Το Διυλιστήριο λέει : ''...Να "επιστρέψει". Άρα ήταν δικά μας. Άρα το "θέλει" είναι λάθος ρήμα. "Οφείλει" είναι το σωστό.''
Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να επιστρέψει συνολικά 660 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από τα κέρδη από τους τόκους στην Αθήνα, γράφει στη σημερινή έντυπη έκδοση της η εφημερίδα Die Welt. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να πληρώσει στην Ελλάδα συνολικά 660 εκατ. ευρώ τόκους, όταν η χώρα εκπληρώσει συγκεκριμένες απαιτήσεις», γράφει η γερμανική εφημερίδα .
Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών, το ποσό αφορά τόκους 243 εκατ. ευρώ εγγεγραμμένα στον τρέχοντα προϋπολογισμό και 416,7 εκατ. ευρώ εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους. Και τα δύο ποσά παραμένουν "κλειδωμένα".
Το Μάιο του 2016 συμφώνησε το Εurogroup «πιθανά μέτρα ελάφρυνσης για την Ελλάδα», τα οποία επιβεβαιώθηκαν στα μέσα Ιουνίου του 2017. Θα πρέπει, ωστόσο, να προηγηθεί η ολοκλήρωση του τρίτου ελληνικού προγράμματος και των μεταρρυθμίσεων, και να αποφασιστεί η ισχύ των μέτρων, εάν είναι απαραίτητα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και ρεπορτάζ της Bild με τίτλο «Η κυβέρνηση θέλει να επιστρέψει στους Έλληνες 416,7 εκατ. ευρώ» όπου σημειώνεται ότι το ποσό αφορά κέρδη από τους τόκους της ΕΚΤ από τα ελληνικά δάνεια.
Άξιος συνοδοιπόρος του Θάνου Τζήμερου, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα για… ενοικίαση των δασών, προκειμένου να μην καίγονται, είναι διαχρονικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Και αυτή τη φορά λοιπόν, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν μας απογοήτευσε, διατυπώνοντας μία ακόμα ενδεικτική των ακραίων και βαθιά σκληρών φιλελεύθερων πιστεύω του, άποψη.
Γιατί ο Άδωνις έχει τη λύση και για το πρόβλημα των πυρκαγιών. Λιγότεροι συμβασιούχοι και οι φωτιές θα ήταν παρελθόν εν τη γενέσει τους. Ένας συλλογισμός αντικειμενικά… ακαταμάχητος και παντελώς άτοπος, από αυτούς που μας έχει συνηθίσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Από παλιότερη ανάρτηση 16/2/2017
Ψηφίστηκε η τροπολογία μονιμοποίησης των συμβασιούχων πυροσβεστών - Την καταψήφισε η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή
Η τροπολογία ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το ΠοτάμιΨηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για το καθεστώς μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.
Η τροπολογία ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το Ποτάμι. Κατά ψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, ενώ Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».
Τόσκας για πυροσβέστες: Αντικείμενο εμπαιγμού από τις προηγούμενες κυβερνήσεις
Την εκτίμηση ότι το θέμα της μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας, μπορεί να λυθεί πολύ πριν την τριετία που προβλέπει η τροπολογία που συζητήθηκε σήμερα, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για την πορεία της υπόθεσης, κατά την διάρκεια της παρουσίας των τοπικών αστυνόμων στο μέγαρο της ΓΑΔΑ, σήμερα το μεσημέρι, ο κ. Τόσκας χαρακτήρισε «αντικείμενο προχειρότητας και εμπαιγμού, αν όχι εκμετάλλευσης από τις προηγούμενες κυβερνήσεις», την κατάσταση των πενταετών πυροσβεστών και υπογράμμισε ότι η τροπολογία που κατέθεσε ο ίδιος στην Βουλή, αντιμετωπίζει μεταβατικά το πρόβλημα μέχρι την πλήρη μονιμοποίησή τους.
Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, η συγκεκριμένη τροπολογία εξασφαλίζει:
- Τριετή παράταση της σύμβασης των πυροσβεστών, μετά την οποία θα γίνει αυτόματα η μονιμοποίηση τους. - Την καταβολή κανονικών υπερωριών, νυκτερινών και αργιών, τις οποίες μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να εργαστούν. - Την δυνατότητα εισαγωγής στις παραγωγικές σχολές. - Τέλος, μπορούν να πάνε - κατ' αρχάς με την θέληση τους - στα περιφερειακά αεροδρόμια, για να επανδρώσουν τους πυροσβεστικούς σταθμούς, την δημιουργία των οποίων προβλέπει η σύμβαση με την εταιρεία Fraport. Το κόστος, όπως είπε ο κ. Τόσκας, περίπου ισοψηφίζεται από τα έσοδα που θα προκύψουν από την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας.
Ο αναπληρωτής υπουργός, τόνισε ότι ο χρόνος μέχρι την μονιμοποίηση των πυροσβεστών υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην φτάσει τα τρία χρόνια, εάν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Διευκρίνισε τέλος, ότι η ρύθμιση αφορά στους 2.093 πυροσβέστες πενταετούς θητείας και όχι στους υπόλοιπους 1600 περίπου συναδέλφους τους, οι οποίοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης και των οποίων η πενταετής σύμβαση ήδη ανανεώθηκε, όπως ο νόμος προέβλεπε.
Ο κ. Τόσκας, καταλήγοντας είπε: «Δυστυχώς, τα προηγούμενα χρόνια δεν δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις εκείνες, ώστε να μονιμοποιηθούν οι πυροσβέστες, όπως γίνεται με την αντίστοιχη κατηγορία των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας, οπότε δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Εμείς ξεκινήσαμε την διαδικασία από τον Μάιο του περασμένου χρόνου, αλλά προσκρούσαμε στην έλλειψη ρυθμίσεων που δεν είχαν γίνει όπως έπρεπε».
«Η τουρκική κυβέρνηση συνέχισε να μην αναγνωρίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως ηγέτη των 300 εκατομμυρίων ορθόδοξων χριστιανών στον κόσμο, επιμένοντας στη θέση της ότι δεν υπήρχε καμία νομική υποχρέωση»
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποκαλύπτει μέσω της έκθεσης του για τις θρησκευτικές ελευθερίες ότι ασκήθηκαν επανειλημμένως πιέσεις για σεβασμό της Αγίας Σοφίας και για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Όμως είναι φανερό ότι η τουρκική κυβέρνηση αγνόησε εντελώς τους Αμερικανούς αφού η Σχολή συνεχίζει να είναι κλειστή, ενώ η Αγία Σοφία έχει βεβηλωθεί από τους ισλαμιστές.
Σύμφωνα με την έκθεση, όπως γράφει το mignatiou.com : «Η τουρκική κυβέρνηση συνέχισε να μην αναγνωρίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως ηγέτη των 300 εκατομμυρίων ορθόδοξων χριστιανών στον κόσμο, επιμένοντας στη θέση της ότι δεν υπήρχε καμία νομική υποχρέωση (για να το πράξει). Η θέση της κυβέρνησης παρέμεινε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν ήταν «οικουμενικός», αλλά μόνο ο θρησκευτικός ηγέτης του πληθυσμού της ελληνορθόδοξης μειονότητας της χώρας».
Η έκθεση αναφέρει, επίσης, ότι: «Η τουρκική κυβέρνηση συνέχισε να επιτρέπει μόνο στους Τούρκους πολίτες να ψηφίζουν στην Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου ή να εκλέγονται πατριάρχες, αλλά συνέχισε την πρακτική της να παραχωρεί την υπηκοότητα σε ορισμένους μητροπολίτες των Ελλήνων Ορθοδόξων υπό όρους μιας λύσης που επικράτησε το 2011 για τη διεύρυνση του συνόλου των υποψηφίων για την ανάδειξη του επόμενου πατριάρχη». Η αμερικανική έκθεση σημειώνει επίσης: «Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση, εξακολούθησε να υποστηρίζει ότι οι ηγέτες του Ορθόδοξου Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας και των Εβραϊκών Κοινοτήτων πρέπει να είναι Τούρκοι πολίτες, αν και ομολόγοι τους από το εξωτερικό είχαν αναλάβει άτυπες ηγετικές θέσεις σε ορισμένες περιπτώσεις».
«Ο Αμερικανός Πρέσβης και ο Γενικός Πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη», αναφέρει η έκθεση, «έθεσαν το θέμα της ιστορικής σημασίας της Αγίας Σοφίας και της εξαιρετικής σημασίας, ως συμβόλου ειρηνικής συνύπαρξης και ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ θρησκειών, στις συναντήσεις τους με κυβερνητικούς αξιωματούχους». Η έκθεση τονίζει ότι: «Σε συναντήσεις στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Εξωτερικών και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κάλεσε κυβερνητικούς αξιωματούχους της Τουρκίας να ανοίξουν εκ νέου την Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ, σε συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους, επανέλαβε τη θέση των ΗΠΑ σχετικά με αυτό το ζήτημα».
Το βιβλίο των αξιωματικών της Πυροσβεστικής που έζησαν από κοντά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 αναδεικνύει τους λόγους που τεκμηριώνουν ότι υπήρχε οργανωμένη δράση, με στόχευση ακόμη και στη συνοχή της χώρας
Εγκλημα» πολιτικό, με στόχο την κυβέρνηση Καραμανλή, καταγγέλλουν δύο άνθρωποι που έζησαν από πολύ κοντά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007. Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωάννης Σταμούλης και Νικόλαος Διαμαντής μέσα από το βιβλίο τους, που κυκλοφόρησε για τη σκοτεινή εκείνη περίοδο, παραθέτουν συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία συνδέουν τις φωτιές με την επιχείρηση ανατροπής του Κώστα Καραμανλή.
Από μόνος του, άλλωστε, ο τίτλος του βιβλίου «Οι Ασύμμετρες Πυρκαγιές του 2007 στην Ελλάδα» (εκδόσεις Αλεξίπυρο) παραπέμπει σε αφύσικα γεγονότα και ενώ ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει ακόμα και σήμερα, μία δεκαετία μετά, τις αιτίες και τους δράστες των πυρκαγιών εκείνων. Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, όταν αμφότεροι κατείχαν σημαντικές θέσεις στην υπηρεσία τους και επικαλούμενοι αρκετά αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της «δημοκρατίας», σημειώνουν ότι «ο χαρακτήρας των εμπρησμών αυτών ξεπέρασε το σύνηθες, συγκρότησε μια στρατηγική εγκληματικής δράσης λαμβάνοντας το αντικειμενικό κριτήριο του πολιτικού εγκλήματος».
Η θέση τους αυτή ενισχύεται με αρκετά ενδιαφέροντα επιχειρήματα:
1 Την ανάπτυξη 1.567 πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια κατά το πρώτο εικοσαήμερο του Ιουλίου, διπλάσιων (!) σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
2 Την έναρξη των περισσότερων πυρκαγιών το διάστημα 8 μ.μ. – 10 μ.μ., κατά το οποίο υπάρχει επιχειρησιακή υστέρηση των πυροσβεστικών επιχειρήσεων. Τις ώρες εκείνες δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης εναέριων πυροσβεστικών μέσων, είναι δύσκολη η επιχείρηση των επίγειων μέσων λόγω του σκότους αλλά και καταπονημένο το προσωπικό, ενώ είναι και η στιγμή του χρόνου αλλαγής στις βάρδιες.
3 Την εύρεση εμπρηστικών μηχανισμών καθώς και την ταυτόχρονη ανάφλεξη σε πολλά διαφορετικά σημεία κατά τη διάρκεια της νύχτας.
4 Την επανάληψη με μεγάλη ένταση του παράξενου φαινομένου των ψευδών αναγγελιών για ενάρξεις πυρκαγιών στην περιοχή της Αττικής, ψευδών πληροφοριών για εύρεση νεκρών στις περιοχές όπου μαίνονταν οι πυρκαγιές, καθώς και ψευδών πληροφοριών για πτώση εναέριων μέσων.
5 Τις επιθέσεις εις βάρος πυροσβεστών. Χαρακτηριστικό είναι το συμβάν που σημειώθηκε στις ανεμογεννήτριες στον Δήμο Μαρμαρίου Ευβοίας, όταν πλήρωμα πυροσβεστικού οχήματος με δύο συμβασιούχους πυροσβέστες στην προσπάθειά του για την κατάσβεση της πυρκαγιάς δέχτηκε επίθεση από άγνωστο άτομο, το οποίο εμπόδισε την επέμβασή τους. Αποτέλεσμα ήταν η πυρκαγιά να πάρει διαστάσεις και να χρειαστεί να επιχειρήσουν περισσότερες επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα.
6 Οι ενάρξεις πυρκαγιών σε αυτό το χρονικό διάστημα προβάλλονταν σε real time από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων αυτής της ζώνης, γεγονός που ανατροφοδοτεί την κρίση και πολλαπλασιάζει τον πανικό.
Βιωματικά, τονίζουν ο Ιωάννης Σταμούλης και ο Νικόλαος Διαμαντής, «το σύνολο των επιχειρούντων στα πύρινα μέτωπα αλλά και οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών αισθάνονταν ότι μετέχουν και είναι θύματα ενός ακήρυχτου πολέμου. Ακήρυχτος μεν, πραγματικός πόλεμος δε, που στόχευσε εναντίον της εθνικής ασφάλειας και thw πολιτικής προστασίας της πατρίδας μας». Λαμβάνοντας υπόψη ότι την εποχή των πυρκαγιών και μάλιστα στην κορύφωσή τους προκηρύχθηκαν, υπό την πίεση των γεγονότων, εθνικές εκλογές (16ης Σεπτεμβρίου 2007), οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι «η άσκηση πολιτικής βίας και ο επηρεασμός του εκλογικού σώματος ίσως να αποτελούσε και έναν από τους αντικειμενικούς σκοπούς των δραστών». Αρκετά είναι τα δημοσιεύματα της «δημοκρατίας» και της «Espresso» που χρησιμοποιούν οι συγγραφείς προς ενίσχυση των απόψεών τους, όπως το άρθρο της «δημοκρατίας» της 5/2/12 με τίτλο «Σκοπιανοί παρακρατικοί (με αλβανικά διαβατήρια) έκαψαν την Ηλεία το 2007;» καθώς και η συνέντευξη του Σάββα Καλεντερίδη στην «Espresso» στις 24 Ιουλίου 2009 με τίτλο «Βάσει σχεδίου το μπουρλότο στην Ηλεία».
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το απόσπασμα του βιβλίου το οποίο αναφέρεται στην προσέγγιση της Ρωσίας από τον Κώστα Καραμανλή και στις επιλογές του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής:
Προσανατολισμός
«Η κυβέρνηση Καραμανλή είχε θεωρήσει, προγενέστερα των πυρκαγιών, ότι θα ήταν προς το συμφέρον της χώρας η σύναψη μιας σειράς συμφωνιών με τη Ρωσία, και προσανατόλισε την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής του και της χώρας προς την κατεύθυνση αυτήν. Οι επερχόμενες συμφωνίες, για τη διέλευση των ενεργειακών αγωγών και τη διαχείριση της ενέργειας, κυρίως θα λάμβαναν χώρα τη χρονική περίοδο της θητείας της επόμενης κυβέρνησης, η οποία θα έβγαινε από τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου».
«Οταν αυτές βγήκαν στη δημοσιότητα και έγιναν γνωστές οι προθέσεις της τότε κυβέρνησης, πραγματικά ενόχλησαν πολλούς» σημειώνουν οι συγγραφείς και συνεχίζουν: «Επιπλέον, ο Καραμανλής είχε εξοργίσει τις ΗΠΑ και με τις συνεχείς αρνήσεις του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Από το “όχι” στο Βουκουρέστι για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ μέχρι την άρνησή του να κάνει δήλωση κατά της Ρωσίας, όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη Γεωργία, ο κ. Καραμανλής έδειχνε να απομακρύνεται συνεχώς από τους Αμερικανούς, οι οποίοι μάλιστα τον είδαν να παραγγέλνει 450 άρματα μάχης από τους Ρώσους και να συναντιέται οκτώ φορές με τον Πούτιν. Οταν δε αποφάσισε να προχωρήσει τη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να τον προειδοποίησε για τις επιθέσεις που σίγουρα θα δεχόταν».
Ηθελαν μαζικές καταστροφές και αθώα θύματα
Ο πύρινος εχθρός, λένε οι Ι. Σταμούλης και Ν. Διαμαντής, με τις καταστροφικές, βίαιες εκδηλώσεις του, επί της ουσίας, «προσπάθησε να επιβάλει την πολιτική του άποψη – θέληση επί του αντιπάλου, δηλαδή του κυρίαρχου πολιτικού καθεστώτος και πιθανόν της ίδιας της εθνικής οντότητας της πατρίδας μας. Οι εμπρηστές λειτούργησαν χωρίς κανόνες και συναισθηματισμούς. Οι πράξεις τους στόχευαν σε μαζικές καταστροφές, με απώλειες αθώους ή απλούς κατοίκους.
Ενας πόλεμος, “εσωτερικός πόλεμος”, που σαφώς και δεν είναι αυθύπαρκτος αλλά πιθανότατα μπορεί να αποτελεί μέρος ενός πολιτικού σκοπού, σε συνδυασμό με την ψυχολογία, άλλες κοινωνικές δράσεις, όπως η προπαγάνδα, η συγκεκαλυμμένη δράση μέσω άλλων πολιτικών μορφωμάτων. Ενας τέτοιος πόλεμος μπορεί να έχει τις ρίζες του σε πολιτικούς σκοπούς, υπακούοντας σε ηγετική ομάδα ή πολιτικό μόρφωμα ή χώρα». Από τα αξιοσημείωτα, που υπενθυμίζουν οι συγγραφείς, είναι η αποκάλυψη στην οποία είχε προχωρήσει τον Δεκέμβριο του 2011 ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, η οποία «επιβεβαίωνε την εγκληματική δράση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ στην Ελλάδα.
Παραδέχθηκε ότι τουλάχιστον την εποχή της πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ το 1995-1997 Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα ελληνικά δάση. Ηταν η εποχή με τις μεγάλες πυρκαγιές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και της Μακεδονίας, όπου είχαν υπάρξει μεν πληροφορίες στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες για εμπρησμούς από τους Τούρκους πράκτορες, αλλά οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σημίτη δεν είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν περισσότερο συγκεκριμένες πληροφορίες».
Απύθμενο αποδεικνύεται το θράσος του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος φτάνει στο σημείο να εκτοξεύει απειλές, λέγοντας δημοσίως ότι, εάν η Δικαιοσύνη τον κρίνει ένοχο, τότε η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει προβλήματα στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους!
Επιλέγοντας να δώσει συνέντευξη στους φιλικά προσκείμενους στο σκληρό μπλοκ των δανειστών «Financial Times», ο Ανδρέας Γεωργίου επιχειρεί με άκομψο και προκλητικό τρόπο να επηρεάσει ή και να προκαταλάβει όποιες δικαστικές εξελίξεις, προειδοποιώντας ότι, αν κριθεί ένοχος, τότε θα κινδυνεύσει η ηθική ακεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του οικονομικού συστήματός της.
«Αν ο υπολογισμός του κυβερνητικού χρέους κριθεί από τα δικαστήρια ότι ήταν λανθασμένος, μπορεί να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους και την ελάφρυνση του χρέους;» αναρωτιέται ο κ. Γεωργίου, για να δώσει μόνος του την απάντηση που τον... βολεύει, λέγοντας ότι «αυτό δεν έχει λογική» και πως «είναι φρόνιμο να διευθετηθεί όλο αυτό»!
Ο άνθρωπος που ευθύνεται, μεταξύ άλλων προσώπων, για την υπαγωγή της χώρας στα Μνημόνια και στο καθεστώς αυστηρής εποπτείας επιμένει να υπερασπίζεται τις επιλογές τους και εμφανίζεται κυνικός, καθώς δηλώνει ότι «δεν έχω μετανιώσει για το παραμικρό, θα έκανα και πάλι ακριβώς τα ίδια, αμέσως», επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχει καμιά διάθεση μεταμέλειας ή αυτοκριτικής.
Από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται ο κ. Γεωργίου, εξαπολύει επίθεση σε όσους αρνούνται να αποδεχθούν το επταετές πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης και των μεταρρυθμίσεων, και συνεχίζει τον παραληρηματικό λόγο του λέγοντας: «Αισθάνομαι ότι ζω σε έναν παράδοξο κόσμο, όπου όλα είναι ανάποδα, διώκονται αυτοί που παράγουν αξιόπιστες στατιστικές, ενώ αυτοί που ήταν αντίθετοι και ήταν υπεύθυνοι για ψεύτικα στοιχεία στο παρελθόν τη γλιτώνουν».
Δόθηκαν από 62.000 φορολογουμένους που εντάχθηκαν στη ρύθμιση. Το 80% όσων προσήλθαν δεν παρουσιάστηκε οικειοθελώς
Το ποσό των 250.000.000 ευρώ έχουν πληρώσει περισσότεροι από 62.000 φορολογούμενοι που προσήλθαν «οικειοθελώς» στην Εφορία και αποκάλυψαν αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη. Ομως, το 80% των φορολογουμένων που εντάχθηκαν στην ανωτέρω ρύθμιση δεν παρουσιάστηκε οικειοθελώς, αλλά αντιθέτως κλήθηκε από την Εφορία να δώσει εξηγήσεις, καθώς από τον έλεγχο των λιστών και των εμβασμάτων διαπιστώθηκε αναντιστοιχία μεταξύ δηλωθέντων και περιουσιακών στοιχείων.
Επίσης, χρήση της διάταξης έκαναν και οι φορολογούμενοι στους οποίους είχε προσδιοριστεί φόρος με βάση τα ευρήματα του ελέγχου. Οσοι λοιπόν έσπευσαν στην Εφορία το έπραξαν για να πληρώσουν λιγότερους φόρους σε σχέση με το υφιστάμενο σύστημα (αυξημένα πρόστιμα έως 120%). Αντίθετα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει εμφανιστεί κάποιος φορολογούμενος να αποκαλύψει αδήλωτα εισοδήματα, τα οποία δεν είχαν ή έχουν εντοπισθεί από την Εφορία. Yπολόγιζαν λιγότερα
Πάντως, το ποσό που έχει εισπραχθεί κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό και ξεπερνά τις προσδοκίες της Φορολογικής Διοίκησης, που υπολόγιζε λιγότερα έσοδα, και συγκεκριμένα περί τα 200.000.000 ευρώ.
Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων: 1 Στη ρύθμιση έχουν ενταχθεί 62.000 φορολογούμενοι.
2 Το ποσό που έχουν αποκαλύψει και αποδεχθεί ανέρχεται περίπου στα 4 δισ. ευρώ.
3 Εχουν εισπραχθεί μέχρι στιγμής 250.000.000 ευρώ.
4 Τα ποσά που αποκαλύπτονται κυμαίνονται από 100.000 έως 300.000 ευρώ.
Οσοι ενταχθούν στη ρύθμιση πρέπει να πληρώσουν τον φόρο που προκύπτει σε 30 ημέρες ή, διαφορετικά, να υπαχθούν στη ρύθμιση των 12 ή των 24 δόσεων.
Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι: • Ο φόρος που θα κληθούν να καταβάλουν ξεκινά από το 30% της αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης και φτάνει μέχρι το 60%, ανάλογα με την περίπτωση και τον χρόνο απόκρυψης. • Οι δηλώσεις υποβάλλονται χειρόγραφα. • Για αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις, που υποβάλλονται μετά τις 31/5/2017 και μέχρι το πέρας της προθεσμίας (30/9/2017), τυχόν οφειλόμενος πρόσθετος φόρος ορίζεται στο 12% του κύριου φόρου. • Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν φορολογούμενοι για τους οποίους έχει εκδοθεί ή θα εκδοθεί εντολή ελέγχου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Στην περίπτωση που έχει κοινοποιηθεί προσωρινός προσδιορισμός φόρου, ο πρόσθετος φόρος ανέρχεται στο 36%, ενώ σε διαφορετική περίπτωση στο 18%.
Βρετανικό δημοσίευμα αποκαλύπτει το κρυφό σχέδιο απόκτησης ατομικής βόμβας από τον Ερντογάν
Μοιάζει όχι απλώς να ζήλεψε τη... δόξα του Βορειοκορεάτη δικτάτορα, καθώς και ο ίδιος κυβερνά με ανάλογο απολυταρχικό τρόπο, αλλά -το χειρότερο- δείχνει τώρα ότι επιθυμεί να γίνει ο «Κιμ» της γειτονιάς μας, απειλώντας την ειρήνη και τη σταθερότητα τόσο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο όσο και στη Μέση Ανατολή.
Ο λόγος βέβαια για τον «σουλτάνο» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που, σύμφωνα με Τούρκο δημοσιογράφο, ονειρεύεται να αποκτήσει τη δική του ατομική βόμβα! Σύμφωνα με βρετανικό δημοσίευμα της «Express», ο Τούρκος πρόεδρος ήδη έχει καταστρώσει μυστικό σχέδιο για την απόκτηση ενός τέτοιου καταστροφικού όπλου, τη χρονική στιγμή μάλιστα κατά την οποία οι σχέσεις του με την Ε.Ε. βρίσκονται στο ναδίρ. Τις αποκαλύψεις έκανε ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, σκληρός επικριτής του «σουλτάνου», τονίζοντας ότι ο Ερντογάν δεν αρκείται στον πανίσχυρο στρατό του, καθώς έχει και... πυρηνικές φιλοδοξίες. «Η Αγκυρα έχει μυστικό σχέδιο για να αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής, συμπεριλαμβανομένης και ατομικής βόμβας για αναχαίτιση» είπε χαρακτηριστικά ο Μποζκούρτ, προσθέτοντας ότι άνθρωποι από το στενό προεδρικό περιβάλλον, άνθρωποι δηλαδή που τον επηρεάζουν πολύ στις αποφάσεις του, ανέφεραν
ότι ο Τούρκος πρόεδρος ήδη έχει συζητήσει για την απόκτηση ενός τέτοιου όπλου. Ο Μποζκούρτ επεσήμανε δε ότι σε πρόσφατες συναντήσεις του Ερντογάν με τη Ρωσία και την Ιαπωνία οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην κατασκευή δύο νέων πυρηνικών εργοστασίων στην Τουρκία, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι ενδεχομένως η χώρα να απομακρύνεται από το ΝΑΤΟ. Εμπειρογνώμονες
Οι φόβοι του Μποζκούρτ εντείνονται από τους ισχυρισμούς του Αγιακάν Ερντεμίρ. Ο Τούρκος εμπειρογνώμονας του αμερικανικού ιδρύματος «Think tank για την Προάσπιση των Δημοκρατιών» και πρώην μέλος του τουρκικού Κοινοβουλίου δήλωσε ότι «ο Ερντογάν επιθυμεί διακαώς να μετατρέψει την Τουρκία σε πυρηνική δύναμη, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει».
Ειδικά μάλιστα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα για την ανατροπή του, τα σχέδια του Ερντογάν ανεστάλησαν. «Η Τουρκία έχει έλλειψη οικονομικών πόρων, αλλά και προσωπικού για ένα τόσο ακριβό και υψηλής τεχνολογίας εγχείρημα» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, και ενώ συνεχίζει με μανία τις εκκαθαρίσεις αντιφρονούντων στους κόλπους των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο Ερντογάν έχει ήδη απομακρύνει από τα καθήκοντά τους τους 160 από τους 324 στρατηγούς τους τελευταίους μήνες, ενώ έχει «καρατομήσει», όπως λέει χαρακτηριστικά, χιλιάδες στρατιωτικούς από υψηλόβαθμες θέσεις. Ο Ερντεμίρ θεωρεί λοιπόν ότι ο «σουλτάνος» εξουδετερώνει όχι μόνο όλους τους αντιφρονούντες, αλλά και όλους όσοι δεν θα υποστήριζαν το πυρηνικό όνειρό του.
Οι ανησυχητικοί αυτοί ισχυρισμοί από την Τουρκία έρχονται τη στιγμή που η Αγκυρα έχει εμπλακεί σε πολιτική αψιμαχία με την Ε.Ε., και ιδιαίτερα με το Βερολίνο. Την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Βερολίνου και Αγκυρας, μάλιστα, ακολούθησαν δηλώσεις του Ερντογάν, ο οποίος έχει ισχυριστεί μεταξύ άλλων ότι η Γερμανία υποθάλπει τρομοκράτες και συνεργάζεται με τον άνθρωπο που θεωρεί ως πολιτικό εχθρό του και υπαίτιο του πραξικοπήματος, τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Σε απάντηση, ο υπ. Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι προτίθεται να συζητήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους την προοπτική αναθεώρησης των προενταξιακών κεφαλαίων για την Τουρκία.
Ρίχνει τώρα τους τόνους απέναντι στην Ευρώπη
Ασυνήθιστα... ήπιος στην κριτική του απέναντι στην Ευρώπη εμφανίστηκε χθες ο «σουλτάνος», ρίχνοντας ωστόσο ξανά το μπαλάκι της ευθύνης για την ένταση που επικρατεί ανάμεσα στην Αγκυρα και την Ε.Ε. στην «ευρωπαϊκή εσωτερική πολιτική». Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η ένταση με την Ευρώπη οφείλεται σε λόγους εσωτερικής πολιτικής των Ευρωπαίων και πως οι σχέσεις με το Βερολίνο θα βελτιωθούν μετά τη διεξαγωγή των γερμανικών βουλευτικών εκλογών τον Σεπτέμβριο.
«Η κριτική από την Ευρώπη έχει σχέση με την εσωτερική πολιτική» των κρατών-μελών, είπε ο Τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια ομιλίας του στην πόλη Ισπάρτα (Σπάρτη) της δυτικής Τουρκίας, που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση. «Η Γαλλία και η Αυστρία το έχουν κάνει στο παρελθόν, βλέπουμε ότι η Γερμανία ακολουθεί την ίδια στρατηγική. Πιστεύω πως αυτή η κατάσταση θα βελτιωθεί μετά τις εκλογές» πρόσθεσε, αναφερόμενος βέβαια στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, στις οποίες η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ διεκδικεί τέταρτη θητεία.