Διυλιστήριο: 05/24/17
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Οι ΑΝΕΛ καταψηφίζουν το άρθρο για την ανέγερση Ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα

Δυστυχώς το υπερψηφίζουν η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ

Εμείς δεν λέμε «ναι σε όλα» δήλωσε ο Κώστας Κατσίκης…

Την καταψήφιση του άρθρου για την ανέγερση Ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα προανήγγειλαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δια του εισηγητή τους Κώστα Κατσίκη.

Πρόκειται για το πέμπτο άρθρο του νομοσχεδίου με μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε ζητήματα Παιδείας που συζητείται στην Βουλή με επείγουσα διαδικασία και προβλέπει πως ο κρατικός προϋπολογισμός θα καλύπτει τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης του τεμένους, την μισθοδοσία του προσωπικού και τις αποζημιώσεις των μελών του Δ.Σ.

Ο κ. Κατσίκης υποστήριξε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή πως «αποδεικνύουμε πως εμείς δεν λέμε «ναι σε όλα»» ενώ έσπευσε να διευκρινίσει πως η στάση των ΑΝΕΛ δεν αποτελεί ρωγμή στην κυβερνητική συνοχή λέγοντας «Μπορούμε να συμπορευόμαστε διατηρώντας ο καθένας την αυτονομία του. Αποτελούμε το πολιτικό παράδειγμα συνεργασιών».

Πάντως, η διάταξη δεν κινδυνεύει με καταψήφιση καθώς θα στηριχθεί από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όλες οι αρχαίες πηγές στα χέρια μας μέσω της εφαρμογής Topostext


Η εφαρμογή είναι δωρεάν 

Ο χρήστης αξιοποιώντας τον διαδραστικό χάρτη που περιλαμβάνει η εφαρμογή, μπορεί να αναζητήσει μυθικές τοποθεσίες και πρόσωπα, ιστορικούς αρχαιολογικούς χώρους αλλά και σύγχρονα μουσεία που καλύπτουν το σύνολο του αρχαίου ελληνικού κόσμου (από τη Νεολιθική περίοδο μέχρι το 2ο μ.Χ. αιώνα), και να αποκτήσει πρόσβαση σε πηγές που αναφέρονται σε περισσότερους από 5.350 τόπους και περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Το ToposText (http://topostext.org/), ένα εργαλείο που συνδυάζει τις ψηφιακές εκδόσεις κειμένων της ελληνικής και λατινικής γραμματείας, με έναν διαδραστικό χάρτη στον οποίο εμφανίζονται με μεγάλη γεωγραφική ακρίβεια τα μέρη που αναφέρονται στα αρχαία κείμενα, αναπτύχθηκε πρόσφατα από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, σε συνεργασία με τον αρχαιολόγο - ιστορικό Brady Kiesling, σε μια προσπάθεια να καταστήσει τον Ελληνικό Πολιτισμό προσιτό στο ευρύ κοινό. Τα κείμενα είναι στην αγγλική γλώσσα, πολλά με συνδέσμους προς το πρωτότυπο αρχαίο ελληνικό, ενώ στον χάρτη βρίσκονται πάνω από 5.350 γεωγραφικές τοποθεσίες του αρχαίου κόσμου. Το ToposText καθιστά τα κείμενα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας πιο προσιτά στους μελετητές, στους φοιτητές και στους σύγχρονους περιηγητές, που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν σαφή γνώση του γεωγραφικού χώρου στον οποίο έζησαν οι Αρχαίοι Έλληνες.

Επιλέγοντας κάποιον γεωγραφικό τόπο, ο χρήστης οδηγείται να διαβάσει τις αρχαίες πηγές όπου οι τόποι αυτοί αναφέρονται. Αντίστροφα, ο αναγνώστης οποιουδήποτε αρχαίου κειμένου, καθώς διαβάζει κάποιο από τα κείμενα που περιλαμβάνονται στο ToposText, βλέπει δίπλα στο κείμενο, σε χάρτη google, κάθε γεωγραφικό τόπο στον οποίο αναφέρεται ο εκάστοτε συγγραφέας.

Η εφαρμογή για φορητές συσκευές περιλαμβάνει:
  • «Φορητή» βιβλιοθήκη της αρχαίας γραμματείας με περισσότερες από 530 πηγές για την ελληνική ιστορία, μυθολογία και γεωγραφία σε αγγλική μετάφραση.
  • Βάση δεδομένων με περισσότερες από 5.350 αρχαίες τοποθεσίες, σύγχρονα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, η οποία καλύπτει το σύνολο του αρχαίου ελληνικού κόσμου.
  • Ευρετήριο χιλιάδων κύριων ονομάτων
  • Διαδραστικό χάρτη και ευρετήριο που συνδέει κάθε τοποθεσία με την αρχαία πηγή, η οποία αναφέρεται σε αυτήν.
  • Ακριβείς συντεταγμένες που επιτρέπουν στον χρήστη να «πλησιάσει» αρκετά στο χάρτη ώστε να δει τα αρχαία ερείπια.
Τα ειδικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι τα ακόλουθα:
  • Η ψηφιακή βιβλιοθήκη και η βάση δεδομένων εγκαθίστανται στη συσκευή του χρήστη και προσφέρουν γρήγορη πρόσβαση χωρίς χρεώσεις.
  • Παρατίθενται τα αρχαία ελληνικά και λατινικά κείμενα.
  • Διαθέσιμοι σύνδεσμοι για τους πρώιμους περιηγητικούς χάρτες, καθώς και για εικονογραφικό υλικό από τον ιστότοπο Travelogues του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Η βάση δεδομένων ToposText των κειμένων και των θέσεων σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από τον Brady Kiesling, ανώτερο συνεργάτη και μέλος της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών και ως εφαρμογή υλοποιείται από την εταιρεία λογισμικού Pavla Α.Ε με έδρα την Αθήνα, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

H εφαρμογή, η οποία παρουσιάστηκε επίσημα στο κοινό στις 7 Δεκεμβρίου 2016 στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, είναι διαθέσιμη χωρίς χρέωση για συσκευές Android και Apple. H εφαρμογή ToposText λειτουργεί ακόμη και off-line, καθώς τα κείμενα και ένας βασικός χάρτης είναι αποθηκευμένα στην προσωπική σας συσκευή. Έτσι μπορείτε να πλοηγηθείτε σε χώρους και μουσεία με συντεταγμένες ακρίβειας λίγων μέτρων.

Τελευταία ενημέρωση: Η ψηφιακή εφαρμογή ToposText έλαβε την 1η θέση στην κατηγορία της καλύτερης ψηφιακής εφαρμογής για το ευρύ κοινό (Best Use of Digital Humanities for Public Engagement) στα διεθνή βραβεία «Digital Humanities Awards 2016». Τα βραβεία αφορούν ψηφιακά μέσα που δημιουργούνται στο πεδίο των ανθρωπιστικών επιστημών και οι διακρίσεις απονέμονται αποκλειστικά μέσω ανοιχτής ψηφοφορίας του κοινού, με συνυποψήφιες εφαρμογές από πολλές χώρες του κόσμου. 

Πηγή www.ekt.gr, με πληροφορίες από Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ιβάν ο MEGAλοπρεπής..

     Είναι η μοίρα του καναλιού αυτού να είναι ο μπροστάρης της διαπλοκής,
..και το άντρο απ' όπου εξαπολύονται οι κύριες επιθέσεις του συστήματος εναντίον των συμφερόντων του λαού,
..σε επίπεδο βέβαια "επικοινωνίας" δηλαδή αισχρής προπαγάνδας και
κατάφωρης παραποίησης της όποιας αλήθειας.

Ποιός Τόμπολας;
Εδώ έρχεται καλπάζοντας στ' άσπρο άτι του ο άρχοντας στης στέππας, ο άγριος Ιβάν,
..ο ρωσο-έλληνας(;) ολιγάρχης που ενσαρκώνει το ρωσικό μετα-κομμουνιστικό όνειρο,
..σε άμεση αντιστοιχία του λεγόμενου "αμερικανικού ονείρου", σύμφωνα με τον μύθο του οποίου ο κάθε πολίτης, ακόμη και ο πιό ταπεινής καταγωγής μπορεί να γίνει ο,τιδήποτε, ακόμη και Πρόεδρος της χώρας.
Τώρα αν στο "ρωσικό όνειρο" αναμιγνύεται και λίγη ρώσικη μαφία, λίγη πρώην ΚGB, και κάμποσο "αίμα, δάκρυα, κι ιδρώτας",
..είναι άλλο θέμα. Πάντα μπορείς να γίνεις από εργάτης σε καπνοβιομηχανία ας πούμε, ιδιοκτήτης της, και στην συνέχεια ολιγάρχης με συνοπτικές διαδικασίες σε λιγότερο από δέκα χρόνια. Περίπου δηλαδή το μισό απ' ό,τι χρειάζεται μία κανονική υγιής επιχείρηση να καθιερωθεί και ν' αποκτήσει ρίζες και όνομα στην αγορά.
Μυρίζει κάτι; Περίεργο.

Γιατί όπως ξέρουμε όλοι το χρήμα (το μεγάλο χρήμα) δεν μυρίζει. Βρωμάει.
Τις περισσότερες φορές βρωμάει ναρκωτικά και όπλα. Και πορνεία.
Άλλες φορές βρωμάει δημόσια έργα και ρεμούλα του κράτους.
Σε κάθε περίπτωση όμως βρωμάει πάντα ανθρώπινη εκμετάλλευση και δυστυχία, και καταλήστευση του δημόσιου πλούτου, της περιουσίας του λαού.
Για αυτό φροντίζουν να το ξεπλένουν σε τίποτα κανάλια, και το αφήνουν να στεγνώσει στον ήλιο στο γκαζόν κανενός γηπέδου,
..ώστε να του μείνει μόνον η βρώμα της διαπλοκής και της βρωμοποδαρίλας,
..βρώμες αποδεκτές σε κάθε περίπτωση από το σύστημα.

Κατά τ' άλλα το "καινούργιο" MOUGA mou καμία σχέση θα έχει με το παλιό.
Όπως ακριβώς διαφέρει η αμερικανο-ιταλική μαφία από την ρώσικη, όπου η δεύτερη δεν είναι αφανής όπως η πρώτη, αλλά περήφανα κάνει τις δουλειές της στο προσκήνιο,
..έτσι κι ο Ιβάν ο μεγαλοπρεπής δεν είναι Τόμπολας να κρύβεται και να κινεί τα νήματα από πίσω.
Άλλωστε στοιχεία της θρασύτητάς του και της πολιτικής του αναίδειας έχει ήδη δώσει.

Τις "αξίες" του αυτές και τις "ποιότητές" του, θα θέσει (με το αζημίωτο βεβαίως-βεβαίως) στις υπηρεσίες του "νέου ΠαΣοΚ" που κυβερνά,
..όπως άλλωστε και το "παλιό" κανάλι είχε θέσει στο πρώτο, το πολιτικά, κοινωνικά και εθνικά εγκληματικό ΠαΣοΚ.

Οι αξίες αυτές του νέου ιδιοκτήτη,
..μαζί με τις παλιές παραδοσιακές αξίες του συγκεκριμένου καναλιού,
..που είναι το ψεύδος, η διαστρέβλωση, η τρομοκράτηση του λαού, η εμετική κυβερνητική προπαγάνδα,
..αλλά και η εκβίαση της εξουσίας υπέρ των όποιων συμφερόντων της ενίοτε ιδιοκτησίας,
..θα σταθούν οδηγός και πυξίδα στην νέα πορεία του "ιστορικού" καναλιού.

Προσδεθείτε και κλείστε αυτιά και μύτες.
Θα ζήσουμε MEGAλες στιγμές!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Το τραγούδι με 1,6 εκατ. προβολές σε 4 μέρες που βασίζεται σε ηπειρώτικο δημοτικό ρυθμό!της Μαρίνας Νικολάκη
Eνα τραγούδι κοινωνικό φαινόμενο που ακόμα δεν κυκλοφόρησε... έχει φτάσει το 1,3 εκατ. προβολές σε μόλις 4 ημέρες στο youtube.com!

Πρόκειται για ένα πολύ καλό τραγούδι σε επίπεδο ερμηνείας και μουσικής, που βασίζεται σε ρυθμό ηπειρώτικου δημοτικού τραγουδιού!

Το καλό είναι ότι σε σχέση με όσα «σκουπίδια» που έχουμε συνηθίσει να «παίζουν» τον τελευταίο καιρό στα ραδιόφωνα τουλάχιστον αυτό βασίζεται στην μοναδική ελληνική δημοτική μουσική παράδοση.

Χαρούμενο ξεσηκωτικό τραγούδι με ένα πολύ διαφορετικό βίντεο κλιπ!

Η ταλαντούχα καλλιτέχνης ξεχύθηκε μαζί με την παρέα της στους δρόμους της Αθήνας και τα έδωσε όλα με ένα εμπνευσμένο χορευτικό...

Μαζί στη σύνθεση και το στίχο ο Μιχάλης Κουινέλης των Stavento!

Απολαύστε το τραγούδι «Μάντισσα»...

Μουσική / Στίχοι: Μαρίνα Σάττι / Μιχάλης ΜΕΘ ΚουινέληςΠηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ξεκινούν τα έργα για την ανάπλαση του Φαληρικού ΌρμουΜε την είσοδο βαρέων τύπου μηχανημάτων από αύριο, ξεκινά η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, με την κατασκευή των έργων υποδομής (αντιπλημμυρικά και οδοποιίας) και προϋπολογισμού 150.000.000 ευρώ, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Το έργο χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, έχει υπερτοπικό χαρακτήρα, αλλάζει τον προσανατολισμό της Αττικής και, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χρήστος Καπάταης, «επιτέλους ξεκινά μετά από 40 χρόνια, ώστε να θωρακιστεί αντιπλημμυρικά η ευρύτερη περιοχή, να τελειώσει ο άδικος αποκλεισμός της πρόσβασης των πολιτών προς την παραλία και να συνδεθεί ξανά η περιοχή με τη θάλασσα».

Με την εκτέλεση των έργων, το παράκτιο μέτωπο θα «επιστρέψει» στους πολίτες ως ζωτικός και αναπόσπαστος χώρος του αστικού ιστού και θα αλλάξει ριζικά το μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής, συμπληρώνει ο κ. Καπάταης.

Ο αντιπεριφερειάρχης υπενθυμίζει ότι ο αποκλεισμός της ακτής προκλήθηκε μετά την «επιλογή» της περιοχής από τους κατασκευαστές κατά τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, να εναποθέσουν εκατοντάδες τόνους αδρανών υλικών από τις κατεδαφίσεις των παλαιών σπιτιών της Αθήνας για την ανέγερση πολυκατοικιών. Τα μπάζα αυτά, αποτέλεσαν και την βάση της σημερινής κεντρικής οδικής αρτηρίας (λεωφ. Ποσειδώνος), η οποία λειτούργησε ως φράγμα, με αποτέλεσμα οι 160.000 κάτοικοι των περιοχών της Καλλιθέας - Ταύρου -Μοσχάτου κάθε χειμώνα να ασφυκτιούν υπό την απειλή των πλημμυρών.

Ειδικότερα, η πρώτη φάση του έργου περιλαμβάνει:
Μετατόπιση της παραλιακής λεωφόρου προς τη θάλασσα, όπου σε ορισμένα σημεία θα «βυθιστεί». Επί της ουσίας καταργείται ο υπερυψωμένος δρόμος ταχείας κυκλοφορίας που συνδέει τη λεωφόρο Συγγρού με την Εθνική Οδό και δημιουργείται νέος δρόμος.
Στη θέση του υπερυψωμένου αυτού δρόμου, υλοποιείται η κατασκευή υπόγειου, ξηρού καναλιού, παράλληλου με τον νέο δρόμο, για την υποδοχή των υδάτων.
Ενίσχυση και αντιστήριξη των πρανών του Κηφισού.
Δημιουργία κέντρου καθαρισμού των υδάτων του ποταμού, ώστε να καταστούν κατάλληλα για την ύδρευση του νέου μεγάλου πάρκου που θα δημιουργηθεί, αλλά και με αγωγούς αμφίδρομης κατεύθυνσης ροής ώστε να «τραβούν» νερό από τη θάλασσα και να «καθαρίζουν» την κοίτη από στάσιμα νερά που προκαλούν πολλά προβλήματα (οσμές, κουνούπια κ.λπ.).

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 21 μήνες, ενώ την εποπτεία της κατασκευής και της πορείας των εργασιών θα έχουν οι υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας του Νότιου Τομέα. Όπως αναφέρει ο κ. Καπάταης, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες ενημέρωσης και συνεργασίας με τους δημάρχους και τους τοπικούς φορείς της περιοχής, καθώς πρέπει να μεθοδευτούν ενέργειες για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

«Από την ερχόμενη Τετάρτη», αναφέρει «θα κλείσουν ορισμένοι δρόμοι και θα ανοίξουν άλλοι, καθώς η κατασκευή του νέου δρόμου προϋποθέτει σημαντικές κυκλοφορικές μετατροπές, όπως αλλαγές στις συνδέσεις (γέφυρες) με τις κάθετες οδικές αρτηρίες, εργασίες για τη σύνδεση των παραδρόμων προς τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις κ.λ.π..

«Όλοι μας και κυρίως οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, πρέπει να υπομείνουμε μια σταδιακή επιβάρυνση της κυκλοφορίας η οποία θα ενταθεί μετά το καλοκαίρι», σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης.

Σημειώνεται ότι η αποπεράτωση του έργου σηματοδοτεί και την δυναμική ένταξη της περιοχής στον τουριστικό χάρτη της Αττικής, συμπληρώνοντας το πάζλ του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Περιφέρειας, η οποία, υπερβαίνοντας όλα τα τεχνικά και γραφειοκρατικά εμπόδια, ξεκινά σήμερα ξεκινά το έργο με την υπογραφή της σύμβασης. Η Περιφέρεια προχώρησε σε χρόνο-ρεκόρ στη δημοπρασία του έργου, διεξάγοντας τον πρώτο μεγάλο διαγωνισμό με τον νέο νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις έργων (ν. 4412/2016).

Η πορεία των διαδικασιών ξεκίνησε με την παραχώρηση της περιοχής (487.397 τ.μ ) και των κτισμάτων με νόμο (4413/16) στις 8/8 /2016, στην Περιφέρεια Αττικής, Την επομένη ημέρα, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε το ποσό των 150 εκατομμυρίων για την εκτέλεση του έργου. Στις 14/10 εγκρίθηκε το σχέδιο διακήρυξης του έργου από την οικονομική επιτροπή, στις 3/11 προκηρύχθηκε, στις 15/12 αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος μετά από διαγωνιστική διαδικασία με οκτώ (08)προσφορές, στις 17/1/2017 έγινε η λήψη της διαδικασίας ενστάσεων επί του διαγωνισμού χωρίς κατάθεση ένστασης και στις 2/5/17 επιστράφηκε η σύμβαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, εγκεκριμένη.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Την ώρα της απόδοσης τιμών στην μνήμη του ήρωα Ηλιάκη, οι Τούρκοι έκαναν παραβιάσειςΕπίθεση στη Τουρκία, την οποία εγκάλεσε ότι παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο δείχνοντας έλλειψη σεβασμού απέναντι στη μνήμη ενός ήρωα, κάτι που σέβονται και οι βάρβαροι στρατοί στο κόσμο, εξαπέλυσε από την Κάρπαθο ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος.

«Παρακολουθήσατε όλοι σας την απόδοση τιμών στον ήρωα Κώστα Ηλιάκη, εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας της Καρπάθου, της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας και των θρησκευτικών αρχών». δήλωσε ο κ. Καμμένος. Και συνέχισε με νόημα:

«Είναι σημαντικό να πούμε ότι την ώρα που η Ελλάδα τιμούσε έναν ήρωα, έναν νέο αξιωματικό που άφησε πίσω του μια οικογένεια, πέφτοντας υπέρ πίστεως και πατρίδος, την ίδια στιγμή η Τουρκία έδειξε τον πραγματικό της εαυτό. Παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο, μη σεβόμενη ακόμα και αυτό που σέβονται οι πιο βάρβαροι στρατοί του κόσμου, τη μνήμη ενός ήρωα, ενός πολεμιστή που έπεσε μαχόμενος και υπερασπιζόμενος την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας».

«Αυτό το μήνυμα θέλω να πάει προς φίλους και εχθρούς, προς τους Συμμάχους, αλλά και προς όλους εκείνους που κατά καιρούς βρέθηκαν απέναντι στην Ελλάδα, ότι η Ελλάδα σέβεται τους διεθνείς κανόνες, το διεθνές δίκαιο αλλά και την ηθική. Ποτέ η Ελλάδα δεν θα προσέβαλε τη μνήμη ενός πολεμιστή, ανεξαρτήτως αν ήταν εχθρός της, την ώρα που τον τιμά η πατρίδα του»., κατέληξε ο κ. Καμμένος.Πηγή www.presspublica.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....