Διυλιστήριο: 07/31/19
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Σπίτια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μετοχές, μετρητά …Άνοιξε η διαθήκη του ''άπορου'' Θέμου Αναστασιάδη



Έξι περίπου μήνες μετά τον θάνατό του, άνοιξε η διαθήκη του Θέμου Αναστασιάδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 22 Ιανουαρίου σε ηλικία 61 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Spirto», οι κληρονόμοι του Θέμου Αναστασιάδη είναι η σύζυγός του Βασιλική Παναγιωτοπούλου, τα τρία παιδιά τους, Αλίκη, Βύρωνας, Φιλιώ, καθώς και η αδελφή του Νταϊάνα με τον γιο της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα χρήματα μοιράστηκαν σε καταπιστεύματα και το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας κατέληξε στην σύζυγό του, η οποία και θα την διαχειριστεί.

Εκτός από τα σπίτια που βρίσκονται στην Κηφισιά και στη Ζυρίχη της Ελβετίας, είχε και άλλα ακίνητα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Στη σύζυγό του πάνε και οι μετοχές του «Πρώτου Θέματος», ενώ σημαντικό είναι και το μερίδιο που λαμβάνουν η αδελφή του και ο ανιψιός του.

Ο Θέμος Αναστασιάδης είχε συντάξει τη διαθήκη του την εποχή που βρισκόταν στη Βοστόνη για θεραπείες. (πηγή: ethnos.gr)

Αυτό ωστόσο που προκαλεί ερωτηματικά είναι το γεγονός ότι σχεδόν ένα χρόνο πριν από το τελευταίο αντίο στον γνωστό εκδότη και δημοσιογράφο, το ελληνικό δημόσιο και τα ελληνικά δικαστήρια είχαν δεχτεί ότι ο Θέμος Αναστασιάδης δεν κατείσχε κανένα ακίνητο και στους τραπεζικούς του λογαριασμούς του είδχε τότε μόλις 200 ευρώ, όπως έγραφε τότε (20 Φεβρουαρίου 2018) το tvxs. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο εκδότης της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” δεν είχε κληθεί “να πληρώσει το πρόστιμο να πληρώσει το πρόστιμο των 4.973.500 ευρώ που του είχε επιβληθεί για το μαύρο χρήμα ύψους 5 εκατ. ευρώ που είχε βρεθεί στους λογαριασμούς του.

Ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» δεν έχει ακίνητα, οι τραπεζικές καταθέσεις του είναι ελάχιστες έως μηδαμινές, ξεπληρώνει με δυσκολία δάνειο στο οποίο, παρά τη ρύθμιση, η δόση ξεπερνά τα τρία χιλιάρικα τον μήνα …

Όπως αναφέρει το Documento, αυτά υποστήριξε ενώπιον δικαστηρίου ο Θέμος Αναστασιάδης προκειμένου να αναστείλει προσωρινά την εκτέλεση της πράξης ταμειακής βεβαίωσης της ΙΓ΄ ΔΟΥ Αθηνών, με την οποία βεβαιώθηκε σε βάρος του το χρέος των 4.973.500 ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο“.

Πηγή thefaq.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Το Διυλιστήριο λέει : '' ... Εμείς ως μπλογκ είμαστε υπέρ της κατάργησης του επαίσχυντου νόμου περι ευθύνης υπουργών, όπως επίσης να υπάρχει πλήρη έλεγχος από την ''ανεξάρτητη'' διακιοσύνη για όποιο πολιτικό πρόσωπο ανά πάσα στιγμή. Αλλά το θέμα είναι αν η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη ; Η άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, ενός σκληρού πολιτικού αντιπάλου του κυβερνώντος κόμματος, με λιγότερο από ένα μήνα διακυβέρνηση της χώρας από την ΝΔ, δεν δείχνει αυτό.'' 

Ο Παύλος Πολάκης είναι αυτός που περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για λόγους ηθικής, αντίληψης, προσωπικής ή πολιτική οπτικής (διαλέξτε και πάρτε ό,τι θέλετε) τα έβαλε με το σύστημα διαφθοράς στην Υγεία.

Μπορούμε να μιλήσουμε και για τον κανονισμό της Βουλής και για το νόμο περί ευθύνης υπουργών και για την άρση ασυλίας Πολάκη. Μπορούμε ακόμη να μπούμε σε αναφορές για την καταπάτηση του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής προκειμένου να οδηγηθεί ο Παύλος Πολάκης με πρακτική fast track σε μια νομική διαδικασία ενοχοποίησης και δίωξης. Μπορούμε αν θέλετε να μπούμε σε έναν κυκεώνα αντιπαραβολής άρθρων και νόμων για να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε. Δεν θα προσφέρει τίποτα στην ουσία, η οποία συνήθως αποκαλύπτεται με την απλή παράθεση δεδομένων και την ενεργοποίηση της λογικής.

Τι έχουμε ως δεδομένα; Ο Παύλος Πολάκης είναι αυτός που περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για λόγους ηθικής, αντίληψης, προσωπικής ή πολιτική οπτικής (διαλέξτε και πάρτε ό,τι θέλετε) τα έβαλε με το σύστημα διαφθοράς στην Υγεία. Απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα και ταυτόχρονα υποστήριξε δημόσια με θάρρος, ότι λειτουργοί στο χώρο της Υγείας, πολιτικά πρόσωπα και εταιρείες, είχαν στήσει πάρτι σε βάρος του κοινωνικού συνόλου που υπέφερε.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε:
  1. Εισαγγελείς ερευνούν πώς Μέσα Ενημέρωσης, χρηματοδοτήθηκαν με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, δήθεν για να προωθήσουν τις δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ. Πώς δηλαδή έκλεψαν από το Δημόσιο
  2. Στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, ανάμεσα στα οποία και ο μηνυτής του Πολάκη, Σταμάτης Πουλής με τη σύζυγό του, δικάζονται για υποθέσεις διαφθοράς και αντιμετωπίζουν και κατηγορίες για σύσταση συμμορίας
  3. Εταιρείες διαφήμισης και ιατρικών συνεδρίων, καθηγητές Ιατρικής Σχολής και φαρμακευτικές εταιρείες ερευνώνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
  4. Η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα διώκεται και θα δικαστεί(αναβλήθηκε η δίκη) για έργα που πήρε από το ΚΕΕΛΠΝΟ με τρόπο που οι Εισαγγελείς θεωρούν παράνομο, ενώ ελέγχεται και για άλλα
  5. Ο Γιάννης Στουρνάρας και η σύζυγός του ερευνώνται με βάση αναφορές του FBI (αφήστε τους μάρτυρες) για σχέσεις με τη φαρμακευτική Novartis και το ομώνυμο σκάνδαλο. Πέρα από κάθε αμφιβολία έχει αποδειχθεί πως ο νυν Κεντρικός Τραπεζίτης και πρώην Υπουργός Οικονομικών της χώρας, είχε υπογράψει συμβόλαια συνεργασίας με τη Novartis πράγμα που δείχνει την (τουλάχιστον) επαγγελματική σχέση μαζί της
  6. Πρώην Υπουργοί με υγρασία ή ξηρασία, ελέγχονται για τις σχέσεις τους με τη Novartis. Ανεξάρτητα από όσα λένε μάρτυρες, τα ονόματά τους αναφέρονται στα έγγραφα των Αμερικανικών Αρχών και (κυρίως) φαίνεται να έχουν ικανοποιήσει όσα ήθελε η φαρμακοβιομηχανία και τα περιέγραφε στα εσωτερικά της έγγραφα μιλώντας μάλιστα για «πιασμένους υπουργούς»
  7. Δεκάδες στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, ελέγχονται ή διώκονται για αναθέσεις έργων, φακές που στοίχιζαν 14,5 ευρώ το πιάτο, οικογενειακές συμφωνίες και όσα εισέπρατταν ή μοίραζαν.

Ο κατάλογος δεν σταματάει εδώ και αποδεικνύει, πως ο Πολάκης με την επιμονή του του οδήγησε αυτές τις υποθέσεις στη Δικαιοσύνη και κυρίως τις ανέδειξε επικοινωνιακά κόντρα στη σιωπή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτός λοιπόν ο πολιτικός που ανέδειξε και χτύπησε τα σκάνδαλα, γίνεται προσπάθεια να διωχθεί σήμερα, αφού πρωτίστως επί τέσσερα χρόνια επιχειρήθηκε η δολοφονία του χαρακτήρα του. Είναι ο πρώτος αλλά δεν θα είναι ο τελευταίος. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, το σύστημα ολόκληρο πρέπει να εκδικηθεί όσους το ταλαιπώρησαν και να προστατευτεί από όσους τόλμησαν ή σκοπεύουν να τολμήσουν. Είναι τόσο ξεκάθαρο ακόμη και για όσους αντιπαθούν ή ενοχλούνται από τον Πολάκη.

Το σύστημα τον θέλει ανήμπορο, ισοπεδωμένο και ακίνδυνο. Μαζί με τον Πολάκη θέλει να τιμωρήσει όσους μπορεί να αποτελούν ενεργή απειλή. Δεν είναι μόνο ο ρεβανσισμός αλλά κυρίως θέλει να ξεμπερδεύει με τα παλιόπαιδα τύπου Τσίπρα που εισέβαλαν στην ιδιοκτησία του κράτους τους απειλώντας να δημιουργήσουν κακό παράδειγμα και προηγούμενο.

Από την πλευρά τους έχουν δίκιο, διότι στη χώρα αυτή έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση και σε αυτούς που συμφωνούν με το ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτούς που διαφωνούν, πως υπάρχει πλέον η δυνατότητα εναλλαγής στην εξουσία με το ΣΥΡΙΖΑ βασικό πρωταγωνιστή στο πολιτικό παιχνίδι. Αυτό την πεποίθηση θέλουν να το βγάλουν από την πολιτική εικόνα, να την ξεριζώσουν και αν χρειαστεί θα βγάλουν και ανθρώπους για να το καταφέρουν. Συνεχίστε να μιλάτε για τα άρθρα του Συντάγματος και ποιο έχει εφαρμογή στην περίπτωση Πολάκη, όπως μιλάγατε για το τσιγάρο και τη χωρίστρα του.

Όπως ήταν αναμενόμενο λόγω των παραπάνω η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας για τον Π. Πολάκη

Με 163 ψήφους υπέρ για την πρώτη υπόθεση και με 162 για τη δεύτερη, η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη.Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης διώκεται για δύο υποθέσεις. Η πρώτη αφορά φερόμενη παράνομη ηχογράφηση συνομιλίας του με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και η δεύτερη τη μήνυση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή.

Ειδικότερα, σε σύνολο 176 παρόντων βουλευτών, για την πρώτη υπόθεση υπέρ ψήφισαν 163 και κατά 13. Για τη δεύτερη υπόθεση υπέρ ψήφισαν 162, κατά ψήφισαν 13 και ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

Π. Πολάκης: Πολλαπλά οφέλη επιδιώκει η κυβέρνηση

«Δεν υπάρχει ούτε μωρό παιδί ότι σημερινή συζήτηση περί άρσης της βουλευτικής μου ασυλίας για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης του υποψηφίου της ΝΔ Σταμάτη Πουλή και της παραβίασης απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, συνιστά μια ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος μου», είπε ο Παύλος Πολάκης ξεκινώντας την ομιλία του.

Υποστήριξε ότι πρόκειται για μια δίωξη με την οποία η κυβερνητική πλειοψηφία σε συνεργασία με κάποιους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ επιδιώκει πολλαπλά οφέλη. «Καταρχάς την αποδόμηση των σκανδάλων του ΚΕΕΛΠΝΟ που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε και διαβίβασε στις αρχές και στα οποία σκάνδαλα φέρονται να συμμετέχουν ηγετικά στελέχη των δύο αυτών κομμάτων αλλά και η πλειονότητα των συστημικών ΜΜΕ. Σκάνδαλα διασπάθισης δημοσίου χρήματος ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τα οποία εξυφαίνονταν και υλοποιούνταν με την ενεργό συμμετοχή των προαναφερθέντων και υλοποιούνταν την στιγμή που η χώρα χρεοκοπούσε και οι πολίτες καλούνταν να την σώσουν με το υστέρημά τους», ανέφερε ο κ. Πολάκης.

Ανέφερε επίσης ότι η σημερινή συζήτηση συνιστά και μια αήθη πολιτική πράξη αντεκδίκησης προς το πρόσωπό του υπό την έννοια και της ηθικής σπίλωσης και της οικονομικής επιβάρυνσης και της ψυχικής ταλαιπωρίας επειδή κι ο ίδιος ταλαιπώρησε πολλαπλώς το σύστημα κατά την υπουργική του θητεία.

«Αποτελεί επίσης μια προσπάθεια να με εξαναγκάσουν σε σιωπή ή να ακυρώσουν εκ των προτέρων την κριτική που θα ασκώ από τα έδρανα της αντιπολίτευσης σε μια κυβέρνηση που υποσχόμενη επιτελικό κράτος συστήνει ένα κράτος Μαρία Αντουανέττας, πρωθυπουργοκεντρικό, μια εκ νέου άλωση του κράτους χωρίς ενοχλητικές φωνές τύπου Πολάκη», προσέθεσε ο πρώην αν. υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πολάκης εκτίμησε ότι αυτό είναι το το πρώτο επεισόδιο μιας σειράς τέτοιων κινήσεων κι όπως υποστήριξε αυτό συμβαίνει όταν λίγες ημέρες πριν αποφυλακίστηκε ο κ. Φλώρος της ENERGA και χθες το βράδυ αποφυλακίστηκε ο αστυνομικός - δολοφόνος ενός παιδιού, όχι λόγω των Ποινικών Κωδίκων αλλά λόγω της αναγνώρισης του πρότερου βίου, αυτά να μπαίνουν σε αντιδιαστολή, είπε.

«Η επιλεγείσα διαδικασία για την άρση της ασυλίας μέσω του άρθρου 32 κι όχι του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών αποδεικνύει καταρχάς την πολιτική σκοπιμότητα και τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις που μετέρχεται η κυβερνητική πλειοψηφία για να πετύχει τους σκοπούς της», υποστήριξε ακόμη ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα σύμφωνα με το άρθρο 83 η Επιτροπή και η Ολομέλεια ερευνά αν η πράξη για την οποία ζητείται η άρση ασυλίας συνδέεται με την πολιτική κοινοβουλευτική δραστηριότητα ή η δίωξη, μήνυση ή έγκληση υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα. Για να αποδείξω το μέγεθος της υποκρισίας αυτού που κάνετε θα πω από το 1974 ελάχιστες από τις 1.000 υποθέσεις άρσης ασυλίας με βάση το άρθρο 62 -ακόμη κι αν αφορούσαν σε αδικήματα που δεν είχαν την παραμικρή σχέση με τη βουλευτική ιδιότητα και παρότι στρέφονταν ξεκάθαρα κατά πολιτών, απορρίπτονται», είπε ακόμη ο κ. Πολάκης.

Αποχώρησε η αξιωματική αντιπολίτευση

Μετά και την ομιλία Πολάκη, σύσσωμη αποχώρησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία ψηφοφορίας για την άρση ασυλίας του πρώην Αναπληρωτή Υγείας Παύλου Πολάκη.

«Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε κατά κανένα τρόπο τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις του Συντάγματος σε αυτή τη διαδικασία δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του τέως Αναπληρωτή Υγείας Παύλου Πολάκη από το βήμα της Ολομέλειας.

Ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε το επιχείρημα του κ. Πολάκη ότι πρόκειται περί πολιτικής δίωξης ζήτησε να ακολουθηθεί η διαδικασία του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Τόνισε δε, ότι από την ομιλία του πρώην υπουργού και από όσα κατέθεσε αποδείχθηκε περίτρανα και με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι και οι δύο υποθέσεις για τις οποίες διώκεται, σχετίζονται με τα καθήκοντά του ως υπουργού.

«Σας καλούμε να ακολουθηθεί η διαδικασία του άρθρου 86 για ποινική ευθύνη υπουργών και να συσταθεί Προκαταρκτική Επιτροπή. Σε κάθε περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να αποχωρήσουμε από αυτή τη διαδικασία και να μην ανεχτούμε τη κατάφωρη παραβίαση του συντάγματος που δυστυχώς, κύριε πρόεδρε της Βουλής, έχετε και εσείς ευθύνη», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Η κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε χωρίς να ακούσει την άλλη άποψη για όσα ειπώθηκαν αλλά μόνο την άποψη του κ. Πολάκη», σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας σχολιάζοντας την αποχώρηση.


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ατόπημα Αυγενάκη: Τοποθέτησε στην Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων κατηγορούμενο για απάτη πλαστών τιμολογίων!



Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα Piperata.gr, σε σοβαρό ατόπημα υπέπεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς, στη νέα οργανωτική επιτροπή των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων της Πάτρας, ένα εκ των μελών που διόρισε, φέρεται να διώκεται για μεγάλη απάτη με πλαστά τιμολόγια!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ήδη δύο ογκωδέστατοι φάκελοι ετοιμάστηκαν από παράγοντες της Αχαϊκής πρωτεύουσας για να σταλούν στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου, προκειμένου να λάβουν γνώσει τα επιτελεία των κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, αντίστοιχα.

Το άκρον άωτον είναι ότι ο υφυπουργός κατά τη διάρκεια του ορισμού της νέας Οργανωτικής Επιτροπής ήταν αυτός που ισχυριζόταν πως «θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια και κανένας για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να αποφέρει πλήγματα στη χώρα μας». Αν όμως όντως αληθεύει ότι το εν λόγω «εκλεκτό μέλος» της νέας Οργανωτικής Επιτροπής, όχι μόνο κατηγορείται για συμμετοχή (ως οικονομικός διευθυντής εταιρείας σταφίδας) σε απάτη πλαστών τιμολογίων, τεραστίων μάλιστα ποσών, αλλά και ότι του έχει στερηθεί το δικαίωμα εξόδου από τη χώρα, για όσο χρονικό διάστημα ακόμη θα εκκρεμεί η υπόθεση στη δικαιοσύνη, τότε μάλλον ο ίδιος ο Λευτέρης Αυγενάκης …με το «καλημέρα» είναι αυτός που υπονόμευσε -έστω και άθελα του- το κύρος της οργανωτικής επιτροπής, βάζοντας σε κίνδυνο τη χώρα να υποστεί διεθνή διασυρμό.

Εφόσον το ατόπημα του υφυπουργού επιβεβαιωθεί από τα στοιχεία του φακέλου που θα παραλάβουν οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού, δηλαδή ότι πράγματι ο Αθανάσιος Κούστας (περί αυτού ο λόγος) κατηγορείται για οικονομικά εγκλήματα, τότε, μάλλον, θα πρέπει να αρχίσει να κάνει δεύτερες σκέψεις για την επιλογή του να τοποθετήσει τον Λευτέρη Αυγενάκη στο υφυπουργείο Αθλητισμού. Διότι αυτοί που τον επέβαλαν ασφαλώς και ήθελαν να αντιλαμβάνεται λίγα και να πράττει πολλά: όσα του ζητούν οι χορηγοί του κόμματος και οι κουμπάροι…

Γίνεται ηλίου φαεινότερο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποτιμήσει τις πάμπολλες παγίδες που κρύβει το υφυπουργείο αυτό, αν και γνώριζε ότι έχει άμεση επαφή με ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες και πάμπολλα συμφέροντα τόσο του επαγγελματικού όσο και του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Όπως και να έχει, ο Λευτέρης Αυγενάκης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το πως και γιατί έκανε την επιλογή αυτή… Όπως και θα υποχρεωθεί μαζί με τον Πρωθυπουργό να καρατομήσουν τον Αθανάσιο Κούστα. 

Γλίτωσε την πρώτη, την πάτησε τη δεύτερη…

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή του Piperata.gr, o υφυπουργός δεχόμενος πιέσεις από ισχυρό εφοπλιστικό δίδυμο (κουμπάρων – συνεταίρων) είχε εισηγηθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη θέση του ΓΓΑ τον Γιώργο Γερόλυμπο, ο οποίος, τελικά, «κόπηκε» από τον πρωθυπουργό για τα έργα και τις ημέρες του… Για παράδειγμα, το σε βάρος του βεβαιωμένο πρόστιμο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τη συμμετοχή του στην «αμαρτωλή» Οργανωτική Επιτροπή του παγκοσμίου πρωταθλήματος Στίβου «Αθήνα 1997», όπου αποδείχθηκε ότι το ελληνικό δημόσιο επιβαρύνθηκε με ρεμούλες εκατομμυρίων ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, ο πολύς κύριος Γερόλυμπος, δεν έχει ακόμη πληρώσει ούτε σεντς, καθώς ισχυρίζεται ότι έχει μηδενικά εισοδήματα και καθόλου περιουσιακά στοιχεία!

Πηγή www.piperata.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η γερμανική Bayer κατηγορείται ότι προκάλεσε χιλιάδες καρκίνους



Ο γερμανικός φαρμακευτικός όμιλος Bayer ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι αντιμετωπίζει περίπου 18.400 προσφυγές στη δικαιοσύνη στις ΗΠΑ για την γλυφοσάτη το ευρέως φάσματος αυτό ζιζανιοκτόνο, το οποίο σύμφωνα με τους ενάγοντες τους προκάλεσε σοβαρές ασθένειες, όπως καρκίνο.

«Μέχρι τις 11 Ιουλίου 2019 κατατέθηκαν στις ΗΠΑ περίπου 18.400 αγωγές σε σχέση με το προϊόν προστασίας για τις καλλιέργειες, την γλυφοσάτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Bayer.

Τον Απρίλιο ο αριθμός των υποθέσεων για το ίδιο ζήτημα ήταν 13.400.

Ο γερμανικός κολοσσός αντιμετωπίζει ένα κύμα αγωγών από πέρυσι που εξαγόρασε έναντι 66 δισεκατομμυρίων δολαρίων την αμερικανική Monsanto, την εταιρεία αγροχημικής και γεωργικής βιοτεχνολογίας.

Στις πρώτες υποθέσεις που εκδικάστηκαν, ένορκοι σε κατώτερα δικαστήρια έκριναν υπέρ των εναγόντων θεωρώντας ότι το λέμφωμα Non Hodgkin, μια μορφή καρκίνου που αναπτύσσεται στο λεμφικό σύστημα, προκλήθηκε από προϊόντα που περιέχουν γλυφοσάτη, περιλαμβανομένου του πιο γνωστού ζιζανιοκτόνου της Monsanto, του Roundup.

Σε μεταγενέστερες επανεξετάσεις των ετυμηγοριών οι δικαστές δεν ανέτρεψαν τις αποφάσεις των ενόρκων αλλά μείωσαν το ύψος των αποζημιώσεων.

Την περασμένη εβδομάδα μια υπέρογκη αποζημίωση ύψους δύο δισ. δολαρίων μειώθηκε στα 87 εκατ. δολάρια στην περίπτωση ενός ζευγαριού από την Καλιφόρνια, των Αλβα και Αλμπέρτα Πιγιό.

Πάντως, οι επικεφαλής της εταιρείας δηλώνουν βέβαιοι ότι οι επιστημονικές αποδείξεις είναι με το μέρος τους και ότι θα αθωωθούν στα αμερικανικά εφετεία που δεν έχουν σώμα ενόρκων.

Πηγή www.tribune.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....