Διυλιστήριο: 08/01/18
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Ο Στουρνάρας απειλεί να ''κάψει'' την χώρα αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα : '' Ελπίζουμε να μάθατε από τα λάθη σας ''



Απειλεί να κάψει την ελληνική οικονομία σε περίπτωση που πάρει πίσω τα σκληρά μέτρα

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, που δεν έκανε δήλωση για την τραγωδία στο Μάτι, συνεχίζει να προκαλεί τους πολιτικούς λέγοντας χαιρέκακα: «Ελπίζουμε να μάθατε από τα λάθη σας»!


Ο διοικητής της ΤτΕ μίλησε στους «Financial Times», απειλώντας να «κάψει» τη χώρα αν δεν εφαρμοστούν όλα τα σκληρά μέτρα

Ρόλο σύγχρονου Νέρωνα διεκδικεί ο Γιάννης Στουρνάρας με τις χθεσινές δηλώσεις του στους «Financial Times», στις οποίες απειλεί χαιρέκακα ότι η χώρα θα «καεί», αν δεν εφαρμόσει στη μεταμνημονιακή περίοδο όλα τα σκληρά μέτρα που έχουν συμφωνηθεί, όπως η άγρια περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου ορίου!

Επιπλέον, κουνάει με θράσος το δάχτυλο στο πολιτικό σύστημα που τον ανέδειξε και τον επέλεξε για τις κρίσιμες θέσεις πρώτα του υπουργού Οικονομικών και έπειτα του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, λέγοντας πως «το ελάχιστο που αναμένεται είναι το πολιτικό σύστημα να έχει μάθει από τα λάθη του και να μην τα επαναλάβει».

Αδιαφορία

Ο κεντρικός τραπεζίτης, που, σε αντίθεση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, δεν ένιωσε την ανάγκη να κάνει την παραμικρή προσωπική δήλωση για τις φονικές πυρκαγιές (υπήρξε μόνο ανακοίνωση του Γενικού Συμβουλίου της Τραπέζης της Ελλάδος για τη διάθεση 5.000.000 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό υπέρ των πληγέντων), προκαλεί με τα σχόλιά του στην οικονομική εφημερίδα.

Αρνητικό κλίμα

Καταρχάς, καλλιεργεί ξανά αρνητικό κλίμα για τη χώρα στο εξωτερικό· αντί να παρέμβει υπέρ της τόνωσης της εμπιστοσύνης των επενδυτών, ρίχνει νερό στον μύλο της αβεβαιότητας. «Μόλις είμαστε μόνοι μας, οι αγορές θα ακολουθήσουν σκληρή προσέγγιση. Θέλουν να δουν πώς θα συμπεριφερθούμε μετά τις 20 Αυγούστου.

Θα παρακολουθούν κάθε κίνηση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις οικονομικές πολιτικές. Αν αισθανθούν ότι οπισθοδρομούμε, θα φύγουν. Αν αισθανθούν ότι τηρούμε τις δεσμεύσεις μας, θα μας δώσουν μια ευκαιρία» ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας στους «Financial Times». Οπως είναι προφανές, «οπισθοδρόμηση» θα αποτελούσε, κατά τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, κυρίως η μη επιβολή των επώδυνων μέτρων μείωσης των συντάξεων και του αφορολόγητου ορίου.

Ο κεντρικός τραπεζίτης «πριονίζει» εμμέσως και τη συμφωνία του Eurogroup του Ιουνίου για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, υποστηρίζοντας πως «θα ήταν λάθος να υποτεθεί πως η συμφωνία ελάφρυνσης χρέους του Ιουνίου αρκεί για να καθησυχαστούν οι επενδυτές πως τα ελληνικά ομόλογα είναι μια αξιόπιστη επένδυση».

«Οι τράπεζες να πουλήσουν τώρα μαζικά τα “κόκκινα” δάνειά τους»

Πίεση προς τις τράπεζες να προχωρήσουν σε μαζικές πωλήσεις «κόκκινων» δανείων (προφανώς, σε funds-γύπες, καθώς αυτοί είναι οι βασικοί ενδιαφερόμενοι) ασκεί άλλη μία φορά ο Γιάννης Στουρνάρας, μέσω της συνέντευξης στους «Financial Times». Ο διοικητής της ΤτΕ αναφέρει ότι τα «κόκκινα» δάνεια αντιστοιχούν στο 45% των περιουσιακών στοιχείων των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών και επισημαίνει: «Χρειάζεται να είμαστε πιο φιλόδοξοι στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs). Οι τράπεζες θα πρέπει να επιδιώξουν πιο εντατικά πωλήσεις NPLs και να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στους στρατηγικούς κακοπληρωτές».


https://diulistirio.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παγκόσμια Πρωτοπορία : Το Εργοστάσιο του Μέλλοντος έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη!


Smartline: η γέννηση μιας βιομηχανίας οργανικών ηλεκτρονικών στη Θεσσαλονίκη

Ένα από τα πιο φιλόδοξα ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του Ορίζοντα 2020 Factories of the Future, το Smartline, στοχεύει στη δημιουργία της Βιομηχανίας του μέλλοντος στη Θεσσαλονίκη, και παρουσιάστηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης.

Το έργο με γενικό τίτλο “Smartline metrology and control”κινείται σε δυο γενικές κατευθύνσεις προκειμένου να δημιουργήσει το Εργοστάσιο του Μέλλοντος στα Οργανικά Ηλεκτρονικά. Δίνει έμφαση στην ποιότητα και την μαζικής κλίμακας παραγωγή, ελαχιστοποιώντας οποιαδήποτε απώλεια ή ελαττωματική κατασκευή κατή τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας.

Το έργο ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου 2017 και ολοκληρώνεται σε τρία χρόνια, ενώ όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Συντονιστής του Έργου, Καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης, Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN, τα προϊόντα του θα βγουν στην αγορά δυο με τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση του Smartline.

Παγκόσμια Πρωτοπορία

Στο SmartLine συμμετέχουν επτά φορείς από Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία και Γερμανία, ενώ η χώρα μας και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Νανοτεχνολογιας LTFN του ΑΠΘ, έχουν τον συντονισμό του έργου, και επιπλέον συμμετέχει ενεργά και η εταιρία Organic Electronic Technologies.

Οι στόχοι του Smartline περιλαμβάνουν τα εξής:
  • Την ανάπτυξη έξυπνων μη καταστρεπτικών τεχνολογιών μετρολογίας για τον έλεγχο της ποιότητας, των νανουλικών και των Οργανικών Ηλεκτρονικών Διατάξεων.
  • Η αυτοματοποίηση της παραγωγής Οργανικών Διατάξεων μέσω της διασύνδεσης των τεχνικών μετρολογίας με τις πιλοτικές γραμμές για την έξυπνη προσαρμογή των παραμέτρων παραγωγής με στόχο τη βελτιστοποίηση της παραγωγής Οργανικών Ηλεκτρονικών Διατάξεων (Οργανικά Φωτοβολταϊκά, OLED για εφαρμογές φωτισμού).
  • Η βελτιστοποίηση της παραγωγής Οργανικών Φωτοβολταικών και OLED και η ενσωμάτωσή τους σε εφαρμογές της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όπως εξήγησε από την πλευρά της ελληνικής εταιρείας ΟΕΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη η οποία έχει κύριο ρόλο στο SmartLine, ο CEO κ. Βασιλης Μάτσκος, «Έχουμε την ευθύνη και τον συντονισμό των κατασκευαστών όλων των επιστημονικών οργάνων και των συστημάτων ελέγχου ποιότητας που είναι ενταγμένα ή θα εγκατασταθούν στη γραμμή παραγωγής. Πλέον τα επιστημονικά όργανα-διατάξεις θα λαμβάνουν με αυτοματοποιημένο τρόπο απόφαση για την επιλογή διορθωτικών κινήσεων στη διαδικασία της παραγωγής. Μέσα από το SmartLine, εμείς δημιουργούμε το λογισμικό για τις αποφάσεις και τις διορθωτικές κινήσεις που θα κάνουν τα μηχανήματα. Βελτιστοποιούμε την τεχνογνωσία μας στην παραγωγική διαδικασία των OPVs, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ισχυρή παρουσία στην Ψηφιακή Βιομηχανία (Industry 4.0)»

Υπολογίζεται ότι χάρη στο Smartline τα προϊόντα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά σε 40% λιγότερο χρόνο απ ότι υπολογίζονταν αρχικά. Επίσης το 51% της συνολικής χρηματοδότησης του προγράμματος θα έρθει στην Ελλάδα, ενώ η χώρα μας θα κατέχει το 70% των πνευματικών δικαιωμάτων που προκύπτουν ως οφέλη από τις νέες τεχνολογίες που θα αναπτυχθούν.

Πηγή startupper.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....