Διυλιστήριο: 07/10/18
ροη αναρτησεων

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Τέλος στην διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ – Πιτσιλής: Αδύνατη η αξιοποίησή της πλέον



Tο τέλος της διερεύνησης ενδεχόμενων φορολογικών παραβάσεων στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, ανακοίνωσε και επίσημα από τη Βουλή, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και οικονομικών υποθέσεων, ο κ. Πιτσιλής επέρριψε την ευθύνη για την παραπάνω εξέλιξη στις δύο αποφάσεις του ΣτΕ λέγοντας πως αυτές ουσιαστικά κατέστησαν τους ελέγχους αδύνατους.

Με τις αποφάσεις αυτές, δεν μπορεί να παραταθεί το ελεγκτικού δικαιώματος του Δημοσίου από τα 5 στα 10 έτη.

Όπως είπε, από την Αρχή ταυτοποιήθηκαν περί τα 1.727 ΑΦΜ όπου ο οικονομικός εισαγγελέας μέχρι και τον Μάρτιο του 2017 έδινε συγκεκριμένες εντολές για ελέγχους. Μετά το διάστημα αυτό όμως, εξήγησε, η Αρχή, παρέλαβε συλλήβδην το πακέτο της λίστας όπου περιλάμβανε 1228 ΑΦΜ που δεν είχαν δοθεί εντολές ελέγχου. «Μετά τις δύο αυτές αποφάσεις η αξιοποίηση της λίστας ως συμπληρωματικό στοιχείο κατέστη αδύνατη εκτός από τις περιπτώσεις που προέκυπτε μεγάλη διαφορά στα φορολογικά έτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτσιλής.

Μάλιστα όσον αφορά αυτές τις περιπτώσεις ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ ανέφερε ότι εντοπίστηκαν μόλις 75 τέτοιες περιπτώσεις. Για τις 71, βγήκαν εντολές και σε φάση ολοκλήρωσης είναι 4.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ άφησε μάλιστα και μια περίεργη αιχμή, λέγοντας πως τα 298 ΑΦΜ της λίστας βρέθηκαν χωρίς καμία πληροφορία (δεν υπήρχε ποσό στα χαρτοφυλάκια), σημειώνοντας: «απ’ ότι ξέρω, το να διατηρεί κανείς λογαριασμό στο εξωτερικό δεν είναι ποινικό αδίκημα από μόνο του».

Τέλος για τη λίστα Μπόργιανς και τις υπόλοιπες λίστες, είπε πως ότι έχει δοθεί στην Αρχή έχει προχωρήσει ο έλεγχος χωρίς ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή www.bankwars.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οργή Ιγνατίου: Πολιτική απάτη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για ομογενείς – Πού ήταν όταν κυβερνούσαν;



Άρθρο του Μιχάλη Ιγνατίου

Η συζήτηση για τη ψήφο των ομογενών δεν έπρεπε καν να γίνεται. Διότι έπρεπε να είχε λυθεί το θέμα αυτό πριν από χρόνια πολλά. Δημοσιογραφώ 40 σχεδόν χρόνια και μπορώ να επιβεβαιώσω και να πιστοποιήσω ότι όποτε αρχίζει η συζήτηση για τις εκλογές στην Ελλάδα, ξεκινά και η κουβέντα για τη ψήφο των ομογενών.

Μετά τις εκλογές το θέμα ξεχνιέται μέχρι τις επόμενες…

Η υπόθεση αυτή αποτελεί ντροπή για όλο τον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας. Και προκαλεί οργή και απογοήτευση η ξαφνική αγάπη τους για τους όπου γης ομογενείς, διότι ούτε τους σκέφθηκαν ποτέ, και πάντα τους απομυζούσαν.

Η τωρινή συζήτηση, λοιπόν, για τη ψήφο των ομογενών, γίνεται εκ του πονηρού, και επειδή όπου αναμειγνύονται οι πολιτικοί, πρόβλημα μυρίζει, τείνω να πιστέψω ότι πίσω από τη ξαφνική πρεμούρα τους να δώσουν …«μάχες» για τους ομογενείς κρύβονται αλλότρια συμφέροντα. Βέβαια, ούτε η στάση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ορθή.

Είναι φανερό πως φοβήθηκαν ότι η πλειοψηφία των ομογενών δεν θα τους ψηφίσει…

Δεν νομίζω ότι αρνείται κανείς το δικαίωμα των ομογενών να ψηφίζουν, και μάλιστα στον τόπο κατοικίας τους, αλλά πριν αυτό (το δικαίωμα) γίνει νόμος, πρέπει να απαντηθούν σοβαρά ερωτήματα και απορίες.

Διότι όταν μιλάμε για Ομογένεια σε όλο τον κόσμο, αναφερόμαστε σε μερικά εκατομμύρια ανθρώπους. Παλαιότερα μιλούσαν για «μία άλλη Ελλάδα» στο εξωτερικό και συγκεκριμένα «για την Ελλάδα των 15 εκατομμυρίων»!

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι ομογενείς μας; Αρκετοί έχουν μόνο ελληνικά ονόματα και γι’ αυτούς η Ελλάδα είναι μόνο το καλοκαίρι και το γαλάζιο νερό της θάλασσας!

Άλλοι αγαπούν την Πατρίδα, αλλά δεν έχουν καμία επαφή μαζί της, πέραν κάποιας δραστηριότητας σε συλλόγους και ομοσπονδίες.

Μερικοί γνωρίζουν μόνο την Ελλάδα των …καναλιών. Ως γνωστόν, σχεδόν σε κάθε ομογενειακό σπίτι έχουν αγοράσει συνδρομές για να παρακολουθούν ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Και είναι και οι λεγόμενοι «νέο-μετανάστες», οι οποίοι έφυγαν από την Ελλάδα λίγο πριν και στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, και οι οποίοι στο θέμα της ψήφου είναι και οι πλέον αδικημένοι. Αναγκάστηκαν να φύγουν λόγω της καταστροφής που έφεραν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και τα Μνημόνια, έχουν συνεχή και έντονη σχέση με την Ελλάδα, αλλά τους απαγορεύεται να ψηφίσουν, εάν δεν επιστρέψουν στην Πατρίδα.

Κοντά σ’ αυτούς είναι οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι για το ελληνικό κράτος στο εξωτερικό.

Το ερώτημα που τίθεται, λοιπόν, είναι ποιοι ομογενείς θα ψηφίζουν στις ελληνικές εκλογές και θα αποφασίζουν από μακριά, και χωρίς να πληρώνουν καν φόρους, όπως οι Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα, για το μέλλον της χώρας;

Θα ψηφίζουν όσοι γεννήθηκαν στην Ελλάδα και έχουν μόνο ελληνικό διαβατήριο;
Θα ψηφίζουν και οι Έλληνες με ξένη υπηκοότητα;
Θα ψηφίζουν και τα παιδιά των ομογενών, που γεννήθηκαν στο εξωτερικό;

Θα μπορούσα να γράψω δεκάδες ερωτήματα, που δεν έχω μόνο εγώ, αλλά και αρκετοί άλλοι άνθρωποι, που είμαστε υποψιασμένοι από το ξαφνικό ενδιαφέρον του ελληνικού πολιτικού κόσμου για τους ομογενείς.

Έβλεπα στις τηλεοπτικές οθόνες πολιτικούς κυρίως της Ν.Δ. να ωρύονται ότι η παρούσα κυβέρνηση κλείνει την πόρτα και δήθεν δεν αγαπά τους ομογενείς μας, και δεν συγκρατήθηκα. Έσκασα στα γέλια…

Δεν κυβέρνησε ποτέ η Ν.Δ.;

Δεν κυβέρνησε την Ελλάδα ούτε το ΠΑΣΟΚ;

Μα δεν είχαν «κατασκευάσει» και συμμαχικές κυβερνήσεις Δεξιάς-Αριστεράς και Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ;

ΕΡΩΤΩ: Γιατί δεν πέρασαν το νόμο για τη ψήφο των ομογενών όταν είχαν μάλιστα την πλειοψηφία; Και γιατί το ζητούν τώρα, όταν έχουν τη μειοψηφία;

Είναι μια κλασσική κουτοπονηριά των Ελλήνων πολιτικών και τίποτα άλλο. Λυπάμαι που το λέω, αλλά όσοι κυβέρνησαν και τώρα ρίχνουν «κροκοδείλια δάκρυα» για τους ομογενείς είναι «πολιτικοί απατεώνες».

Όταν έπρεπε να φροντίσουν για το δικαίωμα της ψήφου, απουσίαζαν. Ήταν απλά ψεύτες.

Ανακοίνωναν στα προγράμματα τους ότι θα επιληφθούν του θέματος, τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ, και όσο διαρκούσε η διακυβέρνησή τους, δεν έκαναν ποτέ τίποτα.

Είναι πραγματικά θλιβερή η σημερινή τους προσπάθεια, και θα στοιχηματίσω ότι αν ήταν οι ίδιοι στην κυβέρνηση, θα υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ τη ψήφο των ομογενών, και αυτοί θα διαφωνούσαν. Είναι ίδιοι σε όλα…

Ο καθένας επιθυμεί (ή δεν θέλει) να ψηφίζουν οι ομογενείς ανάλογα με τα κομματικά του συμφέροντα. Τα εθνικά συμφέροντα δεν τα βλέπει κανείς;

Ο καθένας δικαιούται να εκφράσει γνώμη. Πιστεύω, λοιπόν, ότι σε πρώτη φάση πρέπει να δικαιούνται να ψηφίζουν οι λεγόμενοι «νέο-μετανάστες» και βεβαίως οι φοιτητές, οι διπλωμάτες και όσοι Έλληνες εργάζονται για το ελληνικό κράτος στο εξωτερικό.

Είναι δίκαιο το αίτημα και πρέπει να λυθεί άμεσα πριν ακόμα ασχοληθεί η Βουλή με το νόμο αυτό καθ’ αυτό. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να δικαιούνται να ψηφίζουν όσοι έχουν αποκτήσει την υπηκοότητα μίας άλλης χώρας.

Έτσι κι αλλιώς, κάνοντας αυτό δήλωσαν πίστη σε μία άλλη «πατρίδα». Δεν λέω ότι είναι λιγότερο Έλληνες, προς Θεού. Αλλά με την απόκτηση της άλλης υπηκοότητας, πρέπει να χάνουν το δικαίωμα της ψήφου στην Ελλάδα.

Είναι πιο τίμιο και σίγουρα δεν τους κάνει λιγότερο Έλληνες. Ο καθένας εξ αυτών πρέπει να καταλάβει ότι τους 11 μήνες το χρόνο ζει σε άλλη χώρα, πληρώνει φόρους σε άλλη χώρα, άρα δεν γίνεται να ψηφίζει στην Ελλάδα και με τη ψήφο του να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Το θέμα της ψήφου του ομογενών πρέπει να αντιμετωπιστεί μία δια παντός. Και να αντιμετωπιστεί με δίκαιο τρόπο και χωρίς κομματικά, αλλά με εθνικά, κριτήρια…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Υπάρχει και ένα άλλο σοβαρό ζήτημα: Πως θα εγγυηθούν τα ελληνικά κόμματα ότι δεν θα μεταφέρουν τα «μίση» και τα «πάθη» τους στους χώρους όπου ζουν και δημιουργούν οι Έλληνες του εξωτερικού; Δεν θα ξαναστήσουν ξανά τις αμαρτωλές «τοπικές οργανώσεις», οι οποίες έκλειναν εισιτήρια με την πολύπαθη Ολυμπιακή για τους οπαδούς τους και ποτέ δεν τα πλήρωναν; Πόσα εκατομμύρια άραγε χρωστούσαν (και χρωστούν) η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ στην Ο.Α.; Ο διχασμός της Ομογένειας πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Στην Κύπρο, δικαιούνται να ψηφίζουν οι απόδημοι που επέστρεψαν στο νησί, διατηρώντας τη δεύτερη υπηκοότητά τους. Μέγα λάθος. Ενώ απαγορεύουν σε Κύπριους πολίτες, οι οποίοι έχουν ΜΟΝΟ κυπριακή υπηκοότητα, να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, με την ψευτοδικαιολογία ότι δεν ζουν έξι συνεχόμενους μήνες στην Κύπρο. Πάλι λάθος. Την ίδια στιγμή διευθέτησαν ώστε οι Κύπριοι απόδημοι κυρίως στην Αγγλία, που δεν ζουν έξι συνεχόμενους μήνες στο νησί, να δικαιούνται να ψηφίζουν. Και αυτό τεράστιο λάθος. Σίγουρα, ο Κύπριος νομοθέτης πρέπει να ήταν …«μεθυσμένος» όταν σχεδίαζε τον σχετικό νόμο.. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβεί το ίδιο και στην Ελλάδα…


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Δεν υπάρχουν όρια στα σύνορα της καρδιάς μας» είπε ο σουλτάνος Ερντογάν και αναφέρθηκε στην Άλωση της Πόλης

Η φωτογραφία είναι από την ορκομωσία του Σουλτάνου, και όπως βλέπετε είχε μεγάλη επιτυχία η παρουσία της Ντόρας

Μνεία στον Αλλάχ έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρώτη του ομιλία μετά την ορκωμοσία του στην Άγκυρα όπου πραγματοποιήθηκε μια νεοοθωμανική τελετή.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ικέτευσε τον Αλλάχ να του δώσει δύναμη και είπε ότι ξεκινάει ένα όμορφο ταξίδι για την υπηρεσία του λαού.

«Μετά από 4 χρόνια με τα ίδια συναισθήματα λέω πάλι Αμήν», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια, εξολοθρεύσαμε όλες τις παγίδες. Δεν υπάρχουν όρια στα σύνορα της καρδιάς μας», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος και αναφέρθηκε στην μάχη του Ματζικέρτ, στην άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς που οδήγησαν στο σήμερα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε με ειδική πομπή στο Προεδρικό Παλάτι έπειτα από την ορκωμοσία του και εκεί έτυχε υποδοχής σε μια μεγαλοπρεπή τελετή με τον Οθωμανικό ύμνο και αποσπάσματα στρατού.

Πάντως τα σχέδια του Τούρκου Προέδρου χάλασε η βροχή καθώς οι προσκεκλημένοι αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ό,τι βρήκαν, σελοφάν, σακούλες, καρέκλες, για να προστατευτούν από τη βροχή.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρουμελιώτης: Επιστρέφουν στη διαχείριση της Attica Bank τα δάνεια των κομμάτων



Εντολή για άμεση επιστροφή των δανείων των πολιτικών κομμάτων υπό τη διαχείριση της Attica Bank έδωσε ο πρόεδρος της τράπεζας, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, μετά τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου στη Βουλή για ανάθεση της διαχείρισης των συγκεκριμένων δανείων σε διαχειριστή εκτός τράπεζας.

Αυτό αναφέρει σχετική ανακοίνωση στην οποία τονίζεται: «Μετά τις καταγγελίες στη Βουλή των Ελλήνων από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας αναφορικά με την ανάμειξη στη διαχείριση των δανείων των πολιτικών κομμάτων της Εκτελεστικής Διοίκησης της Attica Bank, o πρόεδρος της τράπεζας κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης δηλώνει τα ακόλουθα:

1) Ευθύς ως πληροφορήθηκε την ανάθεση της διαχείρισης των δανείων των πολιτικών κομμάτων σε διαχειριστή εκτός τράπεζας έδωσε εντολή για άμεση επιστροφή τους στη διαχείριση της τράπεζας.

2) Εγγυάται ότι θα πράξει ότι είναι επιβεβλημένο για τη διατήρηση της καλής φήμης και πορείας της τράπεζας και την άμεση επιτυχή ολοκλήρωση τόσο της σε εξέλιξη ευρισκομένης Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της όσο και της ανάθεσης του χαρτοφυλακίου της δεύτερης τιτλοποίησης με τη βοήθεια του διεθνούς Συμβούλου της τράπεζας σε αξιόλογους επενδυτές οι οποίοι έχουν εκδηλώσει το δεσμευτικό ενδιαφέρον τους και για τη συμμετοχή τους στην Αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου και για την ανάληψη της διαχείρισης του δεύτερου τιτλοποιημένου χαρτοφυλακίου δανείων και απαιτήσεων της.

Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος της Attica Bank κ. Π. Ρουμελιώτης διαβεβαίωσε ότι η τράπεζα θα προχωρήσει εφεξής εξυγιασμένη και με ισχυρό δείκτη φερεγγυότηταςώστε να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Μετόχων της, των πελατών της και της κοινωνίας γενικότερα.

Τέλος επισημαίνεται ότι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του δ/ντα συμβούλου όπως κατήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Βουλή, δεν πρέπει ν’ αποτελούν εμπόδιο, να δημιουργούν πρόβλημα αξιοπιστίας της Attica Bank και να δυσχεραίνουν σοβαρά την ομαλή λειτουργία της».

Πηγή emea.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....