Διυλιστήριο: 10/28/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

Σχέδιο Καμμένου για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ, Ναυπηγεία: Ενοποίηση των εταιρειών σε μία μεγάλη αμυντική βιομηχανία


Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο στην ελληνική αμυντική βιομηχανία η κυβέρνηση. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έχει καταρτίσει ειδικό σχεδιασμό για τις μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων, Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, Ναυπηγεία) που δραστηριοποιούνται στους εξοπλισμούς.

Παραλαμβάνοντας ένα κατακερματισμένο σύστημα, ο Π. Καμμένος σχεδιάζει την ενοποίηση των εταιρειών σε μία! Ο στόχος δεν είναι να κλείσουν οι τρεις εταιρείες, αλλά να λειτουργήσουν υπό ένα πιο ενιαίο σύστημα διαχείρισης, αναπτύσσοντας συνέργειες και μειώνοντας τα λειτουργικά κόστη. Πηγές κοντά στον υπουργό Εθνικής Άμυνας επεσήμαναν ότι δεν θα καταργηθούν διοικήσεις, αλλά θα υπάρξει μία «ομπρέλα» κοινής λειτουργίας, ώστε να ανασυγκροτηθεί αυτό το κομμάτι της εθνικής οικονομίας.

Την διοίκηση της νέας εταιρείας μπορούν να αναλάβουν έμπειροι πρώην στρατιωτικοί, που γνωρίζουν εκ των έσω τις δυνατότητες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και τις ανάγκες της αγοράς όπλων, με δεδομένο ότι η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου είναι ανοικτή σε συνεργασία με όλα τα κράτη. Το σχέδιο θα παρουσιαστεί σύντομα στον πρωθυπουργό.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιούνκερ: Χαλάρωση των μέτρων λιτότητας για χώρες που βοηθούν πρόσφυγες

«Ευελιξία στο σύμφωνο σταθερότητας για τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών που καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες», υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συζήτηση που έγινε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα.

Παράλληλα ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να σταματήσουν τις αλληλοκατηγορίες, και να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. «Τα κράτη μέλη κινούνται αργά σε μια στιγμή όπου θα έπρεπε να τρέχουν», επεσήμανε ο κ. Γιούνκερ, ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε για «τεκτονικές πολιτικές αλλαγές», αν τα κράτη-μέλη δεν ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους. Στη συζήτηση, που έγινε για να αποτιμηθούν τα αποτελέσματα των συνόδων κορυφής της 15ης και της 25ης Οκτωβρίου και ενόψει της συνόδου κορυφής στη Βαλέτα - με τη συμμετοχή των αφρικανικών χωρών- «παρατηρήθηκε μεγάλη διάσταση απόψεων», σύμφωνα με το κείμενο που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το χάσμα βρίσκεται μεταξύ των υπερασπιστών και των αντιρρησιών. Δηλαδή αυτών που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την ΕΕ για την επίλυση των μεταναστευτικών προκλήσεων και αυτών που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις προκλήσεις για την διάλυση της ΕΕ, υποστήριξαν πολλοί ευρωβουλευτές.

Οι περισσότεροι αποδοκίμασαν τη βραδύτητα των κρατών της ΕΕ ως προς την υλοποίηση των υποσχέσεών τους για αύξηση της βοήθειας προς τους πρόσφυγες και του ανθρωπίνου δυναμικού για την διαχείριση του προβλήματος στα σύνορα της ΕΕ. Το έλλειμμα των 2,3 δισ. ευρώ παραμένει ίδιο εδώ και δύο μήνες, σημείωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Εάν οι κυβερνήσεις θεωρούν τους εθνικούς εγωισμούς πιο σημαντικούς από τις κοινές λύσεις, τότε αυτό θα είναι εις βάρος τόσο των προσφύγων όσο και της ευρωπαϊκής συνοχής», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, ανοίγοντας τη συζήτηση. Αν και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σχέδιο των 17 σημείων που συμφωνήθηκε στη σύνοδο κορυφής της 25ης Οκτώβρη, διατύπωσε τη βαθιά του ανησυχία για την αποτυχία των κρατών να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους

Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι το Σχέδιο Δράσης που συμφωνήθηκε με την Τουρκία, η οποία φιλοξενεί 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες, πρέπει να τεθεί άμεσα σε ισχύ.

Στο Σχέδιο Δράσης με την Τουρκία αναφέρθηκε η Ρεμπέκα Χαρμς (Πράσινοι, Γερμανία), η οποία δήλωσε ότι είναι λάθος η σύναψη συμφωνίας με τον Ερντογάν, ενώ οι κκ Βερχόφσταντ και Πιτέλα επέμειναν ότι το σχέδιο αυτό δεν αποτελεί «λευκή επιταγή» για την Τουρκία, και ότι η ΕΕ χρειάζεται να ενισχύσει τη βοήθεια προκειμένου να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες στην περιοχή σε καλές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της παροχής εκπαίδευσης στα παιδιά.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, (ΕΛΚ, Γερμανία), ο Τζιάνι Πιτέλα (Σοσιαλιστές, Ιταλία), και ο Γκι Βέρχοφσταντ (Φιλελεύθεροι, Βέλγιο) χαιρέτισαν τα μέτρα που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την πίεση που η ίδια ασκεί για ταχεία δράση. Κάλεσαν τα κράτη μέλη να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. «Οι εθνικοί εγωισμοί αποτυγχάνουν», σημείωσε ο κ. Βέμπερ, καλώντας όλους τους δημοκράτες να συνεργαστούν ακόμα πιο στενά. Την άποψη αυτή συμμερίστηκε και ο κ. Πιτέλα, ο οποίος κατηγόρησε την πληθώρα «αντιρρησιών που πιέζουν για διάλυση».

Ο κ. Βερχόφσταντ πρότεινε «να λάβει εντολή η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι, από το Συμβούλιο προκειμένου να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τη Ρωσία, το Ιράν, τις ΗΠΑ και άλλους και να βρεθεί ένας τρόπος θα δοθεί ένα τέλος στον πόλεμο της Συρίας».

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας (Ευρ. Ενωτ. Αριστερά, Ισπανία) καταδίκασε τα «κροκοδείλια δάκρυα» στον πολιτικό διάλογο, την ίδια στιγμή που η ταπείνωση και η δυστυχία των προσφύγων συνεχίζεται.

Ο Σάιντ Καμάλ (EΣΜ, Ηνωμένο Βασίλειο) προειδοποίησε ότι η κρίση αυτή θα μπορούσε να γίνει γεωπολιτική. Επέμεινε ότι η ΕΕ πρέπει να είναι «δίκαιη και σταθερή» με τους μετανάστες, να σώζει ζωές και όχι να τους ενθαρρύνει να ρισκάρουν τη ζωή τους.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ (ΕΕΑΔ, Ηνωμένο Βασίλειο) δήλωσε ότι η ΕΕ τελεί υπό πίεση λόγω της προσφυγικής κρίσης και την κατηγόρησε για σύνθλιψη των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ενώ ο Μάρσελ Ντε Γκραφ (Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας, Ολλανδία) ανέφερε ότι η ΕΕ πρέπει να σταματήσει την εισβολή προσφύγων και να κλείσει τα εξωτερικά της σύνορα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Το μήνυμα του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας που συγκλόνισε τους Έλληνες

Ο ιπτάμενος σμηναγός, Λουκάς Θεοχαρόπουλος, έστειλε το δικό του μήνυμα στους Έλληνες για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, μέσα από το F-16.

«Καλημέρα Θεσσαλονίκη! Το ΌΧΙ συμβολίζει την ενότητα και την αποφασιστικότητα των Ελλήνων. Παραμένουμε δυνατοί και περήφανοι ακολουθώντας τα χνάρια των προγόνων μας ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Χρόνια Πολλά Ελλάδα».

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ1:
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....