Διυλιστήριο: 10/07/13
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

Φοβάμαι..

Φοβάμαι πως όλα πιά έχουν ειπωθεί..

Φοβάμαι πως ενώ όλοι ξέρουμε αυτά που πρέπει να ξέρουμε..
..ο καθένας φοβάται για τον εαυτό του.
Δεν φοβόμαστε για όλους μας.

Κάθε μέρα ανακυκλώνει τις προηγούμενες, αλλάζοντας στα σημεία,χωρίς ν' αλλάζει τίποτα..
Χθες ήταν οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, τα χαράτσια, οι αυτοκτονίες, η μαύρη προπαγάνδα.
Σήμερα είναι οι καινούργιες αυτοκτονίες, τα νέα χαράτσια, οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, τα νέα λουκέτα, ο προϋπολογισμός, η κίτρινη προπαγάνδα.
Αύριο θα 'ναι κι άλλες αυτοκτονίες, κι άλλα λουκέτα, οι πλειστηριασμοί σπιτιών, η ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων, η πλήρης διάλυση της άμυνας της χώρας, η προπαγάνδα της κυβερνητικής τρομοκρατίας.

Φοβάμαι την αδράνεια..
..την δική μας.

Φοβάμαι πως όταν περάσει τούτος ο χειμώνας, όλα θα 'χουν χαθεί, δεν θα 'ναι πιά τίποτα ίδιο.

Θα έχουμε νικηθεί, χωρίς καν να δώσουμε μάχη!
Συγκλονιστικό για έναν λαό που ήθελε να λέγεται επαναστάτης και αδούλωτος!

Για έναν λαό-μύθο, που περηφανεύεται ότι είναι απόγονος αυτών που εγκαθίδρυσαν την Δημοκρατία, και μάλιστα την άμεση Δημοκρατία, πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια!

Φοβάμαι πως δεν μιλάμε πιά για τον ίδιο λαό..  


www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στις Σκουριές ξεσηκώνεται κάθε Έλληνας πατριώτης, αλλά εσύ δεν θα το μάθεις ποτέ…

Σε κάθε ρεπορτάζ για τις Σκουριές, το MEGA ξεχνάει την πρόσθεση αλλά πετάει στον πολλαπλασιασμό!

Και όχι μόνο στις αναλύσεις και στην παρουσίαση των θεμάτων αλλα και στην αριθμητική. Σε κάθε αντιμνημονιακή διαδήλωση, μπορεί ο οποιοσδήποτε να δει οτι είναι αδύνατοι στην πρόσθεση.

Αλλά όταν μιλάμε για τις Σκουριές και τα μεταλλεία χρυσού, εκεί το Mega χάνει την μπάλα τελείως.


Η δεξια φωτογραφία είναι απο την συναυλία κατά της εξόρυξης, χθες, 5 Οκτωβρίου 2013, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες κόσμου και με μαχητικό παλμό συμμετείχαν οι Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Μελίνα Κανά, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και οι Χαϊνηδες, ενώ όλη την εκδήλωση την κάλυψε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το MEGA παρευρέθηκαν 2000 άνθρωποι…
Oι εκτιμήσεις ήταν για 30000 όπως διαβάζουμε και απο τον Καταλάνό χρήστη του twitter, επάνω. Βέβαια εκεί δεν πιάνουν MEGA.


Η αριστερή φωτογραφία είναι από την συγκέντρωση υπέρ των μεταλλείων χρυσού, όπου έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 2013 στην Χαλκιδική στη Μ.Παναγιά

Με γιγαντοθόνες, παραγγέλματα και εφτα λεωφορεία που μετέφεραν τους εργαζόμενους στο σημείο.

Μην ξεχνάμε ότι εκεί παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Άδωνης Γεωργιάδης ενώ χαιρετιστήριες επιστολές απέστειλαν οι Μ. Βορίδης και Χριστοφιλοπούλου.

Εν τέλει, μαζεύτηκαν με το ζόρι 2000 άτομα, λογικό, αφου οι εργαζόμενοι δεν ξεπερνουν τους 1100 και η τοπική κοινωνία έχει πάρει αποστάσεις από το ορυχείο.

Το Mega Channel όμως είδε 6000 κόσμο!

Μπορεί να είναι αδύνατοι στην πρόσθεση, όπως κρίνουμε από την φωτογραφία της μεγαλειώδους συναυλίας κατά των ορυχείων, αλλά στον πολλαπλασιασμό, πετάνε!
lefteria-news  

www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΒΙΝΤΕΟ-Ένοχοι Άκης, Βίκυ Σταμάτη και Αρετή Τσοχατζοπούλου

Ένοχος κρίθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπως και οι άλλοι 16 από τους 18 συγκατηγορούμενούς του, μεταξύ αυτών η Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του Αρετή, για όλα τα αδικήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η κύρια κατηγορία ήταν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από εξοπλιστικά προγράμματα που υπεγράφησαν επί της υπουργίας του.

Αθώοι κρίθηκαν, σύμφωνα με τον Real FM, οι Παντελής Ζαχαριάδης και Σπύρος Χατζηνικολάου. Το μεσημέρι αναμένεται η πρόταση για τις ποινές και αύριο Τρίτη θα εκδοθεί η απόφαση.

Κατά την αγόρευσή του, ο πρόεδρος, Χρ. Κατσιάνης, ανέφερε τα εξής:

«Το δικαστήριο, ερευνώντας παρεμπιπτόντως και το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, τελέστηκε το έγκλημα υπό την ιδιότητά του, ζητώντας υπόσχεση ωφελημάτων από το ΄97 έως το 2001 για την ανάθεση των υποβρυχίων και TOR m1.

Αποδείχτηκε πλήρως η στοιχειοθέτηση της πράξης της νομιμοποίησης για τους παρακάτω κατηγορούμενους.

Το συνολικό ποσό που διακινήθηκε, είναι τουλάχιστον 55 εκατ. ευρώ το οποίο του καταβλήθηκε τμηματικά από το ΄97 έως το ΄07 είτε δια τρίτων, όπως Μπέλτσιος Αβαταγγελος, Ζήγρας, Μιχαηλίδης, Φουάντ, Ματαντός και Σμπώκος είτε μέσω τραπεζικών εμβασμάτων είτε μέσω εσωχώριων ή εξωχώριων εταιρειών.

Ένοχοι για κατ´εξακολούθηση νομιμοποίηση εσόδων από το έγκλημα που διέπραξε ο ΄Ακης Τσοχατζόπουλος της παθητικής δωροδοκίας κατ´εξακολούθηση:

Άκης Τσοχατζόπουλος κατ´επάγγελμα κατ´εξακολούθηση από κοινού και κατά μόνας.

Αστέριος Οικονομίδης κατ´επάγγελμα κατ´ εξακολούθηση από κοινού και κατα μόνας.

Εφροσύνη Λαμπροπούλου κατ´επάγγελμα κατ´εξακολούθηση από κοινού και κατα μόνας.

Νίκος Ζήγρας από κοινού κατ´εξακολούθηση και κατ´επάγγελμα.

Γεώργιος Σαχπατζίδης από κοινού κατ´επάγγελμα και κατ´εξακολούθηση.

Αρετή Τσοχατζοπούλου κατ´εξακολούθηση κατ´επάγγελμα από κοινού και κατα μόνας.

Βίκυ Τσοχατζόπουλου κατ´εξακολούθηση από κοινού και κατα μόνας και κατ´επάγγελμα.

Ιωάννης Σμπώκος κατ´εξακολούθηση από κοινού και κατα μόνας και κατ´επάγγελμα.

Μαρία Ταλίρα Τσεκούρα κατ´εξακολούθηση κατ´επάγγελμα και από κοινού.

Νίκος Γεωργουλάκης Κατ´εξακολούθηση και κατ´επάγγελμα.

Παν. Σταμάτης κατ´εξακολούθηση και από κοινού.

Οράτιος Μελάς κατ´επάγγελμα.

Κωνσταντίνος Αντωνιαδης κατ´επάγγελμα.

Γκούντρουν Τσοχατζόπουλου.

Φώτης Αρβανίτης από κοινού.

Νικόλαος Καρατζας κατ´εξακολούθηση και από κοινού.

Γεώργιος Κωνσταντάτος κατ´εξακολούθηση και κατ´επάγγελμα.

Αθώοι οι Παντ. Ζαχαριάδης και Σπ. Χατζηνικολάου, λόγω αμφιβολιών.

Όσοι έχουν κατ´επάγγελμα τιμωρούνται με 10-20 χρόνια κάθειρξης, ενώ όσοι δεν έχουν με 5-10 χρόνια φυλάκιση.

Αργότερα, αναμένεται η πρόταση εισαγγελέων αν και σε ποιους θα δοθούν ελαφρυντικά. Η απόφαση επί των ποινών αναμένεται αύριο.

 

Ακούστε τι είπε για την απόφαση η δικαστική συντάκτης της Real News, Άννα Κανδύλη, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου:
 
 

Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Χαστούκι» από ΗΠΑ σε Γερμανία για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Παγκόσμιο θέμα, μέσω της πρώτης σελίδας της κυριακάτικης έκδοσης της κορυφαίας αμερικανικής εφημερίδας New York Times, γίνονται οι ελληνικές διεκδικήσεις των γερμανικών αποζημιώσεων για τις σφαγές αμάχων και τις καταστροφές, που διέπραξαν στην Ελλάδα τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής αλλά και το αναγκαστικό δάνειο, το οποίο ουδέποτε επέστρεψαν.


«Όσο οι Γερμανοί πιέζουν με μέτρα λιτότητας, τόσο οι Έλληνες διεκδικούν τις γερμανικές αποζημιώσεις», είναι ο τίτλος του εκτενούς ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Suzanne Daley και αποτυπώνει τη σημερινή διάσταση του θέματος, με αφορμή τα σκληρά οικονομικά μέτρα, που, πρωτοστατούντος του Βερολίνου, επιβάλει στον ελληνικό λαό η τρόικα των δανειστών.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα: «Ο κ. Συγγελάκης, ο οποίος ήταν 7 χρονών τότε (το 1943, όταν οι Γερμανοί εκτέλεσαν τον πατέρα του στην Βιάννο), εξακολουθεί να επιζητά αποκατάσταση. Και με την επιδίωξη αποζημιώσεων από τη Γερμανία εκφράζει ένα διογκούμενο κίνημα, το οποίο τροφοδοτείται όχι μόνο από τις ιστορικές αναφορές αλλά και από την βαθιά δυσαρέσκεια μεταξύ των συμπατριωτών του για τη σημερινή ισχύ της Γερμανίας να επιβάλλει λιτότητα στην δημοσιονομικά μειονεκτούσα ελληνική κυβέρνηση».

Σε άλλο σημείο, κάνοντας ειδική αναφορά στο Ολοκαύτωμα της Βιάννου με τους 401 νεκρούς το μαύρο Σεπτέμβρη του 1943, στις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι ναζί στο Δίστομο στις 10 Ιουνίου του 1944, αλλά και στην συνολική οικονομική αφαίμαξη, που υπέστη η Ελλάδα επισημαίνει: «Οι ειδικοί λένε ότι η γερμανική κατοχή στην Ελλάδα ήταν βάναυση. Η Γερμανία προέβαινε σε επίταξη των τροφίμων από την Ελλάδα ακόμη και όταν οι Έλληνες λιμοκτονούσαν. Μέχρι το τέλος του πολέμου, περίπου 300.000 πέθαναν από την πείνα».

Ειδική αναφορά κάνει και στην δικαστική διεκδίκηση του Διστόμου και τον Γιάννη Σταμούλη, που κέρδισε ιστορικής σημασίας δικαστική απόφαση, η οποία επιδίκασε τριάντα οκτώ εκατομμύρια δολάρια στα θύματα του Διστόμου.

Το ρεπορτάζ, που έγινε «ζωντανά» κατά την διάρκεια του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Ολοκαυτώματα και τις γερμανικές αποζημιώσεις στην Βιάννο Ηρακλείου Κρήτης (13-15.9.2013), περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου, της δικηγόρου Χριστίνας Σταμούλη (που χειρίζεται την υπόθεση Διστόμου) του κ. Γιάννη Συγγελάκη ο οποίος ήταν μικρό παιδί όταν οι Γερμανοί εκτέλεσαν τον πατέρα του στον Αμιρά της Βιάννου.

«Τότε μας εξόντωσαν με τα όπλα. Τώρα το κάνουν με τα οικονομικά μέτρα» είναι η φράση του τελευταίου και με αυτή ουσιαστικά κλείνει το ρεπορτάζ, που φιλοξενείται στην πρώτη σελίδα των Νew York Times.
Όλο το ρεπορτάζ, που σίγουρα θα «ενοχλήσει» τους Γερμανούς, διαβάστε το ΕΔΩ.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....