Διυλιστήριο: 05/08/17
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Νίκησε η δημοκρατία!..

     Απ' την μιά η "ανακούφιση" για την εκλογή του γάλλου "Ποταμιού" Μακρόν,
..απ' την άλλη η συνεχιζόμενη και εντεινόμενη συστημική παπαριά, τού "πώς θα περιορίσουμε την εξάπλωση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη",
..έχουν κλείσει σήμερα (και θα εξακολουθήσει για
πολλές μέρες) σαν μέγγενη την σκέψη και το μυαλό εκατομμυρίων πολιτών της Ευρώπης,
..που δέχονται παθητικά όλη αυτή την προπαγάνδα της Νέας Τάξης, της Παγκοσμιοποίησης.

Και δώστου "think tanks", και δώστου "ομάδες προβληματισμού",
..και άντε και βαρύγδουπες δηλώσεις πολιτικών,
..και από κοντά όλη η προσκυνημένη "πνευματική κοινότητα",
..και όλος ο θίασος επί σκηνής,
..για να κρύψουν μία και μοναδική αλήθεια:
Πως ο πατέρας του νεοναζισμού και της ανόδου της ακροδεξιάς, όχι μόνον στην Ευρώπη αλλά και παγκόσμια,
..είναι το ίδιο το σύστημα. Αυτό. Το νεοφιλελεύθερο.

Αυτό που με την απόλυτη θεοποίηση του κέρδους μέσω της τραπεζοκρατίας εις βάρος κάθε έννοιας ουμανισμού,
..έχει φέρει τους πολίτες ανά τον κόσμο σε θέση δυνητικής εξαθλίωσης,
..όπου ο αγώνας και το άγχος της επιβίωσης οδηγούν τις κοινωνίες σε λάθος μονοπάτια.
Μονοπάτια που το σύστημα επιτρέπει να φαρδύνουν και να γίνουν κατηφορικά,
..βάζοντας απλώς σαν ανάχωμα κάπου στην πορεία τους ένα δικό του ανδρείκελο,
..να πέσει απάνω του το πόπολο, να σπάσει εκεί τα μούτρα του, και να πεί και "ευχαριστώ" από πάνω.

Στην χώρα μας ο συστημικότερος του συστήματος πινόκιο-πρωθυπουργός πανηγυρίζει από χθες.
Σου λέει "βρέθηκε κι άλλο τσιράκι των γερμανών και των τραπεζών, δεν θα δείχνουν μόνον εμένα!".
Και δώστου πανηγύρια και "η δημοκρατία νίκησε"(!).
Δημοκρατία τύπου "αλλάζουμε το 62% ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, σε μία βδομάδα, με το έτσι θέλω, σε ΝΑΙ σε όλα".
Επίσης σου λέει: "Με κάτι τέτοια ψευτοδιλλήματα τύπου "νεοφιλελευθερισμός ή ακροδεξιά", υπάρχει περίπτωση να κερδίσω και τις επόμενες εκλογές. Εγώ θα λέω "δεξιά ή πρώτη φορά αριστερά;". Σιγά μη καταλάβουν πως είναι το ίδιο πράγμα!"

Εμείς εδώ έχουμε το αριστερό μνημόνιο το τρίτο το μακρύτερο.
Στην Γαλλία έχουν τον τραπεζίτη τον Μακρό(ν)τερο.
Όλα τα γουρούνια την ίδια μύτη έχουν!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στη συγχρονισμένη κολύμβηση



Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ελλάδα στον τελικό του Highlight, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο συγχρονισμένης κολύμβησης που διεξάγεται στο Κούνεο της Ιταλίας.

Το μετάλλιο ήταν εξασφαλισμένο για τα ελληνικά «χρώματα», καθώς μόλις τρεις χώρες συμμετείχαν στο αγώνισμα, ωστόσο οι Μαρία-Ελένη Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Σίλια Κοφίδη, Όλγα Κουργιαντάκη, Σοφία Μαλκογεώργου, Ευαγγελία Παπάζογλου, Σοφία Σαραντίδη, Αννα-Μαρία Ταξοπούλου και Αθανασία Τσόλα βαθμολογήθηκαν με 85,9000 και ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Δεύτερη ήταν η ομάδα της Ιταλίας (84,5667), ενώ τρίτη κατετάγη η Τσεχία (75,5333).

Στο μεταξύ, οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου προκρίθηκαν στον αυριανό τελικό του ελεύθερου προγράμματος στο ντουέτο. Το ελληνικό δίδυμο βαθμολογήθηκε με 86,4000 στον προκριματικό και κατέκτησε την τέταρτη θέση, μένοντας πίσω από τις Ισπανίδες Καρμπονέλ/Ραμίρεθ (92,3000), τις Ιταλίδες Τσερούτι/Φέρο (91,3667) και τις Ουκρανές Φέντινα/Κοβαλένκο (87,5333).

Πηγή: ΑΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Καμμένος: Αν οι Τούρκοι προσβάλλουν την εθνική κυριαρχία μας, η απάντηση θα είναι συντριπτική



«Δεν θέλουμε τον πόλεμο, θέλουμε καλές σχέσεις με τη γείτονα, αλλά δεν θα πρόκειται να παίξουμε παιχνίδια προς όφελος του εσωτερικού της Τουρκίας», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ.

«Εμείς δεν θα προκαλέσουμε ποτέ θερμό επεισόδιο. Εάν όμως προσπαθήσουν να προσβάλλουν την εθνική κυριαρχία μας ή την εδαφική μας ακεραιότητα, η απάντηση θα είναι συντριπτική για την Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να υποχωρήσει ποτέ.

Για τα Βαλκάνια είπε πως «δεν πρόκειται να αφήσουμε απροστάτευτους τους χριστιανικούς πληθυσμούς», ενώ είπε ότι

εγγύηση για τη δύση είναι η δημιουργία χριστιανικού τόξου και όχι μουσουλμανικού. «Δεν θα επιτρέψουμε εξτρεμιστικές οργανώσεις να εκπαιδεύουν τρομοκράτες στα Βαλκάνια», υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας.

"Λήγει η περίοδος της ντροπής κατά την οποία είχαμε απώλεια εθνικής κυριαρχίας"

Αυτή η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα έξω από την κρίση, έξω από την επιτροπεία και λήγει η περίοδος της ντροπής κατά την οποία είχαμε απώλεια εθνικής κυριαρχίας επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος . Η συμφωνία έχει κλείσει. Δεν έχουμε μέτρα για τη δόση αλλά δόση για τα μέτρα, συνέχισε.

"Συμφωνήθηκαν μέτρα και αντίμετρα που θα ισχύσουν μετά το 2019. Πράγματι, θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων σε 300.000 άτομα που αφορούν το 18% των μεγάλων συντάξεων και ένα ακόμα 3 % διευκρίνισε. Οι υπόλοιπες συντάξεις δεν θα πειραχτούν. Από τα αντίμετρα θα ωφεληθούν 5 εκατομμύρια Έλληνες", τόνισε ο κ. Καμμένος. "Η επιδότηση ενοικίου - από 75-100 ευρώ μηνιαίως - αφορά 600.000 νοικοκυριά. Επεκτείνεται το οικογενειακό επίδομα, αυξάνονται τα σχολικά γεύματα, μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ κατά 300 εκατομμύρια ευρώ. Τα μέτρα που παίρνουμε αφορούν περισσότερους από αυτούς που πλήττουν", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση ζήτησε από τον ελληνικό λαό ανανέωση της εντολής, δηλαδή εάν συμφωνεί ή όχι με τη συμφωνία του καλοκαιριού και ο ελληνικός λαός επιβεβαίωσε την πολιτική της την οποία είχαν ψηφίσει η αντιπολίτευση και υπουργοί προερχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ που έφυγαν στη συνέχεια.

Ό κ. Καμμένος χαρακτήρισε μονόδρομο τις επενδύσεις στη χώρα παρατηρώντας ότι αυτή είναι και η άποψη του Πρωθυπουργού. Υπενθυμίζοντας ότι οι κρατικοποιήσεις έγιναν από κυβερνήσεις που φέρονταν ως φιλελεύθερες, ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι αυτή η κυβέρνηση κινείται στον τομέα των επενδύσεων λαμβάνοντας υπόψη τις ευαισθησίες της Αριστεράς και τις ευαισθησίες της αγοράς. Περαιτέρω αναφέρθηκε στην προοπτική επένδυσης στις Φλέβες ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Επίσης, δήλωσε ότι η υπόθεση της επένδυσης στη Ζάκυνθο βρίσκεται προς επίλυση.

Για την υπόθεση με το πρόστιμο στην ΣΕΚΑΠ ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι ο κ. Σαββίδης είναι ένας επιχειρηματίας που στη δύσκολη στιγμή για την πατρίδα αντί να περιμένει από το Μαϊάμι, έβαλε χρήματα στη χώρα ενώ "άλλοι την έκαναν", και βοηθά στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης. "Οι ευθύνες για το πρόστιμο στη ΣΕΚΑΠ θα πρέπει να καταλογιστούν στην προηγούμενη διοίκηση", σημείωσε.

"Ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα για τις δύο σχετικές με την επένδυση επιστολές. Ήταν 6 οι υπογραφές και θα πρέπει να διερευνηθεί εάν πρόκειται για πλαστογραφία", σημείωσε. Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην προοπτική πώλησης των ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου λέγοντας ότι αν υπάρχουν πρόστιμα θα τα πληρώσει η προηγούμενη διοίκηση.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του κ. Τσοχατζόπουλου , ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι οφείλει να μιλήσει. "Βεβαίως, δεν ήταν ο μόνος υπουργός από τη μεταπολίτευση. Ο κ.Τσοχατζόπουλος έφταιγε. Η ληστεία μετά τον κ. Τσοχατζόπουλο ήταν πολύ μεγαλύτερη" επισήμανε και περιέλαβε στην υπόθεση κατά σειρά τους κ.κ. Παπαντωνίου, Σημίτη και Παπανδρέου. "Αν ο κ. Τσοχατζόπουλος από τα 100 έβγαζε 10 άλλοι από τα 100 έβγαζαν 400" είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε δε ότι σε εξέλιξη βρίσκονται στη δικαιοσύνη 18 υποθέσεις εξοπλιστικών με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα "να έχουν μπει 'βραχιολάκια' σε τέσσερις εμπόρους όπλων ενώ οι ξένες εταιρείες οι οποίες έχουν προβεί σε δωροδοκίες δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς εάν δεν καταβάλλουν πλήρως τις αποζημιώσεις στο οικείο επιτελείο".

Δείτε το βίντεο από το ΣΚΑΪ:






Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γάλλος μιζαδόρος εμπλέκει τον Σημίτη για τους Ολυμπιακούς αγώνες



Μετά τους 4 –πάλαι ποτέ- στενούς συνεργάτες του (Άκης, Γιάννος, Τσουκάτος, Μαντέλης) που φέρονται με βάση έρευνες ή εκκρεμείς δίκες να εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς και δωροδοκιών, ήρθε η πρώτη αναφορά σε δικαστικό έγγραφο που στρέφεται και κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Όπως αποκαλύπτεται την κατάθεση – βόμβα που βρίσκεται αναξιοποίητη επί 10 χρόνια στις δικογραφίες για τα εξοπλιστικά με πληροφορίες σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για την ανάθεση από την τότε κυβέρνηση της σύμβασης για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, έχει δώσει ένας Γάλλος μιζαδόρος με κάθε επίσημο τρόπο.

Πρόκειται για επίσημη κατάθεση ενώπιον των Γαλλικών εισαγγελικών αρχών του πρώην προέδρου της Thales Engineering & Consulting Μισέλ Ζοσεράν, η εταιρία του οποίου κέρδισε τη σύμβαση για τις φρεγάτες. Το υψηλόβαθμο αυτό στέλεχος κατήγγειλε , πρακτικές διαφθοράς από την εταιρία του με αποτέλεσμα να ξεκινήσει δικαστική έρευνα. Εκεί ο Ζοσεράν , πέραν των καταγγελιών και πληροφοριών που μεταφέρει για «παράνομες πληρωμές στον υπουργό άμυνας για τις φρεγάτες», προχωρεί και σε μια ακόμα αποκάλυψη βόμβα: Ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρίας που αντιπροσώπευε την Thales αποκάλυψε πως έχασαν τη σύμβαση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων (C4I) «διότι ο ανταγωνιστής η εταιρία Saic υποστηριζόταν ευθέως από τον Ντικ Τσένεϊ (σ.σ αντιπρόεδρος των ΗΠΑ 2001-2009, επί προεδρίας Μπούς) . Και κατά τον Ρ…. (πρόεδρο της ελληνικής βερσιόν της Thales) χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά , ενώ οι αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό».

Όπως είναι γνωστό πρωθυπουργός την περίοδο εκείνη ήταν ο Κώστας Σημίτης και η κατάθεση αυτή περιλαμβάνεται στο αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνάς τους για την υπόθεση διαφθοράς στην Γαλλική εταιρία. Στην ίδια δικογραφία υπάρχει και μια άλλη μορφή της κατάθεσης με το ίδιο ύφος αλλά από τη διατύπωση απουσιάζει η λέξη «δωροδοκήσαμε» και υπάρχει η αναφορά «στοχεύσαμε χαμηλά».

H ακριβής διατύπωση της κατάθεσης, όπως περιλαμβάνεται στο αίτημα δικαστικής συνδρομής των γάλλων είναι: «Χρειάστηκε να υποβάλλω σχέδιο για την ασφάλεια των ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα το 2002 και τις αρχές του 2003. Τη στιγμή αυτή ταξίδεψα στην Ελλάδα επανειλημμένως και είχα επαφές με τον κ. Ρ….. (πρόεδρος της THINT Ελλάδος) ο οποίος μου υπέδειξε ότι θα έπρεπε να προβλεφθεί προμήθεια 7-10% για τον υπουργό Άμυνας. Και μου υπέδειξε επίσης ότι στην προηγούμενη αγορά φρεγατών στην Ελλάδα είχε μεσολαβήσει συμφωνία με τον ίδιο υπουργό για την καταβολή των προμηθειών , χάρη στην οποία η Thales κέρδισε την αγορά. Στην αγορά της ασφάλειας των αγώνων ανταγωνιστής ήταν μια εταιρία ονόματι SAIC την οποία υποστήριζε ευθέως ο Ντικ Τσένεϊ. Και κατά τον Ρ…. χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό εσωτερικών και τον πρωθυπουργό. Ο Pascal Chirasse πρέπει να είχε γνωση των γεγονότων αυτών, γνώριζε καλά τον Ρ… , πολύ καλύτερα απ΄ό,τι εγώ…» .

Οι ελληνικές αρχές υπέβαλλαν αίτημα δικαστικής συνδρομής και στις 14-9-2016 ο Ζοσεράν καταθέτει εκ νέου και αναφερόμενος στην υποθεση της σύμβασης για την ασφάλεια των αγώνων λέει πως «όταν είπε στον Ρ… ότι θεωρούσε απίθανο να κερδίσει η Thales τη σύμβαση αυτή δεδομένης της παρουσίας μιας εταιρίας 100% αμερικάνικης, ο τελευταίος του απάντησε ότι αντιθέτως η εν λόγω εταιρία είχε πολλές πιθανότητες να κερδίσει λαμβανομένων υπόψη των κυκλωμάτων που θα ενεργούσαν και τα οποία είχαν δώσει τα διαπιστευτήρια τους όταν η thales κέρδισε τη σύμβαση για τις φρεγάτες».

Ο συγκεκριμένος είχε μιλήσει και στον γαλλικό Τύπο και είχε δεχτεί τη μήνι του Γιάννου Παπαντωνίου που εν πολλοίς τον χαρακτήρισε παντελώς αναξιόπιστο. Είναι πάντως η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται δικαστικό έγγραφο το οποίο επιχειρεί ουσιαστικά να εμπλέξει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

H σύμβαση για το «αμαρτωλό» C4I κλείστηκε στις 13 Μαρτίου 2003 μετά από ένα χρονοβόρο πήγαινε-έλα. Κατοχυρώθηκε στην κοινοπραξία υπό την Αμερικανική SAIC το έργο που αφορά στα συστήματα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, έναντι 255 εκατομμυρίων ευρώ. Οι αρχικές απαιτήσεις της SAIC ήταν 317.9 εκ. ευρώ και τελικά στις 13/3/2003 έκλεισε στα 254.9 εκ. ευρώ. Εκτός από την SAIC σημαντικό ρόλο στην κοινοπραξία διαδραματίζει και η SIEMENS, η οποία έχει αναλάβει την ολοκλήρωση των συστημάτων ασφαλείας (integration). Η εξέλιξη είναι γνωστή αφού ουσιαστικά το σύστημα δεν λειτούργησε ποτέ και μάλιστα πρόσφατα ήρθε μια ακόμα ντροπιαστική εξέλιξη για τη χώρα: Με απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου το Δημόσιο οφείλει στην εταιρεία SAIC για το περιβόητο σύστημα ασφαλείας C4I 40 εκατομμύρια ευρώ και πλέον απειλείται με κατασχέσεις. Τον Ιούλιο του 2013 το Δημόσιο είχε καταδικαστεί για τη μη καταβολή του υπολοίπου της οφειλής του προς την εταιρεία και τελικά το αμερικανικό δικαστήριο επέβαλε την άμεση καταβολή των χρημάτων.

Πλέον και μετά την απόφαση αυτή υπάρχει κίνδυνος ακόμη και για κατάσχεση της περιουσίας του Δημοσίου που βρίσκεται επί αμερικανικού εδάφους αν δεν καταβάλλουμε τα χρήματα.

Πηγή www.kontranews.gr και www.dimokratianews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυξήθηκαν από το 2012 έως το 2015 οι δικαιούχοι των τραπεζικών λογαριασμών άνω του 1.000.000 Ευρώ

Το ρεπορτάζ του Θάνου Πασχάλη

Με σχεδόν γεωμετρική πρόοδο φαίνεται πως αυξήθηκαν από το 2012 έως και το 2015 οι δικαιούχοι λογαριασμών άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, γεγονός που οδηγεί το ΚΕΦΟΜΕΠ, σε συνεχείς και εντατικούς ελέγχους, προκειμένου να διαπιστώσει, αφενός εάν τα χρήματα αυτά έχουν φορολογηθεί, αφετέρου εάν προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες και χρήζουν περισσότερης διερεύνησης. 

Συγκεκριμένα, αυτοαποκαλύφθηκαν εκατοντάδες κρυπτόμενοι βαθύπλουτοι και εκατομμυριούχοι φορολογούμενοι στην χώρα μας, οι οποίοι φαίνεται λόγω ασθενικής μνήμης, είχαν ξεχάσει τα δηλώσουν τα πραγματικά τους εισοδήματα. Όλα αυτά άλλαξαν μετά το 2013, γιατί το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) αποφάσισε να κάνει πραγματικούς ελέγχους και σε βάθος μέσω έμμεσων τεχνικών ελέγχων αλλά και άνοιγμα λογαριασμών και θυρίδων μετά από εισαγγελικές παραγγελίες, όπου άρχισε να διαπιστώνεται ότι υπάρχει κρυπτόμενος πλούτος αρκετών φορολογουμένων στην χώρα μας, οι οποίοι μέχρι και χθες δήλωναν εισοδήματα μηδενικά ή ακόμη και με λιγοστά εισοδήματα και εμφανίζονταν στην εφορία ως χαμηλόμισθοι ή χαμιλοσυνταξιούχοι ή ακόμη και ζητιάνοι. 
Έτσι αποκαλύπτεται σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων :
  • To 2011-2012 είχαμε 53 φορολογούμενους οι οποίοι δήλωναν στην εφορία εισόδημα άνω του 1.000.000 Ευρώ.
  • Το 2012-2013 ανεβαίνει στους 62,
  • Το 2013-2014 φθάνει στους 450
  • Το 2014-2015 θα ξεπεράσουν θα ξεπεράσουν κατά πολύ τους 1000

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λαζόπουλος : Μυρίζει το σάπιο παντού



Την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου σχολίασε με τον δικό του τρόπο ο Λάκης Λαζόπουλος.

Δείτε τι έγραψε στο altsantiri:

«Ο Άκης Τσοχατζόπουλος βγήκε. Δίπλα του, η γυναίκα του με έναν κατάμαυρο ψηλό κότσο στα μαλλιά, καλογυαλισμένη από κρέμες και περιποιήσεις ινστιτούτου ομορφιάς, με βλέμμα λογικό, καθόλου σαλεμένο, ζούσε τη μεγαλειώδη στιγμή της δικαίωσης.

Ποιας δικαίωσης; Ότι όλοι οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ είναι έξω, γιατί μόνο ο Άκης να είναι μέσα; Όλα έγιναν όπως από την αρχή τα έλεγαν. Θα μπει λίγο καιρό μέσα ο Άκης, ύστερα αυτοί ξέρουν τους νόμους, με τους οποίους θα βγουν. Πρώτα ο Τύπος, έφτιαξε το προφίλ μίας γυναίκας τρελής και τη φωτογράφιζε δήθεν κρυφά στις «δύσκολες» ώρες στο ψυχιατρείο, με αναμαλλιασμένο μαλλί που το ίσιωσε η αποφυλάκιση, να προσπαθούνε να σε κάνουν να αισθανθείς ένοχος που αφήνεις αυτή τη μάνα να υποφέρει τα πάντα, που το έσκασε μία νύχτα για να δει το παιδί της, αλλά που δεν κατάφερε να το δει, όπως ούτε και εμείς καταφέραμε να μάθουμε τι έκανε εκείνη τη νύχτα.

Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι μετά τη νύχτα αυτή, δρομολογήθηκε και η δική της έξοδος και του Άκη. Ένας κακοπροαίρετος είπε τότε, πως αν έπρεπε να υπογραφούν χαρτιά για να βγει φρέσκο χρήμα από τις ξένες τράπεζες, δεν θα μπορούσαν οι τραπεζίτες να μπουν στο ψυχιατρείο να πάρουν τις υπογραφές, γιατί θα τους έβλεπαν. Κάποιος έπρεπε να βγει για να υπογράψει. Αλλά αυτά τα λένε οι κακοπροαίρετοι, αν δεν έχεις αποδείξεις δεν μπορείς να θίγεις πρόσωπα και υπολήψεις και μάλιστα τέτοια πρόσωπα και τέτοιες υπολήψεις.

Σιγά σιγά βρέθηκε και ο τρόπος να λυπηθούμε και τον Τσοχατζόπουλο. Άρρωστος, γέρος, σαπίσαν τα δόντια του, από δω το φέρανε, από ‘κει το φέρανε, βγήκε και ο Άκης. Τάχα μου δεν είχε να βρει τα χρήματα της εγγύησης, γιατί είναι δεσμευμένοι οι λογαριασμοί και σε μία υπόθεση πλήρους αδιαφάνειας, έρχεται και ένας αδιαφανής χρηματοδότης να δώσει την εγγύηση. Μήπως τώρα πρέπει να αρχίσουμε και έρανο για να ζήσουν τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους; Γιατί αλήθεια, χωρίς έσοδα, χωρίς δουλειές, με δεσμευμένους λογαριασμούς, πώς θα ζήσουν; Με θράσος περισσό και με ύφος καταδικασμένου άδικα, μίλησε ο Τσοχατζόπουλος στους δημοσιογράφους, ύστερα ανέβηκε στο τζιπ, κάθισε χαλαρός στο δερμάτινο κάθισμα του και έφυγε. Η μεταπολίτευση ελεύθερη!

Το κελί του Άκη τώρα, ίσως να δεχτεί τον Παπαντωνίου. Θα έχει λοιπόν η μεταπολίτευση ένα μόνιμο κελί στον Κορυδαλλό, όπου θα βάζει για λίγο διάστημα έναν κάποιον υπουργό που κατάκλεψε το δημόσιο χρήμα. Έτσι για τα μάτια του κόσμου, ρε παιδί μου. Να πείθεται ο λαός ότι τιμωρούνται κι αυτοί. Είναι η απόλυτη ντροπή, είναι η απόλυτη ξεφτίλα, η απόλυτη παρακμή που ζούμε σε αυτή την χώρα, που ακόμη δεν έχουν εξεγερθεί οι συνειδήσεις μας για να τα πάρουμε όλα σβάρνα. Όλοι ξέρουμε, όλοι καταλαβαίνουμε και όλοι νιώθουμε. Ένα πολιτικό σύστημα σάπιο, σε προχωρημένη σήψη που παρασύρει στο βυθό ότι υγιές υπάρχει. Οι νέοι πηδάνε στο εξωτερικό για να γλιτώσουν από το πλοίο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε αντί να γράψει τις σελίδες της νεοπολίτευσης, να γίνει συμπλήρωμα στις τελευταίες σελίδες της μεταπολίτευσης. Η χώρα δεν έφυγε τελικά προς τα μπρος. Υπέκυψε στα τραύματα της. Και θα συνεχίζουν να περιφέρονται ατιμώρητοι όλοι οι θρασείς και κλέφτες αυτής της χώρας. Και καλά θα κάνουν. Σε λαούς σκυμμένους τέτοιοι πολιτικοί αξίζουν. Και ναι, βέβαια, είναι αλήθεια. Ο Τσοχατζόπουλος δεν είναι ο μόνος, το ΠΑΣΟΚ κατάκλεψε σύσσωμο. Γι’ αυτό έχει νεύρα ο Άκης. Γιατί αυτός ξέρει τι πήραν οι άλλοι και είναι ακόμα έξω. Όταν λέει κυβέρνηση Παπανδρέου και Σημίτη, εννοεί ο Παπανδρέου και ο Σημίτης. Εννοεί, δηλαδή, ότι κλέψαμε όλοι μαζί, γιατί αφήσατε μόνο εμένα μέσα. Ο μόνος λοιπόν λόγος που έχω να δεχτώ το οργισμένο και θρασύτατο ύφος του Τσοχατζόπουλου, είναι να πιστέψω ότι μιλώντας στις κάμερες δεν απευθυνόταν στον λαό. Απευθυνόταν στον Παπανδρέου, στον Σημίτη, στον Παπαντωνίου, στον Τσουκάτο, στον Μαντέλη, σε όλους αυτούς που κάποτε θα γίνουν μεγάλες πλάκες μαρμάρινες που θα γραφτούν τα ονόματα τους. ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

Εκεί θα πηγαίνει ο λαός μια φορά κάθε χρόνο και αντί να καταθέτει στεφάνια, θα πετάει ντομάτες και μονόευρα. Πώς να αναπνεύσει κανείς σε αυτή τη χώρα; Μυρίζει το σάπιο παντού.»


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....