Διυλιστήριο: 10/23/16
ροη αναρτησεων

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Wikileaks: Τα μυστικά email για να δεχτεί η Ελλάδα το Μνημόνιο του 2015


Το Wikileaks δημοσίευσε αλληλογραφία της 10ης Ιουλίου 2015 με μυστικές συνομιλίες για να πειστεί ο Τσίπρας να υπογράψει μνημόνιο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Russia Today, το Wikileaks δημοσίευσε αλληλογραφία της 10ης Ιουλίου 2015 (διαβάστε εδώ το email) μεταξύ του John Podesta (επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον) και της επικεφαλής προσωπικού του Μπιλ Κλίντον Tina Flournoy. Στο πρώτο e-mail ο Podesta ρωτά την Flournoy αν ο πρώην πρόεδρος θα μπορούσε να καλέσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Λευκός Οίκος με ρώτησε αν ο WJC (Ουίλιαμ Τζέφερσον «Μπιλ» Κλίντον) έχει σχέσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ώστε να τον καλέσει και να τον συμβουλεύσει να προχωρήσει σε συμφωνία», γράφει ο Podesta.

Η Flournoy απάντησε λέγοντας πως ο Κλίντον θα καλέσει, αλλά ότι «η άμεση ερώτησή του είναι – θα πιέσουμε και την Μέρκελ;».

Εκείνη την εποχή, η Ελλάδα είχε απορρίψει τα μέτρα λιτότητας που της είχαν επιβληθεί από την Ευρώπη και το ΔΝΤ μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Η Ελλάδα βρισκόταν αντιμέτωπη με την χρεοκοπία και την έξοδο από την ΕΕ μετά από πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας. Τις μέρες που προηγήθηκαν της αλληλογραφίας αυτής, ο κ. Τσίπρας είχε πει στο λαό «λέμε όχι σε τελεσίγραφα, όχι σε εκβιασμούς».

Στη συνέχεια, ήρθε το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου όπου οι ‘Έλληνες απέρριψαν τη συμφωνία.

Την ίδια ημέρα όμως εστάλη ένα ακόμα email το οποίο αφορούσε την Ελλάδα από τον Amitabh Desai, Σύμβουλο Εξωτερικής Πολιτικής του Μπιλ Κλίντον, με παραλήπτη τον επικεφαλής προσωπικού του Μπαράκ Ομπάμα, Denis McDonough.




«Βρισκόμαστε ήδη σε στενή επαφή με τους ανθρώπους της Μέρκελ αυτή την εβδομάδα πριν από την επίσκεψη του WJC στη Βοσνία και με δεδομένη την επίσκεψη της Μέρκελ στη Βοσνία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αν χρειάζεται ώθηση για την Μέρκελ -αν χρειάζεται μία ώθηση προς την Μέρκελ -να βάλουμε τον WJC να καλέσει την Μέρκελ με σκοπό να ζητήσει καθοδήγηση για τη Βοσνία και μετά τυχαία να τη ρωτήσει για την Ελλάδα στο τέλος», έγραψε ο Amitabh Desai.

«Εμείς θα επικροτούσαμε μια ώθηση προς την Καγκελάριο με τον τρόπο που σας προτείνουμε» απάντησε ο McDonough από το γραφείο του Μπαράκ Ομπάμα.

«Αν όλοι έχετε χρόνο αύριο το πρωί στη Σρεμπρένιτσα, τώρα πιστεύουμε ότι ένα τηλέφωνο στον Τσίπρα θα ήταν επίσης πολύ χρήσιμο» πρόσθεσε.

Ο McDonough ανάφερε τα σημεία τα οποία έπρεπε να συζητήσει ο Κλίντον με τον Τσίπρα, υπογραμμίζοντας «τη σημασία παραμονής της χώρας στο ευρώ τόσο για γεωπολιτικούς όσο και για οικονομικούς λόγους».

«Αποτελεί ευτύχημα το να το κάνει και είμαστε όλοι ευτυχείς να βοηθήσουμε», απάντησε ο Desai.

«Επικοινωνήσαμε με τους ανθρώπους της Μέρκελ πριν την αναχώρηση και ελπίζουμε να επικοινωνήσουμε μαζί της αύριο, και θα επικοινωνήσουμε επίσης αύριο το πρωί με τον Τσίπρα όταν προσγειωθεί στο Σεράγεβο.

Στις 11 Ιουλίου, επετεύχθη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΕΕ / ΔΝΤ. Ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε τελικά σε αυξήσεις φόρων και περικοπές στο δημόσιο τομέα. Μιλώντας μετά τη συμφωνία, είπε, «Είναι εθνικό μας καθήκον να κρατήσουμε τους ανθρώπους μας στη ζωή και στην Ευρωζώνη».

Περιέργως, ο Τσίπρας εμφανίστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Κλίντον τον Σεπτέμβριο του 2015, όπου του πήρε συνέντευξη ο ίδιος ο Μπιλ Κλίντον,σχολιάζει το Russia Today.



Πηγή www.i-gata.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι πρώτες εικόνες από τις εργασίες αποκατάστασης στο σπίτι του ήρωα Νικηταρά!




Με πολύ όρεξη και μεράκι ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της οικίας του ήρωα του 1821 Νικηταρά!

Δείτε φωτογραφίες τις οποίες λάβαμε από τον Πατήρ Βασίλειο Ν. Βεργινάδη, την «ψυχή» της προσπάθειας αυτής!



Καλούμε όλους τους Έλληνες συμπατριώτες μας, ανεξαρτήτου πολιτικής ιδεολογίας και τοποθέτησης, σε οποιοδήποτε μέρος της Γης και αν βρίσκονται να συνδράμουν, ώστε να είναι παρόντες στην προσπάθεια αυτή. Να συνδράμουν με ότι μπορούν από το υστέρημά τους ώστε να πάρει η οικία αυτή τη θέση που τις αξίζει στην Ιστορία.

Μπορείτε να κάνετε κατάθεση στο ταμείο της τράπεζας (Eurobank) χρησιμοποιώντας τον αριθμό λογαριασμού, ή μέσω e- banking χρησιμοποιώντας το IBAN.
Σας παραθέτουμε τις πληροφορίες όπου μπορείτε να βοηθήσετε:

Υ.Γ Παρακαλούμε όλους όσους ενισχύσουν οικονομικά, να κρατήσουν την απόδειξη κατάθεσης. Θα δημιουργηθεί ένα βιβλίο εντός της "ΟΙΚΙΑΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑ" όπου θα καταγραφούν όλα τα ονόματα όσων ενισχύσουν το εγχείρημα αυτό.

Πληροφορίες:
• Πατήρ Βασίλειος Ν. Βεργινάδης 6981206150
• Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Νεδουσαίων Παναγιώτης Μπατσικούρας 6944229927
Κάθε 1 ευρώ είναι πολύ σημαντικό για την ολική αποκατάσταση της οικίας που γεννήθηκε ο Νικηταράς..!



Ποιος είναι ο Νικηταράς ;


Ο Νικήτας Σταματελόπουλος ή Νικηταράς ή Τουρκοφάγος (2 Απριλίου 1783 - 25 Σεπτεμβρίου 1849) ήταν πολεμικός ηγέτης στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Γεννήθηκε στο χωριό Τουρκολέκα της Μεγαλόπολης, ή στο χωριό Νέδουσα (Μεγάλη Αναστάσοβα) Μεσσηνίας, στους πρόποδες του Ταϋγέτου, 25 χλμ από την πόλη της Καλαμάτας. Ήταν ανιψιός του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Υπέγραφε και με το όνομα Τουρκολέκας ή Τουρκολακιώτης και μ΄ αυτό αναφέρεται σε μερικά δημοτικά τραγούδια. Τελικά όμως επικράτησε το επώνυμο Σταματελόπουλος από το βαπτιστικό όνομα του πατέρα του (Σταματέλος).

Το 1805, κατά τον ανηλεή διωγμό των κλεφταρματολών της Πελοποννήσου, ο πατέρας του σκοτώθηκε από τους Τούρκους και ο Νικηταράς ακολούθησε τον θείο του Κολοκοτρώνη στα Επτάνησα, όπου εντάχθηκε στα Ρωσικά τάγματα και μετέβη στην Ιταλία για να πολεμήσει κατά του στρατού του Ναπολέοντα. Στη συνέχεια επέστρεψε στα Επτάνησα και υπηρέτησε τους Γάλλους, οι οποίοι στο μεταξύ τα είχαν καταλάβει με τη συνθήκη του Τίλσιτ. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους αγωνιστές της Επανάστασης του 1821. Συντηρούσε δικό του Σώμα Ενόπλων με άνδρες που προέρχονταν από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Με την έκρηξη της Επανάστασης, στην πρώτη Μάχη που δόθηκε στο Βαλτέτσι της Αρκαδίας στις 12 και 13 Μαΐου του 1821, (είχε προηγηθεί μια συμπλοκή στο Λεβίδι τον Απρίλιο), ο Νικηταράς που κρατούσε με 200 άντρες τα Άνω Δολιανά, κατάφερε να αποκρούσει 6.000 Τούρκους που επιτίθεντο με πυροβολικό. Επειδή έπεσαν πολλοί Τούρκοι από το χέρι του σ' εκείνη τη Μάχη, οι άντρες του τον ονόμασαν Τουρκοφάγο. Διακρίθηκε και στις μάχες που ακολούθησαν, όπου συνεργάστηκε με το θείο του, κυρίως δε στην πολιορκία και την άλωση της Τρίπολης.

Νικηταρά - Νικηταράπού 'χεις στα πόδια σου φτερά και στην καρδιά ατσάλι


Όταν η Τρίπολη καταλήφθηκε από τους Έλληνες, δε ζήτησε κανένα λάφυρο για τον εαυτό του και όταν του πρόσφεραν ένα αδαμαντοκόλλητο σπαθί, το έκανε δώρο στην προσωρινή Κυβέρνηση. Όταν οι Έλληνες κατέστρεψαν τη στρατιά του Δράμαλη στα στενά των Δερβενακίων, ο Νικηταράς μαζί με τους Δημήτριο Υψηλάντη και Παπαφλέσσα, είχε καταλάβει τη χαράδρα γύρω από τον Άγιο Σώστη, απ' όπου θα περνούσαν οι Τούρκοι, προκαλώντας τους μεγάλη καταστροφή. Καθώς ο Δράμαλης υποχωρούσε προς το Άργος, ο Νικηταράς κατέλαβε την οχυρή θέση Αγινόρι και σκότωσε πολλούς Τούρκους που προσπάθησαν να διαφύγουν μέσω αυτής. Συνετέλεσε στο να υποχωρήσει τελικά ο Δράμαλης, υφιστάμενος πανωλεθρία (26 - 28 Ιουλίου 1822).
Ο Νικηταράς πήρε μέρος σε πολλές ακόμη μάχες μέχρι που απελευθερώθηκε η χώρα. Επί Καποδίστρια και Όθωνα ανήκε στο Κόμμα των Ναπαίων (Ρωσόφιλων). Η ελληνική Κυβέρνηση, φοβούμενη ότι το ρωσόφιλο Κόμμα επεδίωκε να αντικαταστήσει τον Βασιλιά Όθωνα με κάποιον Ρώσο Πρίγκιπα, συνέλαβε το Νικηταρά το 1839 και τον καταδίκασε, αν και παντελώς αθώο, σε ενάμιση χρόνο φυλάκιση, την οποία εξέτισε στις φυλακές της Αίγινας. Όταν αποφυλακίστηκε, ή υγεία του ήταν εξασθενημένη από τα βασανιστήρια που υπέστη κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του. Έπασχε από ζάχαρο χωρίς να το γνωρίζει, με αποτέλεσμα να χάσει σε μεγάλο βαθμό την όρασή του. Βίωσε την αχαριστία και την αγνωμοσύνη του νεοσύστατου τότε ελληνικού κράτους, το οποίο του αρνήθηκε μια αξιοπρεπή σύνταξη ώστε να ζει αυτός και η οικογένειά του ευπρεπώς και αντί αυτού, του χορηγήθηκε "άδεια επαιτείας" στον ναό της Ευαγγελίστριας κάθε Παρασκευή. Το 1843, όταν ο Βασιλιάς Όθωνας αναγκάστηκε να δώσει Σύνταγμα στην Ελλάδα, οπότε του απονεμήθηκε ο Βαθμός του υποστράτηγου μαζί με μία πενιχρή σύνταξη. Απεβίωσε το 1849 σε ηλικία 65 ετών. Τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί στο Τουρκολέκα. Τάφηκε όμως δίπλα στο Κολοκοτρώνη.


Yστερα από τη μάχη στα Δερβενάκια, ο Νικηταράς, που τόσο καταστροφή προξένησε στους Τούρκους ώστε πήρε το προσωνύμιο ¨Τουρκοφάγος¨ έστειλε στη γυναίκα του ένα καλοτυλιγμένο πακετάκι.

Όλοι νόμισαν ότι θα είχε κανένα διαμαντένιο κόσμημα, από τα τόσα που έπεσαν στα χέρια των παλικαριών, που μοιράστηκαν τους θησαυρούς του τούρκου πασά. Γι’ αυτό έτρεξαν όλοι περίεργοι να το περιεργαστούν.

Καθώς όμως η σύζυγος του δοξασμένου αρχηγού Αγγελίνα (κόρη του πρωτοκλέφτη του Μοριά του θρυλικού Ζαχαριά ) άνοιξε το δέμα, βρήκε μια ξύλινη ταμπακιέρα κι ένα σημείωμα του αντρός της που έγραφε:

«…Τα παλικαριά μου, μου πρόσφεραν τούτη την ταμπακέρα κι ένα σπαθί στολισμένο με πολύτιμα πετράδια. Το σπαθί το χάρισα στη διοίκηση της Ύδρας, για να χρησιμεύσει στο αρμάτωμα του στόλου που τόσο χρειάζεται στην Πατρίδα. Την ταμπακέρα τη στέλνω σε σένα που μου είσαι το πιο αγαπημένο πρόσωπο που έχω στον κόσμο ύστερα από την Πατρίδα….»

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μαλλιά-κουβάρια έγιναν στο ΔΝΤ με την Ελλάδα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εδώ και πολλά χρόνια δέχεται επικρίσεις για τις βυζαντινού τύπου ίντριγκες στους κόλπους του, όπου τυραννικοί επικεφαλής τμημάτων προστατεύουν με ζήλο τις περιοχές ελέγχου τους, σε βάρος της ευρύτερης αποστολής του Ταμείου.

Τώρα, σύμφωνα με τους New York Times, έρχεται στο φως μια πρόσφατη διαμάχη, η οποία εγείρει νέα ερωτήματα ως προς την κουλτούρα του ΔΝΤ και την υπόσχεσή του για πιο διάφανες διαδικασίες.

Το καλοκαίρι, το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης του Ταμείου, μια αυτόνομη ομάδα σκοπός της οποίας είναι να κρίνει όλες τις πτυχές της συμπεριφοράς και των πολιτικών του ΔΝΤ, εξέδωσε έκθεση 86 σελίδων για τις επιδόσεις του ΔΝΤ κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Η έκθεση περιείχε ασυνήθιστα «ωμές» επικρίσεις για το πώς χειρίστηκε τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας το Ταμείο.

Σύμφωνα με την έκθεση, μέλη του προσωπικού του ΔΝΤ εκφοβίστηκαν από τους εταίρους τους στο Ευρωπαϊκό Τμήμα, δεν είδαν τα πρώιμα σημάδια των προβλημάτων και δεν έκαναν αρκετά για να πιέσουν ώστε να υπάρξει αναδιάρθρωση χρέους.

Όμως, δεν ήταν αυτό που προκάλεσε την οργή –και παρέμβαση- ανωτάτων αξιωματούχων του Ταμείου.

Πριν τη δημοσιοποίηση της έκθεσης το καλοκαίρι, αξιωματούχοι του Ταμείου απαίτησαν το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης να μειώσει και σε ορισμένες περιπτώσεις να αφαιρέσει κομμάτια της έκθεσης που ανέφεραν ότι το ΔΝΤ δεν έδινε στους αξιολογητές τα έγγραφα που ζητούσαν.

Η περιγραφή της διαμάχης αυτής, που δεν αναφέρεται στο τελικό έγγραφο, δόθηκε από αρκετά άτομα που εμπλέκονταν στη διαδικασία αλλά δεν μπορούσαν να μιλήσουν δημοσίως, σύμφωνα με τους New York Times.

Το Γραφείο έχει δικαίωμα να ζητά όποια έγγραφα θεωρεί ότι θα βοηθήσουν στις αναλύσεις του.

Σε συνέντευξή του, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, William Murray, παραδέχθηκε πως το Ταμείο είχε έντονες συζητήσεις με το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης αναφορικά με τη γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει το πώς το Ταμείο απάντησε στα αιτήματα για παροχή εγγράφων.

Πρόσθεσε όμως πως το Ταμείο έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει και να ζητά αλλαγές, με βάση πραγματολογικά λάθη.

«Σίγουρα υπήρξαν προστριβές με την πάροδο του χρόνου», είπε, αναφερόμενος στην 16μηνη αναζήτηση εγγράφων από το Ανεξάρτητο Γραφείο. «Όμως επρόκειτο για ένα τεράστιο κυνήγι εγγράφων – δεν υπήρχε κάποια συντονισμένη προσπάθεια από το Ταμείο να μην δώσει πληροφορίες».

Το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι εσωτερικές διαμάχες σε παγκόσμιους οργανισμούς του μεγέθους και της πολιτικής επιρροής του ΔΝΤ είναι αναμενόμενες. Όμως υπό τη διεύθυνση της Κριστίν Λαγκάρντ, το Ταμείο προσπαθεί να «ανοίξει» περισσότερο για τον κόσμο και να σταματήσει να είναι τόσο ψυχρά γραφειοκρατικό.

Έτσι, ορισμένοι παραδοσιακοί υποστηρικτές του Ταμείου ξαφνιάστηκαν από την αντίδραση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην εσωτερική αξιολόγηση.

«Το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης δημιουργήθηκε για να έχει πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα του Ταμείου», σχολίασε ο Edwin M. Truman, πρώην στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος συμμετείχε σε εξωτερικό πάνελ ειδημόνων που κλήθηκαν να βγάλουν συμπεράσματα από την έκθεση. «Το προσωπικό και τα ανώτερα διοικητικά στελέχη του Ταμείου δεν είχαν δικαίωμα να αρνηθούν να δώσουν έγγραφα».

Το συγκεκριμένο γραφείο δημιουργήθηκε το 2001 με σκοπό να αξιολογεί τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων του ΔΝΤ, που είχαν αμφισβητηθεί μετά την Ασιατική κρίση του 1997. Το γραφείο έχει αυτονομία και αυτοί που εργάζονται σε αυτό σίγουρα δεν ήθελαν να δημιουργήσουν φασαρίες, όμως η έκθεσή τους για την ποιότητα των συμβουλών που έδωσε το ΔΝΤ κατά τη διάρκεια της κρίσης στην ευρωζώνη ενόχλησε.

Από το 2012, όταν το Γραφείο γνωστοποίησε για πρώτη φορά την πρόθεσή του να εξετάσει τις δραστηριότητες του ΔΝΤ στην ευρωζώνη, αντιμετώπισε αντιδράσεις, όχι μόνο από τα μέλη του προσωπικού του ΔΝΤ, αλλά και από ευρωπαίους που ήταν μέλη του ΔΣ του Ταμείου, σύμφωνα με τους New York Times.

Οι διευθυντές της Γαλλίας και της Γερμανίας δεν ήθελαν να γίνει η έρευνα, χρησιμοποιώντας ορισμένες φορές έντονη γλώσσα στις συναντήσεις με τα στελέχη του Γραφείου, σε μια προσπάθεια να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν το εγχείρημα, παρά το ότι δημοσίως υποστήριζαν την αποστολή του Γραφείου.

Όταν έγινε σαφές ότι το Γραφείο θα προχωρούσε την έρευνα, ευρωπαίοι διευθυντές ζήτησαν αν είναι δυνατόν να μην δημοσιοποιηθεί η έκθεση, σύμφωνα με ανθρώπους που εμπλέκονταν στη διαδικασία.

Η αντίθεση προς την έρευνα ήταν πιο αισθητή στο ισχυρό Ευρωπαϊκό Τμήμα, που επέβλεπε τις διασώσεις της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος, Πωλ Τόμσεν, ο οποίος ήταν επίσης ο «αρχιτέκτονας» του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, αποστασιοποιήθηκε αρχικά από τους ερευνητές, και η έκθεση κατέληξε να είναι κρίσιμης σημασίας για τις εργασίες του Ταμείου στην Ελλάδα, αν και ο κ. Τόμσεν δεν αναφέρεται ονομαστικά στην έκθεση.

Ο κ. Τομσεν τελικά συνεργάστηκε, δίνοντας χιλιάδες emails και έγγραφα και συμφωνώντας να πραγματοποιήσει τρίωρη συνέντευξη με το στέλεχος του Γραφείου που συνέταξε την έκθεση, τον Shinji Takagi.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Τόμσεν δήλωσε πως το τμήμα του «συμμορφώθηκε πλήρως με τα αιτήματα του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης για πληροφορίες και έγγραφα, χωρίς εξαιρέσεις».

Η έρευνα επικεντρώθηκε ιδιαίτερα σε δυο τομείς. Οι ερευνητές ήθελαν πρακτικά από τις ανεπίσημες συνεδριάσεις του ΔΣ κατά τη διάρκεια της κρίσης, όπου οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ εξηγούσαν τις ενέργειές τους στους διευθυντές. Ζήτησαν επίσης έγγραφα που σχετίζονταν με μια σειρά μυστικών συναντήσεων που πραγματοποίησαν στελέχη του ΔΝΤ το 2010, στις οποίες συζήτησαν διάφορες στρατηγικές για τον χειρισμό της Ελλάδας.

Το Γραφείο πράγματι έλαβε δέσμες πληροφοριών που έδιναν ένα ευρύτερο χρονικό του έργου του ΔΝΤ στην Ευρώπη, όμως οι αξιολογητές δεν πήραν αυτό που πραγματικά ήθελαν, δηλαδή τα έγγραφα εκείνα που θα έριχναν φως στο πώς και γιατί το Ταμείο ενήργησε όπως ενήργησε.

Οι δικαιολογίες ήταν διάφορες.

Τελικά, 16 μήνες μετά την πρώτη υποβολή του αιτήματός τους, οι αξιολογητές έλαβαν τα περισσότερα από αυτά που είχαν ζητήσει.

Τότε όμως τα στελέχη του ΔΝΤ άρχισαν να πιέζουν το Γραφείο να αφαιρέσει κομμάτια από την έκθεση που εξηγούσαν το πόσο δύσκολο ήταν να πάρουν τα απαιτούμενα έγγραφα.

Οι ελεγκτές έκαναν κάποιες αλλαγές όμως, καθώς πίστευαν πως δεν έλαβαν όλα τα έγγραφα, διατήρησαν τα κρίσιμα σημεία στα οποία αναφέρεται η μεγάλη βραδυπορία του ΔΝΤ στο θέμα της συνεργασίας. Στις αρχές Ιουλίου, δημοσιοποιήθηκε η έκθεση συνοδευόμενη από 11 ακόμα έγγραφα.

Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε στην απάντησή της πως η εμπλοκή του Ταμείου στην ευρωζώνη ήταν επιτυχημένη, ενώ τόνισε ότι συνεχίζεται η δέσμευση του ΔΝΤ στην «ευθύνη, τη διαφάνεια και τον ρόλο του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης».

Πηγή www.real.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....