Διυλιστήριο: 10/25/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

VIDEO - Απόλυτη δικαίωση της πολιτικής του ΥΠΕΘΑ - Τούρκοι ζητούν την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο


Από την πρώτη στιγμή διάφοροι ψεκασμένοι που παριστάνουν τους αναλυτές, αλλά και πολλά «πατριωτικά» site λειτουργώντας σαν φερέφωνα της Τουρκικής Πρεσβείας, πολέμησαν λυσσαλέα αυτή την στρατηγική κίνηση της Ελλάδας.


Τελικά όπως είχαμε εξηγήσει από την πρώτη μέρα (Η αλήθεια για το ΝΑΤΟ σε απλά Ελληνικα ) ο Ερντογαν βρέθηκε σε μια νύχτα να έχει απέναντι του, πέραν των Ελληνικών δυνάμεων, όλο τον Συμμαχικό στόλο! Μπορεί φυσικά να μην είναι στρατιωτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ, αλλά απλά μια αποστολή, αλλα τώρα κάθε φορά που προκαλούν πρέπει να κάνουν υπερπτήσεις πάνω απο συμμαχικά πλοια κάτι που έχει εκνευρίσει όλους του συμμάχους.
Σκεφτείτε για παράδειγμα έναν κυβερνήτη Ξένης φρεγάτας να «χτυπάει» στο ραντάρ του «άγνωστο» αεροσκάφος, χωρίς σχέδιο πτήσης, σε αποστάσεις που θέτουν την ασφάλεια του σκάφους σε κίνδυνο!

Και όλα αυτά να κατατίθενται στα ημερολόγια των πλοίων και στα αντίστοιχα υπουργεία άμυνας! Τωρα ο Ερντογαν σκοπεύει, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR να παρακαλέσει την απόχωρηση του ΝΑΤΟ, γιατι έχει στριμωχτεί από τον νότο από τον Ιραν, το Ιρακ, τους Κούρδους και την Ρωσία και δυτικά από Ελλάδα και ΝΑΤΟ



Πηγή olympia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δείτε παλιότερες αποφάσεις του ΣτΕ, που δεν εφαρμόστηκαν

Με αφορμή την αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για να κρίνει αν είναι αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά και βλέποντας όλα τα κανάλια και τους δημοσιογραφίσκους να αδημονούν για την θετική έκβαση της απόφασης του ΣτΕ για αυτούς, θέλουμε να θυμίσουμε σε όλους τους μαχόμενους δημοσιογράφους (για την καρέκλα), αποφάσεις του ΣτΕ την περίοδο των μνημονίων που όχι μόνο δεν ελήφθησαν υπόψιν, αλλά δεν ήταν καν άξιες αναφοράς από εκείνους λόγω της πολυμορφίας, και του πλουραλισμού  των ιδιωτικών καναλιών.

1. Η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το μνημόνιο 2

 2. Αντισυνταγματική η περικοπή των μισθών των στρατιωτικών


3. Άκυρη η οικοδομική άδεια του Mall και η απόφαση του Βενιζέλου για ανανέωση αδειών 


4. Αντισυνταγματική η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών


5. Ακυρώνει την απόφαση Σαμαρά για την εξωδικαστική συμφωνία με την Siemens στο ποσό των 110 εκατ. ευρώ αντί 2,2 δις ευρώ που είχε ζημιωθεί το Ελληνικό δημόσιο




6. Αντισυνταγματικός ο ΕΝΦΙΑ


7. Για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ


8. Για τα γενόσημα 


9. Για την Ελληνική ιθαγένεια


10. Ναι στο κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά όχι στο μαύρο και επαναλειτουργία μέχρι να φτιαχτεί νέος ραδιοτηλεοπτικός φορέας



Και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις κορώνες του νυν αντιπροέδρου της ΝΔ για τα μέλη του ΣτΕ




https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δεν θα περάσει ο φασισμός (που έχει περάσει)!..

   Ένα με δύο περιστατικά αυτοκτονίας ή απόπειρας αυτοκτονίας καταγράφονται κάθε μέρα από την αστυνομία.
Και είναι πολύ πιθανόν να είναι άλλες τόσες οι απόπειρες τουλάχιστον που δεν καταγράφονται, ή περνάνε στο βιβλίο συμβάντων κάποιου
νοσοκομείου σαν επείγοντα περιστατικά.

Από την άλλη κάθε τέλος του μήνα ο μέσος έλληνας στήνεται στις ουρές πειθήνια για να πληρώσει ΕΝΦΙΕΣ και χαράτσια,
..και ό,τι άλλο μηχανευτεί το οποιοδήποτε τσόλι του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να γεμίσουν τις αδηφάγες τσέπες των "εταίρων" τοκογλύφων.

Αυτή η παθητικότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τους σφαγείς της κοινωνίας, του λαού, του ίδιου μας του εαυτού, είναι πιά ακατανόητη.
Αυτή η άνευ όρων παράδοση ενός ολόκληρου λαού στις ορέξεις ξένων επικυρίαρχων και εγχώριων συνεργατών-δωσιλόγων, δεν έχει προηγούμενο, αν όχι στην ντόπια ιστορία τουλάχιστον στην διεθνή.
Έχουμε αποδεχτεί το ανθρωπιστικό έγκλημα που συντελείται στην πατρίδα μας,
..χωρίς άλλον λόγο εκτός από το συμφέρον των τραπεζών, των μεγάλων εταιρειών, άντε και μερικών ντόπιων εργολάβων.
Ο Φασισμός ήρθε κι εγκαταστάθηκε στην χώρα μας κι εμείς αφεθήκαμε.
Μας είπε ότι είναι δημοκρατία και τον πιστέψαμε.
Μας είπε ότι είναι η αριστερά, αλλά εμείς αυτοκτονούμε ακόμα.

Αν δεν βγούμε στον δρόμο να καταγγείλουμε έμπρακτα τα καθημερινά εγκλήματα που ο Φασισμός διαπράττει,
..αν δεν πολεμήσουμε την ηττοπάθεια μέσα μας,
..αν δεν αλλάξουμε την ροή της Ιστορίας μόνοι μας,
..οι φασίστες που κυβερνούν επτά χρόνια τώρα θα καταλάβουν ακόμη και τον χώρο που αναπνέουμε στα πνευμόνια μας, και το τελευταίο τετραγωνικό μέτρο του ζωτικού μας χώρου.
Αυτό το άφημα, αυτή η παράδοση πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Η αφύπνιση, η οργάνωση και η άμυνα πρέπει ν' αρχίσει τώρα.
Απέναντί μας δεν έχουμε (εδώ και επτά χρόνια) ελληνική δημοκρατική κυβέρνηση, έχουμε φασιστοειδή ζόμπι κάθε προέλευσης και απόχρωσης,
..που ο μεγαλύτερος εχθρός τους είναι ο ίδιος ο λαός που κυβερνούν, η ίδια η χώρα.

Τρείς μέρες πρίν την επέτειο της Μεγάλης και τελευταίας Άμυνας των ελλήνων ενάντια στον ολοκληρωτισμό,
..ας αναλογιστούμε τί θα κάνανε οι πατεράδες κι οι παππούδες μας στην θέση μας,
..ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ,
..και ας τους μιμηθούμε..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέα αύξηση του ελληνικού χρέους





Στο 179,2% του ΑΕΠ έφτασε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το δεύτερο τρίμηνο του 2016, έναντι 176,1% του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο και 169,5% το β' τρίμηνο 2015, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Στο σύνολο της Ευρωζώνης, το δημόσιο χρέος υποχώρησε στο 91,2% έναντι 92,1% το α' τρίμηνο και 91,3% πέρυσι, ενώ στο σύνολο της ΕΕ, περιορίστηκε στο 84,3% έναντι 87,5% και 84,5%. Η Ελλάδα δηλαδή συνέχισε να κατέχει τα πρωτεία στην Ε.Ε., διαθέτοντας τη χειρότερη αναλογία χρέος/ΑΕΠ, ενώ ακολούθησαν η Ιταλία (135,5%) και η Πορτογαλία (131,7%).

Σε απόλυτους αριθμούς σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στο τέλος του β' τριμήνου διαμορφώθηκε στα 315,292 δισ. ευρώ, από 301,266 στο τέλος του β' τριμήνου πέρυσι.

Αυξημένο στα 315 δισ. ευρώ το χρέος στο β' τρίμηνο του 2016

Ειδικότερα, το δεύτερο τρίμηνο του 2016 το δημόσιο χρέος στην ευρωζώνη μειώθηκε στο 91,2% του μέσου ΑΕΠ της ευρωζώνης (από 92,1% το πρώτο τρίμηνο) και στο 84,3% του ΑΕΠ στην «ΕΕ των 28» (από 87,5% το πρώτο τρίμηνο).

Το υψηλότερο χρέος στην ΕΕ κατέγραψε η Ελλάδα (179,2%) και ακολουθούν η Ιταλία (135,5%) και η Πορτογαλία (131,7%). Το χαμηλότερο χρέος στην ΕΕ καταγράφηκε στην Εσθονία (9,7%), στο Λουξεμβούργο (22%) και στη Βουλγαρία (29,4%).

Σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2016 το δημόσιο χρέος αυξήθηκε σε δεκατρία κράτη-μέλη στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2016 και μειώθηκε σε δεκαπέντε κράτη-μέλη. Η μεγαλύτερη αύξηση δημόσιου χρέους καταγράφεται στην Ελλάδα (+3,1 ποσοστιαίες μονάδες) στην Πορτογαλία (+2,8 ποσοστιαίες μονάδες) και στη Λετονία (+2,6 ποσοστιαίες μονάδες).

Πηγή news.in.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ιταλός υπ. Εσωτερικών: Θα κάνουμε ό,τι θέλουμε εμείς και όχι ό,τι λέει η Ε.Ε.


«Αν μας φτάσει επιστολή συστάσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού μας, θα κάνουμε ό,τι έκαναν κι άλλες χώρες: απολύτως τίποτα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο.

«Ο προϋπολογισμός για το 2017 θα έχει θετικές επιπτώσεις για την οικονομία και δεν θα αφήσουμε ασφαλώς να μειωθούν εξαιτίας μιας επιστολής της Ευρώπης», υπογράμμισε ο Αλφάνο, μιλώντας στην Νάπολη.

«Στον προϋπολογισμό αυτό υπάρχουν δυο σημαντικά στοιχεία, τα οποία θέλουμε να ληφθούν υπόψη από την Ευρώπη: το πρώτο αφορά τις δαπάνες που αντιμετωπίσαμε μετά τους σεισμούς που έπληξαν την χώρα μας, και το δεύτερο έχει άμεση σχέση με το προσφυγικό και το μεταναστευτικό», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Αλφάνο στήριξε με την παρέμβασή του αυτή την θέση του πρωθυπουργού της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι ότι τα έξοδα για την ανοικοδόμηση και την αντισεισμική θωράκιση της Ιταλίας, όπως και εκείνα που αφορούν την αντιμετώπιση της κρίσης των μεταναστών και των προσφύγων, δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη στον υπολογισμό του λόγου ελλείμματος προς ΑΕΠ.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Σύρος: Ξεκινάει η λειτουργία βάσης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ



Το Διυλιστήριο λέει : '' ......Αισθανόμαστε δικαιωμένοι, που έστω μέσα από τα άρθρα μας, ίσως να οδηγήσαμε, στην ανάδειξη και λύση του προβλήματος (ΕΔΩ)  

Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στα Υπουργεία Υγείας, Μεταφορών και Εθνικής Άμυνας για τη λειτουργία της βάσης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Σύρο, σήμερα το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Σύρου, όπου μεταφέρθηκε και το υπερσύγχρονο ελικόπτερο για την 24ωρη εξυπηρέτηση των νησιωτών.
Με φόντο την προγραμματισμένη τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου Σύρου, μετέβησαν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, των οποίων η συνεργασία και η καταλυτική παρέμβαση, θέτει στο εξής στη διάθεση των νησιωτών στις Κυκλάδες τη λειτουργία της βάσης αεροδιακομιδών για την ταχύτερη αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών που χρήζουν αεροδιακομιδής.

Θα μειωθεί ο πτητικός χρόνος πρόσβασης σε κάθε περιστατικό στις Κυκλάδες κατά 70 λεπτά, ενώ παράλληλα, μειώνεται το κόστος των 4.000-5.000 ευρώ ανά περιστατικό. Κάθε χρόνο δαπανώνται 11 εκατομμύρια ευρώ για αεροδιακομιδές καθώς και δύο εκατομμύρια ευρώ για μεταφορές με πλωτά μέσα.

Ταυτόχρονα, θα είναι εγκατεστημένο μόνιμα ελικόπτερο το οποίο διαθέτει και δύο κρεβάτια εντατικής θεραπείας, εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει τις έκτακτες ανάγκες.


Γράφει ορθότατα ο φίλος Michalis από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

"Κάποτε τα ΜΜΕ έδειχναν το "τρίο Μπελγκάντο" να εγκαινιάζουν τις... κορδέλες των έργων που υπερτιμολογούσαν 3-4 φορές και έμεναν και για πάντα... εργοτάξια!!! Έδειχναν πρωθυπουργούς να εγκαινιάζουν “μακέτα” και υπουργούς να υπογραφουν περιχαρείς “αναθέσεις” και “προμηθειες” που πλήρωνε ο ελληνικός λαός. Τώρα που ο Καμμένος, ο Πολάκης κι ο Σπίρτζης εγκαινίασαν μόνιμη βάση Στρατιωτικού Ελικοπτέρου στην Σύρο, για την αεροδιακομιδή ασθενών από τα νησιά μας, μούγκα στην "πολυφωνική" και "πλουραλιστική" ενημέρωση των ιδιωτικών καναλιών. Βλέπετε και τα 3 αυτά ονόματα υπουργών αντιπροσωπεύουν “θανάσιμο” κίνδυνο για τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους και μόνιμο casus belli για το (παρα)κράτος της διαπλοκής!!!"




Πηγή www.koinignomi.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....