Διυλιστήριο: 04/24/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Έκτακτο: Αλλάζει ο εκλογικός νόμος!


Στην κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, για το πρώτο κόμμα των εθνικών εκλογών, θα προχωρήσει η κυβέρνηση αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του Μαϊου, σύμφωνα και με τη δέσμευση που έχει αναλάβει η ελληνική πλευρά στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο νέος εκλογικός νόμος βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας κοινής επιτροπής που έχουν συγκροτήσει τα κόμματα της κυβέρνησης, υπό το συντονισμό του Δημήτρη Σταμάτη και του Πάρι Κουκουλόπουλου, και θα ισχύσει στις επόμενες εθνικές εκλογές καθώς δεν θα περάσει από τη Βουλή - όπου έπρεπε να ψηφιστεί από 180 βουλευτές - αλλά θα τεθεί σε εφαρμογή με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Mega ο νέος εκλογικός νόμος θα δίνει την πλειοψηφία των 151 εδρών σε εκείνο το κόμμα, ή τη συμμαχία κομμάτων, που στις 23 Απριλίου του 2014 πέτυχε την αναγνώριση πρωτογενούς πλεονάσματος από την Eurostat.

Σε φιλική συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, σε πισίνα γνωστού ξενοδοχείου στην Εύβοια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τόνισε πως ο νέος εκλογικός νόμος αποτελεί μία δέσμευση της χώρας ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή της στη ζώνη του Ευρώ, ενώ σχολιάζοντας την… παράκαμψη του Συντάγματος με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σημείωσε πως η Ελλάδα τον Ιούνιο του 2012 έπαψε να αποτελεί την τελευταία επαρχία της Σοβιετικής Ένωσης.

«Κάποιοι λυπούνται γιατί η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάργηση του αντιδημοκρατικού μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Οι μάσκες έπεσαν και ο αρχηγός των μίζερων, κ. Τσίπρας, οφείλει τώρα να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό» υπογράμμισε σε δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ή κάπως έτσι. Σε κοινή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και του πρώην αναπληρωματικού μέλους της, Θόδωρου Πάγκαλου, υπογραμμίζεται πως η αλλαγή του εκλογικού νόμου ανατρέπει τα σχέδια των οπορτουνιστών και δίνει την ευκαιρία για να υπάρξει η εργατική αντεπίθεση.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δε σε ξέρω δε με ξέρεις, υποφέρω κι υποφέρεις..

    Ή: ''ό,τι αρπάξει η νύφη στην καβάλα!'',
..ή: ''τώρα σ' ήβρα, τώρα στάσου!''.

Διότι αφού πιστοί κι αμετανόητοι στις προεκλογικές παραδόσεις, οι υποψήφιοι και τα κόμματα κυρίως της συγκυβέρνησης (συνεργατών δωσιλόγων και σία), επιδίδονται στο σπορ του ταξίματος, των υποσχέσεων, του ρουσφετιού,
..καιρός κι ο λαός να τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα!

Εξηγούμαστε: Αφού όλοι αυτοί, την επόμενη μέρα των εκλογών θα ξαναγίνουν άφαντοι, παθαίνοντας ολική αμνησία που θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες εκλογές,
..κι επειδή έτσι κι αλλιώς οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί,
..καλό θα είναι οι ψηφοφόροι να απαιτούν να λάβουν το ρουσφέτι τους πριν την ημέρα των εκλογών,
..όπου προσερχόμενοι χαρούμενοι επειδή θα έχει ικανοποιηθεί το αίτημά τους,
..θα ''μαυρίσουν'' μεγαλοπρεπέστατα όλους αυτούς τους γελοίους που διαχρονικά αντιμετωπίζουν τους πολίτες σαν σκυλιά που πετώντας τους ένα ξεροκόμματο, αυτοί (οι πολίτες) θα πρέπει να τρέχουν ξοπίσω τους κουνώντας την ουρά!

Να αποσπάσουμε προκαταβολικά ό,τι μπορούμε απ' τους εξουσιολιγούρηδες, και τα κόμματα της καταστροφής, και μετά να τους καταψηφίσουμε δυναμικά και τελεσίδικα!
Χωρίς ηθικές αναστολές, χωρίς τύψεις συνείδησης, χωρίς οίκτο!

Ακριβώς επειδή έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους(;) ανήθικους, ασυνείδητους, αδίστακτους, που μόνον μιά τέτοια αντιμετώπιση από μέρους μας μπορεί να διαπεράσει την χοντρή τους πέτσα, και να νοιώσουν όπως νοιώθουμε κι εμείς όλα αυτά τα χρόνια.

Ας τους χρησιμοποιήσουμε λοιπόν, ας τους εκμεταλλευτούμε κι ας τους γελοιοποιήσουμε όσο μπορούμε, χωρίς κανέναν προβληματισμό, χωρίς κανέναν συναισθηματισμό!
Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία!..

Υ.Γ. Και γι αυτούς που πονηρά θα αντιτείνουν ότι θα γίνουμε κι εμείς σαν τα μούτρα αυτονών, τους καθησυχάζουμε λέγοντάς ότι ο λαός έχει και μέτρο, και συλλογική ηθική που τον προστατεύει απ' το να φτάσει στην έσχατη ηθική κατάντια αυτών των υπανθρώπων!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εχει διαλυθεί ως κράτος η Λιβύη μετά τον Καντάφι

του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ.

Ούτε... πρωθυπουργό δεν μπορεί να σταυρώσει η μετακανταφική Λιβύη! Την Κυριακή των Βαΐων παρέδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Αμπντάλα αλ-Θένι, ο οποίος είχε επιφορτιστεί από το λιβυκό κοινοβούλιο να φτιάξει κυβέρνηση μόλις τέσσερις μέρες νωρίτερα. Αιτία της παραίτησής του από το ανώτατο αξίωμα της χώρας δεν ήταν οι δυσκολίες εξεύρεσης συμμάχων για να συγκροτήσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά μια αποτυχημένη απόπειρα... δολοφονίας του! Ο Aλ-Θένι κατήγγειλε με ανακοίνωσή του την «προδοτική επίθεση» εναντίον του ίδιου και της οικογένειάς του, αλλά ταυτόχρονα το έβαλε στα πόδια. Δεν παίζουν με αυτά τα πράγματα στο χάος της Λιβύης. Αλλωστε και ο προηγούμενος πρωθυπουργός Αλί Ζεϊντάν, ο οποίος καθαιρέθηκε τον περασμένο μήνα από το λιβυκό κοινοβούλιο ως παντελώς ανίκανος να αποκαταστήσει την εξουσία της κυβέρνησης σε αρκετά λιμάνια ζωτικής σημασίας για την εξαγωγή πετρελαίου, είχε πέσει θύμα βραχυχρόνιας απαγωγής πέρυσι! Για σιγουριά, μάλιστα, ο Αλί Ζεϊντάν, μόλις τον καθαίρεσε το κοινοβούλιο, έφυγε στην Ευρώπη για να γλιτώσει τη ζωή του! Η εξουσία της κεντρικής λιβυκής κυβέρνησης περιορίζεται στην Τρίπολη και τα περίχωρά της, και δεν μπορεί να εκπληρώσει ούτε καν την ελάχιστη αποστολή που επιθυμούν οι αμερικανονατοϊκοί πάτρωνές της: να διασφαλίσει την ασφάλεια των λιμανιών από όπου εξάγεται το λιβυκό πετρέλαιο. Υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις - πέντε περιοχές της Λιβύης σήμερα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν χωριστά «κράτη», καθώς απουσιάζει εντελώς κάθε ίχνος της κεντρικής εξουσίας. «Κράτη» όμως δεν μπορούν να χαρακτηριστούν για τον απλούστατο λόγο ότι στο εσωτερικό των περιοχών αυτών δεν υπάρχει κανένα ίχνος αυτοτελούς κρατικού μηχανισμού.

Υπάρχουν μόνο φύλαρχοι που αλληλοσπαράσσονται, συμμαχούν και την άλλη στιγμή συγκρούονται μεταξύ τους και δολοφονούν ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί δολοφονούν δικαστές, ξένους πολίτες και άνδρες των σωμάτων ασφαλείας, αν πετύχουν κανέναν! Ολη η αχανής νότια Λιβύη βρίσκεται εκτός ελέγχου της κεντρικής κυβέρνησης. Βρίθει ισλαμιστικών συμμοριών που καταληστεύουν τον πληθυσμό. Από πλευράς έκτασης, μιλάμε για περίπου τα... δύο τρίτα της Λιβύης! Παντελώς εκτός ελέγχου βρίσκεται και η βορειοανατολική περιοχή της Βεγγάζης, όπου οι δολοφονίες και οι ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ αντιμαχόμενων φυλάρχων είναι καθημερινές. Ακόμη πιο ανατολικά, στην περιοχή της πόλης Ντέρνα, η εξουσία βρίσκεται στα χέρια εξτρεμιστικών ισλαμιστικών συμμοριών. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στο λιμάνι της Σύρτης, στο κέντρο της ακτογραμμής της Λιβύης.

Μιλάμε για τέτοια κατάσταση που στις 20 Μαρτίου η κεντρική κυβέρνηση κάλεσε επίσημα «τη διεθνή κοινότητα και ειδικά τον ΟΗΕ να παράσχουν την αναγκαία βοήθεια για να εξαλειφθεί η τρομοκρατία», αναφέροντας μάλιστα ονομαστικά τις περιοχές της Βεγγάζης, της Σύρτης και της Ντέρνα. Τους Λίβυους φυλάρχους δεν τους ενδιαφέρει φυσικά η τύχη της χώρας τους ή η ευημερία του λιβυκού λαού. Πρόκειται για κατσαπλιάδες που το μόνο που τους νοιάζει είναι πόσα λεφτά θα βάλουν στις τσέπες τους από τις πωλήσεις πετρελαίου. Αυτή η γενικευμένη ανασφάλεια όμως έχει επιφέρει δραματική πτώση στις εξαγωγές του λιβυκού πετρελαίου. Στις αρχές του 2013 η Λιβύη παρήγε 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, αλλά στην αρχή του φθινοπώρου της ίδιας χρονιάς η παραγωγή είχε μειωθεί κατά... 85%, πέφτοντας στα 200.000 βαρέλια την ημέρα! Τρελάθηκαν οι Λίβυοι λήσταρχοι μόλις είδαν τόσα λεφτά στις αρχές του 2013 και έτσι στη συνέχεια όρμησαν οι πάντες να αρπάξουν με όποιο μέσο είχαν στη διάθεσή τους.

Αλλοι καταλάμβαναν πετρελαιοπηγές, άλλοι καταλάμβαναν λιμάνια, άλλοι άρπαζαν πετρελαιαγωγούς για να εκβιάσουν την κατάσταση. Εφτασαν στο σημείο να καταλάβουν πετρελαιοπηγές και λιμάνια ακόμη και οι... φρουροί των εγκαταστάσεων αυτών! Δεν έμεινε στεριανή πετρελαιοπηγή που να μην έχει σταματήσει την παραγωγή πετρελαίου για κάποιο λόγο, για μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι πετρελαϊκές εταιρείες και οι λιβυκές αρχές χάνουν έτσι κάθε μέρα πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια - που είναι φυσικά και η μόνη τους αγωνία γύρω από τη Λιβύη.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ζάμπλουτοι έκαναν αίτηση για το 500αρικο! Σκαφάτοι, άνθρωποι με τεράστια ακίνητη περιουσία και τεράστιες καταθέσεις επιχείρησαν να πάρουν... βοήθημα!

- Απίστευτα στοιχεία εντόπισαν οι έλεγχοι για όσους ήθελαν να πάρουν το 500αρικο
- Ζήτησε βοήθημα οικογένεια με εισόδημα 90.000 και ακίνητα 2,7 εκατομμυρίων ευρώ
- Ήθελαν βοήθημα αλλά μόνο από καταθέσεις έπαιρναν 50.000 ευρώ το χρόνο
- Ένα ζευγάρι ζήτησε βοήθημα ενώ δηλώνει σκάφος 10 μέτρων αξίας 230.000 ευρώ
- Σπίτι με πισίνα είχαν "άποροι" που ζήτησαν το βοήθημα



Τελικά ο Έλληνας... δεν παίζεται! Η φιλαργυρία ορισμένων ξεπερνάει και τα όρια της... αρρώστιας! Μόνο με ιατρικούς όρους θα μπορούσε κανείς να περιγράψει αυτά που είδαν οι ελεγκτές με αφορμή τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα.

Ενώ απορρίπτονται καθημερινά δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις γιατί οι πολίτες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, ενώ κάποιοι πραγματικά φτωχοί άνθρωποι, άνεργοι κλπ χάνουν το βοήθημα γιατί έτυχε να έχουν ένα μικρό σπίτι, γιατί μένουν με τους γονείς τους ή έχουν εισόδημα μερικά μόνο ευρώ πάνω από το όριο, υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι ξεπερνούν κάθε όριο απάτης.


Ξεπέρασαν τις 345.000 οι αιτήσεις για το "500αρικο"


Εντοπίστηκαν λοιπόν να έχουν κάνει αίτηση για το 500άρικο 500 άνθρωποι με περιουσία άνω των 500.000 ευρώ, 900 άλλοι με εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ το χρόνο, αλλά και 140 φορολογούμενοι με εισόδημα που ξεπερνά τα 100.000 ευρώ το χρόνο!

Έστω ότι κάποιοι προσπάθησαν να κάνουν αίτηση για ... πλάκα, δεν είναι όμως ένας ή δύο, είναι περισσότεροι από 1.000.


Ούτε φτωχοί, ούτε και φιλότιμοι


Τα παραδείγματα που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Τα Νεά είναι εξοργιστικά. Εντοπίστηκαν να έχουν κάνει αίτηση για βοήθημα:

-Ζευγάρι με οικογενειακό εισόδημα 102.000, που διαμένει σε ακίνητο 230 τ.μ. Και ακίνητη περιουσία 2,3 εκατομμυρίων.

-Πενταμελής οικογένεια από την Καλλιθέα με εισόδημα από τόκους 50.000 το χρόνο, εισόδημα από εργασία 110.000 ευρώ και περιουσία 540.000 ευρώ διεκδίκησε επίδομα 996 ευρώ!

-Τετραμελής οικογένεια από το Π. Φάληρο έκανε αίτηση ενώ έχει στην κατοχή της ακίνητη περιουσία 2,7 εκατομμυρίων ευρώ και εισόδημα 90.000 ευρώ το χρόνο, παρά όλα αυτά ήθελαν και βοήθημα 833 ευρώ!

-Ζευγάρι με ένα παιδί έκανε αίτηση γιατί δήλωσε εισόδημα 23.000 ευρώ, όμως εντοπίστηκε στην κατοχή τους ένα σκάφος 10 μέτρων αξίας 230.000 ευρώ.

-Τετραμελής οικογένεια από την Κηφισιά έκανε αίτηση για το 500αρικο δηλώνοντας εισόδημα κάτι παραπάνω από 6.000 ευρώ το χρόνο όμως εντοπίστηκε ότι έχουν στην κατοχή τους δύο ακίνητα αντικειμενικής αξίας 600.000 ευρώ ενώ το ένα έχει και πισίνα 60 τ.μ.

-Ζευγάρι από το Νέο Ηράκλειο ήθελε να πάρει επίδομα που θα έφτανε τα 666 ευρώ, όμως δήλωσε εισόδημα 335.000 ευρώ και έχει επιπλέον εισόδημα από καταθέσεις 15.000 ευρώ το χρόνο, ενώ έχει στην κατοχή του και ακίνητη περιουσία αξίας 310.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....