Διυλιστήριο: 07/26/13
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ιωάννινα: Πετροπόλεμος και δακρυγόνα στις εγκαταστάσεις της «Δωδώνη»

Ένταση, πετροπόλεμος και δακρυγόνα, επικρατούν αυτή την ώρα στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» στα Ιωάννινα. Εκατοντάδες κτηνοτρόφοι από την Ήπειρο, που συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί έξω από το εργοστάσιο...
της γαλακτοβιομηχανίας, διεκδικώντας να εξοφληθούν για το γάλα που έχουν παραδώσει μέχρι σήμερα, έσπασαν την κεντρική πύλη της επιχείρησης, προσπάθησαν να εισβάλουν στο χώρο και βρέθηκαν αντιμέτωποι με άνδρες των ΜΑΤ. Ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης ενημέρωσε λίγο νωρίτερα τους κτηνοτρόφους, πως δέσμευση της εταιρίας είναι ο μήνας Απρίλιος που οφείλεται στους κτηνοτρόφους να εξοφληθεί τον Αύγουστο και ο Μάιος τον Σεπτέμβριο.
Όπως υποστηρίζουν οι παραγωγοί, παραμένουν για τέσσερις μήνες απλήρωτοι, γεγονός που καθιστά δύσκολη την επιβίωσή τους, σε μία περιοχή με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας και ισχνή τοπική οικονομία. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από μία εβδομάδα ανέφεραν χαρακτηριστικά:
«- Απαιτούμε μέχρι την Τετάρτη 24/7 την εξόφληση ΟΛΩΝ των παραγωγών για το γάλα που έχουν παραδώσει μέχρι σήμερα.
– Απαιτούμε τις προκαταβολές και την εκκαθάριση όπως γίνονταν από το 1963 μέχρι και την ιδιωτικοποίηση της “Δωδώνης”.
Επίσης κάλεσαν τα Δημοτικά και το Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς και όλους τους φορείς, «να αναλογιστούν το μέγεθος της ευθύνης τους και να παρευρεθούν στη σημερινή συγκέντρωση, για να ενισχύσουν τον αγώνα για στήριξη της κτηνοτροφίας στην περιοχή, και να γίνει η “Δωδώνη” μοχλός στήριξης και διάσωσης των κτηνοτρόφων».
Η «Δωδώνη» είναι η πρώτη ελεγχόμενη από το Δημόσιο επιχείρηση, που ιδιωτικοποιήθηκε. Το πλειοψηφικό πακέτο της, ανήκε στη Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας και πέρασε ύστερα από διαγωνισμό σε ξένους επενδυτές. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της για το επίμαχο ζήτημα η «Δωδώνη», μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Εξ αρχής δηλώσαμε και δεσμευτήκαμε ότι κανείς παραγωγός – συνεργάτης μας δεν πρόκειται να χάσει ούτε ένα ευρώ. Εξηγήσαμε με σαφήνεια και καθαρότητα, ότι οι καθυστερήσεις πληρωμών προς τους κομιστές γάλακτος, οφείλονται αποκλειστικά στην έλλειψη ρευστότητας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της καθυστέρησης στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων πελατών μας προς τη “Δωδώνη”. Ως διοίκηση, καταβάλλουμε επίσης κάθε προσπάθεια, ώστε να αρθούν και τα εμπόδια που υπάρχουν από τα πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να καταβάλλουμε τα οφειλόμενα προς τους παραγωγούς μας».
gkourou
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πειραιώς Σεραφείμ: «Ο Σόρος θέλει να αλλοιώσει την εθνοτική µας σύνθεση»

Άοκνες είναι οι προσπάθειες του Τζορτζ Σόρος και εκείνων που εξυπηρετεί προκειμένου να επιτύχουν την αλλοίωση της εθνοτικής σύνθεσης των Ελλήνων, υποστηρίζει σε συνέντευξή του ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πειραιώς, ο κ. Σόρος και οι «πίσω αυτού κρυπτόμενοι» στηρίζουν τους λαθρομετανάστες και κυρίως τους μουσουλμάνους, όχι «φυσικά επειδή τους έπιασε ο πόνος», αλλά επειδή αυτές «είναι οι ντιρεκτίβες του διεθνιστικού παράγοντα».
«Θα µπορούσε να τους στηρίξει στις πατρίδες τους ο κ. Σόρος. Αρα ο κ. Σόρος και οι... πίσω αυτού κρυπτόµενοι, µια και είναι ένας διατάκτης, ένας υπεργολάβος, θέλουν να επιτύχουν εκείνο που δεν πέτυχε ο Ιµπραήµ Πασάς. Να αλλάξει την εθνοτική σύνθεσή µας και µε τη δηµογραφική αλλοίωση να επιφέρει αυτό που λέµε πολυπολιτισµικότητα. Να πάψει να υπάρχει γένος των Ελλήνων. Με τη θρησκεία, την Ιστορία, τη γλώσσα και τις παραδόσεις», ανέφερε συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε καθημερινή εφημερίδα.
Παράλληλα, ο κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στην προσφυγή της Πειραϊκής Εκκλησίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της ανέγερσης του τεµένους στην Αθήνα.
Όπως εξήγησε ο Μητροπολίτης, διαφωνεί με τον τρόπο αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δρομολογείται και υλοποιείται το έργο.
«Αν οι µουσουλµάνοι συνάνθρωποί µας προσέφευγαν στην ελληνική Πολιτεία και έπαιρναν άδεια ανεγέρσεως ενός χώρου λατρείας, δεν θα µπορούσα να έχω αντίρρηση διότι σέβοµαι κάθε συνάνθρωπό µου. Αντίθετα, όµως, εδώ έχουµε µια πλεονεκτική θέση του Ισλάµ! ∆ηµιουργείται και Νοµικό Πρόσωπο ∆ηµοσίου ∆ικαίου, του οποίου ο θρησκευτικός λειτουργός γίνεται και λειτουργός του κράτους. Με αυτήν την παράνοµη και αντισυνταγµατική συµπεριφορά της κυβέρνησης θα έπρεπε το κράτος να χρηµατοδοτήσει και την κατασκευή ναού των αντιτριαδιστών µορµόνων, των µαρτύρων του Ιεχωβά, των σιχ και άλλων», τονίζει ο κ. Σεραφείμ.
Μάλιστα, ο Μητροπολίτης χαρακτηρίζει τη δημοπράτηση του έργου ως «εθελόδουλη συµπεριφορά στα κελεύσµατα των διεθνών κέντρων», αφού ακόμα εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ για το ζήτημα και επισημαίνει πως αυτοί που έσπευσαν να δημοπραττήσουν το έργο «θέλουν να στείλουν ένα µήνυµα και προς το Συµβούλιο της Επικρατείας ότι "όποια και αν είναι η άποψή σας, εµείς θα προχωρήσουµε, µε τον α ή β τρόπο"».
newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιτέλους μετρήθηκαν: Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι...

Το ελληνικό κράτος γνωρίζει με ακρίβεια το προσωπικό που απασχολεί και μισθοδοτείται από τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εγκαινίασε τη νέα ιστοσελίδα apografi.yap.gov.gr, όπου καταγράφεται αναλυτικά ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων -οι οποίοι εργάζονται ως μόνιμοι είτε ως συμβασιούχοι- καθώς και ο αριθμός των υπαλλήλων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, κινητικότητας, πειθαρχικής δίωξης, ή έχει αποχωρήσει, ανά μήνα.
Οι εκπαιδευτικοί είναι οι περισσότεροι, ενώ ο συνολικός πληθυσμός των δημοσίων υπαλλήλων μειώνεται σταθερά τους τελευταίους μήνες, φθάνοντας τον περασμένο Ιούνιο τους 618.709.
Εάν όμως υπολογιστούν οι αποχωρήσεις μέσα στον Ιούλιο, ο τελικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι 614.053.
Από αυτούς δεν έχουν εξαιρεθεί όσοι έχουν τεθεί σε αργία, σε καθεστώς κινητικότητας ή όσοι πρόκειται να μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία αλλά η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί.
newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΣΚΑΝΔΑΛΟ SONAK - Και ο Ε.Βενιζέλος στο "κάδρο" - Ιδού όλος ο φάκελος της προμήθειας

Τρεις υπουργοί, οι Άκης Τσοχατζόπουλος, Ε.Μεϊμαράκης και Ε.Βενιζέλος "φωτογραφίζονται" κατ'αρχήν ως συνυπεύθυνοι στο σκάνδαλο των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου που είχε αναλάβει να κατασκευάσει η εταιρεία SONAK του Θ.Λιακουνάκου, το οποίο όχι μόνο δεν
παραδόθηκε ποτέ, αλλά εν συνεχεία λόγω ηθελημένων ή μη (αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη) αβλεψιών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο διαιτητικό δικαστήριο "έβγαλε" ένα ποσό 3 εκατ. ευρώ υπέρ της SONAK.

Οι υπουργοί αυτοί ήταν οι πολιτικοί προϊστάμενοι των Γ.Κολύρα και Ε.Βασιλάκου, την εποχή που χειρίζονταν οι εν λόγω ΓΔΕ και ΓΔΑΕΕ αντίστοιχα την υπόθεση που άφησε τον Ελληνικό Στρατό χωρίς σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου και στοίχισε στο δημόσιο κατ'ελάχιστον 35 εκατ. ευρώ.

Ειδικά για τον Ε.Βενιζέλο να πούμε ότι θα πρέπει να εξεταστούν οι ενέργειες του Ε.Βασιλάκου επί της υπουργίας του σε ότι αφορά την διαιτησία για να δούμε το εύρος (και αν υπάρχουν, βέβαια) των ποινικών ευθυνών του, οι οποίες (επαναλαμβάνουμε: "Αν υπάρχουν"...) δεν είναι βέβαιο ότι έχουν παραγραφεί αφού από το 2011 που ήταν υπουργός εθνικής Άμυνας έχουν μεσολαβήσει μεν δύο εκλογές, αλλά είναι ζητούμενο αν η περίοδος μεταξύ της 6ς Μαΐου και της 17ης Ιουνίου 2012, λόγιζεται ως κανονική σύνοδος.

Η επίμαχη σύμβαση 027Α/01 ύψους €85 εκατ. υπεγράφη με ύποπτα συνοπτικές διαδικασίες στις 19 Οκτωβρίου 2001 και είχε αποφασιστεί από τον Α.Τσοχατζόπουλο λίγες ώρες πριν παραδώσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον Γιαννο Παπαντωνίου καιαναχωρήσει για το υπουργείο Βιομηχανίας και Ανάπτυξης.

Η σύμβαση αναφερόταν στην προμήθεια:

-18 Συγκροτημάτων Παρεμβολής τύπου ERIS, περιοχής συχνοτήτων HF/VHF/UHF (1,5MHz-3GHz) τοποθετημένων σε Μ113.
-11 Κέντρων Ακρόασης τύπου ESTIA, περιοχής συχνοτήτων HF/VHF/UHF (1MHz-3GHz) σε κλωβό S-280 επί οχήματος Steyr 680M3, με ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος (H/Z) τοποθετημένο σε ειδικό ρυμουλκούμενο.

Τα M113, τα οχήματα και τα ρυμουλκούμενα θα παρέχονταν από το ΓΕΣ. Οι παραδόσεις τοποθετούνται μεταξύ Μαρτίου 2004 και Απριλίου 2005. Πριν την οριστική παραλαβή του πρώτου Παρεμβολέα και του πρώτου Κέντρου Ακρόασης προβλέπονταν δοκιμές πεδίου, για να επιβεβαιωθούν οι δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά τους.

Όταν η SONAK ανέλαβε την προαναφερόμενη σύμβαση, ή εκτελούσε την αναβάθμιση έντεκα Παρεμβολέων VHF/UHF και τεσσάρων Κέντρων Ακρόασης VHF/UHF του συστήματος OCTAGON της GTE των ΗΠΑ, τα οποία διέθετε ο ΕΣ από το 1992. Τα συστήματα αυτά μετατρέπονταν από αναλογικά σε ψηφιακά, ενώ διευρυνόταν το φάσμα κάλυψης συχνοτήτων.

Ωστόσο, αδυνατούσαν να αντιμετωπίσουν Σταθμούς Ασυρμάτου (Σ/Α) Αναπήδησης Συχνοτήτων (ΑΣ, Frequency Hopping: FH).

Με την τότε διαθέσιμη τεχνολογία θεωρούνταν αδύνατη η υποκλοπή επικοινωνιών FH, επομένως οι δέκτες ειδικής έρευνας – υποκλοπής αναφέρονταν σε συστήματα σταθερής συχνότητας, ενώ οι δέκτες γενικής έρευνας στον έλεγχο του φάσματος με υψηλή ταχύτητα και απεικόνιση των αποτελεσμάτων σε οθόνη υπολογιστή.

Για τον Παρεμβολέα τέθηκαν εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις ισχύος εξόδου, οι οποίες αποτελούσαν σοβαρή τεχνολογική πρόκληση σε συνάρτηση με την απαίτηση εγκατάστασης στα "αρχαία" ΤΟΜΠ M113A2.

Στις πρώτες δοκιμές πεδίου τον Ιούλιο του 2004, τα ERIS και ESTIA δεν ανταποκρίθηκαν στις προβλέψεις της σύμβασης. Δηλαδή δεν λειτουργούσε το σύστημα, κάτι που το αποδέχθηκε και η εταιρεία Ακολούθησε το Νοέμβριο του 2004 επαναδιαπραγμάτευση της κύριας σύμβασης 027A/01 και της σύμβασης ΑΩ 017Α/01, για να βελτιωθούν οι όροι τους και να προστατευθούν τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Οι βελτιώσεις περιέλαβαν την προσθήκη ενός ακόμη Κέντρου Ακρόασης, του δωδέκατου, καθώς και της ικανότητας ταυτόχρονης παρακολούθησης 30 διαύλων TDM, χωρίς επιβάρυνση του τιμήματος.

Ακολούθησε δεύτερη δοκιμή στην περιοχή της Λάρισας τον Ιανουάριο του 2005, για τα αποτελέσματα της οποίας υπήρξε διάσταση απόψεων μεταξύ της Επιτροπής Δοκιμών Πεδίου και της εταιρείας. Δηλαδή η εταιρεία έλεγε ότι λειτουργούσε, αλλά ο πελάτης, δηλαδή ο Στρατός έλεγε ότι δεν λειτουργούσε.

Για να εξετασθούν οι αιτιάσεις της τελευταίας, συγκροτήθηκε Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, η οποία δικαίωσε την εταιρεία σε ορισμένα ζητήματα. Κατόπιν η ΓΓΟΣΑΕ ζήτησε από το ΓΕΣ την αντικατάσταση όλων των μελών της Επιτροπής Δοκιμών Πεδίου προτού διενεργηθεί η τρίτη, συμβατικά προβλεπόμενη δοκιμή μεταξύ 28 Σεπτεμβρίου και 5 Οκτωβρίου 2005, στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Το ΓΕΣ αρνήθηκε, οπότε μία ημέρα μετά την έναρξη των δοκιμών, στις 29 Σεπτεμβρίου 2005, η εταιρεία αιτήθηκε την εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 21 της σύμβασης περί Επίλυσης Διαφορών, επικαλούμενη μεροληπτική στάση της Επιτροπής Δοκιμών Πεδίου.

Μετά από ενημέρωση της ιεραρχίας του ΥΠΕΘΑ, οι δοκιμές ανεστάλησαν για να καταγραφούν οι διαφορές μεταξύ των αντισυμβαλλομένων, στο πλαίσιο του άρθρου 21, παράγραφος 1.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι του ΓΕΣ περιέργως δεν προσήλθαν στην υπογραφή των σχετικών Πρακτικών για να λήξει η υπόθεση

Μετά τις αρχές του 2006, οπότε και ανέλαβε ο Ε.Μεϊμαράκης και ΓΔΑΕΕ ο Ε.Βασιλάκος υιοθέτησαν στάση φαινομενικά «σκληρή» και «ανυποχώρητη» έναντι της εταιρείας, η οποία, όμως, βάσει των πρωτοκόλλων που είχαν υπογραφεί μέχρι εκείνη την στιγμή και των αποτελεσμάτων που είχε στα χέρια της ήταν μια στάση που αντικειμενικά απέβη προς το συμφέρον της SONAK, η οποία φαίνεται νότι εν τέλει, απλά δεν είχε καμία δυνατότητα να υλοποιήσει την σύμβαση.

Με απλά λόγια η εμπλοκή Ε.Βασιλάκου εντοπίζεται στις ενέργειες και παραλείψεις του
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΒΙΝΤΕΟ-Το χρυσό του Πύρρου – ‘’ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ’’


26 Ιουλίου 1996 και ο Πύρρος Δήμας κατακτά το χρυσό μετάλλιο στην άρση βαρών στην κατηγορία των 83 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα σηκώνοντας 180 κιλά στο αρασέ, 212.5 στο ζετέ και 392.5 στο σύνολο.

enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Καμπάνες» διαγραφών από το Μαξίμου

Παιχνίδι με τη «φωτιά των διαγραφών» από το Μαξίμου ενόψει του δεύτερου κύματος της κινητικότητας. Προβληματισμός στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το πώς θα γίνει η διαχείριση του πολιτικού περιβάλλοντος το Φθινόπωρο.
Η προειδοποίηση προς το εσωτερικό της ΝΔ με την απλή επίπληξη προς τους Νικήτα Κακλαμάνη και Δημήτρη Κυριαζίδη, οι οποίοι φώναξαν «παρών» στην επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς, ήταν η πρώτη «κίτρινη κάρτα» του Αντώνη Σαμαρά προς τους βουλευτές του σε μία ωστόσο εντελώς ελεγχόμενη διαδικασία αφού και οι δυο επέλεξαν να διαφοροποιηθούν πάνω σε μία τροπολογία για την οποία δεν είχε οριστεί ονομαστική ψηφοφορία.
Το μήνυμα πάντως διαπέρασε οριζόντια όλη την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ καθώς ο γραμματέας της Θ. Μπούρας φρόντισε να μαθευτεί το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά όταν τον ενημέρωσε για τη στάση των βουλευτών του: «Διαφοροποίηση βουλευτή σε άλλη ψηφοφορία που σχετίζεται με την εκπλήρωση προαπαιτούμενων και με την εκταμίευση της δόσης σημαίνει διαγραφή του από τη ΝΔ» είπε, κατά τις πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός λίγες μόνον ημέρες έπειτα από την ευθεία προειδοποίηση του στενού του συνεργάτη και γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκου ότι καταψήφιση σημαντικών νομοσχεδίων οδηγεί αυτομάτως σε εκλογές ανεξάρτητα εάν είναι Αύγουστους ή Χριστούγεννα - είχε προειδοποιήσει.
Το παιχνίδι με τη «φωτιά των διαγραφών» έχει προκαλέσει αναστάτωση στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ όπου οι περισσότεροι βουλευτές εκφράζουν από τώρα την ανησυχία τους για το πώς θα γίνει η πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση το Φθινόπωρο όπου με το «καλημέρα» η κυβέρνηση καλείται να ξεκινήσει το δεύτερο κύμα κινητικότητας στο δημόσιο στα τέλη Σεπτεμβρίου με στόχο να βρει 12.500 υπαλλήλους που θα συμπληρώσουν τις 25.000 για τις οποίες έχει δεσμευτεί η χώρα απέναντι στην τρόικα. Το «μίνι» αντάρτικο στην επιτροπή της Βουλής για το φορολογικό, με πρωτοστατούσα την Ντ. Μπακογιάννη ήταν το πρώτο δείγμα γραφής των προθέσεων των βουλευτών της ΝΔ απέναντι στους υπουργούς κυρίως του οικονομικού επιτελείου.
Από τη μια η σπουδή των τροϊκανών να μετρούν πλέον «κεφάλια» ένα προς ένα μπλοκάροντας δόση ακόμη για 80 υπαλλήλους που έλειπαν από την κινητικότητα και από την άλλη οι οριακές πλειοψηφίες της βουλής και κυρίως οι οριακές διαθέσεις των βουλευτών να στηρίξουν άλλα σκληρά μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα για το δημόσιο, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα για την κυβέρνηση που πλέον με κάθε ευκαιρία σπεύδει να ξορκίσει κάθε ενδεχόμενο αποφάσεων αντίστοιχων με αυτών για τη δημοτική αστυνομία ή τους σχολικούς φύλακες. Ενώ οι βουλευτές δεν φαίνονται πλέον διατεθειμένοι να ακολουθήσουν την εύκολη επιλογή του «ναι σε όλα» αφού οι πιέσεις που έχουν δεχθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση είναι αφόρητες ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι σύντομα μπορεί να «σκάσει» στα χέρια της κυβέρνησης ένα νέο μέτωπο, αυτό της υγείας.
Γκρίνια βουλευτών και στο ΠΑΣΟΚ
Η στάση του Π. Κουκουλόπουλου και το «όχι» στα άρθρα του πολυνομοσχεδίου για τη δημοτική αστυνομία «αφύπνισε» την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ φέρνοντας παράλληλα γκρίνιες από τους «πράσινους» βουλευτές για το ότι βρίσκονται στο απόλυτο σκοτάδι ως προς τις κυβερνητικές προθέσεις, κάτι που όπως πιστεύουν δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να συμβαίνει από τη στιγμή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει πλέον έναν σημαντικό ρόλο μέσα στο υπουργικό συμβούλιο και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Πρωθυπουργό.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκάλεσε σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών με τους υπουργούς και υφυπουργούς του κόμματός του και έδωσε σαφείς οδηγίες για πλήρη ενημέρωση των βουλευτών και «ανοιχτές πόρτες» στους ίδιους προκειμένου να μη διασαλευτεί η κυβερνητική πλειοψηφία των 155 βουλευτών από αιφνιδιασμούς της τελευταίας στιγμής.
Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε επίσης να υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία με την επιτροπή παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου που εδρεύει στη Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο, δεν έλειψαν οι προβληματισμοί για το πώς θα γίνει πιο λειτουργικό και ευέλικτο το κυβερνητικό σχήμα ώστε οι βουλευτές να έχουν απόλυτη εικόνα για τις προθέσεις των υπουργών πριν τις κοινοβουλευτικές «μάχες».
real.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι όροι του νέου Μνημονίου !!!

Τη διατήρηση του ειδικού τέλους που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και το 2014, σε περίπτωση που δε διασφαλίζονται τα προσδοκώμενα έσοδα με την πρόταση της κυβέρνησης για τον ενιαίο φόρο που θα αξιολογηθεί από την τρόικα το Σεπτέμβριο, προβλέπει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο.
Στο τελικό κείμενο του μνημονίου καταγράφεται η πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει ή και να καταργήσει το φόρο μεταβίβασης ακινήτων.
Για την κινητικότητα επανεβεβαιώνονται οι στόχοι για 4.000 απολύσεις και 25.000 διαθεσιμότητες ως το τέλος του έτους και σε ποιες περιπτώσεις αποχωρήσεων θα προσλαμβάνεται αντίστοιχος αριθμός υπαλλήλων.
Επιπλέον, προβλέπεται σε ποιες περιπτώσεις αποχωρήσεων θα προσλαμβάνεται αντίστοιχα αριθμός υπαλλήλων. Προβλέπεται επίσης η αποκρατικοποίηση λιμανιών, η απελευθέρωση των ΚΤΕΛ και των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τι κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου με στελέχη του ΔΝΤ στις ΗΠΑ !!!

Μυστικά δείπνα και ραντεβού με στελέχη του ΔΝΤ αλλά και της αμερικανικής κυβέρνησης έχει ο πρώην πρωθυπουργός
Του Ειδικού Συνεργάτη
Δεκαπέντε ημέρες πριν από το ταξίδι του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ και τα προμηνύματα είναι πολύ περίεργα. Χθες αργά το βράδυ κυκλοφόρησαν βάσιμες πληροφορίες, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκαν από επίσημους κύκλους στην Ουάσινγκτον, ότι το ΔΝΤ εξετάζει το ενδεχόμανο ν αποχωρήσει από την Ελλάδα. Μια νεώτερη πληροφορία που καταφθάνει από οικονομικούς κύκλους στην Ουάσινγκτον προκαλεί πολλούς ενδιαφέροντες συνειρμούς!
Σύμφωνα με αυτήν την πληροφορία ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει πυκνώσει το τελευταίο διάστημα τις επαφές -υπό τη μορφή γευμάτων εργασίας- με πρώην ανώτατα και νυν διευθυντικά στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οι επαφές του- τις οποίες κάνει κατά τα πολλαπλά ταξίδια του στο εξωτερικό- δημιουργούν την αίσθηση ότι... κάτι ετοιμάζει ο ΓΑΠ.
Άνθρωποι που ξέρουν καλά τις κινήσεις του λένε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ανταλλάσει απόψεις με τα στελέχη του ΔΝΤ για τις διάφορες πτυχές διαχείρισης της κρίσης που έγινε κατά τα έτη 2010 και 2011. Κάποιοι από τους συνεργάτες του κ. Παπανδρέου στη Αθήνα δηλώνουν ότι δεν έχουν ιδέα ενώ στελέχη της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός θέλει να επιστρέψει στα πράγματα και θα το επιχειρήσει μετερχόμενος οποιοδήποτε μέσο. «Ποτέ δεν ξέχασε πώς αναγκάστηκε να δώσει τα ηνία της εξουσίας στον κ. Λουκά Παπαδήμο, όπως δεν έχει συγχωρήσει στον κ. Κώστα Καραμανλή ότι δεν έκανε το λάθος να απαντήσει προσωπικώς στις προκλήσεις του», λένε. Κάποιοι άλλοι έσπευσαν να θυμηθούν τα δείπνα – υπερπαραγωγή που παρέθετε ο κ. Παπανδρέου στον στενό φίλο του κ. Θοδωρή Μαργέλλο με σούσι στο «Ζούμα» του Λονδίνου.
Είναι όμως μόνον αυτό; Οικονομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι ο κ. Παπανδρέου διεκδικεί θέση υψηλού κύρους στην αμερικανική πρωτεύουσα. Κάποιοι δεν κρύβουν τις στενές επαφές του και με την αμερικανική κυβέρνηση, όμως κατά κύριο λόγο σε οικονομικό πόστο.
Μήπως το εντατικό λόμπινγκ του κ. Παπανδρέου με οικονομολόγους και διευθυντικά στελέχη του ΔΝΤ έχει μήπως να κάνει με τις φήμες που τον φέρουν να επιθυμεί την ανάληψη κορυφαίας θέσης σε μεγάλη αμερικανική επενδυτική τράπεζα;
Εμείς ένα ερώτημα μόνο θέτουμε...
newsbomb
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κακουργηματικές διώξεις σε Θωμά Λιακουνάκο και 18 ακόμη άτομα – (Από το περιβάλλον του κύριου Μειμαράκη)

Ενεπλάκησαν σε προμήθεια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το 2001 που φέρεται να έχει προκαλέσει ζημία άνω των 40 εκατ. ευρώ

Ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Δημοσίου, ηθική αυτουργία σε αυτή και άμεση συνέργεια ασκήθηκε από την επίκουρη εισαγγελέα διαφθοράς κ. Πόπη Παπανδρέου σε βάρος συνολικά 19 προσώπων, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, τα οποία ενεπλάκησαν σε προμήθεια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το 2001 που φέρεται να έχει προκαλέσει ζημία άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ.
Ειδικότερα, κατηγορούμενοι είναι 2 πρώην γενικοί γραμματείς του  Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ένας πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο γνωστός επιχειρηματίας-ιδιοκτήτης της εταιρείας που θα προμήθευε τα συγκεκριμένα υλικά και ο Δ/νων σύμβουλος της εταιρείας, καθώς και 14 στρατιωτικοί-μέλη των επιτροπών, που εισηγήθηκαν τις αποφάσεις στα ανώτατα όργανα του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ωστόσο, οι όποιες ευθύνες πολιτικών προσώπων από το 2001, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου που υπογράφηκε η σύμβαση μέχρι το 2009 έχουν παραγραφεί με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Η συγκεκριμένη σύμβαση προέβλεπε την προμήθεια 18 παρεμβολέων και 11 κέντρων ακρόασης του πολυδιαφημισμένου προγράμματος ηλεκτρονικού πολέμου, που είχε ως στόχο να προκαλεί σαμποτάζ στις επικοινωνίες του εχθρού ή να παρεμβάλλεται σε αυτές.
Η συνολική αξία της σύμβασης ήταν 72 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ΦΠΑ και το πρώτο οξύμωρο αποτέλεσε το γεγονός ότι καταβλήθηκε ως προκαταβολή το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ. Η προκαταβολή ελέγχεται ποινικά, καθώς δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 40% της συνολικής αξίας. Η σύμβαση αυτή ουδέποτε υλοποιήθηκε και μάλιστα παραμένει σε ισχύ, χωρίς το Ελληνικό Δημόσιο να έχει προμηθευτεί απολύτως τίποτα.
Το δεύτερο οξύμωρο είναι ότι το 2007 η υπόθεση οδηγήθηκε σε διαιτησία και λόγω των αποφάσεων του τότε Γενικού Γραμματέα του Υπ. Εθνικής Άμυνας, οι οποίες κατά τους εισαγγελείς έδεναν «χειροπόδαρα» το Ελληνικό Δημόσιο κατέληξε σε δικαίωση της εταιρείας, αναγνωρίζοντας αποκλειστική υπαιτιότητα στη μη εκτέλεση της σύμβασης στο κράτος. Καταλόγισε δε πρόστιμο 3 εκατομμυρίων στο Δημόσιο και διέταξε την επιστροφή των εγγυητικών επιστολών της εταιρείας, καθώς και να κρατήσει την προκαταβολή.
Οι 19 κατηγορούμενοι έχουν ήδη κληθεί ως ύποπτοι από τους εισαγγελείς και αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ η εταιρεία δηλώνει θιγμένη, καθώς θεωρεί ότι ζημιώθηκε με υπαιτιότητα του δημοσίου.
Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή διαφθοράς.
newsbomb
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΔΝΤ: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του κατώτατου μισθού.

Τι και αν στην νέα του έκθεση  για την κατάσταση στην ευρωζώνη, το ΔΝΤ επαναλαμβάνει ότι επιτεύχθηκε "σημαντική πρόοδος" στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, τις μειώσεις στις αποζημιώσεις και στη φορολογική επιβάρυνση, καθώς και την ψήφιση νόμου για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και των υπηρεσιών μεταφοράς και ενέργειας.
Στην έκθεση σημειώνεται ότι ειδικά για την Ελλάδα θα πρέπει να βελτιωθεί η προώθηση του ανταγωνισμού στις αγορές υπηρεσιών και προϊόντων, να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον και οι συνθήκες στην αγορά εργασίας. 
Ακόμα, μεταξύ άλλων, το ΔΝΤ επαναλαμβάνει εισηγήσεις του προς τις ελληνικές αρχές, οι οποίες αφορούν μέτρα για μείωση του κόστους εργασίας, για περαιτέρω διευκολύνσεις στους επενδυτές, για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δυσκολιών στις αγορές προϊόντων και για τροποποίηση της νομοθεσίας στον τομέα των εξαγωγών. Πρόκειται δηλαδή για ενδεχόμενο νέων μειώσεων  στον κατώτατο μισθό.
Όσον αφορά την έκθεση του ΔΝΤ για τη γενικότερη κατάσταση στην Ευρώπη, το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να λάβει νέα μέτρα, όπως νέα μείωση των επιτοκίων της, με σκοπό να ενισχυθεί η οικονομία της ευρωζώνης.
Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με πρόσφατες εκθέσεις, η επιχειρηματική δραστηριότητα ενισχύεται, προσδίδοντας συγκρατημένη αισιοδοξία για επιστροφή της ανάπτυξης στην ευρωζώνη και ότι το ΔΝΤ εκτιμά ότι ανάκαμψη δεν θα υπάρξει πριν το 2014. Για τις 17 χώρες της ευρωζώνης, διατυπώνεται η άποψη ότι η προσπάθεια για διαρθρωτικές αλλαγές και εξυγίανση του δημόσιου τομέα θα μπορούσε να μειώσει την ανάπτυξη μέχρι και κατά 1,25 ποσοστιαίες μονάδες μέσα στο τρέχον έτος.
Κατά τη σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον και απαντώντας σε ερώτηση γιατί το ΔΝΤ αποδέχτηκε τώρα και όχι δυο μήνες πριν τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, ο κ. Μάρεϊ ανέφερε ότι πρόκειται για ένα "προσωρινό μέτρο" και πως "δεν θα επηρεάσει" τους στόχους του προγράμματος, ενώ τα έσοδα θα καλυφθούν με άλλους τρόπους, με ισοδύναμα μέτρα, όπως είπε.
Σε άλλη ερώτηση αν αληθεύουν οι πληροφορίες που προβάλλονται συνεχώς ότι αναμένεται το ΔΝΤ να αποχωρήσει από την Ελλάδα, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Ταμείου επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κάτι τέτοιο κάποια στιγμή σύντομα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά και πως το ΔΝΤ λειτουργεί σε "πλήρη συνεργασία" με τους Ευρωπαίους εταίρους του.
Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου θα συνεδριάσει το ΔΝΤ προκειμένου Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συνεδριάσει την Δευτέρα 29 Ιουλίου για να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης του 1,78 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ.
Μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να δοθεί στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ η νέα έκθεση του Πολ Τόμσεν για την Ελλάδα.
newsbomb
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μπλόκαραν 4 δισ. για 80 υπαλλήλους που έλειπαν από τη διαθεσιμότητα.

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει ξανά το Euroworking Group για να δώσει την οριστική έγκριση στην εκταμίευση των 4 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, καθώς στη συνεδρίασή του την Τετάρτη διαπιστώθηκε ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια εκκρεμότητα στα 22 «προπαιτούμενα».

Συγκεκριμένα, από τους 4.200 υπάλλήλους που έπρεπε να βγουν σε διαθεσιμότητα, έλειπαν 80.

Έτσι, η ελληνική πλευρά ζήτησε μια μικρή ακόμη αναβολή, ως την Παρασκευή, προκειμένου ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος να καταθέσει τροπολογία που να ρυθμίζει το θέμα, καταργώντας κάποιες από τις εξαιρέσεις που θεσπίστηκαν.
newsbeast

Η τροπολογία πρέπει να ψηφιστεί σήμερα για να ληφθεί απόφαση την Παρασκευή.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....