Διυλιστήριο: 01/18/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

Ανοίγει ο δρόμος για 36.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα στον Ιανουάριο και 100.000 τον ΜάρτιοΜε δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ, που αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στον Ιανουάριο,ανοίγει ο δρόμος για εργασία σε 36.000 πολίτες της χώρας που μαστίζονται από την ανεργία.

Το πρώτο πρόγραμμα που αναμένεται να ανοίξει το 2016 απευθύνεται σε 10.000 άνεργους ηλικίας άνω των 50 ετών. Το πρόγραμμα θα είναι διάρκειας από 12 έως 254 μήνες με τους μετέχοντες στο πρόγραμμα να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη καθ΄ όλη της διάρκειά του. Η πρόσκληση του προγράμματος αναμένεται να ανακοινωθεί από τον ΟΑΕΔ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2016.

Το δεύτερο πρόγραμμα που θα ανοίξει για τη νέα χρονιά αφορά συνολικά 26.000 ανέργους ηλικίας 29 έως 64 ετών που αφορά εγγυημένη απασχόληση έξι μηνών σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα. Η πρόσκληση του προγράμματος αναμένεται να εκδοθεί στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2016.

Το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ

Τον Μάρτιο αναμένεται να ανοίξει το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ που φέτος θα αφορά 100.000 ανέργους και οι αλλαγές θα είναι πολλές.

Ξεκαθαρίζονται οι αμοιβές των ωφελούμενων των προγραμμάτων και προστίθεται αμοιβή και για νυχτερινή εργασία.

Συγκεκριμένα:

Α) Για ωφελούμενους ηλικίας 25 ετών και άνω, η αμοιβή ανέρχεται σε 19,81 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 495,25 ευρώ το μήνα. Για βραδινή εργασία, η αμοιβή θα είναι 24,76 ευρώ την ημέρα και όχι πάνω από 619 ευρώ το μήνα.

Β) Για ωφελούμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών, η ημερήσια αμοιβή φτάνει τα 17,27 ευρώ και έως 431,75 ευρώ το μήνα. Για βραδινή εργασία, ανέρχεται σε 21,59 ευρώ και έως 539,75 ευρώ το μήνα.

Στη μοριοδότηση των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, θα υπάρχουν και δύο νέες υποπεριπτώσεις, η ηλικιακή ομάδα και οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ.

Μάλιστα, είναι υποχρεωτική η πρόσληψη των υποδειχθέντων ωφελούμενων, σύμφωνα με τον οριστικό πίνακα κατάταξης του ΟΑΕΔ. Με την παρέλευση του προβλεπόμενου χρόνου του προγράμματος, η σύμβαση κάθε ωφελούμενου λύεται αυτοδίκαια, χωρίς την καταβολή αποζημίωσης. Οι ωφελούμενοι έχουν δικαίωμα να απουσιάζουν δύο εργάσιμες ημέρες κάθε μήνα, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του προγράμματος. Ειδικά όμως οι ωφελούμενες που μπορεί να βρίσκονται σε κατάσταση κυοφορίας ή λοχείας δικαιούνται να απουσιάζουν 13 εργάσιμες ημέρες.

Επιπλέον, κάθε γονέας παιδιού ηλικίας 4 έως 18 ετών δικαιούται να απουσιάζει δύο μέρες, σε ώρες ή ολόκληρη μέρα κάθε φορά, προκειμένου να διευκολυνθεί για την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης. Για τις παραπάνω ημέρες απουσίας δεν θα περικόπτονται οι αποδοχές των ωφελούμενων του προγράμματος.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΒΟΜΒΕΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Οι τουρκικές αρχές συνεργάζονται με τους διακινητές – δουλέμπορους! Έχουμε αποδείξεις»!Για συνεργασία των τουρκικών αρχών με τους διακινητές μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε συνέντευξη που στο φύλλο της Δευτέρας στη «Sueddeutsche Zeitung», ενόψει της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στη Γερμανία.


«Έχω την μεγάλη ανησυχία ότι οι Τούρκοι διακινητές λαμβάνουν στήριξη από τις αρχές» δηλώνει ο κ. Παυλόπουλος και συνεχίζει: «Ιδιαίτερα οι λιμενικές υπηρεσίες προσποιούνται ότι δεν αντιλαμβάνονται τίποτα. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου φέρονται να έχουν βοηθηθεί διακινητές. Έχουμε αποδείξεις για αυτό. Πρόκειται για μια μορφή δουλεμπορίου. Δεν διστάζω να ξεστομίσω αυτή τη λέξη: δουλεμπόριο. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα».
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου: «Συνεργάτες των αρχών οι οποίοι δωροδοκούνται; Αυτό είναι βαριά κατηγορία» ο κ. Παυλόπουλος απαντά: «Δεν μιλάω εδώ για την τουρκική ηγεσία. Έχουμε όμως, μέσω των παρατηρητηρίων μας στα νησιά, αποδείξεις ότι προπάντων οι λιμενικές αρχές συνεργάζονται με τους διακινητές».


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βίντεο Σοκ: Λιμενικοί στη Σάμο αναγκάζουν Τούρκο δουλέμπορο να δει τα πτώματα τριών παιδιών!Με τα χέρια πίσω στην πλάτη να τα σφίγγουν οι χειροπέδες, ο εικοσάχρονος Ακ Οσκάρτ, αναγκάζεται να σκύψει για να δει τα άψυχα κορμάκια τριών παιδιών που πνίγηκαν στο Αιγαίο. Να έρθει αντιμέτωπος με το έγκλημά του…

Δεν έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο ή τουλάχιστον δεν έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής από τηλεοπτική κάμερα.

Το συγκλονιστικό βίντεο με τον γονατισμένο διακινητή μπροστά σε τρία νεκρά παιδιά, έχει καταγραφεί από το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Νews.

Το γύρισμα έγινε λίγη ώρα μετά τη σύλληψη του διακινητή Ακ Οσκάρντ από άνδρες του Λιμενικού Σώματος και της Οργάνωσης MOAS και πριν από την παραπομπή του στον εισαγγελέα Σάμου με τις κατηγορίες της τριπλής ανθρωποκτονίας, παράνομης διακίνησης μεταναστών και πρόκλησης ναυαγίου (το βράδυ της Πέμπτης 14/01/2016). Όταν εκείνο το βράδυ ανατράπηκε η βάρκα με αποτέλεσμα να πνιγούν τρία παιδάκια, όλα κάτω των πέντε ετών!

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο (σκληρές εικόνες):
Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το μεγάλο κόλπο Sawiris – Wind. 2 δις φόροι ξεπλύθηκαν στο Λουξεμβούργο επί Παπανδρέου! (ΕΓΓΡΑΦΑ)ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ! ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ!

 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ…

 2 δις φόρους φέρεται να έχασε το Ελληνικό δημόσιο από την μεθόδευση του Ν. Σαουΐρης ο οποίος μεταβίβασε την Wind χρησιμοποιώντας εικονικά εταιρικά σχήματα που άνοιξε γι’ αυτόν τον σκοπό στο Λουξεμβούργο. Ο έλεγχος της Κομισιόν μετά το σκανδαλο των Luxleaks έφερε στην επιφάνεια στοιχεία, τα οποία η κυβέρνηση Σαμαρά όχι μόνον δεν τα αξιοποίησε αλλά τα έβαλε κάτω από το χαλί, όπως όλα τα σκάνδαλα της συμμορίας Παπανδρέου.

 Σήμερα λοιπόν που η δικαιοσύνη έχει απεμπλακεί από τον νοσηρό εναγκαλισμό με το πολιτικό σύστημα, ανοίγει όλες τις υποθέσεις που είχαν αγνοηθεί και αφορούν την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Το σκάνδαλο Σαουΐρης λοιπόν ανοίγει και αυτό που απασχολεί την κοινή γνώμη ειναι ποιοί πολιτικοί και κρατικοί λειτουργοί έκαναν τα στραβά μάτια και με ποιό «κίνητρο»http://www.diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εγκρίθηκε η εγκατάσταση του ΤΑΡ σε 13 περιφέρειεςΕγκρίθηκαν τα σχέδια για την εγκατάσταση και διαδρομή του ελληνικού τμήματος του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) σε 13 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας με αποφάσεις που υπέγραψε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Οι αποφάσεις αφορούν στην εγκατάσταση και διαδρομή του TAP στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας, Σερρών, Καστορίας, Κοζάνης, Φλώρινας και όπως επισημαίνει το υπουργείο αποτελούν ακόμη ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη του αγωγού φυσικού αερίου TAP, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο με τα δέκα σημαντικότερα που υλοποιούνται αυτή την περίοδο παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ η κατασκευή και λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου συνεπάγεται πολλαπλά οφέλη για την χώρα στα οποια περιλαμβάνεται η δημιουργία 10.000 άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας, η συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στα έργα και στην παροχή υλικών κατασκευής, η διαφοροποίηση των πηγών και οδών τροφοδοσίας της Ευρώπης με φυσικό αέριο, η ενίσχυση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Βέτο» Ιταλίας στα 3 δισ. στην Τουρκία


Μετέωρη βρίσκεται ακόμη η χρηματοδότηση των 3 δισ. προς την Τουρκία για το προσφυγικό, καθώς ούτε στη χθεσινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. επιτεύχθηκε συμφωνία σχετικά με το πώς θα βρεθούν οι εν λόγω πόροι.

Παρ' όλο που οι 28 αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της Ε.Ε. συμφώνησαν στα τέλη της περασμένης χρονιάς ότι η εν λόγω οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία είναι απαραίτητη έτσι ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής των προσφύγων εκεί και να περιοριστεί ο αριθμός όσων θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις διαφωνούν μεταξύ τους για το αν τα χρήματα αυτά θα πρέπει να προέλθουν από τον κεντρικό προϋπολογισμό της Ε.Ε. ή από τα εθνικά ταμεία. Μία από τις χώρες που μπλοκάρει ευθέως τη συμφωνία είναι η Ιταλία.

«Η Ιταλία στηρίζει πλήρως την Τουρκία στη διαχείριση του πιεστικού αριθμού των προσφύγων και είναι σημαντικό όλοι οι πόροι να διατεθούν προς αυτήν την προσπάθεια», δήλωσε χθες ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Παντοάν, τονίζοντας ωστόσο πως «πρέπει να διερευνηθούν καλύτεροι τρόποι χρηματοδότησης πριν ζητήσουμε εθνικές συνεισφορές και κοινούς πόρους».

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και προεδρεύων του Ecofin για το επόμενο εξάμηνο, δήλωσε πως ελπίζει ότι η Ιταλία θα άρει τις αντιρρήσεις της «πολύ, πολύ σύντομα». «Υπάρχει κατανόηση ότι χρειαζόμαστε αυτό το ταμείο πολύ γρήγορα και ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και δήλωσε χθες πως η Ε.Ε. πρέπει να χορηγήσει περισσότερους πόρους για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. «Χρειάζεται να επιλύσουμε τα προβλήματα και να μειώσουμε σημαντικά τη μαζική άφιξη μεταναστών. Χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα γι' αυτό», σημείωσε.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες σχετικά με τις προτεραιότητες για το 2016, προειδοποίησε ότι η μη επίλυση του προσφυγικού προβλήματος θα θέσει σε κίνδυνο το ελεύθερο εμπόριο και το ευρώ. Επιπλέον, στηλίτευσε τη στάση πολλών κρατών - μελών της Ε.Ε. που αρνούνται να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί. Η εικόνα που παρουσιάζει προς τα έξω η Ε.Ε. είναι«αρνητική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Σχολιάζοντας τη στάση της Ιταλίας δήλωσε «έκπληκτος» για τις αντιρρήσεις της για τα 3 δισ. προς την Τουρκία, ενώ συγκεκριμένα για τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντζι, ανέφερε ότι επιτίθεται συνεχώς στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Καθημερινή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρέντσι κατά Κομισιόν: Δεν θα μας ελέγχετε πια με τηλεκοντρόλ!


"Τελείωσε η εποχή που οι Βρυξέλλες έλεγχαν την Ιταλία με τηλεχειριστήριο", είπε χαρακτηριστικά

Επίθεση εξαπέλυσε ο Ιταλός πρωθυπουργός κατά της Κομισιόν, με αφορμή την ενόχληση που εξέφρασε ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ για τις "διαρκείς επικρίσεις" που δέχεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον Ματέο Ρέντσι. "Τελείωσε η εποχή που οι Βρυξέλλες έλεγχαν την Ιταλία με τηλεχειριστήριο", είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας το Σάββατο σε εκδήλωση στο Παλάτι της Καζέρτα (Καμπάνια), ο Ιταλός πρωθυπουργός σημείωσε: "Πρέπει να το πούμε σαφώς και με την απαραίτητη ευγένεια, ότι έχει τελειώσει ο καιρός που η Ιταλία τηλεκατευθύνεται από το εξωτερικό".

"Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι μόνο ένα πακέτο κανόνων που πρέπει να τηρούμε, είναι είτε ένα μεγάλο ιδανικό είτε δεν υπάρχει καθόλου" συνέχισε, ενώ απεύθυνε και ένα ρητορικό ερώτημα: "Σε μία συγκυρία που ο κόσμος περνά τέτοιες εντάσεις, συνειδητοποιείτε εάν είναι κανονικό να υπάρχει παράλογη αντιπαράθεση για το τίποτα;".

Ο Ρέντσι πρόσθεσε, μάλιστα, σε συνέντευξή του στο Tg5, πως η Ιταλία "έχει κάνει μεταρρυθμίσεις και τελείωσε ο καιρός των υποδείξεων".

Όσον αφορά την επισήμανση ότι η Ιταλία χαίρει ευελιξίας, ο Ρέντσι απάντησε ότι αυτό είναι "αληθές, απολύτως αληθές". "Μετά τη δουλειά της ιταλικής προεδρίας, η Κομισιόν αποδέχθηκε την αρχή της ευελιξίας κατά 1% του ΑΕΠ ετησίως" είπε με νόημα, λέγοντας ότι "γνωρίζουμε πως ο πρόεδρος Γιούνκερ εξελέγη στη βάση μίας πολιτικής συμφωνίας που συμπεριλάμβανε ευελιξία και επενδύσεις". "Εμείς δεν έχουμε αλλάξει γνώμη" κατέληξε ο Ρέντσι.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Όταν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν την ΝΔ στο 20% .... ενώ η ΝΔ ''ήξερε'' ότι ήταν στο 15%

To γράφημα είναι από δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ''Παραπολιτικά'' τον Ιούλιου του 2015 (ΕΔΩ)

Κατόπιν της τελευταίας δημοσκόπησης, όπου εμφανίζει τον Κούλη ως σωτήρα, ως το νέο και άφθαρτο, εμφανιζόμενη την ΝΔ να ξεπερνάει τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες, θέλουμε να θυμίσουμε τα μεγάλα ''στραπάτσα'' που έχουν φάει όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Καταρχήν δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι στο δημοψήφισμα όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν οριακή διαφορά υπέρ του ΟΧΙ και μάλιστα κάποιες εμφάνιζαν και μπροστά το ΝΑΙ. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έδειξε ότι οι εταιρείες έκαναν τεράστιο λάθος. Τότε μάλιστα είχαν ακουστεί ειδήσεις ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, ενοχλήθηκε από την στάση του Σαμαρά, όπου ενώ είχε δημοσκοπήσεις με συντριπτικά ποσοστά υπέρ του ΟΧΙ, τον ''ανάγκασε'' δημόσια να υποστηρίξει το ΝΑΙ.

Όλες οι δημοσκοπήσεις σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις έδειχναν τους Ανεξάρτητους Έλληνες οριακά στο 3%, μάλιστα κάποιες έφταναν να τους δείχνουν και σε ποσοστό του 1%. Φυσικά και πάλι τα εκλογικά αποτελέσματα του διέψευσαν.

Αλλά αυτό που πραγματικά μας έκανε εντύπωση, και αναρωτιόμαστε γιατί δεν κινείται ένας εισαγγελέας, είναι ότι όταν όλες οι φανερές δημοσκοπήσεις έδειχναν την ΝΔ στο 20%, ομολογεί δημόσια ο τότε Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκης ότι εκείνοι ήξεραν και είχαν δημοσκοπήσεις ότι είναι στο 15%. 

Πραγματικά, τι ρόλο παίζουν οι δημοσκοπήσεις ; Γιατί πάντα ευνοούν αυτούς την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι ; Γιατί δεν κινείται ένας εισαγγελέας προς αυτές ;

Δείτε το video .......    http://www.diulistirio.blogspot.gr/

     
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έξοδος κεφ. 20 1-14.. (ή, σηκωθείτε να φύγουμε!..)

   Κι αφού τον Σεπτέμβρη ξαναψήφισε ''πρώτη φορά τόσο σκ@τά'',
..κι αφού έβαλε στην Βουλή τον λεβεντομ@λάκα ως καινούργιο Δούρειο Ίππο του συστήματος,
..κι αφού διάλεξε ένα τιποτένιο τίποτα για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης,
..και είδε ότι τα έργα του καλά είναι, είπε:
'' ἓξ ἡμέρας ἐργᾷ καὶ ποιήσεις πάντα τὰ ἔργα σου·
..τῇ δὲ ἡμέρᾳ τῇ ἑβδόμῃ σάββατα Κυρίῳ τῷ Παντελίδη σου ''

Και ξεχύθηκε ο έλληνας ψηφοφόρος αλαλάζοντας στις
πίστες και στα σκυλάδικα,
..και πέταξε τόνους τα πανεράκια αγορασμένα με χρεωστικές, πιστωτικές, και την σύνταξη της γιαγιάς,

..όλοι μαζί, ανάκατα, συντροφικά: Άνεργοι και νεόπλουτοι, λαμόγια, παιδιά του κομματικού σωλήνα, συγγενείς υπουργών, νεοφιλελέ, εκσυγχρονιστές και αριστεροκεντρώοι, υπάλληλοι της Βουλής, άστεγοι, αλβανοί και ευρωπαίοι ρουμάνοι, βούλγαροι επιχειρηματίες, έλληνες επιχειρηματίες στην Βουλγαρία, π@υτάνες και π@ύστηδες, το σύμφωνο συμβίωσης, το ασφαλιστικό, πέντ-έξη τροϊκανοί, δυό κανάλια σύσσωμα, και καμιά εικοσαριά παπάδες μεταμφιεσμένοι σε χίπστερς.

Όλη η ελληνική κοινωνία, όλο το συνονθύλευμα της αμορφωσιάς της απαιδευσιάς, της νεοελληνικής βαρβαρότητας.
Όλοι αυτοί που θέλουν μα δεν αξίζει να σωθούν.

Η παραπάνω φωτογραφία είναι χυδαιότερη και από τρία-τέσσερα μνημόνια μαζί.
Είναι εμετικότερη κι απ' τους δωσίλογους πρωθυπουργούς που τα υπέγραψαν.
Είναι αισχρότερη κι απ' τις φωτογραφίες των Ες-Ες όταν εφάρμοζαν την ''τελική λύση'' στο Άουσβιτς και στο Νταχάου.

Η Ελλάδα έσβησε. Τέλος.
Ραντεβού στα...σκυλάδικα!..


Υ.Γ. Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει την ύψιστη σημασία αλλά και την σημειολογία του θέματος, δεν θα μπορέσει να την καταλάβει με όσα λόγια κι αν του την εξηγήσει κανείς.

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ιερέας με 500 χιλ. ευρώ και δύο ηθοποιοί με καταθέσεις 3 εκατ. ευρώ στη λίστα Μπόργιανς


Ένας ιερέας με καταθέσεις 500.000 ευρώ, δυο ηθοποιοί με λογαριασμούς τριών εκατομμυρίων και πλαστικοί χειρουργοί με δεκαψήφιες καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες, ειναι τα πρώτα ''ψάρια'' που έπιασε το υπουργείο Οικονομικών, αξιοποιώντας τις λίστες που πρόσφερε στην ελληνική κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομικών της Ρηνανίας Βεστφαλίας

Ενας ιερέας με καταθέσεις 500.000 ευρώ, δυο ηθοποιοί με λογαριασμούς τριών εκατομμυρίων και πλαστικοί χειρουργοί με δεκαψήφιες καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες, ειναι τα πρώτα ''ψάρια'' που έπιασε το υπουργείο Οικονομικών, αξιοποιώντας τις λίστες που πρόσφερε στην ελληνική κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομικών της Ρηνανίας Βεστφαλίας

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με το ομόσπονδο κρατίδιο αναπτύχθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο, με το υπουργείο Οικονομικών της Ρηνανίας να παραδίδει στη χώρα μας μία λίστα με 10.500 Έλληνες καταθέτες στην ελβετική UBS.

Η διασταύρωση των ονομάτων άρχισε αμέσως και όπως δείχνουν οι πρώτοι έλεγχοι, τα εισοδήματα που δηλώνουν στην Ελλάδα οι φορολογούμενοι απέχουν πολύ από τα εμβάσματα που... εξήγαγαν στην Ελβετία. Οι πρώτες καταθέσεις δόθηκαν ήδη στους οικονομικούς εισαγγελείς, αφού πέρασαν το κατώφλι του ΣΔΟΕ.

Το μεσημέρι, Ελλάδα και Ρηνανία Βεστφαλία υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, που επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε θέματα φοροδιαφυγής, ενώ ο Νόμπερτ Μποργιανς πρότεινε την εκπαίδευση 50 Ελλήνων εφοριακών στην Γερμανία.

Μήνυμα στους εταίρους ότι είναι ισχυρή η πρόθεση της κυβέρνησης για τη πάταξη της φοροδιαφυγής, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών του κρατιδίου της Ρηνανίας Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Μποργιανς.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τσιρώνης: Η διαχείριση των σκουπιδιών είναι εμβληματικός στόχος της κυβέρνησης


«Αναμένεται τζίρος 2 δις και 16.000 θέσεις εργασίας για την επόμενη πενταετία»

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λύσει το πρόβλημα των απορριμμάτων της χώρας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα γραφεία του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων, μέχρι τον Απρίλιο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι Περιφερειακοί Σχεδιασμοί Διαχείρισης Αποβλήτων ανά την επικράτεια.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιρώνης, η διαχείριση των σκουπιδιών αποτελεί εμβληματικό στοιχείο του παράλληλου προγράμματος της κυβέρνησης, σύμφωνα με το οποίο αναμένεται τζίρος 2 δις και 16.000 θέσεις εργασίας για την επόμενη πενταετία, όντας πλήρως εναρμονισμένο με τους στόχους που έχουν τεθεί από την ΕΕ.

Πλέον τα απορρίμματα αντιμετωπίζονται ως πόροι, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και την ανακύκλωση, με την ενεργή συμμετοχή και ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτών.

Μάλιστα, ο κ. Τσιρώνης ανέφερε ως παράδειγμα χώρες όπου μείωσαν έως και 40% το βάρος των σκουπιδιών που καταλήγουν στα απορρίμματα, δίνοντας έμφαση στην επαναχρησιμοποίηση, αλλά και στη διαλογή στην πηγή.

Η διαχείριση πρέπει να γίνεται από τους δήμους, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ, καθώς δεν είναι δυνατόν το κράτος κεντρικά να επιβάλει πολιτικές. «Η κάθε περιοχή μπορεί να επιλέξει τον αριθμό των φορέων διαχείρισης αλλά και τον τρόπο διαχείρισης με βάση συγκεκριμένες αρχές», με βάση πάντα τις προβλέψεις των Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ). Ειδικότερα, ο περιφερειακός σχεδιασμός της Κρήτης έχει πάρει μία αρχική έγκριση, ενώ της Ηπείρου τελεί υπό έγκριση, η Αττική έχει καταθέσει το σχεδιασμό της, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή κατεύθυνση, ενώ τους προσεχείς μήνες αναμένονται και οι υπόλοιποι.

Όσον αφορά τα ΣΔΙΤ, ο κ. Τσιρώνης ξεκαθάρισε ότι τίποτα δεν είναι προβληματικό στον συγκεκριμένο τρόπο επένδυσης, ωστόσο επεσήμανε ότι προβλήματα ουσίας (τι πληρώνει ο δημότης, ποσότητες και διαστασιολόγηση), πρόκειται να επανεξεταστούν στο σύνολό τους. Σε σχέση με τη χωροθέτηση, η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους δήμους, ενώ με βάση την αιρεσιμότητα για τα ευρωπαϊκά κονδύλια, τα τελευταία πρόκειται να αρχίσουν να εκταμιεύονται απ΄ τη στιγμή που θα έχουν ολοκληρωθεί τα ΠΕΣΔΑ, τα οποία οφείλουν βάσει του νόμου να συντάσσονται από τους δημάρχους που συγκροτούν τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ).

Για το ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, ο κ. Τσιρώνης έκανε γνωστό ότι έχει ξεκινήσει η επαναδιαπραγμάτευση του έργου με την εταιρία, με αρμοδιότητα του ΥπΑν και με στόχο κατά πολύ βελτιωμένες προτάσεις σε σχέση με τις ποσότητες και τις τιμές.

Μάλιστα, όπως είπε, στο νέο ΕΣΔΑ υπάρχει πρόβλεψη για προσωρινή διαχείριση ανεξαρτήτως της οριστικοποίησης των ΠΕΣΔΑ, για την αποφυγή των ευρωπαϊκών προστίμων.

Όσον αφορά την Αττική, έχουν χωροθετηθεί έργα για μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης, όπως στον κόμβο της Κατεχάκη με την Περιφερειακή Υμηττού, στο παλιό εργοτάξιο, στο ΧΕΥ στην Αττική Οδό, αλλά σε χώρο του Ελληνικού, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τα σχέδια αξιοποίησης της περιοχής. Προτάσεις έχει καταθέσει και ο δήμος Βύρωνα.

Με βάση τον νέο σχεδιασμό, τα κόστη για τη διαχείριση αναμένεται να μειωθούν σημαντικά σε ποσοστό της τάξης του 30-40% για τους δήμους, καθώς θα προκύπτουν σημαντικά έσοδα από την ανακύκλωση.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, Δημήτρης Πολιτόπουλος, «εφόσον ο νέος ΕΣΔΑ υλοποιηθεί και πετύχει, θα μπορεί να αποδίδει 300 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, μέσα από την πώληση των ανακυκλώσιμων και εισφορές από τους παραγωγούς, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων θα θέλαμε να κατευθύνεται στον εξοπλισμό».

Μάλιστα, στο νέο ΕΣΠΑ προβλέπονται κονδύλια ύψους 900 εκ. για διαχείριση - και ειδικά για τα αστικά απόβλητα 600 εκ. - χωρίς να υπολογίζονται οι πόροι από ιδιώτες.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....