Διυλιστήριο: 05/21/19
ροη αναρτησεων

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Αβραμόπουλος, Μειμαράκης δρομολογούν εξελίξεις εσωτερικά της ΝΔ μετά τις εκλογές και προεξοφλούν το εκλογικό αποτέλεσμα



Βαγγέλης Μεϊμαράκης για εκλογές: Αν η διαφορά είναι μικρή θα πράξουμε αναλόγως στη ΝΔ

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ξαναχτύπησε - Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο δρομολόγησης εσωτερικών αλλαγών στη Νέα Δημοκρατία, όχι μόνον αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, αλλά και σε περίπτωση μικρής διαφοράς, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της «Πειραιώς», Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 για την πιθανή διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στο εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής και είπε πως μάχεται πιστεύοντας ότι «είναι ώρα πολιτικής αλλαγής» και «την ώρα της μάχης δεν μπορείς να κάνει προβλέψεις».

Τόνισε πάντως ότι, «όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά, θα πυροδοτήσει μεγάλες πολιτικές αλλαγές. Αν οι πολίτες μιλήσουν και δώσουν μεγάλη διαφορά, τότε η κυβέρνηση δεν στέκει», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο και αν αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει αλλαγές στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε πως «θα συζητήσουμε και θα αναλύσουμε τα αποτελέσματα, σε περίπτωση μικρής διαφοράς και θα πράξουμε αναλόγως».

Για άλλη μια φορά ο κ. Μεϊμαράκης παίρνει αποστάσεις από την επίσημη γραμμή του κόμματός του.

Ο κ. Μεϊμαράκης εκτίμησε ως ότι η ψήφος στις Ευρωεκλογές είναι συνδυασμός της εσωτερικής πολιτικής με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και σημείωσε ότι «ψηφίζουμε για όλα μαζί, θα είναι ένα σύνθετο μήνυμα που θα δώσουν οι πολίτες, αφού η εσωτερική κατάσταση επηρεάζει την ψήφο για την Ευρωβουλή. Ψηφίζουμε όμως και για την Ευρώπη, που μπαίνει σε περίοδο ταραχής, με το Brexit, το μεταναστευτικό».

Ρουκέτα Αβραμόπουλου: «Στηρίζω τον Κυριάκο σε... αυτή τη φάση»


Αρχηγική δήλωση από τον επίτροπο με το βλέμμα στο αύριο

Το μυαλό μου και η καρδιά μου είναι στραμμένα προς την Ελλάδα. [...]. Από την ώρα που οι πολίτες κρίνουν ότι τους είμαι χρήσιμος για όποιο ρόλο και αποστολή μου αναθέσουν, είμαι έτοιμος ν' ανταποκριθώ, πάντοτε στις τάξεις της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Στηρίζω τον Μητσοτάκη αυτή την ώρα, διότι κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να ανοίξει ένα δρόμο και μια προοπτική. Από την άλλη όμως κυριαρχεί πάντοτε το πατριωτικό μου καθήκον. Θα επιστρέψω. Τι θα κάνω όταν επιστρέψω; [...] Τίθεμαι στη διάθεση των γεγονότων».

Αυτή η δήλωση ανήκει στον Ευρωπαίο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και έγινε χθες βράδυ στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha. Η δήλωση αυτή ενέχει πλήθος ερμηνειών αλλά και εγείρει ερωτήματα για τη χρονική στιγμή και συγκυρία κατά την οποία γίνεται, καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών, όπου τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιδιώκουν αμφότεροι την εκλογική νίκη και ταυτόχρονα μέσω της ήττας του αντιπάλου τους ο ένας θέτει ως διακύβευμα την εκδίωξη του άλλου από την ηγεσία του κόμματός του.

Η θητεία του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Κομισιόν ολοκληρώνεται το φθινόπωρο και είναι σαφές από τα λεγόμενά του ότι θέλει να επιστρέψει στην ενεργό εσωτερική πολιτική σκηνή. Τι εννοεί άραγε ο κ. Αβραμόπουλος όταν λέει ότι τίθεται στη διάθεση των γεγονότων;

Ποιο είναι το εύρος των ρόλων και της αποστολής στα οποία είναι έτοιμος ν' ανταποκριθεί; Είναι η Προεδρία της Δημοκρατίας την οποία επιθυμούσε αλλά δεν προέκυψε το 2015; Είναι μια πρωθυπουργία σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και ειδικά σε έναν «μεγάλο συνασπισμό»;

Από την άλλη μεριά, θέτει έναν περιορισμό για τον μελλοντικό εθνικό ρόλο και αποστολή του με την αποστροφή «πάντοτε στις τάξεις της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης». Είναι φραστικός πλεονασμός το «αυτή την ώρα», όταν μιλάει για τη στήριξή του στον κ. Μητσοτάκη, ή υποδηλώνει έγερση θέματος ηγεσίας στη Ν.Δ. αν υπάρχει εκλογικό στραβοπάτημα;

Είναι βέβαιο ότι ο κ. Αβραμόπουλος δίνει τροφή τουλάχιστον για σχόλια, αν δεν δημιουργεί εσωκομματικούς πονοκεφάλους στο Μοσχάτο «αυτή την ώρα»...


https://diulistirio.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επικό video από τους Ραδιοαρβύλα - Σατυρίζουν Άδωνι - Ψαριανό που βρίζονταν και τώρα αλληλοθαυμάζονται



Με το καυστικό χιούμορ τους οι Ράδιο Αρβύλα σχολίασαν την προχώρηση του Δημήτρη Ψαριανού στην ΝΔ και την υποδοχή του σε εκπομπή από τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Τα δύο στελέχη της ΝΔ έχουν πολλές φορές συγκρουστεί στο παρελθόν, καθώς ο ένας ήταν «μπολσεβίκος» και ο άλλος «ακροδεξιός».

Δείτε το βίντεο των Ράδιο Αρβύλα για την σχέση αγάπης των δύο ανδρών.



Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ομολογεί τα λάθη του το ΔΝΤ - Στην Ελλάδα βοηθήσαμε μόνο τις τράπεζες



Έκπληξη προκαλούν οι διαπιστώσεις της απολογιστικής έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις παρεμβάσεις του στην Ελλάδα, μια έκθεση στην οποία αναφέρεται στα προγράμματα διάσωσης σε όλον τον κόσμο.

Το ΔΝΤ δράττεται της ευκαιρίας προκειμένου να απολογηθεί για τις ενέργειές του απέναντι στην Ελλάδα, μια χώρα με μεγάλο πρόβλημα στα δημοσιονομικά της, κυρίως διότι δεν προχώρησε στην αναδιάρθρωση του χρέους.

Στην απολογιστική του έκθεση το Ταμείο διαπιστώνει ότι δανειοδότησε το 2010 την Ελλάδα με 30 δις ευρώ, χωρίς ωστόσο να έχει φροντίσει - βάσει και του καταστατικού του - να διασφαλίσει την πιθανότητα βιωσιμότητας του χρέους.

Κατά τους αναλυτές, το γεγονός ότι καθυστέρησε η αναδιάρθρωση του χρέους σίγουρα δεν βοήθησε και μάλλον υπονόμευσε τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας, αλλά και την αποτελεσματικότητα του PSI το 2012.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, υπήρχαν φόβοι για «ντόμινο» κρίσης στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, κάτι που όμως τελικά δεν αποφεύχθηκε.

Άξιο αναφοράς είναι και το εδάφιο της έκθεσης το οποίο επισημαίνει πως όλα έγιναν για να μη ζημιωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, ενώ για την Ελλάδα συγκεκριμένα αναφέρει πως την περίοδο 2011-2012 αποπληρώσαμε ομόλογα ύψους 50 δισ. ευρώ, τα οποία βρίσκονταν ως επί το πλείστον στη δικαιοδοσία ευρωπαϊκών τραπεζών.

Ακόμη ένα πρωτοφανές στοιχείο είναι το γεγονός πως, σύμφωνα με την έκθεση, για να μην προχωρήσει «by the book» τις διαδικασίες στην Ελλάδα, εφευρέθηκε ο όρος της «συστημικής εξαίρεσης», που είχε την έννοια ότι η κρίση στην Ελλάδα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση της Ευρωζώνης.

Με αυτό το πρόσχημα το Ταμείο μπόρεσε να αφήσει «απ' έξω» το ζήτημα της βιωσιμότητας, με αποτέλεσμα τελικά να καθυστερήσει - μοιραία - η αναγκαία αναδιάρθρωση.

Παράλληλα, το ΔΝΤ κάνει εκτενή αναφορά και στις προβλέψεις του, οι οποίες, όπως παραδέχεται, ήταν υπεραισιόδοξες.

Το Ταμείο διαπιστώνει πως οι σκληροί όροι της δημοσιονομικής προσαρμογής οδήγησαν στην καταστροφή της κοινωνικής πολιτικής και των προοπτικών ανάπτυξης, γεγονός που είχε εμφανή αντίκτυπο στον κοινωνικό ιστό.

Το ΔΝΤ κάνει λόγο για υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις για τα μακροοικονομικά μεγέθη που είχε αναφέρει για πρώτη φορά το 2011 και παραδέχεται επί της ουσίας ότι οι εν λόγω προβλέψεις οδήγησαν στην υποτίμηση του αποτελέσματος της δημοσιονομικής προσαρμογής τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην πορεία του χρέους.

Όσο για το ζήτημα της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, ο Οργανισμός παραδέχεται ότι οι δράσεις του αντί να συνδράμουν στη μείωση των κόκκινων δανείων φαίνεται ότι επέφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα, με συνέπεια σε μια σειρά από χώρες, όπως Ελλάδα, Κύπρος, Ιρλανδία, να αυξηθεί το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Πηγή www.zougla.gr

https://diulistirio.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....