Διυλιστήριο: 02/18/14
ροη αναρτησεων

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Δήμαρχοι, γιατροί, πρόεδροι ΝΠΔΔ με ψευδή «πόθεν έσχες»

Δήμαρχοι, περιφερειάρχες, γιατροί του ΕΣΥ, πρόεδροι ΝΠΔΔ, διαιτητές και δημοσιογράφοι είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η οποία διαβιβάστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση πεπραγμένων της Αρχής για το 2013, έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη συνολικά 413 υποθέσεις για ψευδείς δηλώσεις ενώ «πρωταθλητές» στην απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων είναι οι άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ακολουθούν οι γιατροί του ΕΣΥ.

Ο πρόεδρος της Αρχής Παναγιώτης Νικολούδης κάνει λόγο στην έκθεση για «ένα ιδιαίτερο είδος οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας», για «εγκληματικές συμπεριφορές» αλλά και για «φαινόμενο καταλήστευσης των τραπεζών εκ των έσω». Παράλληλα, αναφέρεται σε «δυσχέρειες που υπήρξαν για να αντληθούν στοιχεία και πληροφορίες από τις ελεγχόμενες τράπεζες τα οποία στρέφονται εναντίον των διοικήσεων τους».

Στη «Λίστα Νικολούδη», καταγράφονται χωρίς να κατονομάζονται, μεταξύ άλλων, 75 περιπτώσεις δημάρχων και έξι περιφερειαρχών, 62 γιατρών νοσοκομείων, 48 προέδρων ΝΠΔΔ, 37 μελών επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών, 18 δημοσιογράφων, 7 διαιτητών επαγγελματικού αθλητισμού.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Θανάσιμη απάτη στο Κυπριακό.‏ Του Γ. Δελαστίκ

Ευτυχώς υπάρχουν και Ελλαδίτες δημοσιογράφοι (αλλά και πολιτικοί) που δεν υιοθετούν το "δόγμα"… «η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάς συμπαρίσταται…» (το οποίο υιοθετεί, δυστυχώς για τον Κυπριακό Ελληνισμό, πρώτος και "καλύτερος" ο Πρωθυπουργός Σαμαράς).

Στο μόνο που θα διαφωνήσω με τον κ. Δελαστίκ είναι στο ότι η Εφημερίδα Φιλελεύθερος είναι η εφημερίδα του Κυπριακού Πολιτικού κατεστημένου. Είναι σημαντικό λοιπόν, να αναμεταδοθούν αυτά τα μηνύματα στους απλούς πολίτες, τώρα που διαμορφώνεται η κοινή γνώμη στην Μητέρα Πατρίδα (και στην Κύπρο).

Ποτέ δεν θα ξεχάσω πόση απογοήτευση ένιωσα, όταν βρέθηκα στην Αθήνα, παραμονές του δημοψηφίσματος το 2004, όταν διαπίστωσα ότι είχε εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη, ότι… «επιτέλους είμαστε τότε κοντά σε λύση», ότι περίπου… «τελείωσαν τα βάσανα μας» κ.ο.κ.

Είναι σημαντικό να προωθηθούν τα άρθρα και οι απόψεις έγκυρων δημοσιογράφων (και πολιτικών που δεν βλέπουν την Κύπρο ως βαρίδι για την Ελλάδα, αλλά ως αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού), κυρίως στους απλούς πολίτες, υποψήφια θύματα της παραπλάνησης και της παραπληροφόρησης (της πλύσης εγκεφάλου που βρίσκεται σε εξέλιξη) που έχουν ανάγκη από σωστή πληροφόρηση (γιατί αν τους αφήσουμε στο έλεος της "ενημέρωσης " των Ανανιστών, η Κύπρος χάνεται). Ας μην ξεχνούμε ότι αρκετά από τα Μ.Μ.Ε. είναι ήδη ελεγχόμενα από τους «Ανανιστές» και έπεται και "μεγαλύτερη εξάπλωση" εφόσον κάποιοι αδίστακτοι είναι αποφασισμένοι να "πουλήσουν" την "λύση" ξοδεύοντας τεράστια ποσά.

Αυτή την Ελλάδα (του Δελαστίκ, του Παπαθεμελή κ.α.) χρειάζονται οι Έλληνες της Κύπρου κι όχι την Ελλάδα του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Αυτή την στήριξη χρειαζόμαστε κι όχι αυτή των Σαμαρά-Βενιζέλου, που χέρι με χέρι με τους Ανανιστές της Κύπρου, σπρώχνουν τον Κυπριακό Ελληνισμό στον εξανδραποδισμό του μέσω της "στήριξης" για αποδοχή της νέας μορφής του σχεδίου Ανάν.

Πανίκος Ελευθερίου
Άσσια – Κατεχόμενη Αμμόχωστος – Κύπρος

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!!! Η ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΎΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΉ "ΛΥΣΗΣ" ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ.


Θανάσιμη απάτη στο Κυπριακό.


Του Γ. Δελαστίκ.

Τεράστια επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήµατος που διαπράττεται εναντίον της Κύπρου από τον δεξιό πρόεδρό της Νίκο Αναστασιάδη και συνένοχο το ΑΚΕΛ βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο στη Μεγαλόνησο όσο και στην Ελλάδα.

Στην Κύπρο επιχειρείται µε προκλητικό τρόπο να εξαπατηθούν οι Ελληνοκύπριοι από τον πολιτικά ορκισµένο «ανανιστή», που εν πλήρει επιγνώσει εξέλεξαν πανηγυρικά ως πρόεδρο – αλλά τουλάχιστον εκεί αντιδρούν όλα τα κόµµατα της αντιπολίτευσης πλην φυσικά της ηγεσίας του… ΑΚΕΛ, η στάση της οποίας ήταν ανέκαθεν απαράδεκτα ενδοτική στο Κυπριακό. Αντιδρά ακόµα και το ∆ΗΚΟ που συµµετέχει στην κυβέρνηση Αναστασιάδη, την οποία ετοιµάζεται να εγκαταλείψει.

Το κοινό ανακοινωθέν που αποδέχθηκαν ο Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου στην παράγραφο 4 ορίζει µε απόλυτη σαφήνεια:

«Το οµοσπονδιακό σύνταγµα θα ορίζει ότι η ενωµένη οµοσπονδία της Κύπρου θα συγκροτείται από συστατικά κράτη ίσου στάτους». Στην παράγραφο 3 ορίζονται µεταξύ άλλων:

«Τα συνιστώντα κράτη θα ασκούν πλήρως και ανέκκλητα (σ.σ. χωρίς δηλαδή καµιά δυνατότητα ανάκλησης εκ των υστέρων) όλες τις εξουσίες τους χωρίς καταπάτηση από την οµοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι οµοσπονδιακοί νόµοι δεν θα καταπατούν νόµους των συστατικών κρατών εντός της έκτασης αρµοδιοτήτων των συστατικών κρατών…» αναφέρεται επί λέξει.

Ποια είναι η θανάσιµη απάτη του Αναστασιάδη; Άλλαξε τη σηµασία της σαφέστατης στα αγγλικά λέξης «κράτος (state)» αποδίδοντάς τη στα ελληνικά µε τη λέξη… «πολιτεία»!

Συνεπικουρούµενος από όλο το σύστηµα προπαγάνδας των µέσων ενηµέρωσης, προσπαθεί µε το τέχνασµα αυτό να εξαπατήσει τους Ελληνοκύπριους και να συγκαλύψει το έγκληµα της νοµιµοποίησης των αποτελεσµάτων της εισβολής του Αττίλα.

Από εκεί που έχουµε µία και µόνη Κυπριακή ∆ηµοκρατία διεθνώς αναγνωρισµένη και ένα παράνοµο τουρκοκυπριακό κρατίδιο στα κατεχόµενα εδάφη που το αναγνωρίζει ως κράτος µόνο η Τουρκία, η οποία και εισέβαλε στο νησί, τώρα θα έχουµε µε τον Αναστασιάδη «δύο συνιστώντα κράτη ίσου στάτους»! Φοβερή επιτυχία!

Προσέξτε πώς περιγράφει η κατεξοχήν εφηµερίδα του κυπριακού κατεστηµένου, ο Φιλελεύθερος, όσα είπε ο πανάθλιος πολιτικά Αναστασιάδης σχετικά µε τα ζητήµατα στα οποία αναφερόµαστε:

«Το οµοσπονδιακό σύνταγµα θα δεσµεύει το σύνολο των οργάνων της οµοσπονδίας και θα είναι ο υπέρτατος νόµος της οµοσπονδίας και των συνιστωσών πολιτειών. Οι συνιστώσες πολιτείες δεν είναι προϋπάρχον δικαίωµα υφιστάµενων ή αναγνωριζοµένων “κυριάρχων” κρατών, αλλά πρόνοια εκχωρούµενη εκ του συντάγµατος για τα συστατικά µέρη της οµοσπονδίας» γράφει.

Στη βάση της συνέντευξης Αναστασιάδη, µέσα σε χρωµατιστό γαλάζιο πλαίσιο σε ασπρόµαυρη (!) σελίδα, ο Φιλελεύθερος προβάλλει το εξής σηµείο των δηλώσεων του κύπριου προέδρου:

«Οι ρητές πρόνοιες του κοινού ανακοινωθέντος πουθενά δεν κάµνουν έστω την παραµικρή µνεία για προϋπάρχοντα ή ιδρυτικά ή συνιδρυτικά κράτη. Η µόνη αναφορά που γίνεται είναι η παραποµπή στο οµοσπονδιακό σύνταγµα µε ρητή πρόνοια που προβλέπει ότι το κράτος θα αποτελείται από δύο συνιστώσες πολιτείες» τονίζει επί λέξει.

Οι λαθροχειρίες του Αναστασιάδη και των µέσων που συντάσσονται µαζί του είναι δύο. Η πρώτη είναι βεβαίως η χρησιµοποίηση της λέξης «πολιτεία» για το ελληνοκυπριακό και το τουρκοκυπριακό ισότιµα συνιστώντα κράτη, όπως προαναφέραµε. Αυτή είναι η κύρια, η µέγιστη απάτη.

Η δεύτερη λαθροχειρία είναι σαφώς υποδεέστερης πολιτικής σηµασίας αλλά ακόµη πιο µακιαβελική στη σύλληψή της.

Εντέχνως ο κύπριος πρόεδρος επιχειρεί να θολώσει τα νερά προσθέτοντας στο ελληνοκυπριακό και το τουρκοκυπριακό κράτος προσδιοριστικά επίθετα που όντως δεν υπάρχουν στο κοινό ανακοινωθέν, ώστε να µπορεί µε το δίκιο του να ισχυριστεί ότι «τέτοιο πράγµα δεν υπάρχει στο κοινό ανακοινωθέν»!

Υποβαθµίζει δηλαδή τη λέξη «κράτος» και προσπαθεί να στρέψει τη συζήτηση στον προσδιορισµό των χαρακτηριστικών της κάθε… «πολιτείας»!

Ποιος µίλησε για παράδειγµα για «προϋπάρχον δικαίωµα υφιστάµενων ή αναγνωριζοµένων “κυριάρχων” κρατών»; Απολύτως κανένας! Μόνο ο Αναστασιάδης για να το διαψεύσει!

Ποιος µίλησε για «προϋπάρχοντα ή ιδρυτικά ή συνιδρυτικά κράτη»; Κανένας! Ποιον διαψεύδει λοιπόν ο Αναστασιάδης; Σε «συνιστώντα κράτη» όµως, όπως ρητά αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν, ο Αναστασιάδης όχι απλώς αποφεύγει να αναφερθεί, αλλά και αδίστακτα παραχαράσσει τον υπαρκτό όρο του ανακοινωθέντος στην ελληνική του απόδοση κάνοντάς τον… «συνιστώσες πολιτείες»!

Ακριβώς εδώ λοιπόν βρίσκεται η πολιτική απάτη:


Εχει απόλυτο δίκιο η Ε∆ΕΚ που καταγγέλλει ότι το κοινό ανακοινωθέν «οδηγεί σε διολίσθηση προς τις τουρκικές απαιτήσεις και επαναφορά σε λογικές του απορριφθέντος σχεδίου Ανάν». Πολύ σωστά µίλησε ο πρόεδρος της Ε∆ΕΚ Γιαννάκης Οµήρου, ο οποίος χαρακτήρισε το κείµενο του ανακοινωθέντος το χειρότερο πλαίσιο συζήτησης για τη λύση του Κυπριακού τα τελευταία… 40 χρόνια!

Το ∆ΗΚΟ εξέλεξε νέα Κεντρική Επιτροπή και νέο Εκτελεστικό Γραφείο, και τα δύο υπό τον απόλυτο έλεγχο του Νικόλα Παπαδόπουλου, ο οποίος προετοιµάζει την αποχώρησή του από την κυβέρνηση και γι’ αυτό ανανέωσε τα όργανα του κόµµατός του για να ξέρει µε σιγουριά ότι µπορεί να βασίζεται σε αυτά. Από την Κύπρο µεταδίδεται ότι το ∆ΗΚΟ θα φύγει από την κυβέρνηση Αναστασιάδη ενδεχοµένως αυτή την εβδοµάδα. Ιδωµεν…
prin.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κλείνει και τα νοσοκομεία ο Σαμαράς

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα πολυϊατρεία για ένα μήνα προκειμένου να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου, ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και έκανε την κάτωθι ανακοίνωση:

«Μετά τα πολυϊατρεία, αποφάσισα να κλείσω και όλα τα δημόσια νοσοκομεία. Με το κλείσιμο των δημόσιων νοσοκομείων, θα μεγαλώσει και άλλο το πρωτογενές πλεόνασμα. Οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν για την υγεία τους. Θα τους κάνει καλά ο Θεός. Οι άρρωστοι να προσεύχονται στον Θεό και την Παναγία και θα γίνουν καλά. Θα Του μιλήσω κι εγώ του Θεού επειδή είναι φίλος μου και τα λέμε. Όσοι δεν πιστεύουν στον Θεό θα πεθάνουν και θα πάνε στην κόλαση. Αμήν.»

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τα πολυϊατρεία και τα νοσοκομεία, ο Αντώνης Σαμαράς -μετά την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος- σκέφτεται να κλείσει και τα δημόσια σχολεία, ώστε να αυξηθεί και άλλο το πρωτογενές πλεόνασμα.

Η εκπαίδευση των μαθητών θα γίνεται με επιφοίτηση από το Άγιο Πνεύμα.

πηγή: Πιτσιρίκος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γενικό Λογιστήριο του Κράτους: Επαχθείς οι νέες συμβάσεις στους αυτοκινητοδρόμους

Έχουν πάρει σχεδόν 4 δισ. ευρώ για τα έργα και έχουν φτιάξει μόνο το 36% των αυτοκινητόδρομων

Οι τελευταίες αυξήσεις στα διόδια έχουν εξαγριώσει πολλούς κάτοικους της Αττικής. Την ίδια ώρα όμως οι παραχωρησιούχοι έχουν λάβει πάνω από 3,5 δισ. ευρώ, έχουν όμως φτιάξει μόνο το 36% των αυτοκινητοδρόμων

Στέλιος Μπαμιατζής

Η επανεκκίνηση των έργων στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους έχει δημιουργήσει την άνοδο στα διόδια, άνοδος η οποία αγγίζει ακόμη και το 60%.

Εντούτοις, το ζήτημα είναι πολύ βαθύτερο καθώς οι παραχωρησιούχοι εμφανίζονται στον Τύπο της Κυριακής (Ελεύθερος Τύπος) να έχουν εισπράξει 3,9 δισ. ευρώ, ενώ δεν έχουν κατασκευάσει παρά μόνο το 36% του συνόλου των αυτοκινητοδρόμων.

Τα έργα που ξεκίνησαν ενώ είχαν σταματήσει αφορούν στους αυτοκινητοδρόμους:
Ολυμπία Οδός
Νέα οδός
Ε-65
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015, εάν φυσικά δε διακοπούν ξανά οι εργασίες, και να φέρουν και αύξηση στο ΑΕΠ της τάξεως του 1,2%.

Εντούτοις, με την επανέναρξη των έργων ξεκίνησαν και οι μεγάλες αυξήσεις σε συγκεκριμένους σταθμούς. Έτσι, οι μεγαλύτερες αυξήσεις έχουν σημειωθεί – καταγραφεί στα διόδια της Νέας Οδού, δηλαδή σε Αφίδνες, Θήβα και Τραγάνα.

Αντίθετα, στους αυτοκινητοδρόμους Αιγαίου, αυξήσεις παρατηρούνται στους σταθμούς Πελασγίας και Μοσχοχωρίου.

Τον Ιανουάριο του 2015 αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία και τα διόδια στο Βαθύ Χαλκίδας, ενώ τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους αλλά και του 2015 θα ξεκινήσουν να λειτουργούν σταθμοί διοδίων σε Άγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη.

Δώσαμε 500 εκατ. ευρώ στις κοινοπραξίες για να ξεκινήσουν πάλι τα έργα

Ίσως να μην είναι ευρέως γνωστό, ισχύει όμως απόλυτα. Οι εταιρείες – κοινοπραξίες κατασκευής οι οποίες έχουν αναλάβει τα έργα έλαβαν αποζημίωση ώστε να ξεκινήσουν τα έργα, αποζημίωση που έφτασε τα 353,3 εκατ. ευρώ. Αποζημίωση δόθηκε και στις κοινοπραξίες παραχώρησης, ύψους 167 εκατ. ευρώ.

Συνολικά παραμένουν στα έργα περίπου 35 τράπεζες από τις 44 που ήταν αρχικά, ενώ υπολογίζεται πως το 55% θα προέλθει από ελληνικές τράπεζες.

Όσο για την πρόοδο των έργων, η Ολυμπία Οδός έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 29%, η Νέα οδός σε ποσοστό 31%, ο Ε-65 σε ποσοστό μόλις 17%, ενώ ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου κατά 70%.

Πρέπει όμως να σημειωθεί πως κόβονται ολόκληρα τμήματα αυτοκινητοδρόμων, με τις νέες συμβάσεις, σε σχέση με αυτά που προβλέπονταν το 2007.

Γενικό Λογιστήριο του Κράτους: Επαχθείς οι νέες συμβάσεις

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εκτιμά πως οι απώλειες του δημοσίου θα ανέλθουν στα 7,5 δισ. ευρώ, με βάση τις νέες τροποποιημένες συμβάσεις.

Αναλυτικά, σύμφωνα πάντα με την έκθεση του ΓΛΚ, οι απώλειες επιμερίζονται ως εξής:

Περίπου 1,1 δισ. ευρώ για τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.

Περίπου 1,2 δισ. ευρώ για τον Ε-65

Περίπου 2,1 δισ. ευρώ για την Νέα Οδό

Τέλος, περίπου 3,1 δισ. ευρώ για την Ολυμπία Οδό

Εκτός από αυτό όμως το δημόσιο υποχρεούται να καταβάλει και εφάπαξ δαπάνη ύψους 1.044 δισ. ευρώ στους τέσσερις παραχωρησιούχους κατά την περίοδο μελετών-κατασκευών των έργων μέχρι τις 31/12/2015.

Πηγή: 
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ιστορία σαν ομοιοτυπία..

Λένε ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα.
Εκτός απ' την δική μας περίπτωση που ξανάρχεται σαν φωτοτυπία, παλιάς μεν τεχνολογίας του 1967, αλλά φωτοτυπία!
Ή σαν εκείνο το κουίζ με τις δύο φωτογραφίες που έλεγε ''βρείτε τα σημεία που διαφέρουν''!

Και τότε λοιπόν όπως και τώρα, υπήρχε η πλήρης καπηλεία του θρησκευτικού συναισθήματος των πολιτών.
Από το ''Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών'', στο ''με την βοήθεια της Παναγιάς θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα''...μιά ανάσα δρόμος.
Επίσης από την θλιβερή κιτσαρία των εορτών στο Καλλιμάρμαρο για την ''Πολεμική αρετή των Ελλήνων'', στο εξίσου θλιβερό σόου του ''πρωθυπουργού'' με πλήρη κουστωδία και με κανάλια, φλας και κάμερες να μετατρέπει το Άγιον Όρος σε τηλεοπτικό πλατό, για να απαγγείλλει το ''Πάτερ Ημών''...δρόμος χωρίς ανάσα!
Διαφορά: Επειδή εκείνοι, τότε, δεν χρειάζονταν ψήφους (δικτατορία γαρ), μπορεί και να το πίστευαν. Ο σημερινός θεομπαίχτης Ψευταράς, εξαρτώμενος απ' τις ψήφους των επόμενων εκλογών για να διασώσει την δική του δικτατορία, είναι βέβαιο ότι παίζει με την Θρησκεία, την χρησιμοποιεί για τα καταστροφικά του σχέδια για την Πατρίδα (κράτος) και την Οικογένεια (κοινωνία). Άρα τούτος, είναι χειρότερος εκείνων!

Τότε, την ''νύφη'' την πλήρωσε η Κύπρος: διχοτόμηση και κατοχή έως σήμερα. Σήμερα, πάλι η Κύπρος είναι αυτή που πρώτη ετοιμάζουν να ''πληρώσει τα σπασμένα'' σε επίπεδο κρατικής υπόστασης και εδαφικής ανεξαρτησίας..
Διαφορά: Δεν πρόλαβαν τότε να διχοτομήσουν και την Ελλάδα. Τώρα ελπίζουν ότι με τις ''Ειδικές Οικονομικές Ζώνες'', και εφ' όσον δεν απαλλαγούμε έγκαιρα από τις δωσιλογικές κυβερνήσεις, θα προλάβουν. Άρα τούτοι, είναι ''εν δυνάμει'' επικινδυνότεροι εκείνων!

Τότε, υπήρχε το λεγόμενο ''σπουδαστικό''. Τμήμα της Ασφάλειας που είχε σαν ασχολία τα πολιτικά φρονήματα και την δράση σπουδαστών και φοιτητών. Σήμερα υπάρχει η κλήση για ανάκριση σε αστυνομικά τμήματα, μαθητών που πήραν μέρος σε καταλήψεις σχολείων.
Διαφορά: Δεν υπάρχει! Άρα η ολοκληρωτική νοοτροπία και τούτων και εκείνων είναι ίδια!

Οι υπόλοιπες διαφορές, στα οικονομικά, αγροτική παραγωγή (με την υλικοτεχνική υποδομή του τότε, απέναντι στις χωματερές και στις επιδοτήσεις του σήμερα), βιομηχανία και βιοτεχνία, χρειάζονται πολύ ανάλυση,
..αν και με μιά πρώτη ματιά φαίνεται ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις των Εφιαλτών, και σε αυτούς τους τομείς θα βρεθούν πολύ χειρότερες εκείνων!

Τί ξεχάσαμε;
Α! την Δημοκρατία!
Αλλά στην χώρα του Ψευταρά,
..μπορούμε να μιλάμε για Δημοκρατία;..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτοί είναι οι οκτώ «πονηροί» που έκλεψαν 9 εκατ. ευρώ για ΜΚΟ-φάντασμα !!!

Ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου που αγγίζει το ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ, κατάφερε να προκαλέσει η ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», τα στελέχη της οποίας πλέον βρίσκονται στα χέρια των Αρχών.

Οπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από πολύμηνη, μεθοδική και εξειδικευμένη αστυνομική και προκαταρκτική ποινική έρευνα, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των οκτώ εμπλεκομένων, εκ των οποίων ο ιθύνων νους και Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο, Κωνσταντίνος Τζεβελέκος έχει ήδη προφυλακιστεί.

Όπως διακριβώθηκε από την έρευνα οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποίησαν ως «όχημα» για την κακουργηματική απάτη την Μη Κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.), η οποία χρηματοδοτήθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 έως το 2004, από το Ελληνικό Δημόσιο, για την πραγματοποίηση προγραμμάτων αποναρκοθέτησης σε τρίτες χώρες.

Ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση

Για την υπόθεση ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου της Μ.Κ.Ο., Κωνσταντίνου Τζεβελέκου, της συζύγου του, τέως δημοσίου υπαλλήλου, τριών εν ενεργεία διπλωματικών υπαλλήλων και τριών συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων, που την επίμαχη χρονική περίοδο υπηρετούσαν στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Υ.Δ.Α.Σ.), στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Από τα διαθέσιμα στοιχεία που υπάρχουν στο Μητρώο ΜΚΟ, προκύπτει ότι πρόεδρος της ανωτέρω ΜΚΟ είναι ο Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, αντιπρόεδρος ο Δημήτριος Κανέλλης (δεν πρόκειται για τον συνεργάτη του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών αλλά γιά άλλο πρόσωπο με το ίδιο όνομα) και Γενικός Γραμματέας ο Θεόδωρος Μακρυνιώτης.

Ποιες είναι οι κατηγορίες σε βάρος τους

Κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες («ξέπλυμα βρώμικου χρήματος»), της ψευδούς βεβαίωσης και απιστίας σχετικά με την Υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και εντός του πλαισίου του νόμου 4022/2011 «Εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος Δημοσίου Συμφέροντος και άλλες διατάξεις».

Το αμαρτωλό χρονικό διάστημα 2000 - 2004

Ειδικότερα, η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία ξεπέρασε τους είκοσι μήνες, αφορά το χρονικό διάστημα 2000-2004, κατά το οποίο, η συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο. χρηματοδοτήθηκε από κονδύλια του Ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Υ.Δ.Α.Σ.) του Υπουργείου Εξωτερικών, για την πραγματοποίηση οκτώ προγραμμάτων αποναρκοθέτησης στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, στο Λίβανο και στο Ιράκ, ύστερα από την υπογραφή συμβάσεων πραγματοποίησης προγραμμάτων αναπτυξιακής συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη και σε βάθος διερεύνηση οικονομικών και λοιπών στοιχείων, καθώς και συντονισμένες έρευνες σε οικίες και έδρες εταιρικών σχημάτων ιδιοκτησίας του προέδρου της Μ.Κ.Ο. σε Ελλάδα και Κύπρο, σε συνεργασία με τις κυπριακές Αρχές, κατόπιν αιτήματος δικαστικής συνδρομής από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής διερεύνησης διαχειρίστηκε ένα τεράστιο όγκο δεδομένων που ξεπερνά τις 20.000 σελίδες, ενώ μόνο η αναφορά, που συνοδεύει τη σχετική δικογραφία που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ξεπερνά τις ογδόντα (80) σελίδες.

Η χρηματοδότηση εκταμιεύτηκε παράνομα

Στην πραγματικότητα όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προκαταρκτική ποινική διερεύνηση, το σύνολο της χρηματοδότησης εκταμιεύτηκε παράνομα, καθώς δεν πληρούνταν οι αναγκαίες προϋποθέσεις. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το υφιστάμενο πλαίσιο μόνο σε περιπτώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας προβλέπεται χρηματοδότηση που να καλύπτει το 100% του προγράμματος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις σχετικές συμβάσεις προγραμμάτων αναπτυξιακής συνεργασίας το ποσό θα κάλυπτε το 75% του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος, ενώ το υπόλοιπο 25% θα έπρεπε να προέρχεται από συμμετοχή της Μ.Κ.Ο., τουλάχιστον 15% ως ίδια συνεισφορά σε είδος ή σε χρήμα και από τρίτες πηγές, όπως χορηγίες και δωρεές.

Εκαναν εικονικές δωρεές για να συγκαλυφθεί η ελλειμματική αυτή συμμετοχή της ΜΚΟ

Για να συγκαλυφθεί η ελλειμματική αυτή συμμετοχή της Μ.Κ.Ο., επινοήθηκε τέχνασμα εικονικών δωρεών. Ειδικότερα οι αλλοδαποί εργαζόμενοι στα προγράμματα αποναρκοθέτησης, όπως για παράδειγμα ναρκαλιευτές, φέρονταν ότι επέστρεφαν στη Μ.Κ.Ο. υπό τη μορφή δωρεάς το 20-30% των φερόμενων αποδοχών τους, τις οποίες η Μ.Κ.Ο. δεν καταχωρούσε, ως όφειλε, στα σχετικά βιβλία που τηρούσε, αλλά αντίθετα τα παρουσίαζε ως ίδια συμμετοχή της, εξασφαλίζοντας έτσι περαιτέρω χρηματοδότηση.

Εκτός από την παραπάνω ιδιότυπη μεθοδολογία, ουσιαστικά ανακύκλησης του δημοσίου χρήματος, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, δεν εφαρμόστηκαν επιπλέον διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας σχετικά με τη χρηματοδότηση των Μ.Κ.Ο.

Συγκεκριμένα:
δε ζητήθηκε, ως επιβαλλόταν, σε καμία περίπτωση αποναρκοθέτησης, στις χώρες εκτέλεσης των προγραμμάτων, η έγκριση της οικείας Ελληνικής Πρεσβείας, σχετικά με τη σκοπιμότητα υλοποίησης.
οι καταβολές χρηματοδότησης πραγματοποιούνταν ενώ δεν υποβάλλονταν εκθέσεις προόδου.
γίνονταν δεκτά παραστατικά στην αραβική ή τη σερβική γλώσσα χωρίς να υπάρχει ελληνική μετάφραση.
δεν πιστοποιούνταν η υλοποίηση των προγραμμάτων από τις οικείες ελληνικές Πρεσβείες, κάποιες φορές μάλιστα η εκτέλεση τελούσε σε άγνοια των διπλωματών, ενώ,
ο έλεγχος των παραστατικών που υποβάλλονταν από τη Μ.Κ.Ο., από πλευράς της αρμόδιας διεύθυνσης της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ήταν ανύπαρκτος.

Επαιρναν τα κονδύλια για να πληρώνουν super market, εστιατόρια και πάρκινγκ

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι μέρος των κονδυλίων που εκταμιεύονταν προς την Μ.Κ.Ο. διοχετεύονταν στην κάλυψη μη επιλέξιμων δαπανών, σύμφωνα με τον Ειδικό Οδηγό για τις Μ.Κ.Ο., που δεν σχετίζονταν με λειτουργικά έξοδα για την εκτέλεση των προγραμμάτων, αλλά σε δαπάνες όπως η ενοικίαση γραφείων της Μ.Κ.Ο στην Αθήνα, προμήθεια αναλώσιμων, ακόμα και σε αγορές σε super market, πληρωμή εστιατορίου και parking του αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του Προέδρου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι κατηγορούμενοι, εν ενεργεία ή τέως δημόσιοι υπάλληλοι, κατά περίπτωση, ανάλογα με την θέση και τα καθήκοντα που κατείχαν την επίμαχη χρονική περίοδο, βεβαίωναν εν γνώσει τους ψευδώς σε δημόσια έγγραφα σχετικά με την νομιμότητα και κανονικότητα των κονδυλίων που εκταμιεύονταν προς την Μ.Κ.Ο. για την υλοποίηση των προγραμμάτων, ως συμμετοχή του Δημοσίου και προέβαιναν στην σχετική εκκαθάριση και εντολή πληρωμών προς την Μ.Κ.Ο.

Για την υπόθεση, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής ποινικής διερεύνησης και αστυνομικής έρευνας της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και παραγγέλθηκε η διενέργεια κύριας Ανάκρισης.

Με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Αθηνών, απαγορεύτηκε η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του προέδρου της Μ.Κ.Ο. και της συζύγου του, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Μ.Κ.Ο. και συγκεκριμένα δύο ακινήτων στους Αμπελόκηπους και δύο στη Ρόδο, συγχρόνως δε, θα κατασχεθεί και παραδοθεί στον Ο.Δ.Δ.Υ. πολυτελές επιβατηγό όχημα, περιουσιακό στοιχείο της Μ.Κ.Ο., το οποίο χρησιμοποιούσε κατά τις μετακινήσεις του ο πρόεδρός της.

Ύστερα από αίτημα δικαστικής συνδρομής των ελληνικών δικαστικών Αρχών πραγματοποιήθηκαν έρευνες από τις κυπριακές Αρχές, με την παρουσία Αξιωματικών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε οικίες ιδιοκτησίας ή διαμονής του προέδρου και της συζύγου του στην Κύπρο, όπου είχαν μετεγκατασταθεί από τον Αύγουστο του 2013, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
έγγραφα σχετικά με τη δράση της Μ.Κ.Ο., όπως αρχικές και τελικές εκθέσεις υλοποίησης προγραμμάτων αποναρκοθέτησης και τραπεζικά παραστατικά,
πιστωτικές κάρτες,
ένας οπτικός δίσκος και μια κινητή μονάδα αποθήκευσης δεδομένων (USB stick), ενώ,

σε φερόμενες ως έδρες εταιρικών σχημάτων ιδιοκτησίας του προέδρου της Μ.Κ.Ο. στην Κύπρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
χρήσιμα έγγραφα, αναφορικά με τη ίδρυση και λειτουργία των εταιρειών αυτών.
Επιπλέον, σε έρευνα που διενεργήθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε κατοικία ιδιοκτησίας της συζύγου του προέδρου της Μ.Κ.Ο. στη Ρόδο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
εκθέσεις προόδου και υλοποίησης προγραμμάτων αποναρκοθέτησης,
καταστατικά και τραπεζικά παραστατικά αναφορικά με οικονομικές συναλλαγές της Μ.Κ.Ο.,
φορολογικά στοιχεία,
τραπεζικές κάρτες,
εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων, καθώς και,
χειρόγραφες σημειώσεις,

Επίσης, σε έρευνα που διενεργήθηκε από την 4η Ειδική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών, με τη σύμπραξη Αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε διαμερίσματα και αποθήκη στους Αμπελόκηπους, ιδιοκτησίας της συζύγου του προέδρου της Μ.Κ.Ο., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
αποδείξεις ανταλλακτηρίων συναλλάγματος,
τραπεζικά παραστατικά,
αλληλογραφία,
επαγγελματικές κάρτες,
χειρόγραφες σημειώσεις,
κλειδιά τραπεζικής θυρίδας,
τραπεζικά βιβλιάρια,
τρεις (3) σφραγίδες του Υπουργείου Ανάπτυξης (εκ των οποίων μία στρογγυλή),
λειόκανο κυνηγετικό τυφέκιο μάρκας SAIGA-410 με γεμιστήρα που περιέχει τέσσερα (4) φυσίγγια τύπου 410*73MAG,
περίστροφο μάρκας SMITH & WESSON,
κουτί με πενήντα (50) φυσίγγια διαμετρήματος 38 mm special, καθώς και ξίφος

Σε βάρος του πρόεδρου της M . K . O . είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης καθώς και Ερυθρά Αγγελία Αναζητήσεων της INTERPOL για την υπόθεση.

Την προηγούμενη Παρασκευή (14-02-2014), μετά την απολογία του στην 4η Ειδική Ανακρίτρια, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ για τους συγκατηγορούμενούς του αναμένονται σχετικές αποφάσεις των δικαστικών Αρχών.

Η έρευνα συνεχίζεται στο πλαίσιο της κύριας Ανάκρισης.

Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....