Διυλιστήριο: 07/13/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

VIDEO : Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέτοχος στην εταιρεία που τσέπωσε 300.000 ευρώ και δεν τα γύρισε ποτέ



Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για τα «θαλασσοδάνεια» σε κόμματα και ΜΜΕ την Τρίτη, κατήγγειλε τη χορήγηση δανείου 300.000 ευρώ στον «Κήρυκα Χανίων» (2005), συμφερόντων του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το οποίο δεν αποπλήρωσε ποτέ.

Στην εν λόγω εταιρεία (Κήρυξ ΑΕ) ήταν μέτοχος και ο νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως προκύπτει από το Πόθεν Έσχες του έτους αμέσως μετά την παύση λειτουργίας της εφημερίδας.




https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επ΄αόριστον αναβολή και για τη δίκη Μαντέλη!



Μετά την επ΄αόριστον αναβολή της δίκης για την υπόθεση Siemens, στον αέρα βρίσκεται και η δίκη του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη, η οποία επίσης συνδέεται με το σκάνδαλο των "μαύρων ταμείων" της Siemens, λόγω θανάτου του προέδρου του δικαστηρίου Αγγελή Τριαντόπουλου.

Η δίκη του πρώην υπουργού Μεταφορών, Τάσου Μαντέλη και ακόμα τεσσάρων κατηγορουμένων για υπόθεση δωροδοκίας από την μητρική γερμανική εταιρία είχε αρχίσει στις 11 Νοεμβρίου του 2013 και εδώ και πολλούς μήνες είχε προχωρήσει στο στάδιο των απολογιών.

Ωστόσο η διεξαγωγή της γινόταν μετ' εμποδίων λόγω της αποχής των δικηγόρων αλλά και -κυρίως - εξαιτίας σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε ο 58χρονος πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων,γεγονός που είχε οδηγήσει σε διακοπή την διαδικασία λόγω ασθένειας του για τις 19 Σεπτεμβρίου.

Πλέον η υπόθεση βρίσκεται στον αέρα καθώς αν και η εκδίκαση αναμενόταν να διαρκέσει καιρό δεν υπήρξε πρόβλεψη να έχουν κληρωθεί αναπληρωματικά μέλη στην σύνθεση του δικαστηρίου.

Έτσι το δικαστήριο αναγκαστικά θα αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης η οποία πλέον θα αναμένει νέο προσδιορισμό δικασίμου.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών λογοδοτεί με άλλους τέσσερις κατηγορουμένους για το ποσό των 230 χιλιάδων ευρώ που είχε λάβει σε δύο δόσεις από την μητρική ΖΗΜΕΝΣ, ποσό που ο ίδιος απολογούμενος υποστηρίζει πως αποτελούσε χορηγία της ΖΗΜΕΝΣ για την προεκλογική του εκστρατεία .

Η δικογραφία σε βάρος του πρώην υπουργού αποτελεί τμήμα αυτής που αφορά την επίμαχη σύμβαση που υπεγράφη επί υπουργίας του το 1997, μεταξύ ΟΤΕ και ΖΗΜΕΝΣ , υπόθεση που μόλις χθες αναβλήθηκε αορίστως λόγω άκυρης επίδοσης των κλήσεων και του βουλεύματος στους αλλοδαπούς κατηγορούμενους, οι οποίοι τα παρέλαβαν χωρίς επίσημη μετάφραση την μητρική τους γλώσσα.

Η "υπόθεση Μαντέλη" αφορά το συνολικό ποσό των περίπου 450 χιλιάδων μάρκων-230 χιλιάδες ευρώ- που έλαβε ο πρώην υπουργός από την γερμανική εταιρία , το 1998 και το 2000 , σε ελβετικό λογαριασμό με την ονομασία ROCOS ,χρήματα τα οποία κατά την δικογραφία αποτελούσαν "δώρο" της ΖΗΜΕΝΣ για την επιλογή της στο έργο ψηφιοποίησης κέντρων του ΟΤΕ με την σύμβαση 8002 το 1997.

Στο εδώλιο πλην του κ. Μαντέλη κάθονται ο επιχειρηματίας , κουμπάρος του πρώην υπουργού Γιώργος Τσουγκράνης, η εφοριακός Αντωνία Μάρκου, το άλλοτε στέλεχος της ελληνικής ΖΗΜΕΝΣ Ηλίας Γεωργίου και ο πρώην συνεργάτης του βασικού κατηγορουμένου, Αριστείδης Μαντάς. Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Γαλλία ανησυχεί και κλείνει την πρεσβεία και το προξενείο στην Τουρκία

Φόβοι για νέο τρομοκρατικό χτύπημα

Την πρεσβεία της στην τουρκική πρωτεύουσα στην Άγκυρα κλείνει η Γαλλία και το προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη, μέχρι νεωτέρας, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της πρεσβείας: «Η πρεσβεία της Γαλλίας στην Άγκυρα, καθώς και το γενικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη θα παραμείνουν κλειστά από την Τετάρτη 13 Ιουλίου μέχρι νεωτέρας».

Σύμφωνα με το προξενείο, πληροφορίες αναφέρονταν σε «σοβαρή απειλή» εναντίον των σχεδίων για τον εορτασμό την 14 Ιουλίου Εθνική Ημέρα. Οι γιορτές έχουν επίσης ακυρωθεί, όπως αναφέρεται.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το Υπουργείο Εξωτερικών είχε δώσει την μετάφραση

Δείτε τα έγγραφα που έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Εξωτερικών που αποδεικνύουν ότι η μετάφραση την οποία έχουν ζητήσει οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Siemens, έχουν δοθεί στην Εισαγγελία εφετών από τον Μάιο του 2016. Τώρα πρέπει η εισαγγελία να μας εξηγήσει γιατί δεν έγινε η δίκη, και τελικά ποιος είναι υπεύθυνος για αυτήν την αναβολή

Τη θέση του υπουργείου Εξωτερικών μετά των σχετικών αποδείξεων επισφράγισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ερωτηθείς για το θέμα της καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση SIEMENS από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ, στο πλαίσιο συνέντευξης για την ελληνική εξωτερική πολιτική που παραχώρησε στον Πάνο Χαρίτο.

Ο κ. Κοτζιάς, με τα σχετικά έγγραφα στο χέρι, ανέφερε ότι η αποστολή της μετάφρασης που ολοκλήρωνε τη διαδικασία στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών έγινε δύο μήνες πριν, δηλαδή στις 13 Μαΐου 2016, παρά τον αρχικό υπολογισμό ότι θα ολοκληρωνόταν στα τέλη του Ιουνίου 2016.

Αυτό πραγματοποιήθηκε, όπως είπε, μετά από την εντατικοποίηση των εργασιών που επέβλεψε ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης με αποτέλεσμα η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να λάβει, όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, το δεύτερο μέρος της μετάφρασης του βουλεύματος στις 13 Μαΐου 2016, μετά από το πρώτο μέρος που είχε λάβει τον Νοέμβριο του 2015. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο έγγραφο, στις 13 Μαΐου 2016, υπήρχε και η υποσημείωση ότι με την αποστολή αυτή του δεύτερου μέρους της μετάφρασης ολοκληρωνόταν η διαδικασία για το πακέτο των συνολικά 1087 φύλλων που αντιστοιχούσαν σε 1580 σελίδες μετάφρασης που είχαν αποσταλεί.

 



https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στη Χάγη δεν ηττήθηκε η Κίνα, νίκησε η Ελλάδα, η Κύπρος και το Καστελόριζο


Την Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016, το Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης, έκδωσε την απόφασή του για την αντιδικία μεταξύ της Κίνας και των Φιλιππίνων στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Η απόφαση των πέντε δικαστών, 501 σελίδων, που αναμενόταν με αγωνία από την διεθνή κοινότητα ήταν ομόφωνη υπέρ των Φιλιππίνων και κατέδειξε τις κινεζικές παραβιάσεις του Δίκαιου της Θάλασσας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Η Δημοκρατία των Φιλιππίνων κατέφυγε στο Δικαστήριο τον Ιανουάριο του 2013 και η απόφαση την ικανοποιεί στην πλειοψηφία των θεμάτων.
Η Κίνα πάντως αρνήθηκε από την αρχή την δικαιοδοσία του Δικαστηρίου και δεν συμμετείχε στις διαδικασίες. Το Δικαστήριο αποφάσισε ότι η διακεκομμένη γραμμή της Κίνας (όπως δείχνει η κόκκινη γραμμή του παραπάνω χάρτη) είναι παράνομη και αυθαίρετη, και τα ιστορικά δικαιώματα που προβάλει η Κίνα δεν έχουν καμία ισχύ με βάση το διεθνές δίκαιο και τα νησιά Spratly δεν αποτελούν νησιά όπως αυτά ορίζονται από τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).
Πιο συγκεκριμένα, η παράγραφος που ήταν καταπέλτης για την Κίνα αναφέρει:
«Το Δικαστήριο συμπέρανε ότι, το γεγονός ότι η Κίνα έχει ιστορικά δικαιώματα στις πλουτοπαραγωγικές πηγές των υδάτων της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, τέτοια δικαιώματα εξαφανίστηκαν μια και ήταν ασυμβίβαστο με την έννοια της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης όπως αυτή προβλέπεται από την Σύμβαση του Δίκαιου της Θάλασσας».
Αυτή την παράγραφο πρέπει, μελλοντικά, να την θυμόμαστε γιατί κάτι παρόμοιο προσπαθεί να προβάλει και η Τουρκία στο Αιγαίο.
Επιπλέον, το Δικαστήριο αναφέρθηκε στα επτά τεχνητά νησιά που δημιούργησε η Κίνα και τόνισε ότι τα νησιά αυτά δεν έχουν δικαιώματα και δεν καλύπτονται από το UNCLOS. Επίσης ανέφερε ότι το Άρθρο 121.3 του UNCLOS, που ορίζει τι ακριβώς είναι ένα νησί, απαιτεί να έχει μια «σταθερή κοινότητα ανθρώπων».
Το Δικαστήριο είχε, επίσης, μια εχθρική προς την Κίνα στάση σε σχέση με το γεγονός ότι στην απόφαση αναφέρει ότι « Η Κίνα έχει παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα των Φιλιππίνων στην αποκλειστική της οικονομική ζώνη με (α) την παρεμβολή στα δικαιώματά της στα θέματα αλιείας και εξερεύνησης πετρελαίου, (β) με την κατασκευή τεχνητών νησιών και (γ) με την αδιαφορία της να σταματήσει τους Κινέζους αλιείς από το να ψαρεύουν στην ΑΟΖ της.
Μόνο σε μια περίπτωση το Δικαστήριο δεν έλαβε απόφαση γιατί θεώρησε ότι δεν έχει τέτοιο δικαίωμα. Αυτό ήταν το θέμα των στρατιωτικών δραστηριοτήτων των δυο πλευρών το οποίο εξαιρείται από την δικαιοδοσία του UNCLOS.
Η κυβέρνηση της Κίνας, όπως αναμενόταν, ανακοίνωσε μετά την απόφαση ότι δεν την αναγνωρίζει μια και είχε δηλώσει από την αρχή της υπόθεσης ότι «ούτε θα την αποδεχτεί ούτε θα την αναγνωρίσει.


Η Στάση των Ηνωμένων Πολιτειών 

Αυτή η απόφαση θα δημιουργήσει μεγαλύτερες προστριβές ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ και θα είναι ένα καλό τεστ για την Ουάσιγκτον που πρέπει να δείξει την ικανότητά της να διατηρήσει τον ρόλο της στην ασφάλεια της Ασίας μπροστά αυξανόμενη δύναμη της Κίνας.
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, δήλωσε ότι «ελπίζει και προσδοκά» τα δυο κράτη να σεβαστούν την απόφαση. Η απόφαση είναι νομικά δεσμευτική αλλά το Δικαστήριο διαθέτει μηχανισμούς που θα επιβάλλουν τις αποφάσεις του. Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι η απόφαση περιέχει τέσσερα βασικά σημεία.
1. Την ακύρωση της διακεκομμένης γραμμής οριοθέτησης,
2. Τον καθορισμό ότι τα νησιά Spratly και ο ύφαλος Scarborough δικαιούνται μόνο 12 ναυτικά μίλια,
3. Η κατασκευή τεχνητών νήσων και η παράνομη αλίευση του κινεζικού αλιευτικού στόλου παραβίασε τα δικαιώματα των Φιλιππίνων και
4. Η αποξήρανση και εδαφική επέκταση καθώς και η δημιουργία στρατιωτικών εγκαταστάσεων στα νησιά Spratly καταστρέφουν το περιβάλλον.
Βέβαια, το Πεκίνο δεν είναι μόνο του στην απόρριψη αυτής της απόφασης. Κανένα μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν συμμορφώθηκε με τις αποφάσεις των διεθνών δικαστηρίων σε θέματα Δίκαιου Θάλασσας. Όπως είναι γνωστόν, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επικυρώσει το UNCLOS, και απέρριψαν μια απόφαση το 1986 του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης που απαίτησε να πληρώσει αποζημιώσεις στη Νικαράγουα που της είχε βάλει νάρκες στα λιμάνια της.
Η Κίνα, σίγουρα, θα προσπαθήσει να ισχυροποιήσει τη θέση της με το να κτίσει μια νέα στρατιωτική βάση στο Scarborough Shoal, κάτι που το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσιγκτον πιστεύει ότι θα είναι «στρατηγικά ανεπιθύμητο» για την Ουάσιγκτον και την Μανίλα, αλλά αδύνατον να αποτρέψουν.
Η Κίνα δεν θα σταματήσει να διεκδικεί πάνω από το 80% της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, δηλαδή περίπου 3,5 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα βασισμένη στην έννοια του «ιστορικού δικαιώματος» αγνοώντας τα δικαιώματα του Βιετνάμ, της Ταιβάν, της Μαλαισίας, του Μπρουνέι και των Φιλιππίνων.

Ο Ρόλος των Υδρογονανθράκων 

Ο κύριος λόγος, βέβαια, για αυτή την μεγάλη διαμάχη των 6 κρατών δεν είναι τίποτε άλλο από την διαμάχη για τον πλούτο της ΑΟΖ σε υδρογονάνθρακες. Οι Κινέζοι υπέγραψαν το Δίκαιο της Θάλασσας και ανακήρυξαν ΑΟΖ γιατί είχαν αντιληφθεί, αρκετά νωρίς, τον τεράστιο ορυκτό πλούτο που υπήρχε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και αποφάσισε να αυξήσει παράνομα την ΑΟΖ της για να αποκτήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των υδρογονανθράκων στην περιοχή.
Σύμφωνα με την Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ σε μια μελέτη που έγινε την περίοδο 1993/94 είχε υπολογιστεί ότι στην περιοχή υπήρχε περισσότερο φυσικό αέριο από πετρέλαιο.
Οι Αμερικανοί είχαν υπολογίσει, τότε, ότι το 70% των υδρογονανθράκων στην περιοχή ήταν φυσικό αέριο και ότι η Θάλασσα της Νότιας Κίνας περιλάμβανε 266 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια. Η κρατική κινέζικη εταιρία China National Offshore Oil (CNOOC) έχει υπολογίσει ότι η περιοχή διαθέτει 125 δις. βαρέλια πετρελαίου και 500 τρις. κυβικά πόδια φυσικού αερίου.
Αλλά μια νέα αμερικανική μελέτη της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, που έγινε το 2010, δείχνει με πιθανότητα 95% να υπάρχουν, τουλάχιστον 750 εκατ. βαρέλια πετρελαίου, με πιθανότητα 50% να υπάρχουν 2 τρις. βαρέλια και με μια πιθανότητα 5% να υπάρχουν πάνω από 5 τρις. βαρέλια πετρελαίου.
Πάντως, η ήττα της Κίνας αποτελεί και ήττα της Τουρκίας που προσπαθεί, παραβιάζοντας το Δίκαιο της Θάλασσας, να αυξήσει την θαλάσσια περιοχή που θέλει να ελέγξει στο Αιγαίο Αρχιπέλαγος και στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Όλα τα κράτη του κόσμου αγωνίζονται για την ΑΟΖ τους εκτός της δικής μου πατρίδας. Σίγουρα, ο Τάσσος Παπαδόπουλος θα μας κοιτά από ψηλά και θα ντρέπεται για τα χάλια μας.
Τα αδέλφια μας, οι Κύπριοι, μας άνοιξαν τα μάτια το 2004 αλλά εμείς, τέσσερις Πρωθυπουργούς αργότερα, συνεχίζουμε να περιφρονούμε την αξία της ΑΟΖ μας.

Η Απόφαση του Δικαστηρίου:
https://pca-cpa.org/wp-content/uploads/sites/175/2016/07/PH-CN-20160712-Press-Release-No-11-English.pdf



https://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Μπόμπολας ζήτησε διαγραφή χρεών αλλιώς βάζει λουκέτο

Συντάκτης: Δημήτρης Κανελλόπουλος

Απείλησε ευθέως με κλείσιμο της «Πήγασος». Το είπε ξεκάθαρα στους τραπεζίτες,χωρίς υπεκφυγές. «Τίμια» πράγματα, «καθαρές» πράξεις, έτσι;

Είχε συνάντηση με τις τράπεζες τη Δευτέρα και την Τρίτη το πρωί ο Φώτης Μπόμπολας προκειμένου να βρουν λύση, αν βρουν, για τις δανειακές συμβάσεις της εταιρίας του «Πήγασος».

Τους ζήτησε ευθέως να του διαγράψουν ένα μεγάλο μέρος από το χρέος του, αλλιώς θα αναγκαστεί να βάλει άμεσα λουκέτο στην εκδοτική εταιρία του (Εθνος, Ημερησία, Goal κ.ά.).

Η απάντηση ήταν αρνητική από τις τράπεζες, προειδοποιώντας τον όμως πως αν προχωρήσει στην... απειλή του, θα υπάρχουν επιπτώσεις και για τις υπόλοιπες εταιρίες του.

Πηγή http://www.efsyn.gr/

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Απόφαση βόμβα δικαστηρίου για δανειολήπτη και τραπεζικό



Απόφαση - σταθμός από Ειρηνοδικείο στο Λασίθι της Κρήτης. Ο Ειρηνοδίκης αποφάσισε ότι για «κόκκινο» στεγαστικό που δεν μπορούσε να αποπληρωθεί φταίει και ο υπάλληλος της τράπεζας που το χορήγησε αλλά και το ζευγάρι που το ζήτησε, στέλνοντάς τους στον Εισαγγελέα.

Το ζευγάρι είχε συνολικό εισόδημα 3.500 ευρώ το μήνα και η δόση του δανείου που είχε λάβει έφτανε τις 3.300 ευρώ.

Δείτε το βίντεο του Star:



Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έλληνας ερευνητής δημιουργεί σύστημα για τον έλεγχο ρομπότ με τον εγκέφαλο



Έλληνας ερευνητής στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα ανακάλυψε πώς να ελέγχει πολλαπλά ρομποτικά drones χρησιμοποιώντας τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Ο χειριστής φοράει ένα καπέλο εφοδιασμένο με 128 ηλεκτρόδια, το οποίο είναι συνδεδεμένο σε έναν υπολογιστή. Η συσκευή καταγράφει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, όταν ο χειριστής μετακινεί ένα χέρι ή σκέφτεται κάτι, ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου ανάβουν.

«Μπορώ να δω αυτή την εγκεφαλική δραστηριότητα από έξω. Στόχος μας είναι να αποκωδικοποιήσουμε αυτή τη δραστηριότητα για τον έλεγχο των μεταβλητών για τα ρομπότ» δήλωσε ο Παναγιώτης Αρτεμιάδης, διευθυντής του εργαστηρίου Human-Oriented Robotics and Control και βοηθός καθηγητής της Μηχανικής και Αεροδιαστημικής Μηχανικής στη Σχολή Μηχανικών της Ύλης, Μεταφορών και Ενέργειας στις Σχολές Μηχανικών Ira A. Fulton.

«Αν ο χρήστης σκέφτεται τη μείωση της συνοχής μεταξύ των drones, της διασποράς τους δηλαδή, ξέρουμε ποιο μέρος του εγκεφάλου ελέγχει αυτή τη σκέψη» δήλωσε ο Έλληνας ερευνητής.

Ένα ασύρματο σύστημα στέλνει τη σκέψη αυτή στα ρομπότ.

«Έχουμε ένα σύστημα σύλληψης της κίνησης, το οποίο ξέρει που είναι οι άκρες του drone και αλλάζουμε την απόστασή τους, και αυτό είναι όλο», είπε.

Μέχρι τέσσερα μικρά ρομπότ, μερικά από τα οποία πετούν, μπορεί να ελεγχθούν με διεπαφές εγκεφάλου. Τα χειριστήρια δεν λειτουργούν, επειδή μπορούν να ελέγχουν μόνο ένα σκάφος τη φορά.

«Δεν μπορείς να κάνεις κάτι συλλογικά με ένα joystick. Αν θέλετε να συρρέουν γύρω από μια περιοχή και να διαφυλάξετε αυτή την περιοχή, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό.» τονίζει ο Αρτεμιάδης.

Για να τα μετακινήσετε, ο χειριστής παρακολουθεί μια οθόνη και σκέφτεται τα drones να εκτελούν διάφορες κινήσεις.

Ο Αρτεμιάδης έχει ασχοληθεί με τις διεπαφές εγκεφάλου προς μηχανές από τότε που ολοκλήρωσε το διδακτορικό του το 2009 και ειδικότερα με τις νευρικές διεπαφές με ρομποτικά χέρια και μπράτσα.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2-3 δεκαετιών έχει υπάρξει εκτεταμένη έρευνα για την ενιαία διεπαφή εγκεφάλου – μηχανής, όπου μπορείτε να ελέγξετε ένα μόνο μηχάνημα», είπε.

Πριν από μερικά χρόνια, είχε την ιδέα να πάει σε πολλά μηχανήματα. Είναι μέρος μιας τάσης στη ρομποτική και την εξερεύνηση του διαστήματος: Αντί να φτιάξεις ένα τεράστιο ακριβό μηχάνημα ή αεροπλάνο ή διαστημικά οχήματα, οι ερευνητές φτιάχνουν πολλά μικρά και φθηνά.

«Αν χάσεις τα μισά από αυτά, δεν έχει τόση σημασία»διευκρινίζει ο ερευνητής.

Εργάστηκε με τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας για το θέμα αυτό. Το διετές πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από τον Οργανισμό Defense Advanced Research Projects του Τμήματος Άμυνας των ΗΠΑ και της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι πιλότοι ήταν επιφυλακτικοί. Κύριες αντιρρήσεις τους ήταν τι θα συνέβαινε αν σκεφτεί ο χειριστής κάτι άλλο, ενώ έχει τον έλεγχο των drones.

Το επόμενο βήμα στην έρευνα του Αρτεμιάδη είναι πολλά άτομα που θα ελέγχουν πολλαπλά ρομπότ. Ο ίδιος σχεδιάζει να προχωρήσει σε ένα πολύ μεγαλύτερο πειραματικό χώρο. Στο μέλλον, βλέπει τα σμήνη από drone να εκτελούν πολύπλοκες εργασίες, όπως αποστολές έρευνας και διάσωσης.

Πηγή http://www.ellines.com/

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τρείς π@@τάνες στην Συγγρού..

     Το πρόβλημα είναι πως θεωρούμε εκ προοιμίου την Δικαιοσύνη αδέκαστη.
Ότι την θεωρούμε τίμια και άτεγκτη.
Λάθος!

Η δικαιοσύνη είναι έργο ανθρώπων και απαρτίζεται από ανθρώπους, όπως άλλωστε και οι άλλες διακριτές εξουσίες του
κράτους, η νομοθετική και η εκτελεστική.
Έχοντας λοιπόν σαν κριτήριο τις δύο τελευταίες, που δρούν και κινούνται σαν μία, και μαζί απαρτίζουν την συμμορία (τουλάχιστον στον τόπο μας) που καταδυναστεύει αντί να υπηρετεί τους πολίτες,
..δεν έχουμε λόγους να μην πιστέψουμε πως και η Δικαιοσύνη (και πάλι στον τόπο μας) είναι εξ ίσου διεφθαρμένη, αργυρώνητη και αναξιόπιστη.

"Ξεχνάνε" οι τρείς "διακριτές" τάχα εξουσίες πως προέρχονται απ' τον λαό, και στον λαό πρέπει να καταλήγουν. Δηλαδή να τον υπηρετούν και να φροντίζουν μόνον για τα δικά του συμφέροντα.
Το χειτότερο είναι πως το ξεχνάμε κι εμείς,
..και το ακόμη χειρότερο είναι πως τρώμε αμάσητο το παραμύθι των δύο άλλων εξουσιών,
..πως τάχα η Δικαιοσύνη είναι πάντα στο ύψος της και πως πρέπει να μένει στο απυρόβλητο.

Τί λέτε καλέ;
Η Δικαιοσύνη επιδέχεται κριτικής όπως άλλωστε όλα τα έργα των ανθρώπων,
..όταν μάλιστα δεν διαθέτει και την "έξωθεν καλή μαρτυρία",
..εφ' όσον στα 6 μνημονιακά χρόνια φρόντισε να διασφαλίσει μόνον τα συμφέροντα των δικών της λειτουργών, εξασφαλίζοντας την ακεραιότητα των μισθών και των συντάξεών τους, την αναδρομική επιστροφή μισθών που στην αρχή περικόπηκαν, καθώς και όλα τα άλλα προνόμια που ο κλάδος της έχει.

Η χθεσινή δηλαδή αναβολή της δίκης για τα μαύρα ταμεία της Siemens, δεν επιδέχεται κριτικής;
Τί ήταν δηλαδή; Λάθος; Ολιγωρία;
Ε, όχι! Δεν πειθόμαστε. Ήταν πράξη εσκεμμένη και προμελετημένη.
Σε αγαστή μάλιστα σύμπνοια με τις δυό άλλες εξουσίες,
..οι οποίες τζάμπα τώρα και για τα μάτια του κόσμου τανιόνται και ζορίζονται,
..εγκαλώντας τάχα η κυβέρνηση την αντιπολίτευση και η αντιπολίτευση την κυβέρνηση.

Διότι ωφελημένοι θα βγούν όλοι τους.
Και αυτοί που τα "πήραν", και αυτοί που φιλοδοξούν να τα "πάρουν" στο μέλλον.

Όσο για τις εντυπώσεις, ποιός νοιάζεται;
Ο λαός αφ' ενός έχει μνήμη χρυσόψαρου,
..και αφ' ετέρου είναι τόσο απασχολημένος για να βγάλει σε πέρας την καθημερινότητά του και την επιβίωσή του,
..που εύκολα θα ξαναπιστέψει τους διώκτες του,
..κι ακόμη ευκολότερα θα δεχτεί να τον κατακεραυνώσουν οι "διακριτές" εξουσίες πως τάχα δεν σέβεται την Δικαιοσύνη,
..και πως αυτό είναι εις βάρος του!

Χωρίς γάτα χορεύουν τα ποντίκια.
Χωρίς λαό χορεύουν οι κάθε λογής απατεώνες και των τριών εξουσιών,
..και μάλιστα στον σβέρκο του!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Πόλεμος» για το φιάσκο με τη Siemens - Κοτζιάς : Η ολοκλήρωση της μετάφρασης απεστάλη 13 Μαίου (ΕΓΓΡΑΦΑ)



Η είδηση της αναβολής της εκδίκασης της υπόθεσης της Siemens, επειδή δεν είχε μεταφραστεί εγκαίρως το βούλευμα και ο κίνδυνος της παραγραφής που αυτή η αναβολή επιφέρει προκάλεσαν ήδη από χθες το πρωί την αντίδραση του Πρωθυπουργικού Γραφείου.

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού έλεγαν σε δημοσιογράφους πως «ευθύνες υπάρχουν και εκείνοι στους οποίους θα καταλογιστούν, θα λογοδοτήσουν».

Μάλιστα κάποια κυβερνητικά στελέχη εκτιμούσαν πως η ολιγωρία ήταν σκόπιμη, και ότι στοχεύει στο να οδηγηθεί η υπόθεση των μαύρων ταμείων σε παραγραφή.

Αργότερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Ολγα Γεροβασίλη προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας λόγο για «πειθαρχικές» αλλά και «ποινικές ευθύνες».

«Η αντιμετώπιση της διαπλοκής είναι απαίτηση της κοινωνίας και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή. Δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε κωλυσιεργία στην δικαστική διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, που διαβεβαίωσε, ότι η κυβέρνηση «θα μεριμνήσει άμεσα και με κάθε διαθέσιμο θεσμικό τρόπο, ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι της εμπλοκής και να αποδοθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες».

Κυβερνητικές πηγές δείχνουν στο πλαίσιο αυτό ως υπεύθυνη, την δικαιοσύνη.

Στην υπόθεση παρενέβη η ΝΔ, η οποία με διαρροή κύκλων απάντησε στα περί απόδοσης ευθυνών της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι εκείνη φέρει την ευθύνη: «εάν στο Μαξίμου, θέλουν πραγματικά να μάθουν ποιος ευθύνεται για το φιάσκο της μη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης αυτής, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τον καθρέφτη» ανέφεραν οι κύκλοι της ΝΔ και πρόσθεταν ότι «είναι οι ίδιοι που επί 18 ολόκληρους μήνες, δεν προσέφεραν την παραμικρή διοικητική στήριξη στις δικαστικές αρχές για να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους».

Το Μαξίμου πέρασε το απόγευμα στην αντεπίθεση με non paper στο οποίο υπενθύμισε τις ολιγωρίες της ΝΔ στην υπόθεση αλλά και τις σχέσεις των στελεχών της με την εταιρεία και τον κ. Χριστοφοράκο και της συνέστησε να είναι πιο μετρημένη στις διαρροές της. «Θα συνιστούσαμε στην Νέα Δημοκρατία να είναι πιο μετρημένη στις διαρροές της σχετικά με τις υπoθέσεις της Siemens.

Tα συνεχόμενα «λάθη» που επέτρεψαν σε κατηγορούμενους και βασικούς μάρτυρες να διαφύγουν, τα «δωράκια», όπως το τηλεφωνικό κέντρο που βρέθηκε στην κατοχή του σημερινού της Προέδρου, οι φιλίες της οικογένειας Μητσοτάκη με τον κ. Χριστοφοράκο, δεν συνάδουν με την σημερινή της σπουδή για την υπεράσπιση της διαφάνειας», αναφέρεται στο κείμενο αυτό το οποίο καταλήγει πως «όλα θα έρθουν στο φως».

Κοτζιάς: Η ολοκλήρωση της μετάφρασης βουλεύματος για τη SIEMENS απεστάλη στις 13 Μαΐου


Τη θέση του υπουργείου Εξωτερικών μετά των σχετικών αποδείξεων επισφράγισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ερωτηθείς για το θέμα της καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση SIEMENS από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ, στο πλαίσιο συνέντευξης για την ελληνική εξωτερική πολιτική που παραχώρησε στον Πάνο Χαρίτο.

Ο κ. Κοτζιάς, με τα σχετικά έγγραφα στο χέρι, ανέφερε ότι η αποστολή της μετάφρασης που ολοκλήρωνε τη διαδικασία στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών έγινε δύο μήνες πριν, δηλαδή στις 13 Μαΐου 2016, παρά τον αρχικό υπολογισμό ότι θα ολοκληρωνόταν στα τέλη του Ιουνίου 2016.

Αυτό πραγματοποιήθηκε, όπως είπε, μετά από την εντατικοποίηση των εργασιών που επέβλεψε ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης με αποτέλεσμα η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να λάβει, όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, το δεύτερο μέρος της μετάφρασης του βουλεύματος στις 13 Μαΐου 2016, μετά από το πρώτο μέρος που είχε λάβει τον Νοέμβριο του 2015. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο έγγραφο, στις 13 Μαΐου 2016, υπήρχε και η υποσημείωση ότι με την αποστολή αυτή του δεύτερου μέρους της μετάφρασης ολοκληρωνόταν η διαδικασία για το πακέτο των συνολικά 1087 φύλλων που αντιστοιχούσαν σε 1580 σελίδες μετάφρασης που είχαν αποσταλεί.





Πηγή:real.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κακουργηματικές διώξεις για ζημία 50 εκατ. ευρώ στην ΕΒΖ


Συντάκτης: efsyn.gr

Για κακούργημα διώκονται επτά πρώην στελέχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στους οποίους επιρρίπτονται ευθύνες για ζημία άνω των 50 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την έρευνα των οικονομικών διωκτικών αρχών ανείσπρακτες οφειλές από συγκεκριμένους πελάτες της εταιρείας φαίνεται πως προκάλεσαν τη ζημία στην επιχείρηση.

Αξιολογώντας τα αποτελέσματα της διενεργηθείσας έρευνας, ο αντεισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης, παρήγγειλε κακουργηματική δίωξη εναντίον επτά στελεχών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) εκείνης της περιόδου, όπως επίσης εναντίον τριών επιχειρηματιών που κατά το ίδιο διάστημα είχαν συναλλαγές με την βορειοελλαδίτικη βιομηχανία.

Ειδικότερα, ζήτησε να ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία σε βάρος πέντε πρώην προέδρων της ΕΒΖ, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών - ενώ αντιμέτωποι με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην κακουργηματική απιστία βρίσκονται δύο πρώην εμπορικοί διευθυντές της ΕΒΖ. Εξάλλου, για ηθική αυτουργία στην απιστία κατηγορούνται οι πρόεδροι τριών εταιριών-πελατών της ΕΒΖ.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στις αρχές του χρόνου η σημερινή διοίκηση της ΕΒΖ και αφορά στην περίοδο 2007-2015. Η αναφορά στηρίχθηκε στα ευρήματα ελέγχου που είχε πραγματοποιήσει το προηγούμενο διάστημα ανεξάρτητη εταιρία με εντολή της διοίκησης της βορειοελλαδίτικης βιομηχανίας. Στο πλαίσιο αυτό, ελεγκτές έκαναν «φύλλο και φτερό» έγγραφα, εκθέσεις ελέγχου, συμβάσεις - τιμολόγια πώλησης κ.ά.

Στην πολυσέλιδη αναφορά καταγγέλθηκε ότι οι προηγούμενες διοικήσεις συνέχιζαν να χορηγούν ζάχαρη επί πιστώσει σε τρεις εταιρίες που βρέθηκαν στο «κάδρο», παρότι αυτές δεν τηρούσαν τους όρους που προβλέπονταν στις σχετικές συμβάσεις και παρά το γεγονός ότι οι οφειλές ανέρχονταν σε υπέρογκα ποσά. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα καταγγελλόμενα στελέχη της ΕΒΖ – σύμφωνα με την αναφορά - προχωρούσαν σε αυξήσεις πιστωτικών ορίων χωρίς να τηρούνται οι εγγυήσεις που προβλέπονταν στη σύμβαση.

Στο πόρισμα που παραδόθηκε στον εισαγγελικό λειτουργό και με βάση το οποίο αυτός παρήγγειλε τη δίωξη γίνεται λόγος για ζημιά που ξεπερνάει τα 50 εκατ. ευρώ από ανείσπρακτα υπόλοιπα των τριών ελεγχόμενων εταιριών. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, από τη συνεργασία με την πρώτη εταιρία, η ΕΒΖ φέρεται ότι υπέστη ζημιά 38 εκατ. ευρώ., ενώ από τη δεύτερη ζημιώθηκε με 15 εκατ. ευρώ κι από την τρίτη με 1,5 εκατ. ευρώ.

Η δικογραφία αναμένεται το επόμενο διάστημα να διαβιβαστεί στην ανακρίτρια Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, που θα καλέσει τα δέκα εμπλεκόμενα πρόσωπα σε απολογίες.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....