Διυλιστήριο: 04/07/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

"Καμπανάκι" από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: Προσέχετε τι τρώτε


Περισσότερα από 200 νοσήματα -από διάρροια έως καρκίνο- μπορούν να προκληθούν από μη ασφαλή τρόφιμα που περιέχουν βακτήρια, ιούς, παράσιτα, ή χημικές ουσίες και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με κεντρικό σύνθημα «Βελτίωσε την ασφάλεια των τροφίμων, από το αγρόκτημα έως το πιάτο σου» αφιερώνει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (σήμερα 7η Απριλίου) στην «Ασφάλεια των Τροφίμων», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Η παραγωγή τροφίμων έχει βιομηχανοποιηθεί, ενώ το εμπόριο και η διανομή των τροφίμων έχουν παγκοσμιοποιηθεί, γεγονός που δίνει πολλαπλές νέες ευκαιρίες τα τρόφιμα να μολυνθούν με βλαβερά βακτήρια, ιούς, παράσιτα, ή χημικές ουσίες», επισημαίνει η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ δρ. Μάργκαρετ Τσαν (Margaret Chan). «Ένα τοπικό πρόβλημα ασφάλειας τροφίμων μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διεθνούς εμβέλειας» τονίζεται.

Παραδείγματα μη ασφαλών τροφίμων περιλαμβάνουν τα μη επαρκώς μαγειρευμένα τρόφιμα ζωικής προέλευσης, τα μολυσμένα φρούτα και λαχανικά, και τα οστρακοειδή που περιέχουν βιοτοξίνες κ.λπ.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, για ασφαλέστερα τρόφιμα, κάθε άτομο σε όλο τον κόσμο πρέπει να γνωρίζει τις βασικές οδηγίες για την πρόληψη των τροφιμογενών νοσημάτων, οι οποίες είναι: Σχολαστικό πλύσιμο των χεριών. Διαχωρισμός των ωμών από τα μαγειρευμένα τρόφιμα. Καλό μαγείρεμα των τροφίμων. Διατήρηση των τροφίμων σε ασφαλή θερμοκρασία. Χρήση καθαρού νερού και ασφαλών πρώτων υλών για την παρασκευή των τροφίμων.

«Παρά το γεγονός ότι τα τροφιμογενή νοσήματα στη χώρα μας παρουσιάζουν χαμηλότερη επίπτωση από αυτή άλλων ευρωπαϊκών χωρών, εξακολουθούν να αποτελούν ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας, και απαιτείται η ενίσχυση της επιδημιολογικής επιτήρησης των νοσημάτων αυτών σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς που έχουν σαν αποστολή να συμβάλουν στη διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων, όπως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια Τροφίμων (EFSA) κ.ά» επισημαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η ζωή εν τάφω μνημονίων..

    Τα μνημόνια είνα εδώ! Ακόμη εδώ.
Κι αν όχι τα ίδια, σύμφωνα με την κυβέρνηση, τουλάχιστον τα αποτελέσματά τους.

Δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε ούτε μιά στάλα,
..ούτε να χαμογελάει το χειλάκι μας απ΄ το ξεδόντιασμα στην Βουλή που τους κάνει η Ζωή,
..όταν η άλλη ζωή, η δική μας, η εν τάφω, κυλάει συνεχώς την κατηφόρα, που οι κακούργοι της συγκυβέρνησης του αίσχους, παρέα με τους δολοφόνους των 8 την έσπρωξαν.

Δυό μήνες μετά την ρήξη του λαού με τους εγκληματίες της πολιτικής, και ανακούφιση ακόμη καμία.
Δεν είμαστε παράλογοι.
Ξέρουμε ότι η βαθιά, η μελετημένη καταστροφή που υπέστη η χώρα και η κοινωνία από τους δωσίλογους πολιτικούς, χρειάζεται πολλά χρόνια για να αναταχθεί.
Όμως.
Μπορούν να γίνουν άμεσα βήματα ''παγώματος'' της κατηφόρας.
Δυό-τρία νομοσχέδια-αναχώματα της καταστροφής μπορούν να γίνουν:
Άμεση παύση της διαδικασίας πλειστηριασμών ακνήτων κάθε είδους και αιτιολογίας.
Άμεση απαγόρευση των εξώσεων κάθε είδους και αιτιολογίας.
Μετατροπή των 3μηνων, 5μηνων, 6μηνων συμβάσεων εργασίας μεταξύ εργαζομένων και εταιρειών σε αορίστου χρόνου.
Πάγωμα μέχρι του τέλους του έτους κάθε είδους απαιτήσεων των τραπεζών για κάθε είδους δάνεια-πιστώσεις που προέρχονται από πριν το 2010.

Όλα αυτά μπορούν να γίνουν με το ''έτσι (κυβερνητικό) θέλω''!
Στην ανάγκη ας μην περάσουν άμεσα απ' την Βουλή.
Ας γίνουν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου!
Να δούμε, τώρα που πρόκειται για θέμα επιβίωσης του λαού, αν θα τους αρέσει!
Και όλα αυτά βεβαίως να έχουν προσωρινό, ολιγόμηνο χαρακτήρα, ώσπου να αποτιμηθεί ψύχραιμα και δίκαια η κατάσταση,
..να τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις ή η ρήξη με τους εταίρους-κοράκια, και να μπορέσει η κυβέρνηση να ασχοληθεί με επιμέλεια με την διαλυμενη κοινωνία.

Το σίγουρο όμως είναι πως δεν μπορεί η κατάσταση να συνεχιστεί έτσι.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε αν θα ''σκάσει η χώρα'' στα χέρια του σημερινού πρωθυπουργού (κατά την προσφιλή και αισχρή έκφραση των απολογητών των μνημονίων και κάθε λογής προσκυνημένων),
..και στο μεταξύ να ''σκάσει η κοινωνία'' στα χέρια μιάς κυβέρνησης που έχει την υποστήριξη του 65% και, του ελληνικού λαού!

Γιατί η κοινωνία έχει ήδη ''σκάσει'', ή είναι πολύ κοντά.
Σε λίγο θ' αρχίσουμε ο ένας να δαγκώνουμε τον άλλο,
..αυτόν που στο κάτω-κάτω είναι στην ίδια ή παραπλήσια μοίρα με μας.
Η κοινωνία-ζούγκλα είναι πολύ κοντά. Ο ακήρυχτος εμφύλιος εξελίσσεται ήδη κρυφά! Σοβεί!

Αυτό, αν συμβεί, θα είναι και η μεγάλη αποτυχία της κυβέρνησης.
Και θα είναι αυτό που επεδίωξαν οι προδότες.
Μέτρα, τώρα!
Χθες, αν είναι δυνατόν!..

Υ.Γ. Κανένα μέτρο δεν μπορεί να ληφθεί, μ' αυτόν τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, με αυτήν την ΕΛΣΤΑΤ, με αυτό το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ), γενικά με αυτή την δημόσια διοίκηση την διορισμένη απ' τους προδότες. ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΡΑ!

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυστρία: Έχει εισπράξει τόκους άνω των 100 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα


Σε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το κέρδος που αποκόμισε μέχρι το τέλος του 2014 η Αυστρία, εισπράττοντας το ποσό αυτό ως τόκους από την Ελλάδα, για τη συμμετοχή της Βιέννης, με διμερές δάνειο, στο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα.

Όπως αναφέρεται στα σχετικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών, η ελληνική κυβέρνηση είχε εμβάσει μέχρι τις 31.12.2014 το ποσό των 101,73 εκατομμυρίων ευρώ στην Αυστρία, για την έως τώρα αυστριακή συμμετοχή στα δάνεια προς την Ελλάδα, με 1,56 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών, η Ελλάδα έχει επίσης καταβάλει κανονικά στην Αυστρία, τους τόκους του πρώτου τριμήνου του 2015.

Η Αυστρία έχει διαθέσει με τη μορφή διμερών δανείων το ποσό των 1,56 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα, η οποία καταβάλει κανονικά τους τόκους των δανείων αυτών, ενώ από το 2020 θα πρέπει να αρχίσει να επιστρέφει και τα κεφάλαια των δανείων, ενώ στο πλαίσιο του EFSF η Βιέννη έχει αναλάβει εγγυήσεις απέναντι στην Ελλάδα συνολικού ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έγγραφο ντοκουμέντο για την έγκριση της αγοράς των 500 εκατ. δολαρίων από την κυβέρνηση Σαμαρά

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προέβη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου"στον ενικό" ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας με κόστος 500 εκατ. δολάρια.

Ο κ. Καμμένος παρουσίασε έγγραφο- ντοκουμέντο σύμφωνα με το οποίο η απόφαση για τον εκσυχρονισμό των πέντε πολεμικών αεροσκαφών P-3Β του Πολεμικού Ναυτικού, ελήφθη σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις 13 Οκτωβρίου του 2014, δηλαδή επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο αναφέρεται ότι το κυβερνητικό συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας αποδέχεται ομοφώνως την εισήγηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, θέση που τότε κατείχε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και εγκρίνει:

-Τη μεμονωμένη ενεργοποίηση υποπρογράμματος «Εκσυγχρονισμός Μέσης Ζωής – ΕΜΖ και αναβάθμιση/ Ολοκλήρωση νέων επιχειρησιακών συστημάτων για την επιχειρησιακή εκμετάλλευση έως πέντε αεροσκαφών ΑΦΝΣ P-3Β του ΠΝ» κατά τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν.3978/11 και του άρθρου 76 του Ν.3883/10.

-Το τελικό κόστος του υποπρογράμματος μαζί με την εν συνεχεία υποστήριξη, να καθοριστεί στο στάδιο των διαπραγματεύσεων , συναρτήσει του βαθμού ενσωμάτωσης/ ολοκλήρωσης νέων αισθητήρων καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για τη μέγιστη συμπίεση των τιμών κάτω από τα 350.000.000 ή/ και μέσω της επέκτασης του προγράμματος.

Την απόφαση υπογράφουν ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρώην υπουργός Οικονομκών Γκίκας Χαρδούβελης, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας και ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τη συμφωνία έπρεπε ή να την αρνηθούμε ή να το υπογράψουμε. Εμείς την υπογράψαμε και πληρώσαμε την πρώτη δόση γιατί η πληρωμή θα πάει μέχρι το 2022. Η Ελλάδα δεν μπορούσε να μην έχει αεροπλάνα ναυτικής συνεργασίας και δεν μπορούσε να επιτρέπει τουρκικά αεροσκάφη να πετάνε πάνω από το Αιγαίο με νατοϊκή σημαία, είπε ο κ. Καμμένος "στον ενικό".

"Ήταν μια σωστή απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης που ήρθαμε να την υπογράψουμε" τόνισε. "Δεν αποτελεί απευθείας ανάθεση αλλά διακρατική συμφωνία. Η απόφαση αυτή πείραξε τους εμπόρους όπλων γιατί είναι μια συμφωνία που δεν έχει μίζα. Δεν υπάρχει ενδιάμεσος, μεσάζοντας" συμπλήρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Δείτε το βίντεο με όσα είπε ο Πάνος Καμμένος "στον ενικό"


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/Διαβάστε περισσότερα.... »
....