,4 εκ. ευρώ, αμοιβές υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης από συνδεδεμένη εταιρεία ύψους 7,2 εκ. ευρώ, προμήθειες είσπραξης τιμολόγιου ύψους 6,7 εκατομμύρια και αμοιβές νομικών συμβούλων και δικαστικά έξοδα ύψους 4,5 εκ.

Να σημειώσουμε πως μόνο ο μισθός του διευθύνοντος συμβούλου το 2011 ανερχόταν στα 635.565 ευρώ (52.000 ευρώ το μήνα) ενώ την ίδια χρονιά ο μισθός συγγενούς μέλους του ΔΣ έφτανε τα 466.266 το χρόνο! Οι αμοιβές μισθοδοσίας μελών ΔΣ για το 2011 ανέρχονται 1.900.000 ευρώ ενώ οι συνολικές αμοιβές μισθοδοσίας για τον ίδιο χρόνο στα 4.828.353 ευρώ.

Να προσθέσουμε πως τα μέλη του ΔΣ έπαιρναν επίσης χρήματα εκτός μισθοδοσίας από το 2011-2014 ποσά που κυμαίνονταν από 6.000 έως 38.000 ευρώ. Σε αυτά τα ποσά προσθέστε και την ιδιωτική ασφάλιση των μελών του ΔΣ

Χρήματα που δεν διατέθηκαν για ανθρωπιστικούς σκοπούς και αδιανέμητα


Να θυμίσουμε κάπου εδώ πως η εταιρεία εκπροσωπεί περισσότερους από 14.540 Έλληνες και ξένους πνευματικούς δημιουργούς καθώς και 2.200.000 και πλέον ξένους δημιουργούς μέσω συμβάσεων εκπροσώπησης.

Για την περίοδο 2011-2014 η εταιρεία έχει παρακρατήσει 10% προμήθεια επί των διανεμηθέντων δικαιωμάτων σε αλλοδαπούς οργανισμούς στα πάσης φύσεως εκτελεστικά δικαιώματα συνολικού ύψους 1,6 εκ. με σκοπό τη μετέπειτα χρήση των κονδυλίων σε πολιτιστικούς και ανθρωπιστικούς σκοπούς. Το σημαντικότερο μέρος του εν λόγω ποσού 1,2 εκ. αφορούσε εργασίες συντήρησης και εμπλουτισμού του αρχείου μουσικής της εταιρείας οι οποίες πραγματοποιούνται από υπάλληλους της εταιρείας.

Το πόρισμα αναφέρει στοιχεία για τα αδιανέμητα δικαιώματα, ποσά που έχει εισπράξει αλλά δεν έχουν αποδοθεί. Τα αδιανέμητα δικαιώματα σε μέλη, δικαιούχους ύψους 42 εκ. (την 31-12 - 2014) περιλαμβάνουν τιμολογηθέντα δικαιώματα σε χρήστες μουσικής τα οποία δεν έχουν αποδοθεί και διανεμηθεί σε μέλη και δεν στάθηκε δυνατό να αναλυθούν από την εταιρεία λόγω μη αντιστοίχησης τιμολογίων με εισπράξεις στο πληροφοριακό σύστημα της εταιρείας.

Δάνεια


Ένα άλλο σκανδαλώδες σημείο του πορίσματος είναι αυτό που αφορά στα δάνεια που χορηγεί η εταιρεία σε μέλη του ΔΣ.

Η εταιρεία χορήγησε δάνειο τον Ιανουάριο του 2014 στον γ. διευθυντή μέτοχο και μέλος ΔΣ μέχρι του ποσού των 125 χιλ ευρώ με επιτόκιο 2%. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/1920 δάνεια προς μέλη του ΔΣ απαγορεύονται.

Η ΑΕΠΙ φέρεται να χορηγεί επίσης δάνεια στο προσωπικό, αλλά και συνεργάτες βάσει εγκρίσεων που προέρχονται από το ΔΣ της εταιρείας. Δίνει προκαταβολές σε δικαιούχους που συμψηφίζονται με τις μελλοντικές αποδοχές τους. Από την εργασία που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν προκαταβολές σε μέλη που παραμένουν ακίνητες και δεν έχουν συμψηφιστεί με αντίστοιχες αμοιβές για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. Υπάρχουν δημιουργοί δηλαδή που έχουν πάρει προκαταβολές μέρος των οποίων όμως δεν παρακρατείται μετά από τις αμοιβές τους.

Ακίνητα

Η αξία των ακινήτων της ΑΕΠΙ ανέρχεται στα 9 εκ ευρώ. Δεν αναφέρεται ο προϋπολογισμός για την ανέγερση του δευτερου κτίριου. Ζητήθηκαν άλλα έγγραφα σχετικά αλλά η εταιρεία δεν τα έδωσε. Η ΑΕΠΙ επίσης δεν έδωσε το πλήθος των τιμολογίων που ζητήθηκαν για τον δειγματοληπτικό έλεγχο. Κατά την Περίοδο 2005-2007 η εταιρεία έκανε επενδύσεις ύψους 9 εκ. ευρώ

Σε όλα αυτά προσθέστε προκαταβολές σε προμηθευτές για τις οποίες η ΑΕΠΙ δεν έχει παραλάβει τιμολόγια είτε αυτά χάθηκαν καθώς και ότι εταιρεία δεν είχε καταλογίσει αποσβέσεις για τα πάγια ενσώματα στοιχεία ες και τη χρήση του 2014 , συνολικού ύψους 1.8 εκ.

Πηγή tvxs.gr

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αγωγή 5,7δις Ευρώ κυπριακών τραπεζών κατά του Ελληνικού Δημοσίου για το PSI

Η προσφυγή δύο κυπριακών τραπεζών στα Διεθνή Διαιτητικά Δικαστήρια, με την οποία απαιτούν από την Ελλάδα να πληρώσει αποζημιώσεις 5,7 δις Ευρώ  (Λαική Κύπρου 4 δις και Τράπεζα κύπρου 1,7 δις),για την ζημιά που έχουν υποστεί από το κούρεμα ομολόγων, απειλεί να τινάξει στον αέρα την Ελληνική Οικονομία, επιταχύνοντας την Ελληνική χρεοκοπία.

Όπως καταλαβαίνουμε, θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα, να ξεκινήσει ο ''χορός'' των αγωγών από τις εταιρείες που υπέστησαν ζημιά από το κούρεμα των ομολόγων.

Να θυμίσουμε ότι το κούρεμα των ομολόγων ήταν μια ''ιδέα'' του Ευάγγελου Βενιζέλου που σύμφωνα με μελέτη του Peterson Institute for International Economics με τίτλο “Αναδιάρθρωση του Ελληνικού Χρέους: Μία Αυτοψία” οι Jeromin Zettelmeyer, Christoph Trebesch και Mitu Gulati ζημίωσε το δημόσιο με τουλάχιστον 27 δις Ευρώ.

 https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανδρεάδης: Ο τουρισμός μπορεί να αυξήσει φέτος κατά 1% το ΑΕΠ



Κατά 1% μπορεί να αυξήσει φέτος ο τουριστικός κλάδος το ΑΕΠ της Ελλάδας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη.

Ειδικότερα, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. ο πρόεδρος του συνδέσμου Ανδρέας Ανδρεάδης επεσήμανε πως ιδιαίτερα ενθαρρυντικές είναι οι ενδείξεις για τον ελληνικό τουρισμό φέτος και όλα δείχνουν ότι ο τομέας του τουρισμού μπορεί να έχει και το 2017 εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ο κ. Ανδρεάδης απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να προχωρήσει τη συμφωνία με τους θεσμούς, ώστε να διαφυλαχθεί η ηρεμία και η καλή λειτουργία της χώρας.

«Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, η συμβολή του τουριστικού προϊόντος μπορεί να κάνει τη διαφορά, δηλαδή να δώσει φέτος τουλάχιστον μια επιπλέον μονάδα στο ΑΕΠ της χώρας. Ας το πάρουμε όλοι πολύ σοβαρά, πρόκειται για τεράστια και ίσως μοναδική ευκαιρία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρεάδης.

Στη συνάντηση ο ΣΕΤΕ ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο σχετικά με την πορεία του τομέα του τουρισμού και τις προοπτικές του 2017.

Πηγή  www.enikonomia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προϊόντα στην Ελλάδα θα παράγει η JR Technologies


Στην ελληνική περιφέρεια και μάλιστα στα Χανιά, αποφάσισε να επενδύσει η JR Technologies (JRT), εταιρεία τεχνολογίας για την υποστήριξη των αεροπορικών εταιρειών και της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, δημιουργώντας ένα πρότυπο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας για τις εφαρμογές που αναπτύσσει.

Τα προϊόντα και οι εφαρμογές που αναπτύσσει η JRT, η οποία ιδρύθηκε το 2002 με αφετηρία την Αμερική, όπως τόνισε ο πρόεδρος της George Khairallah κατά την διάρκεια σημερινής παρουσίασης της εταιρείας, αποτελούν τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις για την αεροπορική και ταξιδιωτική βιομηχανία, ώστε να προσαρμοστούν στα νέα NDC πρότυπα που έχει θέσει η ΙΑΤΑ, σχετικά με τον τρόπο που οι αεροπορικές εταιρίες προωθούν τα προϊόντα τους προς το επιβατικό κοινό. Η αγορά αυτή, υποστήριξε, αναμένεται να αναπτυχθεί δυναμικά τα επόμενα χρόνια και ο απώτερος σκοπός της εταιρείας είναι η συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την υλοποίηση επωφελών πρωτοβουλιών για την ελληνική αγορά.

Η εταιρεία που έχει εγκαταστήσει την έδρα της από το 2015 στα Χανιά, υπάρχει πλέον και γραφείο στην Αθήνα, έχει στόχο την προσέλκυση νέων επιστημόνων από εξειδικευμένα τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στις νέες εγκαταστάσεις στην Κρήτη απασχολούνται 54 Έλληνες επιστήμονες στο αντικείμενο της ανάπτυξης λογισμικού.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει σχεδιάσει μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων που θα υλοποιηθούν στο εκπαιδευτικό κέντρο της εταιρείας στα Χανιά. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρόγραμμα, το πρώτο πρόγραμμα κατάρτισης για νέους προγραμματιστές, το οποίο παρέχεται δωρεάν στους 20 συμμετέχοντες, και αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλους τους επιτυχόντες θα προσφερθεί μια μόνιμη θέση εργασίας στην εταιρία.

«Η JRT πιστεύει στην νέα γενιά και επενδύει σε αυτή, υποστηρίζοντας την εξέλιξή της, καθώς αποτελεί το μέλλον μίας χώρας. Γι’ αυτό στηρίζουμε δράσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη, των δεξιοτήτων και των ενδιαφερόντων τους και στην δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος που θα τους βοηθήσει να αναπτυχθούν σωστά. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τα Ελληνικά «ταλέντα» στην Ελλάδα και να ενισχύσουμε την εγχώρια αγορά, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας και βοηθώντας σε θέματα ανεργίας και οικονομικής ανάπτυξης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της JR Technologies (JRT).

Πηγή  www.enikonomia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....