Διυλιστήριο: 11/17/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

Όροι για την προστασία της πρώτης κατοικίας -Οι τρεις δικλείδες προστασίας από τους πλειστηριασμούς


Οι όροι για την προστασία της πρώτης κατοικίας Σε συμφωνία και στα 48 προαπαιτούμενα κατέληξαν γύρω στη 01.30 τα ξημερώματα η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα με τους εκπροσώπους των θεσμών, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Μετά την συμφωνία στο νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα Τρίτη στη Βουλή θα υπάρχουν οι διατάξεις της προστασίας της κύριας κατοικίας από τον πλειστηριασμό, τα ισοδύναμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, οι αλλαγές στις 100 δόσεις 

Εκτός από το θέμα της προστασίας της κύριας κατοικίας, στο οποίο υπήρξε τελικά συμβιβασμός, για το τελευταίο θέμα που παρέμενε ανοιχτό, αυτό των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων αποφασίστηκε η μετάθεση του ζητήματος για την δεύτερη φάση της διαπραγμάτευσης 

Σύμφωνα με την συμφωνία για την πρώτη κατοικία οι δανειολήπτες θα χωρίζονται σε δύο ομάδες. 

Για την πρώτη ομάδα - η οποία θα αντιπροσωπεύει περίπου το 25% του συνόλου- με τα χαμηλότερα εισοδήματα, η προστασία θα είναι πιο εύκολη ενώ για το υπόλοιπο 35% θα υπάρχει η βάσανος της προδικαστικής διαδικασίας. 

Για τη δεύτερη ομάδα - στην οποία κατατάσσονται περισσότεροι από τους μισούς δανειολήπτες οι οποίοι θα καλύπτονται- θα προβλέπεται και μια εξωδικαστική διαδικασία κατά την οποία θα προκύπτει ένα ποσό μηνιαίας δόσης το οποίο θα πρέπει να καλύπτει ο δανειολήπτης προκειμένου να διατηρήσει τη δυνατότητα εξαίρεσης από τον πλειστηριασμό. 

Συγκεκριμένα το 25% των δανειοληπτών που βρίσκονται και στην πιο δεινή οικονομική κατάσταση, το όριο της αντικειμενικής αξίας της πρώτης κατοικίας ορίστηκε στις 170.000 ευρώ ανεξαρτήτως οικογενειακής κατάστασης. Τα εισοδηματικά κριτήρια θα προκύπτουν με βάση το όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης που έχει καθορίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το οποίο διαμορφώνεται ως εξής: 

 8180 ευρώ για τον εργένη 

 13917 ευρώ για τον παντρεμένο 

 17278 ευρώ για τον παντρεμένο με ένα παιδί και 

 20639 ευρώ για τον παντρεμένο με δύο παιδιά 

Στην συγκεκριμένη ομάδα δανειοληπτών, οι οποίοι έχουν και τα πιο χαμηλά εισοδήματα, θα προβλεφθεί και η καταβολή επιδόματος έτσι ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις απέναντι στις τράπεζες. Όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τα μεσάνυχτα από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, για το σκοπό αυτό θα διατεθεί μέσα στο 2016 κονδύλι της τάξεως των 100 εκατομμυρίων ευρώ. 

Για την δεύτερη ομάδα των δανειοληπτών (περίπου το 35%) θα ισχύσουν τα ακόλουθα κριτήρια: Η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας θα οριστεί ανεξαρτήτως οικογενειακής κατάστασης στις 230.000 ευρώ ενώ το εισοδηματικό κριτήριο θα προκύπτει και πάλι από τα όρια αξιοπρεπούς διαβίωσης της ΕΕ πολλαπλασιασμένο με τον συντελεστή 1,7. Έτσι, το εισοδηματικό όριο θα διαμορφώνεται ως εξής: 

 13906 ευρώ για τον εργένη 

 23659 ευρώ για τον παντρεμένο 

 29372 ευρώ για τον παντρεμένο με ένα παιδί και 

 35086 ευρώ για τον παντρεμένο με δύο παιδιά 

Για τη δεύτερη ομάδα, της προσφυγής στον νόμο Κατσέλη θα προηγείται μια υποχρεωτική προδικαστική διαδικασία κατά την οποία θα καθορίζεται ένα ποσό δόσης το οποίο θα πρέπει να καταβάλλει ο δανειολήπτης προκειμένου να διατηρήσει το δικαίωμα διάσωσης της κύριας κατοικίας. Το ποσό της δόσης, θα προκύπτει σε συνάρτηση και με την εμπορική αξία του ακινήτου.

Οι τρεις δικλείδες προστασίας από τους πλειστηριασμούς


Tρεις δικλείδες θα έχουν όσοι δανειολήπτες είναι πάνω από το 25% που καλύπονται από το νόμο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.

Η πρώτη είναι είναι ο υπολογισμός της σημερινής εμπορικής αξίας.

«Θα υπολογιστεί το ύψος του ενοικίου και με αυτό θα προσδιοριστεί η δόση».

Η δεύτερη δικλείδα είναι ο Κώδικας Δεοντολογίας ο οποίος θα ενισχυθεί για να έχουν οι τράπεζες να ξεχωρίζουν καλούς δανειολήπτες από αυτούς που μπαίνουν στο σύστημα για να το εκμεταλλευτούν.

Αυτό, είπε, είναι καινούργιο στοιχείο που δεν υπήρχε στον Κώδικα Δεοντολογίας και χρειάστηκαν πολλές ώρες διαπραγμάτευσης.

Συμπλήρωσε ότι η τρίτη δικλείδα είναι η οικονομική ανάλυση των στεγαστικών δανείων. Τα πιο πολύτιμα στοιχεία των τραπεζών είναι αυτά τα δάνεια. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν συμφέρει τις τράπεζες να κάνουν πλειστηριασμούς γιατί οι αξίες είναι χαμηλές και υπάρχει κόστος συντήρησης.

Όπως είπε θα υπάρχει συμμετοχή του κράτους στην πληρωμή των δανείων των πιο φτωχών (σ.σ. 100 εκατ. ευρώ).

Όπως ανέφερε ο υπουργός οικονομικών, ο νόμος Κατσέλη ήταν καλός στην περίοδο της πτώσης της οικονομίας αλλά δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα των κόκκινων δανείων. Χρειάζεται να μπορούν οι τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίηση να μπορούν να δίνουν δάνεια.

Σταθάκης: Η τρέχουσα εμπορική αξία καθορίζει τη δόση

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης χαρακτήρισε επιτυχία ότι διατηρήθηκε το ποσοστό απόλυτης ή πολύ υψηλής προστασίας για το 60% των δανειοληπτών.

Τόνισε ότι η πρώτη κατηγορία δανειοληπτών, το 25%, έχει απόλυτη προστασία.

Στη δεύτερη κατηγορία υπάρχει πολύ ισχυρή προστασία. Όπως είπε ο κ. Σταθάκης, το δάνειο αναπροσαρμόζεται και η δόση που πρέπει να αποπληρώνει ένα νοικοκυριό προσδιορίζεται από ένα νέο όρο, την τρέχουσα εμπορική αξία. Κατά κανόνα η τρέχουσα εμπορική αξία είναι χαμηλότερη σήμερα από ότι πριν από 5-6 χρόνια και κατ' επέκταση αυτό είναι το κόστος που θα φέρει η τράπεζα.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα εισοδήματα από 20-35 χιλ. ευρώ μπορούν να καλύψουν τις δόσεις, υπογράμμισε. Αν για κάποιο λόγο το εισόδημα δεν μπορεί να καλύψει τις δόσεις, το συγκεκριμένο δάνειο παραπέμπεται στον Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών, η τράπεζα αποφασίζει πώς θα αναδιαρθρώσει το δάνειο. Αίρεται όμως η προστασία, εάν δεν υπάρξει συμφωνία, και διατηρεί η τράπεζα το δικαίωμα για πιο σκληρά μέτρα.

Ο υπουργός σημείωσε ότι υπάρχουν πολύ χαμηλά όρια στις δόσεις, οι οποίες θα διαμορφώνονται στο 5-10% των εισοδημάτων τους και το υπόλοιπο θα το συμπληρώνει το κράτος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λίστα Λαγκάρντ: Φυλάκιση τεσσάρων ετών για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ ο καθένας, καταδικάστηκαν ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του οικονομικού έτους 2009.

Παράλληλα, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων επιδίκασε χρηματική ικανοποίηση, λόγω ηθικής βλάβης του ελληνικού Δημοσίου, συνολικού ύψους 40.000 ευρώ.

Το δικαστήριο απέρριψε τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του ζεύγους Παπαντωνίου και κήρυξε ενόχους τους κατηγορούμενους για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες με το σκεπτικό ότι «με πρόθεση» απέκρυψαν από την δήλωση πόθεν έσχες την κατάθεση της Σταυρούλας Κουράκου στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, η οποία αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε συνοπτικά το σκεπτικό της καταδίκης του ζεύγους Παπαντωνίου, αναλύοντας όλη την πορεία της κατάθεσης των 1.311.000 ευρώ από το 2000 που ανοίχτηκε ο τραπεζικός λογαριασμός στην ελβετική τράπεζα, μέχρι και το 2010 που τα χρήματα αυτά επαναπατρίστηκαν σε λογαριασμό των γιων της κυρίας Κουράκου από τον πρώτο της γάμο.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου κατέληξε πως υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης του επίμαχου ποσού και πως ο Γιάννος Παπαντωνίου γνώριζε εξαρχής την κατάθεση της συζύγου του στην Ελβετία, λόγω και του ρόλου που έπαιξε στην εξαγωγή του ποσού ο κουμπάρος του, Γιώργος Κανδαλέπας.

«Υπήρξε μακρά και συντονισμένη προσπάθεια απόκρυψης του ποσού», τόνισε ο πρόεδρος.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης του Γιάννου Παπαντωνίου ζήτησαν την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών, αυτού του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Το αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Ο Γιάννος Παπαντωνιου και η σύζυγος του αντιμετωπίζουν την ίδια κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος για το έτος 2008 και σε βαθμό κακουργήματος για το έτος 2010.

Πρωτόδικα το δικαστήριο είχε επιβάλει την ίδια ποινή φυλάκισης, αλλά μεγαλύτερο χρηματικό πρόστιμο, ύψους 100.000 ευρώ και χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης ύψους 50.000 ευρώ.


http://diulistirio.blogspot.gr/Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έρευνα: Το 91% των Ελλήνων πολιτικών πιστεύουν ότι δεν φταίνε οι ίδιοι για τα προβλήματα της χώρας

Οι Έλληνες πολιτικοί αναγνωρίζουν ότι η χώρα έχει προβλήματα, αλλά, στην πλειονότητά τους δεν θεωρούν ότι η ευθύνη βαραίνει τους ίδιους και το κόμμα τους, σύμφωνα με έρευνα του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Αυτό προκύπτει από έρευνα που παρουσιάστηκε στην 4η Ημερίδα που διοργανώνει το Εργαστήρι Στρατηγικής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Ο ερευνητής του Advanced Media Institute του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Μάνος Τάκας, μελέτησε τα επίσημα πρακτικά της κοινοβουλευτικής συζήτησης της 14ης Αυγούστου 2015, ημέρας κατά την οποία ψηφίστηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το Μνημόνιο ΙΙΙ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κοινοβουλευτική συζήτηση επικεντρώθηκε έντονα σε επιθέσεις ανάμεσα στα κόμματα, με κύρια κατεύθυνση την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η συζήτηση για το "ποιος φταίει" επικεντρώθηκε κυρίως στο εάν η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους είχε αρνητικές επιπτώσεις στην Ελλάδα και σε ποιο βαθμό. Έτσι, παραγωγικό αίτιο των προβλημάτων θεωρήθηκε από πολλούς ομιλητές στο Κοινοβούλιο ότι ήταν οι κυβερνητικές αποφάσεις εντός εξαμήνου και όχι η πολιτική που ακολουθήθηκε από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, οι περισσότεροι βουλευτές που έλαβαν τον λόγο κατά τη συζήτηση για το Μνημόνιο ΙΙΙ, επιχείρησαν από το Βήμα της Ολομέλειας να αναδείξουν την κυβέρνηση ως πρώτη αιτία για την κατάσταση της χώρας και για την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο ΙΙΙ. Αυτό το επιχείρημα προβάλλεται στο 76,4% των συνολικών δηλώσεων. Το ίδιο το Μνημόνιο ΙΙΙ θεωρείται πρώτη αιτία για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μόλις από το 12,1% των ομιλητών, κάτι που, σύμφωνα με τον ερευνητή, υπογραμμίζει το «δεδομένο» της καταστάσεως, ότι δηλαδή τόσο το Μνημόνιο ΙΙΙ όσο και τα προηγούμενα Μνημόνια έχουν ενσωματωθεί πλέον στην πολιτική συλλογιστική. Ευθύνες αποδόθηκαν σε εξωκρατικούς παράγοντες σε ποσοστό 6,3%, στην προηγούμενη κυβέρνηση (3,4%), στη διακομματική κυβέρνηση (1,1%) ή σε άλλα αίτια (0,6%).

Όπως σημειώνει ο κ. Τάκας, τα κόμματα της αντιπολίτευσης έριξαν τους αντιπολιτευτικούς τόνους, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, προκειμένου να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη σε εκείνη την κρίσιμη περίοδο. Έτσι, κατά του Μνημονίου ΙΙΙ τάχθηκαν ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, ενώ η πλειοψηφία του ελληνικού Κοινοβουλίου φαίνεται να έχει αποδεχθεί τα Μνημόνια ως πολιτική πρακτική.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα προβλήματα, τα οποία αναγνωρίζουν οι πολιτικοί δρώντες στην Ελλάδα, οφείλονται σε εσωτερικά αίτια (83,9%), που δεν σχετίζονται με το εκάστοτε κυβερνών κόμμα (80,50%) και πάντως δεν σχετίζονται με τους ίδιους (91%).

Εν τέλει, σύμφωνα με την έρευνα, η Ελλάδα παρουσιάζεται ως μια χώρα με έντονα εσωτερικά προβλήματα, με σταθερά χαρακτηριστικά, τα οποία η συλλογιστική των Μνημονίων καλείται να λύσει και να αποτελέσει έναυσμα για την ανάκαμψη της χώρας.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Τα παπαγαλάκια.....


Για την επέτειο του Πολυτεχνείου, σας κοινοποιούμε το τραγούδι ''τα παπαγαλάκια ....'''. Τόσο επίκαιρο όσο ποτέ .....http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Αποκαλύψεις Πούτιν: 40 χώρες χρηματοδοτούν τον ISIS φωτογραφίζοντας και την Τουρκία


Αττάλεια: Στο θέμα της χρηματοδότησης του Ισλαμικού Κράτους αναφέρθηκε σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον απόηχο της Συνόδου των G20 στην Τουρκία. Κάνει λόγο για 40 χώρες που εμπλέκονται σε οικονομικές σχέσεις με το ISIS, κάποιες εκ των οποίων είναι και μέλη των G20, των ισχυρών του πλανήτη.

 Ωστόσο, απέφυγε για την ώρα να κατονομάσει τις χώρες. 

 Ο Ρώσος Πρόεδρος επικαλέστηκε πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. 

 Ο Πούτιν είπε πως είναι αναγκαίος ο τερματισμός του παράνομου εμπορίου πετρελαίου, από το οποίο το Ισλαμικό Κράτος αποκομίζει τεράστια έσοδα. 

 «Έδειξα στους συναδέλφους φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το διάστημα και από αεροσκάφη που καταδεικνύουν με σαφήνεια το εύρος του λαθρεμπορίου. Η αυτοκινητοπομπή με οχήματα ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών εκτίνεται 4 και 5 χιλιόμετρα», σημείωσε «φωτογραφίζοντας» την Τουρκία, που έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για σχέσεις με το λαθρεμπόριο των τζιχαντιστών. 

Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι είναι δυνατόν ακόμη να υπάρξει μια διεθνής συμμαχία κατά της τρομοκρατίας και πως στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε κάνει έκκληση για ίδρυση μιας συμμαχίας εναντίον της τρομοκρατίας. «Τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν απέδειξαν ότι είχαμε δίκαιο», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Υπενθύμισε ακόμη ότι στις εκκλήσεις του για ίδρυση κοινής συμμαχίας οι ΗΠΑ είχαν δώσει αρνητική απάντηση. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν έκλεισε τις πόρτες της και πως η ζωή κινείται γρήγορα και μας διδάσκει. «Κατά την άποψή μου πλέον όλοι αναγνωρίζουν ότι με την τρομοκρατία μπορούμε να αγωνιστούμε μόνο μαζί. Εμείς δεν κλείσαμε ποτέ τις πόρτες μας για συνεργασία», είπε.

 Η αναφορά του σε κράτη, ήταν αυτή:

 «Δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να μετρήσουμε ποια χώρα είναι πιο αποτελεσματική στη μάχη εναντίον του ISIS. Χρειαζόμαστε την πραγματική υποστήριξη των ΗΠΑ, της Ε.Ε., της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας και του Ιράν». 

 Υπογράμμισε πως είναι επείγουσα ανάγκη η ένωση των διεθνών δυνάμεων εναντίον της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης ενώ αναφέρθηκε σε ενίσχυση των εναέριων επιθέσεων από πλευράς Ρωσίας.

 Επανέλαβε την πρόθεση της χώρας του να στηρίξει τους Σύρους αντάρτες, προκειμένου να ενισχυθεί το μέτωπο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Διευκρίνισε δε, ότι μία τέτοια εξέλιξη προϋποθέτει την ύπαρξη μίας πολιτικής συμφωνίας. Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι τρομοκράτες στη Συρία και πρόσθεσε πως χάρη σε αυτό μπορούν να δημιουργηθούν οι αναγκαίοι όροι για λύση της κρίσης διά της πολιτικής οδού.


http://diulistirio.blogspot.gr/


 

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Graecia delenda est..*

    * μτφ: η Ελλάδα πρέπει να καταστραφεί.

Σαραντα-δύο χρόνια μετά, η ''γενιά του Πολυτεχνείου'',
..χορτασμένη (οι ίδιοι) από ψωμί και βουλευτικές αποζημιώσεις,
..μπουχτισμένη από παιδεία πρωϊνάδικων και μεσημεριανάδικων σκουπιδιών, σκυλάδικων, ''συνωστισμών'' στην
παραλία της Σμύρνης και δανεικών Ολυμπιακών αγώνων,
..ελεύθερη μέσα στο αποικιακό κλουβί της μέχρις αναρχίας,

..ετοιμάζεται να παραδώσει τις τύχες της χώρας στην γενιά που ανδρώθηκε και διαμορφώθηκε ηθικά μέσα στην λαίλαπα του ΠαΣοΚ,
..προκειμένου να εφαρμόσουν τις εντολές των πραιτωριανών της Συγκλήτου των τοκογλύφων που αποφάσισε: η Ελλάδα πρέπει να καταστραφεί!

Δύο χιλιάδες τριακόσια χρόνια μετά την προτροπή του Κάτωνα: ''Carthago delenda est'' η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί,
..η Γραικία των λατίνων κείτεται ήδη σε ''ωραία ερείπια'' ( Ελύτης, Άξιον Εστί ''Προφητικόν''), περιμένοντας τους σκαφτιάδες των ''εταίρων'' να την ισοπεδώσουν, μην μείνει λίθος επί λίθου,
..και μετά να την οργώσουν μέχρι να εξαφανιστεί, να μην θυμάται πιά κανείς ότι εδώ υπήρξε ο γενεσιουργός πολιτισμός και ο λαός του.

Δυόμισι χιλιάδες χρόνια, κι ακόμη εικάζεται για το πού μπορεί να βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Καρχηδόνας.
Έξι χρόνια μνημονίων και ήδη εικάζεται πού μπορεί να βρίσκονται οι Έλληνες,
..όχι οι Γραικοί, ούτε οι Ρωμιοί, αλλά οι Έλληνες,
..που έζησαν εδώ πάνω από πέντε χιλιάδες χρόνια,
..και που υπερασπίστηκαν πάντοτε αυτές τις ίδιες πέτρες, τα ίδια ερείπια,
..που συνεχώς αναστοιβάζονται και ξαναχτίζονται,
..άλλοτε σε παλάτια, άλλοτε σε παράγκες, άλλοτε σε προσφυγικούς καταυλισμούς,
..αλλά παραμένουν πάντα οι ίδιες πέτρες, καθαγιασμένες από τον ιδρώτα και το αίμα γενεών Ελλήνων,
..και που ξαναγίνονται τα ίδια ερείπια, και που κανείς ως τώρα δεν βρέθηκε να βεβηλώσει, να ανασκάψει, να οργώσει.
Μέχρι τώρα.

Μέχρι την ώρα της ''Ενωμένης'' και πολιτισμένης(!) Ευρώπης των λαών(!!).
Μέχρι την ώρα της παγκοσμιοποίησης και της ''ενοποίησης'' του κόσμου.
Και μέχρι την ώρα της ''πρώτης φοράς'' προς την ντροπή,
..της ''πρώτης φοράς'' προς την απόλυτη προδοσία.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι όσο ποτέ επίκαιρο.
Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία.
Έλληνες, ξεσηκωθείτε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οριστικά στο εδώλιο οι 35 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Οριστικά και αμετάκλητα θα δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών οι 35 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν έκανε δεκτή την αίτηση 8 εκ των παραπεμπομένων, οι οποίοι ζητούσαν να αναιρεθεί το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

Μεταξύ των 35, είναι οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Περικλής Λίβας, Δημήτρης Μπακατσέλος, Βίκτωρας Ρέστης, ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, αλλά και η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.

Αίτηση αναίρεσης του παραπεμπτικού βουλεύματος είχαν υποβάλει οι Δημήτρης Κοντομηνάς, Βίκτωρας Ρέστης, Άγγελος Φιλιππίδης και πέντε υπάλληλοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όμως η ανωτάτη εισαγγελία δεν έκανε δεκτό το αίτημα των 8 να ασκηθεί αναίρεση στο εν λόγω βούλευμα, κρίνοντας ότι δεν συντρέχει λόγος (να ασκηθεί).

Οι 35 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απιστίας και απάτης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν.1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Το Δικαστικό Συμβούλιο με το βούλευμα τους αποδίδει σειρά κακουργηματικών πράξεων, ορισμένα από τα οποία τιμωρούνται με ποινή ως ισόβιας κάθειρξης.

Στο επίμαχο βούλευμα περιγράφεται ο «χορός των εκατομμυρίων ευρώ» γύρω από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που κατέληξε σε ζημιές πολλών εκατομμυρίων σε βάρος του Δημοσίου, τα οποία τελικά πιστώθηκαν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση και δημιουργήθηκε ο μηχανισμός στήριξης των τραπεζών.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....