Διυλιστήριο: 01/16/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ο Στουρνάρας μοιάζει πια επικίνδυνος

το Διυλιστήριο λέει: όλοι τους, επικίνδυνοι είναι..

Ένας έμπειρος παρατηρητής της πολιτικής επικαιρότητας με ρώτησε αν παρακολούθησα την προχθεσινή συνέντευξη του Γιάννη Στουρνάρα στο ΣΚΑΙ και αν συγκράτησα μια αποστροφή του λόγου του που ίσως αποτελεί τη μεγαλύτερη μπαρούφα που έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό.

Αναζήτησα τη συνέντευξη και πράγματι έπεσα πάνω στη μαγική φράση που μου επισήμανε ο συνομιλητής μου: ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε επί λέξη ότι «έχουμε εξαλείψει τα αιτία της κρίσης».


Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το Μνημόνιο, όλοι μα όλοι οι διεθνείς αναλυτές τονίζουν ότι ναι μεν η Ελλάδα προόδευσε σημαντικά στο δημοσιονομικό επίπεδο αλλά παράλληλα απέτυχε πανηγυρικά στο να ξεριζώσει τα πραγματικά θεμέλια του προβλήματος.

Η φοροδιαφυγή δεν αντιμετωπίστηκε, η εισφοροδιαφυγή και η ανασφάλιστη εργασία σημείωσαν νέα ρεκόρ και το Δημόσιο εξακολουθεί να είναι το μόνο που παράγει θέσεις εργασίας είτε άμεσα με τρίμηνες και τετράμηνες συμβάσεις είτε έμμεσα μέσω ΕΣΠΑ.

Τον Νοέμβριο του 2013 οι εξαγωγές της Ελλάδας, μιας χώρας με κατεστραμμένη εσωτερική αγορά, μειώθηκαν κατά 22,6%, προκαλώντας απελπισία σε όποιον παρακολουθεί με σοβαρότητα τους οικονομικούς δείκτες και δεν πιστεύει τις οικονομικές αναλύσεις του Σίμου Κεδίκογλου και του Αντώνη Σαμαρά.

Σε αυτό λοιπόν το κλίμα, αντί ο τεχνοκράτης και μη πολιτικός υπουργός Οικονομικών να σημάνει κάποιου τύπου συναγερμό για τη νέα στροφή της χώρας προς την άβυσσο του χρεοκοπημένου καταναλωτικού μοντέλου που θα γεννήσει νέα ελλείμματα ακόμα και μέσα στο 2014, ο κ. Στουρνάρας επέλεξε να δηλώσει ότι εξαλείψαμε τα αίτια της κρίσης!

Αν πράγματι το πιστεύει και χαράσσει τις επόμενες πολιτικές του υπουργείου του σε αυτή τη βάση, τότε νομίζω ότι πρέπει να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα από τη θέση του. Μοιάζει πια επικίνδυνος.


http://www.parapolitiki.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λαοφιλίες και...κουτοπονηρίες!..

Υπερήφανο το κυβερνητικό στρατόπεδο ανακοίνωσε ότι τις προάλλες κατά τις 10.30' το βράδυ, ο ''πρωθυπουργός'' πεζός και μόνος του (εννοούν ότι δυό-τρείς της προσωπικής του φρουράς ήταν καμιά πενηνταριά μέτρα πίσω του), βγήκε απ' το Μαξίμου και πήγε ως το Χίλτον, όπου είχε κάποια συνάντηση.

Και γιατί περηφανεύονται;
Μα, γιατί έφτασε σώος!
Τέτοια εμπιστοσύνη στην πολιτική τους και την λαοφιλία τους!

Αλλά, λεβεντάκο μου, εκείνη την ώρα που βγήκες εσύ για περπάτημα, και σ' εκείνη την περιοχή, κυκλοφορούν μόνον κάτι περίεργοι και κάτι μεγαλοαστοί που βγάζουν βόλτα τα σκυλάκια τους!
Είσαι όμως και κουτοπονηράκος, γιατί αν στην έπεφτε κανείς με κανά γιαούρτι, ή με κανάστυλιάρι (θεός φυλάξοι!)..
..την άλλη μέρα η μισή αντιπολίτευση θα είχε βγεί εκτός νόμου, και η αξιωματική αντιπολίτευση θα είχε στηθεί στα κάγκελα ως ''υποθάλπτουσα'' αστικό αντάρτικο!

Αν θες να μετρήσεις πραγματικά την λαοφιλία σου, και να πείσεις κι εμάς,
..πάρε τα κανάλια σου και τους μπράβους σου (διότι εμείς σε θέλουμε γερό και δυνατό όταν καθίσεις στο σκαμνί, κι όχι να την βγάζεις στο νοσοκομείο των φυλακών κάθε τρείς και λίγο),
..και τράβα, ώρες αιχμής στην Βαρβάκειο αγορά, στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Κυψέλη, στο Παγκράτι, στην Δραπετσώνα, στο Περιστέρι,
..και μετά έλα να το συζητήσουμε!

Άντε πιά με τα επικοινωνιακά σας τερτίπια και τις βλακείες σας κάθε τόσο!
Που νομίζετε ότι αυτά θα σας σώσουν!

Δεν ξέρω αν το λένε και στο χωριό σου,
..αλλά σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχει ένας παιγνιώδης αφορισμός, υπό τύπον ερώτησης:

''Κλ@νει, ρε, ο πεθαμένος;''..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....