Διυλιστήριο: 02/10/18
ροη αναρτησεων

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Διαγραφή και άλλου Καραμανλικού από την ΝΔ - Ο Μητσοτάκης έδιωξε τον Αντώρο για χάρη του Άδωνι



Την διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου ύστερα από τα αιχμηρά σχόλια που έκανε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ σε βάρος του Αδωνη Γεωργιάδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή την υπόθεση Novartis αποφάσισε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήρθε μόλις δύο ώρες μετά το αιχμηρό σχόλιο του στελέχους της ΝΔ, στενού συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή και σημαντική φωνή της «καραμανλικής πτέρυγας», Ευάγγελου Αντώναρου, δημιουργώντας σοβαρό «επεισόδιο» και έντονο κλίμα αναστάτωσης, με ενδεχόμενες εξελίξεις στην παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντώναρος: «Ο σεξιστής, μουσαφιραίος, δοτός αντιπρόεδρος "λεκιάζει" την παράταξη»

Επανήλθε σήμερα, ζητώντας εκ νέου την παραίτηση του Άδωνη Γεωργιάδη, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Ευάγγελος Αντώναρος.

Μάλιστα σε ακόμη πιο σκληρή γλώσσα χαρακτήρισε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, χωρίς όμως να τον κατονομάζει, σεξιστή, δοτό, σε ρόλο μεγαλύτερο από το μπόι του.

Συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο facebook πριν λίγες ώρες ανέφερε:

«Ο σεξιστής εκ της τάξεως των μουσαφιραίων προερχόμενος (για λίγο ακόμη διάστημα) δοτός αντιπρόεδρος αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του κάθε μέρα που περνάει ότι δυσκολεύεται να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

Η ψυχραιμία σε δύσκολες περιστάσεις είναι μεγάλη αλλά σπάνια αρετή. Και συνήθως οι περισσότεροι τα κάνουν θάλασσα όταν προσπαθούν να παίξουν ρόλους μεγαλύτερους από το μπόι τους...

Εδώ όλοι κρίνονται. Κι η μέρα της κρίσης πλησιάζει ειδικά όταν με τη συμπεριφορά τους "λεκιάζουν" την εικόνα μιας μεγάλης παράταξης. Είμαι βέβαιος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξέρω ότι ενημερώνεται πλήρως θα πάρει σύντομα πρωτοβουλίες. Άλλωστε ένας αντιπρόεδρος, ο Κωστής Χατζηδάκης, είναι υπεραρκετός».

Υπενθυμίζεται ότι χθες με άλλο αιχμηρό σχόλιο ο Ευ. Αντώναρος ζήτησε «κάποιος να του τραβήξει το αυτί», χαρακτηρίζοντάς τον Αδ. Γεωργιάδη, εμμέσως πλην σαφώς «τσίρκολο».




Πηγή tvxs.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ερχονται αυξήσεις μισθών σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους το 2018

Το Διυλιστήριο λέει : ''... Σας παραθέτουμε άρθρα από αντιδιαμετρικά αντίθετες πολιτικά εφημερίδες για ένα θέμα που έπρεπε όλους να μας χαροποιεί, δηλαδή την αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. 
Να επισημάνουμε ότι εμείς θεωρούμε ότι μόνο μέσα από την πραγματική αύξηση των μισθών θα σταματήσουν τα μνημόνια, γιατί κάποιος που θα έχει λεφτά θα μπορεί να καταναλώνει, οπότε θα αυξηθούν και οι θέσεις εργασίας, οπότε θα έχουμε περισσότερο ζήτηση (από ότι προσφορά εργασίας που είχαμε μέχρι τώρα), άρα και αύξηση των μισθών στο ιδιωτικό τομέα, άρα και δυνατότητα καλύτερων εργασιακών σχέσεων. Αν δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας τότε ο κάθε εργοδότης μπορεί να εκμεταλλεύτεί την δυσμενή σου θέση και να καταστρατηγήσει όσους νόμους και αν υπάρχουν.
Σας παραθέτουμε αυτά τα δύο άρθρα για να δείτε και μόνοι σας με πόσο αριστοτεχνικό τρόπο, προσπαθεί η εφημερίδα τα ΝΕΑ να αναστρέψει την είδηση, να διεγείρει τον κοινωνικό αυτοματισμό, να αναδείξει ότι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν πληρώνονται όπως οι δημόσιοι, άρα δεν είναι ένα σωστό μέτρο.
Βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας ...'' 

Το άρθρο από το lifo

Από τον Ιανουάριο ήδη έχει «ξεπαγώσει» η μισθολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων και επαναϋπολογίζονται οι μηνιαίες αποδοχές τους καθώς κατατάσσονται πλέον σε υψηλότερα μισθολογικά κλιμάκια ανάλογα με την προϋπηρεσία, τα τυπικά προσόντα και τους μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς τίτλους σπουδών. 

 Με την αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης προκύπτουν αυξήσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό διευκρινίζει με έγγραφο της η Διεύθυνση Εισοδηματικής Πολιτικής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα και παραθέτοντας συγκεκριμένα παραδείγματα. 

 Ειδικότερα η εγκύκλιος προβλέπει 

 - Από 1-1-2018 αίρεται η αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 7 του Ν.4354/2015και ενεργοποιείται εκ νέου η μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων αυτών, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ιδίου νόμου 4354/2015, συνυπολογιζομένου και του τυχόν πλεονάζοντος χρόνου που είχε υπολογιστεί κατά την αρχική κατάταξη, χωρίς όμως να λαμβάνεται υπόψη το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από 1-1-2016 μέχρι και 31-12-2017. 

 - Η αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων για το χρονικό διάστημα από 1.1.2016 έως 31.12.2017 αφορά όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους, τόσο αυτούς που υπηρετούσαν στις 31.12.2015 όσο και αυτούς που διορίστηκαν από 1.1.2016 και μετά. Δηλαδή η μισθολογική εξέλιξη μέχρι 31.12.2017 ανεστάλη τόσο για τους υπηρετούντες κατά την 31-12-2015 όσο και γι αυτούς που διορίστηκαν μετά την 1.1.2016 και κατατάχθηκαν στα Μισθολογικά Κλιμάκια (ΜΚ), ανάλογα με τα τυπικά τους προσόντα, την τυχόν προϋπηρεσία καθώς και τον κατέχοντα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών. Το ίδιο ισχύει και για τους αποφοιτήσαντες μετά την 1.1.2016 από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. 

 - Από την άρση αναστολής της μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων επηρεάζεται επίσης η μισθολογική εξέλιξη α) των υπαλλήλων που είχαν υποβάλει αίτηση αναγνώριση προϋπηρεσίας μετά την 1-1-2016, η οποία είτε αναγνωριζόταν με το προηγούμενο μισθολογικό καθεστώς (ν.4024/2011) είτε από το ισχύον (ν.4354/2015) και β) των υπηρετούντων την 1-1-2016 υπαλλήλων που είχαν υποβάλει αιτήσεις για αναγνώριση μεταπτυχιακών ή διδακτορικών τίτλων σπουδών μετά την 1-1-2016. 

Η προσωπική διαφορά δεν συμψηφίζεται με την καταβολή της 3ης δόσης της αύξησης, η οποία καταβάλλεται κανονικά, αλλά συμψηφίζεται με την αύξηση που προέκυψε από την αλλαγή του κλιμακίου. 

 Ειδικότερα για τους αποφοιτήσαντες από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης θα ισχύσουν τα εξής: 

 α) Όσοι αποφοίτησαν μετά την 1-1-2016 και πριν την φοίτησή τους στη Σχολή δεν είχαν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου θα καταταχθούν, στα προωθημένα μισθολογικά κλιμάκια κατά το διορισμό τους. 

 β) Όσοι αποφοίτησαν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και πριν την φοίτησή τους είχαν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, κατά το διορισμό τους ή την επάνοδό τους στην προηγούμενη Υπηρεσία τους, θα καταταχθούν στα προωθημένα μισθολογικά κλιμάκια συνυπολογιζομένου και του χρόνου προϋπηρεσίας τους μέχρι 31-12-2015. 

Στην περίπτωση που οι τελευταίοι διατηρούσαν προσωπική διαφορά αυτή εξακολουθεί να καταβάλλεται, συμψηφίζεται όμως με την αύξηση που θα προκύψει από την προωθημένη μισθολογική κατάταξή τους. 

Επισημαίνεται ότι ο χρόνος φοίτησής τους στην ΕΣΔΔ κατά το διάστημα από 1-1-2016 μέχρι 31-12-2017 δεν λαμβάνεται υπόψη για την μισθολογική εξέλιξη. 

Τέλος, διευκρινίζεται ότι τυχόν χρόνος άδειας άνευ αποδοχών που έχει χορηγηθεί το χρονικό διάστημα από 1.1.2016 έως 31.12.2017, χρονικό διάστημα που συμπίπτει με την ανωτέρω αναστολή δεν αναγνωρίζεται για μισθολογική εξέλιξη και δεν προβλέπεται αφαίρεση από τον χρόνο πραγματικής υπηρεσίας που έχει ήδη αναγνωριστεί μισθολογικά στον υπάλληλο. 

Το άρθρο από τα ΝΕΑ 

Μεγάλες ανατροπές, προς το θετικότερο, για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, φέρνει το ξεπάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων μέσα στο 2018. Τρία χρόνια μετά από τότε που οι ωριμάνσεις μπήκαν στο… ψυγείο οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα μπορούν να προσδοκούν αυξήσεις στις αποδοχές τους.
Πλέον οι ωριμάνσεις θα υπολογίζονται πλέον κανονικά, κάθε τρία χρόνια για Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και κάθε δύο χρόνια για Πανεπιστημιακή και Τεχνολογική Εκπαίδευση.

Αυτό συνεπάγεται αύξηση δαπάνης για το δημόσιο ύψους περίπου 143 εκατ. ευρώ τον χρόνο, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ωστόσο, οι καθαρές αυξήσεις θα είναι μειωμένες, επειδή αυξάνονται αντίστοιχα οι κρατήσεις φόρων και εισφορών.

Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, το πρώτο τρίμηνο του 2017 οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα ήταν 806,2 χιλιάδες αριθμός που αντιστοιχεί στο 51% των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα (1. 585 εκατ. εργαζόμενοι). Είναι δηλαδή το 34% του συνόλου των μισθωτών, ενώ δραστηριοποιούνται στην οικονομία 1.246.6 εκατ. σε ατομικές επιχειρήσεις και σαν ελεύθεροι επαγγελματίες.

Αναφορικά με τους μισθούς εκεί είναι που η «ψαλίδα» ανοίγει ακόμη περισσότερο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του εργατικού δυναμικού του β' τριμήνου του 2017, ο μέσος καθαρός μηνιαίος μισθός ανέρχεται σε 874 ευρώ. Η διαφορά μεταξύ των δύο εργαζομένων είναι 38% μεγαλύτερος μισθός φυσικά για τον εργαζόμενο του Δημοσίου.

Η αναλογία έχει ως εξής:

•777 ευρώ για τον εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα
•1.075 ευρώ για τον εργαζόμενο στο Δημόσιο.

Με βάση τα στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού, οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές στο δημόσιο τομέα μειώθηκαν σταθερές τιμές κατά -0,8% ετησίως στο α’ εξάμηνο του 2017, έχοντας ήδη αυξηθεί κατά +1,3% και 1,9 % το 2015 και το 2016 αντιστοίχως, με τις αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα να μειώνονται κατά -1,3% το α’ εξάμηνο του 2017 (από +0,7% και +2,3% το 2015 και 2016 αντιστοίχως) και τις αποδοχές στο δημόσιο τομέα να αυξάνουν κατά +0,1% (από +3,2% και 1,9 % το 2015 και 2016 αντιστοίχως.

Πηγή www.tanea.gr

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανοίγει θέμα γερμανικών αποζημιώσεων ο Ν. Βούτσης



Εστειλε μήνυμα προς το Βερολίνο


Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ανοίγει εντός του έτους ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, δείχνοντας πως το έχει στις άμεσες προτεραιότητές του. Για την πρωτοβουλία του αυτή ενημέρωσε χθες την αντιπρόεδρο της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής Κλαούντια Ροτ, η οποία έδειξε συγκαταβατική.

«Το 2018 θα γίνουν όλες οι ενέργειες που απαιτούνται και στο κοινοβουλευτικό και στο διακρατικό επίπεδο, έτσι ώστε να συζητήσουμε για το θέμα των γερμανικών οφειλών» τόνισε ο κ. Βούτσης, προκαλώντας θετικά σχόλια. Οπως σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής, «αυτό δεν έγινε νωρίτερα γιατί το πολιτικό σύστημα δεν ήθελε και δεν θέλαμε να γίνει εκ παραλλήλου αυτή η συζήτηση ανάμεσα στις δύο χώρες, γι’ αυτό το κρίσιμο και σοβαρό ζήτημα, έτσι ώστε κανείς στην Ευρώπη να μη διανοηθεί ότι υπήρχε διάθεση συμψηφισμού των εύλογων ελληνικών απαιτήσεων σε σχέση με τις εκκρεμότητες του οικονομικού προγράμματος».

Η θύμηση


Απαντώντας στον κ. Βούτση, η αντιπρόεδρος της γερμανικής Βουλής υποστήριξε πως, αν και η ίδια γεννήθηκε το 1955, αυτό δεν σημαίνει ότι θεωρεί πως είναι άμοιρη ευθυνών για όλα αυτά που συνέβησαν μεταξύ του 1941 και του 1945 στη χώρα μας.
«Ολα αυτά αποτελούν στοιχεία της δικής μου βιογραφίας και δεν συγκαταλέγομαι μεταξύ εκείνων που λένε ότι θα πρέπει να μπει μία τελεία, να τραβηχτεί μία γραμμή και να μην επανερχόμαστε σε αυτά τα ζητήματα. Δεν μπαίνουν τελείες στην Ιστορία. Η προϋπόθεση για να συνεχίσουμε είναι να υπάρχει η θύμηση για να μας οδηγήσει στο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά η Ροτ.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....