Διυλιστήριο: 02/25/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Βενιζέλος: Φτάσαμε σε τέτοιο σημείο ώστε οι θεσμοί να αναγκάζουν την κυβέρνηση να γράψει με τα χέρια της το μνημόνιο?!?

Τι άλλο θα ακούσουν ακόμα τα αυτάκια μας.!!
Αφού μας εξηγεί η αυτού χυδαιότης πόσο πίσω πήγαμε με τη νέα κυβέρνηση (λίαν συντόμως θα φανεί αν αληθεύει αυτό), μας λέει ότι λυπάται που οι θεσμοί(τρόικα) θα αναγκάζουν την νέα ελληνική κυβέρνηση να γράψει με τα χέρια της το μνημόνιο. Δεν το γράφουν αυτοί, συνεχίζει, για να το στείλουν να δούμε αν συμφωνούμε (ναι σε όλα), αλλά υποβάλουν την πρόσθετη τιμωρία στην Ελληνική κυβέρνηση να το γράφει....

Δηλαδή ο άνθρωπος αυτός που τόσα χρόνια συγκυβερνούσε την χώρα, μας λέει ότι είναι τιμωρία η ελληνική κυβέρνηση να βρει τα κακώς κείμενα της πατρίδας μας και να κάνει με δική της πρωτοβουλία τις τομές-μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται, κοιτάζοντας το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της.
Είναι τιμωρία να βρει εκείνη τους τρόπους να πατάξει την φοροδιαφυγή, το πελατειακό κράτος κι  όλο αυτό το πλιάτσικο που έγινε στις πλάτες του ελληνικού λαού (πήρε κι αυτός το κοκκαλάκι του για την σιωπή του και την συμμετοχή του στις ενοχές, ώστε να βγαίνει ο κάθε βούβαλος να μας λέει , μαζί τα φάγαμε).

Σύμφωνα λοιπόν με την Αυτού χυδαιότης το σωστό και αυτό που παραδέχεται ότι έκανε μέχρι τώρα η κυβέρνηση του, είναι να παίρνουμε το μνημόνιο από τρίτους, που δεν έχουν ιδέα για τις ανάγκες της χώρας, να λέμε yes sir, και να εξυπηρετούμε μια χαρά τα συμφέροντά τους και μόνο.( δεν ξέρω αν οι τωρινοί θα πετύχουν ή όχι, εύχομαι πραγματικά να πετύχουν, αλλά και να μην πετύχουν να ξέρετε ότι εσείς συγχωροχάρτι δεν πρόκειται να πάρετε. Και αν ακόμα δεν τιμωρηθείτε όσο είστε εν ζωή, να ξέρετε. Η ιστορία θα σας μνημονεύει σαν εφιάλτες και τίποτα παραπάνω)

www.diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εξεταστική για το μνημόνιο θα ζητήσουν οι ΑΝΕΛ


Την απόφαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να επιδιώξουν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο γνωστοποίησε ο Πάνος Καμμένος, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι με ομόφωνη απόφαση η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ αποφάσισε τη σύνταξη κειμένου για τη δημιουργία εξεταστικής επιτροπής για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, κατά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενημέρωσε τους βουλευτές για τις εξελίξεις σε σχέση με το Eurogroup, είπε ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης διαπραγματεύτηκε υπό πολύ σκληρές και αντίξοες συνθήκες και πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά η Γερμανία μπήκε στην άκρη.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χαμός με Τζήμερο - Καραμέρο - VIDEO

Χαμός στο αποκαλυπτικό δελτίο του extra channel με άγρια κόντρα Θάνου Τζήμερου - Γιώργου Καραμέρου. Απίστευτοι διάλογοι
Σε αγωγές προχωρά ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά.
-Πόσα παίρνεις το μήνα εκπρόσωπε του ΣΥΡΙΖΑ; , βγάλε από κάτω το δημοσιογράφος...άξιος ο μισθός σου...
-Γερμανόφιλε, γερμανοτσολιά, λαμόγιο παίρνω τα 3/4 του μισθού του γενικού γραμματέα υπουργείου
- Νούμερο πες , πόσα παίρνεις;
-Νούμερο είσαι και φαίνεσαι

Δείτε όλους τους απίστευτους διαλόγουςΠηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κωνσταντοπούλου: Στη Βουλή έρευνα για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο

Tη συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους, την επανασυγκρότηση της επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά και τη δρομολόγηση έρευνας για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο αναλαμβάνει η Βουλή, όπως προανήγγειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η πρόεδρος της Βουλής περιέγραψε το πλαίσιο των πρωτοβουλιών κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιαννάκη Ομήρου.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, στόχος είναι η επιτροπή που θα συγκροτηθεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την αποκατάσταση μιας ακραίας αδικίας σε βάρος του ελληνικού λαού. Αναφέρθηκε, επίσης, και στην ανάγκη αναζήτησης της αλήθειας για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο, ποιοι και ποιες πολιτικέςευθύνονται για αυτό. Επιπλέον, ζήτησε από τον Γιαννάκη Ομήρου, η ελληνική Βουλή να έχει αρωγό στην αναζήτηση της αλήθειας τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι και το ελληνικό κοινοβούλιο θα σταθεί αρωγός, από τη δική του πλευρά, στην προσπάθειας της κυπριακής Βουλής να αναζητήσει την αλήθεια, για το πώς η Κύπρος έφθασε στο μνημόνιο.

«Η αρχή της αλληλεγγύης είναι σήμερα μια αρχή περισσότερο επίκαιρη από ποτέ, είναι ζωτικής και βασικής σημασίας δεδομένου ότι η λαίλαπα, η γάγγραινα των μνημονίων έχουν τρώσει τον πυρήνα της δημοκρατίας και τα κοινοβούλια γίνονται αποδέκτες μνημονιακών εκβιασμών που ουδεμία σχέση έχουν με τον σεβασμό της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, που είναι ο πυρήνας της δημοκρατίας» δήλωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη τα κοινοβούλια της Ευρώπης να υψώσουν σημαία και φωνή λαϊκής κυριαρχίας και να αντισταθούν σε σχέδια που εκτροχιάζουν τις προσπάθειες ευημερίας των λαών της Ευρώπης, ενώ επισήμανε την αταλάντευτη προσήλωση του ελληνικού κοινοβουλίου στην υποστήριξη των θέσεων της κυπριακής δημοκρατίας για την επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

Από τηυν πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιαννάκης Ομήρου υπογράμμισε ότι το Κυπριακό εξακολουθεί να παραμένει η μεγάλη πληγή του Ελληνισμού, σημειώνοντας ότι σήμερα βρισκόμαστε σε μια νέα φάση που η τουρκική αδιαλλαξία οξύνεται, το ίδιο και η τουρκική προκλητικότητα με τη θαλάσσια εισβολή της στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς την Τουρκία γιατί είναι αδιανόητο να παραβιάζεται μια σύμβαση που αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού κεκτημένου και υπάρχουν απλώς λεκτικές καταδίκες», ανέφερε ο κ. Ομήρου, ενώ συμφώνησε με την κα Κωνσταντοπούλου ότι υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας που σχετίζεται και με τη λειτουργία των κοινοβουλίων όταν επιχειρείται από εξωθεσμικά κέντρα η εκβιαστική ψήφιση νομοσχεδίων στο όνομα των μνημονίων που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας.

Τέλος, η πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε ότι η Βουλή των Ελλήνων δεσμεύεται να συμβάλει ώστε τα μείζονα θέματα που ανακύπτουν στην Κύπρο να αναδεικνύονται ως θέματα ευρωπαϊκά.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καθαρότητες..

     Κακή, πολύ κακή εντύπωση έκανε χθες στο blog, ένα σημείο της σάτιρας της τηλεοπτικής Ελληνοφρένειας (φρέσκιας και έξυπνης και καίριας γενικά), όπου σατιρίζεται ο πρωθυπουργός για τον τύπο του ρήματος ''εξελέγημεν'' που χρησιμοποίησε, αντί του (επίσης ωραίου) ''εκλεγήκαμε''!
Και μάλιστα το blog θυμάται όταν πριν από λιγότερο από μιά βδομάδα άκουγε απ' ευθείας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, είχε σκεφτεί μέσα του: ''για να δούμε, ποιοί παλαιοκομματικοί θ' αρπάξουν την ατάκα σαν ευκαιρία ιδεολογικής σάτιρας''!
Και ιδού! Σε λιγότερο από μιά βδομάδα η ιδεολογική ''καθαρότητα'' ξαναχτύπησε!

Θα πείτε η σάτιρα είναι σάτιρα, και είναι καθ' όλα ανεκτή.
Σαφώς και βεβαίως! Απ' την άλλη όμως η σάτιρα προδίδει προθέσεις, προέλευση, και προορισμό.
Και σε τούτη εδώ κρύβεται, υποβόσκει παλαιοσοβιετική σταλινικού τύπου κριτική.
Δεν είναι δυνατόν ''σύντροφοι'' (κάθε απόχρωσης) να κρεμάτε την αριστεροσύνη σας ή τα διαπιστευτήριά της, στο είδος της γλώσσας που χρησιμοποιείτε!
Όσοι από μας περάσαμε την εφηβεία μας μελετώντας στην καθαρεύουσα ή στην αρχαία ελληνική, μας φαίνεται πολύ πιό ''φίνο'', πιό καλόγουστο βρε αδελφέ να χρησιμοποιούμε φερ' ειπείν αντί το κακόηχο ''εκλέγονταν'' ή ''εκλεγόντουσαν'' για το τρίτο πληθυντικό του παρατατικού, το ''λεπτό'', αν και εξεζητημένο ''εξελέγοντο''.

Και; Σημαίνει κάτι αυτό για τον ιδεολογικό μας προσανατολισμό;
Δηλαδή αν ο σημερινός πρωθυπουργός έχει ''αστική'' μόρφωση παύει να είναι αριστερός;
Και τί είναι η ''αστική'' μόρφωση; Κακό;
Ας μην ακούσουμε την προσχηματική δικαιολογία πως αυτού του είδους η μόρφωση απευθύνεται σε λίγους, και είναι μιά γλώσσα που λίγοι καταλαβαίνουν ή μπορούν να χρησιμοποιήσουν! Δεν είναι δηλαδή ''λαϊκιά''! Είναι ''πλουτοκρατική''! (Τόσο και τόση εκλαϊκευση!)

Δηλαδή ''σύντροφοι'' αν ο λαός δεν έχει να αγοράσει ψυγείο, να καταργήσουμε τα ψυγεία!
Αντί να στοχοποιήσουμε την μόρφωση κάθε είδους, ας φροντίσουμε να την προσφέρουμε σε όσους το δυνατόν περισσότερα κοινωνικά στρώματα.
Αυτό είναι το σωστό, και όχι η εξίσωση προς τα κάτω.
Αυτό σημαίνει πλήρεις κατανοήσεις των αναγκών και των ''θέλω'' ενός λαού, και όχι ''πλέριες κατανόησες'' της αδυναμίας επιβολής της ιδεολογικής ''καθαρότητας'' όπως την αντιλαμβάνονται παλαιοκομματικού τύπου πρακτικές!

Το blog δεν είναι ούτε θέλει να παίξει τον ρόλο του πρωθυπουργοφύλακα!
Δεν αντέχει όμως και τις τάχα μ' δήθεν μ' αριστεροφροσύνες και ''προοδευτιλίκια'' κρεμασμένα σε ποιό τύπο ρήματος χρησιμοποιεί κανείς!

Το σημερινό σχόλιο είναι καθαρά πολιτικό και όχι γλωσσολογικό.
Και ναί! Το blog έχει πάρει ''αστική'' μόρφωση!
Κρεμάστε το!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Πολ Μέισον "στρίμωξε" Γερμανό υπουργό για την Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ

Συνέντευξη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Στέφεν Κάμπετερ πήρε ο Πολ Μέισον. Ο δημοσιογράφος του Channel 4, μέσω των ερωτήσεών του, άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο η Γερμανία αντιμετωπίζει το θέμα της Ελλάδας.

Ενδεικτικό είναι ότι όταν ο Γερμανός υπουργός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα προσαρμογής και σημείωσε ότι «παρέχει θετικές προοπτικές ανάπτυξης και θετικούς προϋπολογιστικούς στόχους και αποδεικνύεται ότι αυτό ήταν σωστό για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας», ο Πολ Μέισον τον ρώτησε:

«Το πρόγραμμα στο οποίο αναφέρεστε κατέστρεψε το 25% του ΑΕΠ της χώρας. Αυτή είναι επιτυχία; Αυτό θεωρείτε αναπτυξιακό προφίλ;».

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη δήλωση του Μανώλη Γλέζου και του επεσήμανε ότι «είναι ο άνθρωπος που κατέβασε τη σβάστικα από την Ακρόπολη».

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Γλέζος κάλεσε χθες τους Έλληνες σε εξέγερση εναντίον της συμφωνίας. Είναι ο άνθρωπος που κατέβασε τη σβάστικα από την Ακρόπολη. Τουλάχιστον δέχεστε το γεγονός ότι μιλάει ως εκπρόσωπος της ηθικής;», τον ρώτησε ο Πολ Μέισον και ο Στέφεν Κάμπετερ απάντησε:

«Εκπρόσωπος της ηθικής είναι το γράμμα του νόμου. Αν πάρεις χρήματα από Γερμανούς, Ιταλούς, Γάλλους φορολογούμενους και υποσχεθείς συγκεκριμένες αλλαγές, έχει την υποχρέωση να εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις σου».

Όμως ο Πολ Μέισον επέμεινε: «Οι άνθρωποι της γενιάς του Γλέζου λένε ότι η χώρα σας κατέστρεψε τη δημοκρατία, δύο φορές, μέσα σε μία γενιά. Το φαντάζονται αυτό;».

«Δεν είναι διαμάχη ανάμεσα σε δύο κράτη. Είναι μία ευρωπαϊκή απόφαση την οποία συζητάμε. Θα έλεγα σε όλους: Παρακαλώ, να ηρεμήσετε και εφόσον βρεθεί κοινό έδαφος η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει και να στηρίξει τις ελληνικές αρχές», ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας.

Δείτε την συνέντευξη:
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γερμανία- Ενορχηστρωμένη φοροδιαφυγή υψηλών κυκλωμάτων

Υψηλά κυκλώματα φορο-σκανδάλων, πολυεθνικών και τραπεζικών κολοσσών, αποκαλύπτονται στη Γερμανία, με επίκεντρο αυτή τη φορά τη Commerzbank.

Έρευνες σε βάρος προσώπων που υπάρχουν υποψίες πως ενορχήστρωσαν φοροδιαφυγή στο Λουξεμβούργο διεξήχθησαν στην έδρα της γερμανικής τράπεζας Commerzbank στη Φραγκφούρτη, όπως ανέφερε η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Χωρίς να επικαλείται κάποια συγκεκριμένη πηγή, η γερμανική εφημερίδα έγραψε ότι «πάνω από 150 δικαστικοί, ερευνητές της υπηρεσίας δίωξης του οικονομικού εγκλήματος και αστυνομικοί άρχισαν σήμερα τις πρώτες έρευνες σε βάρος προσώπων που κατηγορούνται για φορολογική απάτη και συνεργούς τους από το Λουξεμβούργο», και ότι «στο επίκεντρο των ερευνών αυτών βρίσκεται η Commerzbank», σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πέραν της έδρας της τράπεζας στη Φραγκφούρτη έρευνες διεξήχθησαν επίσης στη Ρηνανία, στην Έσση και στη Ρηνανία-Παλατινάτο, προσθέτει η Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ, καθώς υπάρχουν υποψίες όχι μόνο για φοροδιαφυγή, αλλά και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, η Commerzbank ανέφερε ότι είναι και «προς το συμφέρον της να υπάρξει ταχεία και πλήρης διαλεύκανση» των υποθέσεων αυτών, αλλά και ότι η τράπεζα «υποστηρίζει φυσικά τις αρχές πλήρως».

«Η έρευνα αυτή αφορά παλαιές υποθέσεις, 10 ετών και πλέον, και θα εξετασθούν εσωτερικά, αλλά και σε συνεργασία με τους ερευνητές» της γερμανικής δικαιοσύνης», υπογράμμισε σε μια γραπτή ανακοίνωσή της η διεύθυνση της Commerzbank προσθέτοντας ότι πλέον «απαιτεί απόλυτη διαφάνεια» σε ότι αφορά το φορολογικό καθεστώς των πελατών της στο Λουξεμβούργο, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Μεγάλο Δουκάτο βρίσκεται από τα τέλη του 2014 στο επίκεντρο ενός τεράστιου σκανδάλου, το οποίο βαπτίστηκε LuxLeaks, και αφορά ένα σύστημα φοροαποφυγής διαμέσου της εκ των προτέρων ενημέρωσης πολυεθνικών εταιριών για τη φορολογική τους αντιμετώπιση (τις λεγόμενες αποφάσεις "tax ruling"), που είχε αποτέλεσμα να στερηθούν άλλα ευρωπαϊκά κράτη δισεκατομμύρια ευρώ σε διαφυγόντα φορολογικά έσοδα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....