Διυλιστήριο: 05/10/15
ροη αναρτησεων

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Γιούνκερ : ''Είμαι πρόθυμος να εξετάσουμε την παροχή 13ης σύνταξης για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν λιγότερα από 700 ευρώ


Θετικά μηνύματα στέλνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας για την Ελλάδα. «Το Eurogroup βλέπει σημαντικές προσεγγίσεις» είναι ο τίτλος άρθρου της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), η οποία επικαλείται εσωτερικό έγγραφο του Ζαν Κλοντ Γιουνκερ στο οποίο αναφέρει ότι πλέον βλέπει «μισογεμάτο» το ποτήρι των διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, η οποία επικαλείται κύκλους που πρόσκεινται στις διαπραγματεύσεις, κατά την τηλεδιάσκεψη της ομάδας εργασίας του Eurogroup την Παρασκευήέγιναν «σημαντικές προσεγγίσεις» σε πολλά ζητήματα, αν και ακόμη δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για πλήρη υπέρβαση των εμποδίων.

Την πρόοδο των διαπραγματεύσεων επισημαίνει και ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος σε εσωτερικό έγγραφο επεσήμανε ότι πλέον βλέπει «το ποτήρι μισογεμάτο», ύστερα και από τις 3 τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε την τελευταία εβδομάδα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας «έριξε νερό στο ποτήρι με το κρασί του» αναφορικά με την ολοκλήρωση ιδιωτικοποιήσεων ύψους 17 δισεκ. ευρώ, ενώ προτίθεται να υιοθετήσει ενιαίο ΦΠΑ με τον μειωμένο να παραμένει μόνο για κάποια πρώτης ανάγκης προϊόντα. Παράλληλα σύμφωνα με την FAS ο Έλληνας πρωθυπουργός στην επικοινωνία του με τον Γιούνκερ εμφανίστηκε πρόθυμος να εξετάσει την παροχή 13ης σύνταξης για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν λιγότερα από 700 ευρώ, αλλά περισσότερα από 500.

Η ίδια εφημερίδα πάντως φιλοξενεί συνέντευξη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος προειδοποιεί για τον υπαρκτό κίνδυνο να γλιστρήσει η Ελλάδα στην χρεοκοπία.

Την ίδια στιγμή, έκκληση προς την Αθήνα και τους δανειστές απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς, ζητώντας τους να σημειώσουν πρόοδο στις συζητήσεις για μία συμφωνία σε μεταρρυθμίσεις που θα «ξεκλειδώσουν» τη χρηματοδότηση, προειδοποιώντας ότι δεν υπάρχει plan B σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας.

«Αν δουλεύεις σε ένα plan B, ουσιαστικά έχεις εγκαταλείψει το plan Α», τόνισε ο Νο2 ισχυρός άντρας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόσθεσε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές πρέπει να κάνουν τα πάντα προκειμένου να έχουν επιτυχή κατάληξη οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Όσο για το αν εκτιμά ότι θα υπάρχει σημαντική εξέλιξη στο Eurogroup της Δευτέρας, ο Τίμερμανς απαντά: «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι απτή πρόοδος. Η Κομισιόν, μαζί με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε αυτό να γίνει δυνατό».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κουτσούμπας : Αποποινικοποίηση κάνναβης για να κρατούν την νεολαία κοιμισμένη


Η απελευθέρωση των ναρκωτικών είναι η χαρά όσων θέλουν την νεολαία κοιμισμένη σχολίασε η ΚΝΕ ενώ και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας χθες στην Καισαριανή μίλησε για ναρκοφεστιβάλ. «Είναι τόσο ξεδιάντροποι που δεν διστάζουν να οργανώσουν ανήμερα της αντιφασιστικής νίκης των λαών εκδηλώσεις ναρκοκουλτούρας, διάδοσης των ναρκωτικών, εδώ πιο κάτω στην πλατεία Συντάγματος με τη συμμετοχή μάλιστα του αντίστοιχου τμήματος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του κατά τα άλλα αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται εκδήλωση για την ελεύθερη διακίνηση του χασίς», είπε ο κ. Κουτσούμπας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

To ξέκοψε τον Τούρκο ο Καμμένος …Στην Τουρκία εγώ δεν έρχομαι όσο συνεχίζετε τις παραβιάσεις στο Αιγαίο!


“Είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε βάσεις μας για τον πόλεμο της Δύσης κατά της τρομοκρατίας”, είπε από το βήμα του Συνεδρίου Exposec Defenseworld ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος. Ο ΥΕΘΑ αναφερόμενος στο NATO και στις δυτικές δυνάμεις επεσήμανε ότι δεν πρέπει να ασχολούμαστε με “υπερβολικές φοβίες στο βορρά, αλλά να ρίξουμε το βάρος στους κινδύνους που υπάρχουν στο νότο. Είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε βάσεις μας και δυνάμεις μας γι΄ αυτό το πόλεμο”, είπε ο κ.Καμμένος .

Η παρέμβασή του αυτή μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό αλλά είνα σαφές ότι πρόκειται για ένα ακόμη μήνυμα από τον ΥΕΘΑ προς το εξωτερικό και ειδικά προς του Ευρωπαίους που είχαν ενοχληθεί με τις δηλώσεις Καμμένου για τους τζιχαντιστές.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει από το 2013 βάσεις στην Κρήτη για την μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών τους.

Από το βήμα του Συνεδρίου ο κ.Καμμένος ανακοίνωσε την πρόσκληση που δέχτηκε για να επισκεφτεί την Τουρκία, από τον πρέσβη στην Αθήνα. Είπε ο κ.Καμμένος ότι “δέχτηκα την πρόσκληση ,αλλά δεν μπορεί να κάνουμε επισκέψεις και την ίδια στιγμή να έχουμε παραβιάσεις και αβλαβείς διελεύσεις στο Αιγαίο”.

Στην Τουρκία πάντως αναφέρθηκε και ο Νίκος Δένδιας πρώην ΥΕΘΑ ο οποίος επεσήμανε τους κινδύνους που μπορεί να προκυψουν από την πιθανότητα ύφεσης στην οικονομία της.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αντώνη μας… ξεφτίλισαν οι Άγγλοι! Παραιτήθηκαν ΤΡΕΙΣ αρχηγοί μόλις έχασαν τις εκλογές!


ΟΥΤΕ ένας, ούτε δύο, αλλά ΤΡΕΙΣ αρχηγοί, τριών διαφορετικών κομμάτων, παραιτήθηκαν μόλις έγιναν γνωστά τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα χθες το πρωΐ στο Λονδίνο. ΚΑΝΕΝΑΣ από τους 3 Άγγλους πολιτικούς δεν είχε την… ΠΟΝΗΡΙΑ των Ελλήνων πολιτικών που όταν χάνουν και βρίσκονται σε δύσκολες καταστάσεις, αρχίζουν το… «παραμύθι», να περιμένουμε να δούμε μέχρι τέλος τα αποτελέσματα και μετά «θα» αποφασίσουμε για το αν θα παραιτηθούμε ή όχι…
ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΣ κύριε Σαμαρά, που έπαθες αληθινή συντριβή στις περασμένες εκλογές και αντί να… τσακιστείς να παραιτηθείς για να γλιτώσεις την αξιοπρέπειά σου, κάθεσαι και περιμένεις να έρθουν στο γραφείο σου και να σε πετάξουν έξω με τις κλωτσιές;
Σαν δεν ντρέπεσαι μωρέ!.. Και είσαι, υποτίθεται και Καλαματιανός, που αυτοί οι άνθρωποι έχουν πάνω απ΄ όλα την υπερηφάνεια, τη λεβεντιά και τον τσαμπουκά…
ΑΜ ΑΥΤΟΣ ο άλλος; Ο χοντρός, με τη μεγάλη κεφάλα και τα παχιά λόγια, που έπαθε στις εκλογές πραγματική ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ εξευτελίζοντας ένα ιστορικό κόμμα και δεν λέει να το κουνήσει από την καρέκλα του… Όχι αυτός δεν θα φύγει με τις κλωτσιές από το γραφείο του. Θα φέρουν… γερανό για να το σηκώσουν…
ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ πάντως εκλογικά αποτελέσματα μας έδωσαν και μια μικρή παρηγοριά, γιατί και στην Αγγλία οι δημοσκόποι ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΝΤΑΡΙΑ ΕΞΩ και γελοιοποιήθηκαν… Φτυστοί ρε παιδιά με τους δικούς μας δημοσκόπους. - ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ οι δήθεν σοβαροί Άγγλοι δημοσκόποι ότι τα δύο μεγάλα κόμματα βρίσκονται δίπλα – δίπλα σε δύναμη και ότι οι εκλογές θα αποτελούσαν… ΘΡΙΛΕΡ, γιατί οι δημοσκόποι πότε έδιναν πρώτους με διαφορά μιας μονάδας τους Συντηρητικούς και πότε πρώτους, πάλι με μια μονάδα μπροστά τους Εργατικούς!
Τελικά τους ΣΑΡΩΣΕ όλους ο Κάμερον και πήρε αυτοδυναμία, εκλέγοντας 329 βουλευτές, γεγονός που οδήγησε σε αστραπιαία παραίτηση τον αρχηγό των Εργατικών κ. Μίλιμπαντ, τον αρχηγό των Φιλελεύθερων κ. Κλεγκ και τον Φάραντζ που έβγαλε μόνο ένα βουλευτή και ο ίδιος δεν εξελέγη.
ΜΕΤΑ από αυτά τα αποτελέσματα να είστε σίγουροι ότι ο νικητής των εκλογών και επανεκλεγείς πρωθυπουργός κ. Κάμερον θα τηρήσει την προεκλογική του υπόσχεση και μέσα σε 2 χρόνια θα κάνει δημοψήφισμα, ρωτώντας τους Άγγλους αν θέλουν να μείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή να φύγουν!..
ΤΟ ΤΕΛΟΣ της αμαρτωλής… Ενωμένης Ευρώπης, με το… καταστρεπτικό παλιονόμισμά της το ΕΥΡΩ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ…


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

To "αφεντικό" της Gazprom έδωσε το "σύνθημα": "Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού"


Η Gazprom ξεκίνησε επίσημα την κατασκευή του αγωγού που θα φέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ίδιο της το "αφεντικό" ο Αλεξέι Μίλερ.

"Alea jacta est" είπε πριν δύο χιλιάδες χρόνια ο μέγιστος άνδρας Ιούλιος Καίσαρας, που σημαίνει "ο κύβος ερρίφθη" και αυτή η φράση λέγεται όποτε ξεκινάει μια προσπάθεια που θα είναι καταλυτική για την τύχη, ενός έθνους ή για την ζωή χιλιάδων ανθρώπων.

Την απόφαση της Gazprom να ξεκινήσει την κατασκευή του αγωγού αερίου Turkish Stream, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρίας παραγωγής αερίου λέγοντας ότι έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία για την κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματός του.

«Από σήμερα, η Gazprom προχώρησε στη φάση της κατασκευής του θαλάσσιου τμήματος του αγωγού Turkish Stream», δήλωσε ο Αλεξέι Μίλερ, διευθύνων σύμβουλος της Gazprom σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24.

Η Gazprom ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευής του αγωγού Turkish Stream, μετά την αποχώρησή της από το έργο του αγωγού South Stream τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τη Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας με τον Βλαντιμιρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης για συμμετοχή -με εταιρεία του δημοσίου- στον φορέα κατασκευής του ελληνικού αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε την πρόθεση του να στηρίξει ένα σχέδιο χρηματοδότησης προς την Ελληνική εταιρεία κατασκευής του αγωγού, που μπορεί να αξιοποιηθεί σε ενεργειακές και αναπτυξιακές επενδύσεις και να εξοφληθεί ενδεχομένως από τα κέρδη της εταιρείας από τη λειτουργία του.

Περισσότερο με υπαινιγμούς που κρύβουν απειλές απαντούν οι ΗΠΑ στα σχέδια της κυβέρνησης για την κατασκευή του Greek Stream. H ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προσέξει στο επόμενο διάστημα πάρα πολύ το "βαθύ αμερικανικό" κράτος το οποίο έχει παρακλάδια και εδώ μέσα στα εγχώρια ΜΜΕ, για τα προβλήματα που πιθανώς να δημιουργήσει στο προσεχές διάστημα.

Μια επανάληψη του "έργου" Κ.Καραμανλή, λογικά όμως η κυβέρνηση είναι έτοιμη και υποψιασμένη. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι ΗΠΑ σήμερα δήλωσαν "δεν είπαμε ποτέ οτι θα κάνουμε αντιπροσφορα,χαθήκαμε στη μετάφραση" δείχνοντας έτσι για άλλη μια φορά τη διάθεσή τους να έχουν τον έλεγχο της χώρας...δωρεάν, όπως και στο παρελθόν.

Μία μέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο για το θέμα του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream και την διατύπωση της βούλησης του Βλαντίμιρ Πούτιν «να στηρίξει ένα σχέδιο χρηματοδότησης προς την ελληνική εταιρεία κατασκευής του αγωγού, που μπορεί να αξιοποιηθεί σε ενεργειακές και αναπτυξιακές επενδύσεις και να εξοφληθεί ενδεχομένως από τα κέρδη της εταιρείας από τη λειτουργία του» οι Ηνωμένες Πολιτείες έδειξαν εμπράκτως την αντίθεσή τους για τις κινήσεις της Αθήνας στο ενεργειακό πεδίο.

Την αμερικανική ανησυχία για το ενδεχόμενο η ελληνική κυβέρνηση να έρθει σε συμφωνία με την Μόσχα για επέκταση του σχεδιαζόμενου αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream και μέσα από την ελληνική επικράτεια μετέφερε ευθέως στους συνομιλητές του ο κ.Hochstein.

Για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την αντίθεση της Ουάσιγκτον στο ρωσικό σχέδιο του Turkish Stream/ Greek Stream, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα εξέδωσε ανακοίνωση όπου τονίζεται με απόλυτη σαφήνεια ότι πιθανή ελληνική συμμετοχή στο ρωσικό σχέδιο θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερη εξάρτηση της Ελλάδας από το ρωσικό φυσικό αέριο και προειδοποιεί ότι το σχέδιο μπορεί να απασχολήσει τις αρχές ανταγωνισμού της ΕΕ που ενδέχεται να εξετάσουν την μονοπωλιακή ενεργειακή σχέση της Ρωσίας με χώρες όπως η Ελλάδα.

Προφανώς η πρεσβεία επιθυμεί εξάρτηση μόνο από αμερικανικό πανάκριβο σχιστολιθικό φυσικό αέριο,και από το αέριο του Κατάρ που εφοδιάζει ισλαμιστές για να σφάζουν ελληνορθόδοξους πληθυσμούς στην Μέση Ανατολή.

Σημειώνεται ότι μόλις πριν λίγες ώρες ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον ειδικό απεσταλμένο και συντονιστή για τις διεθνείς ενεργειακές σχέσεις των ΗΠΑ Amos Hochstein ξεκαθάρισε στις ΗΠΑ ότι η Ελλάς θα προχωρήσει κανονικά στην δημιουργία του Greek Stream, αποκλείοντας έτσι τις αμερικανικές διαθέσεις για "αντιπροσφορές".

Άλλωστε οι Ρώσοι προσφέρουν "ζεστο χρήμα" εδώ και τώρα και δεν υπάρχει περιθώριο για παιχνίδια. Η γεωστρατηγική πολιτική δεν είναι ένα παιχνίδι με playmobil.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τεράστια δάνεια, 399 εκατ. ευρώ στους μεγάλους ομίλους των media το 2014


Μια δύσκολη χρονιά ήταν και το 2014, κατά τη διάρκεια της οποίας όμως διαγράφηκαν κάποιες τάσεις στη μάχη της επιβίωσης. Ο Όμιλος του Mega και ο Όμιλος του Πήγασου εξακολουθούν να παρουσιάζουν υψηλές ζημίες, σε αντίθεση με τους Ομίλους της Καθημερινής και των Αττικών Εκδόσεων, που είναι κερδοφόροι εν μέσω σκληρής οικονομικής ύφεσης. Παραμένει, πάντως, το σοβαρό πρόβλημα του δανεισμού, που ανέρχεται σε 399 εκατ. ευρώ για το σύνολο των εισηγμένων ομίλων που έχουν απομείνει στο χρηματιστήριο!

Τρομακτική πίεση στον Πήγασο


Ο Όμιλος του Πήγασου, της οικογένειας Μπόμπολα, εμφάνισε το 2014 ενοποιημένο κύκλο εργασιών μόλις 58 εκατ. ευρώ και συσσωρευμένες ζημίες ύψους 27 εκατ. ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια είναι αρνητικά κατά 92 εκατ. ευρώ! Σύμφωνα με τον ορκωτό ελεγκτή, «η Διοίκηση αξιολογεί τις επιπτώσεις των συσσωρευμένων ζημιών επί της ταμειακής ρευστότητας της εταιρείας και του ομίλου, σε συνδυασμό με τις ληξιπρόθεσμες δόσεις των δανείων, γεγονός που υποδηλώνει την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας, που μπορεί να εγείρει σημαντική αμφιβολία για την ικανότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, και λαμβάνει τα ανάλογα μέτρα ώστε να εξασφαλίζεται η συνέχιση της δραστηριότητας». Τόσο η μητρική εταιρεία όσο και ο Πήγασος διαθέτουν αρνητικό κεφάλαιο κίνησης.

Στις 31/12/2014 οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις είναι μεγαλύτερες του κυκλοφορούντος ενεργητικού κατά περίπου 131 εκατ. στον όμιλο και κατά περίπου 79 εκατ. στην εταιρεία, και ο μόνος δρόμος που επιλέγει η Διοίκηση είναι η αναχρηματοδότηση του δανεισμού. Οι οφειλές της εταιρείας για δάνεια που πρέπει να πληρωθούν εντός του έτους ανέρχονται σε 81 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 92 εκατ. ευρώ του δανεισμού. Ο όμιλος πρέπει να καταβάλει εντός του έτους 145 εκατ. ευρώ, σε σύνολο δανειακών υποχρεώσεων 156 εκατ. ευρώ, και άλλα περίπου 30 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές και λοιπές υποχρεώσεις εντός του 2015 από συνολική οφειλή 40 εκατ. ευρώ. Πλην, όμως, δεν έχει εκταμιεύσει ακόμη το ομολογιακό δάνειο των 80 εκατ. ευρώ που έλαβε το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Mega προβλήματα…


Στο Mega τα προβλήματα είναι πολλά και ουσιαστικά. Το 2014 έχει τον υψηλότερο κύκλο εργασιών μεταξύ των εισηγμένων ομίλων: 78 εκατ. ευρώ, τα οποία όμως δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας του. Ο όμιλος εξακολουθεί να έχει ζημίες, αν και το 2014 μειώθηκαν στα 16 εκατ. ευρώ από 23 εκατ. ευρώ το 2013 . Το σύνολο του κυκλοφορούντος ενεργητικού της εταιρείας Τηλέτυπος στα τέλη του 2014 ανήλθε σε 100,3 εκατ. ευρώ από 101,9 εκατ. ευρώ το 2013. Το 37,2% αφορά τα αποθέματα δικαιωμάτων προγράμματος και το 55,6% τα υπόλοιπα πελατών και λοιπών χρεωστών.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....