Διυλιστήριο: 11/06/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Σοβαρά επεισόδια και συγκρούσεις κατά της λιτότητας


Το απόλυτο χάος επικράτησε το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο των Βρυξελλών, όπου ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των πολιτικών λιτότητας.

Περισσότεροι από 100.000 πολίτες βγήκαν στους δρόμους της πόλης, διαμαρτυρόμενοι κατά των αυστηρών πολιτικών που εφαρμόζονται στην ΕΕ, αν και τα συνδικάτα της χώρας εκτιμούν ότι στην κινητοποίηση έλαβαν μέρος περίπου 120.000 άνθρωποι.


Ωστόσο, έπειτα από την ειρηνική πορεία που πραγματοποιήθηκε αρχικά, γρήγορα τα πνεύματα οξύνθηκαν και ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.



Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στους αστυνομικούς πετώντας τους διάφορα αντικείμενα, ακόμη και με τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί, ενόψει της σημερινής διαδήλωσης, ενώ αναποδογύρισαν πολλά από τα οχήματα που βρέθηκαν στο δρόμο τους και τους έβαλαν φωτιά.



Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους απάντησαν, κάνοντας χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων.

Δυστυχώς, πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα επεισόδια υπάρχουν και πολλοί τραυματίες, κάποιοι από τους οποίους σε σοβαρά.


Σημειώνεται ότι η βελγική κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ένα πρόγραμμα αύξησης του ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, καθώς και περικοπές στο κράτος πρόνοιας.


πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τραπεζική ένωση: «Γη και ύδωρ» στις τράπεζες

Από της 4 Νοεμβρίου 2014, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανέλαβε πλήρως εποπτικές λειτουργίες και αρμοδιότητες στο πλαίσιο του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (ΕΕΜ), κάνοντας πράξη τη μεγαλύτερη διεύρυνση της εξουσίας της από την υιοθέτηση του ευρώ. Ο ΕΕΜ αναλαμβάνει την αποκλειστική εποπτεία των 120 μεγαλύτερων τραπεζών της ζώνης του ευρώ.

Όπως ακριβώς ανακοινώνεται από την ΕΚΤ, «ο ΕΕΜ είναι ένα νέο σύστημα τραπεζικής εποπτείας στην Ευρώπη, το οποίο περιλαμβάνει την ΕΚΤ και τις εθνικές εποπτικές αρχές των συμμετεχουσών χωρών.


Οι βασικοί του σκοποί είναι:Η διαφύλαξη της ασφάλειας και της ευρωστίας του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, η ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής ολοκλήρωσης και σταθερότητας, και η διασφάλιση συνεπούς εποπτείας».

Όπως είναι κατανοητό, η τραπεζική ένωση, αφορά την προστασία και τη μονομερή διάσωση των συστημικών τραπεζών, αυτών δηλαδή που στηρίζουν την ζώνη του ευρώ, έναντι οποιασδήποτε απαίτησης.

Πιο συγκεκριμένα από 4/11/2014:
1. Όποτε κρίνεται απαραίτητο σύμφωνα με τον ΕΕΜ, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) θα προχωρά σε άμεση ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, αφού πρώτα εφαρμοσθεί το γνωστό «bail in» ή αλλιώς κούρεμα καταθέσεων.

2. Εφόσον κρίνεται απαραίτητο από τον ΕΕΜ, προκειμένου να προφυλαχθεί η βιωσιμότητα της κάθε συστημικής τράπεζας, καμία δυνατότητα δεν θα παρέχεται στον δανειολήπτη-οφειλέτη ή ακόμα και τον καταθέτη, για να προστατέψει τον εαυτό του με ένδικα μέσα που του παρέχονται από το εθνικό σύστημα δικαίου της χώρας του.

Επί της ουσίας η ΕΕ με την «τραπεζική ένωση», κάνει ακόμα ένα βήμα προς την αφαίρεση κάθε δικαιώματος από τα κράτη-μέλη, να διαχειρίζονται το εγχώριο τραπεζικό τους σύστημα. να αποφασίζουν για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των συστημικών τραπεζών τους και να προστατεύουν τα δικαιώματα των πολιτών τους απέναντι στην ασυδοσία των τραπεζιτών και τοκογλύφων. Όλα αυτά, θα εντάσσονται πλέον στην εποπτική αρχή της τραπεζικής ένωσης, με την Ελλάδα να καλείται να εκτελεί τις εντολές του κ. Ντράγκι, χωρίς να είναι αναγκαία η σύμφωνη γνώμη κυβερνήσεων και εθνικών κοινοβουλίων.

Στην πράξη εκχωρείται με τον τρόπο αυτόν ο πλήρης έλεγχος του εγχώριου τραπεζικού συστήματος σε ένα υπερεθνικό όργανο, που δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση και του οποίου τα μέλη είναι οι πλέον ισχυροί τραπεζίτες της ΕΕ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κάθε πολίτη.

Οι τραπεζίτες της ΕΚΤ, που επί 5 χρόνια τώρα δεν έχουν πράξει το παραμικρό για την αντιμετώπιση της συστημικής κρίσης του ευρώ, θα αποφασίζουν ποια τράπεζα πρέπει να διασωθεί σε βάρος των καταθετών και μετόχων, όπως έγινε στην Κύπρο τον Μάρτιο του 2014, ενώ ετοιμάζονται να κατάσχουν καταθέσεις και να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας.

Ήδη πρώτη προτεραιότητα του νέου μηχανισμού είναι να εποπτεύσει την αύξηση κεφαλαίου των τραπεζών, καθώς πρόσφατα διαπιστώθηκε από τα τεστ αντοχής ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια φτάνουν τα 900 δις ευρώ στην ευρωζώνη.

Διαμηνύουν σε όλα τα κράτη-μέλη, ότι προέχει η βιωσιμότητα των τραπεζών, έστω κι αν γίνει σε βάρος των καταθετών και των δανειοληπτών, περιφρονώντας για μία ακόμα φορά τον σεβασμό προς τον άνθρωπο.

Αν μέχρι σήμερα έχει δοθεί γη και ύδωρ στις τράπεζες δεν είναι τίποτε μπροστά σ’ αυτό που θα συμβεί απ’ εδώ και μπρος. Γι’ αυτό και θέλουν να θωρακίσουν θεσμικά το τραπεζικό καρτέλ μετατρέποντάς το επίσημα σε Τραπεζική Ένωση.

Είναι σαφές ότι η χώρα μας τελεί υπό κατοχή, έστω κι αν αυτή επιβάλλεται με οικονομικά μέσα. Το νέο αποικιοκρατικό μοντέλο διακυβέρνησης της ΕΕ, βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή του στην πατρίδα μας.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, είναι εντυπωσιακή, η εκκωφαντική σιωπή σύσσωμου του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας. Κανείς δεν μιλάει γι’ αυτό. Ολόκληρη η χώρα ξεπουλιέται, η κυριαρχία της παραχωρείται σε υπερκρατικούς μη ελεγχόμενους μηχανισμούς, και το επίσημο πολιτικό σύστημα εξαντλείται στην εκλογολογία εν’ όψει της λήξης της θητείας του προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι 4 συστημικές τράπεζες της χώρας, έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί πολλάκις από τον ελληνικό λαό, και είναι ήδη χρεοκοπημένες. Οποιαδήποτε διάσωσή τους με τους όρους που επιβάλλονται από τους μηχανισμούς της ΕΕ, μόνο σκοπό έχει την διάσωση της ζώνης του ευρώ και την στήριξη της ασυδοσίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Και αυτό για να διασωθεί η παρασιτική οικονομία της ευρωζώνης σε βάρος των λαών.

Το ΕΠΑΜ επανειλημμένα υποστηρίζει, ότι οι 4 συστημικές τράπεζες της χώρας και κυρίως η Τράπεζα της Ελλάδας, πρέπει να εθνικοποιηθούν με σκοπό:
– Τη θωράκιση του τραπεζικού συστήματος από την τοκογλυφία και την κερδοσκοπία με «τοξικά» και μη προϊόντα, με αποτέλεσμα το δραστικό περιορισμό της χρηματοπιστωτικής επιβάρυνσης της οικονομίας.
-Την πιστωτική στήριξη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας της χώρας σε συνδυασμό με την κατάργηση των στεγανών και των απορρήτων του τραπεζικού συστήματος.
– Την κατοχύρωση της πλήρους διαφάνειας του κοινωνικού ελέγχου στις τραπεζικές λειτουργίες.

Καμιά διαπραγμάτευση δεν μπορεί να απαλλάξει τον λαό μας που βρίσκεται έρμαιο ως αναλώσιμο είδος των διευθυντηρίων της ευρωζώνης, τα οποία κινούνται με πρωταρχικό κριτήριο το συμφέρον και την στήριξη της οικονομίας των ισχυρών.


Μόνο η παλλαϊκή ενότητα και η γενικευμένη αντίσταση απέναντι στις επιλογές του νεοφιλελευθερισμού, εγγυάται ένα καλύτερο μέλλον για την χώρα μας.

Το ΕΠΑΜ θα συνεχίσει να απευθύνει έκκληση και προσκλητήριο συνεργασίας, σε όλες τις αποκαλούμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις, εντός και εκτός κοινοβουλίου, που διαισθάνονται τον κίνδυνο στον οποίο έχει περιέλθει η πατρίδα μας.

5/11/2014
Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Να οι “υποκινητές” κ.Λοβέρδο

Ας δούμε τι συμβαίνει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στο πλαίσιο της…«δημόσιας και δωρεάν Παιδείας»:

Προ 4ετίας το Πανεπιστήμιο της Αθήνας είχε κρατική χρηματοδότηση περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα ο προϋπολογισμό του 2015 προβλέπει χρηματοδότηση 11 εκατομμύρια ευρώ.
Το Πανεπιστήμιο χρειάζεται 2.000 υπαλλήλους για να λειτουργήσει στοιχειωδώς. Σήμερα έχει 732...
Μόνο με το PSI τα αποθεματικά του Πανεπιστημίου της Αθήνας «κουρεύτηκαν» κατά 13 εκατ. ευρώ, του Πολυτεχνείου κατά 30 εκατ. ευρώ, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κατά 4,5 εκατ. ευρώ, του Αριστοτέλειου κατά 8 εκατ. ευρώ, της Πάτρας κατά 4 εκατ. ευρώ, του Παντείου κατά 9 εκατ. ευρώ και ούτω καθ’ εξής.

Στη χώρα που ο πρωθυπουργός κύριος Σαμαράς για να δικαιολογήσει την ένταση στα Πανεπιστήμια επιτίθεται στους φοιτητές – «θρασίμια» (!) που δεν έχουν καλή αγωγή από το σπίτι τους, όπως είπε στη γιορτή της ΟΝΝΕΔ, οι φοιτητές και οι βυθισμένες στην φτώχεια οικογένειές τους καλούνται να πληρώνουν για οτιδήποτε έχει σχέση με την… «δημόσια και δωρεάν Παιδεία», από σίτιση και στέγαση μέχρι για μετακινήσεις και για συγγράμματα.

***

Ας δούμε τι συμβαίνει στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο πλαίσιο της…«δημόσιας και δωρεάν Παιδείας»:
  • Στα τρία μόνο πρώτα χρόνια των Μνημονίων οι κυβερνώντες βάλανε λουκέτα σε 980 σχολεία, αλλά σύμφωνα με το λεξικό της πολιτικής απάτης φρόντισαν τα λουκέτα να τα βαφτίσουν… «συγχωνεύσεις».
  • Στις σχολικές αίθουσες τσουβαλιάζονται σε κάθε τάξη 27 – 30 μαθητές και αυτό λέγεται «μάθημα»…
  • Μόνο πέρσι από τα σχολεία χάθηκαν λόγω ελλείψεων σε καθηγητές πάνω από 32.000 (!) διδακτικές ώρες.
  • Από το 2009 και μετά, οι μειώσεις δαπανών για τα σχολεία ξεπέρασαν το 47%!
  • Στα σχολεία δεν καλύπτονται στοιχειώδεις ανάγκες, από τη στέγαση και τη θέρμανση, μέχρι τις καθαρίστριες και τους φύλακες.
  • Η Ελλάδα είναι η χώρα της ΕΕ, που, εκτός από το υψηλότερο ποσοστό μαθητικής διαρροής, παρουσιάζει και το «προνόμιο» το ποσοστό της αύξησης των νέων που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης να έχει αυξηθεί από το 2008 μέχρι το 2011 κατά 54,7%! 
  • Με την πολιτική τους περί το λεγόμενο «νέο Λύκειο» εκείνο που κατόρθωσαν ήταν το με - μαθηματική ακρίβεια - προβλεπόμενο: Να έχουν εξαναγκάσει τα παιδιά και τους γονείς να τρέχουν στα φροντιστήρια από το… Δημοτικό! 

Εν ολίγοις:
Στα σχολεία της χώρας, που παιδιά λιποθυμούν λόγω της ασιτίας, οι μεν καθηγητές πασχίζουν να αντεπεξέλθουν στο λειτούργημά τους σε συνθήκες φτωχοποίησής τους (σσ: ο μισθός του νέου εκπαιδευτικού ισοδυναμεί πλέον με το 56% του μέσου όρου των χωρών της Ευρώπης), οι δε γονείς πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους: Γι' αυτή την «Παιδεία» οι Έλληνες γονείς πληρώνουν πάνω από 5 δισ. ευρώ το χρόνο.

***

Αν αυτή είναι (και είναι) η κατάσταση της Παιδείας στην Ελλάδα των Μνημονίων, ας πάμε να θυμηθούμε τι συνέβαινε και πριν από τα Μνημόνια.

Μια παλιότερη μελέτη των καθηγητών Μάνου Αντωνίνη και Πάνου Τσακλόγλου (www.aueb.gr/Users/tsakloglou/educ-imop.pdf) με θέμα τις«αναδιανεμητικές επιπτώσεις της δημόσιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα» δίνει ενδιαφέρουσες απαντήσεις για τον (ταξικό) χαρακτήρα της ακολουθούμενης εκπαιδευτικής πολιτικής με ή χωρίς Μνημόνια. Τα στοιχεία και συμπεράσματα των ερευνητών μιλούν από μόνα τους:

α) Η εμπειρία όλων των (καπιταλιστικών) χωρών δείχνει ότι στην κούρσα για την είσοδο στην ανώτατη εκπαίδευση τα παιδιά των πλούσιων στρωμάτων έχουν πολλαπλάσιες πιθανότητες από τα παιδιά των φτωχότερων στρωμάτων. «Παρόμοια– τονίζεται - είναι η κατάσταση και στην Ελλάδα».

β) Η δομή του συστήματος για την είσοδο στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα οδηγεί στη δημιουργία ενός παράλληλου εκπαιδευτικού συστήματος φροντιστηρίων και ιδιωτικών μαθημάτων για την υποστήριξη των υποψηφίων «σε βάρος της ποιότητας της διδασκαλίας στη σχολική αίθουσα (...). Αναπόφευκτα το σύστημα αυτό επιδρά στις πιθανότητες επιτυχίας μαθητών από διαφορετικά εισοδηματικά στρώματα».

γ) Η θεωρία της «δωρεάν δημόσιας» εκπαίδευσης είναι μια απάτη καθώς στην πράξη «οι μαθητές που δε συνεχίζουν τις σπουδές στο λύκειο προέρχονται κυρίως από φτωχότερες ομάδες του πληθυσμού». Η πιθανότητα να μη μετέχουν οι φτωχοί στην εκπαιδευτική διαδικασία του λυκείου «είναι 12 φορές μεγαλύτερη» από την πιθανότητα να μη μετέχουν οι πλούσιοι. «Έτσι λιγότερα παιδιά από τα φτωχότερα νοικοκυριά φτάνουν στο σημείο αφετηρίας για τις πανελλήνιες εξετάσεις».

δ) Η πιθανότητα ένας μαθητής να συμμετέχει στην παράλληλη διαδικασία (φροντιστήρια, ιδιαίτερα) για την προετοιμασία του για τις πανελλήνιες είναι 3 φορές υψηλότερη αν ανήκει στα πλούσια εισοδηματικά στρώματα έναντι των φτωχότερων. Καθόλου τυχαία λοιπόν, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εισάγονται 6 στους 10 πλούσιους μαθητές λυκείου έναντι 3 στους 10 των φτωχών μαθητών.

ε) Στις ηλικίες των 15-17 ετών εκτός εκπαιδευτικού συστήματος σύμφωνα με στοιχεία της δεκαετίας του '90 ήταν το 2,5% των μαθητών από πλούσια εισοδηματικά στρώματα έναντι 31,5% των μαθητών από τα φτωχά εισοδηματικά στρώματα. Μάλιστα, τα 3/5 των παιδιών που εγκαταλείπουν το σχολείο στην ηλικία των 14 χρόνων προέρχονται από τα πιο φτωχά, μεταξύ των φτωχών, στρώματα.

Συμπέρασμα: Στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης οι εκάστοτε κυβερνώντες – οι ίδιοι που έκαναν καμιά τριανταριά (!) εκπαιδευτικές «μεταρρυθμίσεις» - κάθε φορά παρέδιδαν χειρότερο μπάχαλο απ' ό,τι παραλάμβαναν.

Προκάλεσαν αμορφωσιά. Μετέτρεψαν τα σχολεία σε πάρκινγκ παιδιών και σε παρακολούθημα του φροντιστηρίου. Επέβαλαν ένα σύστημα ταξικής εκπαιδευτικής «κρησάρας».

Αυτή είναι η κατάσταση στο χώρο της Παιδείας, συνολικά. Τόσο «δημόσια» και τόσο «δωρεάν» είναι.

Αλλά οι καλοί ταγοί μας, από τους κυβερνώντες μέχρι τους Ποταμίσιους φίλους τους, εκείνο που προκρίνουν ως «φάρμακο» είναι τo ίδιο το «δηλητήριο»: Την επέκταση της ιδιωτικοποίησης!

***

Μετά από όλα αυτά, οι κύριοι που διαλύουνε τα πάντα, που την πολιτική για την Παιδεία από ταξικό κόσκινο την «αναβάθμισαν» σε ταξικό πέλεκυ για τα παιδιά του λαού,

οι ταγοί μας που στα κάθε λογής «Χάρβαρντ» που σπούδασαν πρέπει να είχαν ιδιαίτερη έφεση στα μαθήματα της υποκρισίας, του θράσους και του «μαυρογιαλουρισμού»,

αυτοί που εξοντώνουν τους γονείς των μαθητών, αυτοί που εξαθλιώνουν τους δασκάλους των μαθητών,

έχουν για μια ακόμα φορά το «ανάστημα» να παριστάνουν τους προστάτες των «ονείρων», των «ελπίδων» και των «δικαιωμάτων» των μαθητών.

Οι μαθητές – όπως λένε οι ταγοί μας – κινητοποιούνται, διαδηλώνουν και διαμαρτύρονται διότι «υποκινούνται» από… σκοτεινές δυνάμεις και όχι γιατί βιώνουν πραγματικό πρόβλημα.

Από μια άποψη, πράγματι, οι μαθητές… «υποκινούνται». Οι δημοκράτες της κυβέρνησης, λοιπόν, που έχουν επιδοθεί στο κατασταλτικό σαφάρι «του νόμου και της τάξης» αναζητώντας τους «υποκινητές» των κινητοποιήσεων των μαθητών, μπορούν με μια απλή κίνηση να εντοπίσουν τους υποκινητές των μαθητικών καταλήψεων: Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη.

email: mpog@enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αν ξαναρχόταν ο Χριστός, πώς θα τον αντιμετωπίζαμε εμείς οι σύγχρονοι άνθρωποι;

Αν ξαναρχόταν;!

Μα έρχεται διαρκώς και σε κάθε στιγμή είναι ανάμεσά μας.

Δεν έρχεται βέβαια σαν τους πρίγκιπες της πολιτικής. Συνοδευόμενος απ’ την κουστωδία των πραιτοριανών και των τραμπούκων. Και από τα αλαλάζοντα πλήθη των ηλιθίων, που τρέχουν ξωπίσω τους, για να τους χειροκροτούν και να τους ζητωκραυγάζουν. Τόσο περισσότερο, όσο περισσότερο εκείνοι τους εξαπατούν και τους ληστεύουν.

Ούτε έρχεται σαν τους απαστράπτοντες πρίγκιπες της δεσποτοκρατίας, τους χρυσοποίκιλτους και αδαμαντοκόλλητους. Με τα αυτοκρατορικά στέμματα και σκήπτρα της κουφότητας και της ανοησίας. Που το χριστεπώνυμο πλήρωμα τους ραίνει με ροδοπέταλα και τους υποδέχεται με πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες. Και εκ των οποίων κάποιοι, αν θυμίζουν κάτι απ’ το Χριστό, είναι οι «κεκονιαμένοι τάφοι», με τους οποίους παρομοιάζει τους φαρισαίους της εποχής του.

Ο Χριστός έρχεται ντυμένος την κόκκινη χλαμύδα του χλευασμού, το καλάμι του εξευτελισμού και το αγκαθόπλεκτο στεφάνι του πόνου και της οδύνης. Έρχεται, όπως και όλοι οι «ελάχιστοι αδελφοί» του. Οι ταπεινωμένοι και καταφρονεμένοι της γης. Αυτοί, που, κατά εκατομμύρια πεθαίνουν από την πείνα, τις αρρώστιες και τη δυστυχία, στην οποία τους καταδίκασε η απληστία και ο κανιβαλισμός των αδηφάγων αρπακτικών και τοκογλύφων. Έρχεται, όπως οι ξεσπιτωμένοι της πατρίδας μας. Τα παιδάκια, που στα σχολεία λιποθυμούν από την πείνα. Και τα άλλα παιδάκια και τους γέρους, που τουρτουρίζουν μέσα στην άγρια παγωνιά....

παπα-Ηλίας



Έπειτα ο βασιλιάς θα πει σ’ αυτούς που θα είναι στα

δεξιά του: Ελάτε οι ευλογημένοι του Πατέρα μου, κληρονομήστε τη βασιλεία που έχει 

ετοιμαστεί για σας από τότε που θεμελιώθηκε ο κόσμος. 35 Γιατί πείνασα, και μου δώσατε

να φάω, δίψασα, και μου δώσατε να πιω, ξένος ήμουν, και με περιμαζέψατε, 36 γυμνός ή‐

μουν, και με ντύσατε, αρρώστησα, και με επισκεφτήκατε, στη φυλακή ήμουν, και ήρθατε

κοντά μου. 37 Τότε θα αποκριθούν οι δίκαιοι και θα του πούνε: Κύριε, πότε σε είδαμε να

πεινάς και σε θρέψαμε ή να διψάς και σου δώσαμε να πιεις; 38 Και πότε σε είδαμε ξένο και

σε περιμαζέψαμε ή γυμνό και σε ντύσαμε; 39 Και πότε σε είδαμε άρρωστο ή στη φυλακή

και σε επισκεφτήκαμε; 40 Και θ’ αποκριθεί ο βασιλιάς και θα τους πει: Πραγματικά, σας

λέω, καθόσον τα κάνατε αυτά σ’ έναν από τους αδελφούς μου αυτούς τους ελάχιστους, σ’

εμένα τα κάνατε. 

Κατά Ματθαίου κεφ.25  στ.34-39

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καλιγούλας: ο ΓΑΠ της αρχαιότητας..

    Η Ιστορία κάνει φάρσες!
Διαβάζοντας έστω και ετεροχρονισμένα το κορυφαίο ιστορικό μυθιστόρημα του Robert Graves ''Εγώ, ο Κλαύδιος'',
..το blog ανακάλυψε απίστευτες ομοιότητες με την σημερινή πολιτική κατάσταση.
Αυτό βέβαια δεν είναι ούτε ευχάριστο, ούτε αισιόδοξο, εφ' όσον πράγματα που παρέμειναν τα ίδια πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια, πώς περιμένουμε εμείς να τα αλλάξουμε σε μία-δύο γενιές;

Περιγράφοντας λοιπόν ο Κλαύδιος (δια στόματος Graves) τον προηγούμενο από αυτόν αυτοκράτορα και ανηψιό του, Καλιγούλα και τα πεπραγμένα του,
..λέει πως ο ο κατ' ουσίαν τρελός αυτοκράτορας ήταν ουσιαστικά αστοιχείωτος, με ξερές μόνον γραμματικές γνώσεις ελληνικών,
..και πως κυκλοφορούσε στα ανάκτορα και στην Αγορά ντυμένος με αμφίεση Ολύμπιου θεού, άλλου το πρωί, άλλου το απόγευμα κι άλλου το βράδυ!
Έτσι κι ο ''δικός'' μας ΓΑΠ κυκλοφορούσε άλλοτε ως ποδηλάτης, άλλοτε σαν δρομέας κι άλλοτε ως θαλασσοπόρος!

Ο θεός-αυτοκράτορας Καλιγούλας αγαπούσε παθολογικά το άλογό του, και το παρουσίασε κάποια στιγμή στην άναυδη Σύγκλητο ως άξιο και μέλλοντα συγκλητικό!
Ο δικός μας, θυμόμαστε πολύ καλά πόσα άλογα (κουτσά), μουλάρια και γαϊδούρια έμπασε στην Βουλή, μερικά μάλιστα τα έκανε και υπουργούς.

Όταν παρέταξε τα στρατεύματά του στις ακτές της Μάγχης για να κατακτήσει την Βρετανία, κι αφού έβγαλε βαρυσήμαντο λόγο με αναφορές στον Βιργίλιο, στην Σύγκλητο και στον λαό της Ρώμης,
..κι αφού όλοι περίμεναν να να δώσει το σύνθημα της επέλασης, ο Καλιγούλας ανέκραξε παγώνοντας αξιωματικούς και λεγεωνάριους: ''Και τώρα, μαζέψτε κοχύλια''! Και επέστρεψαν στην Ρώμη.
Ο ''δικός'' μας ΓΑΠ αφού μας έστησε στις τηλεοράσεις σοβαρός και πένθιμος από το Καστελόριζο, για να μάς πει τί θα κάνουμε με το οικονομικό μας ζήτημα, μάς το είπε ξεκάθαρα: ''Και τώρα, είστε σκλάβοι. Χωρίς πατρίδα''. Και γύρισε για να ''κυβερνήσει''.

Πολλές και αξιοθαύμαστες οι ομοιότητες των δύο ανδρών,
..μέχρι τον βίαιο θάνατο του πρώτου, μετά από λίγα μόλις χρόνια, απόλυτης όμως, εξουσίας από χέρια δικών του ανθρώπων, Πραιτωριανών!
Ομοίως και ο ΓΑΠ έπεσε βίαια (με το στανιό) απ' την εξουσία από χέρια χοντρών και άλλων πραιτωριανών του.

Οι ομοιότητες όμως της Ιστορίας σταματούν εδώ, αφού ο Κλαύδιος που έγινε μετά αυτοκράτορας, υπήρξε κατά τεκμήριο λογικός, μετριοπαθής, σχετικά φιλελεύθερος, ανεκτικός, πολυπολιτισμικός, δίνοντας στην Αυτοκρατορία έναν αέρα παγκοσμιότητας.

Αντίθετα εδώ, στην περίπτωσή μας, οι διάδοχοι του ΓΑΠ στην εξουσία αποδείχτηκαν πολύ χειρότεροι (ναι, γίνεται κι αυτό!), και η συνέχεια καταστροφική.
Άλλωστε γι αυτό λέμε πως η Ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα, τις περισσότερες φορές μάλιστα σαν τραγική φάρσα.

Εδώ είμαστε.
Στα όρια του τραγικού!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Συρία καταγγέλλει στον ΟΗΕ: Το ‘ΙΚ’ βομβαρδίζει με χημικά όπλα στην Κομπάνι

Η τρομοκρατική ομάδα του ‘Ισλαμικού κράτους’- ‘ΙΚ’, χρησιμοποιεί στις επιθέσεις της κατά την πόλη Κομπάνι στη Βόρεια Συρία, βόμβες με χημικές κεφαλές, δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Συρίας στον ΟΗΕ, Μπασάρ Τζααφάρι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε από τον ΟΗΕ να επιστήσει την προσοχή στη χρήση των τοξικών ουσιών των εξτρεμιστών, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Itar Tass.

« Η τρομοκρατική ομάδα του ‘ΙΚ’ χρησιμοποιεί χημικά όπλα κατά της πόλης Άιν αλ Αράμπ ή Κομπάνι, στη βόρεια Συρία. Βομβάρδισε με οβίδες που είχαν κεφαλές με εμπρηστικές χημικές ουσίες, προκαλώντας θύματα μεταξύ των κατοίκων», είπε ο διπλωμάτης.

Σημείωσε, ότι ήδη, έχει στείλει επιστολή εξ ονόματος της κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, για το θέμα αυτό, στην επιτροπή του Συμβουλίου Ασφαλείας, που ασχολείται με θέματα της μη διάδοσης των πυρηνικών, χημικών και βιολογικών όπλων καθώς και των μέσων παραγωγής τους.

Ο Τζααφάρι εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι οι χώρες της Δύσης, κατηγόρησαν την κυβέρνηση της Συρίας για τη χρήση των χημικών όπλων και τόνισε ότι «δεν μπήκαν καν στον κόπο να καλέσουν τη διενέργεια έρευνας για τη χρήση των όπλων των τρομοκρατών», είπε και πρόσθεσε ότι γίνονται παραβιάσεις του ψηφίσματος 1540 του 2004 του Συμβουλίου Ασφαλείας.


--
The Hellenic Information Team
Διαβάστε περισσότερα.... »
....