Διυλιστήριο: 01/24/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Επιχείρηση «καθαρά χέρια» και για τα ΝΗ90: Βαριά δίωξη για τον «εθνικό» έμπορο όπλων Θωμά ΛιαουνάκοΜε μια ακόμη κακουργηματική ποινική δίωξη βρίσκεται αντιμέτωπος ο «εθνικός» έμπορος όπλων Θωμάς Λιακουνάκος, για την προμήθεια των 20 μεταφορικών ελικοπτέρων από την κοινοπραξία ΝΗ Industries για τον ελληνικό Στρατό.

Οι δώξεις ασκήθηκαν με παραγγελία της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, μετά την ολοκλήρωση έρευνας σχετικά την προμήθεια τω ελικοπτέρων.

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν επιπλέον στον στενό του της εταιρείας SONAK Ηλία Αρκουμανέας καθώς επίσης στον πρώην γραμματέα αμυντικών επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Σπύρου Τραυλού καθώς και μελών της Επιτροπής Διαπραγματεύσεων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων.

Στο μικροσκόπιο και ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου

Ο Θωμάς Λιακουνάκος διώκεται για ηθική αυτουργία στην απιστία ως πρόεδρος της εταιρείας SONAK και και μαζί του και ο Η.Αρκουμανέας διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, εταιρεία η οποία ουδέποτε απέδωσε στο ελληνικό Δημόσιο τα ΑΩ από την αγορά τα οποία είχε υποχρέωση να φέρει εις πέρας.

Μάλιστα, η εισαγγελία Διαφθοράς έστειλε αντίγραφα της δικογραφίας στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να διαβιβαστούν στη Βουλή για να διερευνηθεί τυχόν ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου .

Οι υπόλοιπες διώξεις

Ο ΣπύροςΤραυλός και τα μέλη της Επιτροπής Διαπραγματεύσεων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων διώκονται για το κακούργημα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου,

Από την έρευνα της εισαγγελίας Διαφθοράς, η οποία μάλιστα έγινε με τη συνδρομή ειδικού επιστημονικού προσωπικού, προέκυψε ότι στη σύμβαση αντισταθμιστικών ωφελημάτων για τα ελικόπτερα περιλαμβάνει πλήθος ζημιογόνων όρων, με αποτέλεσμα να μειωθούν τα ωφελήματα αυτά που έπρεπε να παρασχεθούν στο ελληνικό δημόσιο.

Μεταξύ άλλων, προέκυψε ότι αν και σε ένα από τα προγράμματα που είχε ανατεθεί στην εταιρεία συμφερόντων Θ. Λιακουνάκου και προέβλεπε την ανάπτυξη αυτοματοποιημένου συστήματος συντονισμού πυρών υποστήριξης για τον ελληνικό Στρατό, αποδόθηκε ο υψηλότερος δυνατός συντελεστής, και η ανάπτυξή του καθυστέρησε πέραν της δεκαετίας.

Το αποτέλεσμα ήταν να μην δικαιολογείται ο χαρακτηρισμός του ως υψηλού ενδιαφέροντος. Στην πραγματικότητα η ονομαστική αξία των εκτελεσθέντων από την SONAK αντισταθμιστικών ωφελημάτων δεν υπερέβαινε στην καλύτερη περίπτωση τα 6 εκατ. ευρώ και η εταιρεία απαλλάχθηκε από την υποχρέωση παροχής αντισταθμιστικών ονομαστικής αξίας 11,7 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, από την έρευνα προέκυψε πως ενώ η σύμβαση προέβλεπε αναπροσαρμογή της ανά τετραετία τελικά η αναπροσαρμογή έγινε το δέκατο έτος της ισχύος της, με αποτέλεσμα τα αντισταθμιστικά να μειωθούν τουλάχιστον κατά 4,7 εκατ. ευρώ.

Πλέον η δικογραφία διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα, η οποία χειρίζεται υποθέσεις εξοπλιστικών μαζί με τον επίκουρο ανακριτή Γιώργο Ευαγγέλου. Οι ανακριτές αφού μελετήσουν τη δικογραφία θα καλέσουν τους κατηγορούμενους σε απολογίες και στη συνέχεια θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Έξω με "βραχιολάκι" ο Θ.Λιακουνακος απο τον περασμέξο Απρίλιο

Σημειώνεται ότι ο Θ.Λιακουνάκος αποφυλακίστηκε τον Απρίλιο του 2016 μετά από 6 μήνες στη φυλακή με την κατηγορία ότι διακίνησε μίζες εκατομμυρίων για την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων υποχρεούμενος όμως να φορά το βραχιολάκι επιτήρησης.

Ο επιχειρηματίας βγήκε από τη φυλακή με την υποχρέωση , όμως, να κινείται στους χώρους του σπιτιού του φορώντας το βραχιολάκι, ώστε να επιτηρείται από τις αρμόδιες αρχές.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καθώς φέρονται να διακινήθηκαν μέσω εταιριών του μίζες περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ με τελικούς αποδέκτες, σύμφωνα με την δικογραφία, τους κατηγορούμενους και καταδικασθέντες σε άλλες υποθέσεις εξοπλιστικών τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο και τον άλλοτε στενό συνεργάτη του και πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο.

Τώρα ο Θ.Λιακουνάκος διώκεται και για την υπόθεση των ελικοπτέρων ΝΗ-90.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Άκυρα τα πτυχία από 17 ιδιωτικά σχολεία

Οι τίτλοι 17 ιδιωτικών σχολείων κηρύσσονται άκυροι και οι απόφοιτοί τους αποκλείονται από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο Δημόσιο.

Αυτό ουσιαστικά ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, επισημαίνοντας ότι οι κάτοχοι των παράνομων τίτλων σπουδών από τους συγκεκριμένους φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης υποχρεώνονται να δώσουν εξετάσεις για να τους χορηγηθούν νόμιμοι τίτλοι. Τούτο δεν ισχύει μόνο για όσους αναμένουν διορισμό ή επρόκειτο να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, αλλά και για τους ήδη διορισμένους στο Δημόσιο.

Τα σχολεία που εξέδιδαν παράνομους τίτλους είναι δύο στην Αρτα, ένα στη Βοιωτία, τρία στη Θεσσαλονίκη, ένα στις Σέρρες, ένα στην Αττική, δύο στα Τρίκαλα και επτά στη Λάρισα.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα πρόκειται να διενεργήσει ειδικές πτυχιακές εξετάσεις προκειμένου να χορηγηθούν πτυχία στους μαθητές Α’ και Β’ Κύκλου των συγκεκριμένων ιδιωτικών ΤΕΕ και ότι περισσότερες λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή των παραπάνω εξετάσεων θα δοθούν με νεότερη ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

ΟΙΕΛΕ: Επιτέλους

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση για τον δεκαετή και πλέον αγώνα της καθώς «επιτέλους μπαίνει φραγμός στο αισχρό φαινόμενο διορισμού στο Δημόσιο κατόχων παράνομων τίτλων σπουδών και τίθενται σε εφαρμογή ο νόμος Γιαννάκου (παρ. 1, 2 του άρθρου 24 του ν. 3577/2007) και η επέκτασή του με τον νόμο Φίλη (παρ. 5 του άρθρου 34 του ν. 4415/2016)».

Η Ομοσπονδία είχε από το 2005 φέρει στο φως αποδείξεις που αφορούν την έκδοση παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικούς φορείς σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Με αδιαφανείς διαδικασίες χιλιάδες σπουδαστές έλαβαν πτυχίο με άριστα.

Οι παράνομοι τίτλοι έδωσαν τη δυνατότητα στους «απόφοιτους» αυτούς να καταδολιεύσουν διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα να εργάζονται σήμερα στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σε θέσεις τις οποίες αξιοκρατικά θα έπρεπε να έχουν καταλάβει παιδιά από τη δημόσια εκπαίδευση που αποφοίτησαν με τον ιδρώτα τους.

Στη μηχανή παραγωγής των παράνομων αυτών τίτλων ενεπλάκησαν τοπικοί παράγοντες πολιτικών κομμάτων και διοικητικά στελέχη της εκπαίδευσης.

Διόλου τυχαίο ότι οι κυβερνήσεις από το 2007 έως το 2014 δεν έθεσαν σε εφαρμογή τον νόμο Γιαννάκου που όριζε ρητά την επανεξέταση των κατόχων των τίτλων-μαϊμού για να προστατεύσουν τα «δικά τους παιδιά» που είχαν αναμιχθεί στο σκάνδαλο.

Πώς στήθηκε το κόλπο

Σύμφωνα, εξάλλου, με παλαιότερο πόρισμα του ΣΕΕΔΔ, οι κάτοχοι των πλαστών απολυτηρίων Λυκείου οι οποίοι αξιοποίησαν τους τίτλους σπουδών των ιδιωτικών ΤΕΕ για να προσληφθούν στο Δημόσιο ξεπερνούν τους 2.000 και διορίστηκαν κυρίως σε θέσεις νοσηλευτών.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρει η ''Εφημερίδα των Συντακτών'', ότι ο βαθμός του απολυτηρίου «έδινε» περισσότερα μόρια στους κατόχους των πλαστών τίτλων σπουδών και πιθανόν άφησε εκτός Δημοσίου υποψηφίους οι οποίοι κατείχαν νόμιμους τίτλους σπουδών.

Η «φάμπρικα» που είχε στηθεί στην Αρτα με τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια περιελάμβανε εκπαιδευτικούς οι οποίοι δεν είχαν διοριστεί νόμιμα, ενώ τα εκπαιδευτήρια λειτουργούσαν απογευματινές ώρες χωρίς να έχουν σχετική άδεια. Επειτα από διασταύρωση στοιχείων διαπιστώθηκε ότι οι σπουδαστές δεν είχαν τις απαιτούμενες παρουσίες, ενώ τα απουσιολόγια δεν συμπληρώνονταν, δεν υπογράφονταν και δεν υποβάλλονταν στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρτας για θεώρηση. Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι σπουδαστές των απογευματινών τμημάτων λάμβαναν άριστα (20) στα προφορικά ενώ γνώριζαν τα ερωτήματα των γραπτών εξετάσεων.

Οι επιθεωρητές παρατήρησαν επίσης ότι γινόταν συστηματική αλλοίωση των γραπτών των εξετάσεων, ενώ υπήρχαν διπλοεγγραφές σπουδαστών καθώς και παράνομες εγγραφές αφού κάποιοι σπουδαστές δεν είχαν απολυτήριο Γυμνασίου.

Δείτε για ποια εκπαιδευτικά ιδρύματα πρόκειται στην παρακάτω φωτογραφία:

Πηγή www.ert.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο NΔκράτης Δήμαρχος Έβρου καταγγέλλει Κυριάκο και Βορίδη ότι είναι με τις εταιρείες χρυσού!


“Είμαι αναγκασμένος να πάω ενάντια στην παράταξη με ρτην οποία είμαι ταυτισμένος ιδεολογικά ( ΝΔ) γιατί τόσο ο Μάκης Βορίδης, που ήρθε πρόσφατα, στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Έβρου, όσο – φοβάμαι – και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο θέμα των χρυσωρυχείων στεκονται απέναντι στους αγώνες των Εβριτων και είναι με την μεριά της Eldorado! Αντίθετα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όταν τον ρώτησα ξανά στην πρόσφατη επίσκεψή του, μου είπε ότι σαφέστατα και δεν έχει αλλάξει κάτι και ότι παραμένει η θέση της κυβέρνσησης να μην επιτρέψει τέτοιο πράγμα στον Έβρο. Γι αυτό και τον τιμώ…”Πηγή thefaq.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Πάρε να έχεις» – Ρεζίλι ο μεσολαβητής του ΟΗΕ από τον Ν. ΚοτζιάΣτη Διάσκεψη της περασμένης Τέταρτης, στη Γενεύη, υπήρξε ένα ακόμη επεισόδιο στην δύσκολη σχέση του κ. Άιντε με τον Νίκο Κοτζιά. Ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ για το Κυπριακό υποστήριξε ότι πουθενά δεν υπάρχει αναφορά του ΟΗΕ σε κατοχικές δυνάμεις στην Κύπρο, θέλοντας έτσι να χειραγωγήσει τις συνομιλίες σε ό,τι αφορά την αποχώρηση των Τούρκων στρατιωτών από την Κύπρο.

Τότε ο Έλληνας υπουργός, ενώπιον του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες εξέθεσε τον κ. Άιντε καθώς παρουσίασε τις αποφάσεις της Γ.Σ. του ΟΗΕ το 1983 που ζητούσαν με σαφήνεια την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων από την Κύπρο. Ήταν μία δύσκολη στιγμή για τον αξιωματούχο του ΟΗΕ, που ενώπιον του προϊσταμένου του έδειξε να αγνοεί τις βασικές αρχές του Κυπριακού, που αποτελούν η εισβολή και η κατοχή.

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε στον κ. Άιντε ότι είσαι υπάλληλος του ΟΗΕ, δεν είσαι μεσολαβητής, και πρέπει να τηρείς με ευλάβεια τις αποφάσεις του Διεθνούς Οργανισμού. Πρέπει να καταλάβεις ότι πρέπει να φύγει ο κατοχικός στρατός. Και όταν είπε πως δεν υπάρχουν τέτοιες αποφάσεις, ενώπιον του κ. Γκουτιέρες, του είπε: Πάρε μία απόφαση να την έχεις…

Πηγή http://mignatiou.com/


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Φωτήλας στην Νέα Δημοκρατία«Με ιδιαίτερη τιμή και υψηλό αίσθημα ευθύνης συστρατεύομαι κι εγώ με τη ΝΔ και τον πρόεδρο μας Κυριάκο Μητσοτάκη στην κοινή προσπάθεια για την ανόρθωση του τόπου» δήλωσε ο Ιάσων Φωτήλας μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ στα γραφεία του κόμματος.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Αλλά ποιος είναι ο Φωτήλας ;

Είναι γιος του υπουργού του Ανδρέα, Ασημάκη Φωτήλα.
ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ Ευρωβουλευτή από τον Παπανδρέου.
ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ υπουργού (υφ. Εξωτερικών) από τον Παπανδρέου.
Ο μοναδικός υπουργός παγκοσμίως που μπήκε στο αεροπλάνο ως υπουργός και προσγειώθηκε «πολιτης», αφού ο Παπανδρεου τον καρατόμησε εν πτήσει!
Αλλά στο βιογραφικο του γράφει οτι ο πατερας του «διαφώνησε και εφυγε απο την κυβερνηση Ανδρέα Παπανδρέου»! Για τέτοιον ψεύτη μιλάμε.
Όσο για την μητέρα του; Χρόνια ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ πρόεδρος στον ΟΠΑΠ!

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανθρώπινα ποντίκια..

     Άλλο "Άνθρωποι και ποντίκια" το αριστούργημα του Στάϊμπεκ που περιγράφει μία σκληρή ανθρώπινη ιστορία διαψευσμένων ονείρων,
..και άλλο τα ανθρώπινα ποντίκια, αρουραίοι και τυφλοπόντικες της πολιτικής που με το έτσι θέλω διαψεύσανε τα όνειρα
ενός ολόκληρου λαού.
Τρωκτικά βρωμερά, φορείς επιδημιών ανηθικότητας και οπορτουνισμού,
..μαγάρες ιδεών και αγώνων,
..κλέφτες ελπίδων και προσδοκιών.

Λίγο πριν πέσει η προηγούμενη κυβέρνηση τρωκτικών, είχαμε τα "mail Χαρδούβελη".
Σήμερα έχουμε τις επιστολές Τσαλακωτού.
Προοιωνίζουν άραγε την φυγή και τούτης της ορδής;
Για νάρθει η επόμενη που ήταν η προηγούμενη;

Σταματήστε να υποχωρείτε πιά, θλιβερά ποντίκια της κυβέρνησης.
Σταματήστε να ξευτιλίζετε πιά ένα ολόκληρο έθνος, έναν λαό, μιά χώρα.
Γιατί εμάς ξευτιλίζετε. Όχι τα μούτρα σας. Εσείς έτσι κι αλλιώς φαίνεται πως γεννηθήκατε ξευτιλισμένοι.
Σταματήστε να στέλνετε επιστολές υποταγής και δουλείας εκ μέρους ενός λαού.
Όσο ηλίθιος κι αν είναι αυτός ο λαός που σας φέρνει στην εξουσία, δεν είναι τόσο ξευτιλισμένος όπως εσείς.
Μη σκύβετε πιά άλλο. Έχει φανεί πιά η υφαλοτρυπίδα σας που χάσκει, βρωμεροί κίναιδοι της πολιτικής.
Ποντίκια και π@@στηδες μαζί. Με όλη την αρνητικά φορτισμένη σημασία του όρου.
Κι αφήστε τις μ@λακίες περί "ομοφοβίας" κλπ. Χρόνια και χρόνια ετεροφυλόφιλοι και ομοφυλόφιλοι ζούσαν αρμονικά, ή έστω ανεκτικά μαζί,
..μέχρι που ήρθατε εσείς και μας δείξατε πώς είναι η π@υστιά και το να είσαι π@ύστης.

Ποντίκια ανθρώπινα, βρωμερά και τρομοκρατημένα, δεν τολμάτε ούτε μιά αλήθεια να αρθρώσετε.
Ζείτε μέσα στο ψέμα και την απάτη όπως τα πραγματικά ποντίκια στους οχετούς και στους υπονόμους.
Μην βλέπετε που σας ανέχεται ο κόσμος.
Είναι που τον έχετε τρομοκρατήσει.
Είναι που δεν βλέπει πόσο πιό τρομοκρατημένοι είσαστε εσείς.
Αν ο λαός αντιληφθεί πόσο ποντίκια είσαστε θα σας πατήσει, θα σας λοιώσει.
Γι αυτό απ' τη μιά φοβερίζετε, βάζετε φόρους και πρόστιμα, ψηφίζετε νόμους άνομους,
..κι απ' την άλλη στέλνετε επιστολές υποταγής να σώσετε το τομάρι σας.

Άθλια ποντίκια μέσα στην βρωμερή ποντικοφωλιά σας.
Άθλιοι μαγάρες του έθνους.
Βάζετε φωτιά στην χώρα και στον λαό και λέτε πως θα γλυτώσετε.
Επειδή στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες τα ποντίκια φεύγουν πρώτα.
Για να δούμε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Πράσινο φως» από ESM για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέοςΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Το «πράσινο φως» για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους έδωσε επισήμως τη Δευτέρα το διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

«Οταν τα μέτρα αυτά εφαρμοστούν πλήρως», δήλωσε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, «θα οδηγήσουν σε μία συνολική μείωση του χρέους, ως προς το ΑΕΠ, περίπου 20 μονάδων μέχρι το 2060». Ακόμη, πρόσθεσε ότι υπολογίζεται μείωση 5 μονάδων των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας την ίδια χρονική περίοδο.

Στην ανακοίνωση του, ο ESM αναφέρει πως τα μέτρα αυτά δεν έχουν επίπτωση στους προϋπολογισμούς των κρατών μελών. «Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα ελαφρύνουν το ελληνικό χρέος, αλλά η τελική επιτυχία του προγράμματος βασίζεται στην συνεχή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση», υπογραμμίζει ακόμη.

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του ESM εκφράζει με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο twitter ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Συγκεκριμένα ο Ευρωπαίος Επίτροπος γράφει: «Η ευρωζώνη ξεκλειδώνει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος. Χαίρομαι γιατί η ελάφρυνση που προσδοκούμε μπορεί τώρα να ξεκινήσει».

Μαξίμου: Βαρύτατα εκτεθειμένος ο κ. Μητσοτάκης


«Η απόφαση του ESM εξανεμίζει και το τελευταίο φύλλο συκής που είχε μείνει στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», τονίζει, στον απόηχο της απόφασης, η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, «σε αντίθεση με τις προσδοκίες αλλά και την ακατάσχετη καταστροφολογία τους, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ενέκρινε σήμερα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, τα οποία θα μειώσουν το δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ κατά περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες ως το 2060.

1) Ανταλλαγή ομολόγων

2)Swaps Επιτοκίων

3) Προσαρμογή χρηματοδότησης»

«Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προ ενός μηνός αρνήθηκε τη στήριξη σε 1,6 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους με την εφάπαξ 13η σύνταξη, μετά τις αντιδράσεις από τους πλέον ακραίους κύκλους των δανειστών, αν και αρχικά είχε δηλώσει επισήμως πως θα την ψηφίσει, είναι βαρύτατα εκτεθειμένος. Κατέρρευσε το έωλο επιχείρημά του πως η «μονομερής ενέργεια» της κυβέρνησης θα θέσει σε κίνδυνο την ελάφρυνση του χρέους, την οποία βέβαια νωρίτερα χλεύαζε ως ήσσονος σημασίας», τονίζεται ακόμη και προστίθεται:

«Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο άβολες διαπιστώσεις. Και η στήριξη στους χαμηλοσυνταξιούχους δόθηκε από την κυβέρνηση και η απομείωση του χρέους προχωρά κανονικά. Αυτό που έμεινε στον κ. Μητσοτάκη είναι τα διαπιστευτήρια υποταγής που πρόθυμα κατέθεσε»

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Το θράσος και η υποκρισία της Κυβέρνησης συνεχίζονται.Για να "ξεπαγώσουν" σήμερα τα μέτρα για το χρέος από τον E.S.M., ο αφοσιωμένος στο Μνημόνιο Υπουργός κ. Τσακαλώτος, απέστειλε μια εξευτελιστική επιστολή συγγνώμης, ότι δεν θα ξαναδώσει κανένα εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους.Tαυτόχρονα, η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει ναρκοθετήσει την πορεία της χώρας, συμφωνώντας για πολλά χρόνια σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π., που είναι αδύνατο να υλοποιηθούν. Πόσες φορές ακόμη θα βγάλουν ανακοινώσεις πανηγυρισμών για τη συνεχή λιτότητα χωρίς αντίκρισμα, που επιβάλλουν στον ελληνικό λαό;».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....