Διυλιστήριο: 04/03/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Το video του ξύλου μεταξύ Μπαλτάκου και χρυσαγιτών

Άγριο επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή, όταν ο γιος του Παναγιώτη Μπαλτάκου, που υπηρετεί στο λιμενικό, κυριολεκτικά έπαιξε ξύλο με χρυσαυγίτες βουλευτές, στον πρώτο όροφο, έξω από την πόρτα της αίθουσας συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου.
To βίντεο δημοσιεύτηκε στο parapolitika.gr
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υιός Μπαλτάκος εισέβαλε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, που βρίσκονται δίπλα, χαστούκισε δυο φορές τον βουλευτή της ΧΑ, Μιχάλη Αρβανίτη, κλώτσησε τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο και έριξε γροθιές στον Νίκο Κούζηλο.
Όταν οι βουλευτές ρωτήθηκαν γιατί δεν αντέδρασαν, απάντησαν ότι αιφνιδιάστηκαν γιατί… τον πέρασαν για στέλεχος της ΧΑ, λόγω της εμφάνισής του…
Για να λήξει το επεισόδιο χρειάστηκε επέμβαση της αστυνομίας, αλλά και του πατέρα του.
Αποχωρώντας ο νεαρός φώναζε: "Γ@μώ τη Χρυσή Αυγή".



Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η νεοταξική προπαγάνδα ξεκινά από την πρώτη δημοτικού.Για γερά στομάχια και νευρα.....!!!


Η προπαγάνδα ξεκινά από την πρώτη δημοτικού (βίντεο)
Τα νεοταξικά βιβλία Δημοτικού και Γυμνασίου
Απόσπασμα από την εκδήλωση "ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ" που έγινε στις 23/3/2014 στην Έδεσσα.

…..Η θα τους πάρει ο ΔΙΑΟΛΟΣ η θα καθόμαστε και θα τους κοιτάμε σαν ΒΛΑΚΕΣ να εξιστορούμε στα γεράματα μας με '' υπερηφάνεια '' την ανικανότητα την ανευθυνότητα και το πόσο καραγκιόζηδες σταθήκαμε κάποτε...


πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

TO TEΛEYTAIO MHNYMA TOY MIKΗ (ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΟ ΠΑΝΤΟΥ)

Ενημέρωση 4/4: Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φίλους αναγνώστες μας ότι υπάρχει ενδεχόμενο το κείμενο αυτό να μην είναι του Θεοδωράκη αλλά ενός μέλους της νεολαίας σπίθας. Δεν είναι ακόμη σίγουρο θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση εαν επιβεβαιωθεί.

Μίκης Θεοδωράκης : "Ή τώρα ή ποτέ"! Κι όταν λέω "ποτέ", το εννοώ. Γιατί εάν ο ελληνικός λαός δεν αδράξει αυτή την τελευταία ευκαιρία, θα είναι χαμένος, γονατισμένος, εξαθλιωμένος και ντροπιασμένος για πάρα - πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. ϊσως και για αιώνες"....

Είσαι νέος. Διάβασε καλά! Αν θες διαφώνησε, αλλά μην αδιαφορείς! Η πατρίδα εκπέμπει σήμα κινδύνου. Δεν ακούς; Ποιόν περιμένεις να τη σώσει; Ποιόν περιμένεις να σε σώσει; Κατάλαβέ το.
Η λαίλαπα του πολέμου, του ακήρυκτου πολέμου που ζούμε, είναι ανεξέλεγκτη. Ο εχθρός έχει ήδη περάσει το κατώφλι του σπιτιού σου. Όσο κοιτάμε, βέβαια, την τηλεόραση δεν το αντιλαμβανόμαστε. Δεν θα βγει, όμως, από εκεί κανένας σωτήρας...
Ο σωτήρας είσαι εσύ, γιατί η πατρίδα είσαι εσύ ! Αν κάτσεις με τα χέρια σταυρωμένα, πολύ σύντομα θα δεις τα παιδιά σου σκλαβωμένα. Θα δεις τον εαυτό σου να δουλεύει για ένα πιάτο φαΐ, δουλικά, ώρες ατελείωτες. Θα δεις την περιουσία σου να παραδίδεται στους ξένους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιοι. Θα δεις μια Ελλάδα ανοχύρωτη να σκίζεται σε κομμάτια και να μοιράζεται στους εχθρούς της. Κι όλα αυτά επειδή δεν αντέδρασες όταν είχες τη δυνατότητα να το κάνεις.

Η ένδοξη χώρα των Ελλήνων, η ποτισμένη από αίμα ηρώων και μαρτύρων, το λίκνο της Ρωμηοσύνης, στα βάρβαρα χέρια του 4ου Ραΐχ και των συνεργατών του. Αμαχητί. Τι τραγική ειρωνεία
Έλληνα αδελφέ μας, δεν υπάρχει, πια, η πολυτέλεια της αδιαφορίας. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Μην απελπίζεσαι. Δράσε! Μην το σκέπτεσαι άλλο, ξεσηκώσου! Τώρα. Αύριο θα είναι αργά. Η αρχή του ξεσηκωμού βρίσκεται πάντοτε, στην πνευματική αφύπνιση, στην αναζήτηση και συνειδητοποίηση της αλήθειας.

Η Ελλάδα, η πατρίδα σου, αναλογικά με την έκταση της και τον πληθυσμό της, είναι η πιο προικισμένη χώρα του κόσμου.
Mάθε, λοιπόν, ότι τα αποθέματα του υπεδάφους μας είναι αμύθητης αξίας. Η αξία του ορυκτού μας πλούτου ανέρχεται σε τρισεκατομμύρια ευρώ. Πρόσφατα, σε μεγάλη εκδήλωση που όλα τα μέσα απέκρυψαν (Ίδρυμα Κακογιάννη, 7-11-2012), ειδικοί επιστήμονες βεβαίωσαν, για πρώτη φορά σε ευρύ κοινό, ότι μόνο τα άμεσα αξιοποιήσιμα κοιτάσματα υδρογονανθράκων εκτιμώνται σε ένα τρισεκατομμύριο ευρώ.

Κι εκτός του ανυπολόγιστης αξίας, υπεδάφους μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η γεωγραφική μας θέση, μας καθιστά παγκόσμιο κόμβο εμπορίου. Πως η ναυτιλία μας είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως κι΄ η αξία του τουρισμού μιάς τέτοιας, νησιωτικής , κι όχι μόνον, χώρας είναι ανυπολόγιστη. Πως θα ανεχθείς να δεσμεύονται όλα αυτά τα έσοδα σε ένα "Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας" με στόχο την -ες αεί- αποπληρωμή τού μεθοδευμένα υπέρογκου χρέους; Αντιλαμβάνεσαι τώρα την έσχατη προδοσία που συντελείται; Κατανοείς γιατί οι "σύμμαχοί" μας, μας... "σώζουν" μέσω Μνημονίων από την κρίση που αυτοί δημιούργησαν;

Για να μας κατακτήσουν χωρίς να υποψιαστούμε και να καταφέρουν το μεγάλο ξεπούλημα της γης μας. Βλέπεις γιατί τα παπαγαλάκια του συστήματος κάνουν ό,τι μπορούν, χρόνια ολόκληρα τώρα, να σε πείσουν ότι όλα γίνονται "για το καλό σου"; Για να σε κατακτήσουν αδιαμαρτύρητα. Για να σε κατακτήσουν ολοκληρωτικά. Γιατί όποιος κατακτά τις συνειδήσεις, κατακτά ολοκληρωτικά.

Έκρυψαν τα όπλα, τα αντικατέστησαν με γραβάτες. Τα τάνκς, μετατράπηκαν σε απεσταλμένους της τρόικας, οι βόμβες λέγονται τώρα δάνεια. Σ' έκαναν να προσκυνάς τους Εφιάλτες σου, για μια θεσούλα στο Δημόσιο, που τώρα θα στην πάρουν. Η προδοσία μετονομάστηκε σε σωτηρία, η αντίσταση σε ανοησία. Έτσι, μεταμφιεσμένοι, "Έλληνες" και ξένοι κατακτητές απεδείχθησαν πολύ αποτελεσματικοί.

Σε έπιασαν στον ύπνο, σε κορόιδεψαν και συνεχίζουν ξεδιάντροπα να το κάνουν. Μας υποδούλωναν ενώ εμείς θαυμάζαμε τη "δημοκρατία" που μας σέρβιραν. Και θα αποθρασύνονται περισσότερο όσο τους αφήνεις. Δεν αργεί η ώρα που θα στρέψουν εναντίον του συμπατριώτη σου, όπως καλά ξέρουν να το κάνουν. Για να ισοπεδώσουν τα πάντα στον πολύπαθο τούτο τόπο, κι ύστερα να 'ρθούν ως ελευθερωτές να τους δοξάσεις υπηρετώντας τους. Το ίδιο ιστορικό σκηνικό για άλλη μία φόρα.
Mην τους αφήσεις ! Θυμήσου τους αγώνες των προγόνων σου και τίμα το αίμα που χύθηκε ως τα σήμερα. Εμπνεύσου απ' το φρόνημα των αγωνιστών του Ελληνικού Έθνους.

"Να 'ρθει ένας να μου ειπή ότι θα πάγη ομπρός η πατρίδα, στέργομαι να μου βγάλει και τα δυο μου μάτια. Ότι αν είμαι στραβός, και η πατρίδα μου είναι καλά με θρέφει. Αν είναι η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια να 'χω, στραβός θε να είμαι", έλεγε ο Μακρυγιάννης , απηχώντας το διαχρονικό ανυπέρβλητο πνεύμα του Ελληνισμού .

Αγάπα την πατρίδα σου! Αγάπα την άδολα, μακριά από μισαλλοδοξία. Αγκάλιασε τον συμπατριώτη σου αληθινά, ό,τι κι αν πρεσβεύει "ιδεολογικά". Δεν είναι αυτός ο εχθρός σου. Αυτοί που σε σαγήνευσαν με τις υποσχέσεις τους και θέλησαν να σε κάνουν συνένοχο με τα ρουσφέτια τους, αυτοί είναι οι αντίπαλοί μας. Αυτοί που σ' αποκοίμισαν όσο θαύμαζες τον εκσυγχρονισμό τους, σ' είχαν προγραμματίσει να ξυπνήσεις μέσα σε εμφύλιο σπαραγμό.
Ξύπνα αδελφέ πριν το μοιραίο! Μην περιμένεις τίποτα απ' όσους διαχειρίζονται "πολιτικά" την κατάσταση. "Αλίμονο στους αγώνες που κρέμονται από τα χαρτιά. Το γένος δεν χρειάζεται τα χαρτιά κανενός για τη λευτεριά του. Έχετε πίστη; Έχετε καρδιά; Αλλιώς καθίστε εκεί που κάθεστε. Ραγιάδες εσείς, ραγιάδες και τα παιδιά σας, ραγιάδες και τα παιδιά των παιδιών σας", έκραζε πριν δύο αιώνες ο Παπαφλέσσας.

Τώρα είναι η σειρά σου! Να πεις το νέο "ΟΧΙ"! Να πεις το νέο "Μολών Λαβέ"! "Η Λευτεριά δεν χαρίζεται, κατακτιέται"!
Δεν είσαι μόνος σου στον αγώνα αυτό. Πολλοί είμαστε αυτοί που αρνούμαστε πεισματικά να γίνουμε οι πρώτοι Έλληνες στην τρισχιλιετή ιστορία αυτού του Έθνους που θα σκύψουν, ομοθυμαδόν, το κεφάλι στον κατακτητή. Έστω και καθυστερημένα, ξεσηκωθήκαμε, πολεμάμε και θα νικήσουμε! Ένωσε τη σπίθα του αγώνα σου μ' αυτήν του διπλανού σου. "Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει". Για μια ανεξάρτητη Ελλάδα, μ' αληθινή δημοκρατία και υγιή πατριωτισμό !

Και μη ξεχνάς το πού χρωστάς.
"Χρωστάμε σ' όσους ήρθαν, πέρασαν, θα 'ρθούν, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί". ( Κωστής Παλαμάς ).
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έκθεση – κόλαφος για την ΕΛ.ΑΣ.: Ατιμωρησία, υπερβολική βία και «εναγκαλισμός» με τη Χρυσή Αυγή

Η ατιμωρησία, η υπερβολική βία και οι δεσμοί με τη Χρυσή Αυγή μαστίζουν την ελληνική αστυνομία, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας με τίτλο «κράτος εν κράτει: Κουλτούρα κακομεταχείρισης και ατιμωρησίας στην ελληνική αστυνομία».

Μετά τη δολοφονία Φύσσα, τον Σεπτέμβρη του 2013, και τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν, συνελήφθησαν περίπου 50 άτομα, συμπεριλαμβανομένων του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, δύο αστυνομικών και πέντε βουλευτών, κατηγορούμενοι για διάφορα αδικήματα, από δολοφονίες και την πρόκληση εκρήξεων μέχρι εκβιασμούς. Διαπιστώθηκε ότι δέκα αστυνομικοί είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με εγκληματικές δραστηριότητες οι οποίες έχουν αποδοθεί σε μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από μέλη των σωμάτων ασφαλείας είναι πολλές και συνεχιζόμενες.

«Η έρευνά μας δείχνει ότι η αποτυχία στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Ο παγιωμένος ρατσισμός, η χρήση υπερβολικής βίας και η βαθιά ριζωμένη κουλτούρα ατιμωρησίας αποτελούν μάστιγα για την ελληνική αστυνομία. Διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής να αναγνωρίσουν -και πόσο μάλλον να αντιμετωπίσουν- τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αστυνομικούς και τη συνεχιζόμενη ατιμωρησία», δήλωσε η Jezerca Tigani, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

«Είναι επείγουσα η ανάγκη να γίνουν βαθιές μεταρρυθμίσεις στον τρόπο επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου μηχανισμού διερεύνησης καταγγελιών για την αστυνομία, ο οποίος θα διερευνά ισχυρισμούς για παράνομη συμπεριφορά αστυνομικών. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στις δομές επιβολής του νόμου.»

Νέα έρευνα της οργάνωσης εξετάζει την κατάσταση των δύο τελευταίων, αναφορικά με τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την αστυνομία, και καταλήγει στο ότι τα πράγματα παραμένουν ζοφερά.

«Με τις ενέργειές της η ελληνική αστυνομία ανέχεται τη δράση ξενοφοβικών ακροδεξιών ομάδων, οι οποίες στοχοποιούν όποιον δεν συμμορφώνεται με την άποψή τους για το τι αποτελεί “κανονική κοινωνία”, δήλωσε η Jezerca Tigani.

«Οι αρχές χρησιμοποιούν αδιακρίτως την αστυνομία ως εργαλείο. Αντί να διατηρεί την έννομη τάξη, η αστυνομία πολύ συχνά επιφορτίζεται με την καταστολή της διαμαρτυρίας και τη δίωξη μελών ευάλωτων ομάδων. Οι ενέργειές της δεν ελέγχονται από κάποιον ανεξάρτητο μηχανισμό και οι παραβιάσεις εκ μέρους αστυνομικών παραμένουν ατιμώρητες. Αυτό πρέπει να αλλάξει.»

Η έκθεση αναφέρεται σε μια σειρά περιστατικών χρήσης υπερβολικής βίας εκ μέρους της αστυνομίας:

Χρυσή Αυγή


Στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 ο Παύλος Φύσσας, μουσικός και αντιφασίστας ακτιβιστής, μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο Κερατσίνι από μέλος της Χρυσής Αυγής. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στα ΜΜΕ ότι οκτώ αστυνομικοί, μέλη της Δίκυκλης Ομάδας Αστυνόμευσης ΔΙΑΣ, ήταν ήδη παρόντες όταν ο Παύλος Φύσσας και οι φίλοι του περικυκλώθηκαν από μέλη της ακροδεξιάς, αλλά ότι δεν παρενέβησαν όταν ο Παύλος κυνηγήθηκε από ορισμένους από αυτούς και στη συνέχεια μαχαιρώθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά.
Σε αγαστή συνεργασία ΜΑΤ - Χρυσή Αυγή. Διακρίνεται ο βουλευτής Παναγιώταρος (δεξιά)
Την επόμενη μέρα δυνάμεις των ΜΑΤ διασκόρπισαν διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, χρησιμοποιώντας χημικά και γκλοπ. Τριάντα ένας διαδηλωτές χρειάστηκε να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη, πολλοί από αυτούς με τραύματα στο κεφάλι. Οι διαδηλωτές ανέφεραν ότι είχαν ξυλοκοπηθεί με γκλοπ της αστυνομίας, κράνη και ασπίδες. Επίσης ανέφεραν ότι μέλη ακροδεξιών ομάδων τους πέταγαν πέτρες, ενώ τα ΜΑΤ στέκονταν άπραγα χωρίς να τους προστατεύουν. Ο Γαβριήλ, ένας 32χρονος διαδηλωτής, έχασε το δεξί του μάτι και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου του 2013 είχε υποβληθεί σε τρεις εγχειρήσεις.

Η περίπτωση του Παύλου Φύσσα ενεργοποίησε μια μεγάλη αστυνομική έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και τους δεσμούς της με την αστυνομία.

Βάναυση μεταχείριση προσφύγων και μεταναστών


Η αστυνομία στην Ελλάδα είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο της μετανάστευσης και την κράτηση και απέλαση των παράτυπων μεταναστών. Στο πλαίσιο της επιχείρησης-σκούπα «Ξένιος Ζευς», από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο 2013, η αστυνομία σταμάτησε περισσότερους από 120.000 ξένους υπηκόους για εξακρίβωση στοιχείων. Από αυτούς, μόνο οι 7.000 περίπου, δηλαδή περίπου το 5%, δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Ο K., Σύρος πρόσφυγας, περιγράφει την κακομεταχείρισή του από την αστυνομία στο κέντρο κράτησης μεταναστών της Κορίνθου τον Φεβρουάριο του 2013: «Ο ίδιος αστυνομικός άρχισε να με κλωτσάει ... Προσπάθησα να σταθώ όρθιος και ο αστυνομικός με χτύπησε ξανά ... τότε ζήτησε από δύο αστυνομικούς να με βάλουν σε ένα δωμάτιο όπου δεν θα μπορούσαν να με δουν άλλοι κρατούμενοι ... [στο δωμάτιο], ο αστυνομικός άρχισε να με κλωτσάει στο στήθος ... τότε ένας άλλος αστυνομικός με χαστούκισε και άρχισε να με χτυπά με τις γροθιές του στο πρόσωπό».

Εγκλήματα μίσους


Τον Ιανουάριο του 2013 δύο έλληνες υπήκοοι μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου τον S. Luqman, πακιστανό υπήκοο, ο οποίος ζούσε στην Ελλάδα. Ωστόσο, η αστυνομία και οι εισαγγελείς δεν έλαβαν υπόψη τους το πιθανό ρατσιστικό κίνητρο, το οποίο φέρεται να βρισκόταν πίσω από την επίθεση αυτή. Η δολοφονία του S. Luqman φέρεται να είχε πολλά κοινά στοιχεία με οργανωμένες επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα μιας «ομάδας κρούσης», η οποία έχει στενούς δεσμούς με την Χρυσή Αυγή. Η δίκη τους αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 κάμερα κατέγραψε μια Ελληνίδα να κλωτσάει ένα κορίτσι Ρομά, το οποίο έπαιζε ακορντεόν σε έναν πεζόδρομο κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα. Η αστυνομία ξεκίνησε να διερευνά το περιστατικό και το κίνητρο μίσους, μόνο μετά από πιέσεις της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Εξάλλου, στα τέλη Μαρτίου 2014 ένας κρατούμενος βρέθηκε νεκρός στην απομόνωση στις Φυλακές Νιγρίτας λίγο μετά τη μεταφορά του εκεί. Σύμφωνα με αναφορές, η αυτοψία αποκάλυψε ότι είχε κακοποιηθεί περισσότερες από μία φορές. Ασκήθηκαν διώξεις, μεταξύ άλλων, και για βασανιστήρια, κατά σωφρονιστικών υπαλλήλων, στις φυλακές Νιγρίτας αλλά και κατά παντός υπευθύνου στις Φυλακές Μαλανδρίνου, από όπου είχε μεταφερθεί.

Τέλος, τα τελευταία τρία χρόνια έχει σημειωθεί δραματική αύξηση των επιθέσεων μίσους εναντίον προσφύγων και μεταναστών. Εγκλήματα μίσους έχουν καταγραφεί και κατά της κοινότητας των Ρομά και της κοινότητας των ΛΟΑΤ. Σύμφωνα με ισχυρισμούς, μέλη των σωμάτων ασφαλείας έχουν αποτύχει να εμποδίσουν τέτοιες επιθέσεις ή να διερευνήσουν το κίνητρο μίσους πού κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η λάσπη της εβδομάδας..... Ο Καμμένος είναι νονός του υιού Μπαλτάκου.

Από έχθες έχει κυκλοφορήσει σε διάφορα site και στο διαδίκτυο γενικότερα ότι ο Πάνος Καμμένος είναι ο Νόνος του ∆ηµητρίου-Γεωργίου.

Να δούμε τι είπε ο ίδιος ο Καμμένος

Το βίντεο είναι από την ομιλία του στην βουλή για την υπόθεση Μπαλτάκου.
Είναι ο μόνος απο όλα τα κόμματα που έχει πιάσει σφαιρικά το θέμα και λέει  μεγάλες αλήθειες.
Πρέπει να το δείτε.

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μίζες 13.000.000 ευρώ από την Ericsson σε έλληνες αξιωματούχους

Μίζες 13 εκατομμυρίων ευρώ πλήρωσε η Ericsson σε έλληνες αξιωματούχους, όπως ομολόγησε υπάλληλος της σουηδικής εταιρείας σε εκπομπή του σουηδικού ραδιοφώνου με πολλές αποκαλύψεις. Οι μίζες πληρώθηκαν για εξοπλιστικά προγράμματα και σύντομα τα έγγραφα της δικαστικής συνδρομής φθάνουν στη χώρα μας. Η υπόθεση ξεκίνησε μετά τις αποκαλύψεις του Αντώνη Κάντα, ενώ πιέσεις να αποκαλυφθεί η αλήθεια έχουν ασκηθεί και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.


Σύμφωνα με έρευνα του «Βήματος» οι μίζες πληρώθηκαν στην υπεράκτια εταιρεία Interaction (σε λογαριασμό στην τράπεζα HSBC) με έδρα το Μονακό, η οποία εμφανίζεται να είναι συμφερόντων κουμπάρου προμηθευτή, ο οποίος είναι κατηγορούμενος και σε άλλη υπόθεση στη χώρα μας. Μάλιστα η πορεία του χρήματος σύμφωνα με απκλειστικές πληροφορίες οδηγεί σε εμβάσματα άλλου κουμπάρου πολιτικού προσώπου. Ο δεύτερος κουμπάρος έχει ήδη εμφανιστεί ως μάρτυρας σε άλλον ανακριτή διαφθοράς και θεωρείται πρόσωπο - κλειδί των ερευνών.


Συγκλονιστική είναι η αποκάλυψη πρώην εργαζομένου της Ericsson, του Λις Όλοφ Νένζελ, ο οποίος δήλωσε στο σουηδικό ραδιόφωνο ότι «πολιτικοί, στρατηγοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι έλαβαν τα χρήματα της εταιρείας». Σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της σουηδικής εταιρείας «χρήματα δόθηκαν σε έναν εμπορικό αντιπρόσωπο, όμως δεν γνωρίζουμε που κατέληξαν...». Η εταιρεία δήλωσε επίσης στο πρακτορείο Reuters ότι «έχουμε μηδενική ανοχή στην διαφθορά, εκείνη την εποχή πληρώσαμε πράγματι έναν αντιπρόσωπο, όμως δεν γνωρίζουμε τι έγιναν τα χρήματα. Ελπίζουμε ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν για δωροδοκίες αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι...».


Η επίμαχη παραγγελία αφορούσε, πάντως το Σύστημα (ΑΣΕΠΕ), Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου, αξίας 540 εκατομμυρίων ευρώ. Τη δικαστική έρευνα στη Σουηδία επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Άλφ Γιόχανσον. Εκείνος επισήμανε ότι ποινικά ενδιαφέρεται γα τις πράξεις που έγιναν μετά το 2004, διότι οι προηγούμενες έχουν παραγραφεί.


Η όλη υπόθεση ανακινήθηκε μετά την παραδοχή του Αντώνη Κάντα ότι δωροδοκήθηκε από τον Χρήστο Τούμπα, απόστρατο αξιωματικό της αεροπορίας, με το ποσό των 250.000 ευρώ για την προμήθεια του συγκεκριμένου συστήματος. Ο κ. Τούμπας, που είναι σήμερα κατηγορούμενος, εκπροσωπούσε την βραζιλιάνικη εταιρεία EMBAER, προμηθεύτρια του υπουργείου Άμυνας και ανάδοχος εταιρεία του συστήματος, που τοποθετούνταν στα αεροσκάφη τύπου EMBAER ήταν η σουηδική Ericsson. Οι σουηδικές αρχές μετά τις καταγγελίες Κάντα ενδιαφέρθηκαν αμέσως για την υπόθεση και ζήτησαν τα στοιχεία με δικαστική συνδρομή. Έτσι από «σπόντα» σχεδόν, εντοπίστηκε ο κουμπάρος με τα 13 εκατομμύρια ευρώ. Τα έγγραφα έρχονται σύντομα και στη χώρα μας και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες για όσους δωροδόκησαν ή δωροδοκήθηκαν.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μα ούτε μιά δικτατορία της προκοπής;..

    ..δεν μπορείτε να στήσετε πιά;
Τί διάολο; Τόσο άχρηστοι;
Εκείνοι οι άλλοι, οι συνταγματάρχες, μ' ένα ''χαρτί'' γυμνασίου και στάθηκαν τόσα χρόνια!
Άσε που ακόμα τώρα, 40 χρόνια μετά, έχουν ακόμη οπαδούς και νοσταλγούς!

Εσείς με τόσα διπλώματα, μάστερς και διδακτορικά και πιτσαρίες που έσκισαν, κι έχετε καταφέρει να γελάνε κι οι πέτρες μαζί σας!
Αν και μάλλον είναι οι μόνες που γελάνε,
..γιατί όλοι οι υπόλοιποι σας βρίζουν και σας σκ@τοψυχάνε!
Όσο για οπαδούς και νοσταλγούς.. Αν μετά από σαράντα χρόνια βρείτε έστω και έναν, όχι να σας μνημονεύει, αλλά να κατουράει στους τάφους σας, να 'ρθείτε να μας βρείτε εκεί που θα ' μαστε, να μας τρυπήσετε την μύτη!

Θέλεις λεβεντάκο μου να κάνεις συμφωνία με τους ακροδεξιούς, σαν ακροδεξιός προς ακροδεξιό, του στυλ ''βάστα με, να σε βαστώ, ν' ανεβούμε στο βουνό'';
Μάλιστα! Τιμή σου και καμάρι σου! Και μαγκιά σου!
Όχι όμως μόλις βλέπεις τα ποσοστά αυτονών να απογειώνονται, και τα δικά σου να πηγαίνουν κατά διαόλου, να τους χώνεις φυλακή!
Όχι επειδή έχεις και το μαχαίρι και το πεπόνι,
..και την εξουσία και την Δικαιοσύνη, να βαράς τσάμικο, κι όποιον πάρει ο χάρος!

Όχι κι έτσι! Δεν γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα!
Ακόμα και μεταξύ ακροδεξιών πρέπει να υπάρχει κώδικας τιμής! (λέμε τώρα!)
Άσε που δεν παίζουνε με αυτά τα πράγματα! Και μ' αυτούς τους ανθρώπους!
Εσείς είσαστε ακροδεξιοί των σαλονιών, μοδιστρούλες.
Εκείνοι είναι ακροδεξιοί του πεζοδρομίου! Σας ταπώσανε!

Τρεχάτε τώρα να συμμαζέψετε τα ασυμμάζευτα!
Α! και πού 'σαι..
Ραντεβού στα καλπάδικα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....