Διυλιστήριο: 02/05/18
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

Η τουρκική επίσημη γλώσσα στη Θράκη!Υπουλο χτύπημα κατά της Ελλάδας από έκθεση που δημοσίευσε το Συμβούλιο της Ευρώπης

Από τον
Μανώλη Κοττάκη

Υπουλο χτύπημα κατά της Ελλάδας σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη εθνική συγκυρία επιχειρεί να καταφέρει η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Εκθεση που συνέταξε το μέλος αυτής, ο βουλευτής Cezar Florin, αναρτήθηκε ήδη στον επίσημο ιστότοπο semantic-pace.net, αφορά την αξιολόγηση της μειονοτικής πολιτικής της Ελλάδας, της Εσθονίας, της Ουγγαρίας και της Ιρλανδίας, και καλεί την Ελλάδα να αναγνωρίσει «εθνικές μειονότητες» στο έδαφός της, ενώ μας ζητά, εμμέσως πλην σαφώς, να αναγνωρίσουμε την τουρκική ως δεύτερη επίσημη γλώσσα στη Θράκη μέσω της εφαρμογής του χάρτη μειονοτικών και περιφερειακών γλωσσών, τον οποίο, πλην της Ελλάδας, σε επίπεδο Ε.Ε. καταψήφισαν η Γαλλία, η Βρετανία, η Κύπρος, ενώ δεν τον αποδέχεται ούτε η Τουρκία.

Αν αυτό συνέβαινε ποτέ και εφαρμόζονταν όσα προβλέπει ο συγκεκριμένος χάρτης γλωσσών, θα έπρεπε να προσληφθούν σε όλη την ελληνική διοίκηση χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια τουρκόφωνοι δημόσιοι υπάλληλοι και δάσκαλοι (νηπιαγωγεία), ενώ θα ετίθετο και ζήτημα διπλής αναγραφής τοπωνυμιών και οδών στις επίσημες πινακίδες στα δημόσια κτίρια και στις εθνικούς οδούς! Θα ήταν η αρχή του τέλους για τη Θράκη, η οποία θα διολίσθαινε σε καθεστώς τοπικής αυτονομίας. Εξίσου ύπουλο είναι και το χτύπημα για τις «εθνικές μειονότητες». Αν και η Ελλάδα έχει υπογράψει από το 1997 τη σύμβαση-πλαίσιο (υπουργία Πάγκαλου), εν τέλει δεν χρειάστηκε να την κυρώσει κοινοβουλευτικά διότι απλώς η Συνθήκη της Λωζάννης, ως ad hoc και εξειδικευμένη, παρέχει ισχυρότερη προστασία στα μέλη της μειονότητας σε σύγκριση με τη νεότερη.

Αναλυτικά, η έκθεση που δημοσιεύτηκε στη μειονοτική εφημερίδα της Θράκης «Γκιουντέμ» καλεί την Ελλάδα να επικυρώσει τη σύμβαση-πλαίσιο σχετικά με την προστασία των εθνικών μειονοτήτων και τον ευρωπαϊκό χάρτη των περιφερειακών ή μειονοτικών γλωσσών. Αναφορικά με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, η έκθεση κάνει αναφορά στη μη εφαρμογή από μέρους της Ελλάδας των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τους μειονοτικούς συλλόγους, ενώ χαιρετίζει την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή στην εφαρμογή της σαρίας και την ενσωμάτωση του μαθήματος του Κορανίου στα δημόσια σχολεία. Επιπλέον, σε σχέση με τις μειονότητες αναφέρεται: «Το γεγονός ότι οι ελληνικές Αρχές δεν αναγνωρίζουν τις εθνικές μειονότητες προκαλεί ανησυχία». Ο συντάκτης της έκθεσης υποστηρίζει ότι «τα ειδικά δικαιώματα, ειδικά στους τομείς της εκπαίδευσης στη μητρική γλώσσα, της γλώσσας και της θρησκείας» της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, που προβλέπονται από τη Συνθήκη της Λωζάννης. αναγνωρίζονται στα μέλη της μειονότητας.

Σχολιάζοντας την έκθεση, ο πρόεδρος της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ)» Χαλίτ Χαμπίπογλου αναφέρει ότι, παρά το γεγονός ότι στην έκθεση ο νόμος των 240 ιεροδιδασκάλων και το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην εφαρμογή της σαρίας κρίνονται θετικά, «η τουρκική κοινωνία της δυτικής Θράκης εκφράζει σοβαρούς ενδοιασμούς και για τους δύο αυτούς νόμους, καθώς απέχουν πολύ από τη λύση του προβλήματος στη βάση του». Στη συνέχεια προσθέτει: «Από την άλλη πλευρά, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι, στο πλαίσιο της απόφασης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ζητείται από την Ελλάδα η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ με σκοπό την ενίσχυση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Η υπόθεση της Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης παρακολουθείται από το συμβούλιο. Εμείς, ως ΕΟΤΔΘ, εκφράζουμε και θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα αυτό στις επισκέψεις που πραγματοποιούμε στο Στρασβούργο».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δικογραφία για χρηματισμό πέντε πρώην υπουργών από τη Novartis


Όπως είχαμε αποκαλύψει το Νοεμβριο του 2017 (ΕΔΩ

Στον δρόμο προς την Βουλή βρίσκεται δικογραφία για την εμπλοκή πέντε πρώην υπουργών σε συναλλαγές με τη φαρμακευτική πολυεθνική Novartis, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο παραπομπής σε Ειδικό Δικαστήριο. Το δημοσίευμα φιλοξενεί καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων για τη διαδρομή του μαύρου χρήματος σε πολιτικά πρόσωπα. «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης και εκτιμά ότι θα υπάρξει εμπλοκή ψευδομαρτύρων στην υπόθεση.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, η φαρμακευτική πολυεθνική Novartis, χρημάτιζε πέντε πρώην υπουργούς. Η σχετική δικογραφία έχει πάρει τον δρόμο προς τη Βουλή, ενώ ενδέχεται να υπάρξει και παραπομπή τους σε Ειδικό Δικαστήριο. Το δημοσίευμα φιλοξενεί καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων για τη διαδρομή του μαύρου χρήματος σε πολιτικά πρόσωπα.

«Θα βρουν ψευδομάρτυρες – Είμαι καθαρός», δηλώνει ο Γεωργιάδης

Ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν πρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι είναι καθαρός και δεν έχει τίποτα να φοβάται σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis. Παράλληλα, εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανό να βρει η κυβέρνηση ψευδομάρτυρες προκειμένου να τον ενοχοποιήσουν.

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Εδώ και πολλές μέρες υπάρχουν διαρροές και προαναγγελίες από τον Πολάκη και τον Καμμένο. Άνθρωποι οι οποίοι πιάστηκαν επ' αυτοφώρω να προσπαθούν να βάλουν ψεύτικα χαρτιά στο ΚΕΕΛΠΝΟ για να με ενοχοποιήσουν, πιστεύετε οτι τους είναι πολύ δύσκολο να βρουν και δύο ψευδομάρτυρες. Ο κάθε υπουργός φαίνεται τι έκανε στα νούμερα. Αν πάρετε την τωρινή ΕΛΣΤΑΤ θα δείτε ότι πέτυχα επί υπουργίας μου την χαμηλότερη φαρμακευτική δαπάνη όλων των εποχών.

Εάν στην εποχή μου, που η Novartis είχε ζημιές, ενώ σήμερα έχει κέρδη, κατάφερα να τους κόβω εκατοντάδες εκατομμύρια να τους γυρνάω από τα κέρδη στην ζημιές και να με πληρώνουν από πάνω δεν κάνω για υπουργός, κάνω για αυτοκράτορας. Ας αφήσουν τις τρίχες, εδώ είμαστε δεν έχω αμφιβολία ότι ο Τσίπρας θα κάνει ό,τι μπορεί για να μείνει στην εξουσία, θα πετάξουν λάσπη, θα βρουν ψευδομάρτυρες, το έκαναν και στο ΚΕΕΛΠΝΟ και στο Ερρίκος Ντυνάν».

Το ιστορικό της υπόθεσης Novartis

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2017 το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) προχώρησε στη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών προσώπων σχετιζόμενων με την υπό διερεύνηση υπόθεση υπερτιμολογήσεων φαρμάκων της Novartis.

Η ΚΕΦΟΜΕΠ προχώρησε τότε στο άνοιγμα λογαριασμών 20 κρατικών αξιωματούχων που ήταν μέλη των επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων των υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης, καθώς και Διευθυντών του ΕΟΦ την περίοδο των υπερτιμολογήσεων. Παράλληλα, προέβη στο άνοιγμα λογαριασμών της εταιρίας και τον θυγατρικών της, αλλά και στο άνοιγμα λογαριασμών 30 μεγαλοστελεχών της εταιρείας που είτε έστελναν εμβάσματα άνω των 300.000 ευρώ στο εξωτερικό είτε είχαν μεγάλες εκροές προς συνεργαζόμενα πρόσωπα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, πραγματοποιήθηκε έφοδος της Εισαγγελίας Διαφθοράς στα γραφεία της εταιρείας Novartis. Διεξήγαγαν έρευνα για πέντε ώρες. Τα στελέχη της Εισαγγελίας σήκωσαν υπολογιστές και πήραν έγγραφα, αλλά οι υπεύθυνοι της εταιρίας είχαν αντικαταστήσει τους παλιούς υπολογιστές με άλλους καινούριους. Όπως ανέφεραν τότε πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης οι εισαγγελείς έδωσαν κλήσεις για απολογία σε όλα τα ανώτατα στελέχη της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίδας διευθύνουσας συμβούλου.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....