Διυλιστήριο: 06/02/16
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

Ρεύμα στην Αθήνα με τη δύναμη του ΑιγαίουΤις επόμενες εβδομάδες, 50.000 νοικοκυριά της πρωτεύουσας, για παράδειγμα μιας περιοχής που αγγίζει τα όρια του Περιστερίου, θα ανάβει και θα σβήνει τους διακόπτες του ηλεκτρικού χωρίς να επιβαρύνει διόλου το περιβάλλον. Τουναντίον, το περιβάλλον θα είναι σύμμαχος καθώς από αυτό θα προέρχεται η καθαρή ηλεκτρική ενέργεια που θα φτάνει στην πρωτεύουσα.

Ο λόγος για το αιολικό πάρκο, στην νησίδα Άγιος Γεώργιος – ή Σαν Τζώρτζης - στα ανοιχτά του Σουνίου όπου η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ολοκλήρωσε ένα πρωτοποριακό έργο ισχύος 73,2 ΜW.

Πρόκειται για μια επένδυση, ύψους 150 εκατ. ευρώ, που ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ – περίπου ενάμιση χρόνο. Με ένα υποθαλάσσιο καλώδιο θα μεταφέρεται στο Λαύριο και από εκεί στην υπόλοιπη Αττική, μέσα από το Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα, καθαρό ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο μεταφράζεται σε εξοικονόμηση 60.000 τόνων πετρελαίου και την αποφυγή άνω των 180.000 τόνων εκπεμπόμενων ρύπων.

Το συγκεκριμένο έργο πέρα από το μέγεθος και την συμβολή του σε οικονομία και μείωση της ρύπανσης έχει και μία ιδιαίτερη πρωτιά. Είναι το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο που δημιουργείται στην Ελλάδα και η ειρωνεία θέλει να αντιστρέφονται οι ρόλοι και αντί να είναι η πρωτεύουσα αυτή που τροφοδοτεί το νησί με ενέργεια, είναι το ξερονήσι αυτό που θα καλύπτει τις ετήσιες ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας 50.000 νοικοκυριών της Αθήνας, που αντιστοιχούν στο 1% των νοικοκυριών της χώρας.

Το παραπάνω είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα του αναξιοποίητου θησαυρού που κρύβουν οι θάλασσες μας. Με μέση ετήσια παραγωγή ανά εγκατεστημένο μεγαβάτ υπολογισμένη σχεδόν στις 3.000 μεγαβατώρες και συντελεστή φορτίου 33% αντί 25% που είναι ο μέσος όρος των Αιολικών Πάρκων που λειτουργούν ήδη στην Ελλάδα, η επένδυση είναι η πλέον πρωτοποριακή στον τομέα ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Ελλάδα, ωστόσο αξιοποιεί ένα απειροελάχιστο μόλις μέρος του αιολικού δυναμικού του Αιγαίου.

Η αιολική ενέργεια είναι βασικός πυλώνας της ενεργειακής επανάστασης που έχει αρχίσει να συντελείται σε όλο τον κόσμο, για λόγους περιβαλλοντικούς αλλά και στενά οικονομικούς. Σήμερα, ο «ασκός του Αιόλου» είναι ανοικτός για καλό και δίνει καθαρή ενέργεια σε κόστος ανταγωνιστικό με εκείνο των ορυκτών καυσίμων (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) χωρίς να συνυπολογιστεί το κόστος ρύπανσης των τελευταίων και παρά τις πολύ χαμηλές τιμές τους! Ήδη, ακόμη και χώρες όπως η Σαουδική Αραβία ή το Ντουμπάϊ, που οι οικονομίες τους εξαρτώνται εντελώς από τις εξαγωγές ορυκτών καυσίμων, προσπαθούν να στραφούν σε άλλες μορφές ενέργειας και οικονομικής δραστηριότητας.

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ η οποία ολοκλήρωσε με επιτυχία την επένδυση αποτελεί τον μεγαλύτερο παίκτη στην συγκεκριμένη αγορά στην Ελλάδα καθώς η εγκατεστημένη ισχύς του ομίλου ανέρχεται σε 664 MW. Ο Όμιλος έχει εγκαταστήσει 386 MW στην Ελλάδα, 138 MW στις ΗΠΑ, 102 MW στην Πολωνία και 30 MW στη Βουλγαρία. Συνολικά, λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει 937 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ στην Ευρώπη και την Αμερική, ενώ τα επόμενα χρόνια θα προσεγγίσει το μέγεθος των 1.000 MW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία, σε όλες τις χώρες δραστηριότητας της.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Τουρκία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Βερολίνο


Η γερμανική βουλή αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων - Σε αντίποινα, σχεδόν αμέσως, η τουρκική κυβέρνηση ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στην Γερμανία

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο προκύπτει μετά την ομόφωνη έγκριση της γερμανικής κάτω βουλής να αναγνωρίσει τη σφαγή των Αρμενίων από τις οθωμανικές δυνάμεις το 1915 ως «γενοκτονία».

Η αντίδραση της Άγκυρας ήταν άμεση μετά την ψήφιση, καθώς η Τουρκία αποφάσισε την ανάκληση του πρεσβευτή της στο Βερολίνο.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, καταδίκασε το ψήφισμα και τόνισε πως ένα «ρατσιστικό αρμενικό λόμπι», είναι υπεύθυνο για την απόφαση που ελήφθη από τη γερμανική βουλή.

Ο Τούρκος πρεσβευτής, Χουσείν Αβνί Καρσλιόγλου, αναμένεται να επιστρέψει στην Τουρκία το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με την εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Άλλωστε, δεν ήταν οι λίγοι οι Τούρκοι αξιωματούχοι που είχαν προειδοποιήσει ότι οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες θα κινδύνευαν να διαρραγούν αν προχωρούσε η ψήφιση για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Νωρίτερα, μάλιστα, ο Γιασίν Ακτάι, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), δήλωσε ότι οι σχέσεις Βερολίνου - Άγκυρας έχουν πληγεί σοβαρά μετά την έγκριση της γερμανικής βουλής, η οποία σημειώθηκε μόνο με ένα «όχι».

Το ψήφισμα, στο οποίο αναφέρεται η ενοχή και συνυπευθυνότητα της Γερμανίας ως συμμάχου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στήριξε και η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ.

Μάλιστα, η καγκελάριος στήριξε την απόφαση, παρά τις προειδοποιήσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε πρόσφατη τηλεφωνική τους επικοινωνία είχε τονίσει πως το ψήφισμα θα έβλαπτε τις διμερείς σχέσεις.

Την πρόταση κατέθεσαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του Groko, του μεγάλου συνασπισμού που αποτελείται από τους Χριστιανοδημοκράτες, τους Χριστιανοκοινωνικούς βαυαρούς εταίρους τους και τους Σοσιαλδημοκράτες καθώς επίσης και τους Πράσινους.

Mόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, τα μέλη της ομάδας «Αναγνώριση τώρα» που κάθονταν στα κοινοβουλευτικά έδρανα, ευχαρίστησαν τους Γερμανούς βουλευτές σηκώνοντας ψηλά τα πανό με τη λέξη «Ευχαριστώ» (Danke).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μέρκελ την ώρα της ψηφοφορίας δεν βρισκόταν στη Bundestag καθώς είχε συνομιλίες με τον Γ.Γ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπερκ.

Από τη σημερινή ψηφοφορία ήταν απών και ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, ο οποίος βρίσκεται στην Αργεντινή και εκτιμά ότι το ψήφισμα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τις γερμανικές σχέσεις , ωστόσο, και ο ίδιος θα ψήφιζε υπέρ.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πανθρησκεία στα εγκαίνια του μεγαλύτερο τούνελ του κόσμου στην Ελβετία! (βίντεο)


To μεγαλύτερο και βαθύτερο τούνελ του κόσμου εγκαινιάστηκε την Τρίτη στην Ελβετία.

Ο Πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας Γιόχαν Σνάιντερ-Άμαν, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν ταξίδεψαν με την αμαξοστοιχία “Gottardo 2016” που εγκαινίασε την νέα αυτή σύνδεση.

«ΘΕΡΜΉ» ΜΑΣΟΝΙΚΉ ΧΕΙΡΑΨΊΑ ΤΟΥ ΕΛΒΕΤΟΎ ΠΡΟΈΔΡΟΥ (ΔΕΞΙΆ) ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΌ ΚΑΓΚΕΛΆΡΙΟ (ΑΡΙΣΤΕΡΆ).
Η 57 χιλιομέτρων σήραγγα San Gottardo θα παρέχει μια υψηλών ταχυτήτων σιδηροδρομική σύνδεση της Βόρειας με τη Νότια Ευρώπη, διασχίζοντας την καρδιά των Ελβετικών Αλπεων και ξεπερνά σε μήκος την 53,9 χιλιομέτρων σιδηροδρομική γραμμή Σεικάν στην Ιαπωνία.
ΟΙ ΤΈΣΣΕΡΙΣ ΕΥΡΩΠΑΊΟΙ ΗΓΈΤΕΣ ΑΠΟΛΑΜΒΆΝΟΥΝ ΤΗΝ ΒΌΛΤΑ ΣΤΟ ΤΟΎΝΕΛ ΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΏΝ ΑΛΠΩΝ ΌΠΩΣ ΠΡΟΦΑΝΏΣ “ΑΠΌΛΑΥΣΑΝ” ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΉ

Η νέα αυτή σιδηροδρομική σύνδεση εγκαινιάστηκε με δύο τρένα να ξεκινούν από αντίθετες κατευθύνσεις μέσα στις Αλπεις.

Η κατασκευή της σήραγγας «κόστισε» πάνω από 12 δις. εκατομμύρια, 17 χρόνια και… 9 νεκρούς εργάτες!

Η τελετή έναρξης του τούνελ πρέπει πραγματικά να προβληματίσει. Δείτε τις πιο ζουμερές σκηνές που συγκεντρώσαμε και… απλά θα πάρετε μια φρίκη! Θυμίζει Χολιγουντιανή ταινία δυστοπικού περιεχομένου, περισσότερο μαύρη τελετή παρά τελετή εγκαινίων ενός κοινωφελούς έργου για πολίτες! Κάπου στο 4 : 27 εμφανίζεται και ο Μενδήσιος τράγος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Γερμανία αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων


Η Bundestag αναμένεται να εγκρίνει σήμερα ψήφισμα που αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Δεν θα είναι παρούσα η Μέρκελ. "Παράλογη" χαρακτηρίζει την απόφαση ο τούρκος πρωθυπουργός.

Το γερμανικό κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει σήμερα ένα συμβολικό ψήφισμα που αναγνωρίζει την Γενοκτονία των Αρμενίων, κίνηση που μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις με την Τουρκία σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για το Βερολίνο και τους Ευρωπαίους λόγω του προσφυγικού.

Η Τουρκία αρνείται ότι η δολοφονία 1,5 εκατ. Αρμενίων κατά την περίοδο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου συνιστά γενοκτονία και έχει προειδοποιήσει την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ότι το συγκεκριμένο ψήφισμα θα βλάψει τις διμερείς σχέσεις των δυο χωρών.

Ο χρόνος που επελέγη να εγκριθεί το συγκεκριμένο ψήφισμα δεν θα μπορούσε να είναι πιο αμήχανος για την Μέρκελ, σχολιάζει το Reuters, καθώς η καγκελάριος έχει βασίσει το πολιτικό της μέλλον στην συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό, η οποία προβλέπει πως η Άγκυρα θα λάβει ρευστό, απελευθέρωση της βίζας και επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και ως αντάλλαγμα θα σταματήσει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη.

Μετά από επανειλημμένες καθυστερήσεις κατά το παρελθόν, η Μέρκελ είναι πλέον ανίσχυρη να σταματήσει την έγκριση του ψηφίσματος, το οποίο προωθήθηκε από το κόμμα των Πρασίνων και στηρίζεται από βουλευτές του συντηρητικού μπλοκ και των Σοσιαλδημοκρατών.

Το Βερολίνο αναμένει να υπάρξει έντονη αντίδραση από την Άγκυρα, η οποία πέρυσι, όταν η Αυστρία ενέκρινε παρόμοιο ψήφισμα, ανακάλεσε τον πρέσβυ της στην Βιέννη και προειδοποίησε για «μόνιμες αρνητικές επιπτώσεις» στις σχέσεις Τουρκίας-Αυστρίας.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Γιλντιρίμ χαρακτήρισε "παράλογη" την έγκριση του ψηφίσματος, ενώ προειδοποίησε πως θα αποτελέσει "δοκιμή" για την "φιλία των συμμάχων".

Ωστόσο, γερμανοί αξιωματούχοι ευελπιστούν πως η ψήφος αυτή δεν θα υπονομεύσει τη συμφωνία για το μεταναστευτικό. «Παρά τη ρητορική του, πιστεύουμε πως ο Ερντογάν έχει ισχυρό συμφέρον να λειτουργήσει η συμφωνία για το μεταναστευτικό και δεν θα αφήσει το ψήφισμα να σταθεί εμπόδιο», σχολίασε αξιωματούχος που πρόσκειται στη Μέρκελ.

Η ίδια η Μέρκελ πάντως δεν θα βρίσκεται στην Bundesstag για την ψηφοφορία, λόγω άλλων υποχρεώσεων, όπως ανέφερε εκπρόσωπός της.

Το ψήφισμα χρησιμοποιεί τη λέξη «γενοκτονία» στην επικεφαλίδα του αλλά και στο κείμενό του, ενώ αναγνωρίζει πως η Γερμανική Αυτοκρατορία, στρατιωτικός σύμμαχος τότε των Οθωμανών, δεν έκανε τίποτα για να σταματήσουν οι δολοφονίες.

Σημειώνεται πως περισσότερες από 20 χώρες, περιλαμβανομένης της Γαλλίας, έγουν εγκρίνει παρόμοια ψηφίσματα τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας την οργή της Τουρκίας, η οποία αποδέχεται πως πολλοί Αρμένιοι εσφάγησαν το 1915 αλλά αρνείται πως υπήρξε συντονισμένη εκστρατεία εξάλειψής τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως μεταδίδει η ηλεκτρονική εφημερίδα e-Pontos, στο κείμενο που θα εισαχθεί προς συζήτηση και το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για το ψήφισμα, απουσιάζει ξεκάθαρη αναφορά στη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής, αν και γίνεται σαφής αναφορά στις Γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ασσυροχαλδαίων.

"Μην ενδώσετε στις πιέσεις"

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Αρμενίας ζήτησε από τους Γερμανούς βουλευτές να μην ενδώσουν στην προειδοποίηση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι θα πληγούν οι σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας, και να περάσουν το ψήφισμα.

"Είμαι σίγουρος (ότι) οι πολιτικοί στη Βουλή έχουν την ίδια άποψη και δεν θα επιτρέψουν στον εαυτό τους να πτοηθούν", είπε ο πρόεδρος Σερζ Σαργκσιάν στη γερμανική εφημερίδα Bild σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε χθες.

"Εάν κάνεις παραχωρήσεις για βραχυπρόθεσμα πολιτικά συμφέροντα, τότε θα συνεχίσεις να το κάνεις ξανά και ξανά. Και αυτό είναι κακό για τη Γερμανία, είναι κακό για την Ευρώπη και για τον κόσμο", πρόσθεσε.

"Έχω την αίσθηση ότι αυτή η συμφωνία είναι έτσι κι αλλιώς χτισμένη πάνω σε άμμο, και με έναν σύμμαχο σαν τη Τουρκία θα είναι δύσκολο να τεθεί σε εφαρμογή μακροπρόθεσμα", είπε ο Σαρκσιάν, αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για τους μετανάστες


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πουτάνες, νταβατζήδες, τσατσάδες, τζουτζέδες και παράσιτα μας κυβερνούν. Κράτος αδηφάγων και ασυστόλων κώλων...

Toυ Ελευθέριου Ανευλαβή.

«Αφού εξήτασα λεπτομερώς όλα τα πρόσωπα με τη μεγαλύτερη φήμη, ανακάλυψα πως αποδίδονται τα λαμπρότερα κατορθώματα σε δειλούς, οι συνετότερες συμβουλές σε ηλιθίους, η ειλικρίνεια σε αυλοκόλακες, η αρετή σε προδότες, η ευσέβεια σε ασεβείς, η αγνότητα σε σοδομίτες, η φιλαλήθεια σε καταδότες. Έβλεπα να αναρριχώνται στα υψηλότερα αξιώματα της πολιτείας κακούργοι, αποκτώντας τίτλους και περιουσίες… τα συμβούλια και τα κοινοβούλια διεκδικούσαν οι πουτάνες, οι νταβατζήδες, οι τσατσάδες, οι τζουτζέδες και τα παράσιτα της κοινωνίας… ανακάλυψα πώς μια πόρνη μπορεί να κυβερνάει, στα παρασκήνια, ένα συμβούλιο και το συμβούλιο να κυβερνάει ένα κοινοβούλιο. (Από «Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ» του Ιωνάθαν Σουίφτ.)

Ιδού, λοιπόν, το αποκρουστικό πρόσωπο, το δυσειδές μούτρο των νταβατζήδων του λαού. Το πονηρό προσωπείο των αρχόντων.


Στην πρωτεύουσα της Λαπούτας, Λαγάδο, οι πολιτικοί αναμορφωτές, οι νεαροί σύμβουλοι, ο επί του στρατηγικού σχεδιασμού σύμβουλος του Ηγεμόνα: «Αδιόριστος εκπαιδευτικός-σερβιτόρος. σχολείο πήγα, γράμματα έμαθα, (σ.σ. ανορθόγραφα) και επίσης, ότι η καριέρα είναι σαν την χολέρα, αρνητής στράτευσης και μέλος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης», (δημοσιευμένο από τον ίδιο βιογραφικό του) θέλουν να αναδομήσουν, να γκρεμίσουν τα πάντα: παιδεία, υγεία, ασφάλιση, δημόσια περιουσία, και να τα ξαναφτιάξουν με βάση τα δικά τους πρωταριστερά, αλλοπρόσαλλα προγράμματα. Μόνο που τα σχέδια τους συνεχώς μεταβάλλονται και ποτέ δεν ολοκληρώνονται. Και στο μεταξύ όλη η χώρα έχει βυθιστεί στο χάος και την ανυποληψία. Κι αυτοί θεωρούν υπευθύνους και τα βάζουν με όλους τους άλλους.

Σήμερα βιώνουμε στο πετσί μας,μιαν ατέλειωτη, απάνθρωπη κρίση, που την ονομάζουν κρίση οικονομική, κρίση του αδηφάγου καπιταλισμού. Και είναι.Η οικονομική κρίση, που έχει ξεσπάσει πάνω στους μη προνομιούχους της ζωής, είναι δημιούργημα του αδηφάγου και βουλιμικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και των χρυσοκωλόπαιδων (golden boys) του. Μαζί τους και σε αγαστή σύμπνοια και οι διαπλεκόμενοι με αυτούς, κυβερνήτες και πολιτικατζήδες.

Και οι κυβερνήτες μας, κύριοι υπεύθυνοι της κρίσης, τα βάζουν με όλους τους άλλους, εκτός από τους εαυτούς των και τους σφουγγοκωλαρίους των, τους οποίους αυτοί διόρισαν για να διαχειρίζονται τα κοινά και τα δισεκατομμύρια που βρέχει, δέκα δις, κατά τον ανεξάρτητο Έλληνα, Παπαχριστόπουλο, τον οραματιστή. Κι αυτοί, σφυρίζουν κλέφτικα. Των οικιών ΗΜΩΝ (των δικών μας) εμπιμπραμένων ΥΜΕΙΣ (εσείς) άδεται, ως άδοντα αιδοία, τοις των τοκογλύφων οργάνοις κωλοπροβάλλοντες, χωρίς αιδώ αχρείοι.

Κάτω, όμως, από την οικονομική κρίση κρύβουν οι λαομπαίχτες την ουσιαστική και πιο τρομακτική ΚΡΙΣΗ:

Την ΚΡΙΣΗ της ΠΑΙΔΕΙΑΣ, την οποία σκοπίμως και δολίως, μετατρέψανε σε εκτεχνικευμένη εκπαίδευση, με κύριο σκοπό την παροχή τεχνικών δεξιοτήτων, τις οποίες προσδιορίζει η ανταγωνιστική αγορά. Έτσι, οι άνθρωποι, και ιδίως οι νέοι άνθρωποι, εκπαιδεύονται να καλλιεργούν τον ανταγωνισμό και τον καιροσκοπισμό, διότι, έτσι λειτουργεί η νεοφιλελεύθερη αγορά των παγκοσμιοποιημένων ανερμάτιστων, βουλιμικών για κέρδος, ανεγκεφάλων.

Οι «τεχνικοί», «μορφωμένοι» του μέλλοντος, στερημένοι ανθρωπιστικής παιδείας και κριτικής σκέψης, γίνονται χειραγωγίσιμοι, αναλώσιμοι και διακυβερνήσιμοι από πονηρούς κυβερνήτες και τους παμπόνηρους εκμεταλλευτές. Τους νταβατζήδες των λαών, του λαομπαίχτες.

Κάτω από την οικονομική κρίση, κρύβουν τον ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ και ΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, με τη διαπλοκή των πολιτικατζήδων με τα άνομα συμφέροντα της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και των ΜΜΕ (Μέσων Μαζικής Εγκεφαλομαλάκυνσης), που παραπλανούν τις μάζες, δίνοντας στα αποβλακωμένα μαζάτομα, να ξερογλείφουν, σαν σκυλάκια του καναπέ, το κόκκαλο της δήθεν πληροφόρησης και δήθεν ειδήσεων.

«Πειραγμένες ειδήσεις» και εκπομπές «καλόπιστης κοινωνικής κριτικής», με τα εν οικώ εν δήμω , στο αδηφάγο τηλεοπτικό πλυσταριό, για να ξεθυμαίνουν οι δουλοπάροικοι και συγχρόνως να διασκεδάζουν με τις πομπές εαυτών και αλλήλων.

Και τηλεοπτικά θεάματα (shows, τα λένε οι εξευρωπαϊσμένοι ελληναράδες) όπου νέοι, αλλά και ανήλικα παιδιά, μαζί με τους γονείς των, ωρύονται στη θέα των ειδώλων και προτύπων, που έχει κατασκευάσει η τηλεοπτική βιομηχανία και τους ταΐζει μ’ αυτά:

Διάσημοι, κενόκρανοι, κουνιστοί (κινησίες του Αριστοφάνη) κοσμημένοι με ιδιωτεία και τσαλίμια, τσαχπινιά και συναφή μοντέρνα προτερήματα, ταΐζουν τους νέους με βαλανίδια, στο γουρουνοστάσι της σύγχρονης Κίρκης, τη γυάλινης τηλεπαραμύθας.

« Όχι στα ναρκωτικά. Ναι στην τηλεόραση. Μαστουρώνεις καλύτερα.», γράφει ο θυμόσοφος τοίχος

Κάτω από την οικονομική κρίση κρύβουν την ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ που αυτός ορίζει. Ο λόγος των νεοφιλελεύθερων πρωταριστερών πολιτικατζήδων, αποπνευματοποιημένος, έχει εκφυλιστεί σε λογικότητα και (υπό)λογιστική χρησιμοθηρία, ενώ το πνεύμα τους, εκλογικευμένο, έχει καταντήσει ρηχή εξυπνάδα και κουτοπονηριά.

Η έκπτωση του λόγου και του πνεύματος έχει δημιουργήσει τα άκριτα, ΜΑΖΑΤΟΜΑ διαποτισμένα μέχρι μυελού οστέων, με φιλοτομαρισμό και σταρχιδισμό.

Συνακόλουθο η ΜΑΖΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΥΡΕΛΟΥ, όπου τα πάντα συνδυάζονται και ταιριάζουν με τα πάντα και στην οποία το καταναλώνω άρα υπάρχω (consume cogito ergo sum) αποτελεί λόγο ύπαρξής και κανόνα ζωής. Το σκέπτομαι άρα υπάρχω (cogito ergo sum), εξοβελισμένο στο περιθώριο μιας μικρής μειοψηφίας ανθρώπων.

Ζούμε στην εποχή της ΜΑΖΟΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, όπου οι ΛΕΓΩΝΕΣ των ΒΛΑΚΩΝ, έχουν κατακυριεύσει τη χώρα και τον κόσμο ολόκληρο. Θωρείτε ευφυή όντα, προικισμένα με σωφροσύνη και ανθρώπινο Λόγο, Τον ΓΑΠ; τον μικρό. Τον Κωστάκη; τον αφασικό.Τον Καμμένο; που ψηφίζει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, και ύστερα καταγγέλλει εγκληματική ενέργεια και αντισυνταγματικότητα. Τον Τσίπρα; Γι’ αυτόν, δεν αναφέρω άλλα προσόντα που του λείπουν, και είναι πασίγνωστα, γιατί θα ήταν σαν να έψαχνα να βρω, τι άλλο λείπει από χωλό, που θέλει να γίνει χορευτής.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, δεν πρόκειται περί ατόμων, ασκούντων την σώφρονα χειράντλησιν, έστωκαι λόγω σεξοφοβίας. Πρόκειται περί αυτοϊκανοποιουμένων, ξελιγωμένων στη θέα της ξεγυμνωμένης τους εξουσίας. Γι αυτούς, η μαλακία είναι αυτοσκοπός. Μαλακιζόμενοι εξουσιαλάγνοι.Κυβερνήτες,ανίκανοι να γονιμοποιήσουν την Χώρα, μιμούνται τον βιβλικό Αυνάνα, ο οποίος «όταν εισήρχετο προς την γυναίκα…, εξέχεεν επί της γης…»

Και αδολεσχούν, μπαρουφολογούν οι δημοπίθηκοι, ότι σώζουν τη Χώρα, φορτώνοντας το λαό με νέα μνημόνια 100 χρόνων,με τη μορφή του«κόφτη» Και εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα στο ΔΝΤ και στους άλλους «εταίρους», τοκογλύφους.

Και το Τσακάλι, ο Υπουργός των Οικονομικών, σε υποφερτά ελληνικά αυτή τη φορά δηλώνει : «… μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι αυτή είναι η αρχή αντιστροφής του φαύλου κύκλου στον οποίο είχε περιέλθει η Ελλάδα, με ύφεση και μέτρα, και ότι η χώρα με την επιστροφή των επενδυτών θα μπει σε έναν ενάρετο κύκλο»

Όντως, η αηδία προς τους λαομπαίχτες πολιτικούς, δεν είναι πολιτική στάση. Και δεν οδηγεί σε δράση. Επιτρέπει, όμως, αντικρίζοντας και μυρίζοντας τα σκατά της «πολιτικής» των, να καταλάβουμε, πού μας οδήγησαν οι επιλογές των μικρόνοων, τυφλών, ανίκανων Κυβερνητών και οι απάτες τους, που αδιάντροπα τις βαφτίζουν οι νεοαριστεροί κυβερνώντες, αυταπάτες. Η αηδία, μας επιτρέπει, επίσης, να δούμε, πού οδήγησαν οι εκλογικές συναινέσεις των «εξαπατημένων» ψηφοφόρων-οπαδών.

Εδώ οδήγησαν. Στα σκατά.

Μας έρχεται κάθε σκατάς,
θαρρούμε πως σωθήκαμε,
μα μόλις φύγει βλέπομε
πως αποσκατωθήκαμε.
(Σουρής ο αφορισμένος)

Αυτοί οι «ηγέτες», ενεργούμενα της ασύδοτης αγοράς και των, με αυτούς διαπλεκομένων ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εγκεφαλομαλάκυνσης), έχουν μετατρέψει τους ανθρώπους σε ΜΑΖΑΤΟΜΑ. Γουρούνια, στο χοιροστάσι της μαζοκοινωνίας και της μαζοδημοκρατίας, όπου τα χοιροβόσκουν, οι χοιροβοσκοί άρχοντές τους.

Εθελόδουλες μάζες κατήντησαν τους πολίτες, που ανίδεοι και καταναλωτικά χορτάτοι, δέχονται να τους μεταχειρίζονται, οι άρχοντές τους, ως βλάκες ψηφοφόρους, που ψηφίζουν αυτούς, που τους αποβλακώνουν.

«Μικράν, μικράν κατάπτυστον ψυχήν έχουν αι μάζαι - ιδιοτελή καρδίαν - και παρειάν αναίσθητον εις τους κολάφους» (Κ. Καρυωτάκης)

«Τι νου και τι φρόνηση έχουν; Πείθονται σε αυτούς που κολακεύουν τον λαό και έχουν ως δάσκαλό τους τον όχλο: Τις γαρ αυτών νόος ή φρην; Δήμων αοιδοίσι πείθονται και διδασκάλω χρείωνται ομίλω.» μη γνωρίζοντας «ουκ ειδότες ότι «οι πολλοί κακοί ολίγοι δε οι αγαθοί» (Ηράκλειτος)

Κι όλο αυτό το συνονθύλευμα κέρδους, απανθρωπιάς, προπαγάνδας, εξαπάτησης, στρέβλωσης και αλλοτρίωσης της ανθρώπινης ουσίας, το ονομάζουν πρόοδο. Μια λέξη που μαζί με το «προοδευτικό», φοριέται πολύ, στην ΠΡΩΤΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ των ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ των μνημονίων, ΓΑΠ, Σαμαροβενιζέλων και Τσιπροκαμμένων.
Όμως, μοιάζει με ξένο ρούχο κακοφορεμένο, σε σακάτικα σώματα. Μια ψευδώνυμη πρόοδος της παρακμής του Λόγου και του Πνεύματος, μέσα στα λόγια και τις εξυπνακίστικές σαχλαμάρες.

Θεωρούν πρόοδο και πολιτισμό ό,τι παράγει η τεχνολογία και η βιομηχανία, και ό,τι έμαθαν τις μάζες να καταναλώνουν. Η πρόοδος έγινε πολιτικό σύνθημα στα χείλη αντιδραστικών πολιτικών-πολιτικατζήδων, που καταδημαγωγούν τον λαό και τον αποβλακώνουν, με κούφιες λέξεις, και παραπλανητικό περιτύλιγμα λόγου.

Η, χωρίς όριο, γιγάντωση της τεχνολογίας και η απερίσκεπτη κατάχρησή της, εν ονόματι του κέρδους και της ευμάρειας των επιτηδείων, μολύνει αέρα, γη και θάλασσα, επειδή οι βουλιμικοί κερδοσκόποι και οι με αυτούς διαπλεκόμενοι πολιτικατζήδες, δεν λαμβάνουν καμιά πρόνοια να περιορίσουν τα δυσώδη, καταστροφικά, ανθρωποκτόνα απόβλητά τους.

Υπερπληθυσμός και ανεργία απειλούν τις λεγόμενες αναπτυγμένες χώρες, οι οποίες, εναποθέτουν τη λύση του προβλήματος στον λοιμό, λιμό και καταποντισμό του τρίτου κόσμου και του παρία του «πολιτισμένου» κόσμου, που ζει στο περιθώριο, ξεχασμένος, από τους τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας.

«Όταν και η πιο απομακρυσμένη γωνιά του πλανήτη έχει κατακτηθεί από την τεχνολογία και έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από την οικονομία. Όταν οποιοδήποτε συμβάν, ανεξάρτητα από του πού και πότε έχει συμβεί, μπορεί να κοινοποιηθεί στον υπόλοιπο κόσμο με οποιαδήποτε επιθυμητή ταχύτητα. … Όταν ο χρόνος δεν είναι άλλο από ταχύτητα, … Όταν ένας μποξέρ θεωρείται ο μεγάλος άνδρας του έθνους. Τότε, ναι, τότε, μέσα σε όλη αυτή την αναστάτωση ένα ερώτημα βασανίζει εμάς ως θεατές: Προς τι; Πού. Και μετά τι;» (Χάιντεγκερ)

Μετά…, με ταχύτητα ιλιγγιώδη και με σπασμένα τα φρένα και τις φρένες, ολοταχώς, προς τον γκρεμό της απανθρωπιάς. Την έκλειψη του ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Κι έτσι, μιας κι’ άλλο τίποτα δεν μας αφήσαν, το μόνο που μας μένει, είναι να λοιδορούμε τους πονηρούς Αρχοντομαλάκες, μαζί με τον Πατρίκιο (τον ποιητή)

«Τί λέτε ρε ΜΑΛΑΚΕΣ!»

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σοφοί δε προσιόντων..

    Τώρα δηλαδή που μετατρέψατε έναν λαό σε ζήτουλα, εντάξει;
Το φχαριστηθήκατε;

Αυτός ήταν ο στόχος σας; Να εξαθλιώσετε κυρίως αυτούς που δεν έφταιξαν, που δεν μιζαρίστηκαν, που δεν είχαν καμία σχέση με τις ρεμούλες και τις βρωμιές σας,
..και το μόνο λάθος
τους (εγκληματικό πράγματι) ήταν πως σας ψήφιζαν ξανά και ξανά, είτε για κυβέρνηση, είτε για αντιπολίτευση;

Έγινε το κέφι σας;
Θεωρείτε πως τώρα που ρίξατε τον λαό στην απελπισία και στην αβεβαιότητα της καθημερινότητας,
..θα μπορέσετε εσείς ήσυχοι να ξεκοκαλίσετε αυτά που ληστέψατε όλα αυτά τα χρόνια απ' το κράτος και τους πολίτες;
Νομίζετε πως ο φτωχός κι ο πεινασμένος επειδή έχει καταρρακωμένο το ηθικό δεν θα αντιδράσει;
Δεν θέλετε να καταλάβετε ότι τώρα αρχίζει η πιό επικίνδυνη περίοδος για σάς;

Ακόμα και στην φύση ο κυνηγός όταν κυνηγάει ένα εν δυνάμει επικίνδυνο θήραμα, αν δεν μπορέσει να το κατασπαράξει, να το φάει με την μία,
..πάντα του αφήνει ένα μικρό περιθώριο διαφυγής ώστε αυτό (το θήραμα) να μην γίνει μέσα στην απελπισία του και στην άμυνά του εξαιρετικά επιθετικό κι απρόβλεπτο.

Εσείς προφανώς δεν θέλετε να μας κατασπαράξετε, δεν θέλετε να μας σκοτώσετε.
Μας θέλετε για σκλάβους. Για εργάτες-δούλους. Για αιώνια κορόϊδα.
Από την άλλη, δεν μας αφήνετε και περιθώριο διαφυγής. Καμία ελπίδα.
Έχουμε πιά συνειδητοποιήσει πως όσο υπάρχετε εσείς δεν μπορούμε να υπάρχουμε εμείς.

Ευτυχώς για μας που εκτός από απίστευτα καθάρματα,
..είσαστε και παντελώς ηλίθιοι.
Το ένστικτό σας της αυτοσυντήρησης και επιβίωσης μετά από τόσα χρόνια αχρηστίας (αφού τόσα χρόνια τα βρίσκατε όλα έτοιμα, ή αν δεν βρίσκατε απλώνατε το χέρι και παίρνατε ό,τι θέλατε εύκολα και απλά),
..έχει ατροφήσει.
Η κρίση σας και το ένστικτό σας του κυνηγού περιορίζεται στην ρεμούλα, στην ψευτιά, στην ''πλέρια'' (αυτό για τους αριστερούληδες του κ@λου) ανηθικότητα.

Ευτυχώς που είσαστε ηλίθιοι.
Ευτυχώς που δεν μπορείτε να προβλέψετε τί έρχεται.
Ευτυχώς που είσαστε απασχολημένοι να τρώτε και να έρχεστε σε ''παρά φύσιν'' (αυτό για τον υπερφυσικό υπουργό Παιδείας) επαφές με τους τοκογλύφους απατεώνες.

''Θεοί μεν γαρ μελλόντων, άνθρωποι δε γιγνομένων,
σοφοί δε προσιόντων αισθάνονται.''
  Φιλόστρατος.

Κι εσείς μόνον σοφοί δεν είστε!..


Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι απ' την χθεσινή διανομή τροφίμων στο 16ο περίπτερο της ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη, όπου έγιναν οι λιποθυμίες και τα επεισόδια. Ένας λαός στα κάγκελα.
Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λεβέντης: 'H κυβέρνηση εξοντώνει την οικογένεια Μητσοτάκη απαγορεύοντας τις offshore'

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την καθολική απαγόρευση της συμμετοχής σε ξένες εταιρείες θέλει να εξοντώσει την οικογένεια Μητσοτάκη για πολιτικούς λόγους

Τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση προχωρά σε καθολική απαγόρευση της συμμετοχής σε ξένες εταιρείες για να εκδικηθεί την οικογένεια Μητσοτάκη, προέβαλε από τη Βουλή ο Βασίλης Λεβέντης κατά τη συζήτηση της τροπολογίας.«Η διάταξη που φέρατε είναι φωτογραφική για την οικογένεια Μητσοτάκη. Δεν έπρεπε να το κάνετε αυτό. Δεν είναι ωραίο να ψηφίζετε εκδικητικούς νόμους», είπε ο κ. Λεβέντης στη Βουλή. Ανέφερε, μάλιστα, ότι ο ίδιος θεωρεί την οικογένεια Μητσοτάκη για πολλά δεινά του τόπου αλλά ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο. «Ποτέ δεν θα αφήσω τον εαυτό μου να εμφορείται από εκδικητικότητα και να κάνω ένα νόμο για να εξοντώσω μια οικογένεια» είπε και τόνισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «αν έχετε επιχειρήματα εξοντώστε την οικογένεια Μητσοτάκη πολιτικά. Με αυτό τον τρόπο την ηρωοποιείτε».

Ο κ. Λεβέντης συμφώνησε πάντως με την άποψη της ΝΔ και του Ποταμιού ότι η πλήρης απαγόρευση των offshore είναι υπερβολικά αυστηρή. Προέβλεψε μάλιστα ότι η διάταξη θα καταπέσει στα δικαστήρια. «Από μια διάταξη που τα επέτρεπε όλα ερχόμαστε τώρα σε διάταξη να απαγορεύονται όλα» τόνισε.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΔΕΗ: Ποιοι δικαιούνται 15% μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος

Σε μειώσεις κατά 15% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού τόσο για οικιακούς καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις εφόσον είναι συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών τους θα προχωρήσει η ΔΕΗ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης μιλώντας στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής.

Όπως είπε, η σχετική εισήγηση προγραμματίζεται να συζητηθεί την επόμενη Τετάρτη στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης και αναμένεται να εφαρμοστεί άμεσα. 

Η μείωση των τιμολογίων συνδέεται αφενός με τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου και φυσικού αερίου που επικρατούν τους τελευταίους μήνες και αφετέρου με την πρόοδο των διακανονισμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση που τέθηκε πέρυσι σε εφαρμογή, αλλά και με την εντονότερη δραστηριοποίηση των εναλλακτικών προμηθευτών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ήδη στα αποτελέσματα τριμήνου η ΔΕΗ επεσήμανε συγκράτηση του ρυθμού αύξησης των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις ενώ μέχρι σήμερα έχουν διακανονισθεί οφειλές συνολικού ύψους άνω των 430 εκατ. ευρώ από 145.000 πελάτες. 

Στο ίδιο διάστημα η πτώση των τιμών των καυσίμων απέφερε όφελος για την επιχείρηση άνω των 150 εκατ. ευρώ, ενώ το μερίδιο της ΔΕΗ στη λιανική αγορά διαμορφώθηκε στο 94,1%, (που σημαίνει ότι οι εναλλακτικοί προμηθευτές άγγιξαν το 6%), από 97,1% κατά την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και τον Απρίλιο διολίσθησε περαιτέρω κάτω από το 92%. Στην κατεύθυνση μείωσης των τιμολογίων συμβάλλει και η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο για ηλεκτροπαραγωγή. 

Η ΔΕΗ εφαρμόζει ήδη πρόγραμμα επιστροφών 10% στα ανταγωνιστικές χρεώσεις για τις συνεπείς επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής και μέσης τάσης ενώ στους συνεπείς Οικιακούς πελάτες του 2015 επιστρέφεται εφέτος το διπλάσιο του παγίου σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό τους. 

Στη συνεδρίαση της υποεπιτροπής ο κ. Παναγιωτάκης διαβεβαίωσε ότι τόσο το φετινό καλοκαίρι όσο και μεσοπρόθεσμα, αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην τροφοδοσία των νησιών με ηλεκτρική ενέργεια. Ωστόσο θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα ο ενεργειακός σχεδιασμός ώστε να επιλεγούν οι πιο κατάλληλες και χαμηλού κόστους λύσεις μεταξύ των εναλλακτικών που περιλαμβάνουν διασύνδεση των νησιών ή ενίσχυση / εκσυγχρονισμό της τοπικής παραγωγής δεδομένου ότι η Κοινοτική νομοθεσία επιβάλλει περιορισμούς στη λειτουργία των παλαιών μονάδων, για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτοί είναι οι 30 δήμοι που θα δώσουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Του Βασίλη Αγγελόπουλου 

Πήραν τελικώς το πράσινο φως από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, οι 30 Δήμοι από τις 13 περιφέρειες της χώρας,όπου εντός του πρώτου δεκαήμερου του Ιουλίου θα εφαρμοστεί το νέο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Αυτή θα είναι η δεύτερη, πιλοτική φάση του προγράμματος, η οποία από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα αποτελέσει τον κορμό της προνοιακής πολιτικής της χώρας, καθώς θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα. 

Το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» όπως μετονομάστηκε το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», σχεδιάζεται να εφαρμοστεί σε 30 Δήμους της χώρας βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων, των δεικτών φτώχειας και των ποσοστών ανεργίας και θα περιλαμβάνει παροχές σε είδος, χρήμα και υπηρεσίες καθώς και μέτρα ένταξης στην εργασιακή και κοινωνική ζωή. 

Όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή», οι δήμοι που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα είναι οι εξής: 
1. Νέας Ιωνίας, 
2. Ασπροπύργου, 
3. Ελευσίνας, 
4. Φυλής, 
5. Αγίων Αναργύρων (Καματερό), 
6. Αιγάλεω, 
7. Κερατσινίου-Δραπετσώνα, 
8. Νίκαιας - Ρέντη, 
9. Περάματος, 
10. Λαμίας, 
11. Βέροιας, 
12. Παύλου Μελά (Θεσσαλονίκη), 
13. Κιλκίς, 
14. Κατερίνης, 
15. Ρεθύμνου, 
16. Γόρτυνος, 
17. Ορεστιάδας, 
18. Καβάλας, 
19. Άρτας, 
20. Ζακύνθου, 
21. Λέσβου, 
22. Καλαμάτας, 
23. Σκιώνης, 
24. Καλύμνου, 
25. Λέρου, 
26. Τρικκαίων, 
27. Ελασσόνας, 
28. Πύργου, 
29. Αιγιαλείας 
και 30. Καστοριάς. 

Οι υπηρεσίες του υπουργείου εκτιμούν ότι στους παραπάνω δήμους οι πολίτες έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες εισοδήματος, λόγω της οικονομικής κρίσης και διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. 

Η δαπάνη για την πιλοτική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, θα ανέλθει στα 68 εκατ ευρώ. Τόσο η πιλοτική, όσο και η καθολική εφαρμογή του προγράμματος, η οποία κοστολογείται στα 700 εκατ ευρώ και που αναμένεται να ξεκινήσει σε όλους τους δήμους της χώρας από την 1.1.2017 και μετά, θα καλυφθεί από το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός. 

Τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων θα είναι ίδια με εκείνα που ίσχυσαν και κατά την α’ πιλοτική φάση του προγράμματος. Για κάθε ενήλικα το επίδομα θα ανέλθει στα 200 ευρώ το μήνα. Κάθε επιπλέον ενήλικας σε ένα νοικοκυριό, θα λαμβάνει 100 ευρώ και κάθε ανήλικος 50 ευρώ το μήνα. Αυτό σημαίνει ότι η οικονομική ενίσχυση για μια τετραμελή οικογένεια θα ανέλθει στα 400 ευρώ το μήνα. Υπολογίζεται ότι η β’πιλοτική φάση του προγράμματος θα ωφελήσει έως 87.000 πολίτες. 

Παράλληλα με την εισοδηματική ενίσχυση, το πρόγραμμα θα δίνει τη δυνατότητα στους ωφελούμενους σε πρόσβαση και διασύνδεση σε συμπληρωματικές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες, αλλά και θα ενεργοποιεί δράσεις που εστιάζουν σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ή σε κάλυψη προτεινόμενης θέσης εργασίας.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ελβετία: Εγκαινιάστηκε η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στον κόσμο με 57χλμ μήκος-ΒίντεοΤο μεγαλύτερο και βαθύτερο τούνελ του κόσμου εγκαινιάστηκε την Τρίτη στην Ελβετία, μετά από πολλά χρόνια εργασιών.

Ο Πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας Γιόχαν Σνάιντερ-Άμαν, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν ταξίδεψαν με την αμαξοστοιχία "Gottardo 2016" που εγκαινίασε την νέα αυτή σύνδεση.

Η 57 χιλιομέτρων σήραγγα San Gottardo θα παρέχει μια υψηλών ταχυτήτων σιδηροδρομική σύνδεση της Βόρειας με τη Νότια Ευρώπη, διασχίζοντας την καρδιά των Ελβετικών Αλπεων και ξεπερνά σε μήκος την 53,9 χιλιομέτρων σιδηροδρομική γραμμή Σεικάν στην Ιαπωνία

Αγαθά που μέχρι στιγμής μεταφέρονταν με εκατομμύρια φορτηγά κάθε χρόνο, τώρα θα μεταφέρονται με τρένα που θα διασχίζουν τη σήραγγα, δημιουργώντας έναν εμπορικό άξονα μεταξύ Ρότερνταμ και Γένοβας.

Η νέα αυτή σιδηροδρομική σύνδεση εγκαινιάστηκε με δύο τρένα να ξεκινούν από αντίθετες κατευθύνσεις , δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατοντάδες τυχερούς που κέρδισαν σε κλήρωση, να ταξιδέψουν στο παρθενικό τους ταξίδι κυριολεκτικά μέσα στις Αλπεις.

Η κατασκευή της σήραγγας κόστισε πάνω από 12 δις. εκατομμύρια, και οι μηχανικοί έπρεπε να μελετήσουν υπέδαφος που αποτελείτο από 73 διαφορετικά είδη πετρώματος.


https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η κρητική «τεκίλα» είναι γεγονός

Η κρητική «τεκίλα» - το οινοπνευματώδες ποτό που προήλθε από την απόσταξη φραγκόσυκων- απέκτησε όνομα και κάνει από τις 2 Ιουνίου την πρώτη εμφάνισή της στο ευρύ καταναλωτικό κοινό το οποίο θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει.

Το όνομα αυτής Οπουντία Σπίριτ [Opountia spirit] και θα παρουσιασθεί στην 5η έκθεση «Κρήτη - Η μεγάλη συνάντηση», που πραγματοποιείται από τις 2 και έως τις 5 Ιουνίου στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα, στο περίπτερο του Συνεταιρισμού Βιοκαλλιεργητών Αλόης Φραγκόσυκου και Αρωματικών «Μινωική Γη».

Η ονομασία στο απόσταγμα δόθηκε με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού, σημειώνοντας ότι η λέξη «οπουντία» είναι η λατινική ονομασία της φραγκοσυκιάς και προέρχεται απο την αρχαία ελληνική πόλη Οπούς (Opus) όπου, σύμφωνα με τον Θεόφραστο, φύτρωνε ένα εδώδιμο φυτό το οποίο μπορούσε να διαδοθεί με ριζοβολία από τα φύλλα του.

Στην ίδια έκθεση θα παρουσιασθούν και τα υπόλοιπα προϊόντα του συνεταιρισμού και συγκεκριμένα μαρμελάδες και σάλτσες με βάση την αλόη και το φραγκόσυκο, παγωτό και σορμπέ φραγκόσυκου - για τα περισσότερα εκ των οποίων ο συνεταιρισμός έχει υπογράψει συμβόλαιο εξαγωγής τους στο Ντουμπάι.

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της ΜΙΝΩΙΚΗΣ ΓΗΣ εξετάζει αυτές τις μέρες (με τον νομικό του σύμβουλο του) τους όρους συμβολαίου για εξαγωγή των προϊόντων στην Αμερική. Εκτιμάται ότι η τελική συμφωνία θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Γέρο δεν έχεις ...γέρο γύρευε


Τα λόγια μιας αναλφάβητης γιαγιάς που συγκλονίζουν!!!!
Είναι στενό το φόρεμα και δεν το θέλω
«Όχι ρε, είναι στενή αυτή ζωή δεν μ' αρέσει»


Από Κάλλη Βασίλη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....