Διυλιστήριο: 04/26/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Στρατιωτική βάση στην Τουρκία ετοιμάζει η Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει την κατασκευή μίας μόνιμης βάσης στην Τουρκία η οποία αναμένεται να στοιχίσει περίπου 65 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Der Spiegel η βάση που θα κατασκευαστεί μέσα στο αεροδρόμιο Ιντσιρλίκ στην νοτιοανατολική Τουρκία θα φιλοξενεί τα αεροπλάνα και τα στρατεύματα της Γερμανίας και θα κοστίσει 65 εκατομμύρια ευρώ.

Στο χώρο θα σταθμεύουν μαχητικά Τορνέιντο αλλά και μονάδες υποστήριξης των αεροσκαφών για τις επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η Γερμανία σκοπεύει να μονιμοποιήσει τη θέση της στην περιοχή, αγοράζοντας ένα μεγάλο κομμάτι της υπάρχουσας βάσης και χτίζοντας τις δικές της εγκαταστάσεις.

Αυτή τη στιγμή στο αεροδρόμιο βρίσκονται έξι Τορνέιντο, ένα σκάφος εναέριου ανεφοδιασμού καθώς και 200 άνδρες προσωπικό.

Πηγή: reporter.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Βορίδης : «Να κυβερνήσει ο Μητσοτάκης για να κόψουμε μισθούς-συνταξεις-σχολεία-νοσοκομεία-απολύσεις»



ΤΡΟΜΟΣ: Μια δήλωση μεγάλου στελέχους της ΝΔ που πρέπει να μάθουν συνταξιούχοι-άνεργοι-χαμηλόμισθοι..

«Το πρόγραμμα της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά ήταν περικοπές στο δημόσιο 80% και φορολογία 20%… Γιατί? Γιατί ήταν λειτουργικό….!!!
Εάν υπάρξει μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπάρχει η βαθιά πεποίθηση ότι θα υπάρξει ένας πρωθυπουργός που θα αλλάξει δομικά την ελληνική οικονομία, θα κάνει βαθιές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις, είναι απολύτως εγγυημένο, ότι την άλλη μέρα η οικονομία θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης, απολύτως εγγυημένο….
Το πακέτο μέτρων θα το βάζαμε στο τραπέζι και θα ήταν πιο εύκολο, να σας πω γιατί… Όταν λες ότι την προσαρμογή θα την κάνω από τις δαπάνες, οι δαπάνες είναι μετρήσιμες και είναι σταθερό το τι εξοικονομείς, όταν λες ότι θα την κάνω από αύξηση των φόρων είναι ζητούμενο, ψάχνεις να το βρεις, μπορεί να το εισπράξεις, μπορεί και όχι…»




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρώτες αγορές ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ



Στις πρώτες αγορές ομολόγων EFSF, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Συνολικά η ΕΚΤ έχει οπρογραμματίσει να αγοράσει ομόλογα αξίας 18,5 δισ. ευρώ σε ένα σύνολο ομολόγων EFSF 37 δισ. ευρώ που διαθέτουν οι εγχώριες τράπεζες.

Στελέχη τραπεζών εκτιμούν πως το συνολικό όφελος από τις συναλλαγές αλλά και την αποτίμηση των ομολόγων που δεν θα αγοραστούν από την ΕΚΤ στις νέες τιμές θα κυμανθεί για το σύνολο των εγχώριων τραπεζών μεταξύ 650 και 900 εκατ. ευρώ.

Η κίνηση πέραν του κεφαλαιακού οφέλους για τις τράπεζες έχει σημαντική συμβολική αξία, σύμφωνα με την Καθημερινή, καθώς υλοποιείται σε κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος παραπέμπονται όλα τα λαμόγια του Χρηματιστηρίου



ΒΡΗΚΑΝ ΤΙΣ OFFSHORE ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΥΦΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ 1999-2000

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΑΝ ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΟΣΟΙ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΜΕ ΤΟ «ΠΑΡΤΙ» ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ


MΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ με πάνω από εξακόσια ονόματα μεγαλόσχημων επιχειρηματιών και χρηματιστών που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεγάλη λεηλασία που συντελέστηκε με τη χρηματιστηριακή φούσκα, της περιόδου 1999 – 2000 βρίσκεται στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων.

Η λίστα περιλαμβάνει ιδιοκτήτες εισηγμένων εταιρειών και μεγάλων τζογαδόρων της Σοφοκλέους που άρπαξαν τις οικονομίες του ελληνικού λαού και τις φυγάδευσαν σε μαύρους λογαριασμούς στην Ελβετία και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους. Οι πρωταγωνιστές του γιγαντιαίου σκανδάλου που είχαν εξασφαλίσει ιδιότυπη ασυλία από το παλιό χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της διαπλοκής, νόμισαν ότι… καθάρισαν με τη Δικαιοσύνη, λόγω παραγραφής των αδικημάτων. Για κακή τους όμως τύχη το «κακούργημα» του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, δεν υπόκειται σε παραγραφή και γι’ αυτό οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει μεγάλη έρευνα για να εντοπίσουν τους μαύρους λογαριασμούς.

Με την έρευνα που κάνουν στις λίστες που κρατάνε ήδη στα χέρια τους, που είναι περισσότερες από τις ήδη γνωστές και με τη συνδρομή και των αντίστοιχων υπηρεσιών των ευρωπαϊκών χωρών, οι οικονομικοί εισαγγελείς είναι αποφασισμένοι να ανακαλύψουν όλους τους λογαριασμούς στους οποίους τοποθετήθηκαν τα κλεμμένα από τις χρηματιστηριακές απάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας κάποιοι λογαριασμοί εμπλεκομένων σε χρηματιστηριακά σκάνδαλα, έχουν ήδη εντοπιστεί και περιλαμβάνονται στις λίστες με τις καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες. Γι’ αυτό σύντομα θα ασκηθούν οι πρώτες κακουργηματικές διώξεις για τους εμπλεκόμενους ή συγγενικά τους πρόσωπα που εμφανίζονται στους επίμαχους λογαριασμούς αφού προηγουμένως κληθούν σαν ύποπτοι να δώσουν εξηγήσεις. Οι οικονομικοί εισαγγελείς αναμένεται να συγκεντρώσουν στοιχεία φωτιά, που καίνε τα λαμόγια του χρηματιστηρίου και από τα Panama Papers. Οι λίστες με τις offshore εταιρείες που βρίσκονται στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης, θα βγάλουν στο φως έστω και μετά από δεκαετίες το μέγεθος της λεηλασίας που συντελέστηκε. Τα ποσά που θα εντοπιστούν στους μαύρους λογαριασμούς πρόκειται να κατασχεθούν, ενώ οι εμπλεκόμενοι θα παραπεμφθούν για το κακούργημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που επισείει ποινή ισοβίων.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς διασταυρώνουν επίσης τα περιουσιακά στοιχεία εμφανή και αφανή των εμπλεκομένων στις απάτες του χρηματιστηρίου, ενώ έχουν στα χέρια τους και τις κινήσεις των λογαριασμών που έγιναν τα τελευταία είκοσι χρόνια από τις ελληνικές τράπεζες. Έχει επίσης συγκροτηθεί μια ομάδα ειδικών η οποία εξετάζει από την αρχή όλες τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για χρηματιστηριακές απάτες. Οι οικονομικοί εισαγγελείς γνωρίζουν σχεδόν όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονταν στη χειραγώγηση των μετοχών αλλά και τους χρηματιστές που αναλάμβαναν να ξεπλένουν το μαύρο χρήμα και στη συνέχεια να το φυγαδεύουν σε μαύρους λογαριασμούς που άνοιγαν στις τράπεζες της Ελβετίας καθώς και στις offshore εταιρείες.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς θα αρχίσουν να καλούν ως ύποπτους για κακούργημα όλους εκείνους που είχαν προχωρήσει επίσης σε αλλεπάλληλες αυξήσεις κεφαλαίων σε εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες και στη συνέχεια φυγάδευσαν τα ποσά στο εξωτερικό. Για να δικαιολογήσουν τη γιγαντιαία απάτη οι τότε ιδιοκτήτες των εισηγμένων προχωρούσαν σε εξαγορά ανύπαρκτων στην ουσία επιχειρήσεων με ιλιγγιώδη ποσά. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν και έφοδοι σε γραφεία και σπίτια επιχειρηματιών για αναζήτηση επιπρόσθετων στοιχείων που θα τεκμηριώνουν τις βαρύτατες καταγγελίες. Οι οικονομικοί εισαγγελείς ρίχνουν το βάρος στην αποκάλυψη των λογαριασμών, γιατί και μόνο η παραπομπή των υπόπτων για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος είναι αρκετή για την καταδίκη τους σε ισόβια και την κατάσχεση των κλεμμένων.

Οι αποκαλύψεις αναμένονται συγκλονιστικές αφού το μέγεθος της λεηλασίας που συντελέστηκε ξεπερνάει τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που είχε στηθεί στην Ελλάδα και το οποίο συγκάλυψαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γιατί είχε συμμετοχή ολόκληρη η αφρόκρεμα της διαπλοκής, οι αεριτζήδες και οι απατεώνες και κυρίως τα κορυφαία στελέχη των δύο κομμάτων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και είχαν πλουτίσει τότε από τις κομπίνες και τις απάτες στο χρηματιστήριο.

Δείτε παλιότερο video για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου που ήθελαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να κλείσει ο φάκελος




http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η ''Διεθνής'' των αποβρασμάτων..

     Αυτές τις μέρες έχουμε χορτάσει φήμες.
Απ΄το ότι κλείνει ένα απ' τα μεγάλα και πιό επικίνδυνα για τον λαό κανάλια, μέχρι του ότι παραιτείται η κυβέρνηση, ή ότι πάμε σε εκλογές ή δημοψήφισμα.

Όλα αυτά βέβαια με την ευγενική χορηγία και εποπτεία του υπουργείου προπαγάνδας ΕΣΗΕΑ, και δύο χιλιάδων περίπου αλητών που παριστάνουν τους δημοσιογράφους, τάχα ταγμένους στην ενημέρωση του ελληνικού λαού, αλλά στην
πραγματικότητα υπερασπιστές και απολογητές της χούντας των μνημονίων και των λογής δωσιλογικών κυβερνήσεων.

Στο μεσοδιάστημα αυτό της έντεχνης και πλήρους συσκότισης της ενημέρωσης του λαού,
..η ''ηθική'' αριστερή κυβέρνηση θα έχει κάνει τα μύρια αίσχη: από την πλήρη μεταφορά όλων των χρηματικών διαθεσίμων όλων των υπηρεσιών, ομοσπονδιών κλπ, στα χέρια του κεντρικού τραπεζίτη,
..δηλαδή στα χέρια του μεγαλύτερου προδότη και πιό αισχρού φερέφωνου των τοκογλύφων,
..μέχρι την πλήρη αποδοχή του εκβιασμού των ''εταίρων''-δανειστών-κατακτητών για πρόσθετα ''προληπτικά'' μέτρα, που θα ψηφιστούν τώρα στην τούρλα του χαμού με τα διάφορα ασφαλιστικά και φορολογικά νομοσχέδια,
..και θα ισχύσουν αυτόματα όποτε οι ''θεσμοί'' θεωρήσουν πως τους πέφτουν λίγα αυτά που κλέβουν από το ελληνικό κράτος και τον έλληνα πολίτη.

Και όλα αυτά χωρίς να σέβονται μιά από τις πιό ιερές περιόδους για τον ελληνικό λαό, τις μέρες που παραδοσιακά γιορτάζει την ανάσταση του Χριστού, ή, για όσους δεν είναι και τόσο θρήσκοι, την έλευση της άνοιξης και την ανάσταση της ελπίδας της ζωής.
Και ακριβώς γι αυτό, επειδή ο κοσμάκης τούτη την περίοδο είναι απασχολημένος με τα θρησκευτικά του καθήκοντα, και παραδοσιακά παραμερίζει κάθε σκοτούρα και άγχος της καθημερινότητας,
..επίτηδες,
..φρόντισαν αυτές τις μέρες να κάνουν τις χειρότερες βρωμιές τους, ξέροντας πως θα συναντήσουν την μικρότερη αντίδραση.

ΤΟΣΟ ΔΕΙΛΟΙ,
..ΤΟΣΟ ΒΡΩΜΙΚΟΙ,
..ΤΟΣΟ ΑΝΗΘΙΚΟΙ,
..ΤΟΣΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.

Ζούμε μιά απ' τις πιό σκοτεινές περιόδους ολόκληρης της ελληνικής ιστορίας, απ' την βαθειά αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Η λάσπη και η βρωμιά των ανθελληνικών, αλλά και γενικά απάνθρωπων αυτών αποβρασμάτων, διεθνών και ντόπιων,
..έχει σκοτινιάσει όχι την χώρα, αλλά ένα Έθνος ολόκληρο.

Και η ιστορία λέει πως όποιος τα έβαλε με μιά χώρα, πιθανόν κάποτε να την διάλυσε, να την υποδούλωσε.
Όποιος όμως τα έβαλε με ένα Έθνος,
..θα έμαθε με τον χειρότερο τρόπο πως τα Έθνη δεν εξολοθρεύονται ό,τι και αν γίνει.
Ζουν κι επιβιώνουν έστω σε μικρούς σε ελάχιστους πυρήνες, μέσα στο κέρατο του βοδιού αν χρειαστεί,
..μέχρι να γυρίσουν και να πάρουν την τρομερή τους εκδίκηση.

Μέχρι τότε, αποβράσματα, να περνάτε καλά,
..και να απολαμβάνετε την εξουσία σας!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σοκαριστικός απολογισμός: 245 χιλιάδες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο από το 2008


Χάθηκαν πάνω από 800 χιλ. θέσεις εργασίας

Σοκαριστικά για το μέγεθος της κρίσης στη χώρα μας είναι τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον αριθμό των επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο από τις αρχή της κρίσης, στο 2008.

 Συγκεκριμένα, έκλεισαν 244.712 επιχειρήσεις και από 858.685 που καταμετρήθηκαν το 2008, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχουν μειωθεί πλέον στις 613.973 στα τέλη του 2015. Μαζί τους χάθηκαν και 842.670 χιλιάδες θέσεις εργασίας από το 2008 έως και το 2015. 

 Σύμφωνα με την Καθημερινή, από το 2014-2015 χάθηκαν ακόμη 16 χιλιάδες επιχειρήσεις ενώ συνολικά από το 2008 το λουκέτο σε αυτόν τον τεράστιο αριθμό επιχειρήσεων είχε ως συνέπεια να χαθούν και 30,31 δισ. ευρώ εθνικού προϊόντος. 

Στην πραγματικότητα, ο αριθμός των επιχειρήσεων που έκλεισε το 2015 είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν και τις νέες επιχειρήσεις που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το 2015. 

Σε ό,τι αφορά στο 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), από τις αρχές του έτους έως και τα τέλη Μαρτίου διαγράφηκαν 9.812 επιχειρήσεις ενώ άνοιξαν μόλις 5.988.

Σε ό,τι αφορά στα επιμέρους στοιχεία, κατά το 2015, οι ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις, μειώθηκαν κατά 2.318, ενώ στις κατασκευές «λείπουν» 6.994 μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις το 2015 σε σχέση με το 2014 και 89.093 από το 2008. Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο μειώθηκαν το 2015 κατά 3.951 σε σχέση με το 2014 και κατά 65.000 από το 2008. Στον τουρισμό και την εστίαση που πολλοί θεωρούν πως αντέχουν στην κρίση, ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων το 2015 μειώθηκε κατά 1.966 στις 75.091 από 103.886 το 2008. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν αφήνει καμιά παρερμηνεία περί «υπεραπόδοσης της οικονομίας» το 2015 όπως ακούστηκε αυτή την εβδομάδα από την κυβέρνηση, σημειώνει η εφημερίδα. 

Η μείωση των επιχειρήσεων προέρχεται τόσο από χρεοκοπίες ή απλή διακοπή δραστηριότητας όσο και από την έξοδο πολλών από την επικράτεια και την ίδρυση νέων σχημάτων σε χώρες του εξωτερικού. Επίσης οφείλεται στην αποχώρηση πολλών πολυεθνικών από την Ελλάδα. 

Πηγή: Καθημερινή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....