Διυλιστήριο: 04/12/19
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

VIDEO - Πόντιοι προς Κ.Μητσοτάκη: «Διώξε και διέγραψε άμεσα από τη ΝΔ τον Δ.Καιρίδη που χαρακτήρισε μύθο την γενοκτονία μας»



Την άμεση αποπομπή του Δημήτρη Καιρίδη από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την διαγραφή του από το κόμμα ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (Π.Ο.Π.Σ) μετά την δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο ο κ. Καιρίδης υποστηρίζει πως η Γενοκτονία των Ποντίων είναι μύθος.

Ειδικότερα, σε ομιλία του με θέμα "Η Ελλάδα στον κόσμο Μύθοι και αλήθειες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής Κύπρος Αιγαίο Μακεδονικό" στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Πολιτιστικής Εταιρείας ο καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Καιρίδης είπε σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων:

"Πάμε τώρα στον τρίτο μύθο. Ότι οι Έλληνες έχουν υπάρξει θύματα εθνοκαθάρσεων, γενοκτονιών έχουμε και έναν πολλαπλασιασμό των γενοκτονιών και μια γενοκτολογία και γενοκτολαγνεία που δεν είχαμε…

Ξαφνικά εμφανίζεται η Ποντιακή Γενοκτονία στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Αποφασίζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και η Βουλή των Ελλήνων να αναγάγει τα δραματικά και τραγικά γεγονότα των Ελλήνων Ποντίων στη Μαύρη Θάλασσα σε γενοκτονία".

Η ομιλία του Δημήτρη Καιρίδη έγινε στις 5 Μαΐου 2018.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων χαρακτηρίζει τις δηλώσεις αυτές "κατάπτυστες, προκλητικές και ανιστόρητες" και τονίζει πως "αποτελούν ύβρη για τον ποντιακό και εν γένει προσφυγικό ελληνισμό".

"Στέλνουμε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψουμε, δια της ψήφου μας, σε οποιονδήποτε κατευθυνόμενο αρνητή της Γενοκτονίας, που προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας, να μας εκπροσωπήσει στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο", καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Π.Ο.Π.Σ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων:

"Με αφορμή τη δημοσιοποίηση βίντεο, στο οποίο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης, αποκαλεί «μύθο» τη Γενοκτονία που υπέστησαν οι πρόγονοί μας, καλούμε τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, όχι μόνο να αποπέμψει τον εν λόγω από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ αλλά και να τον διαγράψει άμεσα από τα μητρώα μελών του κόμματός του.

Οι κατάπτυστες, προκλητικές και ανιστόρητες αυτές δηλώσεις αποτελούν ύβρη για τον ποντιακό και εν γένει προσφυγικό ελληνισμό όπου γης.

Ενόψει της επικείμενης μαύρης επετείου για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την έναρξη της δεύτερης φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεότουρκους, στέλνουμε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψουμε, δια της ψήφου μας, σε οποιονδήποτε κατευθυνόμενο αρνητή της Γενοκτονίας, που προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας, να μας εκπροσωπήσει στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο".


Διαβάστε περισσότερα.... »
....