Διυλιστήριο: 04/09/14
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Θράκη: Κατεβαίνει στις ευρωεκλογές το κόμμα των Γκρίζων Λύκων (DEB)

Οι "Γκρίζοι Λύκοι" γνωστή παρακρατική τουρκική οργάνωση, με συμμετοχή σε σφαγές αμάχων (Κύπρος) έως και πληρωμένες δολοφονίες (εντός και εκτός Τουρκίας), εκπροσωπούνται στην Ελληνική Θράκη από το κόμμα DEB (συνέχεια του εθνικιστικού τουρκικού κόμματος του Σαδίκ).

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

Η "συνεισφορά" και η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης στην τουρκική εξωτερική πολιτική είναι διανθισμένη από "εγγραφές μελών" (που δεν διστάζουν να φωτογραφίζονται περήφανοι στο διαδίκτυο) έως την δημιουργία διαφόρων συλλόγων. Όμως, το κύριο έργο της συγκεκριμένης τουρκικής οργάνωσης είναι η δημιουργία, ο έλεγχος και η καθοδήγηση ομάδων τουρκοφρόνων,με κύριο σκοπό την με οποιοδήποτε τρόπο αντίδραση στο Ελληνικό κράτος, αλλά και την ταυτόχρονη καταγραφή της συμπεριφοράς των μουσουλμάνων στις περιοχές όπου διαμένουν οι "Γκρίζοι Λύκοι".

Τελευταία στην οργάνωση αυτή (η οποία λειτουργεί με άγνωστο χρηματοδότη) υπήρξε έντονος προβληματισμός για την πιθανή συμμετοχή και κάθοδο στις επικείμενες ευρω-εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής δεν έδινε την συγκατάθεσή του, με αποτέλεσμα να υπάρξει μία άτυπη "αυτονόμηση" και άσκηση πίεσης μέσα από συνεχείς επισκέψεις "Γκρίζων Λύκων" (προεξάρχοντος του ανεπάγγελτου προέδρου του κόμματος DEB) σε διάφορα μουσουλμανικά χωριά, όπου ανέβηκαν οι τόνοι του τουρκισμού και έγινε έκκληση για ενότητα (απέναντι στην Ελλάδα, φυσικά, ην οποία θεωρείται εχθρός που πρέπει να φύγει με οποιονδήποτε τρόπο από την Θράκη). Δεν γνωρίζουμε εάν αυτή η τακτική εξανάγκασε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να αλλάξει στάση, όμως είμαστε απολύτως βέβαιοι πως τελικά "έπεσε ο παράς" από τη "μητέρα πατρίδα" και το κόμμα των Γκρίζων Λύκων ανακοίνωσε επίσημα την κάθοδό του στις Ευρωεκλογές.

Προφανώς το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής θεώρησε πως δεν πρέπει να "σπαταλήσει" όλη την εκλογική του δύναμη υποστηρίζοντας Ελληνικά κόμματα, αλλά προτίμησε να δημιουργήσει (πιλοτικά;) ένα "τουρκικό ρεύμα", το οποίο θα δράσει ως αιτιολόγηση της μη ύπαρξης των αναμενόμενων αποτελεσμάτων (από την ψήφο στα ελληνικά συνεργαζόμενα με το τουρκικό προξενείο κόμματα) και την ταυτόχρονη δημιουργία εντυπώσεων μεγαλύτερης δεξαμενής ψήφων, σε περίπτωση που στις επόμενες (βουλευτικές) εκλογές, υπάρξουν μεγαλύτερες υποσχέσεις των Ελληνικών κομμάτων προς το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.
Σαφέστατα, η κάθοδος των "Γκρίζων Λύκων" με το ψευδεπίγραφο όνομα Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ, αποτελεί ένα "μοντέλο" διαχείρισης και μέτρησης πιθανής βούλησης των ελληνικών κομμάτων (σε επίπεδο περιφέρειας) και υποψηφίων (σε επίπεδο δήμων) και εξυπηρετεί πολλούς περισσότερους σκοπούς από τους προφανείς.

Παραθέτουμε την επίσημη του κόμματος των "Γκρίζων Λύκων" όπως δημοσιεύθηκε στην Ελληνική γλώσσα και χωρίς να κάνουμε καμία απολύτως παρέμβαση (ούτε ορθογραφική). Μέσα σε όλα τα άλλα, σημειώνουμε την έκκληση (των τουρκοφρόνων εθνικιστών) για... ενότητα...

Η ανακοίνωση των Γκρίζων Λύκων

Είμαστε εν όψει μιας νέας εκλογικής περιόδου. Τον Μάιο μαζί με τις δημοτικές εκλογές και τις περιφερειακές εκλογές θα πραγματοποιηθούν και οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ανακοινώνουμε ότι ως Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) κατεβαίνουμε στις Ευρωεκλογές του 2014.

Στις Ευρωεκλογές οι ψήφοι μας μέχρι σήμερα πήγαν σε εκείνους που μας θυμούνται πριν τις εκλογικές αναμετρήσεις, σε εκείνους που δίνουν υποσχέσεις που μένουν μόνο στα λόγια. Μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση ζήσαμε μια απογοήτευση. Πλέον, προκειμένου να μη ξαναζήσουμε μια τέτοια απογοήτευση ως Κόμμα Ισότητας Ειρήνης Φιλίας (ΚΙΕΦ) συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Μαΐου 2014.

Τις ευρωεκλογές τις βλέπουμε ως μια ευκαιρία για να διαδώσουμε τη φωνή μας, να τραβήξουμε την προσοχή στα προβλήματά μας που δεν λύνονται επί χρόνια και να αντιδράσουμε στη νοοτροπία που κάθε μέρα προσθέτει νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα.

Συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές του Μαΐου για να δώσουμε το ένα μήνυμα στην νοοτροπία και τις πολιτικές που δεν λαμβάνουν υπόψη τα δημοκρατικά αιτήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, που αγνοεί τις προσδοκίες τις, που κλείνει τα μάτια στα δίκαια αιτήματα της, που παραβλέπει μια ολόκληρη κοινωνία. Για να δώσουμε το «ΠΑΡΩΝ» και το μήνυμα ότι «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την πατρίδα μας την Ελλάδα τις οποίας είμαστε πολίτες, και για να τραβήξουμε την προσοχή στα προβλήματά και στα δίκαια αιτήματα μας, ως ΚΙΕΦ θα λάβουμε μέρος στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Μαΐου 2014. Πιστεύουμε πως οι εκλογές αυτές θα δώσουν μια ώθηση στο δημοκρατικό και δίκαιο αγώνα της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και θα συμβάλουν στον αγώνα για να ακουστεί η φωνή και τα προβλήματα μας τα οποία εδώ και δεκαετίες παραμένουν άλυτα.

Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

BBC: Πείραμα άνευ προηγουμένου η Ελλάδα

Άνευ προηγουμένου οικονομικό πείραμα στο εργαστήριο «διάσωσης της ευρωζώνης» εξακολουθεί να είναι η Ελλάδα, παρά τα βελτιούμενα στατιστικά στοιχεία και τη νεόκοπη αισιοδοξία, υποστηρίζει σε άρθρο-ανασκόπηση το BBC, κάνοντας λόγο για βαθιά ανισότητα, στρατιές ανέργων και μια ολόκληρη γενιά νεόπτωχων Ελλήνων.

O συντάκτης του BBC, Gavin Hewitt, επιχειρεί μια ανασκόπηση της πορείας της Ελλάδας από όταν ξέσπασε η κρίση μέχρι σήμερα.

Κάνει αναφορά στα δυο πακέτα ύψους 240 δισ. ευρώ που δόθηκαν στην χώρα μας από το 2010 και μετά, επισημαίνοντας ότι όλη αυτή η βοήθεια ήρθε «με το τίμημα της σκληρής λιτότητας» : έγιναν περικοπές στους μισθούς της τάξης του 30%, η οικονομία μπήκε σε ύφεση. Ο κόσμος θεώρησε ότι ο τρόπος ζωής στον οποίο είχε συνηθίσει δέχθηκε «επίθεση» που σχεδιάστηκε από το Βερολίνο και εκτελέστηκε από τις Βρυξέλλες.

Οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους. Το ίδιο θα κάνουν και αύριο (Τετάρτη), στα πλαίσια μιας ακόμη πανελλαδικής απεργίας- της 36ης από το 2010 σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις- υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

Και εν μέσω των νέων απεργιακών κινητοποιήσεων, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται την Αθήνα, αυτή την Παρασκευή. Την τελευταία φορά που βρέθηκε στην ελληνική πρωτεύουσα, επιστρατεύτηκαν 4.000 αστυνομικοί για την ασφάλειά της. «Αυτή την φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά μας λένε».

Μετά τα σκαμπανεβάσματα και την έκδηλη ανησυχία, η ελληνική οικονομία, έχει βρει πια τους υποστηρικτές της, σημειώνει ο Gavin Hewitt: η ανταγωνιστικότητα βελτιώνεται, το έλλειμμα μειώθηκε, καταγράφηκε πρωτογενές πλεόνασμα, οι αγορές δείχνουν ενδιαφέρον για τις ελληνικές τράπεζες, αναμένεται ανάπτυξη της τάξης του 0,6% και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κάνει λόγο για ένα μεγάλο βήμα προς μια «νέα Ελλάδα».

Η ανισότητα, η ανεργία και οι νεόπτωχοι

«Μπορεί να μην έχει άδικο», αποφαίνεται ο συντάκτης, αλλά τονίζει παράλληλα πως όλα αυτά τα ευχάριστα στοιχεία εξασφαλίστηκαν με τίμημα μια ολοένα πιο βαθιά ανισότητα και μεγάλη φτώχεια.

Παρότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες μιλούν σα να έχει ήδη τελειώσει η κρίση, ένας σημαντικός αριθμός εκθέσεων μαρτυρά την διάλυση του κοινωνικού ιστού: το εισόδημα του 44% των Ελλήνων έπεσε κάτω από το όριο της φτώχειας και το ένα τέταρτο του πληθυσμού απειλείται με ένδεια.

Η ανεργία έχει κολλήσει πεισματικά στο 28% και οι εργαζόμενοι είναι τώρα λιγότεροι σε σχέση με τα τελευταία 33 χρόνια. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση εξήγγειλε νέα μέτρα λιτότητας και την απόλυση 11.000 δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση. Το χρέος βρίσκεται στο μη βιώσιμο ποσοστό του 175% του ΑΕΠ (ο στόχος είναι να φθάσει το 124% του ΑΕΠ έως το 2020).

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδέχεται ότι μπορεί να χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας, ενώ -ως γνωστόν- καμία αναδιάρθρωση χρέους δεν έρχεται δίχως το ανάλογο τίμημα.

«Το ελληνικό πείραμα-για την διάσωση της ευρωζώνης- είναι άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη ιστορία. Δεν πρέπει να παραγνωριστούν ή να υποβαθμιστούν τα βελτιωμένα στατιστικά στοιχεία, το ίδιο όμως ισχύει για τους νεόπτωχους, τη χαμένη γενιά, τους χιλιάδες Έλληνες που μετανάστευσαν στην Αυστραλία και τον Καναδά, στοιχεία που αποτελούν επίσης κομμάτι της ιστορίας»
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πέρες - Πρόεδρος του Ισραήλ : ''Αν δεν δεχτείτε την παγκόσμια διακυβέρνηση, θα πεθάνετε από την πείνα''


Ανατριχιαστικό το video που ακολουθεί, αφού ο Πέρες, πρόεδρος του Ισραήλ (;) παραδέχεται την Νέα Τάξη Πραγμάτων και αυτό που έρχεται.
Η συνέντευξη είναι από τον Αύγουστο του 2012 και τώρα όσο ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα αλλά και στις άλλες χώρες βιώνουμε καθημερινά στο ''πετσί'' μας τα αποτελέσματα των επιστημονικών στατιστικών στοιχείων, των συντελεστών, των ανθρώπων που βλέπουν τους λαούς σαν αριθμούς και γενικά της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Από τους λαούς εξαρτάται και από το καθένα μας ξεχωριστά, αν αυτός είναι ο κόσμος που θέλουμε να παραδώσουμε αύριο στα παιδιά μας.



http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Μέτωπο» Κινημάτων ενάντια στην αρπαγή δημόσιας περιουσίας

Την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας αποκάλυψαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από πρόσκληση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή, Κρίτωνα Αρσένη, πέντε κινήματα πολιτών. Συγκεκριμένα, τα κινήματα που εναντιώνονται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, στην πώληση της ΕΥΑΘ, στην πώληση τεσσάρων σχολείων στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στην καύση των σκουπιδιών και στο ΣΜΑ Ευκαρπίας, αλλά και αυτό της υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου Θεσσαλονίκης, κατήγγειλαν, παρουσία των ΜΜΕ, την ανεπανόρθωτη ζημιά στο δημόσιο συμφέρον και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την αρπαγή της δημόσιας περιουσίας από άκρη σε άκρη της Ελλάδας.

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκαν και τα τέσσερα ντοκιμαντέρ που παρήγαγε ο Κρίτων Αρσένης προκειμένου να βοηθήσει στην επικοινωνία και αποτελεσματικότητα του δίκαιου αγώνα των κινημάτων αυτών.

Ο ευρωβουλευτής απηύθυνε ειδική πρόσκληση προς όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους ως εθελοντές την ορθή οργάνωση και ομαλή διεξαγωγή στις 18/5 στον Α’ Γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, του δημοψηφίσματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ προκειμένου όπως τόνισε, «να μπορέσει να αποφανθεί η ίδια η πόλη σχετικά με το ποιος θέλει να διαχειρίζεται το νερό της».

Με αφορμή την παρουσίαση των ντοκιμαντέρ που παρήγαγε ο Κρίτων Αρσένης, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής δήλωσε:«Εκπρόσωποι πέντε κινημάτων παρουσίασαν στις Βρυξέλλες τους παράλληλους αγώνες τους για την αποτροπή της αρπαγής της δημόσιας περιουσίας ενώ εξετάσαμε τρόπους συντονισμού της συνεργασίας των κινημάτων αυτών προκειμένου να ‘σπάσει’ το σιωπητήριο και να σταματήσει η διαστρέβλωση της πραγματικότητας που επιβάλλεται από την κυβέρνηση και ένα κομμάτι των ΜΜΕ. Σύντομα η συνεργασία αυτή των κινημάτων να πάρει ‘σάρκα και οστά’ με κοινές εκδηλώσεις και εύχομαι η ‘ομπρέλα’ αυτή να καλύψει όλη τη χώρα και από άκρη σε άκρη, κάθε τόπο, όπου επιχειρείται η αρπαγή της δημόσιας περιουσίας. Θα συνεχίσω να στηρίζω κάθε δίκαιο αγώνα των πολιτών και να προσπαθώ να συμβάλω στη σύνδεση και ενδυνάμωση μέσω της συνεργασίας, τη φωνή των κινημάτων και την αποτελεσματικότητά τους».

Σκουριές: «Θα νικήσουμε γιατί παλεύουμε για τη ζωή μας»

Για ολική καταστροφή της περιοχής της Χαλκιδικής έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη περιγράφοντας με λεπτομέρεια τον πρωτοφανή παραλογισμό τον οποίο η συγκυβέρνηση αποκαλεί με θράσος «επένδυση», ακυρώνοντας κάθε άλλη ανάπτυξη στην περιοχή των Σκουριών». Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο αγώνας των κατοίκων θα είναι νικηφόρος ενώ έκανε λόγο για ένα «μεγάλο σκάνδαλο» που ξεκίνησε το 2003 όταν υφυπουργός Οικονομικών ήταν ο Χρ. Πάχτας.

«Η TVX ήταν πτωχευμένη, ξεπτώχευσε πούλησε τα μεταλλευτικά δικαιώματα στο Δημόσιο και μετά ξαναπτώχευσε. Λίγες ώρες μετά, τα δικαιώματα αγόρασε η Ελληνικός Χρυσός» σημείωσε η βουλευτής ενώ πρόσθεσε ότι το κόστος αγοράς για την εταιρεία ήταν μόλις 11 εκατ. ευρώ για 3.000 στρέμματα, 3 εργοστάσια, στοκ από προηγούμενες εξορύξεις, ενώ οι προβλέψεις για κέρδη αγγίζουν τα 2,5 δις ευρώ. «Η εταιρεία προτίθεται να κάνει ανοικτή εξόρυξη στον Κάκαβο με 9 γεωτρήσεις όταν το βουνό είναι ο βασικός υδροδότης της περιοχής. Αυτό ενέχει τεράστιο κίνδυνο για το νερό της Χαλκιδικής», επεσήμανε η Κ. Ιγγλέζη η οποία αναφορικά αμφισβήτησε ότι θα εφαρμοστεί το flash smelting, ως μέθοδος εξόρυξης, ενώ επικαλέστηκε επιστημονικές μελέτες που υποστηρίζουν ότι έχει γίνει μεγάλη έκλυση αρσενικού αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι θα εκλύονται 3.000 τόνοι σκόνης κάθε ώρα και όχι την ημέρα όπως «λανθασμένα έχει ειπωθεί».

Αναφερόμενη στους κατοίκους της περιοχής, η κ. Ιγγλέζη τόνισε χαρακτηριστικά ότι «έπαψαν να είναι οι άβουλοι πολίτες που νοιάζονταν μόνο για τον εαυτό τους. Ανακατασκεύασαν μόνοι τους με ίδια μέσα, ολόκληρο παιδικό σταθμό για το δήμο, επειδή ο Χρ. Πάχτας ήθελε να ολοκληρωθεί το έργο με χορηγία της ‘Ελληνικός Χρυσός’. Δεν ξεγελιούνται με χάντρες και καθρεφτάκια. Δεν είναι ιθαγενείς» κατέληξε.

«Μεγάλο στοίχημα το δημοψήφισμα για το νερό»

Για τη μεγαλειώδη προσπάθεια του κινήματος «SOSτε το Νερό» να ενημερώσει την πόλη για την ιδιωτικοποίηση του νερού, μίλησε ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, Γ. Αρχοντόπουλος. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν έγινε καμία πρόσληψη τα τελευταία 10 χρόνια, ότι η Πολιτεία έχει απαξιώσει την εταιρεία στην οποία εργάζονται πλέον μόλις 235 εργαζόμενοι… πολύ λιγότεροι από τις 3.000 θέσεις εργασίας που υπόσχεται η επίδοξη αγοράστρια εταιρεία.

Ο Γ.Αρχοντόπουλος έκανε αναφορά στο μεγάλο στοίχημα του κινήματος, το δημοψήφισμα της 18ης Μαϊου το οποίο θα στηθεί από το κίνημα των πολιτών και από εθελοντές στον Α’ γύρο των δημοτικών εκλογών στα εκλογικά τμήματα των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος στα οποία θα στηθούν κάλπες με ερώτημα «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Ο Γ. Αρχοντόπουλος έκανε λόγο για μια «τρομερή υποστήριξη σε πανευρωπαϊκή βάση ,ε 30 παρατηρητές από 14 χώρες του εξωτερικού για να υπάρξει μια βαρύτητα στο αποτέλεσμα αλλά και για στενή επαφή με τα κινήματα του νερού».

Τα στρατόπεδα στους πολίτες

Για το στρατόπεδο Καρατάσου μίλησαν ο Παναγιώτης Λογγινίδης, νομικός του Κινήματος, ο Σάκης Λαζαρίδης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρατάσου και τους «Περιαστικούς Καλλιεργητές» (ΠΕΡΚΑ), ενώ η αρχιτέκτονας Βιβιάνα Μεταλληνού παρουσίασε την πρόταση αξιοποίησης του χώρου την οποία στηρίζουν 55 σύλλογοι και φορείς της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Για συνεχή προσκόμματα από τον στρατό έκανε λόγο ο Π. Λογγινίδης. «Αναγκαστήκαμε να καταθέσουμε εξώδικη δήλωση και μήνυση στο στρατό για την τακτική του» σημείωσε. «Εμείς λειτουργούμε προληπτικά για να προλάβουμε τα χειρότερα», ανέφερε συγκρίνοντας τον κίνδυνο με το θέμα του νερού ή της εξόρυξης χρυσού.

Για την πιο μολυσμένη πόλη με το μικρότερο ποσοστό πρασίνου ανά κάτοικο μίλησε ο Π. Λαζαρίδης. Τόνισε ότι τα στρατόπεδα δεν παραδίδονται στους πολίτες και πως η «απαξίωση στο Καρατάσιου συνεχίζεται».

«Τα πρώην στρατόπεδα είναι οι μόνοι ελεύθεροι χώροι» ανέφερε στην παρουσίαση της πρότασης η Β. Μεταλληνού. Η πρόταση περιλαμβάνει διάφορες προτάσεις αξιοποίησης του μεγάλου χώρου, από πολιτιστικούς ξενώνες, καταφύγια ζώων, αστική φάρμα και ΠΕΡΚΑ, μέχρι extreme sports, κυκλοφοριακή αγωγή και φυσικά την ανασύσταση ενός μεγάλου αλσυλλίου. Σύμφωνα με την αρχιτέκτονα, το έργο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Πολιτιστικοί Κήποι της Ευρώπης».

Πουλάνε ακόμη και τα σχολεία

Τέλος έγινε μια σημαντική αναφορά στο δημοτικό οικόπεδο στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης το οποίο παραχωρήθηκε προς πώληση στο ΤΑΙΠΕΔ όταν στον χώρο λειτουργούν αυτή τη στιγμή τέσσερα δημόσια σχολεία, το μοναδικό κλειστό γυμναστήριο στίβου της Θεσσαλονίκης, γήπεδα, μια εκκλησία, δύο στρατόπεδα ενώ τον χώρο διαπερνάει και δημόσιος δρόμος. Παράλληλα ο Π. Λαζαρίδης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα με τον ΣΜΑ Ευκαρπίας και το καυτό θέμα με την καύση των απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ. «Εμείς μιλάμε για ορθή διαχείριση απορριμμάτων και πάμε δυστυχώς ολοένα προς την καύση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Κρίτων Αρσένης που επισκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή, ετοιμάζει νέο ντοκιμαντέρ για τη στήριξη του δίκαιου αγώνα των πολιτών εναντία στην κατασκευή του ΣΜΑ Ευπαρπίας και της καύσης απορριμμάτων από την τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΓΕΝΙΚΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗ Ν.Δ. ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Ο ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ "ΞΕΠΛΕΝΕΙ" ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Με... γαλάζια βοήθεια μετά από απαίτηση του Ε. Βενιζέλου έληξε το θρίλερ με την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη στον Δήμο της Θεσσαλονίκης, μετά από παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, σχετικά με το ζήτημα του ασυμβίβαστού.
Ο υπουργός έφερε διάταξη κατά το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και άλλαξε το άρθρο 14 του Καλλικράτη, βάσει του οποίου, ο κ. Μπουτάρης έπρεπε να είχε παραιτηθεί από τη θέση του στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης προ 18μήνου, για να μπορεί να καταθέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ήταν σφοδρές, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, να κάνει λόγο για συνεταιράκια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και για εκλεκτό δήμαρχο. «Λυπάμαι πάρα πολύ. Γιατί αυτή η εξαίρεση, γιατί αυτή η φωτογραφική διάταξη;....γιατί αυτή προνομιακή μεταχείριση αυτή είναι απαράδεκτο. Εμείς δεν έχουμε τίποτα με όποιον θέλει να βάλει υποψηφιότητα αλλά γιατί να γίνονται εξαιρέσεις» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.
«Έγιναν οι αλλαγές για να στηρίξουμε την υποψηφιότητα του λάτρη του Κεμάλ, του κ. Μπουτάρη» είπε από την πλευρά του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.
Άντε τώρα να χρησιμοποιήσει σοβαρά επιχειρήματα μετά από αυτό που έγινε ο Καλαφάτης!...
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κριμαία: Θα ανασύρουν βυζαντινό πλοίο του 10ου αιώνα


Από το Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών στη Σεβαστούπολη ανακοινώθηκε ότι αρχαιολόγοι εξειδικευμένοι στην υποβρύχια αρχαιολογία θα επιχειρήσουν να ανασύρουν από το βυθό της Μαύρης Θάλασσας ένα βυζαντινό πλοίο του 10ου αιώνα, το οποίο έχει εντοπιστεί πριν από πέντε χρόνια κοντά στο ακρωτήρι Φόρος- (ρωσικά:Форос).

«Μέσα στο τρέχον έτος θα επιχειρήσουμε να βγάλουμε στην επιφάνεια ένα βυζαντινό πλοίο, το οποίο χρονολογείται περίπου τον 10ο -11ο αιώνα μ.Χ.. Το ναυάγιο εντοπίστηκε πριν από 5 χρόνια σε βάθος 124 μέτρων στην πλευρά του ακρωτηρίου Φόρος και απέχει από την ακτή περί τα 20 χλμ», είπε ο Γ. Βορονόφ από το Κέντρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πλοίο από μόνο του αποτελεί ένα μοναδικό εύρημα.
«Είναι ένα εξαιρετικό αντικείμενο, το οποίο καλύφθηκε με άμμο, από την οποία προεξέχουν τα κουπιά, η πρύμνη, υπάρχουν αμφορείς σκόρπιοι. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και από αρχαιολογική και επιστημονική άποψη. Αυτό που ενδυναμώνει το ενδιαφέρον μας είναι ότι το πλοίο ναυάγησε αρκετά μακριά από την ακτή και αυτό αποτελεί πλεονέκτημα, στο ότι δεν έγινε λεία αρχαιοκάπηλων ή κυνηγών θησαυρών κατά την εποχή του ναυαγίου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην πόλη Θεοδοσία, ειδικά για αυτό το πλοίο, το μήκος του οποίου είναι περίπου 50 μέτρα, θα κατασκευασθεί θολωτή αίθουσα όπου θα τοποθετηθεί και θα εκτίθεται.

Πρόκειται για ένα βυζαντινό πλοίο, κληρονόμος της αρχαίας τριήρους και με λειτουργικές αρμοδιότητες ενός αρχαίου αντιτορπιλικού- κυνηγού των πειρατών, είπε ο καθηγητής.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Νίκησε τον νταή χωρίς να τον αγγίξεις»! Ενα βίντεο που όλα τα παιδιά πρέπει να δουν!


Το bullying ή εκφοβισμός, έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και ειδικά μεταξύ των παιδιών στα σχολεία.

Είναι ένα σοβαρό φαινόμενο που πολλοί προσπαθούν να εξαλείψουν αλλά χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Το παρακάτω βίντεο δημιουργήθηκε από την ομάδα των Ελλήνων Μαρτύρων του Ιεχωβά (jw.org) με τίτλο «Νίκησε τον νταή χωρίς να τον αγγίξεις» και αφηγείται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που δέχονται τον σχολικό εκφοβισμό, αλλά και την επίλυσή τους χωρίς βίαιο τρόπο.

Εξυπνοι τρόποι που αφηγούνται από ένα παιδί και παρουσιάζονται με ζωγραφιές δημιουργώντας σκηνές σχολικού εκφοβισμού.
Ένα βίντεο που θα έπρεπε να δουν όλα τα παιδιά, θύτες, θύματα ή απλοί μάρτυρες του συμβάντος.

Ολοι πρέπει να αντιδράμε στον σχολικό εκφοβισμό όταν τον βλέπουμε.

Δείτε το βίντεο:

πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Τι έγινε με τις μηνύσεις περί ''ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ'' του κύριου Αντωνίου, και την κυρίας Κρητικοπούλου;;;;


Κατά την ημερίδα (12 3 2014)  για την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων παρουσία του Υποψήφιου Περιφεριάρχη Παύλου Χαικάλη και της βουλευτή Έλενα Κουντουρά, ο κύριος Μαρίας Νότης, υπεύθυνος επί των οικονομικών θεμάτων, προέβει σε εξηγήσεις για το τι έγινε με τις μηνύσεις περί '' ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ'' που κατατέθηκαν στην Βουλή από την κυρία Κρητικοπούλου και τον κύριο Αντωνίου.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η διαδικασία για να μπει προς ψήφιση στην Βουλή, είναι ότι χρειάζονται 30 υπογραφές βουλευτών. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τον πλήρη φάκελλο και τις 18 υπογραφές των Βουλευτών του Κινήματος ζήτησαν από τα άλλα κόμματα άλλες 12 υπογραφές.

ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΔΩΣΕ !!! ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΚΕ, ΟΥΤΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ. ΓΙΑΤΙ ;;;;  Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση που αργότερα εκδικασθούν οι υποθέσεις και οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης μένουν έκθετοι απέναντι στο νόμο. Ακούστε το μέχρι το τέλος ...

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....