Διυλιστήριο: 05/14/19
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 14 Μαΐου 2019

Υποψήφιος της ΝΔ ''καρφώνει'' Σαμαρά για την Τουρκία - Ο Σαμαράς φοβήθηκε την Τουρκία και σιώπησε για την ΑΟΖ«Η Τουρκία κατέθετε συντεταγμένες διεκδικώντας την ΑΟΖ από Ρόδο έως Πάφο και εμείς δεν θέλαμε να χαλάσουμε το καλό κλίμα» – «Έχουμε οικονομική κρίση δεν αντέχουμε πολεμικές εντάσεις». Αυτή ήταν η στάση του μακεδονοκάπηλου Σαμαρά, ως πρωθυπουργού της χώρας.

Του «τζάμπα μάγκα», που ενώ το έπαιζε -και το παίζει- σκληρός και ανένδοτος απέναντι στα Σκόπια, είχε πέσει στα… τέσσερα απέναντι στην Τουρκία.

Ηχηρό ήταν το άδειασμα του Αντώνη Σαμαρά αλλά και συνολικά της κυβέρνησης Σαμαρά–Βενιζέλου από τον γνωστό διεθνολόγο Άγγελο Συρίγο, με αφορμή τη στάση της χώρας απέναντι στην Τουρκία την περίοδο 2012-2013, όταν η Άγκυρα προχωρούσε στην κατάθεση των συντεταγμένων για την υφαλοκρηπίδα με την οποία διεκδικούσε όλη την περιοχή από την Ρόδο έως και την Πάφο.

Εκεί που σήμερα δηλαδή προσπαθεί εκ νέου να δημιουργήσει ένταση.

Όπως εξήγησε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής και υποψήφιος της ΝΔ, στις 30 Απριλίου 2012 η Τουρκία προχώρησε στην κατάθεση συντεταγμένων για την υφαλοκρηπίδα χαρακτηρίζοντας δική της όλη την περιοχή από τον 28ο έως τον 32ο μεσημβρινό, δηλαδή όλη την περιοχή από την Ρόδο έως την Πάφο.

«Εμείς διαμαρτυρηθήκαμε λέγοντας ότι δεν είναι σωστό αυτό, αλλά δεν εξηγήσαμε για ποιον λόγο δεν είναι σωστό… ή ποιες περιοχές είναι δικές μας» εξήγησε ο καθηγητής και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

Και στην συνέχεια έκανε την απίστευτη αποκάλυψη ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις την εποχή εκείνη δεν προχώρησαν σε αυτό που έπρεπε να κάνουν γιατί δεν ήθελαν να προκαλέσουν ένταση με την Τουρκία και να μην ρίξουν λάδι στην φωτιά.

Δηλαδή η Τουρκία προχωρούσε, ανακηρύσσοντας όλη την περιοχή από την Ρόδο έως την Τουρκία ως δική της, και η κυβέρνηση το 2012 και το 2013 είπε «ας μην δημιουργήσουμε ένταση».

Στις 30 Απριλίου 2012 που η Τουρκία κατέθεσε τις συντεταγμένες της υφαλοκρηπίδας πρωθυπουργός ήταν ο Λουκάς Παπαδήμος κι από το Ιούλιο 2012 έως τον Ιανουράριο 2015 ο Αντώνης Σαμαράς.

Ήταν δεδομένο όμως ότι η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου ασχολιόταν με τα οικονομικά θέματα και ήταν γνωστό ότι οι σοβαρές πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονταν από τον αρχηγό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ήταν και οι δύο βασικοί πυλώνες της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Δηλαδή η Τουρκία προχωρά σε μια επιθετική κίνηση και στο τιμόνι άτυπα για την μικρή περίοδο Παπαδήμου και τυπικά από τον Ιούλιο του 2012 είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ο πολιτικός που διεκδικεί για τον εαυτό του το υψηλότερο πατριωτικό φρόνημα σε όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας.

Προς τιμήν του ο Άγγελος Συρίγος αποκάλυψε σήμερα ότι τα γνωρίζει αυτά γιατί εκείνη την περίοδο συμμετείχε στις επιτροπές που λάμβαναν τις αποφάσεις και υπογράμμισε ότι τότε αυτός πρότεινε να προχωρήσει η Ελλάδα στην κατάθεση των συντεταγμένων.

Όμως επικράτησε η άλλη άποψη. Και το σκεπτικό πίσω από την απόφαση αυτή ήταν ακόμη χειρότερο.

Διαβάστε τι είπε ο Α. Συρίγος:

«Συμμετείχα στον σχεδιασμό τότε, οπότε έχω άποψη. Ήμουν σε εκείνη την ομάδα που πίστευε ότι έπρεπε να κατατεθούν οι συντεταγμένες.

»Επικράτησε εκείνη η ομάδα που έλεγε ότι σε αυτή τη φάση που έχουμε χαμηλούς τόνους με την Τουρκία κι έχουμε σοβαρότατη οικονομική κρίση μην ρίξουμε λάδι στην φωτιά γιατί δεν έχουμε το περιθώριο να τρέχουμε με πολεμικές κρίσεις και με όλα αυτά… για τις συντεταγμένες!».

Δηλαδή οι Τούρκοι προκαλούσαν και η κυβέρνηση Σαμαρά έλεγε ας μην είμαστε προκλητικοί αφού έχουμε… «καλό κλίμα».

Καλό κλίμα με το να διεκδικεί η Τουρκία όλη την υφαλοκρηπίδα ανατολικά της Ρόδου φυσικά απλά δεν..υπάρχει

Ακόμη όμως πιο εξοργιστική είναι η ομολογία ότι τα δύο κόμματα δεν μας οδήγησαν απλά στην χρεοκοπία αλλά μας οδήγησαν σε μια πλήρη και ολοκληρωτική απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας.

Σε οικονομικό επίπεδο που την βιώσαμε στο πετσί μας αλλά και σε καθαρά γεωστρατηγικό.

Δεν αντιδρούσαμε γιατί είχαμε κρίση. Δεν αντέχαμε να αντιδράσουμε.

Ποτέ ξανά στην σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε ακούσει πιο κυνική παραδοχή για έναν πολιτικό μάλιστα που υψώνει την σημαία του πιο ακραίου εθνικισμού και σύμφωνα με τους πολιτικούς του αντιπάλους ακόμη και μέσα του στο κόμμα έκανε καριέρρα πάνω στα εθνικά θέματα.

Και το ξεμπρόστιασμα αυτό δεν έγινε από κάποιον τυχαίο. Αλλά από έναν υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ.

Φυσικά στην συνέχεια της συνέντευξής του ο Α. Συρίγος προσπαθεί να μειώσει την ένταση της αποκάλυψης αυτής σημειώνοντας ότι τώρα η Τουρκία είναι προκλητική και ότι πρέπει τώρα τέλος πάντων να καταθέσουμε συντεταγμένες, αλλά ή πολιτική ζημιά είχε ήδη συντελεστεί με όσα είχε πει νωρίτερα…..
Διαβάστε το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την συνένετυξη του Α. Συρίγου στον ΣΚΑΪ και τον Παύλο Τσίμα:

Συρίγος: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να καταθέσουμε συντεταγμένες στην ΑΟΖ για την περιοχή εκείνη της ανατολικής Μεσογείου που θεωρούμε ότι είναι μέρος της δικής μας υφαλοκρηπίδας.

Τσίμας: Η Κύπρος το έκανε, εμείς δεν το έχουμε κάνει ακόμη.

Συρίγος: Ακριβώς. Στις 30 Απριλίου του 2012, η Τουρκία κατέθεσε συντεταγμένες και είπε ότι όλη η περιοχή από την Ρόδο, 28ος μεσημβρινός έως την Πάφο 32Ος μεσημβρινός είναι δική της η υφαλοκρηπίδα.

Εμείς διαμαρτυρηθήκαμε λέγοντας ότι δεν είναι σωστό αυτό, αλλά δεν εξηγήσαμε για ποιον λόγο δεν είναι σωστό… ή ποιες περιοχές είναι δικές μας, διότι οι περιοχή αυτή από τον 28ο έως τον 32ο μεσημβρινό περιλαμβάνουν σαφώς και περιοχές της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Πρέπει λοιπόν εμείς να προσδιορίσουμε ποιες είναι αυτές οι περιοχές, που θεωρούμε καλώς ή κακώς ότι είναι δικές μας. Έτσι κάνουν όλα τα κράτη του κόσμου.

Τσίμας: Και γιατί δεν το κάνουμε ή γιατί δεν το έχουμε κάνει έως τώρα;

Συρίγος: Το 2012, 2013 δεν το είχαμε κάνει, διότι τότε οι σχέσεις μας με την Τουρκία ήταν καλές και δεν υπήρχε ιδιαίτερη ένταση και θεωρήθηκε ότι θα ήταν υπερβολικό.

Δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη αλλά σας λέω ποια ήταν η κυρίαρχη αντίληψη που υπήρχε … που έλεγε … Εγώ τότε ήμουν σε εκείνη την ομάδα που έλεγε ότι θα πρέπει να κατατεθούν οι συντεταγμένες…

Διευκρινίζω, συμμετείχα στον σχεδιασμό τότε, οπότε έχω άποψη.

Ήμουν σε εκείνη την ομάδα που πίστευε ότι έπρεπε να κατατεθούν οι συντεταγμένες.

Επικράτησε εκείνη η ομάδα που έλεγε ότι σε αυτή τη φάση που έχουμε χαμηλούς τόνους με την Τουρκία κι έχουμε σοβαρότατη οικονομική κρίση μην ρίξουμε λάδι στην φωτιά γιατί δεν έχουμε το περιθωριο να τρέχουμε με πολεμικές κρίσεις και με όλα αυτά… για τις συντεταγμένες!

Τσίμας: Μάλιστα

Συρίγος: Τώρα όμως είναι διαφορετική η περίπτωση γιατί η Τουρκία το τραβάει στα άκρα .. τότε δεν το τραβούσε… οπότε πλέον είναι υποχρεωτικό… να προχωρήσουμε σε κατάθεση συντεταγμένων.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - «Ξαναχτύπησε» ο Μητσοτάκης: Θέλει δωρεάν δημόσιους υπαλλήλους σε ιδιωτικά νοσοκομεία - Πάλι διαλέγει ερωτήσειςΔεν φαίνεται να βάζει μυαλό ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνεχίζει τις «τρικλοποδιές» στον εαυτό του, αφού όσα δηλώνει και υπόσχεται προεκλογικά κάθε μέρα φανερώνουν και το πραγματικό σχέδιο της ΝΔ.

Στη σημερινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους Άρη Πορτοσάλτε και Παύλο Τσίμα, μίλησε για σύμπραξη ιδιωτικού τομέα-Δημοσίου και στα νοσοκομεία. Αλλά το πήγε και ακόμα παραπέρα.

«Εγώ δεν θα είχα καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε να διοικηθεί ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα«, είπε αρχικά ενώ στη συνέχεια του ξέφυγε ότι ονειρεύεται να δουλεύουν δημόσιοι υπάλληλοι στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Δηλαδή ο ιδιώτης να μην πληρώνει εργαζόμενους, αλλά να τους παίρνει έτοιμους από το Δημόσιο. Το πολύ να τους δίνει και ένα μπόνους, αν κάνουν βέβαια καλά τη δουλειά τους…

«Τι μας ενοχλεί, αντί να αγοράζουμε ως κράτος τομογράφους, να αγοράζουμε τις υπηρεσίες. Σε αυτή τη δομή, θα εργάζονται δημόσιοι υπάλληλοι και αν κάνουν καλά τη δουλειά τους, η ιδιωτική εταιρεία να τους δίνει και ένα μπόνους«, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και άφησε άλαλους τους δύο δημοσιογράφους, που δεν ήξεραν τι να πουν για να καλύψουν τη νέα «γκάφα» του προέδρου της ΝΔ.
Ο ΣΚΑΪ διασύρει (ξανά) τον Κυριάκο – Ο Μητσοτάκης διαλέγει τι θα απαντήσει

Στον ΣΚΑΪ πήγε για μαλλί αλλά πάλι βγήκε… κουρεμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έβγαλαν στη σέντρα -με βίντεο- την ανεπάρκειά του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάθε ημέρα που περνά κάνει επίδειξη των αδυναμιών του.

Το εντυπωσιακότερο είναι ότι τον εκθέτει -πρωτίστως- το μικρονοϊκό επιτελείο που έχει μαζέψει γύρω του.

Σαν να τον υπονομεύουν εκθέτοντας σε κοινή θέα τις ανεπάρκειές του.

Είναι θλιβερό για τον ίδιο πρωτίστως. Τον έχουν βγάλει μπροστά και κάθε ημέρα τον αποδομούν.

Είναι γνωστό πλέον σε όλους ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να λειτουργήσει σε απευθείας διάλογο με ερωτήσεις κανονικές από κανονικούς δημοσιογράφους και όχι προεπιλεγμένες για το λόγο αυτό άλλωστε εφιάλτης του είναι το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών το οποίο πάση θυσία αποφεύγει.

Ακόμα όμως και σε φιλικό του σταθμό, τον ΣΚΑΪ, και σε «αγαπημένο» ομοϊδεάτη του δημοσιογράφο, Πορτοσάλτε, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν νοιώθει άνετα και πέρα από την φανερή νευρικότητά του αισθάνεται την ανάγκη να επιλέγει ο ίδιος τις ερωτήσεις «κοινού» που θα το υποβληθούν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να δείχνει στο κομπιούτερ του ΣΚΑΪ ποια ερώτηση κοινού προτιμά κάτι που δεν κρύβει άλλωστε και ο Άρης Πορτοσάλτε και το επισημαίνει…

Η ερώτηση που επέλεξε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης που μάλλον θεωρεί ότι είναι το «μεγάλο του χαρτί» είναι για την επαγγελματική του καριέρα, ότι έχει εργαστεί για 10 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα…

Δεν μας λέει όμως και που… (Εθνική Τράπεζα). Όπως και ποιος τον διόρισε εκεί: Ο Κώστας Σημίτης.

Άφησαν τα ραβασάκια αυτή τη φορά στον ΣΚΑΪ και επιχείρησαν ηλεκτρονικά την προεπιλογή ερωτήσεων… διατί να τον κρύψομεν άλλωστε…
Το κάνει επίτηδες ο ΣΚΑΪ;

Εν τω μεταξύ όλο αυτό το… χάος, όλη αυτή την ανεπάρκεια, ο ίδιος ο ΣΚΑΪ την «έδωσε» σε εικόνα – βίντεο.

Διότι Κυριάκο μας, άμοιρε Κυριάκο, τι να τους κάνεις τους εχθρούς όταν έχεις τέτοιους φίλους;
Δείτε την άλλη φορά, στον ΣΚΑΪ, με τα ραβασάκια ΕΔΩ
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Κοτζιάς εναντίον πολιτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Βούλωσέ το και άκου, χουντικέ»!


Το Διυλιστήριο λέει : '' Το χειρότερο είναι να ''δώσουμε'', τους όποιους διαφωνούν με την συμφωνία Κοτζιά - Πρεσπών,  στην χρυσή αυγή και στην χούντα. Να ξέρετε είναι πάρα πολλοί και δεν είναι ούτε χουντικοί, ουτε χρυσαυγίτες. Λυπούμαστε ειλικρινά, όπου ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, φτάνει σε τόσο χαμηλό σημείο, να χαρακτηρίσει με αυτό τον τρόπο όσους διαφωνούν μαζί του ...''

«Φασισταριά» χαρακτήρισε τους πολίτες που διαφώνησαν μαζί του ο πρώην υπουργός

Έντονα αποδοκίμασαν τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά Έλληνες της Γερμανίας, κατά την διάρκεια εκδήλωσης που ο ίδιος ήταν ομιλητής στο Μόναχο για την ελληνική εξωτερική πολιτική και την Συμφωνία των Πρεσπών.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, πολίτες που παρακολουθούσαν εξέφρασαν την διαφωνία τους, διακόπτοντάς τον.

Ο κύριος Κοτζιάς δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «ακροδεξιούς, φασισταριά, χουντικούς» όσους διαφώνησαν μαζί του, χρησιμοποιώντας εκφράσεις «άκου χουντικέ» και «βούλωσέ το και άκου»!

Ο ίδιος μάλιστα θεώρησε ότι οι πολίτες, μέλη μακεδονικών συλλόγων τον απείλησαν.

Τελικά η ένταση εκτονώθηκε όταν κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους απομακρύνθηκαν από την αίθουσα.


Ρωσική πρεσβεία κατά Κοτζιά: Να φέρει στοιχεία ότι υποκλέψαμε emails διπλωματών

Στην αντιπαράθεση Κοτζιά-Καμμένου και σε όσα κατήγγειλε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, ότι Ρώσοι ή Κινέζοι πράκτορες υπέκλεψαν την ηλεκτρονική αλληλογραφία διπλωματών παρενέβη με έντονο τρόπο η Ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.

Η Ρωσική πρεσβεία κάνει λόγο για δήθεν «Ρώσους χάκερ» και καλεί τον κ. Κοτζιά να παρουσιάσει στοιχεία αρμοδίως, διαβεβαιώνοντας ότι οι Ρωσικές αρχές θα τα απαντήσουν επίσημα.

«Πάλι δήθεν «Ρώσοι χάκερ»… Εάν υπάρχουν στοιχεία, ας παρουσιαστούν αρμοδίως, και οι Ρωσικές αρχές θα τα ερευνήσουν και θα απαντήσουν επίσημα. Αλλιώς θα ήταν καλό να αποφεύγονται νέες κατηγορίες για «ρωσική ανάμειξη» στα εσωτερικά της Ελλάδος» αναφέρει η πρεσβεία της Μόσχας στο twitter. 


Σε δεύτερη ανάρτηση, η πρεσβεία τονίζει ότι «χωρίς αποδείξεις πρόκειται για συκοφαντία. Είναι περίεργο ότι, παρά τις πραγματικές αποκαλύψεις για τις αμερικάνικες υποκλοπές, ακόμα και εις βάρος ηγετών ευρωπαϊκών χωρών, κάποιοι τις αποσιωπούν».


« Και να σοβαρευτούμε: το ποιος (και πώς) θα κέρδιζε το διαγωνισμό για βίζες είναι αδιάφορο για τη Ρωσική πλευρά», αναφέρει το τρίτο tweet. Κοτζιάς: Ρωσικές -άντε και Κινεζικές- μυστικές υπηρεσίες υπέκλεψαν τα emails

Η παρέμβαση της Ρωσικής πρεσβείας ήρθε μετά την ομιλία του κ. Κοτζιά στη Βουλή, που άφησε υπόνοιες ότι τα e-mails που έχει στην κατοχή του ο κ. Καμμένος οφείλεται σε συνεργασία του με μυστικές υπηρεσίες. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε αποκαλύψει emails διπλωματών στην Βουλή προκειμένου να ισχυριστεί ότι ο κ. Κοτζιάς την περίοδο που βρισκόταν στο υπουργείο Εξωτερικών μεθόδευσε τις διαδικασίες προκειμένου το έργο έκδοσης βίζας να καταλήξει σε συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία.

Απαντώντας στις καταγγελίες ο κ. Κοτζιάς ανέφερε «λεει αυτός ο βουλευτής ότι ο Κοτζιάς κατέστρεψε το σέρβερ του υπουργείου για να μην αποκαλυφθουν αυτά τα email. Όμως αυτός ο μάγκας ο βουλευτής κατάφερε να τα βρει. Παίρνω από την βουλή αυτά τα email και βλέπω ότι έχουν διακινηθεί από αμερικάνικο σέρβερ αρα πρόκειται για ιδιωτικές συνομιλίες. Συζητώ με φίλους μου που γνωρίζουν τεχνικά τα θέματα και μου λένε ότι είναι πολύ δύσκολο να παραβιάσεις τους αμερικάνικους σέρβερ. Μόνο δύο μπορούν να το κάνουν: χάκερ της ΕΥΠ ή ρώσικες – άντε και Κινέζικες – μυστικές υπηρεσίες. Αρα λοιπόν ή έχουμε παραχάραξη ή υποκλοπή από υπηρεσίες»

Πηγή www.protothema.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άδωνις Γεωργιάδης : ''Ασφαλώς δεν εγγυόμαστε ότι θα δίνουμε 13η σύνταξη''Έναν καυτό διάλογο εφ’ όλης της ύλης είχαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. ρωτήθηκε και για το τι προτίθεται να κάνει η Ν.Δ. με τη 13η σύνταξη και η απάντηση που έδωσε προκάλεσε εντύπωση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Λέτε ότι δεν εγγυάστε ότι θα συνεχίσετε να δίνετε τη 13η σύνταξη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ασφαλώς και δεν εγγυώμαστε να συνεχίσουμε να δίνουμε αυτό το προεκλογικό επίδομα του κ. Τσίπρα.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. παρακάτω συνεχίζει:

«Eίναι κάτι σαν 13η σύνταξη. Είναι μόνο στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ 13η σύνταξη. Δεν μπορεί το 1/3 να ισούται με το όλο.

»Εμείς δεν θα δίνουμε κάτι σαν 13η σύνταξη, θα λάβουμε μέτρα για να τρέξει με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης η οικονομία και έχουμε πει χιλιάδες φορές ότι θα στηρίξουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους».

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....