Διυλιστήριο: 03/16/17
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Πρόστιμα 82 εκατ. σε 4 κατασκευαστικές επέβαλε η Επ. Ανταγωνισμού



Πρόστιμα 82 εκατ. ευρώ καταλογίστηκαν σε τέσσερις μεγάλες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, που ελέγχθηκαν μαζί με άλλες μικρότερες, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση του καρτέλ στον κατασκευαστικό κλάδο.

Στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που ολοκλήρωσε τη σχετική έρευνα, βρέθηκαν 21 συμβάσεις για μεγάλα δημόσια έργα συνολικού προϋπολογισμού 4,2 δισ. ευρώ, η κατασκευή των οποίων ξεκίνησε από την εποχή του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, δηλαδή από το 2000 και για ορισμένα φθάνει μέχρι και σήμερα, δηλαδή το νέο ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία της «Κ», τα πρόστιμα βαρύνουν τους ομίλους «J&P Αβαξ», «Ακτωρ», «Ιντρακάτ» και «Τέρνα», ενώ στις κοινοπραξίες συμμετείχαν και μικρότερες εταιρείες. Στις αμαρτωλές συμβάσεις, που σύμφωνα με την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού επιβεβαιώθηκε η λειτουργία του καρτέλ, περιλαμβάνονται συμβάσεις «μαμούθ», όπως:

• Η κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης και η επέκταση προς Καλαμαριά, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ.

• Τέσσερις συμβάσεις της Αττικό Μετρό για την επέκταση της Γραμμής 2 προς τον Αγιο Δημήτριο - Ελληνικό (προϋπολογισμού 330,2 εκατ. ευρώ) και προς τον Αγιο Αντώνιο - Ανθούπολη (προϋπολογισμού 97,6 εκατ. ευρώ), καθώς και την επέκταση της Γραμμής 3 προς Αιγάλεω - Χαϊδάρι (προϋπολογισμού 199,8 εκατ. ευρώ) και προς Χολαργό - Νομισματοκοπείο - Αγία Παρασκευή (προϋπολογισμού 89,7 εκατ. ευρώ).

• Πέντε συμβάσεις της Εγνατίας Οδού (σήραγγα Μετσόβου έως Κόμβο Παναγιάς, ο κάθετος άξονας Φλώρινα - Νίκη, Κορομηλιά - Κρυσταλλοπηγή και ο κάθετος άξονας Δερβένι - Σέρρες - Προμαχώνας, συνολικού προϋπολογισμού 437 εκατ. ευρώ).

• Το έργο «σκούπα» του ΟΣΕ για την ολοκλήρωση της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Τιθορέα - Δομοκός, συνολικού προϋπολογισμού 415 εκατ. ευρώ.

Από τις μεγαλύτερες συμβάσεις του ΟΣΕ που φέρεται να έδρασε το καρτέλ των κατασκευαστών είναι επίσης:

• Η κατασκευή της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ροδοδάφνη - Ψαθόπυργος και σήραγγα Παναγούλας, συνολικού προϋπολογισμού 315 εκατ. ευρώ, και

• Η κατασκευή του τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου στο τμήμα μεταξύ των Τριών Γεφυρών και του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών, προϋπολογισμού 331,6 εκατ. ευρώ.

Τα πρόστιμα συμφωνήθηκαν μετά τη διαδικασία διευθέτησης στην οποία συμμετείχαν οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι, ενώ εκτός της σχετικής διαδικασίας είναι οι ξένες κατασκευαστικές εταιρείες-μέλη των κοινοπραξιών στις συμβάσεις που ελέγχθησαν. Στην περίπτωση των ξένων κατασκευαστικών, οι οποίες πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχουν συναινέσει στον μηχανισμό διευθέτησης, δηλαδή δεν έχουν συνομολογήσει τυχόν ευθύνη τους, η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και η έκβασή της αναμένεται.

Με βάση την εισήγηση της Αρχής, η πρακτική του εκ των προτέρων καθορισμού των εκπτώσεων ήταν συνήθης σε αρκετές από αυτές τις συμβάσεις, ενώ σε άλλες οι υποψήφιοι προ-συμφωνούσαν μεταξύ τους τον ανάδοχο, μοιράζοντας ουσιαστικά την πίτα των δημοσίων έργων. Τα πρόστιμα που καταλογίστηκαν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ήταν οριζόντια διόρθωση 5% ή 15% –ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης– και υπολογίστηκαν επί του τζίρου που εμφάνισαν οι εταιρείες κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος. Το τελικό ποσό είναι χαμηλότερο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, που έκαναν λόγο για πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Η μείωση είναι αποτέλεσμα και του μικρότερου αριθμού των συμβάσεων που κρίθηκαν «ένοχες» και από τις οποίες εξαιρούνται τελικώς οι συμβάσεις παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, η ολοκλήρωση των οποίων είναι συμβατική υποχρέωση και θα πρέπει να γίνει στα τέλη Μαρτίου. Αλλωστε, η Επιτροπή έλαβε υπόψη της και τις οικονομικές αντοχές των εταιρειών, αφού στόχος δεν ήταν η οικονομική εξόντωσή τους, αλλά η τιμωρία προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη του φαινομένου.

Πηγή  www.kathimerini.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Ιατρεία της γειτονιάς» σε Αττική και Περιφέρεια με 3.000 προσλήψεις


Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία και στελέχωση 239 «ιατρείων της γειτονιάς». Με τροπολογία που κατατέθηκε από τον υπουργό Υγείας, προβλέπεται η συγκρότηση «Τοπικών Ομάδων Υγείας» (ΤΟΜΥ), οι οποίες θα παρέχουν εξωνοσοκομειακή (πρωτοβάθμια) φροντίδα.


Ανοίγει, έτσι, ο δρόμος για τη στελέχωση μίας σειρά δομών, οι οποίες θα δημιουργηθούν σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα. Το εγχείρημα ξεκινά πιλοτικά, θα είναι τετραετούς διάρκειας και θα καλυφθεί με κοινοτικούς πόρους. Η πρόσβαση για τους πολίτες θα είναι καθολική, δωρεάν και με ίσους όρους κάλυψης.

Μεταξύ των πόλεων όπου θα λειτουργήσουν ιατρεία αναμένεται να περιληφθούν η Νέα Φιλαδέλφεια, το Κορδελιό-Εύοσμος, η Πάτρα, το Ηράκλειο, η Λάρισα, ο Βόλος, το Κερατσίνι, το Πέραμα, η Μυτιλήνη και η Κομοτηνή. Θα στεγαστούν σε υπάρχουσες υποδομές, κτίρια του Δημοσίου ή της τοπικής αυτοδιοίκησης ή σε ιδιωτικούς χώρους που θα μισθώνονται για τον σκοπό αυτό.

Το ετήσιο κόστος ανά ΤΟΜΥ θα είναι φέτος 51.540 ευρώ. Ο ετήσιος προϋπολογισμός ανέρχεται στα 12,3 εκατ. ευρώ, ενώ στην πλήρη του ανάπτυξη, το σύστημα εκτιμάται ότι θα κοστίζει ετησίως πάνω από 300 εκατ. ευρώ.

Οι «Τοπικές Ομάδες Υγείας» στελεχώνονται από επαγγελματίες Υγείας διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι εκτιμώνται (σε πρώτη φάση) σε περισσότερους από 3.000 γιατρούς και λοιπό προσωπικό. Θα έχουν συμβάσεις εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, διετούς διάρκειας, η οποία μπορεί να ανανεώνεται μέχρι τη λήξη του προγράμματος.

Κάθε μονάδα θα διαθέτει τουλάχιστον έναν γενικό γιατρό ή παθολόγο ή παιδίατρο, έναν νοσηλευτή ή επισκέπτη Υγείας και έναν απασχολούμενο ως διοικητικό προσωπικό. Για τον καθορισμό των αποδοχών τους, θα εκδοθεί κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομίας και Οικονομικών. Το προσωπικό που θα προσληφθεί είναι ανά κατηγορία: Γιατροί με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής, νοσηλευτές Πανεπιστημιακής (ΠΕ) και Τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΤΕ), κοινωνικοί λειτουργοί (ΠΕ και ΤΕ), επισκέπτριες Υγείας (ΤΕ), διοικητικοί Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας (ΤΕ), βοηθοί νοσηλευτές Δημόσιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και γραμματείς (ΔΕ). Η πρόσληψη θα γίνεται με απόφαση των διοικητών της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), έπειτα από προκήρυξη των αντίστοιχων θέσεων. Η προκήρυξη θα βγαίνει από το υπουργείο Υγείας και θα εγκρίνεται από το ΑΣΕΠ.

Κοινοτική χρηματοδότηση και 12μελές προσωπικό


Προσωπικό έως 12 άτομα θα διαθέτει κάθε Τοπική Ομάδα Υγείας, όπως αναφέρεται στην τροπολογία του υπουργείου Υγείας. Η χρηματοδότηση θα γίνει από κοινοτικούς πόρους, στο πλαίσιο τετραετούς συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος, με αξιοποίηση πόρων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Σε περίπτωση μη κάλυψης του κόστους από κοινοτικούς πόρους, το ποσό θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ

 

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φτιάχνω εργαστάσιο στην Ελλάδα - Δεν θα υπάρχει μισθός κάτω από 1500 Ευρώ

Φτιάχνω εργοστάσιο στην Ελλάδα – Δεν θα υπάρχει μισθός κάτω των 1500 ευρώ! Τι λέει η κόρη του πολυεκατομμυριούχου αυτοδημιούργητου,Κέλλυ Βλαχάκη για να τιμήσει τη μνήμη του πατέρα της.«Θέλω να εκπληρώσω το όραμα του πατέρα μου και να δημιουργήσω στην Ελλάδα εργοστάσιο παραγωγής των προϊόντων μας.

Θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας με καλούς και όχι τους κατώτερους μισθούς».
Η Κέλλυ Βλαχάκη, κόρη του θρυλικού επιχειρηματία της αμερικανικής ομογένειας Ευτύχιου Βλαχάκη, που «έφυγε» πριν από λίγες μέρες, στέλνει μήνυμα από την Καλιφόρνια μέσω συνέντευξης στην Μάγδα Λιβέρη του «Εθνους της Κυριακής» στην πατρίδα την οποία ο πατέρας της δεν λησμόνησε ποτέ.

Ο αυτοδημιούργητος Βαν Βλαχάκης -όπως τον αποκαλούσαν στις ΗΠΑ- από τα Χανιά, είναι ο ιδρυτής της Earth Friendly Products, μιας εταιρείας-κολοσσού, η οποία παράγει φιλικά στο περιβάλλον απορρυπαντικά για το σπίτι, με πέντε εργοστάσια στις ΗΠΑ (Ιλινόις, Καλιφόρνια, Ουάσιγκτον, Μαϊάμι και Νιου Τζέρσεϊ) και εξαγωγές σε πολλές χώρες.
Ο ίδιος, λίγους μήνες πριν τον θάνατό του, είχε αναγγείλει σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» την κατασκευή εργοστασίου στην Ελλάδα.

Σήμερα η κληρονόμος του υπόσχεται στη μνήμη του ότι θα τηρήσει εκείνη την υπόσχεση.
«Ο πατέρας μου είχε δηλώσει πέρυσι στην εφημερίδα σας πως δεν θα υπάρχει μισθός κάτω από 1.500 ευρώ. Σκοπεύω να τηρήσω τα λεγόμενά του!
Υποστήριζε επίσης πως ο καλοπληρωμένος υπάλληλος αποδίδει περισσότερο και ότι πρέπει να προσέχουμε τους ανθρώπους που εργάζονται για εμάς.
Στην Αμερική αυτή τη στιγμή η κατώτατη πληρωμή για τους εργάτες είναι 8 δολάρια την ώρα, εμείς πληρώνουμε 17..!
Τα προϊόντα μας ήδη κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά με την ονομασία Ecos, όμως το βασικό τώρα είναι να δημιουργηθεί το εργοστάσιο.

Ο πατέρας μου επιθυμούσε να κάνει την Ελλάδα κομβικό σημείο των επιχειρήσεών μας για Ευρώπη, Αφρική και Μ. Ανατολή και να μεταφέρει εδώ μεγάλο τμήμα των επενδύσεών μας.
Το καλοκαίρι θα έρθω στην Αθήνα προκειμένου να επισκεφτώ κάποιες τοποθεσίες κοντά στην πρωτεύουσα, στο Κορωπί, στη Βοιωτία κ.λπ., ώστε να βρω την κατάλληλη για να ξεκινήσει η επένδυση».

Ο Ευτύχιος Βλαχάκης αποτέλεσε εμβληματική μορφή για την ομογένεια. Η ζωή του έγινε ταινία, η οποία προβλήθηκε πέρυσι με τον τίτλο «Μια πράσινη ιστορία». Ηταν πατέρας τριών παιδιών, του Γιάννη, της Ελλης και της Κέλλυς και μοίραζε τον χρόνο του μεταξύ των σπιτιών του σε Καλιφόρνια, Φλόριντα και Καραϊβική. Την οικογενειακή επιχείρηση συνεχίζουν σήμερα ο Τζον και η Κέλλυ, την οποία μάλιστα εκείνος όρισε διάδοχό του και CEO.

Με σπουδές στα πανεπιστήμια UCLA και Chapman η Κέλλυ Βλαχάκη στα 36 της χρόνια καλείται να διοικήσει μια γιγαντιαία επιχείρηση: «Είναι τιμή και ευθύνη το γεγονός ότι εκείνος με έχρισε διάδοχό του. Ηταν ο καλύτερος πατέρας του κόσμου και ένας άνδρας συμπονετικός, γεμάτος ανθρωπιά για τους γύρω του.

Είχε περιβαλλοντικές ανησυχίες και έντονο το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης. Εργαζόμουν δίπλα του από τα χρόνια του σχολείου. Με έμαθε να μη με πτοούν οι δυσκολίες και με δίδαξε πως ο σωστός επιχειρηματίας πρέπει να έχει την ικανότητα να επιλέγει άξιους συνεργάτες. Εδινε μεγάλη σημασία στην επιλογή των ανθρώπων που είχε δίπλα του.

Ο πατέρας μου πίστευε στην πράσινη επιχειρηματικότητα και στη δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας. Επένδυσε σε αυτό το πιστεύω του και δεν έχασε. Επιθυμούσε μάλιστα αυτό το πνεύμα της πράσινης ανάπτυξης να ανθίσει και στην Ελλάδα. Θεωρούσε πως αποτελεί ελπίδα για το μέλλον της χώρας. Δεν ήταν μόνο επιχειρηματίας αλλά και ένας άνθρωπος με όραμα και ιδανικά. Ελπίζω να μπορέσω να συνεχίσω το όμορφο παράδειγμά του».


Πηγή pontos-news.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Σπίρτζης: Κυκλώματα πλαστών εισιτηρίων και σεκιούριτι και όχι μπαχαλάκηδες καίνε τα τρόλεϊ


Οι βανδαλισμοί δεν γίνονται από τους λεγόμενους «μπαχαλάκηδες» αλλά από «ομάδες εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων», υποστήριξε ο υπουργός

Για «μαφία» ιδιωτικών εταιριών σεκιούριτι και κυκλώματα διακίνησης πλαστών εισιτηρίων έκανε λόγο ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, προκειμένου να ερμηνεύσει τους αλλεπάλληλους βανδαλισμούς που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα σε τρόλεϊ, λεωφορεία και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η κατάσταση με τους βανδαλισμούς των λεωφορείων είναι δραματική. Τα τρόλεϊ έχουν γίνει όπως τα τραινάκια του τρόμου. Πώς μπορεί να προστατευτεί ο πολίτης και πόσο μας στοιχίζουν οι ζημιές;», ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε ότι οι βανδαλισμοί δεν γίνονται από τους λεγόμενους «μπαχαλάκηδες» αλλά από «ομάδες εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων.

«Αυτοί οι βανδαλισμοί δεν οφείλονται ούτε σε ομάδες πολιτικές ούτε σε χουλιγκανισμό από τα γήπεδα. Συνδέονται με συγκεκριμένες ομάδες εξυπηρέτησης συμφερόντων» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός για να προσθέσει: «Άρχισαν όταν ανακοινώσαμε την απόφαση να φυλάσσονται οι σταθμοί ΜΕΤΡΟ από την ΕΛ.ΑΣ κι όχι από ιδιωτικές εταιρίες και αυξήθηκαν όταν αποκαλύφθηκε το κύκλωμα πλαστών εισιτηρίων και προχωρήσαμε στην εγκατάσταση ηλεκτρονικού εισιτηρίου».


Πηγή  www.protothema.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κοτζιάς: Ο Τραμπ θα μας υποστηρίξει πιο πολύ από Ομπάμα – Η Ελλάδα έχει γεωπολιτικό «ρόλο ευθύνης»


Είναι σημαντικό πως χτίζονται οι διπλωματικές σχέσεις . Στην συνάντηση, ζήτησε και παρέστη ο Ρέινς Ηρακλή Πρίμπους, στενός συνεργάτης του Τράμπ, και γνωστός από τις συνεχείς επαφές πριν την εκλογή Τραμπ με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο

Λιγομίλητος όπως το συνηθίζει αλλά πάντα καίριος και αποκαλυπτικός ήταν ο Νίκος Κοτζιάς, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον για τις επαφές του με την αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έκανε μάλιστα και μια δήλωση «βόμβα», που ελάχιστοι «έπιασαν» από την εγχώρια παρασιτική δημοσιογραφία, ότι δηλαδή η νέα αμερικανική κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ θα υποστηρίξει την Ελλάδα στο θέμα της Ευρωζώνης, του χρέους και της οικονομίας περισσότερο από την κυβέρνηση Ομπάμα.

Υπενθυμίζουμε ότι στην Ελλάδα διακινούνταν και διακινείται μια παλιά δήλωση Τραμπ ότι η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και ότι δεν αφορά την Αμερική. Προφανώς και κάτι άλλαξε.

Επίσης στα τέλη Φεβρουαρίου 2017 ο νέος Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μανούτσιν είχε δηλώσει ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι κυρίως ευρωπαϊκό πρόβλημα.

«Αυτό είναι κυρίως ένα ευρωπαϊκό ζήτημα», είχε δηλώσει ο κ. Μανούτσιν στη Wall Street Journal. «Συνομιλούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ για το ζήτημα, αλλά προφανώς τον πρώτο λόγο έχουν οι Ευρωπαίοι», είχε προσθέσει.

Προφανώς όμως οι υπουργοί Οικονομικών είναι καλό να τοποθετούνται αφού πρώτα συζητήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών περί γεωπολιτικής.

Διότι ο γεωπολιτικός και γεωστρατηγικός ρόλος και σημασία της Ελλάδας, όπως και τα κοινά ελληνικά και αμερικανικά συμφέροντα στην ανατολική Μεσόγειο, είναι πράγματα που ξεπερνάνε τους «λογιστάκους».

Ο Νίκος Κοτζιάς το τόνισε εξάλλου στις συνομιλίες του, ότι ο ρόλος της Ελλάδας στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή είναι «ιδιαίτερος» και «ρόλος ευθύνης».

Δεν μπορεί η μοναδική δύναμη σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή, η Ελλάδα, να εξαθλιώνεται και να λεηλατείται από τους οικονομικούς δολοφόνους του Βερολίνου και τους ιδεοληπτικούς του ΔΝΤ, όταν η ίδια η Ελλάδα καλείται να υπερασπιστεί τους προμαχώνες της Δύσης απέναντι στον ισλαμιστικό φονταμενταλισμό.

Μόνο μια ισχυρή Ελλάδα μπορεί να κρατήσει τις πύλες της Ευρώπης, αλλιώς θα επαναληφθεί η ιστορία μετά το 1453.
Δηλώσεις Κοτζιά:

«Νομίζω ότι η διήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ ήταν πολύ επιτυχημένη», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στην αμερικανική πρωτεύουσα.

«Συναντήσαμε τον Υπουργό Εξωτερικών, συναντήσαμε τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, καθώς και την αναπληρώτριά του. Επίσης, είδαμε τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου και μια σειρά από άλλα στελέχη που ασχολούνται με την εξωτερική πολιτική. Είχαμε συναντήσεις με Γερουσιαστές, καθώς και με δημοσιογραφικά team, θα έλεγα ότι το πιο ενδιαφέρον ήταν σήμερα το πρωί με το Reuters», είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών για να περάσει αμέσως στα γεωπολιτικά:

«Αυτό που νομίζω έγινε κατανοητό από την αμερικανική πλευρά είναι η ιδιαίτερη γεωστρατηγική ανάλυση που κάνουμε για την περιοχή μας και συμφωνήσαμε στη μεγάλη ανάγκη να υπάρχει σταθερότητα και ασφάλεια σε αυτήν. Ο ιδιαίτερος ρόλος της χώρας μας είναι ένας ρόλος ευθύνης. Έχουμε συγκροτήσει σειρά από θεσμούς, όπως είναι οι τριγωνικές σχέσεις που διατηρούμε με χώρες όπως η Αίγυπτος, το Ισραήλ, ο Λίβανος, η Ιορδανία και η Παλαιστίνη. Έχουμε τα τετραμερή σχήματα συνεργασίας στα Βαλκάνια, καθώς και τη διασυνοριακή. Είμαστε σε μια διαδικασία για να συγκροτήσουμε νέα τετραμερή με Γεωργία και Αρμενία. Όλα αυτά δείχνουν τις δυνατότητες και τον ιδιαίτερο ρόλο που παίζει η Ελλάδα στην περιοχή», κατέληξε ο Έλληνας ΥΠΕΞ πριν δεχθεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.
Σχετικά με τη συνάντηση με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας τον κ. Μακμάστερ;

«Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για 40 λεπτά και τελικά διήρκεσε μιάμιση ώρα. Συζητήσαμε πολύ συγκεκριμένα για θέματα που αφορούν τη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια».
Το Κυπριακό;

«Το Κυπριακό δεν απασχόλησε πολύ, πέρα από το ότι εξήγησα ποιος είναι ο όρος για να πετύχει μια διαπραγμάτευση. Ο όρος είναι ο ορισμός του Κυπριακού προβλήματος, δηλαδή η απαλλαγή της Κύπρου από τα ξένα στρατεύματα και η κατανόηση από την πλευρά της Τουρκίας ότι δεν μπορεί να ζητάει ειδικά προνόμια όπως είναι τα παρεμβατικά προνόμια που θέλει».
Πώς βλέπετε τις προτεραιότητες της νέας Αμερικανικής Κυβέρνησης στην περιοχή μας;

«Αντιλαμβάνομαι ότι η Αμερικανική Διοίκηση αναζητεί τους τρόπους με τους οποίους θα αναβαθμιστεί ο ρόλος και η σημασία της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, σε συνεργασία – εξ όσων καταλαβαίνω, με διαφορετικό τρόπο από ότι στο παρελθόν, δηλαδή πιο εντατικά και ισότιμα– με κράτη με τα οποία έχουν ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις».
Επί προεδρίας Ομπάμα, κύριε Υπουργέ, η Ελλάδα είχε υποστήριξη στο θέμα της Ευρωζώνης, του χρέους και της οικονομίας.

«Και αυτό θα συνεχισθεί. Έχοντας μια αρχική συζήτηση επί του θέματος, νομίζω ότι θα συνεχισθεί και ίσως να είναι και πιο μεγάλη«.
Σε ό,τι αφορά τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση της Τουρκίας με χώρες της Δυτικής Ευρώπης, σήμερα επιτέθηκε ο κ. Ερντογάν στην Άνγκελα Μέρκελ και το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών άσκησε κριτική στην ανακοίνωση της Ε.Ε. που υποστήριξε την Ολλανδία. Θα θέλατε να κάνετε ένα σχόλιο;

«Σας είπα χθες ότι η Τουρκία εξάγει την νευρικότητά της. Ίσως ορισμένοι κύκλοι της τουρκικής ηγεσίας να θεωρούν ότι μια τέτοια λεκτική σύγκρουση βοηθά την προεκλογική καμπάνια του κ. Ερντογάν».
Η θέση της Ελλάδος σχετικά με επισκέψεις Τούρκων πολιτικών στη χώρα μας πριν το δημοψήφισμα ποια είναι;

«Η θέση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών είναι ότι δεν μιλάει πριν τεθούν συγκεκριμένες αιτήσεις και διαδικασίες».
Και μία τελευταία ερώτηση, ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζέφρυ Πάιατ, στο Συνέδριο των Δελφών είπε ότι φοβάται για ένα ατύχημα στο Αιγαίο. Από τις συνομιλίες που είχατε εδώ επαληθεύεται αυτός ο φόβος;

«Δεν είχαμε τέτοιου είδους συζητήσεις. Είχαμε συζητήσεις περισσότερο για το ποιος είναι ο ρόλος της χώρας και όχι για να κατηγορήσουμε ή να μιλήσουμε για τρίτους».
Για την τουρκική αντιπαράθεση στην Ευρώπη εκφράστηκαν καθόλου;

«Όχι δεν κάναμε τέτοια συζήτηση».


Πηγή www.tribune.gr

 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ερχόμαστε στον χώρο σας!..

    Άρχισε λέει πάλι το κομματικό "μασάζ" για σαράντα-τόσους κυβερνητικούς βουλευτές, που διατηρούν, ξαναλέει, τις επιφυλάξεις τους για τα νέα μέτρα και την καινούργια φάρσα που έχουν ονομάσει "αντίμετρα".
Τώρα τί σόϊ επιφυλάξεις είναι αυτές που περνάνε με
ένα απλό μασαζάκι; Περίεργο. Θα είναι κάτι σαν ψύξη ένα πράμα φαίνεται.

Κι ύστερα πάλι, και τί σόϊ μασάζ είναι αυτό;
Πονάει; Ή είναι κάτι σαν άλλη μία παροχή επιπλέον στις τόσες που έχουν οι βουλευτές; Ή μήπως είναι κάτι ενδιάμεσο, πώς λέμε: "πονάει αλλά μ' αρέσει";
Και μήπως θάπρεπε να ζητήσουμε να μας κάνουν κι εμάς ένα,
..μπας και δούμε με νέο μάτι μέτρα και αντίμετρα;
Σιγά όμως. Να δούμε και ποιός το κάνει.
Αν το κάνει η Αχβαχτσιόγλου, χαλάλι. Να κάτσουμε να μας το κάνει.
Αν το κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κομμάτια να γίνει. Για τεκνό περνιέται ακόμα. Άλλες (και άλλοι) σκίζουν τα καλσόν τους για ένα "μασαζάκι".
Αν είναι να μας το κάνει όμως ο Τσαλακωτός, όχι ρε παιδιά. Δεν κάνει. Θα μας βγεί τζάμπα το όνομα.

Πέρα όμως από το απολύτως γελοίο του θέματος, υπάρχει και η σοβαρή πλευρά.
Αυτή που λέει πως όσο κι αν είναι χιλιοξεφτιλισμένοι οι βουλευτές,
..κάποιος που θα είχε έστω και δέκα γραμμάρια αξιοπρέπεια δεν θα δεχόταν καν να του κάνουν τέτοια πρόσκληση για ένα τέτοι δημόσιο "μασάζ".
Γιατί όταν ανακοινώνεται από τηλεοράσεις και λοιπά ΜΜΕ δημόσιο είναι. Δεν είναι ανάγκη να το βλέπεις κιόλας. Ξέρεις πολύ καλά τί γίνεται εκεί. Σαν τα "κανονικά" "μασάζ" που διαφημίζονται στις αγγελίες πως έρχονται στον χώρο σου με εγγυημένη απόλαυση.
Ακόμα και αυτή η ίδια ή έκφραση "μασάζ" που διάλεξαν για τον κομματικό εξαναγκασμό και την πλύση συνειδήσεων, είναι εξευτελιστική και ενδεικτική της ποιότητας του πολιτικού μας τσίρκου.

Κάθε βουλευτής, δυνητικά, από το Σύνταγμα, είναι και ένας υποψήφιος υπουργός. Ή και πρωθυπουργός. Άρα ισότιμός του.
Δεν μπορεί να δέχεται να τον ξεφτιλίζει (κι άλλο), όποιος κι αν είναι αυτός,
..υποδεικνύοντάς του τί πρέπει να καταλαβαίνει από τα νέα μέτρα και τα "αντίμετρα".
Πως δηλαδή, παραδείγματος χάριν, το να κόβεις κι άλλο τις συντάξεις και να αφαιρείς απ' το κοινωνικό σύνολο 200 και 300 εκατομμύρια τον μήνα,
..ισοβαθμίζεται με το να δίνεις 500 χιλιάδες ή ένα εκατομμύριο για αύξηση και βελτίωση των μερίδων φαγητού στους παιδικούς σταθμούς.

Τέτοια υποβάθμιση της προσωπικότητας και της ευφυίας (της ποιάς;),
..δεν δέχτηκε αν θυμόμαστε καλά ούτε καν ο περίφημος Κάτμαν, και αποχώρησε από το σόου της επίσης περίφημης Ανίτας.
Το ότι βέβαια ο Κάτμαν θα είχε σίγουρα χώρο για μιά θέση σε μιά τέτοια Βουλή, κανείς σήμερα αμφισβητεί.
Το ότι όμως δέχονται οι ίδιοι οι βουλευτές (και ίσως και επιζητούν) να εξισωθούν μαζί του, είναι άλλου είδους ξεφτίλα και βίτσιο μαζί.

Ας κάτσουν λοιπόν στον χώρο τους οι "αμφισβητίες" βουλευτές,
..και ας περιμένουν το κομματικό τους μασάζ για να "πειστούν".
Εμείς ως άπιστοι,
..όταν έρθουν στον δικό μας χώρο προεκλογικά ή με άλλη ευκαιρία,
..θα τους υποδεχτούμε,
..με το δικό μας "μασάζ"!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ένα εντυπωσιακό βίντεο από την νέα σήραγγα στα Τέμπη

Παραδίδεται στην κυκλοφορία στο τέλος Μαρτίου η νέα σήραγγα στα Τέμπη, η μεγαλύτερη των Βαλκανίων, που συντομεύει κατά μισή ώρα το ταξίδι προς Θεσσαλονίκη και παρακάμπτει το σημείο που είχε χαρακτηριστεί ως εθνική καρμανιόλα

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για να δοθεί το τελευταίο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Αθήνα-Θεσσαλονίκη που αφορά τα 25χλμ από τον Ευαγγελισμό μέχρι τη Σκοτίνα. Το σημείο που έχει χαρακτηριστεί ως εθνική καρμανιόλα με εκατοντάδες θύματα.

3 μεγάλες Σήραγγες θα αντικαταστήσουν το σημερινό επικίνδυνο πέρασμα της Κοιλάδας των Τεμπών αλλά και των στροφών του Πλαταμώνα. Η μεσαία από τις 3 σήραγγες, η Μεγάλη Σήραγγα Τεμπών έχει μήκος 6χλμ και είναι πλέον η μεγαλύτερη οδική σήραγγα της Ελλάδας αλλά και ολόκληρων των Βαλκανίων.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως απομένουν μόλις λίγες μέρες για να ξεκινήσει η επίσημη λειτουργία που θα κατεβάσει την χρονοαπόσταση Αθήνας-Θεσσαλονίκης σε 4 ώρες και 15 λεπτά, ενώ θα ολοκληρώσει τα έργα που ξεκίνησαν πριν από 45 και πλέον χρόνια, καθώς τα έργα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1970 με τα πρώτα τμήματα για τη δημιουργία αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει τις δύο Ελληνικές Μητροπόλεις. Επί 4 δεκαετίες πέρασαν αμέτρητες Κυβερνήσεις και Υπουργοί για να φτάσουμε στο σημερινό σημείο της πλήρους ολοκλήρωσης ενός αυτοκινητόδρομου που θα πλήρης, κλειστός, ασφαλής, με δεκάδες σήραγγες, γέφυρες και μεγάλα τεχνικά έργα.

Ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος επισκέφθηκε το έργο, μεταξύ άλλων είπε: «Η μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων έχει ολοκληρωθεί. Γίνεται μια προσπάθεια. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε τέλος Μαρτίου να έχουν τελειώσει και οι υπολειπόμενες εργασίες για να ολοκληρωθεί επιτέλους το όνειρο που είχαν οι παππούδες μας, οι γονείς μας. Και σήμερα, θα το ζήσουν εμείς και τα παιδιά μας. Πιστεύω ότι είμαστε σε παρά πολύ καλό δρόμο και θα καταφέρουμε τέλος Μαρτίου να ολοκληρωθεί αυτό το έργο δεκαετιών για τη χώρα».

Να σημειώσουμε τέλος, ότι με την ολοκλήρωση κα παράδοση του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου, αποσοβήθηκε πλήρως ο κίνδυνος επιστροφής 936 εκατομμυρίων ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ενωση από τη χώρα μας τα οποία αφορούν τις χρηματοδοτήσεις που είχαν δοθεί στα πλαίσια του Γ΄ ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ. Γεγονός, που θα είχε βαρύτατες συνέπειες για την ελληνική οικονομία.

Η αναγκαιότητα για την υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας προέκυψε εξ αιτίας των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου που θα είχαν σαν συνέπεια την ολοκλήρωσή του σε χρόνους πέραν του 2018 με ότι αυτό συνεπάγονταν για την οδική ασφάλεια των πολιτών που θα εξακολουθούσαν να κινούνται για δύο επί πλέον έτη στην σημερινή Παλαιά Εθνική Οδό Ευαγγελισμού – Σκοτίνας.


Πηγή  www.klik.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κακουργηματική δίωξη σε Πανταλάκη για την ΑΤΕ - Τι ήθελε χθες το βράδυ στον Μητσοτάκη ;



Για κακή της τύχη η άλλοτε κραταιά Αγροτική Τράπεζα – με αφετηρία την περίοδο ΠΑΣΟΚ – αποτέλεσε την “κύρια τράπεζα των κομμάτων” , όπου βρήκαν το πεδίο ελέυθερο για να ασελγήσουν κατά της περιουσίας και των εγγυήσεων εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων και κυρίως ανθρώπων του μόχθου από τον Αγροτικό Τομέα ! Υπενθυμίζεται οτι ο κ Πανταλάκης ήταν ο τραπεζίτης που την περίοδο των Μνημονίων εν μεσω κρίσης και ανακεφαλαιοποιησης των τραπεζών μέσω επαχθούς δανεισμού των Ελλήνων από τους ξένους, προτίμησε να εμβάσει 8 εκατ ευρώ από τα προσωπικά του κεφάλαια στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στο Λονδινο, προκειμένου να τα … διασφαλίσει. Την ίδια περίοδο που καλούσαν τους πολίτες να μην αποσύρουν τις καταθεσεις τους από τις τράπεζες …Στενός συνεργάτης του Θ Καρατζά και του Μιχ Σαλλα και “παιδί” του Κ Σημίτη

Την άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματική απιστία, σε βάρος του νυν διευθύνοντα συμβούλου της Τράπεζας Αττικής, Θεόδωρου Πανταλάκη, πρώην Διοικητή της «κύριας τράπεζας των κομμάτων», της αποκαλούμενης και «αμαρτωλής» Αγροτικής, έχει παραγγείλει ο Οικονομικός Εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου.

Το αδίκημα αφορά σε οικονομική ζημία, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ (10.000.000) που φέρεται να προκάλεσαν στην «Αγροτική Ασφαλιστική ΑΕ» (θυγατρική της ΑΤΕ), κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους ως εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ., τόσο ο Θεόδωρος Πανταλάκης, όσο και οι Κων/νος Φιλίππου και Ιορδάνης Χατζηιωσήφ, για τους οποίους έχει επίσης παραγγελθεί η άσκηση ποινικής δίωξης.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Οικονομικού Εισαγγελέα που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για την άσκηση ποινικής δίωξης» σε βάρος των Πανταλάκη, Φιλίππου και Χατζηιωσήφ, το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, το οποίο επισύρει σε περίπτωση καταδίκης, ποινή κάθειρξης μέχρι 10 ετών (άρθρο 390 ΠΚ), αφορά «στην απόφαση τους να καταβληθεί, εκ μέρους της Αγροτικής, συνολικό χρηματικό ποσόν 10.000.000 ευρώ, για να καλυφθούν ελλείμματα ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων (DAF) υπαλλήλων της εταιρείας».

Πρόκειται για συμβόλαια τα οποία χρηματοδοτούνται από τις εισφορές των μισθών των εργαζομένων, τα οποία δεν πληρώνονται σε περίπτωση μη επάρκειας του λογαριασμού (όταν οι εισφορές δεν καλύπτουν τις αποζημιώσεις), οπότε ο δικαιούχος δεν έχει αξίωση κατά της ασφαλιστικής. Εν προκειμένω, τα ελλείμματα κάλυψε, ως μη όφειλε, η Αγροτική, και τα 10.000.000 ευρώ που χάθηκαν, μετακυλήθηκαν στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Μάλιστα, στο εισαγγελικό πόρισμα επισημαίνεται ως αξιοσημείωτο γεγονός και το ότι η υπόλογη Διοίκηση είχε λάβει υπόψη της και είχε αποδεχτεί, όταν έλαβε την επίμαχη απόφαση, σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Νομικών της ΑΤΕ BANK, σύμφωνα με την οποία «η αποζημίωση που χορηγείται στους υπαλλήλους που αποχωρούν από την εταιρεία, με βάση τα ομαδικά ασφαλιστήρια (DAF), σε καμία περίπτωση δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως εγγυημένης παροχής».

Στο επίμαχο εισαγγελικό πόρισμα, αφού παραγγέλλεται προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, η άσκηση της ποινικής δίωξης για απιστία, κατά συναυτουργία, τονίζεται ακόμα ότι, αν στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης προκύψει συμμετοχή και άλλων προσώπων στην πράξη, ο ανακριτής οφείλει να επεκτείνει την ποινική δίωξη και ως προς αυτά τα πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θεόδωρος Πανταλάκης, ο οποίος διετέλεσε Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, από τις 9 Δεκεμβρίου 2009 έως την ημέρα της διάσπασής της, στις 26 Ιουλίου 2012, εξελέγη τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά τις ισχυρές πιέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και προσωπικά του Διοικητή της Γιάννη Στουρνάρα, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας Αττικής .

Μεγάλος σάλος είχε προκληθεί γύρω από το πρόσωπο του όταν αποκαλύφθηκε το έμβασμα των 8 εκατομμυρίων ευρώ που είχε κάνει στο εξωτερικό την περίοδο που η χώρα βρισκόταν ένα βήμα προ της εξόδου από το ευρώ, ενώ παράλληλα ήταν διοικητής της ΑΤΕ. Ο ίδιος έχει πει ότι επρόκειτο για επενδυτική κίνηση, η οποία στη συνέχεια ακυρώθηκε και επέστρεψε τα χρήματα στο εσωτερικό.

Για την επίμαχη υπόθεση διενεργήθηκε ποινική προκαταρκτική εξέταση, από την οποία προέκυψε ειδικότερα ότι:

Οι υπάλληλοι της Αγροτικής είχαν συνάψει με την εργοδότρια τους δύο ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια DAF (DAF 68/1985 και DAF 1002/1987 ). Τα εν λόγω ασφαλιστήρια συμβόλαια, βάσει των διεθνών προτύπων χρηματοικονομικής αναφοράς, ήταν λογαριασμοί διαχείρισης κεφαλαίου (Deposit Administration Funds ), αποτελούσαν δηλαδή χρηματοοικονομικά συμβόλαια και ως εκ τούτου δεν ήταν συμβόλαια εγγυημένων παροχών, σε περίπτωση δε μη επάρκειας του λογαριασμού, ο δικαιούχος δεν είχε αξίωση κατά της εταιρείας, ενώ σε περίπτωση εξάντλησης του λογαριασμού, έληγε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Με απόφαση όμως της 17ης Μαρτίου 2010, του ΔΣ της Αγροτικής, συλλογικό όργανο το οποίο, βάσει του νόμου είχε την επιμέλεια και διαχείριση της περιουσίας της εταιρείας, απαρτιζόμενο από τα εκτελεστικά μέλη του Θεόδωρο Πανταλάκη, Κων/νο Φιλίππου και Ιορδάνη Χατζηιωσήφ, εγκρίθηκε η καταβολή εκ μέρους της «Αγροτικής Ασφαλιστικής ΑΕ», χρηματικού ποσού 10.000.000 ευρώ, συνολικά για κάλυψη ελλειμμάτων των δύο ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων των υπαλλήλων της εταιρείας, των ετών 2009, 2010 και 2011 και συγκεκριμένα 4.000.000 ευρώ για το 2009, 3.000.000 για το 2010 και 3.000.000 ευρώ για το 2011.

Η καταβολή έγινε παρότι τα συγκεκριμένα ασφαλιστικά συμβόλαια δεν ήσαν εγγυημένων παροχών και επομένως εφόσον δεν επαρκούσε ο λογαριασμός, οι ασφαλισμένοι εργαζόμενοι δεν είχαν αξίωση κατά της εταιρείας. Με αυτή την απόφαση, ζημίωσαν κατά 10.000.000 ευρώ συνολικά, την περιουσία της εταιρείας.

Στον Μητσοτάκη ο Πανταλάκης λίγο μετά την δίωξή του για κακούργημα!

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, συναντήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής, Θεόδωρος Πανταλάκης, λίγο μετά την αποκάλυψη του documentonews.gr, για την άσκηση εναντίον του ποινικής δίωξης για κακουργηματική απιστία.
Το αντικείμενο της συνάντησης των δυο ανδρών δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η Νέα Δημοκρατία, θα πρέπει να ανακοινώσει τι συζητήθηκε μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Θεόδωρου Πανταλάκη.


Πηγή www.documentonews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μεγάλος χαμένος των Ολλανδικών εκλογών το κόμμα του Ντάισεμπλουμ - Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Όπως είχαμε προβλέψει (ΕΔΩ) ο Γέρουν Ντάισεμπλουμ δεν θα είναι πια κοντά μας . Φυσικά αυτό δεν σημαίνει, ότι το Παγκόσμιο σύστημα διακυβέρνησης δεν θα τον ευχαριστήσει για τις υπηρεσίες του και δεν θα τον τοποθετήσει σε κάποια άλλη περίοπτη θέση. Τουλάχιστον, πιστεύουμε ότι θα απομακρυνθεί από τα πόστα εκείνα που αφορούν άμεσα την Ελλάδα. Άντε με το καλό και οι γερμανοτραφείς δυνάμεις ....

Κάτω από το ένα τέταρτο των εδρών που κατείχε στην Κάτω Βουλή της Ολλανδίας έλαβε το το Εργατικό Κόμμα(PvdA), του υπουργού Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σύμφωνα με τα πρώτα exit poll το PvdA λαμβάνει μόλις 9 έδρες από τις 38 που κατείχε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, με αυτά τα δεδομένα δύσκολα θα μπει στον κυβερνητικό σχηματισμό και μάλιστα στο Ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του επικεφαλής του Eurogroup, στις επόμενες συνεδριάσεις του οργάνου την Δευτέρα και στις αρχές Απριλίου, στη Μάλτα.

Ελπίζουμε να μην στεναχωρήθηκε η φοιτητική παράταξη της ΝΔ, ΔΑΠ - ΝΔΦΚ από τις τις τελευταίες εξελίξεις 


Αυτός όμως που θα στεναχωρήθηκε σίγουρα, είναι ο κύριος Γεωργίου, της ΕΛΣΤΑΤ και της παραποίησης στοιχείων για να μπούμε στα μνημόνια, γιατί έχασε ένα θερμό υποστηρικτή του


Αναλυτικά τα αποτελέσματα των Ολλανδικών εκλογών 

Ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε κατάφερε μια ισχυρή νίκη επί του αντι-Ισλαμικού και αντιευρωπαϊκού Γκέερτ Βίλντερς στις βουλευτικές εκλογές της Τετάρτης (15/3), προσφέροντας μια τεράστια ανακούφιση σε άλλες κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζουν ανάλογα πολιτικά κύματα εθνικισμού και λαϊκισμού.

Τα τελευταία αποτελέσματα, με καταμέτρηση στο 93% των ψήφων, δίνουν ποσοστό νίκης 21,2 % στο φιλελεύθερο κόμμα (VDD) του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε ο οποίος διαθέτει σαφές προβάδισμα. Στη συνέχεια, το κόμμα της άκρας δεξιάς (PVV)του Γκέερτ Βίλντερς ακολουθεί με 13,1%. Στην τρίτη θέση είναι στο 12,6 % το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDA). Ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 12,1% (D66).

Από τις 150 κοινοβουλευτικές έδρες, τα κόμματα λαμβάνουν: 33 το κόμμα του Ρούτε, 20 το ακροδεξιό «Κόμμα για την Ελευθερία» (PVV), ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Δημοκρατικοί 66% (D66) λαμβάνουν το καθένα από 19 έδρες. Το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να βγει την Παρασκευή.

«Φαίνεται πως το VVD θα είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ολλανδία για τρίτη συνεχόμενη φορά» υπογράμμισε ο Ολλανδός πρωθυπουργός σε ψηφοφόρους του σε μετεκλογική συγκέντρωση στη Χάγη, προσθέτοντας, «απόψε θα γιορτάσουμε λιγάκι». Ο Ρούτε έκανε γνωστό επίσης ότι έχει ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με αρκετούς ευρωπαίους ηγέτες. «Αυτή η νύχτα αποτελεί το ορόσημο όπου η Ολλανδία, μετά το Brexit και μετά τις αμερικανικές εκλογές, είπε "στοπ" στον κακής ποιότητας λαϊκισμό».

«Γρίφος» ο σχηματισμός κυβέρνησης - Ανοιχτό το ενδεχόμενο για συμμετοχή τεσσάρων κομμάτων

Όλα δείχνουν ότι δεν διακρίνεται εφικτός ο σχηματισμός ούτε ενός κεντροδεξιού συνασπισμού, αλλά ούτε και ενός κεντροαριστερού.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Guardian, υπάρχουν δύο πιθανότητες για κυβέρνηση τεσσάρων κομμάτων με περισσότερες από 76 έδρες στην βουλή των 150.

Η μία θα μπορούσε να είναι αυτή του κόμματος Ρούτε, μαζί με τους Χριστιανοδημοκράτες, τους Δημοκρατικούς και τους Αριστερούς Πράσινους που αθροίζουν 85 έδρες.

Η δεύτερη παραλλαγή αντικαθιστά τους Πράσινους με τους Εργατικούς και αθροίζει 78 έδρες.

Ο Βίλντερς παραδέχεται την ήττα του, θα ασκήσει έντονη αντιπολίτευση στη βουλή

O Γκέερτ Βίλντερς, το ακροδεξιό κόμμα (PVV) του οποίου αναμλενεται να εξασφαλίσει 19 έδρες στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ολλανδία, έκανε λόγο για «μια επιτυχία» παρά το γεγονός ότι το Κόμμα για την Ελευθερία θα καταλάβει τη δεύτερη θέση στην αναμέτρηση, μαζί με άλλα δύο κόμματα, πίσω από τους φιλελεύθερους VVD του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (16/3), ο Βίλντερς συνεχάρη τον Ρούτε, υποσχόμενος ότι θα ασκήσει έντονη αντιπολιτευτική δράση στη βουλή εάν δεν συμμετάσχει σε κυβερνητικό συνασπισμό.

«Θα προτιμούσα να είμαι το μεγαλύτερο κόμμα», είπε σε δημοσιογράφους έξω από το γραφείο του στη βουλή, «(αλλά) κερδίσαμε έδρες. Αυτό το αποτέλεσμα μας κάνει περήφανους».

Ακόμα και εκτός κυβέρνησης, τόνισε, η επιρροή του κόμματός του στην ολλανδική πολιτική σκηνή είναι τεράστια.

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....