Διυλιστήριο: 01/28/14
ροη αναρτησεων

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Έλα αντιπολίτευση στον τόπο σου!.. *

* Παράφραση της κοινής, κοινότατης λαϊκής ρήσης, που δεν χρειάζεται ν' αναφερθεί εδώ..

Στα τέσσερα χρόνια των μνημονίων η αντιπολίτευση, όλη η αντιπολίτευση, έδειξε μία υποδειγματική ανικανότητα αντιμετώπισης του κακού που βρήκε και εξουθενώνει τόπο και λαό!

Κι αν έστω βερμπαλιστικά, με τα λόγια, προσπάθησε να αντιπαραβάλλει μία χλωμή αντίσταση..
..στην πράξη και στις πράξεις στάθηκε παντελώς ανίκανη και άχρηστη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στο πλάϊ των πολιτών!
Λύσεις και τρόποι αντίδρασης υπήρχαν (και υπάρχουν).
Εκτός από τις κλασσικές και λίγο ως πολύ ήπιες (και γι αυτό αναποτελεσματικές) δράσεις των συλλαλητηρίων, πορειών και ολιγοήμερων απεργιών, που κι αυτές στηρίζονται αποκλειστικά στην συμμετοχή και την ενέργεια του ίδιου του λαού..
..υπήρχαν (και υπάρχουν) και οι πιό ριζοσπατικές και κατά κάποιον τρόπο ''βίαιες'' λύσεις, που μπορούν οι ηγέτες και οι βουλευτές τις αντιπολίτευσης να τροχοδρομήσουν.
Κι αυτές είναι, όπως και πολύ πρόσφατα ανέφερε ο συνταγματολόγος και καθηγητής και επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Συνταγματικού Δικαίου κύριος Γ.Κασιμάτης, η σύσσωμη παραίτηση και αποχώρηση από την Βουλή του συνόλου ή του συντριπτικού μέρους της αντιπολίτευσης..
..ώστε να δημιουργηθεί πολιτικό και πολιτειακό πρόβλημα, που θα ανατρέψει την όποια μνημονιακή-εθελόδουλη κυβέρνηση, και θα προκαλέσει σεισμό και αναθεωρήσεις θέσεων στο Ευροκοινοβούλιο και γενικά στην Ε.Ε.

Και αν η λύση μοιάζει ακραία και τεθεί το επιχείρημα ότι τέτοιες ακραίες λύσεις πρέπει να φυλάγονται για ακραίες και υπερεπείγουσες περιστάσεις..
..ας μας πούν τί πιό ακραία περίσταση μπορεί να βρεθεί πέρα από την κατάλυση της εθνικής αυτοδιάθεσης, της καταστροφής της οικονομίας, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και της εξαθλίωσης του λαού που βιώνουμε σήμερα;

Χειρότερο μπορεί να είναι μόνον ο ένοπλος πόλεμος!
Η χρησιμοποίηση εδώ του φαινομενικά περιττού προσδιορισμού ''ένοπλος'' για τον πόλεμο, γίνεται για να υπάρξει αντιδιαστολή με τον πόλεμο που έχει κυρηχθεί ήδη εναντίον της Ελλάδας..
..χωρίς όπλα, αλλά εξίσου αιματηρός και με χιλιάδες θύματα και νεκρούς, και με τελική κατάληξη την υποδούλωση της χώρας!
(Σ' αυτόν τον εξίσου βίαιο με τον αληθινό πόλεμο, οι ασκούντες την βία ζητούν τελείως υποκριτικά και υπόκωφα ειρωνικά απ' τα θύματά τους να ''καταδικάσουν την βία απ' όπου κι αν προέρχεται''!!)

Η αντιμνημονιακή όμως και δημοκρατική αντιπολίτευση, κρατάει τις ακραίες λύσεις ως ''άσους στο μανίκι'', για κάποιες χειρότερες(!!!) μέρες!
Έλα αντιπολίτευση στον τόπο σου,
..για να μην πούμε τίποτε άλλο!..
Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φόρο στην ιδιωτική περιουσία ζητά η Bundesbank.

Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, η Bundesbank, υποστήριξε σήμερα ότι χώρες που απειλούνται με χρεοκοπία θα πρέπει να αντλούν χρήματα από τον ιδιωτικό πλούτο των πολιτών τους μέσω ενός εφάπαξ φόρου επί της περιουσίας τους, πριν ζητήσουν βοήθεια από άλλες χώρες.

«Ένας φόρος επί της περιουσίας αντιστοιχεί στην αρχή της εθνικής ευθύνης, σύμφωνα με την οποία οι φορολογούμενοι είναι υπεύθυνοι για τις υποχρεώσεις της κυβέρνησής τους πριν ζητηθεί η αλληλεγγύη άλλων κρατών», αναφέρει η Bundesbank στη μηνιαία έκθεση της.

Η γερμανική κεντρική τράπεζα προειδοποιεί πως ένας τέτοιος φόρος εμπεριέχει σημαντικούς κινδύνους και η εφαρμογή του δεν θα ήταν εύκολη, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να εξετασθεί μόνο σε απολύτως εξαιρετικές περιπτώσεις, για παράδειγμα για να αποφευχθεί μια υποβόσκουσα κρατική χρεοκοπία.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συζήτησε την επιλογή αυτή σε μια έκθεσή του τον Οκτώβριο και ανέφερε πως η μείωση της αναλογίας του χρέους στα επίπεδα του τέλους 2007 σε ένα δείγμα 15 χωρών της Ευρωζώνης θα απαιτούσε την επιβολή ενός φόρου περίπου 10% στα νοικοκυριά με θετικό καθαρό πλούτο.

Το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας υπολόγισε το 2012 ότι στη Γερμανία ένας φόρος 10% σε μια φορολογική βάση καθοριζόμενη από προσωπικό εισόδημα 250.000 ευρώ θα προσέθετε περίπου 230 δισεκατομμύρια ευρώ. Δεν ανακοίνωσε ανάλογους αριθμούς για τις χώρες που πλήττονται από την κρίση επειδή δεν διέθετε επαρκή δεδομένα.

Στη Γερμανία ωστόσο η Bundesbank δηλώνει πως δεν θα υποστήριζε την επιβολή ενός μόνιμου φόρου επί της περιουσίας, λέγοντας πως θα έβλαπτε την ανάπτυξη.

Η μείωση του δημοσίου όπως και του ιδιωτικού χρέους εξακολουθεί να αποτελεί μια σημαντική πρόκληση και οι επικείμενοι έλεγχοι της υγείας των τραπεζών από την ΕΚΤ θα μπορούσαν να βοηθήσουν να αντιμετωπιστούν τρέχοντα προβλήματα στον τραπεζικό τομέα.

Ένα επιτυχημένο τεστ θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει να «απογαλακτισθούν» τράπεζες σε χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης από τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ, αναφέρει η γερμανική κεντρική τράπεζα.

«Δεν είναι ο σκοπός της ευρωπαϊκής νομισματικής πολιτικής να εξασφαλίζει το αξιόχρεο εθνικών τραπεζικών συστημάτων ή κυβερνήσεων και δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις απαραίτητες οικονομικές προσαρμογές ούτε το συγύρισμα των τραπεζικών ισολογισμών», τονίζει η Bundesbank.
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

BINTEO-Δελαστίκ: Το χρέος αυξήθηκε όταν μπήκαμε στο μνημόνιο

«Το 1993, όταν έπεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, το δημόσιο χρέος ήταν το 111% του Α.Ε.Π. της χώρας μας», ανέφερε στην εκπομπή «στον ενικό» ο πολιτικός αρθρογράφος, Γιώργος Δελαστίκ.

«Επί 17 χρόνια δεν αυξανόταν το δημόσιο χρέος, ως ποσοστό του Α.Ε.Π. Το 2009, όταν μπήκαμε στο μνημόνιο αυξήθηκε το χρέος», συμπλήρωσε ο κ. Δελαστίκ.



Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....