Διυλιστήριο: 05/13/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Υπερ-υπολογιστή αποκτά η Ελλάδα

Από τον επόμενο μήνα οι ερευνητές όλων των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των ερευνητικών κέντρων της Ελλάδας θα έχουν στη διάθεσή τους, μέσω ενός πανελλαδικού οπτικού δικτύου νέας γενιάς, έναν υπερ-υπολογιστή. Οι δυνατότητες του νέου υπερ-υπολογιστικού συστήματος θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη επιστημονικών και τεχνολογικών εφαρμογών μεγάλης κλίμακας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, με πρωτοβουλία του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας, ολοκληρώνεται στο κεντρικό του κτίριο στο Μαρούσι, η εγκατάσταση του εθνικού υπολογιστικού συστήματος υψηλών επιδόσεων (High Performance Computer-HPC), με τη συνδρομή του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ).

Η ΕΔΕΤ ΑΕ, με την τεχνογνωσία που διαθέτει, θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της υποδομής και θα παρέχει συστηματική υποστήριξη στους χρήστες. Η νέα υποδομή θα ενσωματωθεί στο ευρωπαϊκό ‘οικοσύστημα' υπερ-υπολογιστών, φιλοδοξώντας να συμπεριληφθεί στους 300 ισχυρότερους υπολογιστές του κόσμου και να ενισχύσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στην πανευρωπαϊκή υποδομή PRACE (Partnership for Advanced Computing in Europe).

Το σύστημα αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας, καλύπτοντας τις ανάγκες των Ελλήνων ερευνητών και διευκολύνοντας την πρόσβασή τους στην πανευρωπαϊκή υποδομή του PRACE. Η Υπολογιστική Χημεία, η Φυσική, η Βιολογία, η Βιοϊατρική, η Μετεωρολογία, η Σεισμολογία, η Υπολογιστική Μηχανή, οι Επιστήμες Υλικών και οι Κοινωνικές Επιστήμες, είναι ενδεικτικά ορισμένα επιστημονικά πεδία που μπορούν να αξιοποιήσουν τον υπερ-υπολογιστή.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική», Άξονας Προτεραιότητας «03-Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας της Καινοτομίας και της Ψηφιακής Σύγκλισης» και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η υπολογιστική ισχύς του νέου συστήματος φτάνει τα 180 TFlops (τρισεκατομμύρια πράξεις κινητής υποδιαστολής ανά δευτερόλεπτο). Διαθέτει 426 υπολογιστικούς κόμβους και πάνω από 8.500 επεξεργαστικούς πυρήνες (CPU cores) διασυνδεμένους σε δίκτυο. Το σύστημα θα διαθέτει και σύγχρονα εργαλεία λογισμικού για την ανάπτυξη εφαρμογών, όπως μεταγλωττιστές, επιστημονικές βιβλιοθήκες και ‘σουίτες' επιστημονικών εφαρμογών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης δήλωσε την ικανοποίησή του, επειδή «η ελληνική ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα αποκτά επιτέλους μία σύγχρονη υποδομή υπερυπολογιστή»


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Οι γερμανικές αποζημιώσεις στο μετρό

Διαφημιστικό μήνυμα που προωθεί το αίτημα της κυβέρνησης για διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου προβάλλεται εδώ και λίγες ημέρες στους σταθμούς του μετρό. Με απόφαση τεσσάρων υπουργείων και του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, οι επιβάτες του μετρό ενημερώνονται για το περιεχόμενο του ελληνικού αιτήματος.
Επεκτείνεται η δράση του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ), το μήνυμα του οποίου παρακολουθούν πλέον και οι επιβάτες του μετρό. Εδώ και μερικές ημέρες προβάλλεται στους σταθμούς του μετρό ένα διαφημιστικό μήνυμα, που προωθεί το αίτημα της κυβέρνησης για διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Με απόφαση τεσσάρων υπουργείων που συνεργάζονται με το Εθνικό Συμβούλιο, οι επιβάτες του μετρό (γραμμές 1, 2 και 3) κατά την αναμονή τους στους σταθμούς μπορούν να απολαύσουν ακόμη ένα μήνυμα του ΕΣΔΟΓΕ.

Πρόκειται για μια συνεργασία των υπουργείων Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Εθνικής Αμυνας, Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων και Εξωτερικών με το ΕΣΔΟΓΕ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εντολή στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) δόθηκε γραπτώς από τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη και στη συνέχεια το αίτημα χρήσης του εξοπλισμού (οθόνες, διαφημιστικά πλαίσια και χώρος εκδηλώσεων) εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, που συνεδρίασε στις 17 Απριλίου.

Η ΣΤΑΣΥ παραχωρεί άνευ ανταλλάγματος 62 πλαίσια σε σταθμούς των γραμμών 1 και 2 αλλά και ενδεδειγμένους χώρους σε 50 σταθμούς των γραμμών 1, 2 και 3 (συνολικά 100 σημεία), όπου θα αναρτηθούν από 2 αυτοκόλλητες αφίσες. Παράλληλα, στη διάθεση του ΕΣΔΟΓΕ είναι οι οθόνες των σταθμών στις γραμμές 1, 2 και 3, όπου προβάλλεται ήδη το, διάρκειας λίγο άνω του ενός λεπτού, ενημερωτικό μήνυμα. Από τη ΣΤΑΣΥ ζητήθηκε, κι εκείνη δέχτηκε, να παραχωρήσει τους χώρους των σταθμών «Σύνταγμα» και «Κεραμεικός» για τον προγραμματισμό σχετικής εκδήλωσης.

Στο βίντεο, που προβάλλονται πλάνα από την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων στην Αθήνα, ακούγεται ο δημοσιογράφος Κώστας Σταυρόπουλος στην τελευταία ελεύθερη εκπομπή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας να προσφωνεί: «Οι Γερμανοί ευρίσκονται εις τα πρόθυρα των Αθηνών. Αδέρφια, κρατείστε καλά μέσα εις την ψυχήν σας το πνεύμα του μετώπου. Ο εισβολεύς εισέρχεται με όλας τας προφυλάξεις εις την έρημον πόλιν με τα κατάκλειστα σπίτια. Ελληνες, ψηλά τις καρδιές. Προσοχή: ο ραδιοφωνικός σταθμός των Αθηνών ύστερα από λίγο δεν θα είναι ελληνικός, θα είναι γερμανικός και θα μεταδίδει ψέματα. Ελληνες, μην τον ακούτε. Ο πόλεμός μας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι της τελικής νίκης». Στο τέλος του σποτ αναγράφεται στην οθόνη η φράση «Χτίζουμε το μέλλον χωρίς φασισμό». Το σποτ προβλήθηκε –πριν από τις οθόνες του μετρό– για πρώτη φορά, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τις γερμανικές αποζημιώσεις, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας, Κώστα Ησυχο.

Στο μεταξύ, στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης θέτει η Ρωσία μέρος των κρατικών της αρχείων που αφορούν την περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα. Η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα έστειλε εκτενή κατάλογο με τους τίτλους των αρχείων, έγγραφα, φωτογραφίες και ντοκιμαντέρ, που αναφέρονται στη ναζιστική κατοχή στην Ελλάδα. Σχετικό αίτημα είχε υποβάλει ο κ. Ησυχος κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα, τον περασμένο Μάρτιο, στον Ρώσο συμπρόεδρο της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, Μ. Σοκόλοφ.

Θέματα προγραμματισμού εργασιών αλλά και προετοιμασίας ειδικής για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας εξετάστηκαν στη χθεσινή, σύντομης διάρκειας, συνεδρίαση της νεοσυσταθείσας Επιτροπής του Κοινοβουλίου για τις Γερμανικές Οφειλές. Ορισμένα από τα επιμέρους θέματα λειτουργίας της Επιτροπής, ωστόσο, προκάλεσαν εντάσεις μεταξύ της προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου και των Νικ. Κακλαμάνη (Ν.Δ.) και Διαμάντως Μανωλάκου (ΚΚΕ)· εντάσεις οι οποίες προκάλεσαν την αποχώρησή τους. Από την εξέλιξη της συζήτησης προκύπτει ότι το ΚΚΕ πιθανώς θα επανεξετάσει την απόφασή του να συμμετέχει στην Επιτροπή.Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καταβολή 2,6 εκατ. ευρώ στην εφορία από επιχειρηματία της Μυκόνου

Αθήνα

Ποσό άνω των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ κατέβαλε στην εφορία επιχειρηματίας, ο οποίος διατηρεί πασίγνωστο κέντρο διασκέδασης στην παραλία Ψαρού της Μυκόνου, στο πλαίσιο των ευνοϊκών διατάξεων της ρύθμισης Βαλαβάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας κατέβαλε ποσό 2,1 εκατ. ευρώ κλείνοντας υπόθεση φοροδιαφυγής που αφορούσε παραβάσεις μη έκδοσης μεγάλης αξίας αποδείξεων το καλοκαίρι του 2009 ενώ το υπόλοιπο ποσό περίπου 500.000 ευρώ αφορούσε άλλες φορολογικές παραβάσεις.

Η καταβολή του ποσού έγινε στο πλαίσιο των ευνοϊκών διατάξεων της ρύθμισης Βαλαβάνη που προσφέρουν ισόποση με την εξόφληση της αρχικής οφειλής διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το συνολικό ποσό που είχε βεβαιωθεί με βάση τους ελέγχους στην επιχείρηση ξεπερνούσε τα 5 εκατ. ευρώ και με τη ρύθμιση καταβλήθηκαν 2,6 εκατ. ευρώ.


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα!..

     Βρέθηκε λέει κρυφός λογαριασμός στην Τ.τ.Ε., και μάλιστα ξεχασμένος(!), με 700 εκατομμύρια(!!),
..από τον οποίο και αποπληρώθηκε πρόσφατη δόση προς το ΔΝΤ, χωρίς να ζοριστούμε ιδιαίτερα!

Και τότε γιατί πέρσι είχατε στήσει τέτοιο θέατρο με τα ''ισοδύναμα'' που δεν βρίσκατε, και έπρεπε ντε και καλά να βρείτε (καμιά διακοσαριά εκατομμύρια),
..αλλοιώς θα ήσασταν ''αναγκασμένοι'' να κόψετε κι άλλο τις συντάξεις και να στείλετε στον θάνατο κι άλλους ηλικιωμένους συνταξιούχους από αδυναμία προμήθειας των αναγκαίων φαρμάκων,
..ώ εγκληματικά ανίκανε πρώην ''πρωθυπουργέ'';

Και ποιός νομίζεις ότι τα πιστεύει όλα αυτά;
Ήταν σίγουρα ''ξεχασμένος'' ο συγκεκριμένος λογαριασμός; Και πόσοι άλλοι παρόμοια ''ξεχασμένοι'' άραγε υπάρχουν;
Ή μήπως τα λεφτά αυτά τα είχατε αφήσει ''καβάτζα'' για εξυπηρετήσεις ''ημετέρων'', για ρουσφέτια και διορισμούς, και κομματικές ανάγκες;
Και ποιός μας εγγυάται ότι κάμποσα απ' αυτά τα έτσι κι αλλοιώς ''ξεχασμένα'' λεφτούλια,
..δεν θα βρίσκονταν σε λίγο καιρό σε κάποιους ιδιωτικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και αλλού;
Κι αν πράγματι ήταν αληθινά ξεχασμένα, δεν αισθάνεσαι ρε άχρηστε πόσο κακό προξένησες στην κοινωνία και στην χώρα με την τόση ανεπάρκειά σου;

Αλλά όχι! Δεν είσαι απλώς ανεπαρκής.
Είσαι ένας πολιτικός εγκληματίας, ένας μαφιόζος της πολιτικής που εκτελούσες στυγνά το συμβόλαιο θανάτου τούτου του λαού,
..που είχες υπογράψει με τους ''Εταίρους'' τοκογλύφους, προκειμένου να σε κάνουν πρωθυπουργό!

Το κακό που προκάλεσες στην χώρα είναι ανήκεστο.
Κι έρχεσαι τώρα, μέσω των μηντιακών παπαγάλων σου, να φανείς ανθρώπινος, να σε λυπηθούμε,
..ότι τάχα έπαιζες με τον γιό σου, όπως οι κανονικοί άνθρωποι, κι έκανες ''βαβά'' τον αγκώνα σου,
..άχου το, να το κάνουμε ''μα'', να περάσει!
Στα τσακίδια! Ολόκληρος, και όλος ο συρφετός που έσερνες και σέρνεις πίσω σου!
Άνθρωποι πέθαναν εξ αιτίας σου. Νέοι κα γέροι. Εξ αιτίας της ανικανότητάς σου, και εξαιτίας της ηθελημένης πολιτικής σου κακουργίας.

Τα πεπραγμένα σου τα βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας, όπως τώρα με τον κρυφό και ''ξεχασμένο'' λογαριασμό,
..και είναι ασυγχώρητα από λαό και ιστορία.

Όσο υπάρχεις πολιτικά είσαι επικίνδυνος.
Αγκάθι φαρμακερό στα πλευρά της χώρας.
Βαρίδι και εμπόδιο.
Χάσου από μπροστά μας!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ομολογία ΣΟΚ Σημίτη: Το ελικόπτερο στα Ίμια έπεσε γιατί πέταγε πολλές ώρες!


Το είπε σήμερα μέσα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και δεν άνοιξε... ρουθούνι. Δεν συγκινήθηκε κανένας δικαστής και κανένας εισαγγελέας.

Η ομολογία του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας, του ανθρώπου που με τους χειρισμούς του έμπλεξε τη χώρα στη μεγαλύτερη περιπέτεια από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είναι κάτι παραπάνω από φρικτή. Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα είπε το εξής: «Επεσε τότε ένα ελικόπτερο και σκοτώθηκαν τα παιδιά γιατί το ελικόπτερο πέταξε περισσότερες ώρες, γιατί δεν υπήρχαν άλλα ελικόπτερα».

Τον άκουσαν όλοι. Κανείς δεν στάθηκε στην ομολογία του. Το θέμα προσπεράστηκε εν τάχει, λες και το αίμα των ηρωϊκών πιλότων στέγνωσε...

Λες και τα παιδιά αυτά έφυγαν έτσι απλά...

Όχι κύριοι, εκτός από το ποινικό και το πολιτικό κόστος υπάρχει και η πίστη στην Πατρίδα, το υπέρτατο αγαθό που αρκετοί σε αυτό τον τόπο, το κόστος αυτό, το πλήρωσαν με το αίμα τους για να μπορεί ο κάθε «ανθρωπάκος» που λέγεται Σημίτης ή όπως αλλιώς, να κάνει τις βόλτες του στο Κολωνάκι και να αρθρογραφεί στο Βήμα για τη διάσωση της χώρας, αφού πρώτα τη βούλιαξε.

Σε πια άλλη χώρα πρώην πρωθυπουργός θα έλεγε τέτοιο πράγμα και θα κυκλοφορούσε ελεύθερος;


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Κόκκινα δάνεια»: Οι 4 ρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών


Πακέτο ρυθμίσεων για τα «κόκκινα» δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αλλά και τους πλειστηριασμούς κύριας κατοικίας αναμένεται να καταθέσει σύντομα στη Βουλή το υπουργείο Οικονομίας μετά τη συμφωνία με τους δανειστές.

Πακέτο… ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων, που έχουν εκτοξευτεί στα 84 δισ. ευρώ, ετοιμάζει ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, μετά τη συμφωνία που έχει επέλθει για το ζήτημα της αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους Θεσμούς.

Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση:

1. Επιτάχυνση της εκδίκασης των προσφυγών στον «νόμο Κατσέλη»

2. Ευνοϊκές ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων με βάση τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης των νοικοκυριών (Κώδικας Δεοντολογίας Τραπεζών).

3. Προστασία της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμούς με υποχρεωτική καταβολή ελάχιστης δόσης (Απαγόρευση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας).

4. Διαγραφές δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ρυθμίσεις με φορολογικά κίνητρα (Νόμος Δένδια για επιχειρηματικά δάνεια).

Να σημειωθεί ότι τα «κόκκινα» δάνεια έχουν εκτοξευθεί στα 84 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2015, ενώ το έτος 2014 είχαν φτάσει στα 78,5 δισ. ευρώ.

Πηγή: Έθνος

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Market Watch για δανειστές: "Να τους πει ο Α.Τσίπρας να πηδήξουν...σε μια λίμνη "


Ότι οι δανειστές επίτηδες δεν προχωρούν σε συμφωνία και έχουν παράλογες απαιτήσεις από την Ελλάδα για να αγοράσουν τα περιουσιακά της στοιχεία για ένα κομμάτι "ψωμί" καταγγέλει το αμερικανικό Marketwatch και προτρέπει τον Ελλήνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα να τους πει "πηγαίνετε να πηδήξετε...σε μια λίμνη".


Είναι σαφές πια ότι παίζεται ένα πολύ άσχημο παιχνίδι εις βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού. Ένα παιχνίδι που δυστυχώς κρατάει πέντε χρόνια τώρα, και ακόμα το τέλος του δεν είναι ορατό, ίσως γιατί η μόνη λύση για την χώρα είναι να σταματήσει απλά να συμμετέχει.

Για τον τρόπο που οι πιστωτές θέλουν να επιβάλλουν τις πολιτικές τους στην Ελλάδα,αναφέρεται ο αρθρογράφος του Market Watch, Μπρετ Άρεντς και κάνει λόγο για την «όρεξη» των παγκόσμιων τραπεζιτών να αγοράσουν την Ελλάδα φθηνά.

Αυτό που αναφέρει είναι ότι η διεθνής τραπεζική κοινότητα έχει βάλει στόχο να πάρει τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας, με όσο το δυνατόν μικρότερο τίμημα. «Μισώ να ακούγομαι ως θεωρητικός των συνωμοσιών, αλλά είμαι σίγουρος γι' αυτό. Ένα από τα πιο περίεργα στοιχεία από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, είναι η επιμονή των πιστωτών ότι μέρος οποιασδήποτε συμφωνίας διάσωσης, πρέπει να είναι η πώληση μεγάλου μέρους της εγχώριας περιουσίας της».

Ο Άρεντς αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας που ενδιαφέρουν ξένους αγοραστές, σημειώνοντας πως ακόμη και αν προχωρήσουν τα deals δεν θα σώσουν την Ελλάδα. «Μεταξύ αυτών είναι το λιμάνι του Πειραιά, μετοχές των Ελληνικών Πετρελαίων, το αεροδρόμιο της Αθήνας, η εθνική υπηρεσία ταχυδρομείου, οι εταιρείες ύδρευσης, και μια ποικιλία των ακινήτων. Οι εκτιμήσεις σχετικά με την «αξία» του χαρτοφυλακίου ποικίλλει σημαντικά, αλλά σίγουρα είναι μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια», γράφει χαρακτηριστικά και εξηγεί:

«Δεδομένων των χαρακτηριστικών της κρίσης, η απαίτηση αυτή δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Πώς το ξεπούλημα στο λιμάνι του Πειραιά σε εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου μπορεί να βοηθήσει ένα εκατομμύριο ανέργους Έλληνες να βρουν δουλειά; Δεν θα βοηθήσει. Πώς το ξεπούλημα ενός χαρτοφυλακίου των τριάντα πέντε κυβερνητικών κτιρίων θα βοηθήσει ένα εκατομμύριο ανέργους Έλληνες να βρουν δουλειά; Δεν θα βοηθήσει. Και πώς η πώληση μετοχών στην Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης θα βοηθήσει αυτούς τους εργαζομένους να βρουν δουλειά; Δεν θα βοηθήσει».

Αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις θα έχουν νόημα σε μακροπρόθεσμη βάση, ενώ σημειώνει πως αυτές οι επιχειρήσεις θα είναι καλύτερα σε χέρια ιδιωτών. Από την άλλη, όμως, αν πουληθούν τώρα δεν θα έχουν καμία επίδραση στην οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα.

Ακολούθως θυμίζει πως η Ναόμι Κλάιν στο περιβόητο βιβλίο της «Το δόγμα του σοκ» είχε γράφει ότι αυτή η πρακτική είναι άκρως τυπική για το ΔΝΤ, καθώς έτσι λειτουργεί σε κάθε κρίση. «Είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας σας υπό κατάρρευση;Τι κρίμα. Αλλά πριν σας αποστείλουμε δέματα με τρόφιμα, παρακαλούμε να υπογράψετε αυτό το έγγραφο συμφωνώντας να πουλήσετε τον εθνικό φορέα ύδρευσης σε Vulture Capital. Κανείς δεν μπορεί να αγοράσει σε χαμηλά επίπεδα, αν δεν μπορεί να βρει ένα κορόιδο που να είναι διατεθειμένο να πουλήσει σε αυτά τα επίπεδα.», γράφει με εύγλωττο τρόπο.

Συμπληρώνει, δε, πως μπορεί η Wall Street να χρησιμοποιεί έναν γελοίο ευφημισμό ότι από κάθε συναλλαγή επωφελούνται και οι δύο πλευρές, όμως, στην περίπτωση της Ελλάδας, προφανώς, υπάρχει ένας νικητής. «Και μπορεί να δει κανείς γιατί τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια θα θέλουν να αγοράσουν ελληνικά περιουσιακά στοιχεία αυτή τη στιγμή. Ο δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχει υποχωρήσει κατά 85% από τα επίπεδα του 2007. Είναι δύσκολο να αποτιμά κανείς τις επενδύσεις κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, επειδή τα κέρδη έχουν εξατμιστεί προσωρινά.

Ο Άρεντς σημειώνει πως η Ελλάδα πάσχει από «καταστροφική έλλειψη νομίσματος» και προσθέτει: «Η τραγωδία – ή, αλλιώς, η οργή - είναι ότι αυτή η κρίση είναι επιλύσιμη.Ο φούρναρης δεν έχει χρήματα, έτσι δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να πληρώσει έναν κουρέα για να κόψει τα μαλλιά του. Ως αποτέλεσμα, ο κουρέας δεν έχει χρήματα - έτσι δεν μπορεί να πληρώσει για τον αρτοποιό. Το αποτέλεσμα είναι ότι και οι δύο είναι εκτός εργασίας. Το 2008, το εργατικό δυναμικό της χώρας ήταν στους 4.600.000 Έλληνες. Σήμερα, είναι μόλις 3,6 εκατ. Το άλλο εκατομμύριο δεν κάνει τίποτα. Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα είναι πλέον 27% - και περισσότερο από 50% μεταξύ των νέων».

Για να καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει πρωτογενές πλεόνασμα - που σημαίνει ότι λειτουργεί με κέρδος, πριν από τις πληρωμές του χρέους - από το 2013. Αυτό το πλεόνασμα, όπως παραδέχεται το ΔΝΤ, είναι τώρα ένα υγιές 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. Η χώρα εξάγει πράγματι περισσότερα από όσα εισάγει. Και τα χρέη της χώρας πέφτουν - από το μέγιστο των 355 δισ. ευρώ το 2011, σε 316 δισ. ευρώ σήμερα.

Σε όλη την Ελλάδα, οι τοπικές κοινότητες έχουν απελπιστεί από τις υποδείξεις των διεθνών οικονομολόγων. Το μυστήριο είναι γιατί ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας δεν ακολουθεί τη λύση να χρησιμοποιήσει ένα νέο εθνικό νόμισμα για να επαναπροσλάβει τον εκατομμύριο ανέργους, και να πει στο ΔΝΤ και την ΕΕ να πάνε να πηδήξουν σε μια λίμνη».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Κυβίστηση μετά μουσικής. Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για το Μέγαρο - Δεν ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Ν. Ξυδάκης. Τι προβλέπει σήμερα, τι ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγους μήνες

Τροπολογία με την οποία διευκολύνεται η λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης στη Βουλή, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων που ψηφίζεται μέσα στην ημέρα.


Με την τροπολογία:

- Παρατείνεται εκ νέου μέχρι 31.8.2015 (έληξε 30.4.2015) η απαλλαγή του ΟΜΜΑ από την υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας με όλες τις αναφερόμενες συνέπειες (αναστολή συμψηφισμών και μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, μη υπολογισμός τόκων και προστίμων για χρέη από καταπτώσεις εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου κλπ).

- Αυξάνονται σε ενενήντα (90) από σαράντα οκτώ (48) που ισχύει σήμερα ο αριθμός των ισόποσων μηνιαίων δόσεων για τις οφειλές του ΟΜΜΑ προς το ΙΚΑ που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι και τον Απρίλιο 2014 και έχουν ήδη ενταχθεί σε ρύθμιση. Επιπλέον παρέχεται έκπτωση 50% στις προσαυξήσεις και τα πρόσθετα τέλη των ανωτέρω οφειλών.

- Παρατείνεται έως 30.8.2015 η θητεία του ΔΣ του ΟΜΜΑ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, μετά την κατάθεση της τροπολογίας προανήγγειλε και νομοθετική ρύθμιση για το Μέγαρο Μουσικής, βιώσιμη και δίκαιη όπως τη χαρακτήρισε, που θα φέρει στη Βουλή σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την οποία θα διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον και θα επιλύεται το θέμα το οποίο, όπως είπε ο υπουργός, «έχει φέρει πονοκέφαλο σε προηγούμενες κυβερνήσεις».

Αξίζει όμως να αναφέρουμε πως στις 17 Δεκεμβρίου η ΕΕΚΕ Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει την παρακάτω ανακοίνωση μετά από δημοσίευμα της Καθημερινής ζητώντας από την τότε Κυβέρνηση να καταθέσει τον πλήρη φάκελλο με όλα τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν στο Μέγαρο:

Η ανακοίνωση:

"Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή”, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού δήλωσε στην εφημερίδα ότι επίκειται η οριστική λύση για το ζήτημα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές του Υπουργείου, αναφέρει ότι το συντομότερο δυνατόν θα κατατεθεί σχετική τροπολογία.

Το κράτος φέρεται να αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση των χρεών του Μεγάρου, ύψους 420 εκατομμυρίων ευρώ, με αντάλλαγμα την απόκτηση της κυριότητας των κτιρίων του Μεγάρου και της πλειοψηφίας στο Δ.Σ του Οργανισμού.

Όπως ήδη έχει αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική αυτή έχει βάθος τουλάχιστον δεκαετίας, καθώς, με υπουργικές αποφάσεις των ετών 2004, 2005 και 2007, το ελληνικό Δημόσιο έχει εγγυηθεί δάνεια ύψους 245.000.000 Ευρώ, τα οποία έχουν προσαυξηθεί με τόκους υπερημερίας. Δεν είναι γνωστό επισήμως αν πέραν του συγκεκριμένου δανείου, η φερόμενη πρόταση αφορά τυχόν άλλες οφειλές.

Ήδη από τις 6/5/2014 καταθέσαμε στη Βουλή Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων με την οποία ζητούμε από την Κυβέρνηση να καταθέσει τον πλήρη φάκελλο με όλα τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν στο Μέγαρο.

Η Κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, όφειλε εντός ενός μήνα να καταθέσει στη Βουλή τα σχετικά στοιχεία. Ενώ όμως έχουν περάσει τόσοι μήνες, το Υπουργείο δεν έχει απαντήσει.

Το ζήτημα των οικονομικών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών βρίσκεται στο σκοτάδι. Γιατί η Κυβέρνηση επιλέγει παρατύπως να μην καταθέσει τα οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού; Τι αποκρύπτει;

Είναι αδιανόητο η Κυβέρνηση να καλέσει τη Βουλή να συμφωνήσει σε οποιαδήποτε λύση για τα ζητήματα του Μεγάρου, ενώ εκκρεμούν απαντήσεις. Προϋπόθεση μιας λύσης, είναι η πλήρης διαφάνεια. Διαφάνεια χωρίς απαντήσεις στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο δεν νοείται.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να καταθέσει τα πλήρη στοιχεία, ούτως ώστε ο ελληνικός λαός να αποκτήσει πλήρη εικόνα για τα οικονομικά του Οργανισμού".
Στις 7 Μαΐου του 2014 είχε κατατεθεί και ερώτηση από 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έθιγε το Δ.Σ. του ΟΜΜΑ.

Μεταξύ άλλων αναφερόταν:

"Το Ελληνικό Δημόσιο έμπαινε εγγυητής με πολιτικές αποφάσεις των τότε κυβερνώντων, χωρίς να μπορεί να υπολογίσει τη δαπάνη εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού! Η πολιτική απόφαση επιβεβαιώθηκε νομοθετικά και εμβαθύνθηκε το 2011 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το άρθρο 45 παρ. 11 περ. β' του ν. 3943/2011, σύμφωνα με το οποίο "το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει απευθείας και εμπροθέσμως στη δανείστρια τράπεζα το ποσό της εκάστοτε οφειλής, χωρίς δικαίωμα αναγωγής και συμψηφισμού κατά του ΟΜΜΑ και χωρίς εν γένει να διατηρεί αξίωση κατά του ΟΜΜΑ για την αναζήτηση οποιουδήποτε ποσού καταβάλλεται από το Ελληνικό Δημόσιο εξ αυτής της αιτίας (...) υπό την προϋπόθεση ότι (...) η πλειοψηφία των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού να διορίζεται απευθείας από τους υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού και Τουρισμού", κάτι το οποίο, αν συμβεί, χαρίζεται στον ΟΜΜΑ το ποσό των 95 εκατ. ευρώ, καθώς το Δημόσιο παραιτείται από κάθε αξίωση!".
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου του Βορρά, Σαββίδης, κατέβαλε 10,3 εκατ. ευρώ

Ο μεγαλομέτοχος του «δικεφάλου του βορρά» απαλλάσει σήμερα τον σύλλογο από τα χρέη προς το Δημόσιο.

Η μεταφορά χρημάτων έγινε διατραπεζικά (10, 866 εκατομμύρια ευρώ) και πλέον, στις 14:15, ο Ιβάν Σαββίδης θα βάλει και επίσημα τέλος στον βραχνά που ταλαιπωρεί τον ΠΑΟΚ εδώ και χρόνια, προσκομίζοντας στη ΦΑΕ Θεσαλλονίκης τα δικαιολογητικά!

Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρώσει τη διαδικασία κι έτσι, ο Ρώσος θα συνεχίσει για την εκπλήρωση του οράματος και του πλάνου που έχει για την ομάδα.

Λίγη ώρα μετά την αποπληρωμή των χρεών προς το δημόσιο, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, τόνισε πως ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός, έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία μια μεγάλης ομάδας, μίλησε για τα σχέδια ανακατασκευής της Τούμπας, ενώ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Contra.gr όσον αφορά το θέμα του νέου τεχνικού διευθυντή.
http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρήγμα στην κυβέρνηση για Τέμενος και Μέγαρο Μουσικής - Καταψήφισαν δύο τροπολογίες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες


Οι πρώτες ρωγμές στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Ανεξάρτητων Ελλήνων άρχισαν να φαίνονται. Συγκεκριμένα μετά την επίθεση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Υπουργό Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο  χαρακτηρίζοντας πως με την πράξη να αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους στα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας ''συνθηκολόγησε με τον αναχρονισμό'', έρχονται σήμερα οι ψηφοφορίες για την δημιουργία τεμένους στην Αθήνα και η χρηματοδότηση του μεγάρου μουσικής.

Για την δημιουργία τεμένους 

Ψηφίστηκε η τροπολογία σχετικά με τις διαδικασίες ανέγερσης του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό, βάσει της οποίας ρυθμίζονται πολεοδομικές εκκρεμότητες ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του. Παρά τις διαφωνίες των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ η κυβέρνηση δεν έκανε πίσω και έτσι το κόμμα του Π. Καμμένου καταψήφισε την ρύθμιση. «Κατά» ψήφισε και η Χρυσή Αυγή, ενώ υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα: ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΚΚΕ και ΠαΣοΚ.


Η στάση των ΑΝΕΛ προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ Εμ. Συντυχάκη ο οποίος τους κατηγόρησε ότι «ταυτίζονται με τον σκοταδισμό», ενώ η βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου απάντησε ότι «είναι ανήκουστο το ΚΚΕ να μας ταυτίζει με τη Χ.Α. επειδή συμφωνούμε σε αυτό το θέμα» και ζήτησε από τον βουλευτή του ΚΚΕ «να το πάρει πίσω».

Οι ΑΝΕΛ είχαν δηλώσει ότι η τροπολογία αυτή είναι τουλάχιστον άκαιρη συνδέοντας το όλο θέμα με την στάση της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, δεδομένου ότι η γειτονική χώρα «δεν έχει πραγματοποιήσει βήματα προόδου τόσο σε σχέση με τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, όσο και σε σχέση με τις υποχρεώσεις της από το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές συμβάσεις για την επαναπροώθηση των προσφύγων - μεταναστών στις χώρες από τις οποίες εισήχθησαν στην Ε.Ε.», όπως είχε δηλώσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Κυβίστηση μετά μουσικής. Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για το Μέγαρο

Τροπολογία με την οποία παρατείνεται για ακόμα τέσσερις μήνες η απαλλαγή του Μεγάρου Μουσικής από την υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, διπλασιάζεται ο αριθμός των δόσεων ρύθμισης των οφειλών του προς το ΙΚΑ και μειώνονται κατά 50% στις προσαυξήσεις των συγκεκριμένων οφειλών κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Σύμφωνα με την τροπολογία:
Παρατείνεται εκ νέου μέχρι 31.8.2015 (έληξε 30.4.2015) η απαλλαγή του ΟΜΜΑ από την υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας με όλες τις αναφερόμενες συνέπειες (αναστολή συμψηφισμών και μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, μη υπολογισμός τόκων και προστίμων για χρέη από καταπτώσεις εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου κλπ)
Αυξάνονται σε 90 από 48 που ισχύει σήμερα ο αριθμός των ισόποσων μηνιαίων δόσεων για τις οφειλές του ΟΜΜΑ προς το ΙΚΑ που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι και τον Απρίλιο 2014 και έχουν ήδη ενταχθεί σε ρύθμιση.
Παρέχεται έκπτωση 50% στις προσαυξήσεις και τα πρόσθετα τέλη των ανωτέρω οφειλών
Παρατείνεται έως 30.8.2015 η θητεία του ΔΣ του ΟΜΜΑ

Σχετικά με την τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής, παρών ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και ΚΚΕ, ενώ καταψήφισαν και πάλι Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι Έλληνες ενώ την υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Βόμβα από τον Βουλευτή Χαικάλη

Σήμερα το βράδυ ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαικάλης στην εκπομπή παρεμβάσεις στο Blue Sky με τον Άκη Παυλόπουλο, επεσήμανε ότι οι κόκκινες γραμμές των Ανεξάρτητων Ελλήνων παραμένουν και είναι τελείως αντίθετοι με την διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, ή με την αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα. Παρόλο αυτά διευκρίνησε ότι θα περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης (που γίνεται για πρώτη φορά, και ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν διαπραγματεύονταν) για να τοποθετηθούν και να δουν συνολικά τα άρθρα προς ψήφιση 

 http://diulistirio.blogspot.gr/Διαβάστε περισσότερα.... »
....