Διυλιστήριο: 03/02/18
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

«Μπλεγμένοι» πέντε πρώην υπουργοί στο σκάνδαλο ΕΟΠΥΥΔεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα σκανδαλώδη πεπραγμένα στον χώρο της Υγείας, αφού στη Βουλή διαβιβάστηκαν και νέα έγγραφα που αφορούν υπόθεση υπερκοστολόγησης υγειονομικού υλικού του ΕΟΠΥΥ και εμπλέκουν, ακόμη μία φορά, και πολιτικούς.

Τα έγγραφα, που διαβιβάστηκαν τη Δευτέρα στη Βουλή, σχετίζονται, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, με το «πάρτι» υπερκοστολόγησης αναλώσιμων υγειονομικών υλικών κατά τη χρονική περίοδο 2012-2014.

Η συνολική ζημιά για το Δημόσιο φαίνεται ότι κοστολογείται σε πάνω από 15.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με το αρχικό διαβιβαστικό της δικογραφίας, η Βουλή καλείται να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες των Ανδρέα Λοβέρδου, Γιάννη Βρούτση, Μάριου Σαλμά, Φίλιππου Σαχινίδη και Γιώργου Κουτρουμάνη.

Την ίδια ώρα, το έγγραφο της Εισαγγελίας αναφέρεται στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά πρώην μελών των διοικητικών συμβουλίων του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΕΟΠΥΥ για απιστία κατά την υπηρεσία. Ποινική δίωξη ασκήθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στον πρώην διοικητή του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Ροβ. Σπυρόπουλο, στον πρώην πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γερ. Βουδούρη, στους πρώην αντιπροέδρους του ΕΟΠΥΥ Κων. Νικόλη και Κυρ. Σουλιώτη, στον εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου, στο μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Γρ. Λεοντόπουλου, στο πρώην αναπληρωματικό μέλος ΟΓΑ Β. Δορίζα και στους ειδικούς επιστήμονες Στ. Βαρδαρό και Γ. Μυλωνά.

Οι παραπάνω βαρύνονται με το αδίκημα της απιστίας κατά την υπηρεσία «από κοινού τελεσθείσας και κατ' εξακολούθηση», με τη ζημία να υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ, ενώ, μαζί και με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, η ζημιά για το Δημόσιο φθάνει τα 150.000 ευρώ. Οπως έγινε γνωστό, τα νέα στοιχεία που ήρθαν στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών θα συνδυαστούν με παλαιότερη δικογραφία, η οποία έχει φτάσει στη Βουλή από τον Δεκέμβριο του 2017 και έχει ήδη δοθεί στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Εξωση» σε πτωχευμένους επιχειρηματίες


Συντάκτης:
Αρτεμις Σπηλιώτη

Σαφάρι, αξιοποιώντας όλο το νομικό τους οπλοστάσιο, χρησιμοποιούν οι τράπεζες για να ανακτήσουν ό,τι είναι δυνατόν από μεγάλα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, διεκδικώντας ακόμη και τις προσωπικές περιουσίες των μετόχων επιχειρήσεων που έχουν πτωχεύσει ή έχουν μεταβιβαστεί.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη το «σαφάρι» για εμβληματικές –πάλαι ποτέ – επιχειρήσεις που «κατέβασαν» ρολά και τώρα οι μέτοχοι-ιδιοκτήτες τους κινδυνεύουν να απολέσουν με τον έναν ή ΤΟΝ άλλο τρόπο την προσωπική τους περιουσία.

Για την βίλα Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι ήδη αγαράστηκε από υπεράκτια εταιρεία που εικάζεται ότι ανήκει σε Έλληνα εφοπλιστή σε τιμή που έφτασε τα 11,75 εκατ. ευρώ ενώ η τιμή εκκίνησης ήταν 4,7 εκατ. ευρώ.

Στον εκδοτικό χώρο μπορεί η ΙΜΑΚΟ και η ΛΥΜΠΕΡΗΣ να έκλεισαν, ωστόσο ο Πέτρος Κωστόπουλος παρέδωσε συναινετικά στην τράπεζα έναντι οφειλών το εξοχικό στη Μύκονο το οποίο στη συνέχεια πουλήθηκε προς 6 εκατ. ευρώ από τράπεζα.

Το ίδιο συνέβη και με έτερο ακίνητο στη Φιλοθέη, το οποίο θα πουληθεί από την ίδια τράπεζα, καθώς έληξε η συμφωνία με την τελευταία να χρησιμοποιείται για κάποιο χρονικό διάστημα ως πρώτη κατοικία από την οικογένεια έναντι ενοικίου.

Αναστολή
Δυσκολότερα είναι τα πράγματα για την τράπεζα που έχει το δάνειο του Αντώνη Λυμπέρη, καθώς την κατοικία του στην Πολιτεία, για την οποία είχε λάβει δάνειο 7 εκατ. ευρώ, την... πρόλαβε η Εφορία.

Ο πρώην εκδότης, σύμφωνα με πληροφορίες, πέτυχε αναστολή εκτέλεσης του πλειστηριασμού -για το καλό του Δημοσίου (!)- ωστόσο οι τράπεζες πέτυχαν άρση της αναστολής καθώς από το τίμημα του πλειστηριασμού που θα γίνει τελικά την άνοιξη έχει λαμβάνειν και το Δημόσιο.

Ξεχωριστό κεφάλαιο είναι για τις τράπεζες αποτελεί η οικογένεια Λεμονή που επί δεκαετίες τα πανάκριβα υποδήματά της αγοράζονταν από την καλή κοινωνία της χώρας.

Μπορεί η επιχείρηση «Καλογήρου» να ετοιμάζεται να περάσει στον Σάμι Φάις και να διατηρούνται οι θέσεις εργασίας (είναι σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης δικαστικής απόφασης για τη μεταβίβαση), αλλά τα ακίνητα της οικογένειας έχουν μπει στο στόχαστρο της τράπεζας που έχει φορτωθεί τα «κόκκινα» δάνεια.

Ηδη έχουν κινηθεί δικαστικές ενέργειες –αγωγή διάρρηξης– για δύο ακίνητα σε Πολιτεία και Βυτίνα ώστε να ακυρωθούν ως δόλιες οι μεταβιβάσεις που έγιναν σε τρίτα πρόσωπα ώστε να «σωθούν» από την κατάσχεση.

Στην τράπεζα θα περάσουν στο προσεχές διάστημα προσωπικά ακίνητα σε Ηρώδου Αττικού και Σαρωνίδα, με βάση τη συμφωνία που υπάρχει για τη μεταβίβαση της «Καλογήρου» στον στρατηγικό επενδυτή Σάμι Φάις.

Σε εξέλιξη είναι και οι ενέργειες και για την εκποίηση αεροπλάνου ιδιοκτησίας του ομίλου που πέρασε στην ιδιοκτησία της τράπεζας, η οποία είχε χορηγήσει για την απόκτησή του δάνειο ύψους 4 εκατ. ευρώ.

Με ακίνητα στη Ρωσία θα εμπλουτιστεί το χαρτοφυλάκιο ελληνικής τράπεζας, καθώς είναι σε εξέλιξη δικαστικές ενέργειες για τον πλειστηριασμό ακινήτων ιδιοκτησίας της κατασκευαστικής εταιρείας ΜΗΧΑΝΙΚΗ, τα «κόκκινα» δάνεια της οποίας σε τρεις ελληνικές συστημικές τράπεζες ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για δύο οικόπεδα πολύ μεγάλης έκτασης στα περίχωρα της Μόσχας που είχαν μπει υποθήκη για τη χορήγηση δανείου 32 εκατ. ευρώ στη θυγατρική της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ στη Ρωσία, η οποία έχει πτωχεύσει, με τον συνολικό δανεισμό της να αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο για να προχωρήσει ο εν λόγω πλειστηριασμός θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία της ελληνικής τράπεζας με κυπριακή που επίσης έχει αξιώσεις περί τα 10 εκατ. ευρώ.

Η ελληνική τράπεζα πάντως διεκδικεί και την εκποίηση πολύτιμων έργων τέχνης – γλυπτών και πινάκων, η αξία των οποίων υπολογίζεται κοντά στα 5 εκατ. ευρώ, ιδιοκτησίας του μεγαλομετόχου του ομίλου ΜΗΧΑΝΙΚΗ, Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

Η διαδικασία που αφορά τα έργα τέχνης είναι πιο σύνθετη και έχει «μπλοκαριστεί» ήδη μία φορά. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πριν από μερικούς μήνες κατέφθασαν στην οικία Εμφιετζόγλου εκπρόσωπος της τράπεζας και εκτιμητής (σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος) ώστε να κατασχέσουν τα έργα τέχνης.

Ο ιδιοκτήτης δεν τους άνοιξε, η τράπεζα προσέφυγε σε εισαγγελέα ώστε να επιβάλει την εκτέλεση της κατάσχεσης, αλλά τελικά... δικαιώθηκε ο Πρ. Εμφιετζόγλου. Ετσι η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει ξανά από την αρχή.

Το εμβληματικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στην Κηφισιά αναμένεται να επαναλειτουργήσει σύντομα υπό νέα ιδιοκτησία.

Ωστόσο είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες πλειστηριασμού ακινήτου στην Κηφισιά (η αξία του εκτιμάται κοντά στα 6 εκατ. ευρώ) που ανήκει στον παλιό ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Χαράλαμπο Βαρδή.

Προσωπικά ακίνητα

Στις τράπεζες θα μεταβιβαστούν σύντομα και τα προσωπικά ακίνητα των μετόχων του Ομίλου Δάβαρη – Hyundai, ο οποίος μεταβιβάστηκε σε στρατηγικό επενδυτή (Βασιλάκης) πριν από περίπου ένα χρόνο μέσω που προπτωχευτικού νόμου με συμφωνία για διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Οι τράπεζες θα είναι σε λίγες εβδομάδες οι νέοι ιδιοκτήτες ακινήτων σε Αθήνα, Μύκονο, Ρόδο, Πάρο, Σύρο, Κύθνο και Αράχοβα.

Δικαστικές ενέργειες για τον πλειστηριασμό προσωπικών ακινήτων συνεχίζουν οι τράπεζες για τα δάνεια της «Ατλάντικ» (σουπερμάρκετ), ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ (ξηροί καρποί) που έχουν κλείσει, ενώ σε φάση εκποίησης βρίσκονται και τα ακίνητα της ΓΛΟΥ (ενδύματα).

Σε ό,τι αφορά τα δάνεια της EUROMEDICA συμφερόντων Λιακουνάκου, που λειτουργεί κανονικά, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η συναλλαγή μεταβίβασης των δανείων της επιχείρησης από τις τράπεζες σε fund του εξωτερικού.

Δέσμευση διαφάνειας

Σε περιπτώσεις συμφωνίας με τις τράπεζες για τη ρύθμιση χρεών οι εγγυητές-φορείς των επιχειρήσεων δεσμεύονται συμβατικά ότι:

α. δεν έχουν αποκρύψει, αλλά και ούτε έχουν μεταβιβάσει προσωπικά περιουσιακά στοιχεία τα προηγούμενα 5 χρόνια (από τη συμφωνία).

β. σε περίπτωση που για τα επόμενα 10 χρόνια η τράπεζα ανακαλύψει στην ιδιοκτησία τους περιουσιακά στοιχεία (καταθέσεις στο εξωτερικό ή ακίνητα κ.λπ.) θα είναι υποχρεωμένοι να τα μεταβιβάσουν στις πιστώτριες τράπεζες έναντι των αρχικών οφειλών τους. Με άλλα λόγια, θα αναβιώσει το αρχικό χρέος προς τις τράπεζες πριν, δηλαδή, ρυθμιστεί–«κουρευτεί» η οφειλή.

Οι 14 επιχειρηματίες που xάνουν την προσωπική τους περιουσία - Ποιες υποθέσεις κλείνουν

Οι 14 υποθέσεις υπερδανεισμένων και πτωχευμένων επιχειρήσεων, που σύντομα θα ολοκληρωθούν είναι οι εξής:

1. Ιmako - Πέτρος Κωστόπουλος. Η επιχείρηση έχει κλείσει. Τα προσωπικά ακίνητα του επιχειρηματία σε Φιλοθέη και Μύκονο μεταβιβάστηκαν στις τράπεζες έναντι των χρεών της εταιρείας.

2. Λεμονής (Καλογήρου). Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης δικαστικής απόφασης για τη μεταβίβαση της επιχείρησης σε στρατηγικό επενδυτή (Φάις) και διατηρούνται οι θέσεις εργασίας.
Τα προσωπικά ακίνητα της οικογένειας σε Ηρώδου Αττικού και Σαρωνίδα θα μεταβιβαστούν στην τράπεζα, ενώ θα συνεχιστούν οι δικαστικές ενέργειες (αγωγή διάρρηξης) για ακίνητα σε Πολιτεία και Βυτίνα Αρκαδίας που οι φορείς είχαν μεταβιβάσει στο παρελθόν. Επιπλέον, γίνονται ενέργειες και για την εκποίηση αεροπλάνου ιδιοκτησίας του ομίλου που ήρθε στην ιδιοκτησία της τράπεζας.

3. Δάβαρης - Hyundai Hellas. Η επιχείρηση μεταβιβάστηκε σε στρατηγικό επενδυτή (Derasco, εταιρεία ελεγχόμενη από τον κ. Θ. Βασιλάκη) μέσω του προπτωχευτικού νόμου (αρθ. 106) και διατηρούνται οι θέσεις εργασίας.
Τα προσωπικά ακίνητα των φορέων σε διάφορες περιοχές (Μύκονο, Ρόδο, Πάρο, Σύρο, Κύθνο, Αράχοβα, Αθήνα) θα μεταβιβαστούν στις τράπεζες, διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.

4. Εκδόσεις Λυμπέρη. Η επιχείρηση έκλεισε. Η τράπεζα συνεχίζει τις δικαστικές ενέργειες (πλειστηριασμός) για το προσωπικό ακίνητο (κατοικία) του βασικού μετόχου που βρίσκεται στην Πολιτεία.

5. Μηχανική Κατασκευαστική. Η τράπεζα πραγματοποιεί δικαστικές ενέργειες για την εκποίηση έργων τέχνης (πίνακες, γλυπτά) ιδιοκτησίας του βασικού μετόχου της Πρόδρομου Εμφιετζόγλου. Επίσης δικαστικές ενέργειες γίνονται και στη Ρωσία για τον πλειστηριασμό ακινήτων ιδιοκτησίας του ομίλου.

6. Γλου (Εταιρεία ενδυμάτων). Η επιχείρηση έκλεισε. Η τράπεζα συνεχίζει τις δικαστικές ενέργειες για την εκποίηση ακινήτων ιδιοκτησίας των φορέων.

7. Ατλάντικ (σουπερμάρκετ). Η επιχείρηση έκλεισε. Η τράπεζα συνεχίζει τις δικαστικές ενέργειες για τον πλειστηριασμό προσωπικών ακινήτων.

8. Καρδασιλάρης (Ξηροί καρποί). Η επιχείρηση έκλεισε. Η τράπεζα συνεχίζει τις δικαστικές ενέργειες για τον πλειστηριασμό προσωπικών ακινήτων.

9. Βαλαβάνης (μεγάλος κατασκευαστής στα νότια προάστια). Η τράπεζα συνεχίζει τις δικαστικές ενέργειες για τον πλειστηριασμό εταιρικών και προσωπικών ακινήτων.

10. Ξενοδοχείο «Πεντελικόν» - Χαράλαμπος Βαρδής. Η επιχείρηση έκλεισε και το ξενοδοχείο μεταβιβάστηκε σε νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος θα το επαναλειτουργήσει σύντομα. Η τράπεζα συνεχίζει τις ενέργειες για τον πλειστηριασμό του ακινήτου ιδιοκτησίας των φορέων στην Κηφισιά.

11. Αλφα Γκρίσιν. Οι τράπεζες προχωρούν σε δικαστικές ενέργειες (ειδική διαχείριση) για την εκποίηση της επιχείρησης αλλά και προσωπικών ακινήτων των φορέων.

12. ΔΟΛ. Η εταιρεία μεταβιβάστηκε σε νέο ιδιοκτήτη. Η τράπεζα συνεχίζει με τη διενέργεια πλειστηριασμού (28/2/2018) ατομικών ή οικογενειακών ακινήτων ιδιοκτησίας του πρώην μετόχου.

13. Μoda Bagno. Η επιχείρηση λειτουργεί. H τράπεζα κινήθηκε δικαστικά εισπράττοντας 3 εκατ. ευρώ μετρητά για μερική αποπληρωμή δανείων. Διασφάλισε επιπλέον εξασφαλίσεις σε ακίνητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, υπερκαλύπτοντας το υπόλοιπο του δανεισμού που εξυπηρετείται πλέον κανονικά.

14. Euromedica - Θωμάς Λιακουνάκος. Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η συναλλαγή μεταβίβασης των δανείων της επιχείρησης από τρεις τράπεζες σε fund του εξωτερικού, με σημαντική έκπτωση έναντι της οφειλής. Η επιχείρηση συνεχίζει να λειτουργεί. Απομένει ένα άνοιγμα 100 εκατ. ευρώ στην τέταρτη τράπεζα που χρηματοδότησε την εταιρεία.
Σημειώνεται ότι τα δάνεια στις προαναφερθείσες επιχειρήσεις έχουν δοθεί από δύο ή περισσότερες τράπεζες. Ωστόσο, κατόπιν μεταξύ τους συνεννόησης τις διαδικασίες ανάκτησης του ανοίγματος αναλαμβάνει ο μεγαλύτερος πιστωτής.

Πηγή www.efsyn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πουλήθηκε από την Alpha Bank το σπίτι Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι για 11,75 εκατ. ευρώΑγοραστής υπεράκτια εταιρεία που εικάζεται ότι ανήκει σε Έλληνα εφοπλιστή Η παραλιακή βίλα του Σταύρου Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι βγήκε σήμερα σε πλειστηριασμό από την Alpha Bank και πουλήθηκε σε τιμή που έφτασε τα 11,75 εκατ. ευρώ.

Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός έγινε σε συμβολαιογραφείο του Κρανιδίου και υπήρχαν τρεις υποψήφιοι αγοραστές ο καθένας από τους οποίους είχε καταθέσει εγγυητική επιστολή 1,5 εκατ. ευρώ.
Τελικά πλειοδότης αναδείχθηκε offshore εταιρεία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει σε Έλληνα εφοπλιστή.

Να σημειώσουμε πως η τιμή εκκίνησης ήταν 4,7 εκατ. ευρώ.
Η παραλιακή έπαυλη του πρώην ισχυρού ανθρώπου των Media, η οποία βρέχεται τη θάλασσα και συνορεύει με δάσος, θεωρείται φιλέτο για το real estate της περιοχής που έχει χαρακτηριστεί ως η «ελληνική ριβιέρα».
Η πολυτελής διώροφη κατοικία, συνολικά 600 τ.μ., βρίσκεται σε έκταση 26 στρεμμάτων και περιλαμβάνει υπόγειο και ισόγειο χώρο στάθμευσης. Στην ίδια έκταση υπάρχει πισίνα 100 τ.μ., που συνορεύει με την "ιδιωτική" παραλία της βίλας.https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βαλίτσες με «μαύρο» χρήμα και «ταρίφα» για κόμματα σε συμβάσεις του Μετρό


Νέα στοιχεία από τις γερμανικές αρχές

Οι μίζες φέρονται να διοχετεύονταν, σε μετρητά, προς κρατικούς αξιωματούχους

Μίζες ύψους 370.000 ευρώ, σε βαλίτσες, για την ανάθεση και υλοποίηση έργων του Μετρό, στην Αθήνα, κατά την περίοδο 2003-2007 αλλά και συγκεκριμένο ποσοστό προμήθειας για ελληνικά πολιτικά κόμματα, αποκαλύπτουν στοιχεία, που έφτασαν από τις γερμανικές αρχές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Το υλικό αυτό -καταθέσεις στη γερμανική Δικαιοσύνη, έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία που έχουν σταλεί στους αρμόδιους εισαγγελείς- έχει συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν καιρό τώρα οι ελληνικές αρχές, για την εκτέλεση και την υλοποίηση σύμβασης παροχής υπηρεσιών συμβούλων στην κοινοπραξία της Αττικό Μετρό.

Οι μίζες φέρονται να διοχετεύονταν, σε μετρητά, προς κρατικούς αξιωματούχους, ενώ 5% - 7% λέγεται ότι ήταν το ποσοστό που είχε «τιμολογηθεί» για πολιτικά κόμματα. Πίσω από τις καταβολές των χρημάτων εμφανίζεται η γερμανική εταιρεία Deutsche Bahn η οποία συμμετείχε στην Κοινοπραξία Συμβούλων Μετρό Ελλάδος, με τις εταιρείες Thales (γνωστή από τις υπόθεση με τις φρεγάτες), Lahmeyer και ΟΜΕΚ, για την υλοποίηση του σχεδιασμού και της επίβλεψης των σιδηροδρομικών έργων του μετρό.

Η γερμανική εταιρεία που είχε αναλάβει το διάστημα 2003-2007 τρία έργα, μεταξύ των οποίων και τον σταθμό «Ελληνικό» του μετρό, φέρεται να διοχέτευε τις μίζες στην Ελλάδα, μέσω προσώπου, το οποίο κατονομάζει με κωδική ονομασία σε κατάθεση που έδωσε στη Γερμανία διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας.

Παρά το γεγονός ότι αρχικώς υπήρχε τραπεζικός λογαριασμός στην Ελλάδα για τον σκοπό αυτό, εντούτοις ο λογαριασμός φαίνεται ότι έκλεισε, καθώς προτιμήθηκαν τα μετρητά. Όπως υπογραμμίζει στην κατάθεσή του το διευθυντικό στέλεχος της γερμανικής εταιρείας, σε κάθε έργο είχαν «τιμολογήσει ποσοστό 5-7% επί της μίζας για τα πολιτικά κόμματα» που κυριαρχούσαν στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας εκείνη την εποχή.

Ο συγκεκριμένος μεσάζων δεχόταν -όπως λέγεται- ισχυρές πιέσεις ώστε να φέρει σε επαφή τους ιθύνοντες με τους αποδέκτες των χρημάτων.


Μετά τις εξελίξεις, η Εισαγγελία άσκησε συμπληρωματικές ποινικές διώξεις για ενεργητική δωροδοκία, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου σε βάρος δύο προσώπων, εκπροσώπων των εταιρειών Lahmeyer και ΟΜΕΚ, οι οποίοι ήδη είναι κατηγορούμενοι από τον περασμένο Νοέμβριο για μίζες μέσω εικονικών τιμολογίων στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών συμβούλων έργων.

Ο ανακριτής Διαφθοράς που χειρίζεται πλέον την υπόθεση, καλείται να εντοπίσει τα πρόσωπα στα οποία κατέληξαν οι μίζες.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο πρόεδρος της εταιρείας Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος, έχει δηλώσει ότι τόσο ο ίδιος όσο και η διοίκηση, είναι στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών, προκειμένου να ριχθεί φως στην υπόθεση.

Σε δηλώσεις του έχει υπογραμμίσει χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μια υπόθεση, που συνέβη πριν από 15 χρόνια, προτού εμείς αναλάβουμε την Αττικό Μετρό ως νέα διοίκηση, άρα πρόκειται για μια υπόθεση η οποία είναι εκτός, εντελώς, των δικών μας ορίων διοίκησης».

Ελευθερία Κόλλια

Πηγή in.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....