Διυλιστήριο: 12/13/15
ροη αναρτησεων

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Θερμό επεισόδιο ρωσικού πολεμικού με τουρκικό αλιευτικό στο Αιγαίο

Σύμφωνα με τη Μόσχα τουρκικό αλιευτικό πλοίο κινήθηκε κοντά σε ρωσικό πολεμικό ανοιχτά της Λήμνου - Το ρωσικό πολεμικό έριξε προειδοποιητικές βολές εναντίον του τουρκικού, το οποίο στη συνέχεια απομακρύνθηκε - Τι λένε πηγές του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού

Συνεχίζεται το στρατιωτικό και διπλωματικό θρίλερ ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία. Το πρώτο σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 από τουρκικό F-16, στα σύνορα Ρωσίας-Τουρκίας, σημειώθηκε στο Αιγαίο πολύ κοντά στη Λήμνο. 

Το επικίνδυνο περιστατικό -σύμφωνα με όσα μεταφέρουν ρωσικές πηγές- έγινε στις 09:07 το πρωί της Κυριακής, 22 χλμ ανοιχτά της Λήμνου. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικές βολές εναντίον τουρκικού αλιευτικού το οποίο προσέγγιζε την ρωσική φρεγάτα Smetlivy διότι -κατά την άποψη της Μόσχας- υπήρχε κίνδυνος σύγκρουσης των δύο πλοίων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν ρωσικές πηγές, τουρκικό αλιευτικό προσέγγισε τη ρωσική φρεγάτα Smetlivy. Το ρωσικό πολεμικό πλοίο άρχισε να εκπέμπει σήματα προειδοποίησης, το τουρκικό αλιευτικό δεν ανταποκρίθηκε και το ρωσικό πολεμικό έριξε προειδοποιητικές βολές εναντίον του τουρκικού αλιευτικού, το οποίο στη συνέχεια απομακρύνθηκε. Αυτά σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι η Ρωσία κάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκίας στη Μόσχα, να δώσει εξηγήσεις για το επεισόδιο στο Αιγαίο.

Τι λένε πηγές του Πολεμικού Ναυτικού

Αρμόδια στελέχη του ελληνικού υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι το ρωσικό πολεμικό πλοίο κινείται σε διεθνή ύδατα στο Βόρειο Αιγαίο, περιμένοντας να λάβει το πράσινο φως των τουρκικών αρχών για να διέλθει από τα στενά των Δαρδανελλίων ώστε να συνεχίσει το ταξίδι της επιστροφής στη Ρωσία.

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού λένε πως η μοναδική επικοινωνία που γνωρίζουν πως είχε το πλήρωμα της ρωσικής φρεγάτας με άλλα πλοία που κινούνται στην περιοχή ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Εκείνη την ώρα, σύμφωνα με πηγές από το ΓΕΝ, το ρωσικό πλοίο χρησιμοποίησε το λεγόμενο «link 16» - πρόκειται για το κανάλι διεθούς ναυσιπλοϊας- για να επικοινωνήσει με τουρκικό εμπορικό πλοίο το οποίο κινούνταν προς το Smetlivy ενημερώνοντας τους Τούρκους να μην πλησιάζουν εγγύτερα των δύο ναυτικών μιλίων το ρωσικό πολεμικό πλοίο. 


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....