Διυλιστήριο: 02/22/17
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Σκάνδαλο Καρούζου: Έστελναν λεφτά σε κουτιά γλυκών σε εισαγγελέα και πρώην υπουργό!


Με προαναγγελία συγκλονιστικών αποκαλύψεων για διπλούς πάτους σε κουτιά γλυκών που στέλνονταν σε εισαγγελέα και πρώην υπουργό, ξεκινήσε η δίκη για το αποκαλούμενο Καρούζος Gate με βασικό κατηρούμενο τον πάλαι ποτέ μεγαλοεπιχειρηματία Ιωάννη Καρούζο.

Καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, ο πρώην μεγαλοκατασκευαστής βρέθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατηγορούμενος για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις, ενώ απούσα ήταν η σύζυγός του, Ρεβέκκα Σκαφτούρα, η οποία εκπροσωπήθηκε από συνήγορο υπεράσπισης.

Συνολικά έξι κατηγορούμενοι έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της φοροδιαφυγής, της ηθικής αυτουργίας στη φοροδιαφυγή και της έκδοσης εικονικών τιμολογίων.

Η υπόθεση αποκτά πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των συγκλονιστικών αποκαλύψεων για το μαύρο χρήμα που διακινήθηκε και θυμίζει τις αλήστου μνήμης εποχές του ΠΑΣΟΚ με τα εκατομμύρια μέσα στα πάμπερς την περίοδο του σκανδάλου Κοσκωτά τη δεκαετία του '80.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το πρώην ζευγάρι φέρεται να είχε διαμορφώσει την κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιρειών, την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων ώστε να δικαιολογεί τραπεζικές συναλλαγές με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά, το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά ιδρύματα και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών.

Κατά τη σημερινή (22/02/2017) ακροαματική διαδικασία ο Ιωάννης Καρούζος και ο δικηγόρος του Γιώργος Παπαδάκης υποστήριξαν εμφατικά πως η Ρεβέκκα Σκαφτούρα ήταν ο «εγκέφαλος» του ομίλου και πως εκείνη έδινε έγκριση για τα πάντα.

«Εγώ χρειαζόμουν έγκριση για να μου δώσει ένα χαρτζιλίκι. Υπάρχει ένα ιδιόχειρο σημείωμα για 2000 ευρώ που ζητήθηκε έγκριση Σκαφτούρα για να δοθούν στον πρόεδρο της εταιρίας», είπε χαρακτηριστικά ο Ιωάννης Καρούζος.

Έστελναν λεφτά σε δικαστή και υπουργό μέσα σε κουτιά με γλυκά

Εντύπωση προκάλεσε ωστόσο συγκεκριμένη ερώτηση απο την υπεράσπιση στην πρώτη μάρτυρα που ανέβηκε στο βήμα η οποία διετέλεσε γραμματέας και ταμίας του ομίλου.

Αναφερόμενη στην κοσμοπολίτικη ζωή της Ρ. Σκαφτούρα, και αφού ύστερα από διευκρίνιση της υπεράσπισης, εξήγησε ότι υπήρχε οικογενειακή σχέση με κορυφαίο δικαστικό και με κορυφαίο πρώην υπουργό, οι οποίοι ήταν οι νονοί των παιδιών τους, ρωτήθηκε:

Υπεράσπιση: Τα κουτιά που στέλνατε σε αυτά και σε άλλα πρόσωπα περιείχαν γλυκά μόνο ή και κάτι άλλο σε διπλούς πάτους;

Πρόεδρος: Δεν ενδιαφέρουν αυτά. Είναι εκτός κατηγορίας.

Υπεράσπιση: Θα έρθουν βιντεάκια! Δεν ήταν μόνο τα γαλακτομπούρεκα στο Εθνικής Αμύνας. Ήταν κι αλλού...

Η πρώην εργαζόμενη του ομίλου πρόσθεσε στην κατάθεσή της ότι και οι δύο κατηγορούμενοι ασχολούνταν με το όμιλο, ενώ αναφορικά με τα μεγάλα ποσά τη διοίκηση την ασκούσαν επίσης παράλληλα.

Παράλληλα, μίλησε για τα δυό ακίνητα που πωλήθηκαν στην εταιρία Fantom κι ενώ η αγοραπωλησία φέρεται να είχε πραγματικό τίμημα 20 εκατ. ευρώ και εικονικό 5 εκατ. ευρώ.

«Ξέρω μόνο για την αγοραπωλησία ό,τι μου είπε η Ρεβ. Σκαφτούρα, ότι δηλαδή πουλήθηκαν και τα δύο ακινητα, ποιό ηταν το τίμημα και πώς να το μοιράσω. Αν θυμαμαι καλά, μου είπε πολύ αργότερα, μετά την πώληση ποιός ειναι ο αγοραστής πίσω απο τη Fantom. Έμαθα οτι είναι του.... γιατί απλα μου το ανεφερε. Δεν ηταν κατι που αφορούσε εμένα».

Η υπόθεση φαίνεται να αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού ανοίγουν στόματα και επιτέλους η Δικαιοσύνη θα μάθει που πήγαινε όλος αυτός ο πακτωλός των χρημάτων.

Πηγή  www.newsbomb.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Süddeutsche Zeitung: Τι προσέφερε ο Μητσοτάκης στη Μέρκελ για να τον κάνει πρωθυπουργόΣΟΚάρει η αποκάλυψη της Süddeutsche Zeitung ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσφερε γη και ύδωρ για τον βοηθήσει η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, να τον κάνει πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε την Άνγκελα Μέρκελ να τορπιλίσει την διαπραγμάτευση, ώστε να ανατραπεί η κυβέρνηση και να γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός, με την εφημερίδα, ωστόσο, να επισημαίνει ότι πιθανές εκλογές και η προοπτική θα έρθει στο μέλλον ο πρόεδρος της ΝΔ στην εξουσία θα ήταν καταστροφικές. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα "Η αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα δεν αποτελεί λύσει στον πρόβλημα".

Διαβάστε αναλυτικά:

«Xρειάζεται η χώρα μόνο μια άλλη κυβέρνηση, προκειμένου η πολιτική διάσωσης να στεφθεί τελικά με επιτυχία; Αυτή την ψευδαίσθηση δεν πρέπει να έχει κανείς στο Βερολίνο» γράφει σε άρθρο της με τίτλο «Τήρηση του προγράμματος ή νέος πρωθυπουργός», η Süddeutsche Zeitung. Η βασική θέση του σχολίου μπορεί με λίγα λόγια, να συνοψισθεί στο ότι μια κυβερνητική αλλαγή δεν είναι αυτή που θα λύσει το πρόβλημα της Ελλάδας, σχολιάζει η Deutsche Welle.

Η εφημερίδα του Μονάχου σημειώνει ότι, στην πραγματικότητα όλα τα πακέτα διάσωσης προς την Ελλάδα είχαν την ίδια τύχη ανεξαρτήτως κυβέρνησης. «Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Τσίπρα, ήταν ότι επί πρωθυπουργίας του αποφεύχθηκε η κοινωνική αναταραχή». Ο Μητσοτάκης, τον οποίο ο σχολιογράφος περιγράφει ως «εξίσου νέο και έξυπνο με τον Τσίπρα», διατείνεται ότι θα ακολουθήσει μια άλλη πολιτική, όμως εν τέλει «διαθέτει το ίδιο περιθώριο χειρισμών με τον Τσίπρα (…). To πρωτογενές πλεόνασμα στον δημόσιο προϋπολογισμό πρέπει να παραμείνει διαρκώς στο 3,5%. Τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Μητσοτάκης, θεωρούν αυτόν τον στόχο εντελώς μη ρεαλιστικό. Και οι δύο εξαρτώνται από τη συγκατάθεση των Βρυξελλών».

«Στην Ελλάδα εδώ και τόσο καιρό οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν με μικρή επιτυχία, με αποτέλεσμα να προκαλούν εύκολα το εξής ερώτημα: Μπορεί εν τέλει η χώρα να σωθεί; Οι Ευρωπαίοι δανειστές ρίχνουν σε κάθε περίπτωση χρήματα στον ελληνικό κορβανά, αλλά ο λαός γίνεται όλο και πιο φτωχός. Η οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά ένα τέταρτο. Όσοι έχουν λάβει καλή εκπαίδευση αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό. Η τρέχουσα αξιολόγηση των μεταρρυθμιστικών βημάτων έχει εξελιχθεί σε τεράστιο δράμα. Εδώ και καιρό, οι πολίτες διερωτώνται αν κάποιος άλλος πέρα από τον Αλέξη Τσίπρα μπορεί να υποσχεθεί έναν λιγότερο επώδυνο τρόπο για έξοδο από την κρίση» σημειώνεται στο δημοσίευμα, το οποίο καταλήγει:

«Πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τις θέσεις του στην καγκελάριο Μέρκελ. Στις δημοσκοπήσεις προηγείται με διαφορά. Αυτό βέβαια υποδηλώνει περισσότερο την απογοήτευση του κόσμου από τον Τσίπρα, παρά την επιδοκιμασία προς τον Μητσοτάκη. Ο τελευταίος προέρχεται από το πολιτικό κατεστημένο της χώρας, το οποίο στο παρελθόν την οδήγησε στην κρίση. Ο Μητσοτάκης έστειλε στη Μέρκελ το μήνυμα ότι με αυτόν στην πρωθυπουργία το έργο των δανειστών θα γίνει πιο εύκολο: με συνεργασία και όχι αντιπαράθεση. Μια δελεαστική προσφορά».

Πηγή  www.periodista.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο Άδωνις διδάσκει ... την τέχνη της κωλοτούμπας


Υψηλός τόνος φωνής, σπάταλες δόσεις λαϊκισμού και κάπου ενδιάμεσα ένα ιστορικό παράδειγμα ώστε να «δέσει το γλυκό» για ένα παθιασμένο λογύδριο, πότε υπέρ του αστυφύλακα, πότε υπέρ του χωροφύλακα και άλλες φορές και με τους δύο.

Στις παραπάνω λέξεις συμπυκνώνεται η «ρητορική» του λαλίστατου αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, την οποία μάλιστα επιχειρεί να «μεταλαμπαδεύσει» στα σεμινάρια που διοργανώνει. Στο βίντεο που ακολουθεί θα πάρετε μια μικρή «γεύση» για τα σεμινάρια αυτά, αλλά μια «μεγάλη» για το τι εστί Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί στο παρακάτω βίντεο να δείξει στους «μαθητές» του πώς θα επιχειρηματολογούσε α) αν ο ίδιος τασσόταν κατά της παραχώρησης του Παρθενώνα στην Gucci, ενώ στη συνέχεια πώς επιχειρηματολογεί όντας υπέρ της παραχώρησης.

«Υπέρ και κατά! Συγχρόνως!!!», σχολιάζει η Ευγενία Μανωλίδου για το παράδειγμα που θα δείτε. Μόνο που ο παθιασμένος τρόπος που υποστηρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης με ευκολία, πότε τη μία άποψη και πότε την άλλη, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα: Πότε ο Άδωνις εννοεί πραγματικά αυτό που υποστηρίζει και πότε όχι;

Φυσικά, απάντηση στο ερώτημα δεν υπάρχει, ειδικά αφού δείτε το παρακάτω βίντεο, το οποίο διαφέρει από όλα όσα κυκλοφορούν, για το τι έλεγε κάποτε (π.χ. για τον Κυριάκο Μητσοτάκη) και τι τώρα.

Τα στοιχεία της πρώτης παραγράφου χαρακτηρίζουν φυσικά και τα δύο παραδείγματα «ρητορικής» διαχείρισης. Η επίκληση σε ιστορικά παραδείγματα –απαραίτητη στις ομιλίες Άδωνη – αποκτά τον ρόλο του «φερετζέ» στα λαϊκίστικα στοιχεία του λόγου του, με στόχο ίσως ο θεατής να σκεφτεί: «Ιστορικός είναι, κάτι θα ξέρει, δίκιο θα έχει».

Όλο αυτό ο Άδωνις το ονομάζει σεμινάριο ρητορικής. Άλλοι βέβαια το αναγνωρίζουν ως δημαγωγία και κάποιοι, πιο απλά, ως μαθήματα για επιδέξιες… κωλοτούμπες.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή www.altsantiri.gr

 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βαθιά με μεταρρύθμισες!..

     " Να μη ρίχνουμε πια το βάρος μας στη λιτότητα, αλλά στις βαθιές μεταρρυθμίσεις ", είπε ο Ντάϊσελκάπως με το μαλλί το δαχτυλίδι (Γερούν, τσίμπα ένα μύδι).
Δηλαδή χρυσή μου οι βαθιές (πονηρούλα, πονηρούλα) μεταρρυθμίσεις δεν συνεπάγονται κι άλλη λιτότητα;

Δηλαδή θα πέσει το
αφορολόγητο και θα τρέχουμε σύστριγγλοι έξω να μαζεύουμε κατοστάρικα;
Θα κοπούν κι άλλο οι συντάξεις, κι οι γιαγιάδες θα ντυθούν μαινάδες, θα το κολλήσουν στο κούτελο και θα φύγουν για Μύκονο;
Θα καταργηθεί κάθε εργασιακό δικαίωμα και οι "ευέλικτοι" εργαζόμενοι θα κάνουν κουνήματα στην εργοδοσία "σήμερα θέλω, αύριο δε θέλω να έρθω για δουλειά";
Ακούς τί λες μωρή ξεφωνημένη;
Ούτε το πινόκιο τέτοιες μ@λακίες.
Εκείνος λέει "για κάθε ευρώ που θα σου παίρνω από τη μία τσέπη, θα σου βάζω ένα στην άλλη τσέπη"!
Τότε χρυσέ μου γιατί να μου το πάρεις; Άστο εκεί που είναι στη μία τσέπη.
Θες να κρυώσει μπες-βγες από τσέπη σε τσέπη και νάχουμε τραβήγματα με νοσοκομεία και τέτοια ( @αμώ τον βοσκό που έβαλες για υφυπουργό );

Πανούλη δε μιλάς; Μας ψεκάζουν μ@λακίες. Πες κάτι. Απόκριες είναι. Τί θα ντυθείς;
Άνθρωπος έχεις ντυθεί ποτέ; Θα σου πηγαίνει!

Ρε σεις μαλάκηδες μέσα-έξω, δεξιά-αριστερά, πάνω-κάτω, περιστροφικά, διαγώνια κι αντίθετα,
..εδώ κι επτά χρόνια όλο κόβετε μισθούς, κόβετε συντάξεις, κόβετε αφορολόγητο, κι όλο αυξάνετε φόρους, αυξάνετε ΦΠΑ, αυξάνετε την ανεργία, καίτε το "λίπος" του κοσμάκη,
..κι αυτό το ρημάδι το χρέος αντί να μειωθεί, ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ!
Πότε θα το ξοφλήσουμε δηλαδή; Τώρα που φτωχύναμε; Με τί; Με κλ@νιές;
Και καλά, όσοι έχουν να φάνε μιά φασουλάδα ακόμη, θα το παλέψουν.
Οι άλλοι που τρώνε όλο μακαρόνι και ρύζι; Στουμποκώλιασαν πιά.

Συνέλθετε πιά.
Κόψτε τα ψέματα και την κοροϊδία, γιατί το μάτι του κοσμάκη θα γυρίσει απότομα. Σαν του δαιμονισμένου.
Και θα σας τρέχουν τα ζουμιά απ' τα μπατζάκια σα νάχετε φάει δέκα φασουλάδες.
Και θα σας κάνει ο λαός μιά βαθιά μεταρρύθμιση, να σας βγει απ' τη μύτη.

Αμήν, Παναγία μου!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτηρίζει τον Κώστα Καραμανλή συνωμότη της δραχμής


Σε μία πρωτοφανή επίθεση κατά του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και τ. πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προέβη ο νυν αντιπρόεδρος της νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Με την δημοσίευση του κατάπτυστου άρθρου που χαρακτηρίζει τον Κώστα Καραμανλή ως «συνωμότη της δραχμής», που επιδιώκει την…καταστροφή της χώρας για να ξαναγίνει πρωθυπουργός και την συνάντηση του συντάκτη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, φαίνεται ότι είναι πλέον γραμμή της ηγεσίας να «τελειώνει» με τον Κώστα Καραμανλή. Εάν μάλιστα προστεθεί και η εξοργιστική αφωνία της ηγεσίας μετά τις αποκαλύψεις που δικαιώνουν πλήρως τον Κώστα Καραμανλή έναντι Σημίτη και Παπανδρέου, για τις οποίες ο Μητσοτάκης δεν έβγαλε ούτε λέξη (!!), δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για «υπόγειο πόλεμο» αλλά για ανοιχτή σύγκρουση.
Φυσικά, αφού έτσι το έχει αποφασίσει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, συγνώμη της νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη, θα ήταν πολύ πιο έντιμο να διαγράψουν τον Κώστα Καραμανλή, από το να βάζουν δημοσιογραφικά πιστολιά να τον συκοφαντούν βάναυσα. Αλλά με πιο ηθικό ανάστημα θα τολμούσα να το κάνουν;
Διαβάστε γιατί «κατηγορεί» τον Καραμανλή ο Άδωνις Γεωργιάδης:
 
Η φθορά ενός οικόσημου 


Ποιος είναι ο ρόλος της «παραδοσιακής συνιστώσας» της Δεξιάς σε αυτό το αριστερό σχέδιο; Η παρατεταμένη πολιτική αφωνία ενός πρώην Πρωθυπουργού και ιστορικού κληρονόμου του κυρίαρχου κόμματος της Δεξιάς, η αφωνία η δική του αλλά και όλων των πολιτικών φίλων του, η παρασκηνιακή προθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας να συνδράμει την κυβέρνηση ως χειροτέχνης νομοσχεδίων, αλλά και η άνεση με την οποία συμμετέχει στην «κυβέρνηση της Αριστεράς» για να χειρίζεται ευαίσθητα ζητήματα δικαιοσύνης μια προσωπικότητα που υπήρξε επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών στην κυβέρνηση του δεξιού πρώην πρωθυπουργού της προηγούμενης δεκαετίας, επιβεβαιώνουν ότι η παραδοσιακή συνιστώσα της Δεξιάς είναι ένας εμφανής, δραστήριος και ιδιαίτερα αποτελεσματικός εταίρος του Πρωθυπουργού της Αριστεράς. Η επικοινωνία τους είναι διαρκής, αλλά δεν είναι πάντα ειλικρινής. 

Εδώ όλο το άρθρο 

Πηγή   hellasforce.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ερευνητικό πρόγραμμα της αεροπορίας των ΗΠΑ υλοποιεί το ΑΠΘΕγκαινιάστηκε σύμπραξη του ιδρύματος με το πανεπιστήμιο του TEXAS A&M

Με ένα φιλόδοξο ερευνητικό πρόγραμμα της αεροπορίας των ΗΠΑ αρχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Ερευνας και Ανάπτυξης Προηγμένων Υλικών (CERDAM) στη Θεσσαλονίκη -σύμπραξη του ΑΠΘ με το πανεπιστήμιο του TEXAS A&M και συγκεκριμένα με το Texas Engineering Experiment Station (TEES)-, το οποίο εγκαινιάστηκε χθες.

Το εν λόγω ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα τρέξει από τη Θεσσαλονίκη, είναι διετές και αφορά τη διάβρωση υλικών μνήμης σχήματος. Ανατέθηκε δε στο κέντρο έπειτα από διεθνή διαγωνισμό με σημαντικό ανταγωνισμό.

Το CERDAM είναι το επιστέγασμα πολυετούς συνεργασίας των δύο πανεπιστημίων σε θέματα έρευνας προηγμένων υλικών. Πέραν των εκπαιδευτικών του δράσεων, κύριος στόχος του θα είναι η υλοποίηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων με στόχο την αξιοποίηση των ιδιοτήτων προηγμένων υλικών για τη βιομηχανία, όπως κράματα μνήμης σχήματος, που «γεννούν» -για παράδειγμα- γυαλιά που λυγίζουν και δεν σπάνε, αλλά και stents που «ανοίγουν» τις στεφανιαίες αρτηρίες.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο γενικός διευθυντής των διεθνών δράσεων του TEES Mark Weichold σημείωσε ότι η συνεργασία με το ΑΠΘ είναι ένα από τα πρώτα βήματα της διεθνούς επέκτασης του αμερικανικού πανεπιστημίου, το οποίο διαθέτει 120.000 φοιτητές, έναν ετήσιο προϋπολογισμό 3,3 δισ. δολ. και μια πολυτεχνική σχολή σταθερά ανάμεσα στις δέκα καλύτερες στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας, θέλοντας να υπογραμμίσει τη διαφορά των εκπαιδευτικών συνθηκών στις δύο χώρες, σημείωσε πως, ενώ το πανεπιστήμιο του TEXAS A&M δαπανά ετησίως 25.000 δολάρια για την εκπαίδευση κάθε φοιτητή, το αντίστοιχο ποσό για το ΑΠΘ είναι μόλις 2.500 ευρώ.

«Παρά ταύτα, οι απόφοιτοί μας μπορούν να ανταγωνιστούν επάξια τους αποφοίτους του αμερικανικού πανεπιστημίου» τόνισε.
Σημαντική στο νέο αυτό εγχείρημα είναι η συμβολή δύο Ελλήνων πανεπιστημιακών, του αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ Νίκου Μιχαηλίδη και του αναπληρωτή διευθυντή του TEES στο Τέξας Δημήτρη Λαγούδα.

Μαρία Μαθιοπούλου

Πηγή  www.dimokratianews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....